Dodaj do ulubionych

DVD Live From Chicago 2005

28.09.05, 18:16
Premiera już 15 listopada.

Tracklista:
Płyta 1:

Wake Up ( The Arcade Fire ) - intro (obecneość intra nie jest pewna,
wczesniej zapowiadano że będzie uwzzględniony w trackliście)

City Of Blinding Lights
Vertigo / Stories For Boys
Elevation
Cry / The Electric Co. / Bullet With Butterfly Wings / I Can See For Miles
An Cat Dubh
Into The Heart
Beautiful Day
New Year's Day
Miracle Drug
Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets
Love And Peace Or Else
Sunday Bloody Sunday
Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America / When Johnny Comes
Marching Home
Running To Stand Still
Pride (In The Name Of Love)
Where The Streets Have No Name
One
Zoo Station
The Fly
Mysterious Ways
All Because Of You
Yahweh
40

Płyta 2:

1. "Beyond the Tour" documentary
2. "Surveillance edits" from "Love and Peace or Else", "An Cat
Dubh," "Electric Co.", and "Running to Stand Still"
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 11.10.05, 16:54
      Z ostatniej chwili - do setlisty dochodzi Original Of The Species. Po co, skoro
      będzie na DVD z Mediolanu ? Nie wiem. No, chociaż możliwe, że obecność owego
      tracka tyczy się wyłącznie edycji amerykańskiej.
      • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 16.10.05, 17:54
        > Z ostatniej chwili - do setlisty dochodzi Original Of The Species. Po co,
        > skoro będzie na DVD z Mediolanu ?

Po to żeby było fajnie, bo to genialna piosenka big_grin Porównamy sobie smile
        Oczywiście fajniej jakby wrzucli na te defałde zupełnie inne utwory, ale wiemy
        że to niemożliwe. Bardzo chciałbym Crumbs i Discotheque. To drugie już było w
        Meksyku, wiem, ale teraz brzmi jak zupełnie nowy utwór. Brzmie świetnie i jak
        wygląda ! Warto by to pokazać. Ale U2 są gupi i nie robię nigdy DVD z 3rd
        leg...:]
        • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 17.10.05, 14:09
          > Po to żeby było fajnie, bo to genialna piosenka big_grin Porównamy sobie smile

Przecież już sobie dawno porównaliśmy, i naprawdę po wykonaniach z Mediolanu ze
          smyczkami i gitarą to porównanie raczej nie wypadło korzystnie dla wersji z 1st
          Leg. Lepiej wrzuciliby np. to osławione Party Girl, albo WOWY z rewelacyjnym
          snippetem Strangers In The Night ( a tak będziemy mieć pierwsze video
          koncertowe U2, nie licząc oczywiście Under A Blood Red Sky, na którym zabraknie
          tej piosenki ).

> Bardzo chciałbym Crumbs i Discotheque. To drugie już było w
          > Meksyku, wiem, ale teraz brzmi jak zupełnie nowy utwór. Brzmie świetnie i jak
          > wygląda !

To pierwsze wiadomo, może jakiś bonus do DVD z Mediolanu ? ( no co, pomarzyć
          zawsze można ). To drugie... e, jakaś taka ta wersja... Larry wali w refrenie
          tak samo jak w bridgu nowej wersji The Fly... jasne, czepiam się nieistotnych
          fragmentów, ale nie będzie fajnie, jak zaczną grać np. Ultraviolet, i też tak
          będzie walił... Słowem, ta wersja jest wprawdzie nowa, ale odkrywczą tylko
          udaje, i ja się nie dam nabrać big_grin
          • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 21.10.05, 20:40
            > Lepiej wrzuciliby np. to osławione Party Girl, albo WOWY z rewelacyjnym
            > snippetem Strangers In The Night ( a tak będziemy mieć pierwsze video
            > koncertowe U2, nie licząc oczywiście Under A Blood Red Sky, na którym
            > zabraknie tej piosenki ).

A wiesz ze nie zauważyłem że nie ma WOWY?
            Cholera, faktycznie, nie ma WOWY. Nie zgadzam się z tym zupełnie, snippet
            Strangers In The Night był genialny, słuchałem czasem WOWY z Chicago tylko dla
            tego fragmenciku. Jestem zły na U2, gupi som.
            A właśnie, Parti Girl, no tak, przecież było planowane chyba... inaczej po co
            dwa razy tak samo by to grali, z tą samą kobietą?

> To drugie... e, jakaś taka ta wersja... Larry wali w refrenie
            > tak samo jak w bridgu nowej wersji The Fly... jasne, czepiam się nieistotnych
            > fragmentów, ale nie będzie fajnie, jak zaczną grać np. Ultraviolet, i też tak
            > będzie walił... Słowem, ta wersja jest wprawdzie nowa, ale odkrywczą tylko
            > udaje, i ja się nie dam nabrać big_grin

No odkrywcza nie jest, ale żadnej wersji Discotheque nie lubię tak jak tej big_grinbig_grin
            Najlepsze są zwrotki, tan bas, to proste ale bardzo konkretne i mocne
            bębnienie, czad, i jak się nakręca wszystko - to jest Dyskoteka ;D
            A w refrenie faktycznie tak samo jak w Fly jest, ale to naprawdę mało istotny
            szczegół, czepiasz się wink

Swoją drogą gdyby chcieli coś podobnego nagrać "Nowy Pop" to aż tak strasznie
            bym już nie narzekał na całę to przedsięwzięcie. Tylko ze to już w ogóle nie
            byłby Pop.
            • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:00
              > A w refrenie faktycznie tak samo jak w Fly jest, ale to naprawdę mało istotny
              > szczegół, czepiasz się wink

Tak, na razie tak, ale następnym razem będzie to już naprawdę irytujące big_grin

> Swoją drogą gdyby chcieli coś podobnego nagrać "Nowy Pop" to aż tak strasznie
              > bym już nie narzekał na całę to przedsięwzięcie. Tylko ze to już w ogóle nie
              > byłby Pop.

Niech już lepiej robią nową płytę.
              • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:02
                > Tak, na razie tak, ale następnym razem będzie to już naprawdę irytujące big_grin

Jesli będzie jakis taki następny raz to owszem. Ale w ogóle nowe Disco Ci się
                podoba? I tak w porównaniu do wersji Popmartowej i z Elevation?
    • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 22.10.05, 22:34
      www.amazon.com/gp/product/B000BNXDE6/102-9780537-2467325?v=glance&n=130
      Świetna okładka, nie uwazacie? smile

Kosztuje ok. 14$, to jest trochę mniej niż 50 zł. Oczywiście będzie droższe.

"Not only does the DVD include an entire set from the Irish rock legends but
      also an additional disc of footage and rarities, including a number
      of 'surveillance cuts'.
      Shot using infra-red cameras, these innovative clips capture the band playing a
      number of older songs, including "An Cat Dubh", "Electric Co" and "Running To
      Stand Still"."

Kamery na podczerwień? Hm, ciekawe, ciekawe smile
      Ale mogliby w ramach bonusu dodać jakieś Discotheque czy Crumbs z 3rd leg.
      • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:01
        > Świetna okładka, nie uwazacie? smile

Śmieszna big_grin Najgorsza okładka videa U2 od czasu Zoo Tv z Sydney. Boston to było
        coś.
        • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:04
          > Śmieszna big_grin Najgorsza okładka videa U2 od czasu Zoo Tv z Sydney. Boston to
          było coś.

Zgoda pozatym że śmieszna. No, trochę tak... ale fajna smile) Mi się podoba,
          będzie ładnie wyglądać na półce.
          • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:21
            > Zgoda pozatym że śmieszna. No, trochę tak... ale fajna smile) Mi się podoba,
            > będzie ładnie wyglądać na półce.

Nie wiem jak Ty, ale ja układam je na półce bokiem, więc dla mnie ważne jest,
            żeby bok był ładny big_grinbig_grin
      • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:03
        > Kamery na podczerwień? Hm, ciekawe, ciekawe smile

Hahahahhihihihihohohoho big_grinbig_grinbig_grinbig_grin Mam nadzieję, że to jednak chodzi o coś
        innego big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:05
          > Hahahahhihihihihohohoho big_grinbig_grinbig_grinbig_grin Mam nadzieję, że to jednak chodzi o coś
          > innego big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Cholera wie o co im chodzi, Się zobaczy. Pomsyły im się kończą? My mamy dużo,
          mogliby się z nami konsultować, nie? big_grin
          • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 23.10.05, 15:20
            > Cholera wie o co im chodzi, Się zobaczy. Pomsyły im się kończą? My mamy dużo,
            > mogliby się z nami konsultować, nie? big_grin

To naprawdę dziwne. Nie rozumiem, po co mi jakaś kamera na podczerwień, żeby
            śledzić jak się Edge'owi gitara nagrzewa ? big_grinbig_grinbig_grin Lepiej by dali normalną opcję
            wyboru kamer, w większej ilości ( tak jak np. Metallica zrobiła na Cunning
            Stunts, czyli można np. oglądać tylko Larsa, albo Kirka itd. ).
            • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 27.10.05, 11:01
              Podobno 17 listopada DVD będzie prezentowane w Multikinach !!!!!!! W moje
              urodziny !! smile
              • peternurek1 Re: DVD Live From Chicago 2005 29.10.05, 00:42
                Będzie. Multikino w Warszawie przynajmniej, godz. 19.00 wstep 20 zł (chyba że
                ma sie jakąś karte czegośtam). Lepiej rezerwować wczesniej. Jedyne co jest złe,
                to to, że to czwartek a nie sobota np.
                • ihopeyouwilllikeme Re: DVD Live From Chicago 2005 29.10.05, 18:35
                  A ja się właśnie dowiedziałem, że z Multikina w Lublinie gotowy jest na razie
                  tylko parking sad((((((( Znowu się obejdziemy ze smakiem sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka