Dodaj do ulubionych

Rekalamcja

24.11.23, 10:04
Sugeruję usunięcie postu Reklamacje, ponieważ nie da się w nim niczego reklamować. Myślę, że dobrym sposobem będzie zakładanie wątków dotyczących kontrowersyjnych wątków lub wpisów w miarę potrzeby. Uważam jednak, że poza ewidentnym spamem nie należy niczego usuwać, lecz rozmawiać, tłumaczyć, przekonywać. Tylko dzieci i politycy uważają, że problem da się rozwiązać zatykając uszy lub chowaniem się pod kołdrę. Czy zna ktoś przypadek kogoś, kogo przekonały, że nie ma racji szykany, knebel, zakaz wypowiadania się?
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Rekalamcja 24.11.23, 15:36
      oby.watel napisał:

> Sugeruję usunięcie postu Reklamacje, ponieważ nie da się w nim niczego reklamow
      > ać. Myślę, że dobrym sposobem będzie zakładanie wątków dotyczących kontrowersyj
      > nych wątków lub wpisów w miarę potrzeby. Uważam jednak, że poza ewidentnym spam
      > em nie należy niczego usuwać, lecz rozmawiać, tłumaczyć, przekonywać. Tylko dzi
      > eci i politycy uważają, że problem da się rozwiązać zatykając uszy lub chowanie
      > m się pod kołdrę. Czy zna ktoś przypadek kogoś, kogo przekonały, że nie ma racj
      > i szykany, knebel, zakaz wypowiadania się?

Wiem, ale doszło do do mnie później niż do Ciebie.
      Takich sytuacji nie unikniemy. Pojawią się wcześniej czy później. Chciałem by było jak najjaśniej. Nie by kogoś glanować, ale powiedzieć mu gdzie się ma udać, gdyby taki się poczuł.
      • oby.watel Re: Rekalamcja 24.11.23, 16:05
        negativum napisał:

> Wiem, ale doszło do do mnie później niż do Ciebie.
        > Takich sytuacji nie unikniemy. Pojawią się wcześniej czy później. Chciałem by b
        > yło jak najjaśniej. Nie by kogoś glanować, ale powiedzieć mu gdzie się ma udać,
        > gdyby taki się poczuł.

Przyklejanie uniemożliwia dodawanie? Dlaczego tam nie można komentować?
        • negativum Re: Rekalamcja 24.11.23, 19:48
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Wiem, ale doszło do do mnie później niż do Ciebie.
          > > Takich sytuacji nie unikniemy. Pojawią się wcześniej czy później. Chciałe
          > m by b
          > > yło jak najjaśniej. Nie by kogoś glanować, ale powiedzieć mu gdzie się ma
          > udać,
          > > gdyby taki się poczuł.
          >
          > Przyklejanie uniemożliwia dodawanie? Dlaczego tam nie można komentować?
          >

Pytaj się twojego ulubieńca. Ja się dopiero uczę. Nigdy nie miałem forum.
          Mój wątek był przedwczesny, to go skasowałem.
          Rzecz dziwna na ponad 200 postów pojawił się tylko jeden spam.
          • oby.watel Re: Rekalamcja 24.11.23, 19:52
            negativum napisał:

> Pytaj się twojego ulubieńca. Ja się dopiero uczę. Nigdy nie miałem forum.
            > Mój wątek był przedwczesny, to go skasowałem.
            > Rzecz dziwna na ponad 200 postów pojawił się tylko jeden spam.

Dziękuję za radę. Nie miej mi za złe proszę, że z niej nie skorzystam. Zapytam tylko czy próbowałeś go odblokować? Kasowanie nie pozwoli zrozumieć dlaczego pod nim nie można dodawać postów.
            • negativum Re: Rekalamcja 24.11.23, 20:18
              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
              >
              > > Pytaj się twojego ulubieńca. Ja się dopiero uczę. Nigdy nie miałem forum.
              > > Mój wątek był przedwczesny, to go skasowałem.
              > > Rzecz dziwna na ponad 200 postów pojawił się tylko jeden spam.
              >
              > Dziękuję za radę. Nie miej mi za złe proszę, że z niej nie skorzystam. Zapytam
              > tylko czy próbowałeś go odblokować? Kasowanie nie pozwoli zrozumieć dlaczego po
              > d nim nie można dodawać postów.

A cholera to wie. Wiem, że nie można stosować tej metody i niech tak zostanie.
              Nie wyjaśnione są wyroki Agory.
              Założeniem tego forum jest danie ludziom swobody (poza jawnym spamem, czy innymi taki rzeczami).
              Nie sprawdzam poczty na Agorze, bo mam już tam jej kilka tysięcy. Nie jestem wstanie odpowiedzieć komuś w sensownym czasie. Nawet jakbym chciał. Dlatego padł postulat, by wszelkie reklamacje pisać tu. Na miejscu, by każdy mógł się z tym zapoznać i ocenić. Większość poczty agarowej to pies dopisał się.
    • swiblowo Re: Rekalamcja 25.11.23, 00:28
      A nieważne jaką metodę będziesz stosował - knebel, czy przekonywanie z doświadczeniem stwierdzam, że betonu nie przekonasz.
      A jeśli tu zrobi się zbyt w o l n o , sam naczelny skasuje to wszystko w sekundę.
      • oby.watel Re: Rekalamcja 25.11.23, 12:01
        swiblowo napisała:

> A nieważne jaką metodę będziesz stosował - knebel, czy przekonywanie z doświadc
        > zeniem stwierdzam, że betonu nie przekonasz.
        > A jeśli tu zrobi się zbyt w o l n o , sam naczelny skasuje to wszystko w sekun
        > dę.

Miejmy nadzieję, że beton tu nie będzie miał czego szukać. A jeśli nawet, to kropla drąży skałę nieporównywalnie twardszą od betonu. Zwłaszcza tam, gdzie cement służy do budowania willi wokół betonowej inwestycji.

Dlaczego sądzisz, że administrator skasuje wpis, który nie łamie prawa?
        • negativum Re: Rekalamcja 25.11.23, 13:48
          oby.watel napisał:

> Dlaczego sądzisz, że administrator skasuje wpis, który nie łamie prawa?

forum.gazeta.pl/forum/w,276611,176969696,176969696,Kacik_fotograficzny.html?p=176973644
          • oby.watel Re: Rekalamcja 25.11.23, 15:36
            negativum napisał:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/tb/sd/yioj/jytajbD1K0OReYOgX.jpg

Niekumatym. Skasuje, bo rondo nie nosi imienia któregoś z wielkich Polaków?
            • negativum Re: Rekalamcja 25.11.23, 15:40
              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
              >
              > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/tb/sd/yioj/jytajbD1K0OReYOgX.jpg
              > ]
              >
              > Niekumatym. Skasuje, bo rondo nie nosi imienia któregoś z wielkich Polaków?

Ale tu jest forum.gazeta.pl/forum/f,276611,Polska_i_Swiat.html
              A nie forum sztandarowe Agory.
              • oby.watel Re: Rekalamcja 25.11.23, 20:09
                negativum napisał:

> Ale tu jest forum.gazeta.pl/forum/f,276611,Polska_i_Swiat.html
                > A nie forum sztandarowe Agory.

Ale naprawdę nie kumam. Z drugiej strony postaw się w sytuacji administratora. Ty coś napiszesz, komuś się ubzdura, że złamałeś prawo, a za dupę wezmą jego.
                • negativum Re: Rekalamcja 26.11.23, 11:32
                  oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Ale tu jest forum.gazeta.pl/forum/f,276611,Polska_i_Swiat.html
                  > > A nie forum sztandarowe Agory.
                  >
                  > Ale naprawdę nie kumam. Z drugiej strony postaw się w sytuacji administratora.
                  > Ty coś napiszesz, komuś się ubzdura, że złamałeś prawo, a za dupę wezmą jego.

Nigdy nie zazdrościłem adminom.
                  Prawo jest jednakie i w sieci, i w realu.
                  Nie byłoby tego forum, gdyby nie tolerowanie trolli na F28. Jednych cięto, innym zostawiona chamskie wątki, i to już w tytule postu założycielskiego.
                  • oby.watel Re: Rekalamcja 26.11.23, 13:50
                    negativum napisał:

> Nigdy nie zazdrościłem adminom.

Teraz sam nim jesteś.

> Prawo jest jednakie i w sieci, i w realu.

Nie jest, Gdyby było szczelec wyborowy nie mógłby bezkarnie łamać konstytucji i regulaminu usuwając wpisy zgodne z prawem.

> Nie byłoby tego forum, gdyby nie tolerowanie trolli na F28. Jednych cięto, inny
                    > m zostawiona chamskie wątki, i to już w tytule postu założycielskiego.

Skąd wiesz, że one były chamskie? Chcesz mi wmówić, że... Och, cóż za niestosowna myśl, a kysz!
        • swiblowo Re: Rekalamcja 25.11.23, 20:08
          oby.watel napisał:

>
          > Dlaczego sądzisz, że administrator skasuje wpis, który nie łamie prawa?
          >

Nie sądzę, a wiem. I może być nawet zupełnie na odwrót niż w twoim pytaniu:
          - nie skasuje postu łamiącego prawo, a skasuje Twoj i Ciebie z forum.
          Jeśli zaczniesz swoim zdaniem, odmiennym od "linii partii" być im solą w oku, napiętnują cie, a potem wyrzucą.
          I mam takie doświadczenie z platformy, z której teraz korzystamy, a nie z miejsca mojego zamieszkania, uważanego powszechnie za reżimowe i niedemokratyczne.
          • oby.watel Re: Rekalamcja 27.11.23, 11:06
            swiblowo napisała:

> Nie sądzę, a wiem. I może być nawet zupełnie na odwrót niż w twoim pytaniu:
            > - nie skasuje postu łamiącego prawo, a skasuje Twoj i Ciebie z forum.
            > Jeśli zaczniesz swoim zdaniem, odmiennym od "linii partii" być im solą w oku, n
            > apiętnują cie, a potem wyrzucą.
            > I mam takie doświadczenie z platformy, z której teraz korzystamy, a nie z miejs
            > ca mojego zamieszkania, uważanego powszechnie za reżimowe i niedemokratyczne.

Bez obrazy, ale pachnie mi to teorią spiskową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka