Gość: proksza IP: *.pool.mediaWays.net 25.02.09, 20:21 to nasze polskie kompleksy, mysle, ze tak naprawde problem nie istnieje, bo wtedy robili by na przekor Dabrowskiemu, Trochowskiemu, Podolskiemu - oni pochodza z polskich rodzin... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Dla wszyskch oprocz antypolskieo GWna to oczywiste IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 20:27 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x mow o swoich kompleksach w l. pojedynczej ok? IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 20:28 mow o swoich kompleksach w l. pojedynczej ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Problem istnieje, dopuki będa istnieć niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:34 to kraik który zawsze bedzie miał w pogardzie Polaków. Kraik pyszałków i morderców. Zawsze się nas bali , bo my nigdy się przed tymi gadami nie ukorzymy. Ale przyjdzie taki dzień kiedy niemcy przestaną istnieć. Proces wynarodawiania zapoczątkowany przez Rosjan świetnie rozwinęli Turcy, obywatele byłej Jugosławii, i lud z Afryki. Jeszcze tylko 100 lat i zdjęcia rudego , kanciastego szwaba bedzie można obejrzeć w muzeum fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aladasdas Re: Problem istnieje, dopuki będa istnieć niemcy IP: *.csk.pl 25.02.09, 20:39 Synu nie ćpaj więcej tego świństwa... Jestem Polakiem i też mam "w pogardzie" myślących w podobny do twojego sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS Re: Problem istnieje, dopuki będa istnieć niemcy IP: *.icpnet.pl 25.02.09, 21:07 > to kraik który zawsze bedzie miał w pogardzie Polaków. Kraik > pyszałków i morderców. PRAWDA.... Zawsze się nas bali , bo my nigdy się przed > tymi gadami nie ukorzymy. PRAWDA.... szkopy niestety nie sa fajni - trzeba robic swoje a z nimi postępować stanowczo i "krótko".... i pamiętać ile nam UKRADLI i ZNISZCZYLI oraz ilu z naszych rodzin ZABILI bądź pozbawili ZDROWIA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmkjhgf Re: Problem istnieje, dopuki będa istnieć niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:45 Zawsze się nas bali - zawsze im dołożyliśmy . Ostatnio 2-0 . Ach nie to oni nam 2-0 .... Odpowiedz Link Zgłoś
slavko2 Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w 25.02.09, 20:42 nie masz racji, widac ze nie jesteś ze Sląska. Podolski z polskiej rodziny? trzeba poiwdzieź szczerze ze Wichcniarek ma duzo racji. Polacy w kazdej dziedzinie w Niemczech są traktowani co najmniej nie po partnersku, ostrzejszego języka nie chce uzywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksin Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w IP: *.toya.net.pl 25.02.09, 22:29 a od kiedy zwichrowany taki patriota? walczy o nowy kontrakt? ten pajac ma gdzies Polske i Polakow!!! jak wyedzie z pcimia zchlapanego to moze wiece zarobi... zalosny typek, pilka sie czasami od 3 slupka odbije i ye yes blampke strielilem ,, hehehe kartofel zostanie pyrem tego nic nie zmieni,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: need Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w IP: *.net.euron.pl 26.02.09, 07:59 A ty buraku ile i gdzie bramek od słupków nastrzelałeś? W jakiej dziedzinie twoje zarobki idą w miliony? I jakie ty musisz mieć kompleksy? bo widzę, że jesteś ełkaesiak i to już wystarczający dla ciebie powód, żeby Widzewiaka Wichniarka opluć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni.. IP: *.chello.pl 25.02.09, 20:42 Niech pan przejdzie do ŁKS. Tam bardzo chętnie przyjmują wszelkie starocie. Czy zastanawiał się Pan kiedyś z jakiego powodu Niemcy tak źle odnoszą się do piłkarzy z Polski. To zrozumiałe. Opinie te tworzone są przy "współpracy" z tamtejszymi gwiazdami, przecież zaieracie im chleb. Sympatyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ImI no tak to jusz jest w Niemczech ... IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.09, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... 25.02.09, 20:58 ... mam fory u Niemców i razem lejemy z polaczków ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... 25.02.09, 21:12 A ja leje z takich idiotow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.09, 22:32 A u ciebie bubi z glowka wszystko O.K ? Ty chyba musisz sie leczyc na nogi ,bo na glowke to juz za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
manini ho,ho, jaki bohater pogratulować 25.02.09, 22:40 Tylko o jednej rzeczy hopie zapominosz ,powstania śląskie zrychtowali Hanysy a ty się śmiej dalej ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiaszek Ślązak ? - nieee - tylko dojczszlyzjer IP: *.adsl.hansenet.de 25.02.09, 22:49 rojberek napisała: > ... mam fory u Niemców i razem lejemy z polaczków ;-P Ta, fory u Niemców :) Chyba jak swój tyłeczek dojczszlyzjerski wystawisz. Ty nie jesteś Ślązakiem - jesteś tylko głupim i ograniczonym umysłowo dojczszlyzjerem - i niczym więcej. Całkiem możliwe że po wypięciu twoich czterech liter dojczszlyzjerskich dostajesz od nich (Niemców) niezłego kopa :). niemiaszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.09, 23:07 Niemcy dziela sie na dwie katergorie vollblut i halbblut to znaczy przyruwnuja siebie do bydla vollblut zwierzeta czystej rasy swinie konie krowy itd halbblut zwierzeta nie rasowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemiec Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.09, 23:25 A ty jestes ich parobkiem, i to cie gryzie. Nie zaspij jutro do roboty, do stajni jutro idziesz. Verstanden? Und ab! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 08:54 Stary, Ty lepiej piszesz po niemiecku, niż po polsku! Wszyscy mają rUwne szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miu Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:55 z dupy jestes a nie ze śląska - prawdziwy ślązak jest Polakiem co potwierdził w 3 powstaniach i dlatego na śląsku powiewają 3 skrzydła wolności. Oczywiście jest jeszcze piata kolumna starych szwabów co to sie na śląsku osiedlili za okupacji i zaborów, ale z nich się śmieją wszyscy, bo to popychadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: 87.239.192.* 26.02.09, 08:31 Ja jestem Ślązakiem i nie uważam się za Polaka. Lata po powstaniach raczej udowodniły, że nie było to mądre posunięcie. Piłsudski wsadził na Śląsk swojego namiestnika Grażyńskiego,wroga Ślązaków i wszystkiego co śląskie, potem przyszli komuniści i zrujnowali Górny Śląsk. Małpa zepsuła zegarek i tyle. Jednak się tym nie przejmuję, dobrze, że istnieje UE, a granice i podziały się znosi zamiast je mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Równy Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.gorzow.mm.pl 26.02.09, 16:49 Z ciebie ślązak, jak z koziej dupy trąba!!! Śląsk i Polska to jedno zapamiętaj sobie , a jak się nie podoba to do szwabom tylki podcierać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 19:16 jakim ty Ślązakiem jesteś, chyba z Ciechocinka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Re: A ja jak powiem, że jestem Ślązakiem, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:01 to sie wyprowadz z naszego kraju i zobaczysz kto z kogo bedzie sie lał hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS Niemcy to starzy mordercy i złodzieje... IP: *.icpnet.pl 25.02.09, 21:05 Niemcy to starzy mordercy i złodzieje... MAją do dziś pretensje do Polaków że np. zabijaliśmy ich synów w POwstaniu Warszawskim - tak tak taką paranoją karmili się przez lata to teraz nas nienawidzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Re: Niemcy to starzy mordercy i złodzieje... IP: *.csk.pl 25.02.09, 21:18 A jaką propagandą karmili ciebie? Współczesny Niemiec jest dla ciebie mordercą? A ty kim dla niego jesteś? Pijakiem, złodziejem i mało cywilizowanym sąsiadem... Na dodatek twój i wielu innych Polaków sposób myślenia ustanawia znaczenie słowa "Niemiec" jako obelga, świadcząc tym samym o rodzaju stosunku do nich... Przedstaw więc proszę jeden rzeczowy przykład, dla którego statystyczny Niemiec może szanować, lubić statystycznego Polaka? Poza szacunkiem międzyludzkim jako podstawowym prawem oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x prosze nawet trzy przyklady:) IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 21:29 Bardzo prosze nawet trzy przyklady: -jako czlonek koalicji antyhitlerowskiej wyrwalismy ich z "hitleryzmow" (nie nie za bardzo chcieli to fakt:) -jako najaktywniej walczacy z komunizmem wyrwalismy ich z komunizmu. -w 1989 roku gdy rzadzil juz Mazowiecki Niemcy poprzez ambasade RFN w warszawie uciekali z DDR nawet tego pwenie nie chca pamiatac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: prosze nawet trzy przyklady:) IP: *.range86-147.btcentralplus.com 26.02.09, 11:41 no akurat ty walczyłes,ty obaslałes komunizm haha jakby przyszło co do czego to byc podkulił ogon i do lasu... swoimi słowami obrazasz bohaterów którzy cos dla naszego kraju zdziałali więc zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS Re: Niemcy to starzy mordercy i złodzieje... IP: *.icpnet.pl 25.02.09, 21:55 > A jaką propagandą karmili ciebie? Współczesny Niemiec jest dla ciebie mordercą? Chociażby zyje jeszce wieleu niemieckich morderców... A młodzi - cóż to dzieci morderców i złodziei... takie sa fakty. To kim jesteśmy to równiez efekt morderst niemieckich na najwartościowszej warstwie Narodu. Nie pisze tego aby nienawidziec ale po to aby PAMIĘTAĆ - pamiętać w takich własnie słowach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamill Re: Niemcy to starzy mordercy i złodzieje... IP: *.csk.pl 26.02.09, 00:31 Pamiętać? Oczywiście! Ale nie bredzić i żywić propagandę bezpodstawnej nienawiści Ludzie! Nie jesteśmy takim cudownym narodem jak wielu się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Nasza nienawisc jest spontaniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 07:45 wypływająca z wielowiekowych doznań.Ich nienawisc ( Niemców) jest nienawiscią logiczną,zaplanowaną.Zaczyna sie od Jugendamtów,przejmowania gruntów z wiekszosciowym udziałem w spółce, ograniczeń emisji co2.... Pytanie: dlaczego my Polacy nie mamy mniejszosci w Bundestagu? Odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS Niemcy do dzis korzystaja z tego co nam ukradli... IP: 212.38.200.* 26.02.09, 11:22 Niemcy do dzis korzystaja z tego co nam ukradli... i nie dość ze nie czują skruchy to jeszcze czesto obrażaja Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Jak nas widzą tak nas piszą IP: *.csk.pl 25.02.09, 21:08 Sprawa jest prosta Kupa Polaków to banda zawistnych, nie koniecznie najmądrzejszych ludzi wyrwanych prosto z komuny więc wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x polowa Niemcow wyrwana z KGB- druga polowa z SS IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 21:13 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Jak nas widzą tak nas piszą IP: *.chello.pl 25.02.09, 22:29 Co tam Niemcy, przeciez maja slaba lige. Wazne ze we Wloszech, Hiszpanii, Anglii, Francji, Holandii Polscy pilkarze sa dobrze traktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmn Re: Jak nas widzą tak nas piszą IP: *.rzeszow.mm.pl 26.02.09, 23:26 O to to!! I jeszcze bym tylko dodał, że generalnie większość Polaków w ligach zagranicznych jest wyjątkowo dobrze traktowana - w zasadzie nie muszą się podnosić z ławki rezerwowych a kasę dostają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Oto co Niemiec mowi o stosunku Niemcow do Polakow IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 21:25 www.poza.q.pl/poza/piotr/wywiad/wywiad_15.html Polecam wywiad z P. Lechmannem wlascicielem Video-teatru w Warszawie o tym jak Niemcy postrzegaja Polske. A Polska przeszkadza? Jest przeszkodą geopolityczną. Teraz znowu stoimy pod murem. Dlaczego? Dzisiaj humaniści się nie liczą. Po upadku NRD Polska stała się są- siadem Niemiec. Bo przedtem nie była. Nie traktowano jej jako sąsia- da. Sąsiadem NRF było radzieckie NRD. To NRD można było rozgry- wać na wszystkie sposoby i rozg- rywano. Pełniło funkcję poduszki powietrznej. Ale poduszka pękła. Wylądowaliśmy na wspólnej grani- cy. Tę granicę mamy w głowie. Szlabany w głowie podnoszą się najwolniej. Ja nie zdawałem sobie z tego sprawy. Istnienie tego muru nie docierało do mnie. Do czasu, gdy otrzymałem propozycję zrobie- nia nocnej 3 godzinnej audycji o E.T.A. Hoffmannie, niemieckim pi- sarzu i kompozytorze. Kilka mie- sięcy temu. Świetny temat. Więc opowiadam redaktorce. 200 lat te- mu za serię rysunków satyrycz- nych o swoich przełożonych z Po- znania został karnie zesłany do Płocka. Mieszkał w Płocku 2 lata, potem przeniesiono go do Warsza- wy na 3 lata. Tęsknił za Berlinem. I nagle widzę, że pani redaktorka z radia berlińskiego jest przerażona. O co chodzi? To nie przejdzie - mówi. Co konkretnie? O Polsce nie przejdzie. Więc tłumaczę, że ten Płock, który Hoffmann określał jako straszliwą dziurę, był w jego twór- czości szalenie ważny. Tu powstał jego "Dziennik" porównywalny z Dziennikami Kafki i Gombrowicza. Tu został natchniony ideami, które wyprzedziły koncepcje wagnerow- skie. Nie. Bo nie zainteresuje słuchaczy? Gorzej. Zostanie przez słuchaczy odebrane negatywnie. Hoffmann także, gdy wrócił do Berlina i próbo- wał odwoływać się do swoich pols- kich doświadczeń, został skrytyko- wany. Więc oświadczył, że to, cze- go tam doznał, nie miało sensu, bo "w Warszawie mogłem kompono- wać stosy oper, ale i tak żadna du- sza się tym nie zainteresowała". Zapytała pani, dlaczego Niemcy nienawidzą Polaków. To pytanie było dla mnie szokujące. Źle odpo- wiedziałem. Oni was nie nienawi- dzą. Może trochę w Berlinie. W Be- rlinie żyje wielu Polsce zdecydowa- nie niechętnych. Szukam właści- wego słowa... Wolą nie widzieć, nie wiedzieć... Już mam... Olewają. Bo między nami jest coś, co Niemcy nazywają Berührungsangst. To jest lęk przed Polską. Lęk przed jej dot- knięciem. A Polski trzeba dotknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman Re: Oto co Niemiec mowi o stosunku Niemcow do Pol IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.09, 23:02 Niemcy dziela sie na dwie katergorie vollblut i halbblut to znaczy przyruwnuja siebie do bydla vollblut zwierzeta czystej rasy swinie konie krowy itd halbblut zwierzeta nie rasowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Oto co Niemiec mowi o stosunku Niemcow do Pol IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 19:29 głodna krowa głośno muczy - to niemcy o niemkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni... 25.02.09, 21:42 wichniarek- du bist ein arschloch! powiem ci po niemiecku jak polak. w hercie grales niczym ciul, w arminie bielefeld jestes krolem sport.ard.de/sp/fussball/news200902/06/bielefeld_berlin.jsp de.footbo.com/Players/Artur_Wichniarek i nagle niemcy cie nie doceniaja, bo urodziles sie polakiem? bycie koenigiem niemieckiej pilki to juz za malo, wychodza polskie kompleksy? jak mi kiedys powiedziano na forum- "m.s. nie podoba sie polska to wy..." slusznie i prawdziwie, bo nie wracam do pl, ani forum. z racji, ze slusznie powiedziano powtorze madre slowa: wichniarek, nie podoba sie bycie krolem pilki noznej w niemczech to wypier- Odpowiedz Link Zgłoś
levatywka Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w 25.02.09, 21:57 Oj będzie jutro boleć główka od alkoholu, oj będzie:) Po forum jeszcze bardziej;) levatywka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nie gra sie z "przydomki" ale za kase:)) IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 22:00 mam nadzieje ze jak zamiast podwyzki szef da ci przydomek np "prince" to bedziesz happy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.09, 23:31 Naprawde trzeba byc dupkiem, aby stawiac sie w takim swietle przesladowanego! Przeciez niemieckie media nazwaly go krolem! Kto bardziej kumaty przeczyta ten artykul. Ciemnota uwierzy zakompleksionemu Wichniarkowi. Racja, won do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 19:30 powiedział prawdę niemiaszkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w IP: *.n4u.airbites.pl 26.02.09, 20:04 To co tam zle traktowany biedaku jeszcze robisz? Tu w każdym klubie będziesz paniskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni... IP: *.chello.pl 25.02.09, 21:45 A co cię obchodzi traktowanie polskich piłkarzy ty folksdojczska (?) ;)) obrażalsko lalo? Pokazałes gdzie masz Polskę i polskich kibiców odmawiając Leo gry w Reprezentacji, w której i tak byś nic nie pokazał, bo "klasę" to umiesz pokazać tylko na tle bielefeldzkich (?) ;)) rolników... tyle na ten temat... nawet Guciowi Warzysze do pięt nie dorastasz, a co Gucio Warzycha potrafił pokazać w Reprezentacji to wszyscy wiemy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le Współczesne Niemcy to spadkobiercy morderców. IP: 77.79.234.* 25.02.09, 22:10 Piłsudski proponował Francuzom wojnę prewencyjną przeciwko Niemcom. Nie zdecydowali się ku zgubie Europy. Teraz sytuacja jest taka, że Niemcy znowu plują w twarz Europie Wschodniej budując gazociąg przez Bałtyk. Uważam, że jeśli nie będzie się dało zablokować tego projektu na drodze politycznej (lub ekologiczne) to trzeba użyć środków militarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUGA3 Re: Współczesne Niemcy to spadkobiercy morderców. IP: *.range86-154.btcentralplus.com 26.02.09, 08:13 pewnie nie wiesz ze Hitler chcial sformowac z nami sojusz zeby wjechac do ZSRR, a w dniu smierci 'Dziadka' oglosil zalobe, prawda? militarne rozwiazania przeciwko Niemcom? hahahahahahahahahahahahahahaha... przez takich jak Ty Polska zostala zrownana z ziemia zamiast byc po zwycieskiej stronie, bo uwierz mi, w 1939 roku albo wczesniej ZSRR padlby w jakies 6 miesiecy pod uderzeniem WP i Wehrmachtu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Współczesne Niemcy to spadkobiercy morderców. IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 19:31 zrównane z ziemią to zostały niemcy, nie znasz historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clex Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 22:44 niemcow trzeba traktowac z gory, wtedy nabieraja szacunku. oczywiscie musi to byc czyms podparte a nie tylko arogancja. mialem okazje prowadzic kilka projektow w niemczech i z niemcami. nie mialem zadnych problemow. to ja ich traktowalem z gory jesli bylo to potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Odebrać Wichniarkowi obywatelstwo. 25.02.09, 22:57 Prawdziwy Polak nie pracuje dla Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzebien Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni... IP: *.versanet.de 25.02.09, 23:05 ciekawe, bo ja zyje w tym kraju od 3 lat i nie mialem jeszcze klopotow. malo tego, jestem zapraszany na imprezy, zeby je rozkrecic, bo jak to moi znajomi (niemcy) mowia, nikt sie nie bawi tak jak polacy. tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hail Hitler Myślę, że Artur mówi prawdę. IP: *.aster.pl 25.02.09, 23:19 Po cóż miałby kłamać. Tak jest. Zrobili sobie z nas Niemcy pariasów Europy. Kit im w oko. A ich genialna myśl taktyczna doprowadziła do jednego z najbardziej okrutnych systemów totalitarchych. Mają być z czego dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutscher Spargel Alez nie tylko w Bundeslidze! IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 26.02.09, 00:04 Pracuje w szkole w charakterze pedagoga (nie mylic z nauczycielem) i czesto slysze jak dzieciaki, chcac sobie dokuczyc, przezywaja sie "du Pole!". Zwracam oczywiscie uwage, ale co z tego, skoro dzieciaki wynasza takie "przezwiska" z domow, do ktorych ma dostep co najwyzej Jugendamt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Tajemnicą poliszynela jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 07:39 antypolska działalnośc Jugendamtów.Komisja Petycji Parlamentu Europejskiego przyjeła skargę na ten organ.Co tu duzo pisac, takich sytuacji jest wiele i dlatego uwazam, ze Bartoszewski wykonuje bardzo dobrą pracę , by nie było powtórki z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solari Artur Widzew Cie pamieta i życzy dalszych sukcesów IP: *.ms.lnet.pl 26.02.09, 00:22 w ponownej gry w LM z jednym z 2 polskich klubow... tzn z tym z łodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek Wichniarek ma racje! IP: *.adsl.alicedsl.de 26.02.09, 00:34 Wichniarek ma racje. Ogladam Bundeslige juz 15 lat i wiem o czym mowie. To nie dotyczy tylko pilki noznej lecz calego zycia w Niemczech. Jako Polak musisz byc lepszy o wiele, wtedy bedziesz mial prace, ale nie lepsze zarobki. Jak bedziesz sie smial z kawalow o Polakach, ze zlodzieje to bedziesz jako tako akceptowany. Jak podniesiesz sie duma to bedziesz mial szacunek ale i przerypane. Niestety jest w Niemczech duzo Polaczkow albo Slazakow, ktorzy robia Polsce bardzo zla opinie, bo Niemcy uwazaja ich za Polakow a oni siebie samych za Niemcow i to jest problem. Mialem takiego sasiada slazaka, ktory uwazal sie za Niemca. Pewnego dnia namawial mnie aby ze sklepu OBI ukrasc jakies plyty wiorowe, ktore staly na zewnatrz. Mna to wstrzaslo. Dla niego to bylo normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inglorious Bastard No i po co siedzicie w tym reichu? IP: *.nwrknj.east.verizon.net 26.02.09, 00:47 Artur mowi prawde.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DocBone Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni... IP: *.ewe-ip-backbone.de 26.02.09, 00:53 Nikt go tam na sile nie trzyma. Skoro mu sie nie podoba, to niech pakuje walizki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek wlasnie ze wzgl. na takich jak ty IP: *.adsl.alicedsl.de 26.02.09, 23:49 wlasnie ze wzgl. na takich jak ty, nie ma zgody miedzy narodami. Bo ty choc Polsce wiele zawdzieczasz to sie z niej wysmiewasz. typowy slazak, jak zawieje choragiewka. Jak byla komuna to byli najwiekszymi komuchami, jak przyszly niemce to byli niemcami - parszywa odmiana ludzi. jesli chodzi o wichniarka to niemcy go chca bardziej a nizeli on niemcy. a poza tym on opisuje sytuacje w niemczech i nie mowi o tym czy mu sie w klubie gdzie gra podoba czy nie. jak sie tobie nie podoba co on wichniarek mowi to nie czytaj i nie wchodz na gazete! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni.. IP: 94.246.138.* 26.02.09, 01:28 Ta dyskusja tylko pokazuje jakie mamy kompleksy wobec Niemcow.Prawda jest taka ,ze Polak zawsze bedzie w Niemczech jeb....any.Jak my odnosimy sie do UUkraincow,Bialorusinow czy Rosjan.Pokory troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: souljazz Wichniarek: Polscy piłkarze źle traktowani w Ni.. IP: *.hsd1.mn.comcast.net 26.02.09, 01:46 Za pilkarzy poludniowoamerykanskich, czy Chorwatow placa wiecej bo ci maja wyrobiona marke. Dystans kulturowy poludniowoamerykanskiego pilkarza jest wiekszy, niz kogos kto pochodzi z Polski i jest kulturowo Niemcom bliski. O pilkarza z Poludniowej Ameryki trzeba dodatkowo dbac, bo ten moze znalesc sobie dobry klub na calym swiecie, a Polak gdzie ma pracy szukac, skoro w naszej lidze zarobki sa duzo nizsze niz w Niemczech. Wichniarkowi cos odbilo. Nie wierze w te jego bajki o zle traktowanych Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Podolski??? IP: *.asm.bellsouth.net 26.02.09, 02:21 Ty naprawde nie wiesz jak w GO w D traktuja??? Przeciez to nie Niemiec, to jeden z "Nich". Nie pomaga, ze biedak sie nie potrafi wyslowic, ale ogolnie przykro... Odpowiedz Link Zgłoś