Dodaj do ulubionych

Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze United

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 18:42
może Leo Cię nie powołuje, bo nie grasz? pomyślałeś o tym Tomku?
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze United IP: *.acn.waw.pl 05.06.09, 18:50
      Pewnie - nie ma to jak grzanie ławy albo trybun wśród najlepszych, ale
      co kto lubi...
      • Gość: wojtek Re: Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze Unite IP: *.chello.pl 05.06.09, 18:58
        drugi po Dudku amator pobiera sporej kasy za grzanie ławki.Tylko potem nie płacz
        że siedzisz na ławce,bo sam wybrałeś sobie taki styl życia
        • tomash8 Re: Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze Unite 05.06.09, 19:28
          Nie no bez jaj, Dudek jednak "troszkę" w Feyenordzie, a potem w Liverpoolu(czyli
          też "wśród najlepszych") osiągnął, w Realu faktycznie grzeje ławe, ale jednak
          swoje przez kilka sezonów pograł. A Tomuś? ja rozumiem, że bramkarze często
          szczyt formy osiągają po trzydziestce, że mogą grać dłużej niż gracze z pola
          itd, ale jakoś dziwnie jestem pewny że pan Kuszczak jeszcze z rok dwa pogrzeje
          ławę w MU, potem odejdzie do słabszego klubu gdzie też będzie grzał ławę i w
          wieku około 34 lat zakończy karierę gdzieś w trzeciej lidze angielskiej(tak jak
          na przykład ten pan: en.wikipedia.org/wiki/Raimond_van_der_Gouw ). I
          chyba nie tylko ja już mam dość czytania dzień w dzień artykułów typu "Tomasz
          Kuszczak pierdnął na treningu", to tak jakby kilka lat temu podniecać się
          występami(a raczej ich brakiem) Sławomira Wojciechowskiego w Bayernie :|
          • Gość: Pio Widać jak mało wiecie o Tomku... IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 19:41
            Grał w HSV grał w W.B.A. gra od czasu do czasu w Man Utd (dużo lepszy klub niż ten cały Real).

Do tego w 2ch sezonach w Anglii zdobył nagrody za paradę sezonu czyli nie jest źle. A Dudek? Zero nagród. Same wtopy przemieszane z niezłymi interwencjami.
            • Gość: tra Re: Widać jak mało wiecie o Tomku... IP: *.static.espol.com.pl 05.06.09, 19:47
              w hertha berlin a nie hsv :)
            • Gość: syczes Re: Widać jak mało wiecie o Tomku... IP: *.range86-161.btcentralplus.com 05.06.09, 19:55
              Tyleże Dudek zagrał w finale Ligi Mistrzów i to z bardzo dobrym wynikiem
            • Gość: Michal Re: Widać jak mało wiecie o Tomku... IP: *.chello.pl 05.06.09, 20:03
              Dudek najlepszym pilkarzem ligi holenderskiej, chyba pierwszy w historii bramkarz.
              Niesamowity finał LM z Milanem.
              Do tego troche sukcesow w Liverpoolu i Feyenoordzie.

A do Realu poszedl i chwala mu za to. Mial okazję pograć w wielkim klubie. Wg mnie lepiej potem wspominać, że się było 2 lata w Realu nawet rezerwowym niż grac w lidze greckiej jako pierwszy bramkarz.
              O juz sporo się nagrał. W klubie z czołówki już by nie miał szans być 1. bramkarzem wiec czemu nie pograć w tak znanym klubie jak Real?

Co do Kuszczaka: w niemieckiej lidze wiele nie pokazał.
              W WBA miał udane wystepy, praktycznie obronil WBA przed spadkiem.

W MU niestety oprocz kilku niezlych wystepow nic wielkiego nie pokazal i raczej to Foster wygra rywalizacje.

Ja bym radzil aby odszedl do innego klubu. Nie wiem czy nie znalazlby nawet miejsca w Premiership jako pierwszy bramkarz.
              Zawsze lepiej to niz ławka w MU.
              Bo on jest w innej sytuacji niz Dudek - mlodszy i tak naprawde nic jeszcze nie osiagnal.
              Dudek mogl sobie odpoczac ale Kuszczak ma jeszcze sporo przed soba.

A w MU widac, ze bedzie mu ciezko sie wybic ...

Chyba, ze Tomek stawia wszystko na jedna karte. Jesli mu sie uda to osiagnie olbrzymi sukces i nikt wtedy nie bedzie mu wypominał.
              ja osobiscie nie bardzo w to wierze ...
            • Gość: bozo do pio IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.09, 20:05
              ty pajacu jakbyś nie wiedział to Dudek wygrał Lige Mistrzów grając w
              finale a nie siedząc na ławie jak Kuszczak w Moskwie poza tym Dudek
              zdobył tytuł najlepszego piłkarza i bramkarza Eredivise 1999, 2000
              Mistrzostwo Holandii: 1999
              Superpuchar Holandii: 1999
              Puchar Anglii: 2006
              Puchar Ligi Angielskiej: 2003
              Tarcza Wspólnoty: 2006
              Superpuchar Europy: 2005
              Piłkarz Roku tygodnika "Piłka Nożna": 2000
              więc jak uważasz że Kuszczak jest lepszy od Dudka to sprawdż
              najpierw ich osiągniecia baranie
              nawiasem mówiąc Kuszczak "grał" w Hertha Berlin nie w HSV. Nara
    • Gość: conovar Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze United IP: *.bu.uni.torun.pl 05.06.09, 19:27
      Nie wiem dlaczego wszyscy tak potępiają Kuszczaka. Chciałbym przypomnieć że Man
      Utd kupił go za dużą kasą, po rewelacyjnym sezonie Kuszczaka w WBA. On wybił
      się, jako jeden z nielicznych Polaków ,ze średniaka europejskiego do jednego z
      najlepszych klubów na świecie. Czy nie o tym marzą Polscy piłkarze wyjeżdżający
      za granice? Ja Tomka rozumiem. Chce walczyć, jest ambitny... A może uda mu sie
      zostać tam po Edwinie na lata jako nr. 1. Ma jedna szanse w życiu i naprawdę nie
      dziwie mu sie że chece ja wykorzystać. Ma jeszcze rok czasu...Mam nadzieje, ze
      mu się uda. Pozdrawiam
    • Gość: Id Re: Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze Unite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:27
      przynajmniej dalej będzie rosnąć legenda wspaniałego bramkarza Tomka Kuszczaka
      który jak powszechnie wiadomo jest najlepszym Polskim bramkarzem no ale cóż
      trenerzy mu nie dają szansy i w ogóle to życie takie okrutne;/
    • Gość: tubylec Jest ambitny i chwała mu za to.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 20:04
      Niejeden by już dawno odpuścił, a on nadal walczy o nr 1 w MU.

Trzymam kciuki, aby mu się udało.

Wyśmiewać jest najłatwiej anonimowo zza klawiatury komputera.

• mlaqqq Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze United 05.06.09, 20:17
      Moim zdaniem zmiana klubu na zasadzie wypozyczenia bylaby jednak odpowiednia decyzja, bo on wiecznie grzeje lawe i to niestety widac, pobroni sezon, pokaze sie, ogra w lidze i wroci po sezonie, byc moze juz jako nr 1

do Dudka to mu jeszcze ogromnie duzo brakuje, nie ma co ich porownywac, Jurek po prostu w pewnym momencie zgasl i nie ma co wyliczac czy poszedl na kase do Realu czy nie, nie byl w formie a dostac w takiej sytuacji taka oferte to marzenie, kazdy z nas by tak postapil, osiagnieciami bije Kuszczaka na glowe ktory wlasnymi rekoma praktycznie nie osiagnal jeszcze nic, tylko parada w WBA i gol z Kolumbia przyniosly mu rozglos
      • Gość: kot Re: Tomasz Kuszczak: Zostaję w Manchesterze Unite IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 22:27
        ja bym powiedzial ze Dudka Benitez wyrolowal ale to moje zdanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka