Gość: stef IP: *.chello.pl 26.08.08, 20:54 spicie?;> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cypisek Sytuacja z 20 minuty doskonale obrazuje IP: *.crowley.pl 26.08.08, 21:13 czym różni sie dobry/utalentowany/dobrze zapowiadający się/niezły* zawodnik polskiej ekstraklasy od swego "kolegi" z ligi hiszpańskiej czy angielskiej. Brakuje umiejętności i zimnej krwi by wykorzystać taki prezent, no i zawsze piłka leci o te kilka centymetrów nie po tej stronie słupka. A w meczu z Barceloną (nawet jeśli grającą na pół gwizdka) okazji do strzelenia gola nie ma za wiele. * - niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypisek Hej zczubaki czy liczycie może ile razy IP: *.crowley.pl 26.08.08, 21:23 komentator zdążył już powiedzieć: "To jest inna Wisła, niż ta ze spotkania na Camp Nou"??? A swoją to raczej Barcie sie nie chce, choć Wisła też więcej biega niż ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucktheduck Gra wzajemna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 21:27 Na razie tylko raz padło okreslenie "gra wzajemna" - jestem rozczarowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawajr Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.202.116.195.easy-com.pl 26.08.08, 21:35 Nie rozumiem czym ten Iwański(mój Boże) ze Szczęsnym tak się zachwycają grą Wisły, twierdząc, że zmusza Barce do błędów. Po pierwsze - Barca gra na 20% procent swoich możliwości(lekki pressing i wiślacy nie wiedzą co z piłką zrobić), a po drugie nie ma się czego obawiać, bo dobrze wie, że wystarczy powstrzymać Pawła Brożka i po zabawie, Wisła nie ma drugiej linii i to najbardziej się rzuca w ślepia. Dlatego też twierdzę, że Lech jest w tej chwili 2 razy mocniejszy od Wisły, właśnie dzięki co najmniej niezłej pomocy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.chello.pl 26.08.08, 21:50 Co ma Lech do tego meczu? Jakiś kompleks Wisły...?;) A o tym kto jest lepszy przekonamy się za dwa tygodnie w bezpośrednim meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: 82.160.150.* 26.08.08, 22:38 Nie, o tym przekonamy się po meczu w Krakowie a potem rewanżu w Poznaniu, jak zapewne wiesz własny stadion sprzyja gospodarzom więc nie będzie to obiektywny miernik umiejętności piłkarzy obu zespołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palant Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.106.jawnet.pl 26.08.08, 22:40 Niestety spotkania w naszej smiesznej ekstraklasie nie sa miarodajne. Lech pokazal najladniejsza pilke w pucharach. Polskiej ligi nie ogladam,nie jestem debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.chello.pl 26.08.08, 22:08 A tak w ogóle, to na jakiej podstawie porównujesz pomocników Wisły w meczach z Barceloną do pomocy Lecha z meczy z, bo ja wiem, Zurichem czy Zabrzem??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawajr Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.202.116.195.easy-com.pl 26.08.08, 22:38 Ja nawet nie porównuję pomocy wisły z meczów z barcą, bo to jest inna galaktyka dla naszych zespołów - pełna zgoda. Porównuję pomoc Wisły i Lecha z meczów ligowych(widziałem do tej pory wszystkie mecze obu tych drużyn w pełnym wymiarze). Wisła po prostu nie potrafi wymienić celnie 10 podań w drugiej linii, i to nie wynika, jak pieprzą komentatorzy z braku koncentracji, tylko z braku techniki użytkowej. Jeśli chodzi o Lecha to zarówno Murawski jak i Stilic tę technikę użytkową mają niezłą. A za dwa tygodnie to chcę przede wszystkim dobrego meczu, bo o wynik jestem jakoś tak dziwnie spokojny:) A jak słyszę jak Iwański się zachwyca tym zwycięstwem nad Barcą, to mnie szlag trafia, wypad z tv, większego buca w życiu nie widziałem. Przypominam - Wisła 1-4 Barca. I wszystko jasne. Cel wykonany Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:32 przez takich debili naprawde zaczynam sie zastanawiac czy ktokolwiek inny tak jak ja kibicuje polskim druzynom w pucharach w kazdym meczu... to ja emocjowalem sie tym zeby Lech i Legia graly jak najlepiej w pucharze i cieszylem sie z gry kolejorza, a tu taki zaslepiony zenus kawajr wyskakuje z tekstami, ze szlag go trafia bo ktos sie cieszy ze Wisla wywalczyla choc raz, choc w jednym meczu, dobry wynik z Barca... szkoda mi takich kiboli... naprawde nie rozumiesz ze kazde takie zwyciestwo moze Lechowi pomoc w przyszlych latach byc rozstawionym w pucharach, lub co bardziej prawdopodobne, nie kazac jakiejkolwiek druzynie ktora zostanie mistrzem grac juz od pierwszej rundy eliminacji LM... co do oceny zespolow to teoretycznie Lech ma lepiej ulozony zespol i milo sie patrzy na ich gre i wychodzenie krotkimi podaniami w szybkim ataku...ale z drugiej strony jeszcze nie mialem okazji widziec jak Lech sobie radzi pod dobrym pressingiem... bo jednak bardzo rzadko rozciagali gre przerzutami miedzy skrzydlami, a w grze na malej przestrzeni jednak dobrze postawiony pressing moze pozbawic Lecha wszystkich atutow... Skorza ustawil Wisle aby wykorzystac to co posiada... nie ma tam graczy ktorzy beda w srodku wymieniac podania na malej przestrzeni... strategia Wisly opiera sie na prostych srodkach, czyli zagescic srodek w obronie, doskakujac do przeciwnika i nie dawac mu luzu, a po przejeciu atak przez skrzydla, zwykle kros na skrzydlo, albo przerzut za obroncow na wbiegajacego Brozka... ta taktyka w zeszlym sezonie dala im mistrzostwo... choc trzeba przyznac ze Zieniu ladnie przemykal i wchodzil w karne, gdy obronce skupiali sie na Brozku, a do tego swietnie uzupelnial sie z Kosa (szkoda ze sie pozarl z Wisla o kase)... tez mam nadzieje na dobry mecz, a o wynik nie jestem spokojny... bo jak dla mnie na ten moment oceniajac wyjsciowe jedynastki nie wskaze sie lepszej... Bramkarz - Lech Obrona - Wisla Pomoc - Lech Atak - Wisla albo inaczej Technika - Lech Taktyka - Wisla Szybkosc - Lech Wytrzymalosc - Wisla Trenerzy - remis ;) Niech wygra lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal jak to dlaczego? IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 22:51 Bo Barca zagrała dziś na poziomie Górnika czy Grasshoppers :) Żartuję. Grali trochę lepiej. Moje gratulacje, szkoda że takim wynikiem (albo chociaż odwrotnym) nie zakończył się pierwszy mecz. Wtedy to zwycięstwo miałoby cechy prawdziwego sukcesu. W każdym razie jakieś powody do radości są, są kolejne punkciki do rankingu krajowego UEFA, a jaka jest rzeczywista siła Wisły okaże się za dwie kolejki, gdy Lech przyjedzie walczyć o 3 punkty a nie odbębnić przymusowe 90 minut. BTW. O niebo bardziej wartościowe jest 3:4 sprzed paru lat, niż dzisiejsze 1:0, więc tylko późna pora powstrzymywała mnie od wybuchnięcia głośnym śmiechem słysząc komentatorów TVP piejących z zachwytu nad tym "sensacyjnym" i "historycznym" wynikiem i zachęcających wiślaków do "wytrwania jeszcze paru minut" (panie Turek, kończ Pan ten mecz:))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: jak to dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:59 Wybacz, ale w jaki sposób porażka ma być "o niebo" bardziej wartościowa od zwycięstwa? Przecież wtedy i tak nie awansowaliśmy, a Barca wcale nie grała lepiej niż dziś. Mimo wszystko, wolę wygrać z Barcą 1:0 niż przegrać 3:4. PS. Ręce precz od "Panie Turek..."! :) To kultowa kwestia i wtedy awans był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Re: jak to dlaczego? IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 23:29 > Wybacz, ale w jaki sposób porażka ma być "o niebo" bardziej > wartościowa od zwycięstwa? Przecież wtedy i tak nie awansowaliśmy, > Barca wcale nie grała lepiej niż dziś. Mimo wszystko, wolę wygrać z > Barcą 1:0 niż przegrać 3:4. No nie awansowaliście, ale 3:4, prowadzenie (o ile dobrze pamiętam) 2:1 i 3:2 z Barcą grającą na całego (bo pierwszy mecz) to zupełnie inna kategoria niż 1:0 z Barcą odbębniającą niechciany obowiązek. Albo inaczej: wtedy przegraliście "pierwszą połowę" 3:4 a "cały mecz" 3:5. Teraz przegraliście "pierwszą połowę" 0:4, na drugą przeciwnicy wyszli by utrzymać zwycięstwo do końca meczu bez kontuzji i wysiłku i udało się doprowadzić do stanu 1:4. Tymczasem komentator zapluł z podniecenia mikrofon i niedługo będzie pomniki stawiał pamiętnej jedenastce. No po prostu czapki z głów... Ciekawe czy sobie na pamiątkę tej historycznej chwili kawałek siedzenia weźmie. Słuchawki w ramkę oprawi i nad łóżkiem powiesi. Ja byłbym nieco zawiedziony nawet przy 3:0, a ten minimalista jest szczęśliwy że było 1:0. Tak mnie wkurzał, że przez chwilę życzyłem FCB wyrównania, żeby już się zamknął. > PS. Ręce precz od "Panie Turek..."! :) To kultowa kwestia i wtedy > awans był. Wiadomo, wiadomo :) przypomniało mi się tylko a propos podobnie łamiącego się głosu i podtrzymywania naszych piłkarzy do szczęśliwego (lub w tym wypadku "szczęśliwego") zakończenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: jak to dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:47 Podobało mi się, gdy natychmiast po strzeleniu bramki przez Clebera gra Wisły (zwłaszcza Baszczyńskiego) z "przyzwoitej" stała się w ustach komentatora (Iwański?) "fenomenalna" :) Nie jestem zawiedziony brakiem awansu, bo po losowaniu nie miałem złudzeń. Ale pewnie byłbym wkurzony, gdybyśmy najpierw wygrali u siebie 1:0, a potem dostali 0:4 w Barcelonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczawiu Re: jak to dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:53 Podpisuje sie pod tym co napisal Pascal. Te zachwyty nad zwyciestwem 1-0 sa zenujace. Kilka lat temu walczyli w dwumeczu o awans (i po meczu w Krakowie wciaz byly nadzieje) a teraz walczyli o honor i "histo(e)ryczny sukces". Sorry ale z taka mentalnoscia to my nigdy od dna sie nie odbijemy. Komentator w TVP po prostu sie osmieszyl, wspolczuje Szczesnemu, ze musial takich rzeczy sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: jak to dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:41 zgadzam sie ze komentator mocno przesadzal... ale z drugiej strony ja nie widzialem u Barcelony "odbebniania", predzej "lekcesobiewazenie"... Pomyslcie... grala pierwsza 11, zalezalo im na zwyciestwie, ale mysleli ("podswiadomie", nie z zalecenia trenera) ze wygraja bawiac sie, a Wislacy zmusili ich do walki i za to nalezy sie szacunek. Nie zachwyt ale szacunek...Zwlaszcza ze dowiezli zwyciestwo i wynik poszedl w swiat... wiec kurna zejdzcie z Wisly, bo przeciez zaden klubik z naszej skopanej ex-sra-klasy nie wygralby dwumeczu z tak dysponowana Barca... Dzis trzymam kciuki za Lecha i Legie! Odpowiedz Link Zgłoś
uberkilah Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo 26.08.08, 21:35 To jest taki mecz, że jednym się nie chce, a drudzy nie potrafią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Umiłowanie prawdy IP: *.chello.pl 26.08.08, 21:46 Gdybyście napisali tak: "Mecz wygląda tak, że Wiśle się nie chce, a Barcelona nawet nie to, że nie potrafi, tylko chyba nie wierzy. Powinna zdobyć dwa gole, ale Henry i Henry bardziej chyba myśleli o tym, żeby się nie skompromitować, niż żeby rzeczywiście strzelić." to wasze "umiłowanie prawdy" na pewno by się nie skarżyło!:) Z pewnością nie jest tak źle jak to przedstawiacie. Bo niby dlaczego Brożek i Łobodziński "myśleli o nie skompromitowaniu się", a Henry dwa razy "minimalnie chybił"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot tvp - sierściuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.08, 21:47 z tym wyłączeniem dźwięku komentatora-pajaca a pozostawieniem dopingu z trybun, to chyba pierwsza rozsądna decyzja tvp w historii.. xDDD Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo 26.08.08, 22:34 "Piotr Mikołajczyk, Bohdan Pękacki" zapamietac te naziwska i przy najblizszej okazji napluc w twarz za ten stek obelg jakie serwuja podczas "komentowania" spotkan polskich druzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.08, 22:39 juz wiemy dlaczemu banhałer nie powoluje brozka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Brawo Wisla! IP: 68.83.168.* 26.08.08, 22:40 Zwyciestwo z Barcelona to zawsze wielka sprawa. Wisla zdobyla rowniez cenne punkty dla Polski w rankingu UEFA. O komentarzach Panow z "Czuba" nie bede sie rozpisywal. Prowincjonalne kompleksy przegranych ludzi sa u nich ewidentne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Obelg? Jakich obelg? IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 23:01 Zabawna relacja zCzuba przywraca rzeczywiste proporcje i nikłe znaczenie tego meczu oraz przebija balon nadęcia i patosu, który do granic niemożliwości nadmuchali komentatorzy TVP - nie dało się ich (a Iwańskiego w szczególności) słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smolak Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.icpnet.pl 27.08.08, 00:59 Ale jestes żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:D Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 08:54 a ty jesteś ciota :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete i dlatego nie czytam tego.. IP: *.net-serwis.pl 26.08.08, 22:37 "i musi strzelać co .... minut" ostatni raz czytałem tak .... sprawozdanie meczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic BRAWO WISŁA !!! IP: 212.106.22.* 26.08.08, 22:37 Mimo wszystko GRATULACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:39 przegapilam mecz... na prawde wygrali? nie moge uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.eranet.pl 26.08.08, 22:39 Wisla - szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek2aWisla Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 23:28 dzięki za gratulacje. wygrajcie w Moskwie.i zapraszamy na Reymonta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goopee Wstyd! Radosc po meczu jakby to Wisla awansowala.. IP: 79.97.29.* 26.08.08, 22:39 W S T Y D ! Historyczny wynik! Hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghrf Re: Wstyd! Radosc po meczu jakby to Wisla awansow IP: 83.5.215.* 26.08.08, 22:46 Idź się powieś żałosny patafianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczawiu Re: Wstyd! Radosc po meczu jakby to Wisla awansow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:56 A ja sie zgadzam - WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
kr-lik Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo 26.08.08, 22:40 hmmm ale z czego tak jarają się komentatorzy... przecież wisła dostała 4:1 w dupe... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz juz od 8 minut wygrywamy z barcelona hehehe 26.08.08, 22:42 ale trzeba byc zakompleksionym aby dawac takie komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Sz Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.08, 23:14 Racja... Co to za frajda wygrać z Barceloną która gra od niechcenia? Jak Wisła wygra puchar UEFA to się będziemy cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Legii Brawo Wiślacy. Chylę czoła IP: 195.90.102.* 26.08.08, 22:43 Gratki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Re: Brawo Wiślacy. Chylę czoła IP: *.subscribers.sferia.net 26.08.08, 22:48 Nawet jeśli Barca grała na utrzymanie wyniku z pierwszego meczu to i tak WIELKI SZACUN. Pozdrawiam prawdziwych kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goopee Jestem prawdziwym kibicem i nigdy nie bede chwalil IP: 79.97.29.* 26.08.08, 23:05 piłkarzy, ze przegrali dwumecz 1:4, do tego drąc się wniebogłosy z radości po ostatnim gwizdku. Stawiając ten "wyczyn" na równi z sukcesem stawiamy się bardzo, bardzo daleko w tyle, za tymi "teoretycznie lepszymi z nazwy", a to zawsze będzie powodować, ze do potyczek z nimi podchodzić będziemy z trzęsącymi się nogami, co z kolei nigdy nie pozwoli nam wygrać.. Puki z Waszych dyń nie usunie się panicznego strachu przed setkami milionów euro w budżetach wielkich klubów, dopóty będziemy się cieszyć z takich właśnie "sukcesów". Pozdrawiam wszystkich dzisiejszych "zwycięzców".. Brawo, brawo, brawo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Jestem prawdziwym kibicem i nigdy nie bede ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:54 wiesz facet co to jest entuzjazm, a co narzekanie? i powiem tak, jeśli uważasz, że gnojąc kogokolwiek po drobnym sukcesie, bo generalnie jest kiepskim pracownikiem, zmotywujesz go do lepszej pracy, niz krytykujac tylko po kazdej konkretnej porazce, ale chwalac po kazdym nawet najmniejszym sukcesiku... to uwierz mi grubo sie mylisz... wystarczy zarzadzac zgranym zespolem ludzkim zeby wiedziec ze jasne i osiagalne cele i wspolne dazenie do nich (i tutaj niezbedne kij i marchewka, chocby psychologiczne) doprowadzaja do rozwoju... Po prostu jestes kolejnym rodakiem co swe kompleksy probuje topic w sukcesach sportowcow, ktorych brak wpedza Cie w jeszcze wieksze kompleksy... Uwierz mi nie musisz udawadniac ze jestes od kogokolwiek lepszy, tym bardziej przy pomocy nie swoich rak (nog ;)) To tylko sport... nie ma co sie zachwycac, ani nie rozprowadzac morowej atmosfery bijacej z Twej odpowiedzi... Gratki dla Wisly! a dzis cala Polska kibicuje Legii i Lechowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: 80.58.205.* 26.08.08, 22:49 A Kiko(ten z Athletico Madrid co strzelil nam trzeciego gola w 92 w Barcelonie) komentowal mecz dla hiszpanskiej telewizji i esemesowal z Koseckim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Szmonces zgodny z linią gIZety :) IP: *.chello.pl 26.08.08, 22:50 Szmonces zgodny z linią gIZety :) Odpowiedz Link Zgłoś
roar Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo 26.08.08, 22:50 Cóż, pozostaje mi pogratulować Z Czuba tym razem. Zachowania rozsądku, proporcji i trzeźwości umysłu. Fakt jest taki, że Wisła przegrała 1-4 i szlag mnie trafiał, jak słuchałem komentatora jęczącego, żeby mecz już się skończył. Na szczęście piłkarze Wisły chyba też taką podstawową sprawę rozumieli, bo grali do końca, do przodu, jak mogli i jak umieli najlepiej (nie zawsze wychodziło, ale w końcu Barcelona). Jakbym miał oglądać od pięćdziesiątej którejś minuty obronę Częstochowy "bo trzeba dowieźć ZWYCIĘSTWO", straciłbym po raz kolejny wiarę w polską piłkę niezależnie od wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski kibic Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.ver.airbites.pl 26.08.08, 22:51 Barcelona to niejest ekipa,z ktora mozna pojechac na codzien.Wystarczy porownac budzety obu klubow.Oni niepowinni miec najmniejszych problemow z wygraniem nawet tego meczu nic niegrajac i dlatego dla całej Wisły"czapki z głow"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: 83.175.191.* 26.08.08, 22:56 moze i barca grala nie na 100% bo juz miala awans pewny - zgoda, ale tylko 1 polowe, no do straconej bramki. potem sie wzieli chlopaki, wiec komentarze niektorych tu osob sa zalosne, tak samo jak relacja z czuba. po prostu zal im jajka sciska, ze to nie grala legia, lech, jakas inna popierdolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: 83.175.191.* 26.08.08, 22:58 a moze jesli wisla bedfzie grala w p.uefa z taka determinacja jak dzisiaj to moze powtorzy sie sezon 2002/2003 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:03 tylko żeby w losowaniu do P. UEFA nie trafili znowu na najmocniejszego rywala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozeo Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.kolornet.pl 26.08.08, 23:01 szacunek. nie wierzylem. sam gram w piłke. i dlatego - szacunek i wielkie DZIĘKUJE za - walkę. ambicje.wiarę.i pot który wylaliście za zaj...mecz.dzieki wielkie WISŁA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: 89.231.195.* 26.08.08, 23:06 jestem fanem barcelony ale gratuluje sukcesu wisle, jednakze nie robmy z tego sensacji. Wiadomo bylo ze barca nie wyjdzie na to spotkanie max skoncentrowana i w ogole z respektem ( a kto by czul respekt przed przeciwnikiem z ktorym wygral wczesniej 4:0, bez urazy) wiec nie robcie z tego jakiegos swieta narodowego! jednak mam nadzieje ze ta wygrana zmotywuje pilkarzy wisly i w koncu cos ugraja w pucharze uefa :D pozdro wiem ze zostane przez jakiegos niedorozwoja zwyklinany ale nie dbam o to ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris "Kto by czul respekt?" IP: 68.83.168.* 26.08.08, 23:11 Profesjonalisci! On zawsze graja tak aby wygrac. Disiaj Barcelona PRZEGRALA z Wisla. Kibicuj sobie dalej Barcelonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie do końca IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 23:55 > Profesjonalisci! On zawsze graja tak aby wygrac. Nie. Profesjonaliści zawsze dążą do realizacji celu. A jaki był cel FCB? Wygrać ponownie z Wisłą? Nie. Bezproblemowo awansować do LM, nie męcząc się zbytnio przed kolejnymi meczami ligowymi i nie odnosząc niepotrzebnych kontuzji. Ja też oczekuję od Lecha wygranej w St. Gallen z Grasshoppers Zurich, ale jeśli miałoby się to stać kosztem kontuzji/kartek/dużego zmęczenia, to niech już nawet przegrają te 0:1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: nie do końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 14:03 No to wytlumacz mi dlaczego Ci Profesjonalisci zagrali najmocniejszym skladem nie dajac pograc rezerwowym, mlodym i mniej doswiadczonym... przeciez tak najpewniej uchronic sie od kontuzji (zwlaszcza ze mogli przypuszczac ze Wisla nie odpusci), kartek czy zmeczenia najlepszych graczy... zreszta wystarczylo patrzec ile litrow potu zostawili gracze Barcy... to nie byla gra w chodzonego... Wiem, ze pilkarze Barcy musieli miec w glebi glowy latwe i przyjemne 4:0, stad braki w koncentracji... ale jednak z minuty na minute widzieli ze tu nie bedzie latwo, ze trzeba sie nabiegac... Wisla nie byla lepsza od Barcy, ona to zwyciestwo wywalczyla... nie dlatego ze Barca jej na to pozwolila, tylko dlatego ze Wisle nie braklo determinacji i poswiecenia, i ze miala kuuuupe szczescia... I nalezy sie Wisle szacunek... bez Iwanskopodobnych zachwytow, ale jednak szacunek... 3majmy kciuki za zdobycie Moskwy! bo o Lecha jestem spokojny! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Zmierzono zamiary na siły? IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 26.08.08, 23:20 Poprawiając sobie samopoczucie, przedstawię następującą teoryjkę: Przypominam sobie przedsezonową wypowiedź Głowackiego, że Wisła nie powalczy o Ligę Mistrzów. Było wiele oburzenia, ale... Nie sądzę by ktoś odpuszczał szansę awansu do LM, jednak doświadczenie podpowiedziało Cupiałowi żeby nie naprężać się zbytnio na te rozgrywki. Trzeba spróbować "rosyjskiej drogi" i postawić na puchar UEFA. Łatwiejsi przeciwnicy a pokazać się w Europie można nie porażkami w grupie LM tylko zwycięstwami. Dzisiejsza wygrana z Barceloną, aczkolwiek nie dała awansu, powinna pozbawić Wiślaków kompleksów: jeśli wygraliśmy z Barceloną to możemy wygrać z każdym. Dorabiam ideologię do faktów, ale jak długo można się dołować? Do boju Wisełko, do boju Kolejorz. Na Legii stawiam krzyżyk. Obym się pomylił co do Legii! A za wygraną z Barceloną gratulacje się należą. Tylko z tą "histeryczną historycznością" bym nie przesadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczawiu Wisły mecz o honor Z czuba i na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:46 Rozbawił mnie komentator, który tak komentował jakbyśmy zdobyli mistrzostwo świata. A to był gol na 1-4 z Barceloną, która w zeszłym sezonie nic nie zdobyła. Dużo większym sukcesem był ostatni dwumecz Wisla-Barca kilka lat temu kiedy do końca (no przynajmniej wiekszosc dwumeczu) walczylismy nie o honorową porażke lecz o awans. Ż-E-N-A-D- A. Kiedy wreszcie zmieni sie u nas mentalność???? Odpowiedz Link Zgłoś