komentare 04.10.08, 22:42 Dudek daj spokój. To zdecydowanie nie Twoja liga. Poza tym nie chodzi o sport. Chodzi o biznes, oczywiście nie licząc chorych ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komputerowy.model.ukladu Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 04.10.08, 22:43 niech rozwiaza to szambo nawet za cene wykluczenia z kwalifikacji do MS mediacje srediacje i znowu zostanie to samo cholerna klika ze wszystkim u nas tak jest porzadne drogi od 20 lat budujemy drzewiecki przez kilka dni byl prawdziwym facetem ale juz zaczyna pekac Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Potrzeba nam Putina 05.10.08, 00:05 Potrzeba nam Putina. Nie lubię metod Putina, ale trzeba przyznać, że są bardzo skuteczne. Brakuje nam w Polsce takiego nacjonalisty. Oczywiście, żeby był pozbawiony pewnych cech i nawyków Putina. Mordowanie dziennikarzy i trucie Litwinienki raczej niczemu poza zastraszaniem nie służą a nam to nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie chodzi tu o sport czy piłkę, ale o kasę... 05.10.08, 10:45 W uporze z jakim UEFA i FIFA występują przeciwko polskiemu rządowi nie chodzi o nic innego jak tylko o kasę, którą PZPN regularnie odprowadza na wzór kościelnego świętopietrza. Dla tej kasy Platini gotów jest poświęcić honor nie tylko swój, ale też innych - ponoć znakomitych - osobistości, firmujących swoimi nazwiskami wszystkie nieprawości jakie od lat mają miejsce w europejskim i światowym futbolu. To już nie jest sport, a ponieważ jest to już tylko biznes, to wydarzenia typu mistrzostwa zwyczajnie mnie nie interesują. Bo nie ma dla mnie żadnego znaczenia zdarzenie, którego tłem jest wyłącznie kasa wyłożona przez cynicznych "sponsorów". Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Nie interesują... To po co się wtrącasz? 05.10.08, 13:27 sumienie.lk napisał: > futbolu. To już nie jest sport, a ponieważ jest to już tylko biznes, > to wydarzenia typu mistrzostwa zwyczajnie mnie nie interesują. Jak cię nie interesują to nie zabieraj głosu w tej sprawie! Jeśli ja nie znam się na gotowaniu, to nie wtrącam się kucharkom do ich roboty! Utrzymanie kuratora w PZPN spowoduje, nie tylko walkowery i wycofanie drużyny narodowej z eliminacji do mundialu, ale także wycofanie się wszelkich sponsorów z naszej piłki, zaczynając do Canal plus, a kończąc na producentach obuwia sportowego. W efekcie w Polsce piłka nożna przestanie kogokolwiek interesować i umrze. A Polski rząd będzie przez lata spłacał odszkodowania (Canal plus i inni sponsorzy) swoich głupich decyzji. A w przypadku odebrania prawa organizacji Euro 2012 zapłacimy gigantyczne odszkodowanie ukraińskiej federacji piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jeśli dla ciebie piłka jest ważniejsza niż honor 05.10.08, 13:48 ..to po prostu nie mamy o czym rozmawiać. Jeśli dla ciebie byle jaka piłka nożna (a tylko taka jest w Polsce) jest ważniejsza; jeśli nie potrafisz właściwe ocenić, ze człowieczek miary Platiniego pluje nam w twarz, a jedynym tego powodem jest jego nienasycone pragnienie naszej gotówki, to... szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
brombus-2 Re: Potrzeba nam Putina 05.10.08, 11:08 Ano właśnie. Nie jestem fanem Tusia Donia, ale tutaj go popieram. W każdym związku rządzą aferzyści i gangsterzy. Wiem coś o tym bo byłem członkiem kadry i reprezentantem Polski i widziałem to także od wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Kurator jest potrzebny, ale w sejmie i w senacie! 05.10.08, 13:35 brombus-2 napisał: > Ano właśnie. Nie jestem fanem Tusia Donia, ale tutaj go popieram. W > każdym związku rządzą aferzyści i gangsterzy. Wiem coś o tym bo > byłem członkiem kadry i reprezentantem Polski i widziałem to także > od wewnątrz. W du... byłeś i gó... widziałeś! Ja mam lepszy plan. Wprowadzić kuratora do sejmu i do senatu! Niech tam zrobi porządek. Po co tam siedzi tyle nierobów i to za kasę podatników. Rozwiązać sejm i senat. Trzech menadżerów sprawie i skutecznie ich zastąpi! Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Moim zdaniem najskuteczniejszym mediatorem 05.10.08, 00:11 będą Wasyl, Iwan i Pietia z ukraińskiej mafii. Premier Tusk chyba nie rozumie powagi sytuacji. On nawet nie wie czym ryzykuje. To już nie chodzi o to, że Polska jako kraj ośmiesza się na arenie międzynarodowej. Że już nikt nie będzie chciał z nami współpracować i to nie tylko jeśli chodzi o sport. Chodzi o to, że władze UEFA w Bordeaux stwierdziły, że projekt Euro2012 traktują jako całość! Nie ma Polski bez Ukrainy, i tak samo nie ma Ukrainy bez Polski. cytat: „Mayer-Vorfelder wykluczył, że turniej Euro 2012 mógłby zorganizować jeden kraj, np. tylko Polska. - Oba kraje wspólnie ubiegały się o prawo organizacji ME za cztery lata i wspólnie muszą podołać zadaniu spełniając wszystkie kryteria. Nie ma mowy o tym, by turniej któryś z krajów zorganizował indywidualnie - podkreślił Niemiec” Za sprawą naszego premiera Donalda Tuska i ministra sportu Mirosława Drzewieckiego Ukraina może pożegnać się z organizacją turnieju. To, że nasze stosunki z Ukrainą ulegną pogorszeniu, i nic i nikt ich nie poprawi przez następne 200 lat, to może dla premiera i ministra nie ważne. To, że na Ukrainie nawet prawnuki Tuska i Drzewieckiego będą „persona non grata” to też może dla premiera i ministra nie ważne. Ale jest jedno ale. Chyba tylko naiwne polskie społeczeństwo (na pewno większość) myśli, że członkowie Komitetu Wykonawczego UEFA przyznali nam Euro2012, bo nasze „makiety stadionów” im się podobały. Oni nie dla tego przyznali nam Euro i nie dla tego że Hrihorij Surkis, szef ukraińskiej federacji robił do nich ładne oczy. Skoro ustawienie jednego meczu zespołu z Sankt Petersburga w Pucharze UEFA kosztowało 50 milionów dolarów www.sport.pl/pilka/1,65081,5757187,Mecze_Bayernu_z_Zenitem_w_Pucharze_UEFA_pod_lupa_wymiaru.html to nawet trudno jest mi się domyślać ile zer miała „siła argumentów” Hrihorija Surkisa. A na Ukrainie mają do tego jedno bardzo proste podejście „poszła kasa, więc towar ma być”. Dlatego na miejscu naszego premiera i ministra bardziej obawiałbym się gniewu ukraińskiej mafii, niż spadających słupków w najbliższych notowaniach. Osobiście gdyby spełnił się najbardziej czarny scenariusz odebrania nam Euro 2012, to odradzam panom Tuskowi i Drzewieckiemu wspólne podróże, a nie daj boże spotykanie się jeszcze z tym kuratorem Zawłockim. Tak czy inaczej panie premierze zdaje się, że wdepnął pan w niezłe gó…. Nie do pozazdroszczenia, oj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Polski rząd ma się bać ukraińskiej mafii i pozwala 05.10.08, 07:56 -lać PZPN na łapownictwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 04.10.08, 22:44 Nastepny pajac ktory nie tylko chce miec swoje 5 minut, ile zwietrzyl swietna okazje by zaistniec jako "zbawca" polskiej pilki.. Macie kolejnego zapatrzonego w siebie kandydata na drugiego "Misia" Listkiewicza.. Ten jego wymarzony PZPN jest "na wyciagniecie reki", nie dziw ze tak go nagle i z taka miloscia i entuzjazmem zaczyna bronic.. Az tak ponetny jest status "dzialacza PZPN"?? - Przy poparciu innej mafii z UEFA i FIFA?? - Toc to NIE DO RUSZENIA organizacja!! - Lepsza niz "Camorry" czy "Cosa Nostry"!! - Rzady wszystkich panstw MUSZA sie ugiąc przed tymi dwiema organizacjami - lepszymi i silniejszymi od wymienionych przeze mnie mafii, a ktore beda bronic PZPN-u do konca - UWAZAJAC go na dodatek za UCZCIWY - sugeruje i Dudek i Boniek i inni, ktorzy chca liznac tego "torciku" zwanego PZPN.. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie ma polskiej piłki - po co komu jakiś PZPN? 05.10.08, 11:02 W diabły rozpirzyć tych leśnych dziadków z Miodowej, którzy dla pieniędzy gotowi są własny honor sprzedać. A to, że nie będzie naszego udziału w jakichś mistrzostwach to niewielka strata, bo i tak nic byśmy tam nie zdziałali. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: Nie ma polskiej piłki - po co komu jakiś PZPN 05.10.08, 13:39 sumienie.lk napisał: > W diabły rozpirzyć tych leśnych dziadków z Miodowej, którzy dla > pieniędzy gotowi są własny honor sprzedać. A to, że nie będzie > naszego udziału w jakichś mistrzostwach to niewielka strata, bo i > tak nic byśmy tam nie zdziałali. Podobno "mistrzostwa zwyczajnie cię nie interesują". Chyba nie srałeś jeszcze dzisiaj, bo znowu gó... przez ciebie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Nie ma polskiej piłki - po co komu jakiś PZPN 05.10.08, 13:49 Twojej głupoty nie oceniam, więc sobie odpuść ocenę moich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dabljuzi Nie osmieszaj sie Dudek 04.10.08, 22:56 taki z ciebie mediator jak z koziej dupy traba! Malo sie nachapales, ze teraz jeszcze tu si wciskasz?! Poza tym moze wez i jakas szkole skoncz, bo nie bedziesz rozumial co do ciebie mowia. I slowie pisanym nie wspominam. Brak slow na takich baranow Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: Nie osmieszaj sie Dudek 04.10.08, 22:59 chyba che swojego promotora engela uratowac. Najlepiej niech dalej siedzi na lawie albo nie czasem niech sie przebiegnie to nie bedzie mial hemoroidow Odpowiedz Link Zgłoś
dabljuzi Re: Nie osmieszaj sie Dudek 04.10.08, 23:08 zastanawiam sie czy on w ogole mysli, ze ktokolwiek moglby powaznie go potraktowac? I masz racje - niech dupsko ruszy na boisku, tam sie nadaje (chec tez pewnosci nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
stenimi1234 niech się sam zamknie 04.10.08, 23:00 najlepsze lata ma już za sobą i kusi los, może gdzieś się zahaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: niech się sam zamknie 04.10.08, 23:23 To nie Polska sie osmiesza,ale mafie z pod znaku FIFA i UEFA. - Rzad z premierem na czele,jesli ma jaja to powie NIE!!! Zwiazek ktory ma w nazwie Polski,musi liczyc sie z decyzjami P O L S K I M I! Panie Dudek,jezeli to Panu niepodoba zabierz to dz... do Somalii, i dzialajcie jako SZPN moze tam pozwola na samowole.- Tam, byc moze, nazwa was profesjonalistami,to tez bedzie z korzyscia dla Pana,Panie Dudek(mam na uwadze grzanie lawy). Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: niech się sam zamknie 05.10.08, 00:05 ale mafie z pod znaku FIFA i UEFA. jakos dziwnie kazda federacja z kazdego kraju chce nalezec do tych mafii. To jest jakas organizacja, do ktorej mozna albo nie nalezec ale jesli sie do niej nalezy to trzeba respektowac jej prawa. Tez w wielu rzeczach te organizacje mi sie nie podobaja ale to co proponuje rzad to jest zburzyc cala Warszawe (517 km2) by na jej gruzach wybudowac cos nowego. Od paru dni widze jak robi sie w Polsce dziwnie na ten temat. Fifa i uefa sobie bez Polski poradza. Nasza federacja obawiam sie ze nie. Rzad albo wie co robi albo... albo mi i wielu prawdziwym kibicom wykluczenie z organizacji do ktorej wcale nalezec jak mowie nie trzeba to sie nam nie spodoba. Zaglosujemy na pis. spoko Po. Apeluje kurde to nie jest metoda. Okragly stol tak, Wieszanie na latarniach nie. Opamietajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel949 Jerzy Dudek też w ukladzie? 04.10.08, 23:07 Tutaj sprawa jest jasna. PZPN żyje z pieniędzy podatników. I podatnicy, panie Dudek, mają prawo się wypowiadać a nie siedzieć cicho. Jak pan Blatter będzie budował stadiony i szkolił polską młodzież to będzie mógł sobie kozakować. Ale póki co normalni ludzie mają dość, że nasze pieniądze konserwuje się jeden z największych w historii układów korupcyjnych w Polsce. I cieszę się, że premier RP wreszcie chce z tym zrobić porządek. PZPN miał dość czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Pawelku 04.10.08, 23:37 O ile sie orientuje PZPN jest organizacja finansowo samowystarczalna. Skąd wiesz o tych pieniadzach podatnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
elde Re: Pawelku 04.10.08, 23:56 Ile stadionów wybudował PZPN? A piłkarze, z których żyje PZPN, to grają na trawnikach? Odpowiedz Link Zgłoś
sympathy64 Re: Jerzy Dudek też w ukladzie? 04.10.08, 23:40 Też mam wątpliwości. PZPN to bez watpienia szwarcacharakter, ale chyba jednak nie żyje on z podatników pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 04.10.08, 23:52 Panie Dudek, może piłkarz jesteś pan dobry ale filozof marny. A tak swoją drogą, to na czym miałby ten skandal polegać, bo ja tego nie rozumiem..... jedynym rozwiązaniem tego "skandalu" jest wsadzenie Listkiewicza do pierdla, a wiesz pan dlaczego? Sądzę że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Brawo Dudek! 04.10.08, 23:59 Kazdy ktory pomoze rozwiazac ten spor bez przyslowiowego rozlewu krwi bedzie mial u mnie plusa. Mowie nie rewolucji. za duzo jest do stracenia. Czy aby rzad nie probuje dla poklasku motlochu nieprawosc zwalczyc nieprawoscia? I co zrobicei? Listka zastapi Lato na stanowisku prezesa? To ja juz wole Listka. Odpowiedz Link Zgłoś
emdzin Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 00:17 Panie Dudek, jako piłkarz jesteś OK, ale do mediacji to się nie wcinaj, bo pomyślę, że też jesteś w tej bandzie. Tą bandę pzpn trzeba rozwalić i pogonić precz. Tu nie ma o czym negocjować. Tych nie napasionych wieprzy trzeba odgonić od koryta za wszelką cenę, nawet za cenę EURO, chodź nie za bardzo w to wierzę. Skoro FIFA i UEFA tak bardzo bronią tego wieprza listkiewicza, to oznacza, że też nie są lepsi. Ten wrzód na d....e polskiej piłki trzeba przeciąć raz na zawsze, a nie pielęgnować*** Koniec, kropka... Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Bla, bla na forum 05.10.08, 00:24 Jakim trzeba być naiwniakiem i zwyczajnym głupcem, by wierzyć, że politycy są zdolni do jakiejkolwiek naprawy w PZPN. To przecież ludzie do cna zdemoralizowani, skorumpowani i skompromitowani. Od dwudziestu lat zasiadają w parlamencie pod niezliczoną ilością kolejno kompromitujących się szyldów partyjnych. Skąd to przekonanie, że Schetyna, Tusk, Komorowski, Niesiołowski mogą zrobić jakikolwiek porządek w czymkolwiek, mogą cokolwiek zbudować, cokolwiek pożytecznego zrobić? To ludzie za którymi ciągną się ogony niejasnej przeszłości,"nocnej zmiany", związków ze SB, przekrętów, moralnej deprawacji, w najlepszym przypadku to cyniczni karierowicze. Od roku trwa ten chocholi taniec, a niemoc wyrwania się z tego marazmu jest już nie do zniesienia... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Bla, bla na forum 05.10.08, 06:46 pisdode napisała: ...." Od roku trwa ten chocholi taniec,a niemoc wyrwania się z tego marazmu jest już nie do zniesienia... I tak, jak wtedy ledzie to "G" kupili, tak i teraz to biora cala geba. Poczytaj wiekszosc wpisow na temat tego artykulu i poprzedniego o tym, jak "Tusk idzie na wojne z FIFA". Jesli miara pogladow wyborcow w Polsce mialoby byc forum tej ponoc "najpoczytniejszej gazety", to ten " chocholi taniec" bedzie trwal przez dlugie, dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a co tu Dudek jest do negocjacji? Ilość złodzieji 05.10.08, 00:51 w zarządzie chciałbyś ustalić? Na przykład pięciu byś zostawił dotychczasowych a reszta nowa, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
taxal PZPN nie jest oplacane z podatkow w tym sek 05.10.08, 00:54 calkowicie zarabia PZPN na siebie np. z biletow z imprez tak wiec rzad polski nie doklada ani zlotowki.. i sprawa jest o to ze ten szmal z biletow chce miec PO w zarzadzie a rowniez przyznawanie Tv prywatnym nadawania meczow; to ogromny szmal transmisja na Euro 2012 ale conDobek podwinie ogon pod siebie jak cale PO Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Aferal Tusk nikogo nie dopusci zlotego interesu 05.10.08, 00:56 jakimi jest pilka kopana. Listek umial zalatwic wiele w FIFA a Tusiek tylko cpac, truskawki zbierac i o cudach opowiadac. Wiec Dudek bedzie siedzial na dachu i spogladal przez lupe, az sie ksiezyc odwroci i pokaze mu du....dek siedzial na dachu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
justykob Re: Aferal Tusk nikogo nie dopusci zlotego intere 05.10.08, 01:39 JEZUU KTO CIE WPUŚCIŁ NA TO FORUM CHORY ĆWOKU?POCZYTAJ SAM SIEBIE, STOPIEN IMBECYLIZMU WIEKSZY OD BRACI K. OBU RAZEM WZIETYCH. A MYŚLAŁAM ŻE SĄ NIE DO POBICIA!LECZYC SIE CWOKU, CHOC CHYBA JUZ ZA PÓŹNO. I UWAZAJ BO UKŁAD UKŁADU DLA UKŁADU CIE ZAŁATWI.,SPADAJ ĆWOKUUUU. CHORY NA SPISKOWA TEORIE DZIEJOW OSZOŁOMIE. DO GAZETY POLSKIEJ NA FORUM ALBO DO PAPY RYDZYKA. ALE WONNNNN. Odpowiedz Link Zgłoś
aszerot Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 01:05 najpierw niech maturę zrobi, zanim sie zabierze za poważne sprawy, wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
taxal rzad niech poda sie do dymisji 05.10.08, 01:13 zawalili stocznie, nic przez rok nie zrobili i jeszcze zawalaja EU2012 Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 01:30 Uważaj - pzpn wystrychnie i Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 01:33 Pierwszy skok na "kasę" podjął AWS rękami Dębskiego. Dopadli go kolesie z mafii. O rzekomej mafii w PZPN najgłośniej krzyczał tenże Dębski. Pisiory powtórzyły numer rękoma kolesia właśnie wypuszczonego z mamra. Platformersi podjęli ten sam trop, nie krwi, ale zapewne mamony. Cały czas przy akompaniamencie medialnej nagonki i świrniętego brakarza. Bramkarzowi poza tamtym meczem nic innego w życiu nie wyszło, a sposób na życie znalazł w opluwaniu byłych kolegów i każdego kto coś dla tej piłki (jaka by ona nie była) zrobił. Oczywiście, że motłoch takiej okazji nie przepuścił. Teraz motłoch robi u pismaków za opinię publiczną. Jeśli Tuski zmarnują Polsce MS i Euro 2012 to wieszczę wam baranie łby marny i haniebny koniec. Tego wam normalni (nie ogłupieni) ludzie nie darują. I preziem też nie zostanie. To pewne. Przylepka do Pomarańczowej rewolucji też wam nie pomoże - Ukraina wam tego nie daruje baranie łby. Właściwie to nie wiadomo dlaczego to robicie? A może wziątka była? Włosi mają wielka chrapkę na E.2012 i wprawę w dawaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Rząd chce wyjść ,,z gębą''..... 05.10.08, 01:43 Nie z twarzą:))))))).Wie ,że z EURO 2012 klapa(bo coś by trzeba zacząć a tu ...brak chęci) a na kogoś zwalić trzeba.Na PiS się nie da to....podpuścił UEFA i FIFA.A może jeszcze się jakie lody ukręci: -tereny po Stadionie X-lecia sie sprzeda, -PZPN swoimi obsadzi aby po przegranych z kretesem wyborach mieć przystań, -kasę Unii się przepier....do kieszeni ,,swoich''........ Odpowiedz Link Zgłoś
szwejk.praha Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 03:48 Po co w ogóle cytować takie teksty. Żenada. Dudek powinien się zastanowić dwa razy niż coś chlapnie głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szwejk.praha Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 03:52 Do hn51_kaczory Radzę pisać teksty na forum na trzeźwo. Chodź rozumiem sobota:) Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 09:53 szwejk.praha napisał: > Do hn51_kaczory > > Radzę pisać teksty na forum na trzeźwo. Chodź rozumiem sobota:) Na trzeźwo? To zbyt trudne. Te całe zamieszanie za bardzo mnie stresuje. Ja chcę oglądać mecze reprezentacji, chcę oglądać mecze Lecha w Pucharze UEFA i chcę, aby Polska organizowała razem z Ukrainą Euro2012! Irytuje mnie brak planu i brak profesjonalizmu w poczynaniach strony rządowej! Minister Drzewiecki to typowy "jeździec bez głowy" podobnie jak kurator Zawłocki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis A kiedy bedzie "dobry moment"?? 05.10.08, 13:27 szwejk.praha napisał: > Do hn51_kaczory > > Radzę pisać teksty na forum na trzeźwo. Chodź rozumiem sobota:) ================================================ A nie zadasz zbyt wiele od kolejnego maniaka, "rozgrywajacego" SWOJ "mecz" miedzy PO a PiSem - lub na odwrot.. - Pod kazdym.. ale to KAZDYM watkiem.. - obojetnie z jakiej dziedziny i na jaki temat, pelno takich.. Oni polską pilke mają tam, gdzie ty wiesz a ja nie powiem.. - Jesli nienawidzą PO, to z maniakalnym uporem bedą bronili PZPN-u.. Jesli nienawidzą PiS-u, to z maniakalnym uporem bedą bronili ABSOLUTNIE wszystkiego co PO zaproponuje i zrobi ("bo "ONI" bedą przeciwni"..).. Ale generalnie, coraz wieksza i wieksza czesc spoleczenstwa zaczyna rozumiec ze odsuwanie problemu nic nie da, i ze ZAWSZE bedą "argumenty"(eliminacje do "czegos".. puchary.. etc.etc..) by ZNOWU ustapic by - jak gadal stary duren Pilch w TVN - "by obejrzec mecz Polska Czechy".. Coraz swiecej ludzi rozumie ze NIGDY nie bedzie "dobrego" momentu by zniszczyc tego "raka" - NOWOTWORU trawiącego polska pilke a zwanego PZPN.. - Wiec jesli juz rzad zacząl "wypalanie" tej rakowatej tkanki, to NIECH WRESZCIE DOKONCZY.. Raz.. a skutecznie.. BEZ WZGLEDU NA KONSEKWENCJE!! - Ktore to "konsekwencje" w dalszej perpektywie mogą okazac sie blogoslawienstwem.. - To juz coraz powszechniej rozumie spoleczenstwo - i chwala Bogu!! - I nie zmienia tego pajace rwący sie do zlobu za wszelką cene - typu "DUDEK".. "LATO".. czy "BONIEK".. Takie myslenie jakie prezentuje wytrawny w koncu publicysta jakim jest PILCH (moze dziecinnieje juz - co wielce prawdopodobne w jego wieku..) nie jest odosobnione!! - "Niech ten PZPN robi co chce i nalezy zostawic go dalej w spokoju, BYLE OBEJRZEC MECZ - tym razem z Czechami".. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Panie Dudek nie ta liga i nie o pilke tutaj graja 05.10.08, 06:39 Wiec jak mowia, pieklo dobrymi intencjami wyscielane. Pan chce uratowac sport pilkarski a Tusku gra o co innego - swoja twarz. Wszak zapewnial o terminowym przygotowaniu EURO 2012 jeszcze dwa tygodnie temu i nie spodziewal sie, ze Platini uwierzy, widzac stan robot. Platini uwierzyl, wbrew oczekiwaniom Tuska i nie odebral tej organizacji mistrzostw wiec teraz trzeba zrobic cos, w co Platini juz nie bedzie mogl uwierzyc- ze w tej grze Tuskowi chodzi o dobro pilki noznej. Zle pan wyjdzie w roli zaby, co to noge nadstawia, gdy kuja konia. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Szansa na 'wyjscie z twarzaą'. 05.10.08, 07:17 Zagonił się minister w ślepą uliczkę , za nim premier i sporo dziennikarzy. Wszystkim się wygaje ,ze FIFA i UEFA to organizacje pozarządowe 'podlegające ' decyzjom i jurysdykcji Rządu. Pomieszanie z poplataniem. Chodzi oczywiście o kasę z Euro 2012. Jedno jest pewne . Jak nam zabiorą te ME to Tusk 'na Syberię'. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 To może Kaczmarek? 05.10.08, 08:12 LPR chciała go na premiera to może teraz zbawi polską piłkę? Odpowiedz Link Zgłoś
pruski Jerzy Dudek chce rozwiązać spór o PZPN 05.10.08, 08:47 Dudek to sobie może z Tomaszewskim poplotkować w maglu... Ten sam poziom inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda dudek jest jak kaczy dupek - wpycha sie tam, gdzie 05.10.08, 08:57 go nie chca!!! Odpowiedz Link Zgłoś