Gość: T.T. Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 11:27 Temu panu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba normalny? Re: Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 11:36 godzina rozpczecia meczu (17) byla tak kosmiczna glupota, ze az nie chcialo mi sie wierzyc. szkoda ze nie zrobili tego meczu w poludnie, pewnie ludzie walili by na stadion drzwiami i oknami i byla by jeszcze cudowniejsza atmosfera. o 6 pilkach na 12 podajacych je chlopcow nie wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Popieram Leo, ale chyba cos mu sie pomylilo IP: *.smrw.lodz.pl 10.09.08, 11:36 Jestem wciaz za Leo, ale tej wypowiedzi chyba nie przemyslal: "Czasem trzeba się cofnąć parę kroków i zagrać taki mecz jak ze Słowenią, by zrobić jeden do przodu." Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Popieram Leo, ale chyba cos mu sie pomylilo 10.09.08, 11:39 Leo filozofuje A propos' - robi świetne zmiany po I połowie, ale dlaczego tak często kiepsko ustawia ich na mecz, na I połowę, to zaskakujące Odpowiedz Link Zgłoś
bezszczelny.chan Beenhakker: Brudna gra wokół kadry 10.09.08, 12:12 Pan trener Leo nie wspomina w wywiadzie o pewnej drobnej kwestii.Mecz ze Słowenią to nie incydentalna wpadka,jak to wybrzmiewa z wywiadu,ale ciąg dalszy tragicznej,bez pomysłu gry ciągnacej się już od bardzo wielu spotkań.Sam do niedawna byłem za pozostawieniem Go na stanowisku,ale od pewnego czasu po prostu żal patrzeć na to co reprezentuje nasza drużyna narodowa.Pomijam już fakt nietrafionych powołań gdyż nikt nie zagwarantuje,ze gdyby selekcja przebiegała inaczej to i wyniki byłyby inne.Powołania zawsze były i będą tematem sporów,ale moim zdaniem naprawdę przykre jest to,że obecna repra nie prezentuje żadnego stylu,żadnego pomysłu na grę,wyglądają tak jakby nie mieli pojęcia co robić na boisku. Leo już jakiś czas pracuje,a oglądając ostatnie mecze ma się wrażenie, jakoby to był Jego początek pracy z kadrą.A tym,którzy są zdania,że to po prostu wina naszych nędznych kopaczy ,z których podobno nic więcej wykrzesać się nie da,proponuję porównać sobie chociażby grę i wyniki Wisły Kraków za czasów Dana Petrescu i po przejęciu zespołu przez Skorżę.Oczywiście przykładów możnaby mnożyć,ale teraz akurat ten przyszedł mi do głowy. Co jeszcze jest przykre odnosnie naszej reprezentaji to to,ze chociażby ten ostatni wynik ze Słowenią nie może być uznany za przypadkowy,co więcej gdybyśmy przegrali,nikt nie mógłby sie nawet próbować skarżyc na brak szczęścia. Jak gra obecnie nasza repra każdy widzi... Czy już nadszedł czas na odejscie Leo? Nie wiem ,po prostu nie wiem,ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że chyba tak.A jedynym powodem,dla którego tak myślę nie sa jakiekolwiek uprzedzenia wobec niego,nie sa nawet wyniki,ale po prostu przykra prawda,że nasza repra gra straszliwy piach i autentycznie ciężko już na to patrzeć.Co więcej,nie widać symptomów poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bezszczelny.chan Re: Beenhakker: Brudna gra wokół kadry 10.09.08, 12:41 Osobiście byłbym za rozwiązaniem, aby pozostawić Go na stanowisku przynajmniej do najbliższych meczów ze Słowacją i Czechami.Nie biorę rzecz jasna pod uwagę meczu z San Marino z oczywistych względów.Niech te dwa mecze bedą meczami prawdy dla tej reprezentacji pod wodzą Leo.I nawet jeśli wyniki nie będą zadowalające w pełni(taka jest piłka różnie bywa)to jednak jeśli kolejny raz zobaczymy grę podobną do tej w ostatnich spotkań,to będzie chyba znak ,że trener z tej reprezentacji nie jest już w stanie po prostu więcej wykrzesać.Oczywiście istnieje ryzyko,że po tych spotkaniach nasze szanse na awans stopnieją niemal do zera,ale mimo wszystko wydaje mi się,ze jest to dobre rozwiązanie.W razie wpadki cóż,zbyt wielu kandydatów z krajowego podwórka nie widzę,ale myśle,że przynajmniej dwóch jest godnych zainteresowania.Mianowicie Kasperczak i Skorża.Na pewno chciałbym zobaczyć jak będzie prezentowac się repra pod wodzą Kasperczaka,więc prędzej czy póżniej na pewno należy dać Mu szansę.Jestem zdania ,ze lepiej prędzej.Co do Skorży to wydaje mi się to jedyna alternatywa z krajowego podwórka na dzień dzisiejszy,ale mimo wszystko najpierw wolałbym Kasperczaka. A jesli opcja zagraniczna ,to jak najbardziej jest wskazana, jedynie pod warunkiem zatrudnienia szkoleniowca z najwyższej półki,typu Lippi ,Mourinho.Wiem ,ze te nazwiska brzmią abstrakcyjnie,ale chodziło mi jedynie o zaznaczenie rangi i poziomu szkoleniowca,a nie o konkretnych ludzi.Rzecz jasna koszt zatrudnienia takiego trenera będzie kilkakrotnie większy niż chociażby Leo,ale skoro oszczedzają na wszystkim począwszy od infrastruktury,kończac na szkoleniu młodzieży,to niech chociaż zrzucą się na porządnego trenera,bo i tak taniej wyjdzie niż budować piłkę od podstaw,a przynajmniej odwróci się uwagę od najbardziej palących problemów w naszym futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartol Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:25 Całkowicie zgadzam się z Leo! jak są zwycięstwa jest bohaterem, a jak przydarzy sie słabsze spotkanie jest pierwszym do odstrzału!! A co do zapijaczonych, głąbowatych, leniwych, zarabiających kupę kasy, fałszywych "fachowych działaczy" z panem Grzegorzem L.i Jerzym E. na czele - szkoda gadać:-) Polska beznadziejna rzeczywistość!!! Byłem, jestem i będę zawsze z reprezentacją Polski!!!! powodzenia Panowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bezszczelny.chan Re: Beenhakker: Brudna gra wokół kadry 10.09.08, 13:18 Gość portalu: bartol napisał(a): > Całkowicie zgadzam się z Leo! jak są zwycięstwa jest bohaterem, a > jak przydarzy sie słabsze spotkanie jest pierwszym do odstrzału!! Pytanie o który słabszy mecz chodzi.Czy o ten ze Słowenią, czy też o poprzedni z Ukrainą,czy może o mecze na ME ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martens Czyli polskie kacykowo ma się dobrze :( IP: *.aster.pl 10.09.08, 12:39 Wstyd, poruta, brak profesjonalizmu, zawiść i socjalizm. Takie mam skojarzenia z naszymi "działaczami". Nie wróżę temu bagnu sukcesów w przyszłości. Już wolę, żeby Słowacy lud Słoweńcy walczyli w barażach. Bo pierwsze miejsce jest dla Czechów, którzy mają 1000 razy lepszą organizację futbolu niż my, a do tego 100 razy lepszą drużynę. Sorry. My w ogóle nie mamy drużyny, tylko zbiór pojedynczych atomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisełka Re: Czyli polskie kacykowo ma się dobrze :( IP: 80.50.54.* 10.09.08, 12:49 Gość portalu: Martens napisał(a): > Wstyd, poruta, brak profesjonalizmu, zawiść i socjalizm. Takie mam > skojarzenia z naszymi "działaczami". Nie wróżę temu bagnu sukcesów w > przyszłości. Już wolę, żeby Słowacy lud Słoweńcy walczyli w > barażach. Bo pierwsze miejsce jest dla Czechów, którzy mają 1000 > razy lepszą organizację futbolu niż my, a do tego 100 razy lepszą > drużynę. Sorry. My w ogóle nie mamy drużyny, tylko zbiór > pojedynczych atomów. Owszem,drużyna nie wygląda najlepiej a nasze media i kibice Jej nie pomagają.Co do zachowania działaczy...eeee..pseudo działaczy to Im współczuję.Jak można cieszyć się z tego że reprezentacji nie idzie???Chciałbym aby takie gów.a trafiały tam gdzie ich miejsce,czyli do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:39 Nie ma znaczenia, czy to Beenhaker czy Jans. Holender, Polak czy Marsjanin. PZPN to bagno układów i każdy trener ma grupę ludzi za sobą i grupę przeciw sobie - takich, którzy tylko czekają na jego potknięcie. Każdy jest klepany po ramieniu, gdy wygrywa i każdy jest opluwany, gdy przegrywa. Gierki, układy, podjazdowe wojenki - nawet rzygać się już nie chce patrząc na to wszystko - szkoda wymiocin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK paraolimpiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 13:25 Zamiast się użalać nad kulejącą piłką nożną, napiszcie o medalach zdobytych na paraolimpiadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: paraolimpiada IP: *.crowley.pl 10.09.08, 14:13 popieram, dzis Natalia Partyka zdobyła złoto a ogólnie Polska na tej paraolimpiadzie ma juz 10 medali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belzebub Benfałer jest jak Tusk IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 13:41 Jedno zwycięstwo z Portugalią w świetnym stylu (Tusk w wyborach) a reszta to już tylko piar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon K Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:27 Graliśmy o 17 bo PZPN dogadał się z TVP / o 20 był jakiś idiotyczny Ford Beyard, czy coś takiego /. Światła na stadionie zostały dawno sprawdzone i nie było absolutnie takiego zagrożenia. Jeżeli prawdą jest to co mówi Leo, że mecz z Czechami miał też być o 17 to w zupełności potwierdza to fakt, że prezio w PZPN pęka przed preziem z TVP /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEóK Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 14:40 Eeeee....... tam co on w ogóle gada Jeleń i Wichniarek nie powiedzieli mu prosto w oczy że nie chcą grać w kadrze, szkoda że Leo nie powiedział im w twarz że nie zagrają. Jest drugim co do zarobków trenerem na Świecie, oczywiście trenerem reprezentacji i tu nasuwa mi się taka mała uwaga ,że za te pieniądze możemy mieć każdego!!!!!!! Więc po co trzymać darmozjada ,jak mamy już wystarczającą ilość swoich. Dla mnie proste GOODBYE LEO GOODBYE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans hebron Re: Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 15:12 ale zes walnal glupote z tym drugim trenerem pod wzgledem finansow...albo jestes bezczelny i myslisz ze sie ktos na to nabierze, albo dales sobie wmowic taka glupote... Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Gdzie ta dobra atmosfera??? 10.09.08, 15:00 "Półtora roku temu piłkarze wyglądali na silnych mentalnie, zjednoczonych. Teraz są wystraszeni, smutni... - Nie zgadzam się. Atmosfera jest świetna. To tylko ludzie, chcieli wygrać. Kiedy czujesz, że mecz ci uciekł, że wygraną miałeś w kieszeni - rozczarowanie jest jeszcze większe. Nikt nie był bardziej wściekły i rozczarowany od nich. Ich ambicja jest fantastyczna. Pisanie o złej atmosferze to g... prawda" - Piłkarze piją po beznadziejnym meczu z Ukrainą. - Wichniarka i Jelenia holender powołał w jednym celu, żeby ich skreślić z listy na najważniejsze mecze. Obaj żalą się, że na zgrupowaniu Leo nawet z nimi nie rozmawiał! - Do tego nasze nie grające gwiazdy (Smolarek, Krzynówek) oraz kilku innych piłkarzy (m.in. Bosacki czy Mariusz Lewandowski) obrazili się na dziennikarzy i nie chcą udzielać żadnych wywiadów. - A taki Mariusz Jop po meczu ze Słowenią pożałował swojej koszulki małej dziewczynce, która widziała jak Słoweńcy swoje koszulki rzucili w stronę swoich kibiców. Atmosfera jest SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maat_82 Dajcie sobie "na luz" IP: 85.134.146.* 10.09.08, 15:18 Witam! przykro mi wysluchiwac bzdyr i czytac koszmarnych bledow ort. Mieszkam juz od dobrych paru lat na Wyspach, interesuje sie pilka od dzieciaka, gralem w klubach, pozniej u booków,, teraz amatorsko na tych samych wyspach. Bylem zdruzgotany ostatnim wystepem naszej kadry jak cyba wszyscy. Ale szanuje trenera i nie podwazam jego decyzji jak ogół. Spojrzcie na te jasna strone tego galimatiasu jaki wynika. Kto zyskuje na opluwaniu trenera kadry? Dzialacze o zapitych ryjach, ktore znam z doswiadczenia. Kiedy gralem jako mlody chlopak wszystkie nasze kluby wygladaly podobnie. Brak srodkow, zaplecza trenerskiego, sprzetu itp. NIgdy zaden mlody bez koneksji i ukladow nie mogl sie wybic. A jak juz mogl to go zmarnowali. Dajcie facetowi spokoj, niech pracuje i choc przez chwilke bede mogl miec iluzje ze moze jednak bedzie lepiej, ze moze nasze dzieci beda miale lepsze podejscie trenerskie. i am looking forward to this... Wszyscy profani i wielcy znawcy futbolu polskiego, ktorzy nigdy nie doswiadczyli gry, w jakimkolwiek klubie PZPN-owskim niech zamkna mordy albo oddadza dzieci tym debilom na szkolenie. Pozdrawiam - Matt (dublin) Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Sam sobie daj na luz, my temu holendrowi już nie.. 10.09.08, 15:43 Sam sobie daj na luz, my temu holendrowi już nie wierzymy. Przykład: "Wszystko przed nami - twierdzi Holender, który w drugiej połowie spotkania ze Słowenią sprawiał wrażenie człowieka pogodzonego z losem, nawet nie próbował dyrygować z ławki poczynaniami zawodników. - To nie tak - zaprzecza. - Wcale się nie poddałem. Przez 90 minut wraz z Rafałem Ulatowskim staraliśmy się wymyślić coś, co poprawiłoby naszą grę - zapewnił. - Ze mną tak jest, że czasem stoję obok ławki, czasem na niej siedzę, ale cały czas używam moich oczu i mózgu, aby wspomóc zespół. Pozycja, w jakiej to robię, nie ma znaczenia." Banhałer kłamie! Wystarczy spojrzeć na pierwszą strone Przeglądu Sportowego z poniedziałku. Jest tam zdjęcie jak siedzą na ławce: Leo Bennhakker (akurat stoi oparty o wiatę), Frans Hoek, Jan de Zeeuw, Robert Mroczkowski, i... Rafał Ulatowski (zwany nie wiadomo czemu asystentem). To oni przez te 90 minut starali się coś wymyślić, ale chyba nie razem. No chyba że grali w głuchy telefon :) "- Rafał Ulatowski zbierał informacje o rywalu, ale oni ostatni mecz grali kilka miesięcy temu - zauważył Leo." Jasne. Leo sobie kpi z tego człowieka (Ulatowskiego). Kazał mu jechać oglądać występ reprezentacji młodzieżowej San Marino. Tylko nie wiadomo po co?!? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio-szpikulec Re: Beenhakker: Brudna gra wokół kadry 10.09.08, 16:40 Musze przyznac Mlody, ze bardzo ladnie i trafnie to ujales!Tego rzeczywiscie w takim wymiarze nie ma nigdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.118.204.68.cfl.res.rr.com 10.09.08, 17:51 zgadzam sie w 100%, dlatego mieszkam w US i zaden kryzys albo $ za zlotowke nie namowi mnie do powrotu...normalni nie dajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Beenhakker: Brudna gra wokół kadry IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 00:05 Podejrzewam, że Beenhakker z czymś takim jeszcze się nie zetknął.Jest fachowcem i pewnie nie zamierza narazie odpuścić, chyba, że reprezentacja stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Chapeau Leo! IP: *.dsl.bell.ca 11.09.08, 00:37 Za to cenie tego faceta! Ma inna mentalnosc - bardzo podobalo mi sie to, co powiedzial o swoich pilkarzach, ze sa jedyna motywacja dla ktorej nie pieprznal tym wszystkim o ziemie po Euro. Zycze mu powodzenia i wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo a pierniczenie IP: *.dsl.zen.co.uk 11.09.08, 02:47 Anglia tez wymeczyla z Andora 2:0 i jakos potem co zrobila??? Rozniosla Chorwacje 4;1!!! A szanse dostali mlodzi - Walcott i Jenas...i ladnie podziekowali- pierwszy hattrickiem:)A Szwajcaria z kim przegrala?? Z Luksemburgiem U SIEBIE!!! Ja bym nie lamentowal i mysle iz z Czechami i ze Slawcja wygrac mozemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo ale... IP: *.dsl.zen.co.uk 11.09.08, 03:01 nie jest zle....ale potrzeba nam lepszego zestawienia w srodku pomocy!! Lewandowski? tego pana bardziej bym cofnal i dal zadania tylko i wylacznie defensywnego pomocnika cofnietego a przed nim powiennien byc ofensywnie nastawiony pomocnik - taki Gerrard w Anglii, ktory sam sieje postrach u rywali, sciaga lub nie uwage na sobie, jak sciagnie to rajdem to robi miejsce cofnietemu napastnikowi i napastnikowi, jak nie sciaga uwagi to sam nagle zaskakuje - takiego kogos jak Gerrard(rajd, zaskakujace i dokladne podanie, strzal) ze stylem takiej gry musimy znalezc i to jest recepta!!! A to ani Roger, na pewno nie Lewandowski...Blaszczykowskiego szkoda ze skrzydla sciagac,choc jakby mial godnego nastepce na prawym skrzydle to bym sie pokusil i sprawdzil....Smolarek to cofniety napastnik...pomozcie, ratujcie!!! he he Ja taka recepte widze! Jestesmy zbyt statyczni w srodku pola. Odpowiedz Link Zgłoś