Gość: brad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:21 W czasie golfa uszkodził? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacie Re: Leo Beenhakker na zwolnieniu lekarskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:36 a co niemoze grac w golfa takisam człowiek z niego jak z ciebie ........zazdrosny naród wstyd...... Odpowiedz Link Zgłoś
zyciu Łękotka? :/ taaa... 16.07.09, 16:44 UWAGA UWAGA!!! Nie ma czegoś takiego jak "łękotka". Jest "łąkotka" I o tym powinien wiedzieć tak opiniotwórczy dziennik. Wstyd Panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukaszpo Re: Łękotka? :/ taaa... IP: *.microchip.net.pl 16.07.09, 17:04 no ja też nie znam czegoś takiego jak łękotka... wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: Łękotka? :/ taaa... 16.07.09, 18:03 Nie posądzam gazety o nieznajomość nazewnictwa. Widocznie na tym L-4 co to Leoś przyniósł, tak mu znachor napisał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowany łękotka=łąkotka, łąkotka=łękotka IP: *.ztpnet.pl 16.07.13, 16:16 Słownik ortograficzny języka polskiego, wyd. PWN, str. 450.: łąkotka a. łękotka -tce; tek. A jak kto zważa na kolejność, to tamże, łam dalej: łękotka a. łąkotka -tce; tek. W.Boryś, Słownik etymologiczny języka polskiego, wyd. Wyd Literackie, str. 299.: łęk [...] wygięta w górę część siodła [...] Psł. *łǫkъ 'wygięcie, krzywizna' [...]. łękotka [...] zdr. z przyr -ka od stp. łąkoć 'coś, co ma kształt łuku (...)'. *** Zgłoska ǫ - zarzucona* poprzedniczka dzis. polskich ę i ą, w wymowie podobna do nosowego a, tak jak ę i ą to nosowe e i o. * Nadal znana w np. śląskich gwarowych narzeczach. +++ Kto zna dziś tego Lea? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommi Re: Leo Beenhakker na zwolnieniu lekarskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:46 ypie...j kutasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbo Zdrowie Leo Beenhakkera podobne jest do... IP: 206.16.226.* 16.07.09, 16:45 zdrowia polskiej kadry. I tu i tam przetracona lekotka. Oj ze strachem czekam na eliminacyjne mecze polskiej kadry na jesieni. Obawiam sie ze wyladujemy nie na MS ale w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mono Zdrowie Leo Beenhakkera podobne jest do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:12 dobrze ze nie łechtaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewanka Lekotka/kotka IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 16:06 sobie nie rob smichow chichow;( bo ludzie maja problem. Ja sama mam takowy i nie wiem jak sobie z nim poradzic:( mam alternatywe: sztywne kolano lub operacja... pozdrwiam lekotkowo:) Ewanka Odpowiedz Link Zgłoś