Dodaj do ulubionych

Zakupy przez internet.

09.06.23, 14:02
oczekiwania vs. okrutna rzeczywistość ;)
chyba wszystko ok, trzeba wyprasować, przyjąć odpowiednią poze, jakis paseczek i wydaje się być w porządku ;)

https://ddob.com/uploads/Raisinmary/3595b925e0b6c28b1e37a1e4911c7734.jpg

niska cena, ładne fotki i kuszą ;)
nigdy nie kupuję na chinskim badziewiu, jakim jest Aliexpress....
ale ogólnie duzo kupuję w sieci :)

Obserwuj wątek
    • camella Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:45
      Ja w Bonprix te na codzień ,a na wyjście to wolę pochodzić po sklepach.
      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:47
        O, tak...kiedyś kupowałam jakieś torebki....nawet były całkiem, całkiem...
        ale kieckę, to ja muszę wrzucić na siebie ;)
        • camella Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:53
          Firanki ładne kupiłam w Bonprix na gwiazdkę, bardzo mi się podobają .W sklepach długo by szukać.Czasem lepiej poszperać po necie i zamówić.
          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 14:58
            Strzałem w stopę były ręczniki, które kupiłam w Avonie ;)
            i jeszcze namówiłam dwie koleżanki :D
            wielkość, jak dla lalki......kąpielowe, tylko z nazwy :)
            • camella Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:16
              Trzeba uważnie czytać jakie wymiary,bo obrazki duże a ręczniczek malutki.Mnie się udało w Avonie kupić ręcznik plażowy.Na leżaku sobie kładę ,ładne kolory m i gatunek dobry.
              • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:28
                Ano właśnie. Wcale nie jestem pewna, czy spojrzałam na wymiary, czy sugerowałam się obrazkiem, ale prawdopodobnie obrazeczkiem ;) przynajmniej jedna pociecha, że kolory były faktycznie piękne :)
                Nie ma w sklepie, to idę na allegro i zawsze coś się wyhaczy ;)
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:09
      ruda.replay napisała:

> nigdy nie kupuję na chinskim badziewiu, jakim jest Aliexpress....

Nie do końca to badziewie. No jasne, takie sukienki to obudzony w środku nocy powiem, że będzie gónwno.
      Za to kiedyś kupiłem takie gąbeczki/nauszniki zamienne do słuchawek - bo nawet w internetowych polskich sklepach ich do danego modelu nie było. A kincyk zrobi wszystko, na co jest popyt.
      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:31
        Doprecyzuję w takim razie...
        nie kupuję ciuchów, bo wiem, że się rozczaruję ;)
        ale....1000 gumek...do włosów! :D
        i inną drobnicę - tak...
        ilość hurtowa, potrzebowałam do pracy :)
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 15:53
          Ja w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy kupują ciuchy na ali. Gwarancja do bramy - a w polskim sklepie to można przeginać w druga stronę, zamówić 100, wybrać 2 i resztę odesłać drobnym kosztem.
          Pomijam drobny fakt, że ja nic nie kupie jak nie przymierzę.
          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:04
            ...bo to trzeba nie mieć wyobraźni....
            nie każdy fason do każdej figury.....a przede wszystkim jakość..materiału, wykonania...
            internet zalany fotami, jak to w rzeczywistości wygląda, ale mimo wszystko nie zniechęca do zakupu...
            czasem, co tanie, to drogie, bo trzeba kupić drugą kreację ;)
            nie zdają sobie sprawy, że to taśmowo leci, kto się tam przejmuje....szyją, jak popadnie :)
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:14
              A bo mnie mama/babcia nauczyły - biednego nie stać na oszczędność. Lepiej kupić coś drożej na lata, niż co chwilę jakieś gónwno.
              • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:26
                No, tak..kupiłeś koszulę z Wólczanki, to była odszyta i gatunkowo dobra....
                a dzisiaj rynek chińszczyzną zalany i jeden, może dwa sezony wytrzyma....
                ze wszystkim tak jest.....mój dziadek chodził do szewca i szewc mu buty robił....ze skóry, skrzypiały i nie do zdarcia były....
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:30
                  No koszule, ale takie alaganckie to od lat mam z Wilsoora czy Marka i Spencera. Ale to na okazje. A na co dzień to t-shirty, też nie od kincyka. Tu jest płodozmian - ha ha, 2 stare poleciały hen-tam do śmieci. I przyjechały 2 nowe :)

• ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:42
                    Ile korzyści z urlopu :)
                    nie dość, że tel zapchany fotami, mnóstwo wrażeń, to jeszcze garderoba nowa :)
                    pamiątka z wczasów musi być :)
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 16:50
                      No, foty, kubki, koszulki - taka wakacyjna trójca :)
                      • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 17:01
                        To ile tych kubków już masz?
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 17:02
                          Bede pokazywał, tak? :)
                          • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 09.06.23, 17:06
                            coś mi się mignęło, że taki wątek ma być :)
                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 12:57
                              No, i jak ja kupiłam te moskitierę na drzwi? :D
                              chciałam na rzepy, a przyszła z pinezkami :D
                              ze swojej "roztropności" śmieję się sama z siebie :)
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:04
                                Przecie takie moskitiery to za psi pieniądz można kupić w Lidlu i innych sklepach stacjonarnych.
                                • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:13
                                  Owszem..nawet są...ale miały pinezki, a ja chcę na rzepy :)
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:19
                                    No ja mam na rzepy. Za to na pinezki w ogóle nie widziałem.
                                    • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:42
                                      lepsza rzepka, jak wbić w metalową ościeżnicę :)
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:47
                                        Z tym, że też mam złe doświadczenia - to się potrafi odkleić od ramy i uroczo powiewać na wietrze...
                                        • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:57
                                          Szerszeń mnie nawiedza....
                                          a tak....przyleci, to dua lipa...nie ma że w gościnę ;)
                                          a drzwi otwarte non stop ;)
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 14:00
                                            Byle nie machać łapami. To wyleci...
                                            • ruda.replay Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 14:02
                                              bydle, jak kciuk....
                                              stałam spokojnie i patrzyłam, co robi w przedpokoju....
                                              ale jaki dźwięk..jak bombowiec :)
    • mona.blue Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:51
      Ja kupuje w sieci różne rzeczy, książki, ubrania też, chociaż fakt, że lepiej najpierw przymierzyć, ale są zwroty.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zakupy przez internet. 11.06.23, 13:57
        Książki z jakiegoś porządnego sklepu też żona kupuje. Ale ubrania to jednak nie - nie chce nam się bawić w zwroty. Uj tam, że się trochę więcej zapłaci - w końcu to jest na dłuższy czas noszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka