Dodaj do ulubionych

Mania odmładzania

11.07.26, 21:01
"Magia odmładzania" w kontekście medycyny estetycznej to szereg zaawansowanych zabiegów stymulujących produkcję kolagenu i wygładzających zmarszczki. W Twojej okolicy w Krakowie najsilniejsze i najpopularniejsze opcje to stymulatory tkankowe (od ok. 600-900 zł), mezoterapia igłowa (od ok. 250-400 zł) oraz laseroterapia frakcyjna (od ok. 350-2700 zł).
Obserwuj wątek
    • irsila Re: Mania odmładzania 11.07.26, 21:03
      Nie korzystam.
      Nie czuję takiej potrzeby.
      Na razie odmładzam bolące, stawy, lek na 100%,
      ...drogi.
      a jak nie pomoże, (3 miesiące zażywania), to zastrzyki...
    • chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 02:27
      Ja w ciągu pół postarzałem się o iakieś dziesięć lat i się tym nie przejmuję. Niech w zakładzie pogrzebów się tym martwią.
      Najwięcej roboty będą mieli z rekostrukcją głowy, bo nie mam zamiaru użyć jakiej damskiej pukawki a repliki Colta 45 z dzikiego zachodu. Na tym nie będę oszczędzał. Przynajmniej będę mógł zagrać w rosyską ruletkę.
      Tylko muszę znaleźć jakiegoś niekaranego bezdomnego, który za skrzynkę wódki kupić mi czarny proch.
      Na razie nakupiłem na allegro puszek, słoików, zup w proszku na około dwa miesiące, więc muszę to najpierw zjeść, bo nie lubię marnować żywności. Nawet najtańszej i najpodlejszej.
      • irsila Re: Mania odmładzania 12.07.26, 06:43
        chybagupi napisał:

> Ja w ciągu pół postarzałem się o iakieś dziesięć lat i się tym nie przejmuję.

Mężczyźni wygladem mniej sie martwia, niż kobiety.

> Niech w zakładzie pogrzebów się tym martwią.
        > Najwięcej roboty będą mieli z rekostrukcją głowy, bo nie mam zamiaru użyć jakie
        > j damskiej pukawki a repliki Colta 45 z dzikiego zachodu.

Nikt w zakładzie pogrzebowym nie robi rekonstrukcji czaszki,
        nawet nie będą identyfikować skoro dowodu osobistego nie masz,
        wsadzą do pieca, skremują i wstawią do wspólnej mogiły,
        na koszt gminy, jako NN.

Na tym nie będę oszcz
        > ędzał. Przynajmniej będę mógł zagrać w rosyską ruletkę.
        > Tylko muszę znaleźć jakiegoś niekaranego bezdomnego, który za skrzynkę wódki ku
        > pić mi czarny proch.

Po co się tak masakrować?surprised za skrzynkę wódki, może cie udusić i po sprawie.big_grin

> Na razie nakupiłem na allegro puszek, słoików, zup w proszku na około dwa miesi
        > ące, więc muszę to najpierw zjeść, bo nie lubię marnować żywności. Nawet najtań
        > szej i najpodlejszej.

To się podtuczysz, dojdziesz do siebie i durne myśli ci przejdąbig_grintongue_out
        • irsila Re: Mania odmładzania 12.07.26, 11:27
          Dostałam, na Dzień Matki,
          krem rewitalizująco-naprawczy 70+big_grin
          Ma poprawić kondycje skóry, wygładzić, poprawić ją,
          ale zapominam stosować, choć ładnie pachnie.big_grin
          • chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 19:33
            irsila napisała:

> Dostałam, na Dzień Matki,
            > krem rewitalizująco-naprawczy 70+big_grin

Przypomniały mi lata osiemdziesiąte i ciężarówki z napisem rewaloryzacja zabytków. Tylko się nie obraź znów! Z góry przepraszam, jeśli ty żarcikiem cię uraziłem.

Co do dbania o siebie to jutro muszę pojechać do pralni samoobsługowej, bo została mi jedna czysta koszula. Odwlekałem to i uzbierała się cała duża walizka ale tam mają pralki szesnastokilowe i jeszcze pojemniejsze suszarki, więc nie będzie problemu.
            Polecam tę pralnię (Lubostroń 15). Nigdy nie ma tłoku. Tylko automat płatniczy często nie przyjmuje złotówek a mam tego całą szufladę.
            Tylko dzisiaj nie mogę brać za późno stilnoxu razem z estazolamem, bo nie będę się nadawał do jazdy. Wezmę chyba teraz i za dwie godziny powinienem usnąć
            • irsila Re: Mania odmładzania 12.07.26, 19:54
              Sama bym sobie takiego kremu nie kupiła big_grin
              Zazwyczaj nivea używam i jakiś pod oczy.
              Zbyt wielu zmarszczek nie mambig_grin

Dziś trzy prania zrobiłam, pościel, bielizna i dżinsowe, każde na innym programie.
              Jutro co trzeba wyprasuję, za duży wysiłek byłby dla mnie, pranie do pralni znosić, zawozić i wynosić.

Jeszcze stertę t-shirtów i bluzek mam, na delikatny program.
              Ale zaczekam, bo nie ma gdzie naraz suszyć a na strych nie mam siły wychodzić.
              .
              Wszelkie psychotropy niebezpieczne są, głowa po nich otumaniona.
              • chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 20:50
                irsila napisała:

> Wszelkie psychotropy niebezpieczne są, głowa po nich otumaniona.

Wie. I do tego zwiększa się tolerancja na nie i trzeba coraz więcej przyjmować.
                Chyba zostanę przy wódce.
                • irsila Re: Mania odmładzania 12.07.26, 21:33
                  Nie zostawaj przy wódce, to zguba, nałóg powala i do śmierci doprowadza.
                  Trzeba umieć traumy i nieszczęścia przeżywać, drogi na skróty, nie ma.
                  Wszelkie środki zmieniające świadomość, nie pomogą.
                  Ulga na chwilę z potem jeszcze większy dramat.
        • chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 15:01
          irsila napisała:

> nawet nie będą identyfikować skoro dowodu osobistego nie masz,

Mam prawo jazdy z peselem i książeczkę wojskową.

> Po co się tak masakrować?surprised za skrzynkę wódki, może cie udusić i po sprawie.big_grin

Tańsze i mniej bezstresowe byłoby kupienie flaszki i powieszenie się na klamce. Podobno jest to bezbolesne i przyjemne, bo polega na zaciśnięciu tętnic szyjnych.
          >

> To się podtuczysz, dojdziesz do siebie i durne myśli ci przejdąbig_grintongue_out

To są dzienne porcje obliczone na przeżycie. Żeby przytyć musiałbym to zjeść w w ciągu dwóch tygodni a nie miesięcy.
          • eurytka Re: Mania odmładzania 12.07.26, 16:14
            Prawo jazdy uznają w banku, czasowo.
            Tak miałam, kiedy dowód zgubiłam i karty zastrzegałam
            ale zazwyczaj potrzebny dowód do przelewów i in.
            m.in w przychodni czy szpitalu.
            Prawo jazdy, nie jest dowodem tożsamości.

Klamka za niska, do samobója a ty jeszcze lekki jesteś, to jak ta pętla miałaby się zacisnąć?
            Jak przyjdzie głód, to od razu zjesz więcej, oczy widzą, w środku ssiebig_grin

• chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 17:27
              eurytka napisała:

> m.in w przychodni czy szpitalu.
              > Prawo jazdy, nie jest dowodem tożsamości.

W obu szpitalu nie miałem prawa jazdy. Zabierali mnie nieprzytomnego w majtkach i koszuli. Za drugim razem w ciepłej kurtce, bo mi się zrobiło zimno nawet pod kołdrą.
              Ale wystarczyło podać datę urodzenia, imię i nazwisko panieński matki i policjanci już wszystko o mnie wiedzieli.
              >

> Klamka za niska, do samobója a ty jeszcze lekki jesteś, to jak ta pętla miałab
              > y się zacisnąć?

Wyczytałem w internecie, że wiara się lub kładzie pod klamką. Do zaciśnięcia szyjnych tętnic nie trzeba dużej siły.

> Jak przyjdzie głód, to od razu zjesz więcej, oczy widzą, w środku ssiebig_grin
              >

W tym problem, że ostatnio jem z rozsądku, bo śmierć głodowa raczej mi nie odpowiada.
              W Prokocimiu nie jadłem trzy dni, aż w końcu zacząłem jeść na siłę, żeby nie paść.
              W Kobierzynie nie pozwolili mi opuszczać posiłków i dyskretnie obserwowali czy jem.
              • chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 17:31
                chybagupi napisał:

> Wyczytałem w internecie, że wiara się lub kładzie pod klamką.

Nie wiara tylko siada się.
                • eurytka Re: Mania odmładzania 12.07.26, 18:10
                  W psychiatrykach są inne zasady, niż w normalnych szpitalach,
                  no ale w sumie pesel się liczy.
                  Gorzej, gdybyś w wyniku nieudanego samobójstwa, kaleką został! surprised
                  Dlatego nawet, nie próbuj. tongue_out
                  Głód przychodzi znienacka, jak sraczkabig_grin
                  • chybagupi Re: Mania odmładzania 12.07.26, 21:52
                    eurytka napisała:

> Głód przychodzi znienacka, jak sraczkabig_grin

Może jutro? Dziś nie jadłem i nie jestem głodny. Za to wypiłem ponad dwa dwulitrowe termosy kranówki i nadal mnie suszy.
                    Jutro poproszę sąsiada o zalanie herbaty w termos dwulitrowy i spróbuję zjeść kanapki z pasztetem podlaskim z puszki, no bo wczoraj też nic nie jadłem. Muszę mieć siłę do zatargania walizy z praniem do pralni.
                    Walizka na kółkach, do samochodu mam około 40 metrów. Z samochodu do pralni podobnie ale coraz częściej zatacza mnie jak osiemdziesiąlatka+ i boję się, ż się kiedyś przewrócę lub zemdleję przy wysiłku.

Będę jednak musiał załatwić podłączenie gazu, żeby sobie gotować domowe posiłki. No i wreszcie umyć się ciepłej wodzie. No i nie tracić pieniędzy na pralnię samoobslugową i dojazdy do niej, bo w ciepłej wodzie sam sobie wszystko wypiorę.
                    • irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 08:54
                      Zdecyduj sie wreszcie w którą chcesz iść stronę,
                      czy chcesz umierać czy żyć i powstać z popiołów.
                      Zapomogę dostałeś? Za co pijesz?
                      Pranie podstawowe, to u sąsiada możesz zrobić, poproś, na pewno nie odmówi.
                      Albo sam wody nagrzej na słońcu w garach czy pojemnikach jakichś
                      i koszule i inne rzeczy, w rękach upierz,
                      skoro wodę jeszcze masz, w zimnej wypłuczesz.
                      Do MOPSU sie przejdź, dadzą na środki czystości, na jedzenie a czasem i ubrania jakieś.
                      Nie wstydź się prosić!
                      • irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 09:30
                        Przypomniało mi sie, jak w internacie mieszkałam w latach sześćdziesiątych.
                        Wody cieplej nie było,
                        na sali jedna miska do mycia dla wszystkich.
                        Czasem coś przeprać trzeba było, majteczki jakieś lub co innego.
                        Proszek ixi był, do prania w zimnej wodzie.
                        Pościel własną sie przywoziło,
                        raz w tygodniu do domu jeździło.
                        Gorzej z włosami.
                        Pamiętam dziewczynę o krótkich bardzo włosach,
                        która w zimnej wodzie, na misce, potrafiła je myć, brr!
                        Na sali z 6-8 nas było! Obok dwie sale mniejsze.
                        Taki surwiwal!
                        • irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 09:41
                          Ciepłe posiłki 3x dnia, jednak na stołówce były.
                          Nieraz profesorowie na nie przychodzili.
                          Pastę z makreli zapamiętałam i kawę mleczną.
                          Chleba z dżemem nie brakowało,
                          zawsze można było do kuchni zejść i podjeść.
                      • chybagupi Re: Mania odmładzania 13.07.26, 10:55
                        irsila napisała:

> Zdecyduj sie wreszcie w którą chcesz iść stronę,
                        > czy chcesz umierać czy żyć i powstać z popiołów.

Wybitnie mondry by to wiedział.
                        Ale umarł. Chyba jednak pójdę spotkać się z nim.
                        • irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 12:23
                          Widzę, że sam nie wiesz czego chcesz, bujasz w chmurach,
                          a tu real jest, halo tu ziemia!
                          Zrobisz co chcesz, ja na to wpływu nie mam.
                          Zajęta jestem, urodziny dziś mam, zakupy zrobiłam,
                          gości wieczorem sie spodziewam.
                          Chatę muszę ogarnąć choć sił nie mam..
                          • chybagupi Re: Mania odmładzania 13.07.26, 12:37
                            irsila napisała:

urodziny dziś mam,

Życzę zdrowia, szczęścia, pomyślności itd.
                            I 120 życia, bo Bóg ustalił taki limit dla ludzi.
                            • irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 12:48
                              Dziękujęwink
                              Zdrowia mi życzysz i życia a sam chcesz je sobie odbierać!surprised
                              P.S.
                              Pstrąga świeżego smażonego teraz sobie wcinam,
                              pieczarkami obłożyłam, przyprawiłam, sok z cytryny wcisnęłam,
                              chlebkiem popycham.
                              Niech apetyt ci wróci, byś siły miał do życia.
                              • chybagupi Re: Mania odmładzania 13.07.26, 14:36
                                irsila napisała:

> Zdrowia mi życzysz i życia a sam chcesz je sobie odbierać!surprised

Tak to już jest z chyba g8łupimi.

> Niech apetyt ci wróci, byś siły miał do życia.

Trzy dni nie jadłem, tylko piłem litrami kranówkę. Ale właśnie przed chwilą poprosiłem sąsiada o zalanie termosu z zupą ogórkową w proszku. Muszę w końcu coś zjeść, bo już ledwo chodzę. Zwłaszcza że zupek nakupiłem w promocji po złotówce, bo mają ważność do lipca.
                                Jakoś doczłapałem do sklepu i kupiłem chleb i 0,7 wyborowej. Wódka mniej mnie osłabia od stilnoxu, estazolamu i relanium.

No to za twoje zdrowie z okazji urodzin!

• irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 15:06
                                  Ja tylko kawę mam teraz w kubku.
                                  Na zdrowie się stukam !.
                                  Odkurzam, sprzątam, pot ciekniebig_grin
                                  Może wieczorem czegoś się napiję.
                                  • chybagupi Re: Mania odmładzania 13.07.26, 15:26
                                    irsila napisała:

> Ja tylko kawę mam teraz w kubku.

Kawy nie piję. Może szkoda, bo w połączeniu z wódką i lekami, odszedłbym szybko na zawał?

> Na zdrowie się stukam !.

No to cyk.
                                    Na razie wypiłem 150 gram. Taki ze mnie alkoholik.

• irsila Re: Mania odmładzania 13.07.26, 15:34
                                      Do wieczora zdążysz krówkę wydoićbig_grin

Ogórkowe w proszku za 1 zł, to prawie darmo.
                                      One sie nie psują, w kosmos można zabierać.
                                      Można łyżke koncentratu dodać i oleju i wyjdzie pomidorowa.
                                      Lub tez kiełbaske i czosnek wkroić i prawie carbonarabig_grin.
                                      Trzeba sobie jakos radzić i smaki uroizmaicaćbig_grin
                                      • chybagupi Re: Mania odmładzania 13.07.26, 16:44
                                        irsila napisała:

> Do wieczora zdążysz krówkę wydoićbig_grin

Przeceniasz moje zdolności.

>
                                        > Ogórkowe w proszku za 1 zł, to prawie darmo.
                                        > One sie nie psują, w kosmos można zabierać.
                                        > Można łyżke koncentratu dodać i oleju i wyjdzie pomidorowa.
                                        > Lub tez kiełbaske i czosnek wkroić i prawie carbonarabig_grin.
                                        > Trzeba sobie jakos radzić i smaki uroizmaicaćbig_grin

Mieszam ogórkową pół na pól z rosołem z kury w proszku.
                                        Oczywiście ten rosół nie widział kury nawet za trzymetrowym murem ale taka mieszanka jest trochę smaczniejsza.
                                        • irsila Re: Mania odmładzania 14.07.26, 09:33
                                          Mieszanka smaczniejsza z rosołem w proszku,
                                          ale tobie białka potrzeba, jeśli chcesz się odbudować.
                                          Koniecznie postaraj się o gaz, czy prąd,
                                          by móc normalnie funkcjonować, gotować,
                                          a nie we własnym mieszkaniu, biwakować.
                                          • chybagupi Re: Mania odmładzania 14.07.26, 09:54
                                            irsila napisała:

> Mieszanka smaczniejsza z rosołem w proszku,
                                            > ale tobie białka potrzeba, jeśli chcesz się odbudować.
                                            > Koniecznie postaraj się o gaz, czy prąd,
                                            > by móc normalnie funkcjonować, gotować,
                                            > a nie we własnym mieszkaniu, biwakować.

Dopiłem wczorajszą wódkę i już mi nie zależy na niczym.
                                            Zaraz wezmę estazolamu ze stilnoxem i pójdę spać.
                                            Niestety mam tego za mało, żeby się już nie obudzić.
                                            I niestety mam za silny organizm. Ostatnio jak zażyłem trzydzieści tabletek polsenu i popiłem ćwiartką wódki, to wylądowałem na SOR a potem w Kobierzynie.
                                            Może ja jestem nieśmiertelny?
                                            • irsila Re: Mania odmładzania 14.07.26, 09:59
                                              Igrasz sobie z własnym życiem.crying
                                              • irsila Re: Mania odmładzania 14.07.26, 10:08
                                                Przegląd od AI
                                                "Igrać z własnym życiem" to metafora oznaczająca podejmowanie niepotrzebnego ryzyka, igranie z losem lub zaniedbywanie własnego zdrowia, przyszłości i bezpieczeństwa. Często robimy to nieświadomie przez nawyki, ignorowanie sygnałów ostrzegawczych, z lęku przed zmianą lub w pogoni za silnymi emocjami.Zrozumienie, dlaczego podejmujesz takie ryzyko, jest pierwszym krokiem do zmiany. Abyśmy mogli dobrać odpowiednie strategie, pomóż mi lepiej zrozumieć sytuację.Jeśli chcesz, powiedz mi:W jakim obszarze czujesz, że to robisz (zdrowie, finanse, relacje, praca)?Czy robisz to świadomie (np. szukając mocnych wrażeń), czy raczej przez zaniedbanie lub brak działania?Jakie konkretne sytuacje sprawiają, że czujesz brak kontroli?Na tej podstawie pomogę Ci ocenić sytuację i zaproponuję konkretne kroki do odzyskania bezpieczeństwa.

Zapytaj AI co dalej masz robić,
                                                gdyż ja jestem już tym zmęczona i nie pomogę.tongue_out
                                              • chybagupi Re: Mania odmładzania 14.07.26, 10:33
                                                irsila napisała:

> Igrasz sobie z własnym życiem.crying

No bo jestem głupi.
                                                Igram zamiast się go pozbyć.
                                                Tylko że to nie takie łatwe. Już dwa razy mnie uratowali.
                                                Ale do trzech razy sztuka.
                                                • mifredo Re: Mania odmładzania 14.07.26, 10:51
                                                  Ty naprawdę chory jesteś, destruktywny, że na własne życie dybiesz.
                                                  Mój syn na schizofrenie chorował, ale nigdy myśli czy zamiarów samobójczych nie miał.
                                                  Do końca chciał żyć, jednak o swoje zdrowie, nie potrafił, zadbać,
                                                  choć leczyli go psychiatrzy i wszyscy żeśmy mu chcieli pomóc.
                                                  • chybagupi Re: Mania odmładzania 14.07.26, 11:03
                                                    mifredo napisała:

> Ty naprawdę chory jesteś, destruktywny, że na własne życie dybiesz.

Tak mi się stało dopiero po śmierci konkubiny.
                                                    Może mi to przejdzie? Ale raczej nie. Stary już jestem i nie widzę lepszej przyszłości dla siebie.
                                                    Po co mam cierpieć?
                                                  • mifredo Re: Mania odmładzania 14.07.26, 11:13
                                                    Takie jest życie.
                                                    Jest początek, jest śmierć.
                                                    Może przejdź się na jej grób, znicza zapal i sobie z nią pogadaj,
                                                    zamiast tu wypisywać androny.
                                                    Czy ona by takiego twojego stanu, chciała?
                                                    Ludzie tak robią, na cmentarz chodzą i im przechodzi.
                                                  • chybagupi Re: Mania odmładzania 14.07.26, 11:52
                                                    mifredo napisała:

> Może przejdź się na jej grób, znicza zapal i sobie z nią pogadaj

Nie lubię cmentarzy.
                                                    Czasem słyszę jej głos z drugiego pokoju.
                                                    A czasem siada obok mnie i sobie rozmawiamy.
                                                    Czyli powoli zaczynam wariować.
                                                    A ja nie chcę całkiem zwariować.
                                                    Wolę zakończyć to wcześniej.
                                                  • mifredo Re: Mania odmładzania 14.07.26, 16:28
                                                    Wiadomo że, za pochówek konkubiny
                                                    w nm, nie uniczestnłczłeś,
                                                    Na koszt gminy zosttała pochowana!
                                                  • chybagupi Re: Mania odmładzania 14.07.26, 18:30
                                                    mifredo napisała:

> Wiadomo że, za pochówek konkubiny
                                                    > w nm, nie uniczestnłczłeś,
                                                    > Na koszt gminy zosttała pochowana!

Została pochowana w rodzinnym grobowcu.
                                                    Nie uczestniczyłem tylko w stypie, bo nie czułem się na siłach ani fizycznie ani psychicznie.
                                                    Jak masz zamiar wymyślać kłamstwa w celu obrażenia mnie czy ośmieszenia, to lepiej nie pisz nic.
                                                    Najlepiej zakończmy już ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka