Dodaj do ulubionych

A co wy wiecie o Valerendze!!?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 17:58
Chyba nic
Obserwuj wątek
    • Gość: cerealKillah Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: 138.62.1.* 17.10.03, 18:21
      Ja wiem tyle:
      VIF czy ja tu mowia w skrocie "Enga" to oczko w glowie sympatykow futbolu w
      Oslo. Jak juz "Gazeta" nasmarowala, klub wywodzi sie z dzielnic robotniczych -
      wschodniego Oslo. Zachod raczejjest kojarzony z zespolami Lyn i Skeid.
      Kibice VIF to bez watpienia najlepsza brygada w Norwegii. Nawet Rosenborg
      moze im tylko pozazdroscic. "Klan", jak siebie nazywaja, ma zarezerwowane
      mijesca na Ullevaal (Stadion Narodowy) w sektorach wzdluz linii bocznej
      boiska (prawie cala jedna strona stadionu - na przeciw trybuny VIPow). To co
      Gazeta napisala o rasizmie to niezupelnie tak wygladalo, ale skoro wyszla
      ladna historyjka to dje temu spokoj.
      Doping i oprawa meczow w wykonaniu Klanu jest naprawdy dobry i przewyzsza
      poziomem wiele klubow europejskich. Jako fan Wisly, uwazam jednak ze do
      chlopcow z Reymonta to im jeszcze brakuje.
      Fani spotykaja sie w pubie "Bohemen" w centrum i tam zawsze mozna obejrzec
      mecz, wypic piwko i pogadac o pilce. Na scianch wisi masa szalikow w tym
      Legii i Lecha (moze kolekcja pochodzi z czasow kiedy Klan nie byl tak bardzo
      przyjazny kibicom przyjezdnym?). Teraz to co innego. W tym pubie ogladalem
      mecze Polski w Korei (wstyd mi byl jak cholera, ale za to mozna bylo sobie
      fajnie pogadac)...
      Na mecze przychodz od 1000 do 3000 ludzi, bo teraz w zasadzie nie ma na co
      patrzec. VIF gra slabo i zawodzi w lidze. Graja o utrzymanie i boja sie, ze
      jesli spadna w tym sezonie to bedzie koniec klubu. Wszystko dlatego, ze
      glowny "Swiety Mikolaj" klubu - Fredriksen (jeden z najbogatszych Norwegow)
      zapowiedzial zakonczenie darczynienia po tym sezonie.
      Klub opuscilo 3 bardzo dobrych graczy w trakcie sezonu. Pah Moudu Kah -
      znakomity mlody obronca, ktory przeniosl sie do Szwecji do AIK. Stian Ohr -
      superszybki i zankomity technicznie skrzydlowy,ktory przeniosl sie do
      pobliskiego Stabaek. na koniec najpierw ulubieniec a potem obiekt nienawisci
      nr 1 Klanu - Tobias Grahn - bardzo dobry, aczkolwiek egoistyczny napastnik
      ze Szwecji rodem. jak cwierkaja wrobelki, grajacy trener Rekdal nie jest
      latwym typem do wspolpracy i dlatego gracze z o mocnych osobowosciach szybko
      albo zasiadaja na lawce albo wylatuja z klubu.
      W miejsce tych, ktorzy odeszli, klub nie znalazl zadnego gracza na podobnym
      poziomie, ktory zapelnilby braki... Z pozytkiem dla Wisly, miejmy nadzieje.
      Z dziesiejszej "Engi" nalezy uwazac na: Freddy dos Santosa - dobry
      technicznie, szybki napastnik... no i Mortena Berre - podobno odzyskjal forme
      (strzelil w koncu 3 bramki w 3 ostatnich meczach...). Obrona opiera sie na
      Eriku Hagenie i Tmie Hennigu Hovi - ktorzy sa wedlug mnie najbardziej
      solidnymi obroncami w klubie. Poza tym ostanio zablysnal Ardian Gashi - chyba
      gosc z Albanii, ktory popisal sie niedawno wspaniala bramka.
      Mam nadzieje ze na boisko wpusci sam siebie Rekdal - ktory jest cieniem
      zawodnika z MS we Francji, ktory strzelil zwycieskiego karnego przeciw
      Brazylii...
      Co tu napisac wiecej...
      czekam na pytania...
      I do zobaczenia w Oslo!
      Zbiorka w "Bohemen" hehehe...
      • Gość: Fan-nor Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 18:27
        Mieszkam na Vestli i mozemy sie umowic na partyjke pokera na dzielnicy Toyen z
        moimi kolegami!?
        • Gość: cerealKillah Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: 138.62.1.* 17.10.03, 19:05
          Nie grywam w pokera, ale pwiko mozna strzelic np. przed meczem.
          Ja mieszkan na Sofienberg, wiec byloby smiesznie blisko:)
          • Gość: Kupa Re: A co wy wiecie o Valerendze!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 19:14
            No to zalozycie klub geyowski w Norwegii:) i ktos z was bedzie Lordem ..
            Geyow:))))))
            • Gość: cerealKillah Nie dam sie sprowokowac... IP: 138.62.1.* 17.10.03, 20:16
              ...kryptozoofilom i pedofilotroglodytom...
              • Gość: terminator Killah -mozesz zostac tym lordem w polskiej lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 10:44
                patologicznych alkoholikow i zuli.Nachyl swa srake przed jakims meczem polskiej
                ligi a napeno ktos ci przeszlifuje oddyt,tak,ze ci gardłem wyjdzie-cieciu
                wydymany przez sztafete chinskich geji.
                • Gość: cerealKillah Terminatorze... IP: 138.62.1.* 18.10.03, 16:52
                  Odwiedz jakas poradnie dla socjalnie wyalienowanych i nie odzywaj sie jak
                  kulturalni ludzie prowadza dyskusje.
                  Poza tym twoja wypowiedz jest dowodem na to, iz nawet debilom udaje sie sklecic
                  pare slow kiedy bezmyslnie uderzaja w klawiature...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka