Dodaj do ulubionych

Zakupy przez internet.

09.06.23, 14:02
oczekiwania vs. okrutna rzeczywistość ;)
chyba wszystko ok, trzeba wyprasować, przyjąć odpowiednią poze, jakis paseczek i wydaje się być w porządku ;)

https://ddob.com/uploads/Raisinmary/3595b925e0b6c28b1e37a1e4911c7734.jpg

niska cena, ładne fotki i kuszą ;)
nigdy nie kupuję na chinskim badziewiu, jakim jest Aliexpress....
ale ogólnie duzo kupuję w sieci :)

Obserwuj wątek
    • camella Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:45
      Ja w Bonprix te na codzień ,a na wyjście to wolę pochodzić po sklepach.
      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:47
        O, tak...kiedyś kupowałam jakieś torebki....nawet były całkiem, całkiem...
        ale kieckę, to ja muszę wrzucić na siebie ;)
        • camella Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:53
          Firanki ładne kupiłam w Bonprix na gwiazdkę, bardzo mi się podobają .W sklepach długo by szukać.Czasem lepiej poszperać po necie i zamówić.
          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:58
            Strzałem w stopę były ręczniki, które kupiłam w Avonie ;)
            i jeszcze namówiłam dwie koleżanki :D
            wielkość, jak dla lalki......kąpielowe, tylko z nazwy :)
            • camella Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:16
              Trzeba uważnie czytać jakie wymiary,bo obrazki duże a ręczniczek malutki.Mnie się udało w Avonie kupić ręcznik plażowy.Na leżaku sobie kładę ,ładne kolory m i gatunek dobry.
              • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:28
                Ano właśnie. Wcale nie jestem pewna, czy spojrzałam na wymiary, czy sugerowałam się obrazkiem, ale prawdopodobnie obrazeczkiem ;) przynajmniej jedna pociecha, że kolory były faktycznie piękne :)
                Nie ma w sklepie, to idę na allegro i zawsze coś się wyhaczy ;)
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:09
      ruda.replay napisała:

> nigdy nie kupuję na chinskim badziewiu, jakim jest Aliexpress....

Nie do końca to badziewie. No jasne, takie sukienki to obudzony w środku nocy powiem, że będzie gónwno.
      Za to kiedyś kupiłem takie gąbeczki/nauszniki zamienne do słuchawek - bo nawet w internetowych polskich sklepach ich do danego modelu nie było. A kincyk zrobi wszystko, na co jest popyt.
      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:31
        Doprecyzuję w takim razie...
        nie kupuję ciuchów, bo wiem, że się rozczaruję ;)
        ale....1000 gumek...do włosów! :D
        i inną drobnicę - tak...
        ilość hurtowa, potrzebowałam do pracy :)
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:53
          Ja w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy kupują ciuchy na ali. Gwarancja do bramy - a w polskim sklepie to można przeginać w druga stronę, zamówić 100, wybrać 2 i resztę odesłać drobnym kosztem.
          Pomijam drobny fakt, że ja nic nie kupie jak nie przymierzę.
          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:04
            ...bo to trzeba nie mieć wyobraźni....
            nie każdy fason do każdej figury.....a przede wszystkim jakość..materiału, wykonania...
            internet zalany fotami, jak to w rzeczywistości wygląda, ale mimo wszystko nie zniechęca do zakupu...
            czasem, co tanie, to drogie, bo trzeba kupić drugą kreację ;)
            nie zdają sobie sprawy, że to taśmowo leci, kto się tam przejmuje....szyją, jak popadnie :)
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:14
              A bo mnie mama/babcia nauczyły - biednego nie stać na oszczędność. Lepiej kupić coś drożej na lata, niż co chwilę jakieś gónwno.
              • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:26
                No, tak..kupiłeś koszulę z Wólczanki, to była odszyta i gatunkowo dobra....
                a dzisiaj rynek chińszczyzną zalany i jeden, może dwa sezony wytrzyma....
                ze wszystkim tak jest.....mój dziadek chodził do szewca i szewc mu buty robił....ze skóry, skrzypiały i nie do zdarcia były....
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:30
                  No koszule, ale takie alaganckie to od lat mam z Wilsoora czy Marka i Spencera. Ale to na okazje. A na co dzień to t-shirty, też nie od kincyka. Tu jest płodozmian - ha ha, 2 stare poleciały hen-tam do śmieci. I przyjechały 2 nowe :)

• ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:42
                    Ile korzyści z urlopu :)
                    nie dość, że tel zapchany fotami, mnóstwo wrażeń, to jeszcze garderoba nowa :)
                    pamiątka z wczasów musi być :)
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:50
                      No, foty, kubki, koszulki - taka wakacyjna trójca :)
                      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 17:01
                        To ile tych kubków już masz?
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 17:02
                          Bede pokazywał, tak? :)
                          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 17:06
                            coś mi się mignęło, że taki wątek ma być :)
                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 12:57
                              No, i jak ja kupiłam te moskitierę na drzwi? :D
                              chciałam na rzepy, a przyszła z pinezkami :D
                              ze swojej "roztropności" śmieję się sama z siebie :)
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:04
                                Przecie takie moskitiery to za psi pieniądz można kupić w Lidlu i innych sklepach stacjonarnych.
                                • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:13
                                  Owszem..nawet są...ale miały pinezki, a ja chcę na rzepy :)
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:19
                                    No ja mam na rzepy. Za to na pinezki w ogóle nie widziałem.
                                    • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:42
                                      lepsza rzepka, jak wbić w metalową ościeżnicę :)
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:47
                                        Z tym, że też mam złe doświadczenia - to się potrafi odkleić od ramy i uroczo powiewać na wietrze...
                                        • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:57
                                          Szerszeń mnie nawiedza....
                                          a tak....przyleci, to dua lipa...nie ma że w gościnę ;)
                                          a drzwi otwarte non stop ;)
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 14:00
                                            Byle nie machać łapami. To wyleci...
                                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 14:02
                                              bydle, jak kciuk....
                                              stałam spokojnie i patrzyłam, co robi w przedpokoju....
                                              ale jaki dźwięk..jak bombowiec :)
    • mona.blue Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:51
      Ja kupuje w sieci różne rzeczy, książki, ubrania też, chociaż fakt, że lepiej najpierw przymierzyć, ale są zwroty.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:57
        Książki z jakiegoś porządnego sklepu też żona kupuje. Ale ubrania to jednak nie - nie chce nam się bawić w zwroty. Uj tam, że się trochę więcej zapłaci - w końcu to jest na dłuższy czas noszenia.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 09:03
      3
      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 09:30
        Temat na czasie, bo ostatnio strzeliłam sobie w stopę kupując na Temu :D
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 09:48
          czemu???
          Synek se może strzępić klawiaturę a mamusie zawsze mądrzejsze :D
          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 09:50
            to skopiuję może moje ostrzeżenie, które napisała na innym forum...

LUDU KOCHANY!!!!!
            A ŻEBY WAS REKA BOSKA CHRONIŁA OD ZAKUPU NA TEMU!!!!
            Po pierwsze... przyszło nie to, co zamówiłam. Podobne tylko..
            Rozmiar na kobitę 130 kg!!!
            Druga bluzka masakra!!! Plastikowe obie!!
            Przepraszam, ale muszę...takiego gówna w najtańszym, byle jakim sklepie nie znajdzie.
            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 09:50
              napisałaM*
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 09:56
                To ja powtórzę co TUTAJ napisałem rok temu, co prawa o ali a temu to pewnie nawet jeszcze gorzej.

Ja w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy kupują ciuchy na ali. Gwarancja do bramy - a w polskim sklepie to można przeginać w druga stronę, zamówić 100, wybrać 2 i resztę odesłać drobnym kosztem.
                Pomijam drobny fakt, że ja nic nie kupie jak nie przymierzę.
                • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:01
                  Musiałam :> zrozum - to było silniejsze od rozsądku :D :D
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:06
                    Rozumiem. Rozsądek u mamuś występuje w formie szczątkowej :P
                    • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:14
                      Słuchaj Jasiu :D nie da się przejść przez życie i całkowicie wyeliminować błędów :D
                      Raz się potkniesz i obecujesz, że...nigdy wiecej!
                      gie prawda!...to było na zasadzie ryzyka :D
                      udo się, abo i nie :D
                      ale kot zadowolony z misek...miski fajne, mają kocie uszy :D
                      a kocie szczęście dla mnie sprawą priorytetową :D:D
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:25
                        Czyli nie tylko mamusizm ale i kocia toksoplazmoza...
                        • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:40
                          Co masz do mojego, pięknego rudzielca - Gucia :D
                          masz kurna jakąś alergię na kotki?
                          :PP
                          • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:41
                            Nie wiem jak można nie lubić kotów 😿

Kot to zwierzę idealne, pomazaniec bogów... Istota mesmeryczna...
                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:47
                              Mało takich ludzi? kitków nie lubić?!
                              • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:49
                                Rozumiem dzieci nie lubić, ale kitków!
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:52
                                  borsuczyca.klusek napisała:

> Rozumiem dzieci nie lubić, ale kitków!
                                  >

To idź do lasu, zaprzyjaźniaj się z nie-ludźmi :D
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:51

> Nie wiem jak można nie lubić kotów 😿
                              >
                              > Kot to zwierzę idealne, pomazaniec bogów... Istota mesmeryczna...

Odwrotnie - to człowiek jest idealnym zwierzęciem dla kota.
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:50
                            ruda.replay napisała:

> Co masz do mojego, pięknego rudzielca - Gucia :D
                            > masz kurna jakąś alergię na kotki?
                            > :PP

Nie widzę powodu do miłości do bezużytecznych a czasem terrorystycznych zwierzów. Bo żeby kot był pożyteczny, to sam se musi polować na szczury czy myszy.
                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:55
                              Ożesz, jużeś mnie rozsierdził :>
                              Ty, to jak wiejski chłop, jak jajek nie znosi, mleka nie daje, to nima co karmić...
                              pożytku żadnego!...co innego pies...uwiązać na krótkim łańcuchu, byle co do michy wrzucić - przynajmniej szczeka...
                              wyCuwam awanturę!
                              :P
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 11:11
                                ruda.replay napisała:

> wyCuwam awanturę!

Rób.

Ps - pies na łańcuchu też do niczego, ten ma latać swobodnie po obejściu, by nachdźcę chapnąć.
                            • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 11:01
                              Obcowanie z kotem obniża ciśnienie, jego mruczenie działa też kojąco na nerwy, więc mniejsza szansa, że się kipnie na zawał 🙄
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 11:12
                                Z psem też. A nawet więcej - pies bez powodu nie przeora Cię pazurami.
                                • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:01
                                  Pies śmierdzi...
                                  • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:09
                                    Czasem zalecają wykąpać :>
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:12
                                      ruda.replay napisała:

> Czasem zalecają wykąpać :>

No ja moją kąpałem raz - jak ją spuściłem ze smyczy i wytarzała się w gównie. Tak się wściekłem, że potulnie się dała pod prysznic wsadzić. A ogólnie to suchymi szamponami. Bardzo lubiła posypywanie i wyczesywanie :)
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:10

> Pies śmierdzi...

Jak go nie czyścisz to tak :D
                                    Rozumiem, że kłaczy - zwłaszcza jak ma solidną podszerstkę. U kotów to też występuje chyba?
                                    • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:19
                                      Wszystkie futraki kłączą. Kot też kłączy, ale nie śmierdzi i nie ma szans by się z własnej woli w gównie wytarzał
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:23
                                        Ale przynajmniej nasza psa była znacznie większa od kota więc tego się wyczesywało "tony". A nie była jakaś długowłosa.
                                        Kota nie miałem, to smrodu nie umiem porównać. A jego nocne gówienka w kuwecie to takie bezzapachowe są?
                                        • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:25
                                          Żwirki są takie, że pochłaniają zapach!
                                          kuweta śmierdzi, ale wtedy, gdy zapchana do wiwatu.
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:34
                                            A pies w domu nie sra. No nasza raz srała. Wraz z krwią. Po kilku godzinach procedura uśpienia...
                                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 13:01
                                              Też to przeżyłam, chory był, też został uśpiony....
                                              kiedy był zdrowy, nigdy nie załatwiał swoich potrzeb w domu....
                                              nietety, koteł mój jest wychodzący...a miał być salonowy ;)
                                              więc teraz załatwia się gdzieś tam....kuweta nieużywana od kwietnia...
                                              może, gdy zrobi się zimno, śnieżnie, wtedy tak...
    • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:34
      No niestety często nie tylko wzory są kradzione, ale i same zdjęcia.

Kiedyś zakochałam się w torebce firmy off White. Była cudna i taka dla mnie, niestety kosztowała ponad 4000 zł. Popełniłam nawet wątek na ematce czy dziewczyny widziały gdzieś może zamiennik. Czyli nie podróbę 1:1, ale projekt zainspirowany jaki można taniej kupić w sieciówce. Ktoś podesłał link do Ali gdzie można były kupić niby identyczną torebkę, nawet były komentarze, że jakość ok. No nie od razu mi się odechciało, nie chciałabym nosić czegoś takiego.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 10:55

iedyś zakochałam się w torebce firmy off White. Była cudna i taka dla mnie, ni
        > estety kosztowała ponad 4000 zł. Popełniłam nawet wątek na ematce czy dziewczyn
        > y widziały gdzieś może zamiennik. Czyli nie podróbę 1:1, ale projekt zainspirow
        > any jaki można taniej kupić w sieciówce. Ktoś podesłał link do Ali gdzie można
        > były kupić niby identyczną torebkę, nawet były komentarze, że jakość ok. No nie
        > od razu mi się odechciało, nie chciałabym nosić czegoś takiego.

A w normalnych sklepach, gdzie można fizycznie pooglądać a nawet pomacać - nie było czegoś w tym stylu?! Bo to chyba nie chodzi o konkretne podobieństwo - tylko czy pasuje do naszego stylu ubioru.
        • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:00
          Ta torebka nie tylko pasowała do mojego stylu, ona krzyczała do mnie "kup mnie", ona była zaprojektowana i zrobiona specjalnie dla mnie tylko z ceną ktoś przesadził grubo 🙄
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 12:13

> ona krzyczała do mnie "kup mnie"
            > , ona była zaprojektowana i zrobiona specjalnie dla mnie

Na szczęście na takie sytuacje to ja mam pod ręką ketrel .)
            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 13:02
              4 tys zł za torebunię?
              a to niech krzyczy - nie słyszę :D:D
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 17.06.24, 13:26
                Pamiętam jak dawno temu mieliśmy współpracę między innymi z Czechami. No i na mnie padło, że ich tam oprowadzałem po Poznaniu na jedzonko.
                Lenka się zatrzymała przy jakiejś wystawie z butami i stwierdziła - nie sądziłam, że ceny w Polsce są podawane w koronach czeskich. Kurs jakoś był 1 pln = 10 koron :D
                No to ta Twoja torebka by była 400 zł, da się przeżyć :D
      • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 18.06.24, 23:49
        Sprężyłam się i nawet wątek dla was znalazłam, są nawet zdjęcia 😀

forum.gazeta.pl/forum/w,567,173232142,173232142,Czy_gdzies_ktos_widzial_podobne_torebusie_.html
    • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 21.06.24, 19:25
      Torebusie sobie kupiłam, o taką o:
      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 22.06.24, 19:03
        Całkiem, całkiem...
        Też kupiłam na podobnym łancuchu...
        Trochę cieżkawy pasek ;)
        • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 22.06.24, 19:25
          To do weselnej stylówki 😊
          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 22.06.24, 21:51
            Kolor torebuni bardzo ładny.
            A kiecka jaka? ;)
            • borsuczyca.klusek Re: Zakupy przez internet. 22.06.24, 21:58