Gość: dfs IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 10:36 to że wisla nie ma honoru to wiadomo od dawna ale postawa Jagi niemile mnie zaskoczyła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:54 "Kiedy piłkarz doznał kontuzji zarówno Wisła jak i Jagiellonia." O co chodzi w tym zdaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: 89.161.18.* 27.07.09, 11:54 Polski bramkarz przeszedł już wiele operacji. Na wyleczenie nie ma już nadziei. Kiedy piłkarz doznał kontuzji zarówno Wisła jak i Jagiellonia. Ci pierwsi, bo Piekutowski grał wtedy dla innego klubu, ci drudzy, bo nie mieli gwarancji na wyleczenie piłkarza. Nie ma to jak super napisany tekst... po przeczytaniu tego kawalka nie wiedzialbym o co chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:06 Nie ma to jak nasza liga, zero profesjonalizmu, istny trzeci świat nie tylko sportowy ale i mentalny. Wpierw wywiad z Danem Petrescu, po odpadnięciu Wisły, a teraz to. Warto by przypomnieć Wiśle jak VFL Wolfsburg wspierał Krzysztofa Nowaka, tak się zachowują profesjonaliści. Wisła to podobno miała/ma być ikona polskiej piłki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci IP: *.nowaera.com.pl 27.07.09, 12:12 naprawdę żałosne. zużyć i na śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci 27.07.09, 12:17 Dokladnie,zwlaszcza ze te koszty sa tak naprawde smieszne biorac pod uwage budzety obu klubow i nie potrzeba bylo wiele zeby pokazac klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.184-82-b.business.telecomitalia.it 27.07.09, 12:12 Przykro mi ze go to spotkalo ale z drugiej strony jesli sie uprawia sport to nalezy sie liczyc z kontuzjami i kosztami ich leczenia a nie wylewac w prasie zale na pracodawce. Ryzyko kontuzji w sporcie zawodowym to jeden z elementow, za ktore zawodnik dostaje grube pieniadze - dla pilkarza klubu ekstraklasy 16 tys. PLN to nie jest jakis straszliwy wydatek przy zarobkach np. 400 tys. PLN rocznie. Poza tym zawsze mozna wykupic dodatkowe ubezpieczenie lub wynegocjowac odpowiedni zapis w kontrakcie. Czas najwyzszy zrozumiec, ze pilkarz to zawod jak kazdy inny, tyle, ze duzo lepiej platny, i ze nie rzadza nim sentymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Powiedziałbyś to Ronaldo w Interze? IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 12:22 Nie bądź śmieszny. Ile Inter władował kasy w to by Ronaldo mógł grać dalej w piłkę nikt nie zliczy. Przypominam, że Ronaldo był na skraju załamania psychicznego po kontuzji w 1998 roku. Wtedy to działacze i cały sztab medyczny Interu robili wszystko co w ich mocy by Ronaldo nadal mógł grać w piłkę. Jak się odwdzięczył? Odszedł do Realu. Po tym czynie nie szanuję tego piłkarza. Co do numeru Wisły i Jagi to nie dziwota. W końcu to Polska. Zużyty przedmiot się utylizuje i o nim zapomina. Istny trzeci świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Powiedziałbyś to Ronaldo w Interze? IP: *.aster.pl 27.07.09, 12:24 > Wtedy to działacze i cały sztab medyczny Interu robili wszystko co w > ich mocy by Ronaldo nadal mógł grać w piłkę. I oczywiscie robili to z dobroci serca, bo widzieli, jaki Ronaldo jest zalamany, i nie mieli w tym zadnego interesu. Czlowieku, przejrzyj na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wezuł Re: Powiedziałbyś to Ronaldo w Interze? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.07.09, 19:52 Ale porównanie...jakby każdy z polskich klubów miał Ronaldo w kadrze to leczyłby go nawet wówczas gdyby był zdrowy a Piekutowski niestety jest (był) najzwyklejszym drugoligowym bramkarzykiem bez przyszłości i nie dziwię się że tak jego zdaniem został pożegnany z klubu. Miał pewnie spore zapotrzebowanie na kasę...Moja żona nabawiła się choroby zawodowej w zakładzie i niestety jak każda inna kobieta została zwolniona bez sentymentów z firmy bądź co bądź jednego z najbogatszych Polaków i do kogo pretensje?/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbin Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci IP: *.acn.waw.pl 27.07.09, 19:31 Dokladnie tak jest. Zamiast bawic sie i wydawac na glupstwa trzeba myslec o przyszlosci. Pilkarzem nie jest sie wiecznie to jest zawod na 10-maxymalnie 15 lat zycia...i przez ten czas pilkarz zarabia naprawde dobre pieniadze (oczywiscie duze znaczenie ma jego forma) nie wiem jaka jest najmniejsza pensja w ekstraklasie ale sadze ze on jako bramkarz za powiedzmy 500 tys rocznie gral napewno +wszystkie inne dodatki bonusy za wygrane mistrzostwa etc. Tak trudno bylo wykupic dodatkowe ubezpieczenie lub postarac sie o wynegocjowanie odpowiedniego zapisu w kontrakcie? by teraz uniknac tych wszystkich problemow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.2-0.pl 27.07.09, 12:13 Straszny biedak z niego - premie za mistrzostwa, za puchary, kontrakt w Wisle ktory pewnie maly nie byl - ofiara losu normalnie, trzeba bylo odkladac kase a nie plakac teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc__ Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.09, 12:14 Okej. Renta rentą ale co on robił z kasą zarabianą w Wiśle? Przepijał? Przecież oni zarabiają tyle kasy, że wystarczy pomyśleć i ma się zabezpieczoną przyszłość na lata. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszko To normalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:27 To nic nadzwyczajnego. Tak dzieje sie prawie z każdym sportowcem. Mój syn miał podobny przypadek. Grał w młodzieżowej reprezentacji. Gdy zerwał więzadło, wszyscy o nim zapomnieli. Trener klubowy nie odezwał się do niego ani raz. Sam go leczyłem. Pomogli znajomi lekarze. Oczywiście bez pieniędzy się nie obeszło i to dużych. Teraz wraca do zdrowia po trzech operacjach. Nie chcę żeby grał. Sport wcale nie jest zdrowiem a trenerzy i lekarze marni. Dobrze, że trafiłem na jednego z lepszych, który pomógł, ale nie za darmo, choć na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilowy Ciekawe IP: *.chello.pl 27.07.09, 12:27 co maja powiedzieć osoby amatorsko uprawiające sport. Im też po kontuzji wypada kolano, a NFZ się od nich odwrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.chello.pl 27.07.09, 12:27 bardzo ciekawe.. Pretensje do Wisły, że nie płaci za leczenie zawodnika, ktory nie byl jej piłkarzem w momencie doznania kontuzji! Ja się zastanawiam czy ktoś czyta te wypociny przed opublikowaniem na stronce. Żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci IP: *.centertel.pl 27.07.09, 12:42 Czytaj ze zrozumieniem. Skoro był na wypożyczeniu to był piłkarzem Wisły. Dlaczego Smolarek cały czas jest piłkarzem Racingu skoro grał w Boltonie? Tak trudno to pojąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajato Cały GTS, bez honoru, śmieszny klubik IP: 195.20.110.* 27.07.09, 12:34 zaskakuje jedynie postawa Jagi po Gtsie można się było tego spodziewać. Parszywi zomowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wo1912 Re: Cały GTS, bez honoru, śmieszny klubik IP: 194.114.146.* 27.07.09, 12:39 Dla porównania kiedy okazało się, że Waldek Piatek nie będzie już mógł grać w pilkę Lech przedłużył z nim konrkat aby miał za co zyć i leczyć się. No ale wiadomo jacy kibice, taki klub - Gwardia Kraków. Panie Adamie, niech się Pan trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olorin Re: Cały GTS, bez honoru, śmieszny klubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 13:06 Ty z tym Lechem za bardzo nie wyjeżdżaj, bo gdyby nie dokonania Amiki z 1998 roku, czyli kupiony finał pucharu polski, to być może Piekutowski grałby dziś gdzie indziej. Trochę mi go żal, bo swego czasu był całkiem fajnie zapowiadającym się bramkarzem, ale z drugiej strony nie rozumiem czemu to Wisła miałaby płacić za operację, skoro tej kontuzji nabawił się grając na wypożyczeniu. Inna sprawa, że komuś zebrało się na kopanie leżącego, bo nie sądzę, że Piekutowskiemu dopiero po trzech latach przypomniało się, że ma kontuzję. Wracając do Piątka, to Lech nie przedłużył z nim kontraktu, tylko zatrudnił go na podstawie umowy o pracę, czyli piłkarz najprawdopodobniej dostaje psi grosz, który na leczenie nie wystarcza, a działacze Lecha mogą pokazać jaki to wspaniałomyślny klub prowadzą. Co więcej, gdy w 2007 roku Piątek chciał wrócić do treingów z zespołem, to uniemożliwiono mu to, o czym ktoś zapomniał napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci 27.07.09, 12:37 dziwią mnie takie artykuły ,każdy piłkarz jest ubezpieczony tez indywidualnie bo zarabia krocie niedoosiagniecia nigdy dla zwykłego pracownika najmnego ,a jak taki zwykły pracownik zachoruje czy idzie na rente chorobowa to co pracodawca mu cos funduje?, dodatkowo płaci? niech pikarze nie jęczą bo nawet w drugiej lidze zarabiają tyle że zadna renta im niestraszna jak zwykłemu śmiertelnikowi i z głodu nie umrą .w zawód piłkarza wliczone sa kontuzje i dlatego nie możanliczyc tylkona klub ale ze swoich wysokich jak na polskie (i nie tylko) warunki zarobków trzeba sie odpowiednio zabezpieczyc i ubezpieczyć na przyszłosć,w każdym razie mają z czego i niech nie jeczą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baczny obserwator O k....... ale bidulek !!! IP: 83.238.13.* 27.07.09, 12:37 Może najpierw by napisał ile wynosiła jego przeciętna pęnsja przez te wszystkie lata gry. Z ubezpieczenia też pewnie coś dostał. No ale teraz ma problem przyzwyczaił się do luxusowego życia a kariera i pieniążki się skończyły. Więc z lamentem do gazet bo trzeba będzie wstawać o 6.00 i zasuwać za 2-3 tyś złoty gdy przedtem zarabiało się 20 za opie...nie . Rozumiem że to b.ciężka kontuzja sam miałem taką , ale przecież nie uniemożliwia dalszego życia. Ma chłopak rentę ( ciekawę jak sobie ją załatwił )znam ludzi z ciężkimi schorzeniami którzy muszą zasuwać i nikt się nad nimi nie rozczula. Dam ci chłopie radę zdejmij spodnie i sprawdź czy z łękotką jaj ci nie ucieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohdan Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.centertel.pl 27.07.09, 12:42 i on ma rente? znam gorsze przypadki ktorym niedano tego "przywileju". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek a mnie nie kopacza nie żal, sam sobie wybrał IP: *.chello.pl 27.07.09, 12:47 zawód. Kupa ludzi nie może pracować z powodu podobnych, często poważniejszych urazów. Nawet nie mają podlotu do mediów. To pokazuje egoizm naszych szmaciarzy. Niech sobie założą fundację, opiekującą się tymi z nich, którzy z powodu kontuzji nie mogą grać. Chętnie wydają kasę na fury, fryzjerów, żele, auta i wypasione chaty. To może i choć część wydadzą na kolegów. W ramach solidarności zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jakos nie żal mi tego typu sportowców. Kiedu grają 27.07.09, 12:59 zgarniaja kasę niewspółmierna do swoich umiejętności i jednoczesnie wiedzą przecież iż w każdej chwili grozi im knotuzja kończąca dalszą karierę, więc trzeba być totalnym matołem żeby nie zabezpieczać się przed taką ewentualnością. Dzisiaj klub sportowy jest przedsięwzięciem biznesowym a nie Armią Zbawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyja Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 13:05 Ubezpieczenia zawodowych sportowców w Polsce to średniowiecze - funkcjonują jakieś śmieszne ubezpieczenia na bardzo niskie kwoty, rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych. Każdy, absolutnie każdy profesjonalny klub piłkarski ubezpiecza swoich piłkarzy od dwóch rzeczy - częściowa niezdolność do gry z powodu urazu lub choroby, które zapewnia wypłatę "tygodniówki' w wysokości zarobków kontraktowych piłkarza i cakowita niezdolność do gry - najczęściej wypłacone świadczenie w wysokości sumy kontraktowej. Można to porównać do AutoCasco - w Polsce według mojej wiedzy nie ma tego żaden klub Ekstraklasy... Przy budżecie płac i wartości piłkarzy rzędu 40 mln zł to wydatek ok. 800.000 zł. Do tego dochodzi ubezpieczenie zdrowotne - wszedł właśnie nowy produkt, pełne leczenie szpitalne (wszystko łącznie z transplantacjami i leczeniem nowotworów)i to na terenie całej Europy, do 5 mln zł rocznie. Składka roczna dla całej drużyny to około 300.000 zł. Za 1 mln zł rocznie klub i zawodnik może mieć spokojną głowę - ale nikt tego chyba nie chce... Jak ktoś jest zainteresowany tematem to może pisać kwasilewski@bestdoctors.com - chetnie podziele się wiedzą na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Teraz sport to nie sport ale interes IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 13:05 Przykro na to patrzeć. Kiedyś w kluby sportowe wychowywały młodzież i sportowców a teraz co najwyżej można nazwać to szkoleniem robotników. Kiedyś kibice byli związanie z klubami i dlatego ich dopingowali a dzić tzw. kibice z klubem mają tyle wspólnego że mogą dać w ryj imie tego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z milicjanci już tak mają IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 13:19 milicjanci już tak mają, widać nic się nie zmieniło w milicyjnym klubie od czasów PRL. Szkoda Piekutowskiego, mam nadzieje, że Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 13:35 Współczuje mu ale co jest np z piłkarzami w A klasie po takich kontuzjach gdy pracował na życie w fabryce a grał dla przyjemności... life is brutal i nie wiem o co ma żal do Wisły do nich wszyscy zawsze mają żal po odejściu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbo W dzisiejszych czasach mozna cale kolano ... IP: 206.16.226.* 27.07.09, 13:46 zrekonstruowac z metalalu i wstawic to w noge, przynajmniej mozna normalnie chodzic i wykonywac jakis inny zawod np. szkolic mlodych adeptow na bramkarzy. Nie robia tego w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci IP: 82.160.206.* 27.07.09, 13:51 Heh c... zarabiała 30 tys. zł co miesiąc, mógł sobie oszczędzać i zebrać na zycie. A nie z Kosowskim wódkę pił. To teraz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDEOLO Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróciły... IP: *.devs.futuro.pl 27.07.09, 13:51 "SŁUŻ PANU WIERNIE,ON CI ZA TO PIERNIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaparte Re: Adam Piekutowski: Wisła i Jagiellonia odwróci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 14:32 każda okazja jest dobra żeby tylko dokopać Wiśle ... zapewne w Amice czy też innej Cracovii "szlachetni" właściciele dbają o zdrowie,sytuację finansową byłych zawodników do ich,przepraszam za wyrażenie, "usr.." śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Gazeta pisze kolejne njusy-czyli bzdety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 14:46 Kto taki tekst spłodzil.. chcecie wykorzystac Wisle do swego czarnego PR- i lizac tylek Legii..wybiorczy pismacy.. innej orientacji etnicznej Odpowiedz Link Zgłoś