Dodaj do ulubionych

Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ...

IP: *.acn.waw.pl 12.10.08, 00:18
super tłumczenie... kawalek gowna... na pewno tak powiedzial... co za psity tu
robią...
Obserwuj wątek
    • Gość: kreatura Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... IP: *.acn.waw.pl 12.10.08, 00:21
      przesada, kibice nigdy tak nie twierdzili, leo powinien skierowac swój żal w
      inną stronę
      • kralik111 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 04:37
        Gość portalu: kreatura napisał(a):

> przesada, kibice nigdy tak nie twierdzili, leo powinien skierowac swój żal w
        > inną stronę

Leo nie kieruje tego zalu do kibicow ;DDD
        • gienek777 Mistrzu Leo to cała nasza mentalność 12.10.08, 11:16
      • Gość: aderley Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 10:19
        żal skierowany był nie do kibiców, lecz do "expertow" w postaci borków
        piechniczków i tym podobnych opiniotwórców. morten olsen trenuje sobie Danię x
        lat i nikt mu nie bruździ. nawet jak przegrywał. skoro mamy trenera który
        potrafi wygrać z portugalią czy czechami, to znaczy że jest ok. przecież prócz
        takich sporadycznych "sukcesów" i tak na nic więcej nas nie stać.
        • Gość: radeks Burak boruc zawalil bramke i tyle IP: *.chello.pl 12.10.08, 10:35
    • Gość: Ojeju Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem .. IP: 92.4.73.* 12.10.08, 00:32
      LLEEEOOO !!!! LLLEEEEOOO !!!!
      • piotr33k2 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 00:41
        on nie ma pretensji do kibiców tylko do sporej grupy "dziennikarzyn"
        sportowych którzy czesto gesto tworzą nieprzychylną mu
        atmosfere .leo robi co moze ,piłkarzy ma jakich ma a zgrupowaa sa
        krótkie ,nieraz nie ma kogo specjalnie powołac jak np teraz na lewą
        obrone ,nieraz też popełnie błedy jak np z tym
        kowalczykiem ,zachorskim czy piszczkiem ale ogólnie to najlepszy
        trener kadry od wielu lat.
        • adam81w Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 00:51
          piotr33k2 napisał:

> on nie ma pretensji do kibiców tylko do sporej grupy "dziennikarzyn"
          > sportowych którzy czesto gesto tworzą nieprzychylną mu
          > atmosfere .leo robi co moze ,piłkarzy ma jakich ma a zgrupowaa sa
          > krótkie ,nieraz nie ma kogo specjalnie powołac jak np teraz na lewą
          > obrone ,nieraz też popełnie błedy jak np z tym
          > kowalczykiem ,zachorskim czy piszczkiem ale ogólnie to najlepszy
          > trener kadry od wielu lat.

Zahorski akurat gdy byl powolywany to byl w formie. Piszczek to tez jest
          material na gracza klasy swiatowej.
          • piotr33k2 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 00:57
            widac słaba była ta forma ,zarówo zachorskiego jak i piszczka choc
            są utalentowani powoływal na wyrost ,myslął że mu eksploduja tak jak
            przedtem bronowicki ale nie wnieśli nic nowego,równie dobrze mógł
            powołac grosickiego czy wichniarka a teraz jak jest brożek w forme
            czy naprawde wielki talent robert lewandowski raczej nie mają szans
            na najblizsze powołania .
      • Gość: helmoot Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 04:20
        LEEEO!!!! LEEEO!!!! LEEEOOOOOOOO!!!!!!!
    • p26 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 00:35
      Ma facet rację. Ostatnio wszyscy jechali na nim jak na łysej kobyle. A jutro za
      to znowu się zacznie..LEEEOOOOO, LEEEEOOOO,..Żenujące to trochę. Szczególnie jak
      za chwalenie wezmą się mafiosi z PZPN.
      • Gość: maxymus1 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.chello.pl 12.10.08, 00:40
        no nie pawda Panie Beenhakker, zawsze Pana ceniłem! Uważałem że
        piłkarzom odjeba.o, prze ME, a nie Panu.
    • Gość: kwiat co za paszkwil! IP: *.chello.pl 12.10.08, 00:37
      Co za paszkwil! Leo nie powiedział że jest Bogiem. Stwierdził "Ani nie jestem
      kawałkiem gówna, ani Bogiem" . Kolejny internauta odwraca się od gazeta.pl...
      • Gość: a Re: co za paszkwil! (tu tak zawsze) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:42
        Na gazecie tak zawsze. Poczytaj sobie co piszą o Kubicy i poczytaj oryginalne
        wypowiedzi na f1.com. Różnica - gigantyczna. Gazeta robi tanią sensację, żeby
        więcej ludzi czytało, wtedy mają więcej kasy. Cały portal uległ tabloidyzacji
        całkowitej.
      • Gość: kibic Re: co za paszkwil! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 09:37
        Dlaczego pseudodziennikarzyna z koszernej znowu sieje zamęt. Trener
        B. nie powiedział że jest Bogiem, tylko, że nie jest ani gownem, ani
        Bogiem. Dla mnie zasadnicza różnica. W jakim więc celu koszerna
        kłamie po raz kolejny?
    • Gość: tytus Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.agh.edu.pl 12.10.08, 00:38
      "piece of shit", tak się po angielsku mówi
      po polsku bardziej pasuje "gó...arz", "szmaciarz", "kawał ch*ja"
      faktycznie, redaktorzy nie wykazują inteligencji lingwystycznej
      • Gość: Bubba Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: 216.119.44.* 12.10.08, 01:01
        Gość portalu: tytus napisał(a):

"piece of shit", tak się po angielsku mówi
        po polsku bardziej pasuje "gó...arz", "szmaciarz", "kawał ch*ja"
        faktycznie, redaktorzy nie wykazują inteligencji lingwystycznej

"piece of shit" doslowne tlumaczenie piece -kawalek,czesc shit-gowno
        there you have it!
        • kihooj Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 08:42
          To ciekawe, jak więc wg ciebie należałoby przetłumaczyć "I feel like an
          asshole"? Czuję się jak odbyt???
          • Gość: Mort Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 12.10.08, 11:51
            Według takich lingwistów to by było "czuję się jak dupodziura" ^^
        • Gość: kokon Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.chello.pl 12.10.08, 13:13
          Jakbyś przetłumaczył zdanie: "This match was a piece of cake">
          Pewnie "Przed tym meczem zjedliśmy po kawałku ciasta" :P
    • Gość: mare Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem .. IP: *.177.124.123.algrim.pl 12.10.08, 00:39
      leo powiedział zaraz po meczu ze nie jest teraz ani gównem ani Bogiem więc nie
      piszcie na tym portalu bzdur
    • adam81w Dokładnie tak go media niektóre traktowały. to smu 12.10.08, 00:48
      tne. Leo przepraszam za tych pacanów.
      • Gość: miro Re: Dokładnie tak go media niektóre traktowały. t IP: *.dsl.cnl.uk.net 12.10.08, 01:20
        pacjentow.....
    • zat4ra Rzeczywiscie, fatalnie to przetlumaczyliscie! 12.10.08, 00:51
      Zmieniajac sens wypowiedzi.
      Nie powiedzial ze sie czul jak "piece of shit",
      tylko ze byl nim w powszechnej(?) opinii, a teraz znow
      bedzie "god". Tymczasem - i to jest co sadzi o sobie -
      nie jest ani tym, ani tym. Taki byl sens.

A co do glupka ktory napisal pierwszy komentarz - po
      co sie wypowiadasz, skoro nie slyszales?
      • Gość: Szklot Klamliwe tlumaczenie, IP: *.cable.ubr18.edin.blueyonder.co.uk 12.10.08, 10:41
        Calkowicie zmieniliscie sens wypowiedzi. Macie w wybiorczej talent do wywracania
        kota ogonem. Najbardziej niebezpieczne jest to, ze udajacie gazete powazna, wiec
        KLAMSTWA trudniej dostrzec niz w SE czy F .
        MANIPULANCI
        • martin.slenderlink Re: Klamliwe tlumaczenie, 13.10.08, 12:21
          Zwracam honor. Nie użył Pan śmierdzącej nazwy własnej, a jedynie przymiotnika manipulanci. Wyszło na to, że to Ja mam wyobraźnię rozbujałą, ale nie poczuwam się ;). No, ale... jakiś tam "obóz", który śmierdzących nazw istniejei wystarczy iskra, by go pobudzić, chyba istnieje ;)
          • martin.slenderlink Odklejam się. 13.10.08, 12:23
            Po "nazw" miało być "używa i". Idę, bo wpadnę w kompulsywny trans za moment.
      • martin.slenderlink Byłem,czy się czułem?Przeszłość chaosem.Tytuł myli 13.10.08, 12:12
        but I have to remind you that the last three months I was a piece of shit, and now I am god/God again, Well, I’m not God/god and I’m not a piece of shit. Thank you very much.

Zacznę od tego, że się zgadzam z przedmówcą co do sensu wypowiedzi. Natomiast, co do tłumaczenia: Zanim usłyszałem tę wersję, wysłuchałem innej, gdzie głos był podłożony niemalże równocześnie, co sprawiało wrażenie, że to tłumaczenie symultaniczne. W takim wypadku, gdyby tłumacz w ten sposób przetłumaczył, jest według mnie rozgrzeszony, ponieważ nie miałby się czasu zreflektować, tym bardziej, że dopiero po ostatnim zdaniu można wychwycić pełen sens, jeśli się to tłumaczy jednocześnie. Chyba, że się doskonale operuje kontekstem i intuicyjnie się wyczuje, co miał na myśli, albo, co w tłumaczeniu symultanicznym, jak widać, okazałoby się skuteczne (podkreslam tu tryb przypuszczający, bo, jak wiemy, nie było to symultaniczne), zostawić zdanka najbliżej oryginału. I was, I am, I'm not (in the end it's Your opinion - w domyśle). I wszystko byłoby jasne.
        Jednak wersja, której wysłuchałem najpierw, była jak widac robiona na zimno i głos musiał być doklejony do niej, a tłumaczenie na żywo było konsekutywne. I tutaj uważam, że w konsekutwnym błąd tego typu (abstrahuję już od tego konkretnego) na żywo nie jest jeszcze jakiś kardynalny. Kardynalne jest dopiero zrobienie takiej wersji na zimno i uczynienie z niej materiału, który podlega komentarzom prasowym (tu też mówię o ogólnej zasadzie). Niemniej jednak uwaga mojego przedmówcy jest słuszna. Można oczywiście wysnuć wniosek, że GWno to GWno tamto, jak Pan, który się znajduje powyżej mnie a poniżej przedmówcy. Moim zdaniem lepiej powstrzymać rozbujałą szambianą wyobraźnię i kompulsywny trans z wykrzywianym na lewo i prawo nosem (ponoć tak się krzywią pedantyczne osobowości analne, wg Fromma albo mi się cos pomieszało ;)), a uznać to, jak mój przedmówca za błąd - niedoróbkę. Na dodatek nie musi to oznaczać, że tłumacz był kiepski. Po prostu to taki zawód, dla znających już, lub od zawsze, drugi, czy trzeci język - człowiek się uczy i poprawia często nawet po fakcie, przypominając sobie i przewracając się z boku na bok (chyba nie w dzień), że się pomylił. A kto z nas nie miał takiej sytuacji, że rozmawiał z kimś w swoim języku ojczystym i dopiero po trzecim czyimś zdaniu dopiero załapał, o co komus chodzi, z tej prostej przyczyny iz, co innego miał w głowie, co innego buszowało mu po szarych. A czy tłumaczka wiedziała jaki jest kontekst, czy odróżnia sens rozmów w studiu Polsatu od tych na blogu Pana Wołowskiego, czy Steca? Także easy. Brak krytyki przynosi oczywiście szkodę, ale nie warto robić kolejnej up and down jazdy tym razem practiced na tłumaczu. W to, że gazeta zrobiła to celowo, po prostu nie wierzę. Ponadto to jednak niuans i włożenie w usta Leo słów: "czułem się jak.." może powodować złą interpretację jego słów, ale też i nie musi, bo "czuł się" równie dobrze może być odczytane jako: "był tak traktowany", tak samo jak i "był tym i tym", może być równie dobrze interpretowane jako: "obóz jego adwersarzy, go za to i to uważał". Z tym, że kto się do takiego traktowania przyzna? Czy w sumie nie wyszło to tłumaczenie, jak eufemizm? Po trosze chyba tak, reasumując.
        • zat4ra WOW 13.10.08, 22:24
          ;-)
    • Gość: JO Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem .. IP: *.mmpnet205.tnp.pl 12.10.08, 01:11
      Leo Ty to jestes international level!!!
      A wy popiepszeni dziennikarze (z GW tez) i głupi kibice co juz
      skreslaliscie Leo co teraz powiecie??
      Juz tutaj zadnego frajera nie ma który by ublizał kadrze?? Jestescie
      jak choragiewki, jak szmaty w która strone powieje taka macie opinie
      na jakis temat. Wstydzicie sie przygłupy
      • Gość: wz Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: 82.160.150.* 12.10.08, 10:48
        Beenhakker miał trzy mecze żeby udowodnić swoją wielkość - dwie porażki i jeden
        remis. Rozumiem z Niemcami, ale już remis z Austrią czy porażka po
        katastrofalnym meczu z Chorwacją 2. Reasumując osiągnął to samo co Engel i Janas
        - awans do imprezy docelowej a potem katastrofa. Nigdy nie byłem za zmianą
        Beenhakkera, tak jak i zmianą Janasa czy Engela - bo na lepszych trenerów nas po
        prostu nie stać (Hiddink, Scolari czy Mourinho) a wymienianie średnich trenerów
        na średnich trenerów nie ma większego sensu
        • kontonagownie Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 11:24
          czyżby żel "expert" Borek się odezwał?
          • mikolaj.plank Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 11:48
            Pierwszy raz od dłuższego czasu próbuje obejrzeć całe cafe futbol. I mimo
            wszystko żele nerwowo poszukują [punktu zaczepienia.
          • Gość: wz Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: 82.160.150.* 12.10.08, 12:01
            Jak cie buraku nie stać na wypowiedź merytoryczną to po co w ogóle stukasz w tę
            klawiaturę. Rozumiem że zdanie można mieć tylko takie jak ty i tobie podobni -
            tak poza tym skup się jeszcze raz na przeczytaniu mojej wypowiedzi to łatwo mnie
            od Borka odróżnisz
    • voytazz cytat 12.10.08, 01:17
      czy ktokolwiek moze zacytowac po angielsku co powiedzial leo?
      • Gość: m,nm Re: cytat IP: *.range81-153.btcentralplus.com 12.10.08, 12:03
        zagłusza ta tłumaczka

bez sensu z tym, to nie chinski kazdy by zrozumiał co mówi leo

• Gość: gościu chora mentalność!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 01:28
      Jak się wiedzie to sadzają na tronie a jak nie to Cię ukamieniują obelgami, epitetami i grubiańsko wyważonymi teoriami. To się tyczy ekspertów którzy nie mają pojecia i patrzą tylko na sukces, masa jest taki internetowych komentatorów.

Polska dziś nareszcie pokazała że umie kopać w piłke na dobrym poziomie i brawa im za to chłopaki naprawde sie postarali. Brawa też dla trenera Beenhakera. Facet naprawde ma pojecie o futbolu.
      Akcje ładnie sie kleiły, formacje dobrze się rozumiału z mały naciskiem na obrone po której chwilowym rozluźnieniu padł gol dla rywali. Obrona fajnie zagrała nareszcie biegali, kryli wreszcie grali bo stać w polu karnym to każdy potrafi notabene patrząc jak niekryty napastnik strzela. Dobrze że jest coraz lepiej i to jako kibica mnie cieszy, jestem Polakiem i zawsze trzymam kciuki za naszych wstyd mi tylko za tych którzy po przegranych meczach wieszają psy na naszych.
    • Gość: rokefeler Tłumaczyć to trza umić!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 01:32
      skor się pracuje w gazecie to raczej wypada i się powinno. zapachniało amatorką
    • Gość: m Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.10.08, 01:32
      W doslownym tlumaczeniu rzeczywiscie piece of shit znaczy kawalek
      g..,problem polega na tym ze jest to wielofunkcyjne wyrazenie.W tym
      wypadku znaczy po prostu "czulem sie okrutnie" czulem sie
      tragicznie".Ktokolwiek to przetlumaczyl doslownie postawil Leo pod
      sciana.Proponuje lekcje jezyka angielskiego przed praca
      dziennikarska.Przeciez nie mozna przez swoja nieudolnosc szkodzic
      innym
      • Gość: rokefeler Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 01:36
        Dokładnie, znaczenei może mieć różnorakie tak samo jak "piece of cake"
    • taxal i prezent z FIFA mamy, ustawiony, :-))) 12.10.08, 01:49
    • Gość: tomasz B Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.10.08, 03:07
      Kuba Blaszczykowski to jedyny talen na skale swiatowa w naszej
      reprezentacji on nie jest dobrze wyszkolony on poprostu ma talen
      porownywalny do Alexandra Chaleba z Bracelony
      • Gość: Jerry Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 12.10.08, 04:34
        Bo dostaniecie sraczki z wrazenia.To nie Polska taka mocna tylko
        Czesi zagrali slabiutko,i nie w najmocniejszym skladzie.U siebie
        Czesi nie wymecza mizerne 2:1, ale wygraja wysoko i do zera.Polscy
        kopacze byli sa i beda miernotami.
        • Gość: Stalowa_Wola Polacy potrafią grać! Jesteś pesymistą i... IP: *.stella.net.pl 12.10.08, 10:09
          Beenhakker i kadra wierzą w zwycięstwo i to im pomaga wygrać. Jeśli poddadzą
          się, rozegrają kiepski mecz. To są kwestie psychologiczne.
        • tia666 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 10:37
          oo kolejny "anglosas" polskojezyczny ;)))
    • kralik111 Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... 12.10.08, 04:33
      >Jednym razem jest to Smolarek, innym Błaszczykowski.

I to jest piekne, nie ma tutaj "umarl krol - niech zyje krol", jest za to
      dobry Smolarek i dobry Blaszczykowski, na tym polega klasa szkoleniowca. :)
    • kralik111 Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe 12.10.08, 04:36
      Gość portalu: js napisał(a):

> super tłumczenie... kawalek gowna... na pewno tak powiedzial... co za psity tu
      > robią...

"a pice of shit" w doslownym i wolnym tlumaczeniu znaczy to kawalek gowna...:DDD
    • Gość: mirek Re: Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 06:01
      Póki co Benhakker nie odzyskał mojego zaufania, jak zagają kilka meczów na takim
      poziomie, z przyjemnością odszczekam moją krytykę.

Wg mnie, nadal jest za bardzo przywiązany do nazwisk. Np. co robił Krzynówek na
      boisku? Przecież widać, że nie nadaje się na obronę, no ale jak tak dalej
      pójdzie to Krzynówka na bramce wystawi, bo to 'international level'...
      Oczywiście za dzisiejszy mecz dziękuje i gratuluję wygranej i z niecierpliwością
      czekam na więcej meczów na takim poziomie.
    • Gość: arc PZPN IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 12.10.08, 06:18
      Wyrzucic tych lesnych dziadkow z PZPNu niech przestana niszczyc polska pilke
      nozna. Smiali sie po meczu ze Slowenia teraz pewnie maja niewesole miny ze
      nasza druzyna wspaniale prowadzona przez trenera ograla Czechow. Brawo Leo i
      jego pilkarze. Panowie Kozminiski, Osuch, Engel, Krecina, Lato i wasz szef
      odejdzcie przyjda prawdziwi menadzerowie ktorzy nie beda niszczyc polskiego
      sportu narodowego - prosze was zajmijcie sie czyms innym tylko nie nasza pilka
      !!!!!!!!
      • Gość: janspruce Re: PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 08:41
        Jezeli za wyniki polskiej pilki odpowiada PZPN to trzeba im takze
        przypisac zaslugi po wygranych meczach. Napchali ci dziennikarze (
        te sprzedajne szmaty) do lba wiurow, wymieszali z trocinami a ty
        powtazasz jak baran wciaz jedno i to samo. Barany takie jak ty
        beczeli przed meczem 'jeb.. PZPN' zamiast pozegnac godnie brawami
        bylego reprezentanta ktory dla takich szumowin tracil zdrowie i
        kariere. Rowniez teraz dla odrobiny sensacji ta sprzedajna cholota
        wyrywa z kontekstu zdanie nie tlumaczac przwidlowo wypowiedzi Leo.
        Nie bede takiemu baranowi jak ty tlumaczyl calej jego wypowiedzi bo
        kazdy hydraulik po dwuletnim pobycie na wyspach przetlumaczy ja
        sobie lepiej niz ci lingwisci z Wyborczej. A ty glupku dalej
        wrzeszcz jak ci te gnoje napisza.
    • Gość: rhein32 Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... IP: *.web.vodafone.de 12.10.08, 06:29
      zagrali dobry mecz niema co ukrywac krytycy beda mowic ze rywale byli
      zmeczeni ze niebylo rosickiego i nne blal bla na euro 2008 kibice skandowli
      LEO LEO LEO i znow sie zaczelo znowu jest bogiem. jakis czas mieszkam w
      Niemczech i zawsze gdy gra Reprezentacja Polski mam na balkonie wywieszona
      polska flage i zawsze wierzylem w LEO LEO LEO a tym co w czerwcu skandowali
      przeciwko LEO to h,j w d.upe . niejestesciw kibicami .kibice zawsze sa z
      trenerem i pilkarzami nauczcie sie wreszczcir kibicowania a nie oceniania
      pozdrawiam POLSK POLSKA :))))
    • Gość: Janek Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 12.10.08, 06:47
      Panie Trenerze!!!!
      Jestem z Pana naprawde dumny.Bronilem Pana w trudnym momencie, kiedy
      banda idiotow atakowala Pana jak stado wyglodzonych wilkow i
      podzielalem opinie o slusznej decyzji w sprawie zawieszenia
      alkoholikow po wystepach we Lwowie.Uwazalem ta decyzje za absolutnie
      sluszna a dzis udowodnil Pan ponownie niezwykly talent
      trenerski.Sklecic druzyne zdolna do pokonania Czech z balaganu w
      jakim sie znajduje polska pilka trzeba niezwyklego talentu i
      intuicji.To niemal jak wygrac w loterii.Niech glupi Lato i jemu
      podobni raczej pojda do szkoly po nauke,bo im czegos zdecydowanie
      brakuje i wyjdzie to na dobre nam wszystkim.Pana zas niech zostawia
      w spokoju, bo to jedyne co Pan potrzebuje i wszystlo co ci panowie
      moga zaoferowac.
    • eastsider A piece of advise 12.10.08, 07:14
      Mr. Beenhakker,
      Do not regret anything. It's just a matter of time and you'll
      feel like a piece of shit again. Till next lost match.
      • Gość: Stalowa_Wola eastsider, You will feel worse IP: *.stella.net.pl 12.10.08, 10:12
        Beenhakker is a great coach. He will win next match and you will get
        embarrassed. Long live Leo and our football players!
      • Gość: Milez Re: A piece of advise IP: *.chello.pl 12.10.08, 10:15
        "Advice" Panie anglik.
        • Gość: piece Re: A piece of advise IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:24
          kawałek porady
      • Gość: jast Re: A piece of advise IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 20:41
        Słuchaj no, anglisto niedorobiony, jako rzeczownik wyraz "rada" jest pisany
        "ADVICE". Pewnie nauczyłeś się coś tam po angielsku w Anglii myjąc gary u
        angielskiego Hindusa i teraz tu szpanujesz. Do książek, a nie do komputera,
        internetowy niedouku.
    • 12.12a1 Leo Beenhakker chyba jest delikatnej.... 12.10.08, 08:45
      ...konstrukcji psychicznej.Powinien juz sie przyzwyczaic do takich
      sytuacji,gdzie czesc kibiców bedzie oskarzac i obrazac majac za plecami
      niektórych czlonków PZPN zainteresowanych wstawieniem na jego miejsce swojego
      kandydata.Ale wiekszosc i to zdecydowana widzi prace Beenhakkera i jej
      efekty,powinien nie patrzec na frustratów i malkontentów a robic swoje,bo to co
      robi ma sens.Przeciwnicy jego powinni mocno walnac sie pustymi lbami w
      sciane,moze wtedy klepki poprzestawiaja sie na wlasciwe polozenia.Uzupelnieniem
      tego niech bedzie reakcja kibiców na stadionie w Chorzowie.W przyszlosci
      wszystkie mecze naszej reprezentacji powinny byc tam rozgrywane,bo jedynie
      Slazacy sa w stanie stworzyc atmosfere prawdziwego meczu.
    • Gość: takijeden Leo Beenhakker: Przez ostatnie miesiące czułem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 09:03
      droga redakcjo nie zachowujcie sie jak tabloidy i nie przekrecajcie slow
      wypowiadanych przez Leo
      jak dla mnie tresc jego wypowiedzi byla taka:
      "Przez ostatnie trzy miesiące byłem dla Was kawałkiem g...! Dzisiaj mógłbym
      się nazwać Bogiem. Ale nie jestem ani gównem, ani Bogiem."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka