Gość: Fan-nor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 17:58 Chyba nic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cerealKillah Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: 138.62.1.* 17.10.03, 18:21 Ja wiem tyle: VIF czy ja tu mowia w skrocie "Enga" to oczko w glowie sympatykow futbolu w Oslo. Jak juz "Gazeta" nasmarowala, klub wywodzi sie z dzielnic robotniczych - wschodniego Oslo. Zachod raczejjest kojarzony z zespolami Lyn i Skeid. Kibice VIF to bez watpienia najlepsza brygada w Norwegii. Nawet Rosenborg moze im tylko pozazdroscic. "Klan", jak siebie nazywaja, ma zarezerwowane mijesca na Ullevaal (Stadion Narodowy) w sektorach wzdluz linii bocznej boiska (prawie cala jedna strona stadionu - na przeciw trybuny VIPow). To co Gazeta napisala o rasizmie to niezupelnie tak wygladalo, ale skoro wyszla ladna historyjka to dje temu spokoj. Doping i oprawa meczow w wykonaniu Klanu jest naprawdy dobry i przewyzsza poziomem wiele klubow europejskich. Jako fan Wisly, uwazam jednak ze do chlopcow z Reymonta to im jeszcze brakuje. Fani spotykaja sie w pubie "Bohemen" w centrum i tam zawsze mozna obejrzec mecz, wypic piwko i pogadac o pilce. Na scianch wisi masa szalikow w tym Legii i Lecha (moze kolekcja pochodzi z czasow kiedy Klan nie byl tak bardzo przyjazny kibicom przyjezdnym?). Teraz to co innego. W tym pubie ogladalem mecze Polski w Korei (wstyd mi byl jak cholera, ale za to mozna bylo sobie fajnie pogadac)... Na mecze przychodz od 1000 do 3000 ludzi, bo teraz w zasadzie nie ma na co patrzec. VIF gra slabo i zawodzi w lidze. Graja o utrzymanie i boja sie, ze jesli spadna w tym sezonie to bedzie koniec klubu. Wszystko dlatego, ze glowny "Swiety Mikolaj" klubu - Fredriksen (jeden z najbogatszych Norwegow) zapowiedzial zakonczenie darczynienia po tym sezonie. Klub opuscilo 3 bardzo dobrych graczy w trakcie sezonu. Pah Moudu Kah - znakomity mlody obronca, ktory przeniosl sie do Szwecji do AIK. Stian Ohr - superszybki i zankomity technicznie skrzydlowy,ktory przeniosl sie do pobliskiego Stabaek. na koniec najpierw ulubieniec a potem obiekt nienawisci nr 1 Klanu - Tobias Grahn - bardzo dobry, aczkolwiek egoistyczny napastnik ze Szwecji rodem. jak cwierkaja wrobelki, grajacy trener Rekdal nie jest latwym typem do wspolpracy i dlatego gracze z o mocnych osobowosciach szybko albo zasiadaja na lawce albo wylatuja z klubu. W miejsce tych, ktorzy odeszli, klub nie znalazl zadnego gracza na podobnym poziomie, ktory zapelnilby braki... Z pozytkiem dla Wisly, miejmy nadzieje. Z dziesiejszej "Engi" nalezy uwazac na: Freddy dos Santosa - dobry technicznie, szybki napastnik... no i Mortena Berre - podobno odzyskjal forme (strzelil w koncu 3 bramki w 3 ostatnich meczach...). Obrona opiera sie na Eriku Hagenie i Tmie Hennigu Hovi - ktorzy sa wedlug mnie najbardziej solidnymi obroncami w klubie. Poza tym ostanio zablysnal Ardian Gashi - chyba gosc z Albanii, ktory popisal sie niedawno wspaniala bramka. Mam nadzieje ze na boisko wpusci sam siebie Rekdal - ktory jest cieniem zawodnika z MS we Francji, ktory strzelil zwycieskiego karnego przeciw Brazylii... Co tu napisac wiecej... czekam na pytania... I do zobaczenia w Oslo! Zbiorka w "Bohemen" hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan-nor Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 18:27 Mieszkam na Vestli i mozemy sie umowic na partyjke pokera na dzielnicy Toyen z moimi kolegami!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerealKillah Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: 138.62.1.* 17.10.03, 19:05 Nie grywam w pokera, ale pwiko mozna strzelic np. przed meczem. Ja mieszkan na Sofienberg, wiec byloby smiesznie blisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupa Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 19:14 No to zalozycie klub geyowski w Norwegii:) i ktos z was bedzie Lordem .. Geyow:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerealKillah Nie dam sie sprowokowac... IP: 138.62.1.* 17.10.03, 20:16 ...kryptozoofilom i pedofilotroglodytom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Killah -mozesz zostac tym lordem w polskiej lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 10:44 patologicznych alkoholikow i zuli.Nachyl swa srake przed jakims meczem polskiej ligi a napeno ktos ci przeszlifuje oddyt,tak,ze ci gardłem wyjdzie-cieciu wydymany przez sztafete chinskich geji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerealKillah Terminatorze... IP: 138.62.1.* 18.10.03, 16:52 Odwiedz jakas poradnie dla socjalnie wyalienowanych i nie odzywaj sie jak kulturalni ludzie prowadza dyskusje. Poza tym twoja wypowiedz jest dowodem na to, iz nawet debilom udaje sie sklecic pare slow kiedy bezmyslnie uderzaja w klawiature... Odpowiedz Link Zgłoś