irsila 06.05.26, 07:11 Zatem trzeba się ruszać codziennie, przynajmniej 30 minut. Ne mam krokomierza, krok krokowi nierówny, jednak jeszcze kończynami mogę poruszać, co mnie cieszy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Ruch to zdrowie 06.05.26, 10:56 Wyniki z prześwietlenia stawów kolanowych, dziś odebrałam. Opis przeczytałam, niezbyt budujący jest. Zmiany wytwórcze, zagęszczenie kości, zwapnienia przyczepów ścięgnistych i takie inne tam, medyczne określenia. Całości nie zacytuje. Może stad te bóle mam? Nic nie wiem. Wizyta do ortopedy na 29 czerwiec ustalona. Odpowiedz Link
irsila Re: Ruch to zdrowie 06.05.26, 16:04 Może by tego, wypróbować? www.facebook.com/reel/1880043355992447 Odpowiedz Link
irsila Re: Ruch to zdrowie 08.05.26, 10:52 Dobrze, że dziś z domu wybyłam, ogloszenie na drzwiach klatki, odczytałam, że gaz będą sprawdzać. Zatem szybko z zakupami sie uwinęłam, do domciu wróciłam, kuchenkę z palników gazowych umyłam, gdyż ostatnio ją zaniedbałam, pod względem czystości. Podobnie w łazience. Gazownik przybył, nieszczelności nie wykazał, takim aparacikiem swym i stwierdził, że mój piec łazienkowy na gaz, jeszcze moc ma. Hurra! Odnośnie sprawdzania gazu było. Odpowiedz Link
irsila Re: Ruch to zdrowie 11.05.26, 19:14 Dziś również z mieszkania wybyłam, żeby się rozruszać, gdyż przez dwa dni w sumie leżałam, odpoczywałam, wedle poleceń Maksia, na moje dolegliwości, by w ogródku przyblokowym coś zrobić. Ponad 3 godziny aktywności ruchowej, sobie zafundowałam na świeżym powietrzu, a przy okazji z sąsiadkami, pogadałam. To do południa było, a potem deszcz zaczął padać. No i dobrze, gdyż rośliny, wody oczekują. Odpowiedz Link