Dodaj do ulubionych

Polecane lektury

10.09.22, 19:09
"Lektury", bo mam na myśli zarówno książki, jak i ciekawe strony w necie, oczywiście o tematyce
związanej z naszym forum.
Zapraszam wszystkich do dzielenia się swoimi odkryciami.

Archiwum starych edycji wątku w Chmurze jest tutaj:
drive.google.com/drive/u/0/folders/1K8aH2yoMnlce8x0Ztzgduimw-oNFdO05
Obserwuj wątek
    • koperek85 Re: Polecane lektury 11.09.22, 20:35
      Polecam Kaplica sykstyńska. Chociaż z Białego Kruka to wszystkie są fascynujące, nie tylko ta
      • kot.peter Koperku! 11.09.22, 23:29
        To jest forum dyskusyjno - zdjęciowe, nie platforma reklamowa.
        Tym razem Twój post zostawię, bo proponujesz ciekawą książkę o bliskiej nam tematyce. Ale następne Twoje wpisy będę usuwać. Chyba że zaproponujesz nam np. 10% zniżki na hasło "Świątynie i nekropolie". smile

• kot.peter Dwa ciekawe artykuły w necie 21.12.22, 17:59
      Pierwszy o tym, że Votum Alexa, które Wam pokazywałam na FF...
      ...zostało wpisane do rejestru zabytków, choć ma dopiero 11 lat.
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/mamy-najmlodszy-zabytek-w-polsce-to-katolicka-kaplica-ma-zaledwie-11-lat/j3byr1s
      I drugi o tym, ze kaplica przy wypasionym kościele w Bydgoszczy - też go pokazałam - stanie się barem mlecznym. Oby więcej takich inicjatyw!
      www.onet.pl/styl-zycia/noizz/odwazny-krok-kosciola-pierwszy-taki-przypadek-w-polsce-to-juz-nie-bedzie-kaplica/5njjk35,3796b4dc
    • baga Polecane lektury 24.03.23, 23:34
      O archeologicznych odkryciach w Ziemi Świętej:
      www.national-geographic.pl/artykul/archeolodzy-twierdza-ze-znalezli-mozaike-z-zaginionego-kosciola-apostolow-czy-odkryli-tajemnice-betsaidy-211022032102?fbclid=IwAR0uXmf_V7GJ8ChXSIErdwP2G44RQQBQc-JcKSy0ZQ9TUNPAtROXrrdeAjM
    • kot.peter Atrybuty świętych 20.08.23, 13:58
      Przypadkiem znalazłam taką ściągawkę:
      pl.wikipedia.org/wiki/Atrybuty_%C5%9Bwi%C4%99tych
      Może była na starym FF, nie pamiętam. Może się przydać.
    • baga Polecane lektury 30.11.23, 12:29
      Wszystkim ciekawym miejsc pochówku znanych ludzi polecam profil fejsbukowy i instagramowy "Zasłużyli na pamięć"
      www.instagram.com/zasluzylinapamiec/
      www.facebook.com/zasluzylinapamiec
    • baga Polecane lektury "Moje Powązki" 30.11.24, 19:02
      Jakoś mi tak schodziło, żeby napisać o tej publikacji i ciągle z tym zwlekałam. Ale że otrzymała ona niedawno nagrodę Ogólnopolskiego Przeglądu Książki Krajoznawczej i Turystycznej, więc wreszcie o niej napiszę. Zwłaszcza, że to album opracowany przez naszego forumowego kolegę Franka Trynkę. Pięknie wydana (własnym sumptem), bogata w wiedzę i fotografie. Dla nekromaniaków świetna pozycja do biblioteczki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka