Gość: XD IP: *.chello.pl 16.02.09, 15:56 za ustalanie terminów spotkań Arkadiusz K powinien jechać w nagrodę do Wronek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peter Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 17:16 Tobie malkontencie winszuje charakteru! Tobie pewnie nigdy i nikt jeszcze nie dogodził, więc proponuje jechać na Piaski. Tam będziesz niechybnie zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.chello.pl 16.02.09, 19:36 Jednak ten malkontent ma troche racji poniewaz co roku slyszymy ze bedzie istnial sztywny terminarz,i co? Co roku to samo - w koncu powinno sie to jakos usankcjonowac! Po drugie powinno sie odsuwac starszych panow takich jak chocby pan Lasota Senior od sedziowania bo z calym szacunkiem to juz chyba jego czas....a moglby chociazby sedziowac pan Mądzik czy Ubożak.Gratulacja dla Unimaksu - nie są to moi koledzy ani nawet znajomi ale fakty mówia za siebie - zdobyli najwiecej punktów i to mówi samo za siebie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waddle ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 213.158.194.* 16.02.09, 20:24 ubożak może sędziować tylko 2 i 3 ligę a mądzik ok jeszcze dodałbym bąka który świetnie rozstrzygał w meczach które widziałem. Mnie osobiście lasota nie przeszkadza jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz z dużego boi Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 193.59.55.* 16.02.09, 21:35 Jeżeli Lasota napije się z tobą. będzie pod ciebie sędziował!!! wiem z dużego boiska.P. L pamięta o tym długo!!!! Wrocław pyta o P L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 193.59.55.* 16.02.09, 22:02 Niech Panowie sędziowie przejdą odpowiednie kursy, a jeżeli nie ma takich w świętokrzyskim, niech zatrudnią z poza województwta. Tylko świętokrzyskie nie ma ligi Futsbala, ma coś co ma przypominać Futsal, czyli Ligę Firm, ale do Futsbala to daleka droga - różnic kilka jak nie kilkanaście. Problem P. Krali to w jaki sposób zorganizować taką ligę aby wygrać aby zebrać nagrody (patrz co otrzymali zwycięzcy z ostatnich dwóch lat, a co otrzymała drużyna unimaksu-napisane soecjalnie- w latach poprzednich, i co dostanie w tym roku?. Warto aby taką ligę organizowała osoba postronna, a nie zawodnik unimaksu - efekty widać, powołać radę ligi, która ustali terminarz i będzie tego pilnować - coraz więcej drużyn z poza Kielc, a nie jeden Krala, nie ma ludzi niezastąpionych!!!!. PS. Po co tu się denerwować, będzie jak będzie, w końcu inni właściciele drużyn zgadzają się na to-o zgrozo!!!! a wygra jak zawsze unimaks. Przepraszam za pisownię i stylistykę. Wiem że macie inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 193.59.55.* 16.02.09, 22:18 Może P. Tadeusz zorganizował by taką Ligę, zna i traktuje tak samo wszystkich właścicieli drużyn, może być alternatywą dla P. K PS: Zmienić halę i zastosować przepisy Futsala (liczenie fauli-ma duże znaczenie w meczu!!!), sędziowie z futsala - z papierami, a sukces murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 193.59.55.* 16.02.09, 22:22 Faule w meczu mają duże znaczenie w taktyce meczowej w futsalu. Przedłużony karny to szansa na bramkę, jeżeli posiada się zawodnika , który posiada mocne uderzenie z dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:19 proponuję wszystkim mądrusiom zorganizowanie takiej ligi, umiecie tylko gadać, co powinno być, co należy zmienić , jakie nagrody kupić. Kurde rok w rok to samo i co najgorsze te same gęby obgadują a pózniej sami terminy zmieniają bo im ktoś ze składu wypadł z grafja z kimś z góry tabeli i co wtedy - telefon do organizatora i skamlenie przez telefon coby terminarz zmienić. Nie rozumiem, jest problem, wynajmjcie halę, zorganizujcie sędziowanie, zaproszcie drużyny ot i cała Polska, gadać , krytykować potrafią. Ludzie opamietajcie się, graliście kiedys w piłkę halową - futsal ? Przede wszystkim musi byc odpowiednia hala, od tego nalezałoby zacząć. Wiem , ze daleko do ideału tej lidze, ale przypomnijcie sobie co było klika lat temu, jak organozatorem był p. kotkowski - to byłe sędziowanie profesjonalne . Szkoda gadać, nawet mi sie nie chce gadać, pozdrawiam wszystkich normalnych z p.Kralą na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.mofnet.gov.pl 17.02.09, 10:19 O zmianie terminu informuje się dwa tygodnie wcześniej,terminarz ustalany jest w tygodniu. Były przypaki że organizator nie zgadzał się na zmiane terminu meczy przy zgodzie obydwu drużyn. Co do organizacji trzeba spełniać wymogi hali -ok- ale organizatorem jest ŚOPZPN. Jest hala Iskry, ale mówią że duże koszty i cały czas zajęta - trzeba tylko porozmawiać. Przecież nie tylko zebrać kasę i zrobić sobie reklamę, ale poszukać sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.mofnet.gov.pl 17.02.09, 10:27 Nie przełożono derbów jędrzejowa, choć obie drużyny zgodziły sie na to. Nawet P. Tadzio mówił przed meczem, bo znał powód przełożenia meczu. Dlaczego? Miał znaczenie dla P.Krali - Elmar Grał o tytuł a dla Coli Dragon był to mecz "o zycie" ostatniej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derby Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:54 o ...bardzo ciekawa teoria spiskowa, unimaks wygrał ligę bo nie przełożono derbów jędrzejowa ( moja sugestia : trzbe było rozegrać je w jędrzejowie a o wyniku powiadomic p. Kralę i p. Tadzia ), czekam na kolejne , może ciekawsze teorie spiskowe ŚHLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.mofnet.gov.pl 17.02.09, 12:51 Do Derby To jest tylko przykład z tego roku, a meczów to więcej nie chciano przełożyć i to nie tylko w I lidze. Dlaczego P. Krala gra w Lidze którą organizuje a na inne nie ma czasu, choć jest zapraszany. Wymówka brak składu. PS. jestem z Kielc i sznuje drużyny z poza Kielc, które mają chęć grania w Kielcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derby Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:23 nie wiedziałem , że P. Krala jest organizatorem, byłem przekonany , ze organizatorem jest ŚZPN w Kielcach a P. Krala jest pracownikiem , no ale niektórzy wiedzą więcej jak widać. A co do innych rozgrywek to proponuję zapytać go osobiście dlaczego nie gra, nie jest to młodzieniec w kwiecie wieku więc moze sił mu brakuje na inne rozgrywki. A co do uczestników z innych miast to oczywiscie, ja też ich bardzo szanuję, mam nadzieję, że nikt się nie obraził, jeśli tak to przepraszam. Szanuję to , że chce im się przyjeżdżać, grać i to na naprawdę świetnym poziomie, mam na myśli Elmar, bo Cola w tym roku wyjątkowo słabo ale mimo wszystko naprawdę serdecznie i szczerze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do derby Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 193.142.115.* 17.02.09, 13:50 Kolego konkretnie na jakie turnieje był zapraszany Unimaks a nie grał (mogę się tylko domyślać) więc prosiłbym o odpowiedź,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derby Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:59 no powiem szczerze , nie bardzo wiem o co chodzi , nie gram w unimaksie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: 193.142.115.* 17.02.09, 14:11 Przepraszam,pomylka - pytanie bylo skierowane do "gracz" a wiec "graczu" konkretnie na jakie turnieje był zapraszany Unimaks a nie grał (mogę się tylko domyślać) więc prosiłbym o odpowiedź,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pony ŚHLF: Piąty tytuł UniMaksu IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 23:33 jak mozna przelozyc mecz skoro o jego terminie dowiadujesz sie w srodku tygodnia a grasz w wekend nonsens terminarz rozgrywek przed rozpoczeciem rozgrywek a druga sprawa skoro w amatorskiej pilce jaka jest ta liga sa uklady i przekrety to nie dziwie sie ze wroclaw robi sie przepelniony Odpowiedz Link Zgłoś