Gość: syn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 11:27 policyjne państwo, pogańskie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kibic Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na.. IP: *.chello.pl 11.04.09, 11:33 A jeśli awantura bedzie wywołana przez policję lub ochronę to jaka będzie kara? Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 12:53 Gdy chrona zacznie zadymę karę poniesie naturalnie klub. Po pierwsze, za ochroniarzy odpowiada klub, po drugie policja wchodzi na stadion, gdy ochrona sobie nie radzi, więc zadyma już tam jest - nie płacz więc, że to policja zacznie zadymę. Jak nie będziecie policji obrzucać (przedmiotami lub wyzwiskami) policja nie będzie was pałować. Proste. A jeśli nie potraficie zachowywać się zgodnie ze standardami panującymi w krajach cywilizowanych - będziecie płacić i mecze zza krat oglądać. Gość portalu: Kibic napisał(a): > A jeśli awantura bedzie wywołana przez policję lub ochronę to jaka > będzie kara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigtom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:08 dziwne , mam wrażenie że tymi debilami ochroniarzami kierowali w ostatnim meczu na stadionie śląskim właśnie esbec.. tfuuu, milicjalni oczywiście chciałem powiedzieć. jedni byli w czarnych kaskach a drudzy w białych. oczywiście po poziomie debilności ich zachowań przed kibicami można śmiało było stwierdzić - kto jest kto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:23 "Jak nie będziecie policji obrzucać (przedmiotami lub ->wyzwiskami<-)" haha czyli ze jeśli my kibice wyzywamy policje to oni mają pełne prawo nas za to pałowac? koles idź sie leczyć!!!! jak ty mi powiesz ze jestem chu*em to ja mam prawo ci wjeb*ć? baran z ciebie i tyle w tym temacie! CHWDP i 100%JP !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:31 Ok, stary. Ale to dziala w dwie strony: policja moze wyzwac ciebie i twoja zone/matke/dziewczyne od najgorszych, a ty mozesz co najwyzej zlozyc skarge. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigtom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:35 chyba ci się coś popierd...o , policja jest na służbie i reperezentuje (działa w imieniu) naszego państwa. więc chyba nie może używać wulgaryzmów na obywatelach. W końcu nie za to dostają wypłatę i nie za to idą po kilkunastu latach służby na wcześniejszą emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:45 Oczywiscie, ze nie moze uzywac wulgaryzmow. Ale jak juz uzyje, to ty zamiast rzucac w nia kamieniami mozesz co najwyzej poskarzyc sie przelozonym tych dziarskich chopakow - a nie, jak to dzisiaj bywa, traktowac to jako pretekst to bojki: "A bo oni nas wyzywali..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:49 ja ich w życiu tak nie potraktowałem, ale kilka razy to ja byłem przez nich tak potraktorwany. Goniąc kiboli zaczęli mnie pałować , bo ja siedziałem jak trusia na krzesełku od początku meczu, i kilku staruszkom się też oberwało. Skarżenie się przełożonym tyle, da że Ci większy mandat wlepią. Ot co , za głupi ci nasi milicjanci do pełnienia tak ważnej służby. Prawdziwa Policja skończyła się gdzieś za czasów Piułsudskiego. Od tamtego czasu są same mendy. Jeśli twierdzisz inaczej, to za dużo seriali się naoglądałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:45 Cos za wczesnie wyslalo posta... Nie bede sie powtarzal, ale moe dzieki nowemu prawu skonczy sie pieprzenie "A bo policja nas sprowokowala". Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 13:52 Jeśli poczułeś się obrażony przez policję, zaskarż policję, a nie odpowiadaj na zaczepki. Tak postępują ludzie cywilizowani, do których chyba aspirujesz (aczkolwiek widzę przed tobą długą i wyboistą drogę). Pewnie jeszcze nie dostrzegłeś, że w starciu siłowym z policją nie masz szans. Być może wyłania ci się ta myśl zza horyzontu, ale jeszcze tego nie zaakceptowałeś i potrzebujesz trochę czasu. Nie ty decydujesz, za co policja dostaje pieniądze, choć chciałbyś mieć na to wpływ. Decydują politycy, wybrani przez większość, do której z uwagi na swoją postawę nie należysz. I prawdopodobnie nigdy nie będziesz należał. W tej sytuacji masz dwie drogi: albo podporządkujesz się ogólnie przyjętym przez większość zasadom, albo będziesz pałowany na stadionach. Nie ma trzeciej drogi. Oczywiście jako człowiek wolny masz prawo wybrać, nawet możesz wybrać tą drugą możliwość, ale zawsze musisz liczyć się z konsekwencjami swojej decyzji. Taka jest rzeczywistość, która może ci się nie podobać, ale taką już jest. Pozdrawiam i współczuje dylematu, przed jakim stoisz. Gość portalu: bigtom napisał(a): > chyba ci się coś popierd...o , policja jest na służbie i reperezentuje > (działa w imieniu) naszego państwa. więc chyba nie może używać > wulgaryzmów na obywatelach. W końcu nie za to dostają wypłatę i nie za > to idą po kilkunastu latach służby na wcześniejszą emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:59 odkryłeś wreszcie sedno sprawy... albo chodzisz jako kibic na stadiony i będziesz za to pałowany ... albo chodzisz jako kibol i milicja da ci spokój. Milicjantów raczej nie oskarżę, ręka rękę myje. Niejednego brudzia tak każdy z każdym przechylił. Niestety w polsce nie ma przyjętych przez WIĘKSZOŚĆ zasad. Nawet nasza konstytuacja jest tylko zmienioną starą konsytucją do której jak wiemy parę rzeczy sam stalin dopisał. Skoro mam wybór, to chyba zaczynam nie chceić być polakiem, nie będą mnie obowiązywały te wszystkie bzdurne rzeczy ... wybieram matrix Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 14:30 Ty chyba odnosisz wrażenie, że yjesz w jakimś mrocznym świecie, w którym wszyscy się przeciwko tobie zmówili, w którym wszyscy chcą ci zrobić krzywdę i wszytko sprzysięgło się przeciw tobie. > albo chodzisz jako kibic na stadiony i będziesz za to > pałowany ... albo chodzisz jako kibol i milicja da ci spokój. Idziesz na jeden sektor z "kibolami", w ich tłumie "szukasz" schronienia, a potem oskarżasz wszystkich wokół i się dziwisz? Mnie jakoś nigdy policja ani ochroniarze nie "spałowali", a ty biedny ciągle masz pecha? >Niestety w polsce nie ma przyjętych przez WIĘKSZOŚĆ zasad. Za dużo radia maryja chyba słuchasz. Jeśli większość głosuje na głupków, to i głupki rządzą, jeśli większość głosuje na mądrych, to mądrzy rządzą. Ale zawsze w demokracji to większość wybiera. Jak nie ma na kogo głosować, sam kandyduj, załóż partię, zrób coś, a nie zwalaj swoich frustracji na jakieś tajemne siły, Stalina w aktualnej konstytucji. Nie musisz mieszkać w polsce, ale skoro wybierasz matrix, to ja ci radzę wybrać najpierw dobrego psychiatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 14:39 mrocznym świecie zwanym ... polską. nie piszę co odczuwam ... piszę co mnie spotyka, co widzę. Ale ty chyba wolisz żebym milczał. Jeśli chodzisz na mecze gdzie jest średnio 3000 kibiców to i o zadymach masz takie pojęcie, co w wyborczej przeczytasz. ...ach i twoje rady zatrzymaj dla siebie. Ja mam swoje zdanie , swoją opinię , której nie będziesz tłamsił. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 15:13 Nie zamierzam tłamsić twoich obsesji. To twoja sprawa. Twoje problemy nie są moimi, masz do nich prawo. Masz prawo żyć w poczuciu bezsilności i śladów "milicyjnej" pały na grzbiecie, masz prawo czuć się obrażony, sprowokowany, wykorzystany, pobity, niedoceniany, ignorowany, masz prawo czuć się źle. Prawdopodobie nikt nigdy ci tego nie zabroni. Nie musisz robić nic konstruktywnego, aby poczuć się lepiej, możesz szukać żródeł swoich nieszczęść i niepowodzeń w siłach wyższych, w spiskach, czy w układach. Nikt nie zmusi cię do bycia szczęśliwym. Prawdopodobnie nie mam pojęcia o zadymach, ty prawdopodobnie jesteś w tym temacie ekspertem. Podobno dobrze się w czymś wyspecjalizować. Prawdopodobnie czasami zupełnie nieświadonie będę się przyglądał, jak "milicja" cię pałuje - no ale mnie to nie boli. Prawdopodobnie uważasz mnie za głupka, który uważa się za eksperta. Masz prawo. A ja mam prawo to zignorować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 15:18 twoje wypociny bez podtrzymania wątku tematycznego ... nie spamuj więcej, szkoda prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 15:50 Odezwał się, ten który tematu się trzyma :D Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 13:39 Nawet więcej - za znieważanie funkcjonariusza możesz trafić do pierdla. Pała to raczej łagodny wymiar kary. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 17:35 cieBe obciazy to, bo zaczoles o tym pisac PIERWSZY,HAHAHAHAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 11:33 Dla kiboli na stadionach powinny być budowane sektory wyposażone w osobne klatki dla każdego kibola zamykane na kłódki. Oczywiście klatki mają być podłączone do prądu na wypadek gdyby delikwent nie mógł do końca w spokoju obejrzeć meczu, ale to w końcu dla nich nie miałoby sensu bo sam mecz to ich najmniej interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Bandytów powinno się nie wpuszczać na stadiony. 11.04.09, 11:43 Dożywotnio! Kara dodatkowa powinna być skuteczna a na takich bandziorów najlepszą byłoby publiczne biczowanie po gołej dupie na rynku swojego miasta - jak to się robi w Singapurze. Tam jeden z drugim już nie raz wystawialiby swoją gołą dupę na którą dostawali by publicznie srogie lanie, a turyście mieliby ubaw robiąc im zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykatol Popieram 11.04.09, 11:56 Na prymitywnych ludzi najlepsze jest prymitywne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu portalu Trzeba rozumieć, a nie tylko "wiedzieć" IP: 92.0.154.* 11.04.09, 14:36 Prymitywne to są takie wpisy... i komunistyczne ustawy. ..."ludzi" a ty to kto? Jak będzie ci w zimie od stania półtorej godziny na mrozie odmarzać twarz to jej nie zakryjesz...? bo mandat! ...byłeś kiedyś na meczu? w ogóle...? co komu przeszkadzają race... które najczęsciej są częscią pięknie dobracowanych i świetnie (w dobrej wierze) zorganizowanych opraw... dzięki którym żyją tradycje klubów i całe kluby... to fakt dzięki własnie takim działaniom Polskich urzędników ledwo żyją... Nie.... lepiej stać na baczność z odmarzniętą gębą. A jak ktoś się minimalnie wychyli z szeregu, jak bydło, to karać... (ludzie zachowują się tak jak są traktowani...) ale nie... zamiast karać naprawde winnego, ukaramy klub wyssaną z palca ogromną grzywną...?!? a dlaczego? a dla kaaassyyyy (bo kryzys ;-) )- tylko i wylącznie... ...więcej do kieszeni grubasów którzy siędzą za biurmaki zamiast uczestniczyć w co jak co ale "w akcjach społecznych" -świetnie. żenada. O ile będzie bezpieczniej na meczach jak kluby będą płacić olbrzymie grzywny?!?? -absurd, nie kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Trzeba rozumieć, a nie tylko "wiedzieć" IP: *.2-0.pl 11.04.09, 14:52 ok, ale w zamian zwolnijcie kluby z podatkow tak jak jest to w CYWILIZOWANYCH krajach i zobligujcie je do przekazania uzyskanych w ten sposob srodkow na dzialalnosc klubow, szkolenie mlodziezy itp, to wtedy pogadamy na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:16 Oczywiście Ty, stan, będziesz decydował kogo do jakiej klatki wrzucić, przecież jesteś wszechwiedzący, etycznie nieskalany i znasz doskonale problematykę związaną z kibicami. Na pewno byłeś też na wielu meczach i znasz ludzi o których piszesz. To co piszesz Ty, jak i wielu innych Tobie podobnych (np. niewiele niżej malciak) można podczepić pod co najmniej parę syndromów z zakresu psychologii społecznej. W skrócie: siedzicie przed komputerem/tv, pierdzicie w fotel uspokajając swoje sumienie tym, że wirtualnie zamkniecie paru bandytów w klatce czy zrobicie im coś przykrego (w innych wersjach występują też wywożeni na taczkach politycy, kastrowani gwałciciele czy inne nikczemne osoby, które każecie mniej więcej w taki sam sposób). Wy jesteście czyści, bo to oni są źli, krzyczmy głośno o ich każe, im głośniej i mocniej, tym lepiej. Oczywiście zapominacie, że nie macie na nic wpływu w ten sposób, te metody są równie realne jak to, że złapiecie się trakcji i pojedziecie jak tramwaj, takie teksty nie zmieniają zupełnie nic. Problem jest o wiele szerszy niż awantury na stadionach, leży w wychowaniu młodzieży, w organizacji imprez, w biedzie i frustracji, w głupocie i braku edukacji, leży też w ogólnie pojmowanych przedstawicielach prawa. Nieraz usłyszałem parę ciepłych słów od policjanta, tylko za to że stałem w nieodpowiednim w jego mniemaniu miejscu (oczywiście bez użycia słowa proszę, bo jest za wiele). Do prewencji przyjmowani są ludzie różnego pokroju, wiem bo znam ich osobiście. Jesienna akcja widelec pokazała, jak dobrze bzdurna prowokacja policyjna może być odebrana w mediach wrzucając różnych kibiców do jednego worka z etykietą BANDYCI. Identyfikacja kibiców nie będzie wprowadzona, bo już dawno jest, przynajmniej w tych największych klubach gdzie są największe awantury. Na Legii miałem już chyba 4 karty kibica wyrobione, plus ta z PZPNu, ostatnio kazano mi wyrobić kolejną (mimo, że nigdy nie brałem udziału w żadnym incydencie) i spasowałem. Jestem za wysokim karaniem bandytów ale nie tylko na stadionach ale i na ulicach, koncertach, festynach itd. Jestem przeciwko karaniu klubów, bo to nieudolność państwa i jego słabość leży u podstaw problemu chuligaństwa. PS. Fajne zdjęcie lampy w artykule, zatrudnijcie jakiś lepszych fotografów bo zagadnienie ostrości jest dość ważne w fotografii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 12:41 > Problem jest o wiele szerszy niż awantury na stadionach, leży w wychowaniu > młodzieży, w organizacji imprez, w biedzie i frustracji, w głupocie i braku > edukacji, leży też w ogólnie pojmowanych przedstawicielach prawa Bracie, masz absolutna racje: edukacja i wychowanie przede wszystkim. Tylko ze to jest proces na lata, a my potrzebujemy sposobu NA JUZ. Dlatego drakonskie prawo jest niezbedne, a edukacja i wychowanie powinny isc z nim w parze. Oczywiscie teraz moze byc tak, ze wladza uzna, ze prawo juz mamy super, wiec pieprzyc edukacje... Ale moze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:33 Masz rację. Tu można spojrzeć już na całe nasze Państwo, jako na instytucje, przykładowo: każemy kluby, bo nie radzimy sobie z bandytami; stawiamy fotoradary, zamiast zbudować drogi (urzędnicy sobie z tym już nie radzą); robimy prowokacje korupcyjne tworząc nowych nieuczciwych polityków czy biznesmenów, zamiast łapać tych już istniejących albo zmienić prawo na mniej korupcjogenne. Niestety czynności mające na celu KARANIE nie idą w parze z czynnościami PREWENCYJNYMI, czyli nowych radarów jest ciągle więcej niż nowych dróg. Jeśli będzie możliwe jednoznaczne wskazanie bandyty na stadionie, jestem za jak największą karą finansową jak i pracami społecznymi (szkoda że to mądre rozwiązanie nie jest stosowane u nas powszechnie) ale nie wierzę że to rozwiąże problem w zupełności, daje za to narzędzie władzom klubów i władzom państwowym do nadużyć, co pokazują ostatnie zajścia w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:47 > Niestety czynności mające na celu KARANIE nie idą w parze z > czynnościami PREWENCYJNYMI, Niestety nie. I mozemy nad tym ubolewac, ale to nie powod, zeby rezygnowac z karania. Albo zeby nie zaostrzac kar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 15:11 A może to jest powód, żeby nie zaostrzać kar? Spostrzeżenie, że coraz ostrzejsze kary nie poprawiają sytuacji jest wg mnie powodem, żeby chociaż się nad tą ideą zastanowić a nie bezwiednie przyklaskiwać idei karania coraz mocniej i mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... 11.04.09, 11:34 A dlaczego nie skorzyatać z istniejących przepisów i nie obciążać klubów kosztami reparacji zniszczeń dokonanych przez bandyt..., tfu! kibiców? Jeden mecz, i po klubie. Nie ma klubu? Nie ma bandytów... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 11:46 A dlaczego ma cierpieć klub i jego prawdziwi kibice tylko z tego powodu, że jakaś grupka debili-bandytów podszywa się pod ten klub aby mieć pretekst do bijatyk i wandalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 13:03 Dlatego, że kluby przez wiele lat tolerowały tych bandytów, skutecznie wypierając ze stadionów prawdziwych kibiców. A gdzie miały kluby interes w tolerowaniu bandytów? Same kluby nie były zainteresowane grą. Meczami handlowano na potęgę, obracano wielkimi pieniędzmi za prawa do transmisji, nikomu nie zależało na tym, by zbyt uważnie ktokolwiek na grę patrzył. Problem nie tkwi w tym, że jak się dużo ludzi zbierze, to statystycznie dużo debili wśród nich musi być. W innych dyscyplinach nie ma tkich problemów. Na "żużlu" jest spokój, na koszykówce jest spokój. Ale tam o wynikach decydują od lat zawodnicy, a nie łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigtom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:13 jak by tak było to odrazu pójdę na macz legii jako ich kibic zrobić awanture, potem na żaboli - i fajnie jest, bo tych dwóch klubów najbardziej nienawidzę Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 13:23 Z uwagi na takich "geniuszy" ma być tak drakońskie prawo. A potrafisz jakoś uzasadnić, dlaczego nienawidzisz jakiegoś klubu? Opisana przez ciebie metoda dużo o mówi o twoim poziomie intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigtom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:26 tak potrafię ... legia klub wojskowy, który zawsze brał najlepszych piłkarzy do służby wojskowej, żeby grali u nich - dlatego tyle mają trofeów, żabole - komunistyczny klub, chyba więcej nie muszę pisać skąd brali fundusze. jeszcze można byłoby się rozpisywać o milicyjnej wiśle i kilku innych klubach.... ale "geniuszu" na tym trzeba się znać .. a nie zadawać wiecznie te same pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:33 Ale cie zazdrosc zzera, dzieciaku... To ze Legia to, a Wisla tamto - to jest powod, zeby DZISIAJ napi..lac sie z ich kibicami? Dzizas, jakim to trzeba byc mulem. Wez sobie znajdz dziewczyne moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:40 kolego , skoro się już spoufaliłeś ze mną tak szybko, to kibicuję klubowi który ma dużo więcej mistrzów kraju niż twoja legjunia, więc zazdrość nie zżera, to raczej ciebie. Po drugie, czy powiedziałem gdzieś na forum, że ja się napier.... ( twoje słownictwo ). Z dziewczyną nigdzie nie wyjdę, bo mi żona nie pozwoli ... smarkaczu. "kto nie zna historii ten jest zawsze dzieckiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:52 > Po drugie, czy powiedziałem > gdzieś na forum, że ja się napier.... To ty napisales: > odrazu pójdę na macz legii jako ich kibic zrobić awanture Wiec nie odwracaj kota ogonem. "Moja legiunia"? :-))) Kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 14:04 więc kolejny raz nie niczego rozumiesz co sie pisze do ciebie... Tak "pójdę na mecze jako ich kibic zrobić awanturę" to nic innego jak przykład który rozwala całą tą argumentację, która jest w tym artykule. Tak w ogóle to "gwałcę dzieci i morduję ludzi", najwyższy czas żebyś zadzwonił po policję i podał im moje IP. bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 14:11 Tia, osiągnięcia z okresu 45-90 to rzeczywiście świetny powód do nienawiści, teraz, prawie 20 lat później, to samo dotyczy tego drugiego. Gdy zapytałem o powody nienawiści, jak głupek ze starego przysłowia, popatrzyłeś na palec, gdy ten wskazywał na niebo. > ale "geniuszu" na tym trzeba się znać Jestem pod wrażeniem twojej wiedzy, jest oszałamiająca, gdybyś stał koło mnie padłbym na twarz nie śmiąc ci spojrzeć w oczy. Właśnie zdobyłeś moje dożywotnie uznanie i szacunek. Aby uczcić twoją cześć i niezwykłą mądrość zobowiązuję się pójść do parku, wyłamać sztachetę z ławki i samodzielnie okładać się nią po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:49 Ja to mam nadzieje, ze wtedy na Legii zostalbys namierzony jako awanturnik i dostal taki wyrok, ze odechcialoby ci sie dymic do konca zycia. I zabolom juz bys nie zaszkodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:53 tak zostałbym namierzony poprzez naszą idealną milicję, jak do tej pory zostali namierzeni inni zadymiarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:56 No sorry, ale z takich tesktow wynika, ze masz nature bandziorka. Nie dziwie sie wiec, ze burzysz sie na nowe przepisy, ale nie widze sensu dalszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 14:07 No popatrz, jak szybko jesteś wstanie ludzi ocenić... może zgłoś się na milicję, tam szukają psychologów do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Rozmawiamy o piłce nożnej? 11.04.09, 18:24 No, to kluby uczciwych działaczy, zatrudniające uczciwych piłkarzy, rozgrywających uczciwe mecze sędziowane przez uczciwych sędziów niczym nie rożnią się od bandytów na widowni. Dlaczego? Bo latami tolerowały bandytów. Ba! Nawet ich hołubiły. Likwidacja klubu i przepadek majątku, oduczyłyby sponsorów wyrzucania pieniędzy bezpośrednio w błoto. A właściciele zniszczonych rzeczy mają w du.pie, czy na meczu był ktoś uczciwy. Martwią się zniszczeniami. Dorośniesz, być może zrozumiesz. Czego ci z całego serca życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 11:59 naprawdetrzezwy napisał: > A dlaczego nie skorzyatać z istniejących przepisów i nie obciążać > klubów kosztami reparacji zniszczeń dokonanych przez bandyt..., tfu! > kibiców? > > Jeden mecz, i po klubie. > Nie ma klubu? Nie ma bandytów... > Nie da rady. Będą jeździć gdzieś indziej. W końcu nie chodzi o drużynę i mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baza Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 17:12 Bo na razie klub nie ma motywacji, aby wprowadzić zasady dzięki którym, debile robiący burdy na stadionie utrudniają oglądanie meczu kibicom piłkarskim. Jak klub będzie musiał się liczyć z taką karą, to pomyśli o egzekwowaniu zakazów wchodzenia na mecz debili, których mecz interesuje mniej niż zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baza Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 17:17 Poprawka, bo źle skleiłem jedno zdanie: Bo na razie klub nie ma motywacji, aby wprowadzić zasady, dzięki którym debile robiący burdy, nie będą mogli wchodzić na stadion. Jak klub będzie musiał się liczyć z taką karą, to pomyśli o egzekwowaniu zakazów wchodzenia na mecz debili, których mecz interesuje mniej niż zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malciak Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.kolornet.pl 11.04.09, 11:37 może nareszcie to bydło uda się opanować. A jak nie pomoże to obcinać ręce, zaraz będzie porzadek!! Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Dlaczego mój klub ma ponosić odpowiedzialność... 11.04.09, 11:40 .... za nieudolność policji w łapaniu bandytów? Pośrednio dotyka to mnie, jako kibica! A czy ja mam osobiście gonić bandytów? Prawo zabrania samosądów! Więc się zdecydujcie "szanowna władzo" - albo sami będziecie skutecznie eliminować bandyctwo, albo pozwólcie nam robić samosądy i wtedy wyłapiemy i wytępimy bandyctwo ze stadionu naszego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Dlaczego mój klub ma ponosić odpowiedzialność IP: *.chello.pl 11.04.09, 11:51 To klub odpowiada za to co dzieje się na jego terenie. Thatcher po Heysel zrobiła tak w Anglii i kluby zaczęły sobie pilnować i się bandytyzm skończył. Teraz nawet płotów nie ma, bo za przekroczenie linii jesteś 5000 funtów w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Dlaczego mój klub ma ponosić odpowiedzialność 11.04.09, 14:37 W Polsce też "teoretycznie" są kary 1500 zł za wtargnięcie na murawę i co? I żaden sędzia w tym kraju takiej kary nie orzeknie, bo: 1. bandyta miał trudne dzieciństwo 2. bandyta miał jak syn Wałęsy pomroczność i nie wiedział co czyni 3. taśma nie jest dla niego wystarczającym dowodem 4. czyn nie ma znamion przestępstwa 5. a w ogóle to to tak niska szkodliwość społeczna, że nie ma po co karać. Nie przewracajmy wszystkiego do góry nogami! Od egzekwowania przestrzegania prawa są odpowiednie służby w tym kraju, na które płacę wysokie podatki! Samosąd - nawet w wykonaniu klubu - nie jest rozwiązaniem. W Anglii kary są wysokie i skuteczne a to nie dlatego, że karzą kluby ale dzięki temu, że tam nawet 20 funtowy mandat szybko i skutecznie od każdego wyegzekwują a jeśli nie ma z czego, to zatrudnią do robótek społecznych, a u nas? Psinco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic sprzed tv Re: Dlaczego mój klub ma ponosić odpowiedzialność IP: *.strong-pc.com 11.04.09, 11:57 A dlatego "TY" i "TWÓJ" klub macie ponosic odpowiedzialnośc że jest organizatorem tej imprezy a ja jako podatnik nie wiem dlaczego mam płacic za to że grupa bandytów ma ochotę zrobic zadymę.A jak nie umnie sobie klub z tym poradzic to zamknac i zaorac.Koniec i kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadionowy Re: Dlaczego mój klub ma ponosić odpowiedzialność IP: *.2-0.pl 11.04.09, 12:48 tacy jak ty nie maja prawa glosu w tej dyskusji... zaorac to sobie mozesz swoj telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Dlaczego mój klub ma ponosić odpowiedzialność IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:07 tepaku ogladaj gre w bierki a nie w pilke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Kara za zakrywanie twarzy? IP: *.027.c77.petrotel.pl 11.04.09, 13:58 Co na to muzulmanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na.. IP: *.devs.futuro.pl 11.04.09, 11:46 moze przy okazji karac wszystkich np.pijanych kierowcow ,nie ich samych a producentow aut w koncu to oni zrobili samochod zamkneli by fabryki i znikl by problem pijanych kierowcowa Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... 11.04.09, 11:51 Im w zasadzie wychodzi tylko wyłapywanie "bandytów" i chuliganów na drogach.Taki zwyczaj czy to w komuniżmie czy teraz.Niczym nie grozi bo kierowcy "bandyci" raczej ludek spokojny a coraz więcej szykan i batów właśnie tu i na nich.Z resztą bywa średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykatol Bardzo słusznie 11.04.09, 11:54 Ponoć w Wielkiej Brytanii takie prawo pomogło. Ciekawe jak się teraz ci kibole zachowają; tak lubią deklarować, że ich klub "ponad wszystko" to teraz zobaczymy czy zdecydują się by za ich bezmózgie zachowania bulił klub. Może wreszcie i klubom zacznie zależeć by mieć kibiców a nie "kibiców" p.s. jeśli ktoś z kibiców to czyta a nie bije się na stadionach i po meczach niech nie czuje się urażony. Ten tekst jest nie do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien Re: Bardzo słusznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:24 Przywoływanie przykładów z Wielkiej Brytanii to kolejny dowód na niewiedzę osób, które tak głośno krzyczą na temat kiboli, ucinając im ręce i biczując publicznie (swoją drogą, z taką psychiką pewnie byście byli takimi samymi kibolami, gdybyście mieli trochę więcej testosteronu i tkanki mięśniowej). W Wielkiej Brytanii jest spokój na stadionach, bandyci biją się na ulicach. Jest spokój na stadionach ale Premiership i pierwszej ligi. Na stadionach niższych lig, dalej dzieją się ciekawe rzeczy, zapewniam Was, drodzy rozmówcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Bardzo słusznie IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:35 Ale chyba lepiej miec spokoj na stadionach I ligi, niz nie miec go wcale, nie uwazasz? Glupawa ta argumentacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTOm Re: Bardzo słusznie IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:44 tak i mieć na stadionach 20 ? 30 ? tysięcznych garstkę kibiców, którym bilety zafundowały zakłady pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Bardzo słusznie IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:54 Rzeczywiscie. W Anglii na meczach Premier siedza garstki kibicow, z biletami fundowanymi przez zaklady pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karim Re: Bardzo słusznie IP: *.brhm.cable.ntl.com 11.04.09, 19:14 To teraz sie chodzi na stadiony bic?? Gdzies ty chodzil zamiast do szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien Re: Bardzo słusznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 14:10 Piszesz, że głupawa argumentacja, może i masz rację. Ale piszesz w tej samej wypowiedzi, że lepiej mieć spokój na stadionach pierwszej ligi (a właściwie Ekstraklasy, ale to nieważne) w sytuacji, gdy na tych stadionach naprawdę nie ma dramatycznej sytuacji, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Z roku na rok jest u nas coraz spokojniej, można oczywiście pisać o bluzgających tłumach, tak, jakby ludzie nie bluzgali na chodnikach, w autobusach czy swoich własnych domach. Patrząc na przykład Lecha, widać że można to osiągnąć innymi sposobami niż: olbrzymie kary finansowe dla klubu i kibiców, bicie pałą i łamanie kołem. Wystarczy ludzi potraktować jak ludzi, współpracować z nimi na równych zasadach a gdy ktoś coś przeskrobie, to faktycznie: karać go surowo i konsekwentnie, wyłączając przede wszystkim z uczestnictwa w meczach piłkarskich. Problem jest jeszcze inny, czyli nasz chory system sądowy. Samo prawo nie wystarczy, trzeba je jeszcze jakoś egzekwować ale to już temat na dłuższą rozmowę, bo takie pisanie tu i tak nic nie zmieni. Boję się po prostu, że to kolejna akcja na zasadzie "coś robimy, żeby było widać, że coś robimy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Bardzo słusznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 14:19 Jako poznaniak mam nadzieję że przykład Lecha jest trafiony, bo tu i ówdzie można jednak usłyszeć, że paru ważniejszych kiboli jest nieźle opłacanych za "zachowanie spokoju" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reks kibole legii piszący w GW mają przynajmniej odwagę IP: 77.223.195.* 11.04.09, 11:55 nie zakrywają twarzy ba nawet pod swymi idiotycznymi tekstami podpisują się.Kibole z calej Polski powinni brać z nich przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selfmodel Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 11:57 Juz niedlugo na stadionach bedzie spoojniej niz w kosciele. Rączki na kolankach bedzie trzeba trzymac i moze jeszcze okularów przeciw słonecznych nie bedzie mozna zakladac zeby wiedzieli gdzie "kibole" patrzą jak nie to mandat 10000tys zł i wymyslamy argumenty (zauwazmy ze zazwyczaj polska policja przyczepiac sie woli do ludzi którzy niewiele mają z prawem wspólnego, czyli osoby dla których obrona prawna jest sporym przezyciem bo przeciez kto slyszal zeby adwokatowi policjant coś zrobil?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yobe Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.mobile.playmobile.pl 11.04.09, 12:12 @selfmodel O czym Ty właściwie piszesz?? Przepisy mają wyeliminować BANDYTÓW, pijanych młokosów, niedowartościowanych troglodytów, którzy przychodzą wyładować wątpliwej proweniencji testosteron na innych Ludziach, ławkach czy płotach. Nikt nie zabroni Ci kibicować!!! Trochę pojechałeś po obrzeżach świadomości w soich wypocinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.04.09, 12:24 O czym Ty właściwie piszesz?? Byłeś kiedyś na jakimś meczu czy tylko posiadasz wiedzę o "kibolach", którą zaserwował Ci Szadkowski ze Stecem? Podejrzewam, że to 2 bo na stadionach już od wielu lat nie ma ławek. Pojedź kiedyś na jakiś wyjazd i zobaczysz jak policja traktuje kibiców. Ciekawe czy jak za friko dostaniesz gazem to też będziesz pisał o troglodytach i testosteronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:13 drogi troglodyto , skoro cie bija to nie wychodz z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.04.09, 14:08 I Twoim zdaniem jak troglodyci biją to źle, ale jak już ktoś bez powodu bije troglodytę to cacy? Brawo Kali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 14:41 hehe . bez powodu to mozesz babci dac po lbie . Troglodytow trzeba bic . to obywatelski obowiazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.04.09, 14:47 To lepiej uważaj, żeby jakiś obywatel Ciebie nie wziął za troglodytę bo jak kiedyś dostaniesz "kopa na ryj" to może inaczej podejdziesz do problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 14:49 a za co ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigTom Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 14:55 na przykład za zadawanie głupich pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.04.09, 14:55 Za to samo za co Ty chcesz pacyfikować troglodytów. Ktoś mógł by Cię wziąć za jednego z nich. I co wtedy? Z pokorą przyjmiesz kare? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yobe Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na.. IP: *.mobile.playmobile.pl 11.04.09, 12:04 ... czyli ucierpią na tym normalni kibice, bo kluby i organizatorzy imprez, aby zapewnić odpowiedni poziom "bezpieczeństwa" będą musiały ponosić większe koszty - czytaj, kibic będzie więcej płacić za bilety. Zobaczymy, jaki to przyniesie skutek - ja osobiście, chciałbym móc pójść na mecz piłkarski z rodziną; nie mam obecnie wyboru, więc wybrałem i tak dużo ciekawszą dyscyplinę - siatkówkę. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_chuligan Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:07 Jak ktoś nie ma nic na sumieniu, nie zakrywa pyska szalikiem, a łba kapturem. Proste... Odpowiedz Link Zgłoś
otwieracz_1912 Masz rację 11.04.09, 13:00 ja proponuje jeszcze taki zakaz zakrywania twarzy rozszerzyć o ulice. W ogóle karałbym producentów szalików i bluz z kapturem. Zainwestowałbym dodatkowe miliardy pomocy z UE w monitoring miejski, kamery i podsłuch wprowadziłbym do prywatnych mieszkań i oznaczył wszystkich kodem kreskowym lub wszczepiał cipy by policja szybko mogła uzyskać wszystkie informacje o danym delikwencie. Jak ktos nie ma nic na sumieniu to te rozwiązania nie powinny go przerażać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stocho 10/10 11.04.09, 13:02 XXI wiek > ja proponuje jeszcze taki zakaz zakrywania twarzy rozszerzyć o ulice. W ogóle k > arałbym producentów szalików i bluz z kapturem. Zainwestowałbym dodatkowe milia > rdy pomocy z UE w monitoring miejski, kamery i podsłuch wprowadziłbym do prywat > nych mieszkań i oznaczył wszystkich kodem kreskowym lub wszczepiał cipy by poli > cja szybko mogła uzyskać wszystkie informacje o danym delikwencie. Jak ktos ni > e ma nic na sumieniu to te rozwiązania nie powinny go przerażać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigtom Re: 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:20 jabym wydał jeszcze parę milionów na doszkolenie naszych milicjanów, nie wiem czy to coś da, ale wartos spróbować. Ach... i jeszcze parę milionów na kluby AA dla nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Masz rację IP: *.aster.pl 11.04.09, 13:58 > oznaczył wszystkich kodem kreskowym lub wszczepiał cipy Tak. Koniecznie wszczep sobie cipę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboczeniec Re: Masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 14:25 a tobie sie wszystko z jednym kojarzy do tego stopnie, że nie rozumiesz prostych tekstów i oczywistych intencji. Ty z jakieś wioski pochodzisz albo dorastałeś na bazarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 14:20 jest drobna różnica między ingerowaniem w prywatność w domach, a monitoringiem na ulicach lub stadionach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt juz widze setki kiboli pod kasami IP: *.fbx.proxad.net 11.04.09, 17:12 z dziesiatkami tysiecy w lapkach Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Karane jest tylko zakrywanie twarzy przez sprawców 11.04.09, 13:44 niektórych wykroczeń. Polecam przeczytać ustawę zanim zacznie się gardłować: orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/ustawy/1074_u.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:11 wreszcie!Niech coś się zmieni w tym prawie.Szkoda,że takie niskie kary dla chuliganów.Weźmy przykład z Anglików.Tam jak jakiś debil wejdzie na murawę lub wniesie niebezpieczny przedmiot na stadion,to później przez kilkanaście lat za to płaci.I to dużą kasę.Jak jest nieletni,to płacą za niego rodzice.Też są przecież winni skoro wychowali takiego bezmózga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:20 Tak, Anglia to idealny przykład... ale na operę czy teatr. Weźcie mi to coś, bo w Polsce to nie jest możliwe: choćby dlatego, że u nas kluby są słabe, a ludzie uznają, że nie będą chodzic. To spowoduje pustki na stadionach i grobową atmosferę (no może poza czołowymi drużynami, bo tam pełno kibiców sukcesu). P.S Nie jestem kibolem, ani ich nie popieram. Ale ten zapis (czyt. race) spowoduje zanik ultrasów (no chyba, że wezmą przykład z Japonii - żywiołowy doping bez rac). Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... 11.04.09, 12:19 zakrywaie twarzy przestępstwem? to jakiś absurd, rownie dobrze mozna karać za chodzenie w dresie, codzisz w dresie - jestes zlodziejem chciałbym zobaczyć ten przepis, to jest wymysl chorych ludzi - skoro nie umiem zlapac przestępcy to go sobie wykreuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_chuligan Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:22 Chodzenie w dresie nie pozwala utrudnić identyfikacji osoby. Kaptur, szalik, itp - jak najbardziej. Dobrze wiadomo, że ci, którzy to robią na stadionie, nie czynią tego z powodu silnego wiatru czy zimna... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 12:31 skąd wiesz? nigdy nie było ci zimno w twarz? twardy jestes idac tym tropem faceta w szaliku, któremu jest zimno, oskarży sie o 'przestepstwo', no ale jesli jakis zadymiarz sobie przyklei wąsy i załozy okulary to będzie ok, bo się okaże, ze prawo jest dziurawe, wez przestan, myslenie nie boli, faszyzm i komunizm juz przerabialismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_chuligan Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:38 zbyszko, nie rozsmieszaj mnie - ci sami chuligani argumentują to tak samo jak ty (bo zimno), po to by 15 minut pozniej w środku lutego rozbierać się do półnaga na meczu i tańcować w sektorze. obłuda i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 12:51 nie chodzi mi o zadnych konkretnych chuliganów, ale o absurdalność takiego przepisu, to przejaw głupoty, nieznajomości logiki oraz podstawowych pojęć z zakresu praw człowieka i obywatela na koniec zyczę tobie, jak i sobie, zebysmy doczekali jednak normalnych stadionów ..no i ustawodawców pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:09 to na jaki czlonek zakladasz kominiarke na swoj faszystowski ryj ? Do jubilera tez tak wchodzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:41 najlepsze jest to, gdy ktoś pisze o faszystach korzystając z niemieckiego IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:46 no , jak ma szwedzkie to pewnie bral udzial w potopie :) jak to bedzie z torunskim IP ? jest dzieckiem rydzyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:56 nie, po prostu mi się tak skojarzyło, że osoba najgłośniej krzycząca o faszystach ma niemieckie IP, widocznie każde zło Panu się z nimi kojarzy, przecież w Niemczech można ich ciągle spotkać. tak poważniej, nacjonalisci to ułamek rozrabiających, większość nie dorabia sobie do bójki ideologii politycznej, biją po prostu "tych drugich" wiec nazywanie wszystkich faszystami ujmuje juz na poczatku wartosci Panskiej wypowiedzi, bo znaczy ze nie wie Pan o czym pisze a kieruje sie tylko emocjami. oczywiscie w oczach innych forumowiczow bedzie Pan brzmial efektownie wyzywajac wszystkich od troglodytow czy faszystow, ale kazdy kibic czy czlowiek znajacy tematyke machnie na Pana reka, myslac o Panu jak o wandalu czy troglodycie, tylko ze forumowym a nie stadionowym. w ten sposob wyladowuje Pan bowiem swoja frustracje, sposob oczywiscie mniej szkodliwy ale mechanizm analogiczny. Z wyrazami Szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 14:48 faszysta , kibol , troglodyta - rzeczywiscia dziala to na podobnej zasadzie jak nazwanie ateisty ubekiem czy homoseksualisty pedofilem. takie sa zasady na tym forum i tego nic nie zmieni . a to ze troglodyte wydajacego malpie odglosy na widok kazdego murzyna, czy wysylajacych widzewiakow do komor gazowych uwazam za faszyste nie jest chyba niczym nienormalnym ? No chyba ze komory z niczym ci sie nie kojarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 15:08 mam właśnie ochotę zmienić coś na tym forum, a przynajmniej nie poddawać się temu trendowi wpędzającemu nas w głupie uogólnienia które prowadzą tylko do nieporozumień i zwiększają dystans między rozmówcami. przykład z żydami i murzynami oczywiście trafny, jednak nie tak do końca. Po pierwsze: mówimy tu o bandytach w kontekście rozrabiania, palenia rac, bójek i awantur, nie mają one natury faszystowskiej, antysemickiej czy rasistowskiej, bo ludzie ci nie występują przeciwko żydom czy murzynom, tylko przeciwko kibicom innych drużyn, więc kierują nimi typowe animozje klubowe, ew. międzymiastowe i taką właśnie naturę mają ich występki. Po drugie: jak już ustaliliśmy, że nie występują przeciw Żydom, tylko przeciw Polakom, możemy zastanowić się nad tym: skąd wspomniane przez Pana wyzwiska. otóż nie jest to problem stadionów, nie rozwiąże się tego karami finansowymi i cielesnymi, problem tkwi w naturze naszych rodaków (oczywiście nie wszystkich, tylko tych prostszych) którzy za całe zło obwiniają żydów, masonów, pedałów, komunistów, murzynów bądź księży (zależnie od orientacji politycznej), ludzie tacy znajdują się w każdej grupie społecznej i równie trafne jest nazwanie antysemitami emerytów jak kibiców. Podsumowując w skrócie: nie ważne jest dla mnie to, czy biją się troglodyci czy ludzie inteligentni, lewacy czy faszyści (a przykład Rzymu pokazuje, że biją się i jedni i drudzy), interesujące jest to czemu się biją, oraz to, czemu ludzie tacy jak Pan, używają bzdurnych uogólnień do opisania tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mirq2k Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 19:22 Gość portalu: lekarz napisał(a): > nie, po prostu mi się tak skojarzyło, że osoba najgłośniej krzycząca o > faszystach ma niemieckie IP, widocznie każde zło Panu się z nimi kojarzy, > przecież w Niemczech można ich ciągle spotkać. > > tak poważniej, nacjonalisci to ułamek rozrabiających, większość nie dorabia > sobie do bójki ideologii politycznej, biją po prostu "tych drugich" wiec > nazywanie wszystkich faszystami ujmuje juz na poczatku wartosci Panskiej > wypowiedzi, bo znaczy ze nie wie Pan o czym pisze a kieruje sie tylko emocjami. > oczywiscie w oczach innych forumowiczow bedzie Pan brzmial efektownie wyzywajac > wszystkich od troglodytow czy faszystow, ale kazdy kibic czy czlowiek znajacy > tematyke machnie na Pana reka, myslac o Panu jak o wandalu czy troglodycie, > tylko ze forumowym a nie stadionowym. w ten sposob wyladowuje Pan bowiem swoja > frustracje, sposob oczywiscie mniej szkodliwy ale mechanizm analogiczny. > > Z wyrazami Szacunku Z Uniewersalnego Słownika Języka Polskiego, PWN, 2006: Pan mit. gr. «bóg pasterzy, opiekun stad, przedstawiany w postaci człowieka z nogami i rogami kozła» pan 2. «forma grzecznościowa używana przy zwracaniu się do mężczyzny, z którym się nie jest w stosunkach rodzinnych, zażyłych, poufałych, lub w rozmowie o nim» Ugrzecznianie na siłę jest nie do końca poprawne, tak więc małą literą sugeruję pisać. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 23:19 Otóż wiem, że Pan z dużej litery odnosi się do bóstwa, pan z małej do człowieka. Ale dobry zwyczaj (nie przymus) każe, by we wszelkiego rodzaju listach zwracać się do adresata z dużej litery przez grzeczność. Jak już się tak pouczamy to złym obyczajem nie jest więc napisanie Pan, złym obyczajem jest wypominanie PUBLICZNIE błędów językowych (zwłaszcza, jeśli tymi błędami nie są) - sugeruję poczytanie podręcznika savoir vivre - zwłaszcza w sytuacji gdy rozmowa nie dotyczy tematyki językowej a taka uwaga nic nie wnosi do dyskusji. A już czepianie się takich detali to w ogóle niegrzeczność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 13:49 zbyszko napisał: > nie chodzi mi o zadnych konkretnych chuliganów, ale o absurdalność takiego > przepisu, to przejaw głupoty, nieznajomości logiki oraz podstawowych pojęć z > zakresu praw człowieka i obywatela A czytałeś chociaż przepis, o którym piszesz? Art. 60 ust 4. Jeżeli SPRAWCA, dopuszczając się czynów określonych w ust. 1–3, używa elementu odzieży lub przedmiotu do zakrycia twarzy celem uniemożliwienia lub utrudnienia rozpoznania jego osoby, podlega grzywnie nie mniejszej niż 240 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieufny_wobec_PL Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: 82.160.117.* 11.04.09, 12:56 niebezpieczeństwo jest takie że przepis może być nadużywany. Wiadomo po co został skonstruowany ale może uderzyć rykoszetem w całkiem niewinnych ludzi. co zrobić z gościem który ma czapkę na głowie i szal wokół szyi oraz okulary przeciwsłoneczne - bo wiadomo że mecze odbywają się nie tylko w lipcu. Zawsze istnieje niebezpieczeństwo w tym śmiesznym, poronionym kraju, że komuś się coś upie... i niewinny człowiek który założył sobie okulary bo akurat świeci ostre wiosenne słoneczko oraz założy szal i czapkę bo jest tylko 5 stopni a trybuny niezadaszone, stanie się obiektem śledztwa i zapłaci 50.000 zł. W końcu przepis ten dotyczy samego faktu zakrywania twarzy, nawet jeżeli ktoś po prostu stoi grzecznie i ogląda mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 14:00 > W końcu przepis ten dotyczy samego faktu zakrywania twarzy, nawet > jeżeli ktoś po prostu stoi grzecznie i ogląda mecz. Nie klam. Cyt: "Art. 60 ust 4. Jeżeli SPRAWCA, dopuszczając się czynów określonych w ust. 1–3, używa elementu odzieży lub przedmiotu do zakrycia twarzy celem uniemożliwienia lub utrudnienia rozpoznania jego osoby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmanu Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 12:57 człowieku, jesteś tak głupi, że nawet ta ustawa tego nie przewidziała. nic nie wiesz a zgrywasz wielkiego znawcę. nie wszystko jest w dwóch kolorach, pomyśl trochę zanim coś napiszesz... najśmieszniejsze jest w tym wszystkich wychwalanie Liverpoolu i pokazywanie jego kibiców jako przykładu. dobra, spoko, tam akurat jest super, ale... tylko tam? w całej Anglii nie ma drugiej takiej atmosfery, zaledwie kilka klubów wybija się znacznie ponad dno jakim jest tam poziom kibicowania. nie dla idiotyzmu nazywającego ultrasów bandytami, nie dla pseudo-dziennikarzy jak szadkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmanu Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 13:00 moja wypowiedź była oczywiście kierowana do mega znawcy Anty-Chuligana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus dorabiaj sobie ideologie IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:19 a niedorozwinieci kibole beda i tak bulic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.chello.pl 11.04.09, 13:34 Zastanów się, zanim coś chlapniesz. Chodzi o zakrywanie twarzy w czasie meczy lub zadym okołomeczowych. Kibole zakrywają twarze tylko po to, żeby w razie czego nie można ich było rozpoznać, wiec zakaz jest całkowicie logiczny. A na spacery do parku możesz sobie chodzić z zakrytą twarzą jak chcesz. Wesołych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagosapapa Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: 41.211.238.* 11.04.09, 16:11 Nikt uczciwy nie zakrywa twarzy, nie chroń na siłę bandziorów! A zresztą mam dla ciebie propozycję: wejdź do banku z zakrytą twarzą i powiedz ze nie maja prawa cię zatrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na.. IP: *.gizycko.mm.pl 11.04.09, 12:30 idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B a jak Muzułmanki wejdą na stadion?... IP: *.wfd85b.dsl.pol.co.uk 11.04.09, 12:31 ...też dostaną grzywnę? Odpowiedz Link Zgłoś
stocho Re: a jak bedzie zima, to czapka i szalik? 11.04.09, 12:41 żałosny przepis o zakrywaniu twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: a jak bedzie zima, to czapka i szalik? IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:10 jak ci bedzie za zimno to idz do kina Odpowiedz Link Zgłoś
stocho Re: a jak bedzie zima, to czapka i szalik? 11.04.09, 13:38 istnieje roznica miedzy skutecznym przeciwdzialaniem przestepczosci, a wprowadzaniem praw godzacych w podstawowe prawa ludzkie. nikt nie odmowi mi prawa zakryc twarz z powodow atmosferycznych, religijnych czy innych w miejscu publicznym czy na imprezie masowej. > jak ci bedzie za zimno to idz do kina (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: a jak bedzie zima, to czapka i szalik? IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:44 oczywiscie . teraz okaze sie ze kazdy kibol to muzulmanin ktory przy 30 stopniach celcjusza zamarza :) Rzucanie rac ma tez jakis religijny podtekst ? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Nie ma żadnego zakazu zasłaniania twarzy 11.04.09, 14:01 O jakim przepisie piszesz? Możesz zacytować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NuN Podpite łyse drechy to nie muzułmanki IP: *.unused.derbynet.waw.pl 11.04.09, 13:10 No... tyle tych muzułmanek na naszych stadionach, że należy nad problemem się zastanowić. Dla informacji: ogolone łyse drechy zakryte szalikiem to nie są muzułmanki i nie robią tego bo religia im nakazuje... zwyczajnie imprezy masowe traktują jako szanse na rozładowanie swojej frustracji, napięcia, nieudaczności, kompleksów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... IP: *.62.udn.pl 11.04.09, 12:37 zakrywanie twarzy przestępstwem.. coraz lepiej.. swoją nieudolność zastępuje się wprowadzaniem bzdetnych przepisów.. to jak w islamie.. tylko tam karze się kobiety za nienoszenie chust zakrywających twarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Kaucja w sadzie PRZD MECZEM --musi być wpłacona !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:40 , aby nie było tłumaczenia po fakcie, że klub nie ma kasy- NIE MA KLUB KASY -NIE MA MECZU! STADION ZAMKNIĘTY dla imprezy!! I wsio jasne!! Po drugie TO KLUB organizuje imprezę i ma zamiar na niej zarobić, więc policja nie jest od pilnowania porządku na stadionie- jeśli coś się organizatorowi "wymyka" - wtedy siły porządkowe GRZEJĄ Z OSTREJ AMUNICJI- no można wprowadzić "na próbę" CO DRUGI GUMOWY- tak jak na Juwenaliach w "słynnym mieście". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czr Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.09, 12:43 TRAGEDIA. NIE DLA ANGLII NA POLSKICH STADIONACH!!! Jedno z ostatnich miejsc w Europie gdzie została piękna atmosfera a chcą ją zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadionowy Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.2-0.pl 11.04.09, 12:57 nie dla modelu angielskiego w Polsce... Jak juz cos to bierzmy przyklad z Niemiec, gdzie jest spokoj a do tego wspaniala atmosfera na trybunach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: 93.179.216.* 11.04.09, 15:36 Żadnych sztucznych ogni i rac, nasra... na takie oprawy,kibica interesuje mecz a nie race. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.2-0.pl 11.04.09, 18:11 no u nas to mecze sa strasznie interesujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 12:19 Zawsze można zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEK JP JP JP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:45 Banda idiotów w mundurach, a kiedy wy zacznie płacić za wasze prowokacje? Kiedy wy bandyci w mundurach na meczach będziecie bez kominiarek? PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!! Żaden kiep mi nie będzie mówił, czy moge zasłonić twarz czy nie - skoro mi zimno to moja sprawa półmózgu w mundurze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: JP JP JP! IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:12 skoro ci zimno to siedz w domu . a jak zaslonisz swoj faszystowski ryj na meczu to bedziesz bulil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty markus Re: JP JP JP! IP: *.2-0.pl 11.04.09, 13:32 czy jak ci tam jestes bardziej chory od tych kiboli wszystkich razem wzietych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: JP JP JP! IP: *.chello.pl 11.04.09, 13:49 Napisz jeszcze coś, to już nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości, że przepis jest sensowny. A możesz mi wytłumaczyć, po co zakrywasz twarz na meczu? Ze strachu, zgadłem? Boisz się, że cię rozpoznają i w końcu wylądujesz na komisariacie. A tam kumple, przy których czujesz się silny i odważny, ci nie pomogą... Popieram policję w 100 procentach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEKO Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 12:49 A dlaczego jakis gliniarz po zawodówce decyduje jaka kara spłynie na klub? Dlaczego ten pajacyk dyryguje tym, jak ma wyglądać widowisko sportowe? No i czy ktoś rozliczy milicjantów, którzy na meczach zakrywają twarze kominiarką i prowokują?! BANDA FAŁSZYWCÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:12 nie pasuje , to ogladaj mecz w tv Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci 11.04.09, 13:40 > A dlaczego jakis gliniarz po zawodówce decyduje jaka kara spłynie > na klub? Aby wstąpić do policji trzeba mieć conajmniej średnie wykształcenie, po zawodówce nie przyjmują. > zakrywają twarze kominiarką i prowokują?! A wy biedni, nie potraficie oprzeć się ludziom, których uważacie za głupków po zawodówce? Dajecie się sprowokować ludziom, którzy w waszym mniemaniu są poniżej waszego poziomu intelektualnego... I kto tu jest głupkiem? (to było pytanie retoryczne) PS: w razie potrzeby mogę pożyczyć leksykon oraz podręcznik savoir vivre'u ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.aster.pl 11.04.09, 14:03 Co to znaczy "polijanci prowokuja"? Bluzgaja? Pokazuja srodkowy palec? Lec ze skarga, a nie zaczynasz sie bic. Tak to dziala w cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.chello.pl 11.04.09, 14:15 A słyszałeś o czymś takim jak sąd? Przeceniasz policjantów. A tak poza tym - jakby nie było kiboli, którzy mają w dupie wynik meczu, bo w tym czasie zajmują się demolowaniem stadionu i planowaniem zadymy po meczu, to i policji by przy tym nie było, bo po co? To mnie w tym wszystkim najbardziej śmieszy - ludzie, którzy mienią się wiernymi i oddanymi kibicami klubu, tak naprawdę nie potrafią się skupić przez 5 minut na tym co się dzieje na murawie, czyli po prostu nie lubią i nie rozumieją piłki nożnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukła Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:03 Kolejny bubel. Czy okulary to zakrywanie twarzy? Czy Szalik to zakrywanie twarzy? Czy kaptur to zakrywanie twarzy? A może puder i makijaż to zakrywanie twarzy. Na dobrą sprawę, wszystko znowu zależy od widzimisię władz. W jednym sądzie uniewinniony zostanie ten w kapturze, a w innym ukarzą laskę z intensywnym makijażem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:15 jezeli laska bedzie rzucac koktaile molotowa to pewnie ja skarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.04.09, 14:42 Koktajle Mołotow? Panie ja to słyszałem, że oni na mecze chodzą z granatnikami. Pożartowaliśmy sobie troszkę, a teraz na poważnie- idź się leczyć człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Adam Rapacki: Za wybryki kiboli klub zapłaci IP: *.superkabel.de 11.04.09, 14:51 masz racje . o ile nie odrozniasz panienki z wymalowanymi ustami od troglodyty w kominiarce to czas do seksuologa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Dla mnie wszystkie kibole tocw...e IP: 78.8.104.* 11.04.09, 13:14 mają małe miękkie fjutki więc rekompensują to sobie szczeniackim zachowaniem i bijatykami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Brawo , moze wreszcie wzrosnie IQ na stadionach IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:16 a troglodyci wroca zabawiac sie w piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
otwieracz_1912 markus faszysto 11.04.09, 13:20 ty faszystowski prowokatorze ty piesku wielkiego brata zamknij ryj bo śmierdzi idź sie utop ten post był w twoim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: markus faszysto IP: *.superkabel.de 11.04.09, 13:23 o ho . pewnie jeden z tych milych kibicow w kominiarkach :) Od sierpnia juz na stadion nie wejdziesz . Jakze mi cie szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś