Gość: lopez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 23:40 "Po jego interwencji piłki z ogromnym impetem o centymetry minęła siedzących na trybunie dziennikarzy." polska język, trudna język:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: artur Nic się nie stało !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 23:47 Za dwa tygodnie wystarczy wygrać 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuniek Re: Nic się nie stało !!! IP: *.zax.pl 18.09.08, 23:56 bez kitu, ludzie jeszcze się cieszą że nie bylo tak zle. Był dramat zero akcji, no moze jedna po której padł gol, a pawełka to powinni wywalic z druzyny bo kazda jego interwencja to zawał serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Nic się nie stało !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 01:03 no właśnie, widzę tytuł że swietnie, klikam, a tu czytam przegrali, to z czego wy sie głupki smiejecie?;) przerżnęli, znaczy słabi są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bro Re: Nic się nie stało !!! IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 19.09.08, 01:16 slabi? to jak nazwiesz lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senny Re: Nic się nie stało !!! IP: 210.55.182.* 19.09.08, 08:23 Lech to Mistrz - to wiadomo :D Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Obejrzyj człowieku mecz, a potem się wypowiadaj! 19.09.08, 11:01 Gość portalu: zbyszko napisał(a): > no właśnie, widzę tytuł że swietnie, klikam, a tu czytam przegrali, to z czego > wy sie głupki smiejecie?;) przerżnęli, znaczy słabi są Z twojego nędznego wpisu wynika, że nie oglądałeś tego meczu. A takie ciołki co komentują coś czego nie widzili, to nawet nie głupki to debile są. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Porażka, ale z nadzieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 07:32 "W Wiśle zastanawiali się nad tym od kilkunastu dni, każdy osoba miała inny pomysł. " Czy ktoś to czyta przed publikacją? Po pierwsze literówki, a po drugie nad czym się zastanawiali??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Porażka, ale z nadzieją IP: *.chello.pl 19.09.08, 08:26 To Wisła nie strzeliła bramki? Albo nie umiem czytać albo przeoczyłem opis niezłej akcji Wisły, po której Jirsak strzelił gola... Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Kolejny "fachowiec" od komentowania... 19.09.08, 11:03 Gość portalu: ech napisał(a): > To Wisła nie strzeliła bramki? Albo nie umiem czytać albo przeoczyłem opis > niezłej akcji Wisły, po której Jirsak strzelił gola... Weź człowieku nie rób z siebie idioty! A gdzie wg. ciebie gra Jirsak? Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Tottenham - Wisła: Porażka, ale z nadzieją IP: 212.76.37.* 19.09.08, 08:27 a co to - ci mają po dwie nogi, i ci mają po dwie nogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Porażka, ale z nadzieją IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.09.08, 08:46 Tak do co poniektórych internautów - nie ma się co czepiać Wisły. Mecz był wyrównany. Co prawda piłkarze Wisły stracili siły pod koniec ale to już ogólny manakament polskiej myśli szkoleniowej. Na pochwałę zasługują Baszczyński, za dobre interwencje i pewność na środku obrony, oraz Sobolewski, gdyby nie idiotyczna żółta kartka zdobyta w sposób jak to ten Pan ma w zwyczaju było by naprawdę super. Co do problemów z konstuowaniem akcji ofensywnych nie spodziewajmy się cudów. Ja, i chyba nie jestem jedyny, prawdziwa ofensywna gra Wisły skończyła się z odejściem Szymkowiaka pare lat temu. W tym momencie nie ma poprostu człowieka potrafiącego grać prostopadłe piłki jak Bóg przykazał. Nie zmienia to faktu, że jedynie Wisła od pary ładych lat potrafi reprezentować Polskę w rozgrywkach klubowych na w miarę przyzwoitym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrrrrrrrrrrr Wisła nie popłynęła tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:20 przegrała... No comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Wiadomo, czyja matka nadzieja... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.09.08, 10:02 Zespol, ktory z czternastopunktowa przewaga zdobyl mistrzostwo 38 milionowego kraju, notujac tylko jedna porazke w sezonie, przegrywa z ostatnia druzyna ligi angielskiej, ktora w tym sezonie tylko raz dala rade...zremisowac. Rzeczywiscie Wisla "nie poplynela" i w ogole powitajmy bohaterow tlumnie w Balicach. W Londynie Wisla miala szanse przygotowac dobry wynik na rewanz u siebie. Niestety, porazka powoduje, ze Wisla w rewanzu musi tworzyc, a Tottenham bedzie walil bramki z kontr. Slowem, pozamiatane. Jesli ostatnio cztery bramki z kontr strzelil jej Lech, to ile strzeli Tottenham... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto Re: Wiadomo, czyja matka nadzieja... IP: *.ists.pl 19.09.08, 11:25 "Slowem, pozamiatane. Jesli ostatnio cztery bramki z kontr strzelil jej Lech, to ile strzeli Tottenham... " ajjajaj, już ci mówię: Tottenham strzeli 10, a Wisła 0. Idź sie pociąć albo walnąć głową w ścianę z frustracji. Albo popłacz sobie w kącie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomk Porażka, ale z nadzieją IP: *.ghnet.pl 19.09.08, 10:09 Ale mnie wkurzaja wasze komentarze - co za pesymiści ! Wisła wczoraj grała bardzo ładnie... jak na polską drużynę. Już dawno nie widziałem w polskiej lidze aby piłkarze TAK grali z pierwszej piłki, gol został zdobyty po wspaniałej akcji. Baszczyński, Junior, Sobolewski zagrali wczoraj najlepsze swoje mecze w tym sezonie. Porównując wczorajsze mecze, Wisła wypadła 10 razy lepiej od Lecha, który się szarpał ze słabiutką Austrią Wiedeń która to potrafiła tylko grać agresywnie, przerywać akcje i kopać do przodu. Reasumując wieje optymizmem. Wisła może zagrać u siebie lepiej i 1:0 jest w jej zasięgu. Lech drugiego tak słabego meczu chyba nie zagra - będzie dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: Porażka, ale z nadzieją 19.09.08, 10:24 Z Benitarem też było słabo w pierwszym meczu. Fakt, że w meczu z ostatnią drużyną ligi wypadałoby zaprezentować się lepiej. Ale jak dla mnie awans jest jak najbardziej możliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 kiepska jakość transmisji TVP (tradycyjnie) 19.09.08, 10:20 Nie wiem czy TVP pracuje na sprzęcie z lat 80-tych ale jakośc obrazu była właśnie taka jak 25 lat temu. Nie wspominając o tym, że tradycyjnie w przypadku transmisji telewizyjnych w wykonaniu TVP komentator wyprzedzał obraz. I niech TVP nie usprawiedliwia się jak zawsze, że dostała taki kiepski sygnał bo oglądając Premiership wiem, że co jak co ale jakość transmisji z meczy robiona przez Anglików jest naprawdę wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: kiepska jakość transmisji TVP (tradycyjnie) IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.08, 10:40 Szpakowski BoguSkiego uparcie cały mecz nazywał BoguCkim, a rezerwowy bramkarz to wg niego Jurczyk zamiast Juszczyk - czy ten człowiek umie czytać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: kiepska jakość transmisji TVP (tradycyjnie) 19.09.08, 10:50 Błędne wymawianie nazwisk to znak firmowy Szpakowskiego od wielu lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto Re: kiepska jakość transmisji TVP (tradycyjnie) IP: *.ists.pl 19.09.08, 11:27 Szpakowski nic nie umie, na niczym sie nie zna, jest wnerwiającym kretynem, ale pracuje w TVP bo tam święcie wierzą że lud go kocha. Albo może ma na kogoś haki, ale chyba na to jest za głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirty harry Re: kiepska jakość transmisji TVP (tradycyjnie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:17 Można mu wybaczyć, że Zokorę nazywał Zakorą, bo to nie nasz:P Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend nawet trzeba 19.09.08, 12:49 .. choc z drugiej strony Szpaq jest z tych profesjonalistow, ktorzy czesto konsultuja wymowe obcobrzmiacych nazwisk u zrodla. jestem pewny, iz tak wlasnie wymawia sie nazwisko Zokory w jezyku Wybrzezokosciowosloniowym Gość portalu: dirty harry napisał(a): > Można mu wybaczyć, że Zokorę nazywał Zakorą, bo to nie nasz:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Porażka, ale z nadzieją IP: *.as.kn.pl 19.09.08, 10:45 Jestem przekonany, że Wisła odpadnie z ostatnią drużyną Premiership. Naprawdę nie ma się co podniecać porażką z drużyną, która nie wygrywa z nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kogenquelle słaby Tottenham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 10:51 Oglądając wczorajszy mecz mogę powiedzieć tyle, że nie dziwi mnie że Tottenham jest na ostatnim miejscu w tabeli Premiership. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend nie zgodze sie 19.09.08, 12:52 mieli pare blysniec. mi sie mecz podobal: duzo ruchu, duzo wymian krotkich podan z obu stron. Gość portalu: Kogenquelle napisał(a): > Oglądając wczorajszy mecz mogę powiedzieć tyle, że nie dziwi mnie że Tottenham > jest na ostatnim miejscu w tabeli Premiership. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Porażka, ale z nadzieją IP: 150.254.166.* 19.09.08, 10:53 Szkoda że Wisła straciła szanse na dobry wynik gdy Tottenham jest bez formy. Za 2 tyg. mogą już nie być tacy słabi. Lech u siebie pewnie rozjedzie Austryjaków ale szkoda punktów straconych w Wiedniu. Reasumując Lech - awans, Wisła - nie (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Porażka, ale z nadzieją IP: *.compi.net.pl 19.09.08, 11:06 A mnie krew zalewa! Najpierw Lech męczył się i poległ w grze przeciwko naprawdę kiepskiej, nic nie znaczącej europejskiej drużynie. Potem Wisła klękła przed bardzo kiepsko grającym Tottenhamem, który zupełnie zasłużenie zajmuje obecnie ostatnie miejsce w lidze angielskiej... Czy ktoś w obu meczach naszych drużyn dostrzegł jakąś taktykę lub wolę walki do upadłego??? Próbę odebrania piłki w środku pola przy grze pressingiem, próbę stworzenia przewagi w środku pola, ofensywne akcje??? Jeśli ktoś będzie wkrótce krytykował naszego selekcjonera za 0 punktów zdobytych w meczach przeciwko Słowacji i Czechom to chętnie udostępnię zapis audiowideo ze spotkań naszych lokalnych czępionów w celu ponownego przemyślenia swojej wypowiedzi. Jest dno Panie i Panowie... Dno i metr mułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto Do tych co narzekają że Wisła przegrała IP: *.ists.pl 19.09.08, 11:41 z ostatnim zespołem... ludzie, niestety nie wiecie o czym piszecie, ale piszecie jakbyście wszystko wiedzieli i mieli prawo łajać wszystkich na lewo i prawo. To zresztą w Polsce typowe. Jak ktoś ma trochę chociaż wyobraźni i wiedzy o piłce (ja mam tylko trochę) to widzi różnicę pomiędzy piłką polską a angielską. Różnica jest taka jak pomiędzy działaczami w piłce angielskiej (multimilionerzy gotowi pompować miliony kasy w ten sport i finansujący szkółki piłkarskie, obiekty, etc.) a tymi w polskiej (nie chcę kogoś obrazić, ale w większości to cwaniaczki wyciągające z klubu kasę dla siebie na auto, domek czy jakieś tam inne pierdoły, a o rozwoju piłki jeśli myślą to na ostatnim miejscu). Różnica między polską a angielską piłką jest również taka jak między kibicem angielskim (w każdy weekend zjawiają się ich setki tysięcy na meczach ligowych, każdy wykłada na to jeśli nie kilkaset to kilkadziesiąt funtów, i kibicują) a polskim (większość z nich siedzi przed internetem i sie wymądrza, a mecz piłkarski ogląda najwyżej w tv i to tylko wtedy jak nasi wygrywają albo remisują, w momencie gdy ich drużyna traci pierwszą bramkę przestają być kibicami). Nb niech nikt nie myśli że ja też jestem gotowy płacić 500 pln za bilet na mecz i marznąć co weekend na trybunie i żyć futbolem. Ale w Anglii są miliony takich ludzi, więc jak "eksperci" tutaj piszą jaka to porażka z tym ostatnim klubem w lidze angielskiej, to niech sie najpierw douczą coś o świecie, a potem o tym piszą, bo sie kompromitują. Chcecie to zmienić to przelewajcie co tydzień po 500 pln na konto Wisły, hipokryci i ignoranci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Do tych co narzekają że Wisła przegrała IP: *.as.kn.pl 19.09.08, 11:53 Sam jesteś ignorantem. Dostała Wisła w dupę i tyle. Odpadnie po raz kolejny i tyle. Jest słabo i tyle, to wszystko. Jak niektórzy piszą, że wynik 1-2 to sukces to jest dopiero żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto Re: Do tych co narzekają że Wisła przegrała IP: *.ists.pl 19.09.08, 12:07 No to żyj sobie dalej w swojej smucie i sie smuć i frustruj. Ja ci naprawde nie zabraniam. Tak szczerze to mnie to wali, próbuję tylko zaszczepić w ludziach troche zdrowego rozsądku. Jak sie bronisz rękami i nogami to ja nie będę sie narzucał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Do tych co narzekają że Wisła przegrała IP: *.as.kn.pl 19.09.08, 12:17 Żyję w świecie realnym. Ani pesymistycznym ani optymistycznym. Nie lubię się oszukiwać, że jest inaczej niż jest. Ja się nie będę smucił, bo mnie od pewnego czasu polski futbol średnio interesuje. Po latach frustracji odpuściłem denerwowanie się tym. Jak gra jakaś polska drużyna to sobie obejrzę z przymrużeniem oka. Czasami nie oglądam jak mi się nie chce, bo tej kopaniny (często połączonej z bojaźnią i kompleksami jak w przypadku Wisły) przeważnie nie da się oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Tottenham - Wisła: Porażka, ale z nadzieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 13:48 mnie natomiast bardzo pozytywnie zaskoczył meczyk. Brawo Wisła bardzo fajnie grali z o wiele bardziej wymagajacym przeciwnikiem niz austria. A ligi poslskiej i angielskiej poprostu nie da sie porównac bo jest miedzy nimi olbrzymia przepasc. I samo strzelenie tak PIEKNEJ BRAMKI w angli druzynie z premier ship to juz COS. Co do lecha to ogólnie słabo grali ale mam nadzieje ze u siebie odzyja i przejda dalej Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Tottenham - Wisła: Porażka, ale z nadzieją 19.09.08, 14:12 ja uwazam że wisła ma miejsze szanse na przejscie tottemahamu niz lech austrie a to dlatego że widac było że wisłe mimo niezłego meczu na wiecej po prostu nie stać ,lecha natomiast stać i miał pare takich przebłysków swoje gry ,musi sie tylko uporac z agresywnym brutalnym presingiem na pograniczu faulu w środku pola i z psychicznym podejsciem do rewanżu ,wisła natomiast nie ma siły w ofensywie a łobodzinski i boguski to za mało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKS dwie porażki ........, ale z nadzieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:49 Jako kibic Kolejorza muszę przyznać, że Wisła zaprezentowała się zupełnie przyzwoicie. Porównywanie jakie miejsca zajmuja kluby w swoich ligach nie ma najmniejszego sensu. To zupełnie inne rozgrywki a więc czasem inne cele inne priorytety .... Czy da się porównać "rzeźników" grających antyfutbol Austriaków z pięknie grającymi angolami ? Jak zagrałby Lech z angolami, może znów świetnie z klasą wymieniając setki podań świetnych zagrań jak ze szwajcarami w Poznaniu ? Tottenham pozwalał grać w środku pola, Austria zastosowała ten sam styl gry (niestety na pograniczu gry faul) jaką zaprezentowała Arka w spotkaniu z Kolejorzem, wynik taki sam 1 : 2. Niestety Kolejorz nie potrafi grać z takim przeciwnikiem. Sam trener tez nie jest chyba bez winy - zrobić takie zamieszanie w obronie w takim meczu ? Dodatkowo sędzia w tym meczu nie był zbyt rewelacyjny - karny z kapelusza jak na mistrzostwach i wiele innych sytuacji jak choćby sytuacja z Bąkiem - reprezentant kraju, były Lechita powinien za to zagranie wylecieć z boiska. W Poznaniu , jeśli wcześniej UEFA go nie ukarze absencją zgotujemy mu miłe powitanie ;) BąK jeteś zwykły CHAM i PROSTAK !!!! Za dwa tygodnie gramy rewanże - jako kibic Kolejorza nie lubię Wisły, ale w rozgrywkach europejskich kibicuję wszystkim bez wyjątku (no może poza L)więc stawiam na dwa zwycięstwa naszych drużyn i awans obu ekip. Austriakom pokażemy jak się dopinguje Kolejorza, te wstrętne bękarty Fritzla popamiętają nas .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega0111 Porażka, ale z nadzieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:51 miasto swieta prawda!!!! przesadziles moze z tymi dizalaczami co to wyprowadzaja kase z klubów nie zapomnij ze potega Wisly i wielu klubow jest byla budowana za prywatne pieniadze!!! ale uwagi co do kibicow 100% trafne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co do meczu poza slabym Zienczukiem calkiem dobry mecz Wisly naprawde zasluzyli na szacunek wydaje mi sie ze z kazdym innym zespolem tzn o podobnym poziomie tylko z innej ligi niz angielska mieli by latwiej Anglicy graja niezwykle podkreslam niezykle agresywnie i silowo taka tez byla bramka na 2:1 mimo wszystko mozna powiedziec ze Wislacy dotrzymali kroku sam Ramos powiedzial ze wisla zagrala naq europejskim poziomie!!! i nie byla to kurtuazja cieszy dobre wejscie Lobo po raz pierwszy od dawan dal cos druzynie! oraz rzecz jasna ciegle swietna forma "Boguckiego" OLE':) rewanz zapowiada sie arcyciekawie i mysle ze go wygramy!!!!!!!!!! sory za literowki i pozdrawiam kibicow Odpowiedz Link Zgłoś