Dodaj do ulubionych

Weiss: do zobaczenia Polsko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:20
Wielkie Brawa dla pana Weissa!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: woodpecker Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.01.04, 13:26
      A za co te brawa ? Niech s... ( wyjeżdża ) i nie wraca .
      • Gość: Jacek-t Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.chello.pl 09.01.04, 13:37
        Pan Weisspowinien byc dawno wydalony z polski jako Persona non grata.
        Wysłuchując jego obraźliwych antypolskich deklaracji przestaję się dziwić
        antysemickim nastrojom wielu Polaków.
        • Gość: x Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.comarch.pl 09.01.04, 14:32
          100% poparcia. Niejednokrotnie byl bezczelny i chamski...
          • Gość: lolo Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.01.04, 16:41

W Comarchu zatrudniają takich debili jak ty?
            Niewielu jest wśród Żydów większych przyjacieli Polski i Polaków, niż p.
            Szewach Weiss. To wielki człowiek, bardzo zasłużony dla poprawy stosunków
            polsko-żydowskich. Takich przyjaciół nam wśród Żydów potrzeba, a ty i twój
            poprzednik potraficie tylko obrażać, zapewne w ogóle nie wiedząc, o kogo
            chodzi.
            • figaro00 Re: Weiss: do zobaczenia Polsko 09.01.04, 21:46
              Popieram w całej rozciągłości.Weiss jest mądrym człowiekiem, uwarunkowanym na
              dobro swojego kraju.Zawsze bywa tak, ze dla jednych bojownicy, dla drugich -
              bandyci.Nawet nasi prowadzący juz mylą się w tych określeniach i to w sprawie
              Iraku. Weiss jest patriotą,nie bandytą, jak jego premier.
            • Gość: Jacek-t Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.chello.pl 10.01.04, 03:06
              Bardzo dobrze wiemy o kogo chodzi. Przynajmniej ja. Słuchałem tego pana
              wielokrotnie i nie dostrzegłem jego działań na rzecz poprawy stosunków polsko
              żydowskich. Inna sprawa, że to wyjątkowo przebiegła kanalia i wielu ludzi
              potrafi wprowadzic w błąd swoją pokorniutka miną. Ale ja doskonale pamietam
              np. jego udział w dyskusji o Jedwabnem. Gdy zwrócono mu uwagę, że zamordowani
              przywódcy Żydowskiej społeczności aktywnie współpracowali z NKWD i wysłali na
              śmierć wielu Polaków, głównie walczących z okupantem partyzantów, ten podły
              Żyd miał czelność niedwuznacznie oświadczyć, że cierpienia i śmierć Polaków to
              nie to samo co śmierć Żydów!!!.

Szczerze powiedziawszy jeszcze bardziej skandaliczne było zachowanie
              dziennikarza prowadzącego tę rozmowę, którą na tak haniebna wypowiedź w ogóle
              nie zareagował.
              • Gość: roo Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.52.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.01.04, 13:16
                Zdanie wyrwane z kontekstu wypowiedzi moze byc dowolnie interpretowane.Szukasz
                dziury w calym.
        • Gość: jot Persona non grata? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 23:19
          jestes smieciem, Weiss jest w porzo, daj nam boze takich Polakow,
          niestety jest tu moze 10% przyzwoiych ludzi , reszta to rodziny ligowe,
          rydzyja, leperowcy albo xenofoby (tzw. prawdziwi Polacy) jak ty. Jedz na
          Bialorus moze.
        • Gość: rajski Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.bmts.com / *.xlccorp.com 10.01.04, 02:24
          Nie antysemickim, bo to jest niemoliwe. żydowskia pazerność i chamstwo
          wywołuje ANTYŻUDOWIZM. O TYM POWINIEN WIEDZIEĆ KAŻDY POLAK. Plugawcy niech
          sobie żyją w zakłamaniu i niech używają swoje debilne określenia.
        • Gość: observer A jacek-t powinien trafic do oswiecimia IP: *.goniadz.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 07:51
          antysemickie nastroje polaków sa wynikiemiem podswiadomego wypierania
          odwiedzialnosci za kolaraboracje w zabjaniu Żydów i zabierania ich majątków
          razem z Niemcami. Ciekawe jak długo jeszcze bedą temu zaprzeczać. szczególnie
          celuja w tym ci ktorzy mieszkają lub mieszkali w pozydowskich domach
          • Gość: kobe A ty do Palestyny i zobaczyć co żydzi wyprawiają IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 13:58
            w imię walki z terroryzmem oczywiście, albo do dzisiejszego obozu żydowskiego
            w którym się zabija i torturuje Palestyńczyków, a kolaborowali to żydzi ze
            stalinem, całe UB to żydostwo, a także ówczesne władze Polski.
          • Gość: OKO Re: A jacek-t powinien trafic do oswiecimia IP: *.nycap.rr.com 15.05.04, 06:26
            Gość: observer 10.01.2004 07:51

antysemickie nastroje polaków sa wynikiemiem podswiadomego wypierania
            odwiedzialnosci za kolaraboracje w zabjaniu Żydów i zabierania ich majątków
            razem z Niemcami. Ciekawe jak długo jeszcze bedą temu zaprzeczać. szczególnie
            celuja w tym ci ktorzy mieszkają lub mieszkali w pozydowskich domach

A MOZE TAK Z INNEJ BECZKI. ANTYPOLSKIE NASTROJE ZYDOW SA WYNIKIEM PODSWIADOMEGO
            WYPIERANIA SIE ODPOWIEDZIALNOSCI ZA KOLABORACJE ZYDOW - KOMUNISTOW W
            ZABIJANIU, WYSYLANIU NA SYBERIE, ZABIERANIU MAJATKOW POLAKOW,MORDOWANIU I
            TORTUROM POLSKICH PATRIOTOW PO II WOJNIE .JAK ROWNIEZ POTRZEBA ZAMKNIECIA UST
            POLAKOM KTORZY BYLI SWIADKAMI NAOCZNYMI KOLABORACJI BOGATYCH ZYDOW Z FASZYSTAMI
            W PROCESIE WYNISZCZANIA ICH BRACI. NIEWYGODNYCH SWIADKOW TRZEBA ZNISZCZYC,A
            NAJLEPSZA DROGA JEST OSKARZENIE ICH O ANTYSEMITYZM.
      • Gość: Polak Re: Weiss szanuję tego człowieka IP: *.brodwy01.nm.comcast.net 10.01.04, 10:33
        był ciekawe gdzie cynicy i antysemici-prymitywi. oczywiście nigdy nie zawiodą
      • Gość: a Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.itpp.pl 10.01.04, 10:55
        wszystkim, ktorzy ordynarnie na forum wypowiadaja się na temat innych ludzi,
        serdecznie wspolczuje, poniewaz zyją w kraju, ktory tworzą tacy jak oni.
        Pewnego dnia ktoś powie coś takiego o nich (mam nadzieje). Nie wiem skąd w
        polakach bierze się taka arogancja i przekonanie, że są najlepsi, wszystko
        wiedza najlepiej a wszyscy inni jak żydzi czy czarni są gorsi i kradną. Ja
        jestem polką i wstydzę się zyc w takim kraju pelnym glupoty, ordynarnych
        odzywek, zlodziejstwa i zawiści, zwolenników leppera i korupcji. Szkoda, że od
        1945 roku nie jesteśmy w stanie stworzyć niczego lepszego.
        A wszystkich tych, ktorzy mają o sobie takie wysokie mniemanie uprzejmie
        informuje, ze opinia o Polakach na swiecie jest fatalna. Jakoś nikt nie
        dostrzega tego naszego "patriotyzmu". Dla wielu Polak jest synonimem aroganta,
        zlodzieja i cwaniaka. Dlatego zamiast krytykować wszystkich i wszystko może
        powinniśmy zacząć od siebie i zastanowic sie, dlaczego inni tak nas widzą i
        dlaczego tak trudno nam dostac np. wizę do innych krajow i dlaczego to my
        jestesmy często traktowani jak persona non-grata. Taka propozycja tylko.
        • Gość: OKO Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.nycap.rr.com 15.05.04, 06:31
          JA TEZ MAM DLA CIEBIE PROPOZYCJE.NA CO CZEKASZ . WYJEDZ DO IZRAELA.
    • Gość: hornet Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.sztab.pl / *.48.95.4.ip.atrax.pl 09.01.04, 13:34
      Weiss to wspaniały człowiek.
      Przyjaciel Polski i wielki orędownik pojednania.
      Szkoda że jego praca w Polsce się kończy.
      • Gość: Marcin Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.101.udn.pl 10.01.04, 05:16
        Na szczescie uffffffff
    • Gość: reb Srul Kobryner [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 14:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Cc Re: Weiss: godny człowiek IP: *.niva.no 09.01.04, 14:27
        Wszystko mozna powiedziec o Kwasniewskim ale antysemita to on nie jest.
        A obiecywal byc prezydentem wszystkich Polakow!
        • Gość: cdn [...] IP: *.nas7.somerville1.ma.us.da.qwest.net 09.01.04, 14:37
        • Gość: Tom Re: Weiss: godny człowiek IP: *.duraco.com 09.01.04, 15:28
          Uwazasz wiec ze tylko antysemita moze byc prezydentem wszystkich Polakow.
          Jestes prawdziwym Polakiem.
        • Gość: Marcin Re: Weiss: godny człowiek IP: *.101.udn.pl 10.01.04, 05:18
          Kwasniewski, Michnik, Weiss - to jedna wielka rodzina. Powinni oni wszyscy
          wyjechac do swej ojczyzny Izraela.
          • Gość: JAP Re: Weiss: godny człowiek IP: *.105.112.219.ap.yournet.ne.jp 10.01.04, 12:25
            Chce Ci zwrocic uwage na slowo ojczyzna. Ojczyzna to miejsce gdzie sie
            urodziles, miejsce gdzie rodzice cie wychowuja, miejsce gdzie pobierasz
            pierwsze nauki. To jest twoja ojczyzna i ona zostaje na zawsze w czyims sercu,
            czesto przechodzac na nastepne pokolenie, w przypadku ludzi, ktorzy z jakichs
            powodow musieli Ja opuscic. Zatem w przypadku p Kwasniewskiego, Michnika, a
            nawet p Weissa, nie bylbym sklonny twierdzic, ze Izrael jest ich ojczyzna.

Nie zycze Ci abys kiedykolwiek musial opuszczac swa OJCZYZNE z jakichkolwiek
            powodow, ani tez abys odzieral innych z ich wlasnej ojczyzny. W Polsce zawsze
            zylo wiele narodow i Polska byla ich Ojczyzna i taka pozostanie.
    • Gość: x3 Ja tez uronilem lze. IP: *.nas7.somerville1.ma.us.da.qwest.net 09.01.04, 14:24
      Ja tez uronilem lze. Do zobaczenia panie Weiss! Nastepnym razek jak pan zawita
      w Polsce to prosze, niech pan nie poucza Polakow jak sie maja zachowywac w
      swoim kraju. I - tak na marginesie - niech pan nie wyznacza limitow wysokosci
      dla zydowskich samolotow kiedy przelatuja nad Oswiecimiem. Pa!
    • Gość: Rafal Do zobaczenia Panie Ambasadorze. IP: 212.244.252.* 09.01.04, 15:53
      W przeciwieństwie do wielu, którzy przede mna dokonali róznego lotu wpisów,
      miałem sposobność poznać osobiście Pana Ambasadora. Dzięki temu wiem jak miłym
      i kulturalnym jest człowiekiem. A więc do zobaczenia Panie Ambasadorze !

W tym miejscu pragne przypomnieć ,tym którzy o tym nie pamietają lub nie
      wiedzą, że zadaniem Ambasadora jest reprezentowanie własnego narodu. Tym
      bardziej cenię to u Pana S. Weissa, że szanuje Polskę, Polaków i naszą (
      polska , żeby nie było wątpliwości )kulturę i historię.
      • Gość: Do "Rafala" Re: narod a panstwo... IP: 129.81.192.* 09.01.04, 16:35
        Rafale... czy zadaniem ambasadora jest reprezentowanie
        NARODU (jak piszesz), czy PANSTWA? Bo, czasem to
        zupelnie dwie rozne rzeczy!

P.S. A tak "na marginesie", to sadze, iz przyznanie wysokiego
        odznaczenia panu Weiss'owi i tak nie wplynie na postawe, np.
        tej czesci narodu zydowskiego, ktora mieszka w USA. I tak
        pewnie nadal beda opluwac Polske i Polakow wszelkimi
        dostepnymi metodami...
        • Gość: gorf Re: narod a panstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 16:51
          Jak najbardziej sie zgadzam... ambasador reprezentuje państwo a nie naród...

NIe sądzę jednak aby można i potrzebabyło wiązać postaw części Żydów
          amerykańskich z jakimikolwiek odznaczeniami przyznanymi profesorowi Weissowi...
          odznaczenie sie należało JEMU, a nie komukolwiek innemu. tak samo
          przyznawanie 'sprawiedliwych wśród narodów świata' nie zmienia stosunku Polaków
          do Żydów. Jest za to uhonorowaniem poszczególnych osób. i niczym więcej.

A swoją drogą - powodzenia panie Profesorze. do zobaczenia.
    • Gość: Polska Re: UWAGA!!!! ON WYJEZDZA !!!!!!!!!!!! IP: *.pbcl.lib.fl.us / *.pbclibrary.org 09.01.04, 16:57
    • Gość: Polska Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.pbcl.lib.fl.us / *.pbclibrary.org 09.01.04, 17:01
      Nie sprzeczajcie sie "kurczatka" ze "to" wyjezdza. I dobrze niech spiepsza.
      Pilnujcie tylko co z soba w y w i e z i e z Polski!!!!!!
      On dobrze spenetrowal nasze Ksiaznice i Muzea.
      Czy ktos pomyslal o tym ?!!!!!!!
      • Gość: lolo Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.01.04, 17:09

Myślę, że twój psychiatra o tym pomyślał.
        • Gość: figo [...] IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 14:03
      • Gość: OSKAR Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.pop.bezeqint.net 09.01.04, 21:39
        TAK - TY POMYSLALES...
      • Gość: aureust [...] IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 22:10
        • Gość: OSKAR Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.pop.bezeqint.net 09.01.04, 22:56
          AUREUST: SZEWACH ZNACZY CHWALA. A WIEC BARDZO LUDZKIE I NAWET SYMBOLICZNE IMIE.
          • Gość: aureust Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 23:06
            Dobra, Oskar, wporzo... Ja nic do goscia nie mam. Ty, sluchaj, a swoja droga
            chcialbys miec na imie chwala??? ;-)
            • Gość: Marcin Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.101.udn.pl 10.01.04, 05:23
              Wiec chwala mu za to ze wyjezdza. Krzyz na droge
            • Gość: vertigo Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 09:07
              szewach to chwala ale chwala JAH czyli Boga a nie pana weissa
      • Gość: req Re: UWAGA - TO WYJEZDZA!!!!!!!!!! IP: *.miedzylesie.waw.pl 10.01.04, 02:16
        przed swoją dalszą walką z wrogami Polski naucz się człowieku poprawnie pisać w
        swoim ojczystym języku - to właśnie jest jeden ze skromnych, ale prawdziwych
        przejawów patriotyzmu
    • Gość: darekw Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 09.01.04, 17:09
      Z żalem żegnamy Pana Ambasadora, Shalom.
    • rolotomasi Re: Weiss: do zobaczenia Polsko 09.01.04, 17:29
      Przyjacielskie ukłony
      dla Weissa Szymka z Borysławia
      co Polaków i Żydów więzi rozsławia
      Bądź pozdrowiony !
    • ojejku68 Re: Weiss: do zobaczenia Polsko 09.01.04, 17:56
      Szkoda, wielka szkoda ze opuszcza Pan Polske. Gratuluje odznaczenia. Rzetelnie
      Pan sobie na nie zapracowal.
      • Gość: Palnick Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.stenaline.com 12.05.04, 01:54
        Super facet!
    • Gość: Kugel Logika Kalego by Mr Weiss IP: 62.181.161.* 09.01.04, 18:33
      Występujący 10 maja w telewizyjnym programie Krakowskie Przedmieście 27
      ambasador Izraela – Szewach Weiss gwałtownie oskarżył Polaków o mordowanie
      Żydów w Jedwabnem, odmówił przeproszenia Polaków za żydowskie zbrodnie z okresu
      wojennego i stalinizmu. Poniżej prezentujemy obszerne fragmenty dyskusji.

"To Polacy palili Żydów!"

(...).

– Tomasz Skory: Panie Ambasadorze, czy uważa pan, że Polacy mogą poważnie
      liczyć na przeprosiny Żydów za udział ich w stalinizmie?

– Konrad Piasecki: Polscy biskupi powiedzieli..
      – Szewach Weiss [przerywa]: Ja rozumiem to pytanie, ale ja się w ogóle dziwię
      jak człowiek sprawiedliwy i porządny – nie wy, bo wy pytacie się to, co pytają
      inni – że może w ogóle prosić żydowskiego narodu, żeby prosił o wybaczenie i
      przebaczenie od polskiego narodu. No bo co myśmy zrobili przeciw polskim
      narodom? Ja chcę to dokładnie wytłumaczyć. Tutaj żyło trzy i pół miliona Żydów.
      Hitlerowcy zamordowali więcej niż trzy miliony Żydów w Polsce i na polskiej
      ziemi jeszcze półtora miliona Żydów, nie Polacy. W Jedwabnem, w innych
      miejscach to badają. Zobaczymy co tam było. Myśmy wszyscy byli ofiarą faszyzmu,
      ale specjalnie Żydzi. A to, że podczas, w różnych czasach w Polsce, na polskiej
      ziemi byli tacy, co byli aktywiści komunistyczni... Tam było nie wiem ile: 350,
      7000 Polaków i 622 Żydów, to tak samo jak w Katynie, kiedy Sowieci, Rosjanie,
      zamordowali szesnaście–siedemnaście tysięcy Polaków, polskich obywatelów, tam
      było sześćset–siedemset Żydów. To dlaczego ja to mówię...

– Konrad Piasecki: Bardzo przepraszam, ale to jest tak, jak w Jedwabnem, były
      miliony Polaków, które pomagały Żydom i pięćdziesięcioosobowa grupka, która
      tych Żydów zabiła. To może nie przepraszać za Jedwabne?

– Szewach Weiss: Nie, to nie jest tak jak w Jedwabnem, całkiem nie. Dlaczego?
      Bo to była część historii Polski i był komunizm w takich czy takich czasach, i
      był Gomułka, że był komunistą. I Gomułka podczas komunizmu wypędził stąd, z
      Polski, tyle i tyle tysięcy Żydów. To było. Być aktywistą w komunistycznym
      rządzie to może politycznie, historycznie, większość narodu polskiego myśli, że
      to było okropnie źle. Ale to się nie mówi o morderstwo, o spaleniu ludzi, to
      się nie bierze sąsiada, że jego znasz, że mieszkałeś koło niego, dziecko,
      staruszek, rabina; wiesz, jak się on nazywa i bierze się go do stodoły i się go
      osobiście pali!

A ja powiem coś takiego. Jeżeli będzie coś takiego, ktoś będzie mówił, że
      wszyscy obywatele Polacy, polski obywatele, że byli aktywiści podczas
      komunistów, dziesięć milionów, więcej niż we wszystkich czasach byli aktywiści.
      Wszyscy. Jednak nie mordowali nie palili ludzi codziennie. Co ma jedno z
      drugim? To jest manipulacja antysemityczna. To nie jest prawda historyczna.

– Konrad Piasecki: Stanowisko biskupów jest manipulacją antysemicką?

– Szewach Weiss: Nie, bo stanowisko biskupów było inne. Stanowisko biskupów
      mówi: było tak i tak. Ja w ogóle chcę tu coś powiedzieć. Ja nie jestem sędzią
      polskiego narodu i nie anty–Polak. Ja wiem dokładnie, że w Polsce nie było
      Petaina, (...) i nie Horthy, i nie Tysso, wiem o tym. Ja wiem, że było bardzo
      dużo sprawiedliwych wśród narodów świata, mnie też ratowali. Ale wy wiecie i ja
      wiem, i będziemy wiedzieć więcej, że byli tacy i tacy, człowiek czy grupa, tak,
      że paliła swoich sąsiadów. Ja nie mówię, że naród polski ma przeprosić, prosić
      o przeproszenie w swoim imieniu, jako kolektywnie, to nie tak wygląda. Jeżeli
      zechcą, jeżeli zechcą, tak jak prezydent Kwaśniewski powiedział: myśmy mieli
      taką grupę, nie wiem jeszcze ile...

– Tomasz Skory: Ale Żydzi również mieli takich, co pracowali w UB, w NKWD.

– Szewach Weiss: A dlaczego wszyscy Żydzi? Jeżeli są procesy polityczne i w
      tych procesach politycznych... Jak się zapytam pytaniem: dlaczego na Majdanku,
      na przykład w innych miejscach czy na przykład w ONZ, jest tam tablica, już
      pięćdziesiąt lat, że tutaj i tutaj Niemcy, faszyści zamordowali tyle i tyle
      obywatelów polskich. A to wszyscy byli Żydzi – o tym się nie mówi! Ale jeżeli
      pół miliona byli aktywiści u komunistów to już nie są wtedy obywatele polscy,
      wtedy szuka się Żyda, a ta grupa Żydów nie mieli prawie żaden kontakt z Żydami,
      oni wyszli z tego narodu w ogóle. Także to w ogóle niepodobne!

– Konrad Piasecki: Panie Ambasadorze, ale jeśli Polacy mają zasypywać te rowy
      między Polakami a Żydami, to Żydzi też to mogą robić!

– Szewach Weiss: Moi kochani, to jest całkiem niepodobne. Oni nie palili
      ludzi...

– Tomasz Skory: Oni doprowadzali m.in. do wywożenia ludzi na Syberię.

– Szewach Weiss: Pan wierzy? Tyle Żydów, prowadzili ich na Syberię? Ja jeszcze
      bym chciał coś powiedzieć. Będą tutaj procesy, śledztwa i badania, tak jak się
      teraz bada Jedwabnego. I historycy dojdą do tego, czy ci półtora miliona
      aktywistów i może było tam półtora Żydów, czy mają coś przeciwko nim – dlaczego
      nie... Na tej platformie. To nie należy do tej platformy. Ja wam jeszcze coś
      powiem, to jest takie “ale”, spalili dzieci, mordowali Jankiel, Mosze, Ruhel,
      zapchali do stodoły z naftą, benzyną i spalili. A że było pięć Żydów i
      trzydzieści tysięcy Polaków, że byli aktywiści w takim i takim rządzie. To jest
      podobne?

– Konrad Piasecki: Panie Ambasadorze, nikt nie kwestionuje, że tragedia
      holokaustu...

(...). Stanowisko biskupów jest manipulacją, bo użył Pan słowa manipulacja...

– Szewach Weiss: Nie, ja jestem o wiele dokładniejszy.

– Tomasz Skory: To co jest manipulacją?

– Szewach Weiss: To, że biskupi postanowili, że trzeba się modlić i prosić,
      żeby Bóg nam wybaczył, dobrze, jesteśmy dzieci tego samego Boga. Ja bym chciał
      jednak, by prosili, żeby ludzi też prosili o wybaczenie od innych ludzi, ale to
      w porządku. Ja mówię dokładnie i wyraźnie: taka ważna osobistość na przykład
      jak kardynał Głemp, na takim wysokim stanowisku, z takim wpływem, i ja mam do
      niego honor: myśmy mieli spotkanie – ja jestem przewodniczącym Yad Vashemu
      razem z profesorem Guttmnanem – i razem siedzieliśmy z kardynałem Głempem.
      Bardzo ciekawie było. Przyjemnie było, ja czułem, że może tam się coś dzieje
      głębokiego vis–ŕ–vis do Żydów. I ten motyw, że my też mamy prosić wybaczenie –
      ja mówię dokładnie – to mnie robi bardzo złe czucie. Dlaczego? O to jest
      używanie – bardzo mądre, bo to bardzo inteligentny człowiek – takie niby
      ostrożne, a nieostrożne – bo my to czujemy – argumentów, że podczas drugiej
      światowej wojny, no było kilku Żydów, że byli aktywiści w komunizmie – trzeba
      zawsze dodać tyle i tyle Polaków! Czy on mówi to Polakom?!? Czy on szuka to na
      swojej ulicy? Czy ta wielka osobistość honorowa – że ja mówię z wielkim honorem
      do niego, naprawdę – szuka to w swoim mieszkaniu, w swoje wiosce, u swoich? W
      swojej rodzinie, ja nie wiem gdzie?

– Tomasz Skory: Nie musi szukać Panie ambasadorze – za Jedwabne przepraszamy...

– Szewach Weiss: Jeszcze nie przepraszamy...

– Tomasz Skory: Nie trzeba tego szukania. Może Żydzi są zakłopotani
      uczestnictwem swoich...

– Szewach Weiss [przerywa]: Moi drodzy, moi kochani. To nie jest to samo w
      ogóle. Ja wracam do tego samego elementu: czy ktoś tutaj może powiedzieć mi, że
      aktywizm polityczny, taki i taki, że podczas procesów historycznych wygląda
      jaki błąd, każdy naród miał takich polityków, że to były tragedie, że się
      zmieniły. Ja jestem szczęśliwy, że Polska jest demokratyczna. A palenie dzieci,
      osobiście swoich sąsiadów to jest to samo? To jest inna sprawa!

– Konrad Piasecki: Stanowisko biskupów nie zadowala ambasadora Izraela w
      Polsce?

– Szewach Weiss: (...). Ja bym prosił kardynała Głempa z głębokim honorem, żeby
      w t
      • bulk Re: Logika Kalego by Mr Weiss 10.01.04, 03:50
        Bardzo dobry cytat! Ogólnie Szewach Weiss jest dobrym człowiekiem na dobrym
        stanowisku. Podobał mie sie artykuł z miesiąc, ze dwa miesiąc do tyłu w "nie"
        wyjaśniający powody ustąpienia (czytaj: wycofania go przez mocodawców z Izrael.
        Ortodoxyjne Żydzi w rządzie w Izrael zrozumieli, że P. Szewach Weiss zbyt
        dobrze układa stosunki z Polską) z Polski. P. Szewach Weiss jest rozsądnym
        Żydem, nie jest ortodoxem, nie prowokuje, stara sie złagodzić konflikty. Każdy
        kto na tym forum atakuje P. Szewacha Weissa czyni poważny błąd.
        Przyznanie Krzyż Wielki Orderu Zasługi RP przez Izaaka Stolzmana dla Pana
        Ambasadora traktuję jako potwierdzenie powyżej wypowiedzianych tez.
        Licze na to, ze przedwojenny majątek Żydowski wróci do właściwych właścicieli,
        liczę na to, że Żydowskie firmy będą mocniej uprzywilejowane pod wieloma
        względami w robieniu koszernych interesów w Polsce. Koniec końców, aj waj, czy
        to warto się kłócić, jeśli wiadomo, że to my mamy rację?
        Rabin Kristowski
        Radzymin
        pragniesz do mnie napisać? - pisz na Berdyczów@Berdyczów.pl
    • Gość: olinka Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.kolonianet.gda.pl 09.01.04, 19:50
      Szkoda, że nas opuszcza. Wielka szkoda. To niezwykły człowiek. Aż się boję
      czytać posty, bo wiem ile jest tu antysemitów.
    • Gość: SK Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 20:02
      Wyrazy szacunku i sympatii dla pana Weissa i kiedy zechce do zobaczenia znów w
      Polsce.
    • Gość: wysz Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: 217.168.192.* 09.01.04, 20:03
      Do widzenia....Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze wróci, a nowy ambasador będzie
      godnym następcą.

I proszę nie przejmować się bzdurnymi postami

• Gość: radość Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.01.04, 20:15
      wyjeądzaj i nie wrcaj tu nigdy. nie trzeba nam takich przyjaciół, wy potraficie
      tylko siać zament, to w was nienwiść do innych narodów. PALESTYŃCZYKÓW
      NIESZCZĘŚCIE TO TO,ŻE SASIADUJĄ Z WAMI, Nie chcemy was w Polsce, więc
      wyjezdżaji zabierz innyc swoich do Izraela. Polska to nie wasza ojczyzna i
      nigdy nia nie bedzie. Jak będziecie tak mieszać i prowadzić do zguby nasz kraj,
      powtórzy sie rok '68. Powodzenia w Izraelu.
      • Gość: Nath Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 09.01.04, 22:03
        Co to znaczy "nie chcemy was w Polsce? W czyim imieniu ty sie wypowiadzasz?
        Skinheadow? Neonazistow?

• Gość: zbigniew Dobkowski Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: 62.233.130.* 09.01.04, 20:18
      Jego Ekscelencja Ambasador Państwa Izrael w Polsce Szewach Weiss zrobił wiele
      dla obu państw, przez cały czas swojej misji łączył a nie dzielił, był
      wszędzie tam gdzie należało być i godnie reprezentował tak swój kraj jak i
      dawna Ojczyznę .Miałem przyjemność znać Jego Ekscelencje osobiście i jestem
      pod wrażeniem choćby jego przemówienia w Jedwabnem.To prawdziwy skarb w
      stosunkach polski-izraelskich, to wielki człowiek, dyplomata i mąż stanu.
      Wielka szkoda, że kończy swoją misję , wypada mieć nadzieję ,że będzie wracać
      do Polski nie raz i nie dwa,że nadal w Izraelu będzie prezentował linię
      pojednania i wzajemnej sympatii między Narodami tak dotkliwie i tragicznie
      poddanymi losom historii.Szewach Weiss jako dziecko Holocaustu jest symbolem
      przetrwania a jednocześnie głosem sumienia nas wszystkich.Dziękuję Jego
      Ekscelencji za jego posługę w Polsce.
      • Gość: OSKAR Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.pop.bezeqint.net 09.01.04, 21:54
        PANIE DOBKOWSKI, PRZEZ PANA I JESZCZE PARE SWIATLYCH POLAKOW MOZNA DOCZYTAC DO
        KONCA TEN WATEK...
      • Gość: kd Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.turbonet.com 09.01.04, 21:59
        Trudno byloby to ujac lepiej!
    • Gość: abc Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 20:19
      To byl znakomity Ambasador wielkiej sprawy.
      Czy naprawde musi Pan wyjezdzac, Panie Weiss?
    • partnerzy No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi... 09.01.04, 20:20
      No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi... To rzeczywiscie sluzylo
      zblizeniu polsko - zydowskiemu??? To chyba jakas hipokryzja. Moze nie mialem
      szczescia, ale kazda wypowiedz Weissa, ktora slyszalem, byla nacechowana
      moralizatorstwem i niezaspokojonym poczuciem krzywdy, nakazujacym wszystkim
      Polakom ukorzenie sie i przepraszanie za winy przodkow. Toz to bylo stawianie
      nieomal na rowni z kolegami Adolfa... Nieodparcie nasuwa mi sie tu obraz
      z "Pianisty" Polanskiego, kiedy to ukazani w tym obrazie zydzi podczas II
      wojny cierpia glod i nieszczescie, a polacy spaceruja w sloneczku, pomiedzy
      straganami pelnymi swiezej zywnosci, usmiechnieci i szczesliwi.

A tu cos z zycia wziete:
      Maj 2003. Scena z pokładu lotowskiego boeinga 767, odbywającego rejs na trasie
      Nowy Jork (JFK) – Warszawa. Miejsca w samolocie zajmuje duża grupa pasażerów o
      bardzo charakterystycznym wyglądzie i zachowaniu, jednoznacznie wskazującym na
      przynależność do pewnej formacji religijnej. Nazwy tejże formacji nie będę tu
      wymieniał, nie chcąc być posądzonym o anty... uprzedzenia ;-) religijne, co
      zdarza się stosunkowo często osobom publicznie krytykującym członków tejże
      grupy. Nazwa ta zresztą nie jest istotna dla sprawy, wszak kupując bilet
      nabywamy przecież prawa do identycznych przywilejów i obowiązków, niezależnie
      od koloru skóry, religii czy języka... Grupa, o której wspomniałem, jest
      podczas całego lotu preferencyjnie traktowana przez personel pokładowy, który
      nadskakuje jej członkom, niemal lekceważąc pozostałych pasażerów, zajmujących
      miejsca w tym samym przedziale klasy ekonomicznej. Członkowie „grupy” jako
      pierwsi otrzymują napoje i posiłki, dopiero po zakończeniu tej operacji
      obsługiwani są „inni” - czyli pozostali pasażerowie klasy ekonomicznej.
      Wszystko dzieje się oczywiście bez słowa wyjaśnienia i szczególnej atmosferze
      klientów „pierwszej i drugiej kategorii”.
      Po posiłku przyszedł czas na film, jednak nie dane było pasażerom obejrzeć go
      w spokoju. Oto nadszedł czas na głośne modły na stojąco i kilkudziesięciu
      mężczyzn powstało ze swoich miejsc. Wraz z grupą powinien chyba głośno modlić
      się cały samolot, bo jej członkowie głośno pokrzykując i śpiewając
      najwidoczniej chcieli nakłonić pozostałych do przerwania oglądania filmu.
      Niestety później nie było lepiej. Spokój nocnego odpoczynku był kilkakrotnie
      zakłócany przez podobne, równie hałaśliwe „sesje modlitewne”. W każdej
      normalnej linii obsługa natychmiast zareagowałaby na takie nietaktowne
      zachowanie, zapewniając właściwy komfort podróży pozostałym pasażerom,
      płacącym przecież za bilet ciężkie pieniądze. Nic takiego się jednak nie
      dzieje i wszyscy muszą kilkakrotnie znosić nocą donośne zawodzenie pokaźnej
      grupy mężczyzn – nici ze snu. Śniadanie podawane jest wg tego samego rytuału –
      najpierw napiją się i najedzą „uprzywilejowani”, potem zaś obsługa dotrze do
      pozostałych pasażerów. Tuż przed lądowaniem, kiedy samolot przygotowuje się do
      finalnego podejścia na pas, część członków grupy odpina pasy, wstaje i
      ponownie zaczyna głośne modły. Zdezorientowane stewardesy nie wiedzą, co
      począć w tej sytuacji, próbują wytłumaczyć„niesfornym” podróżnym
      niebezpieczeństwo dla nich i innych pasażerów, wynikające z takiego
      zachowania. W końcu bezradne jak dzieci idą na układ z religijnym guru grupy.
      Dzięki temu większość wraca na miejsca, a jedynie kilkuosobowa „starszyzna”
      udaje się do pomieszczenia dla stewardes, gdzie przygotowuje się posiłki i tam
      oddaje się głośnej modlitwie. Pozostali pasażerowie przyglądają się sytuacji z
      szeroko otwartymi ze zdziwienia oczyma, wszak nierzadko zdarzają się sytuacje,
      kiedy przyparty do muru fizjologiczną potrzebą pasażer jest zawracany na swoje
      miejsce z toalety z uwagi na lądowanie bądź turbulencje...
      Zdecydowałem się opisać tę historię, by pokazać nie tylko brak
      profesjonalizmu, wynikający z nieprzygotowania personelu pokładowego LOT-u do
      odpowiedniej reakcji na problemy, ale i zwykłe, bezczelne chamstwo w stosunku
      do (nie tylko) polskojęzycznych, normalnie zachowujących się pasażerów.
      Podróżowałem już wieloma liniami setki razy w USA i Europie – ale czegoś
      takiego jeszcze nie widziałem. Vivat LOT!!!
      • Gość: autor Re: No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi.. IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 20:36
        No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi... To rzeczywiscie sluzylo
        zblizeniu polsko - zydowskiemu??? To chyba jakas hipokryzja. Moze nie mialem
        szczescia, ale kazda wypowiedz Weissa, ktora slyszalem, byla nacechowana
        moralizatorstwem i niezaspokojonym poczuciem krzywdy, nakazujacym wszystkim
        Polakom ukorzenie sie i przepraszanie za winy przodkow. Toz to bylo stawianie

zgadzam sie z ta opinia
        niestety moralnosc kalego
        ze zdiwieniem uslyszalem ze ON byl z frakcji pojednania z palestynczykami
        wspolczuje palestynczykom takiego pokojowego sojusznika
        toz wiecej zrobili izraelscy lotnicy odmawiajac lotow na cele cywilne w palestynie
      • rolotomasi Re: No tak... publiczne wypowiedzi.. 09.01.04, 22:12
        Partnerzy; było: " duża grupa pasażerów o bardzo charakterystycznym wyglądzie i
        zachowaniu, zjednoznacznie wskazującym na przynależność do pewnej formacji
        religijnej. Nazwy tejże formacji nie będę tu wymieniał, nie chcąc być
        posądzonym o anty... uprzedzenia ;-) religijne, co zdarza się stosunkowo często
        osobom publicznie krytykującym członków tejże grupy. "
        Jak się nie ma cywilnej odwagi (jaj, po prostu), żeby ludzi i rzeczy nazywać
        takimi jakie są, oraz, uwagę zwrócić na chamskie zachowanie, to o co
        pretensje ?! do innych, hę ? Zacznij pan od siebie to dojdziemy do prostackich
        Żydów w samolocie LOT-u i uwag na temat wypowiedzi Szewacha Weissa.
      • Gość: McMac Re: No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 22:28
        A propos LOTu, przeczytajcie sobie opowiadanko francuskiego żyda Federmana, o
        jego podróży LOTem do Polski i o Polakach w ogóle. Baaaardzo pouczające:

www.federman.com/rffict10.htm

• rolotomasi Re: No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi.. 09.01.04, 22:45
          McMac<< Przeczytałem i niiiiic się nie pouczyłem, to już było.
          • Gość: McMac Re: No tak... Weiss i jego publiczne wypowiedzi.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 22:59
            O holokauście też już coś gdzieś czytałem. Było już. Forget about it?
            • Gość: Marek Re: No tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 23:42
              Gość portalu: McMac napisał(a):
              > O holokauście też już coś gdzieś czytałem. Było już. Forget about it?

Wiesz człowieku o pseudonimie McMac, inne Twoje wypowiedzi kojarzą mi się z
              tymi, co to dziś w nocy pijani bili się o jakieś ochłapy z Media Markt. Sam
              nie wiem, skąd to skojarzenie, ale jakoś mi pasujesz...
              • Gość: McMac [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 00:10
                • Gość: Marek Re: No tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 01:05
                  Gość portalu: McMac napisał(a):

> "Pijani" bili sie o "ochłapy"?
                  > Widziałem w TV zdjęcia z amerykańskich malls, kiedy ogłaszano "sales". Było
                  > to samo. Spadaj żydku!

To prawda, w kazdym narodzie zdarzają się tacy psychole. Coraz bardziej mi do
                  takiego obrazu pasujesz. Teraz już wiem dlaczego. Biegnij sie tłuc o jakiegoś
                  walkmana, może odreagujesz.
                  • Gość: Jacek-t Re: No tak... IP: *.chello.pl 10.01.04, 03:14
                    Ciekawe tylko, że to ty interesujesz się szczegółami jakiejś bijatyki pod
                    supermarketem a nie MC Mac. Więc kto tam bardziej pasuje?
                    • Gość: Marek Re: No tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 10:32
                      Gość portalu: Jacek-t napisał(a):
                      > Ciekawe tylko, że to ty interesujesz się szczegółami jakiejś bijatyki pod
                      > supermarketem a nie MC Mac. Więc kto tam bardziej pasuje?

Mnie przeraża, że ludzie dla marnych ochłapów zdolni są tratować i ranić się
                      nawzajem. Po prostu brak szacunku dla innych ludzi, jaki w tym wątku ów McMac
                      prezentuje skojarzył mi się z wczorajszym newsem.
                      p.s. szkoda, że Ty również nie zachowujesz elementarnego szacunku dla
                      dyskutantów. Po polsku w formie pisemnej zwraca się do rozmówców per "Ty" a
                      nie "ty". Ale cóż, wiele w tym wątku pogardy dla innych ludzi, to tylko jeden
                      z jej elementów...
                      • Gość: kolaborant Re: No nie... IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 14:11
                        To dobrze że *ty* masz szacunek do innych obrażając zarazem prawie wszystkich
                        do okoła.
                        • Gość: Marek Re: No nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:05
                          Gość portalu: kolaborant napisał(a):

> To dobrze że *ty* masz szacunek do innych obrażając zarazem prawie
                          > wszystkich do okoła.

możesz mi wskazać miejsce, gdzie obrażam prawie wszysktkich?
              • Gość: kolaborant a ty mi się kojarzysz... IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 14:08
                a ty mi się kojarzysz z żydemi którem Polacy za wojny pomagali, a potem ci
                żydzi szli do niemców i donosili na tych samych Polaków, żeby ratować swuj
                tyłek, nie wiem, skąd to skojarzenie, ale jakoś mi pasujesz...
                • Gość: Marek Re: a ty mi się kojarzysz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:12
                  Gość portalu: kolaborant napisał(a):
                  > a ty mi się kojarzysz z żydemi którem Polacy za wojny pomagali, a potem ci
                  > żydzi szli do niemców i donosili na tych samych Polaków, żeby ratować swuj
                  > tyłek, nie wiem, skąd to skojarzenie, ale jakoś mi pasujesz...

Wypowiadasz się o polskich i żydowskich tematach, a niestety nawet języka
                  polskiego nie opanowałeś.
                  • Gość: OKO Re: a ty mi się kojarzysz... IP: *.nycap.rr.com 15.05.04, 07:05
                    CO MA OPANOWANIE JEZYKA POLSKIEGO DO MOWIENIA PRAWDY? JAK TYLKO KTOS ZACZNIE
                    PISAC PRAWDE O ZACHOWYWANIU SIE ZYDOW W CZASIE OKUPACJI TO ZARAZ GO ZYDZI OD
                    GLUPKA I ANALFABETY WYZWIA.NA FORUM BY CHCIELI ABYSMY PISARZAMI BYLI A KIEDY
                    ONI W USA PROGRAMY ROBIA NA TEMATY POLSKO -ZYDOWSKIE TO NIGDY POLSKIEGO
                    HISTORYKA CZY TEZ PROFESORA NIE POPROSZA O WYPOWIADANIE SIE NA TEN TEMAT.
                    ZAWSZE ZYDOWSKI PUNKT WIDZENIA JEST PRZEDSTAWIANY PRZEZ ZYDOWSKIE OSOBY Z
                    AUTORTYTETEM A NA "LAWIE OSKARZONYCH" REPREZENTUJACA OCZYWISCIE POLSKE
                    ZASIADAJA BEZZEBNI WIESNACY KTORZY BEZWZGLEDNIE MANIPULOWANI
                    PRZEZ "AUTORYTETY" W SUMIE NIE ZDAJAC SOBIE SPRAWY POWIEDZA TO CZEGO ZYDZI
                    CHCA.DAJ WIEC CZLOWIEKOWI SPOKOJ NA TEMAT JEGO OPANOWANIA J. POLSKIEGO I SKUP
                    SIE NA FAKTACH KTOre CI PRZEKAZUJE. NIE PATRZ NA OPAKOWANIE PACZKI TYLKO NA
                    JEj ZAWARTOSC.
    • Gość: MACIEK "Pokojowa broń!!!!!! " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 20:28
      Najlepiej by bylo, aby ten czlowiek się w ogóle nie narodził.
      • Gość: Dwaint [...] IP: 195.166.233.* 09.01.04, 23:10
    • Gość: Robert Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 20:33
      Nie wracaj tu !!!
      • wysz Re: Weiss: do zobaczenia Polsko 09.01.04, 20:49
        Skąd w was tyle agresji???? Ludzie - opamiętajcie się! Gdyby był Norwegiem czy
        Brazylijczykiem to nikt by złego słowa nie powiedział. Mało tego - nie było by
        nawet tego wątku. A tak to czytam tylko: "ONI", "wynoście się" i inne głupoty.

Może jeszcze coś na cyklistów i filatelistów??
      • Gość: miki Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.04, 20:51
        Schalom,Wielce Szanowny Panie Ambasadorze.Prosze wracac do nas jak najczesciej.
    • Gość: radość Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.01.04, 20:35
      wstydzę się za te słowa. Mam wyrobione zdanie o tym Panu. Szczęście dla Polski
      i polaków, że w końcu wyjechał. Buta tego człowieka przerażała mnie. Oni
      wszyscy mieszkajacy tu i Ci z Izraela nie są obłudni,nie potrafią byc wdzięczni
      nikomu, a dzieki polakom tylu ich przezyło. Czy należało ich bronić, gdy teraz
      nas opluwają. Ja żałuję jednego, Ze Pan ambasador nie zabiera do Izraela
      wszystkich żydów mieszkajacych w Polsce. Jestem przekonana, że o wiele jepiej
      byłoby w naszym kraju, gdyby oni nie mieszali.
      • Gość: Nath Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 09.01.04, 22:05
        A ja jestem przekonana ze o wiele lepiej by bylo w naszym kraju gdyby nie bylo
        w nim takich slodkich idiotek jak ty...
      • Gość: jot do radosci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 00:01
        Napisalas: "nie sa obludni"? to chyba dobrze? juz widze, jak bys ty ich
        bronila, wtedy, w czasie okupacji, szmalcowniczko. Polakow, Zydow - pisze sie z
        wielkiej litery ale co cie to obchodzi. Wrzodak bylby zachwycony. I inni z
        twojej lawki lpr.
    • Gość: Obserwator Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 20:57
      Panie Ambasadorze, Życzę Panu dużo szczęścia, radości i zdrowia. Dziękuję Panu
      za Pana misję w Polsce i Pana starania na rzecz poprawy stosunków między
      naszymi narodami. Shalom.
      • Gość: c4 No to powodzenia! IP: *.nas6.somerville1.ma.us.da.qwest.net 10.01.04, 00:46
        Przeciez ty jestes Zydem panie Obserwator. Zyczysz pan poprawienia stosunkow w
        narodzie zydowskim? No to powodzenia! Na pewno to sie przyda. Hahaha!
    • Gość: Polak Re: Weiss: do zobaczenia Polsko IP: *.telia.com 09.01.04, 21:04
      Zydzi sa narodem o twardym karku i sercu.Cial
    • Gość: aaa MOJE WYRAZY UZNANIA DLA WEISSA IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 21:26
      Wspaniały człowiek. Jeden z najmądrzejszych Żydów, jakich znam. Nie, jeden z
      najmądrzejszych ludzi, jakich znam. To dobry człowiek.
      A Nd-ecja wspaniała niech się zajmie jego przeciwnikami wśród rodzimych
      polityków - faktycznych polakożerców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka