Dodaj do ulubionych

Rozpoczął się proces polityków przeciwko feliet...

IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 13:46
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040109/publicystyka/publicystyka_a_1.html
Warto przeczytać. Majcherek Ameryki nie odkrywa, ale nie wygląda na to by się
zląkł Czarzastego i Jakubowskiej.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Majcherek, trzymaj się! 09.01.04, 14:38
      Mam nadzieję, że Majcherek wygra. Dobrze, że sąd nie zgodził się na wezwanie
      Nałęcza i Michnika na świadków bo obaj by raczej Majcherkowi zaszkodzili, po
      tym jak powtarzają, że Jakubowska vel Ręcznik jest niewinna tylko jakoś się tak
      niechcący pojawiła bo ją źli ludzie wykorzystali.
      • gini Re: Majcherek, trzymaj się! 09.01.04, 14:49
        kataryna.kataryna napisała:

> Mam nadzieję, że Majcherek wygra. Dobrze, że sąd nie zgodził się na wezwanie
        > Nałęcza i Michnika na świadków bo obaj by raczej Majcherkowi zaszkodzili, po
        > tym jak powtarzają, że Jakubowska vel Ręcznik jest niewinna tylko jakoś się
        tak
        >
        > niechcący pojawiła bo ją źli ludzie wykorzystali.

Co Ty nie powiesz Kataryno, dziwne tylko, ze pan Majcherek chcial sie zastawic
        akurat Michnikiem i Naleczem, Nalecz to on robi chyba za recznika Agory.
        Nic tylko spekuluje z Kublikowa jakby tu zrobic, by gazecie zrobic dobrze.
        A dzis GW zdobyla raport komisji!!
        Jakie one zdolne.
        Dziwie sie, ze popierasz dziennikartzy, ktorzy feruja wyroki bez sadu, ale coz
        i Tobie i gazecie to na reke, a , ze Ty tez jestes recznikiem Agory na tym
        forum to nie nowina zadna.
        Raczej to smutne.
        • kataryna.kataryna Re: Majcherek, trzymaj się! 09.01.04, 15:02
          gini napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Mam nadzieję, że Majcherek wygra. Dobrze, że sąd nie zgodził się na wezwan
          > ie
          > > Nałęcza i Michnika na świadków bo obaj by raczej Majcherkowi zaszkodzili,
          > po
          > > tym jak powtarzają, że Jakubowska vel Ręcznik jest niewinna tylko jakoś si
          > ę
          > tak
          > >
          > > niechcący pojawiła bo ją źli ludzie wykorzystali.
          >
          >
          > Co Ty nie powiesz Kataryno, dziwne tylko, ze pan Majcherek chcial sie
          zastawic
          > akurat Michnikiem i Naleczem, Nalecz to on robi chyba za recznika Agory.
          > Nic tylko spekuluje z Kublikowa jakby tu zrobic, by gazecie zrobic dobrze.
          > A dzis GW zdobyla raport komisji!!
          > Jakie one zdolne.

A jaki to ma związek z procesem Majcherka?

> Dziwie sie, ze popierasz dziennikartzy, ktorzy feruja wyroki bez sadu, ale
          coz
          > i Tobie i gazecie to na reke, a ,

Dlaczego mi ma to być na rękę?
          A czytałaś w ogóle ten tekst Majcherka? Uważasz, że nie miał podstaw powiedzieć
          tego co powiedział? Musisz czekać na wyrok sądu, żeby sobie zdanie o
          Jakubowskiej i Czarzastym wyrobić?

ze Ty tez jestes recznikiem Agory na tym
          > forum to nie nowina zadna.

Nie nowina, już to wielokrotnie obwieszczałaś.

> Raczej to smutne.

Co smutne? Że sobie coś wymyśliłaś?

• Gość: k37 Re: Majcherek, trzymaj się! IP: *.icpnet.pl 09.01.04, 15:09
            kataryna.kataryna trzymaj się!:)))
      • perski_dziadzio Kataryna, trzymaj się! 09.01.04, 20:00
      • Gość: Kowalski Jan Re: Majcherek, trzymaj się! nie damy się !! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 10.01.04, 14:30
        Panie Majcherek nie daj się Pan tym gnojom z sld, musimy przetrzymac dopóki nie
        zdechną.
      • Gość: S. Flores Re: Majcherek, trzymaj się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 01:14
        "...że Jakubowska vel Ręcznik jest niewinna tylko..."

Właśnie. Czy mi się wydaje, czy Jakubowska dotąd nie skomentowała tej metafory? Jestem ciekaw,
        czy poczuła się wyzwana od szmat, czy też raczej skręci sobie z tego ręcznika linę ratunkową...
      • Gość: regen Re: Majcherek, trzymaj się! IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 12.01.04, 12:23
        kataryna.kataryna napisała:
        Dobrze, że sąd nie zgodził się na wezwanie Nałęcza i Michnika na świadków bo
        obaj by raczej Majcherkowi zaszkodzili...

To Majcherek wnioskował o świadków przeciw sobie ?
    • Gość: . zaorac to cale PO i PISsuarow IP: *.pl / 81.210.124.* 09.01.04, 14:38
      z
    • Gość: loko Re: Rozpoczął się proces polityków przeciwko feli IP: *.proxy.aol.com 09.01.04, 14:49
      Bande SLD na szubienice,to jest czerwona zaraza narodu!!!
    • aurar Grupa Trzymajaca Władzę walczy z Rzeczpospolitą 09.01.04, 19:52
      No, nie po raz pierwszy GTW walczy z tytułem i krajem. Ale ja nie jestem
      obiektywny, bo mojego szanownego stryja też pani Jakubowska pozwała do sądu,
      więc ja już się nie wypowiadam bo i mnie zaskarży lwica jedna:) Na szczęście
      nie tylko MI8 jej spada. A co do pana Czarzastego, misia naszego złotego, to
      cóż. Poczytajcie sobie szmatławy Przegląd i nasz misiu radia lokalne tak
      bardzo kochajacy jest tam pod rubryczką "Nadzieje" czy coś takiego, ale
      ogólnie w tym klimacie. On nam jeszcze pokaże! A jak na razie to ten pewniak
      kandydat na prezea TVP Waldek Dubaniowski przepadł z kretesem, co przypomina
      nam starą maksymę: "Nigdy nie mów nigdy". A tak już w ogóle, to może byście
      wrócili do Piotrka Urbankowskiego? To świetny koleś, pracowity i lojalny.
      Cenię go i lubię. Precz z siepactwem, chwała nam i naszym kolegom! Ch...je
      precz!!!
      • Gość: Jagnieszka Józku! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.04, 21:26
        Co Ty gadasz!!!
    • Gość: Henryk Re: Rozpoczął się proces polityków przeciwko feli IP: 82.160.16.* 10.01.04, 00:51
      Przeczytałem. Nie zmienił Majcherek(Rzeczpospolita) napastliwego tonu, wypisz wymaluj jak w artykułach "Wyborczej" we własnej sprawie. Mam dziwne uczucie , że redaktorów obu gazet łączy: wspólny front walki, zaciekły atak na wspólnych "przeciwników", jakieś bezgraniczne przekonanie o własnej nieomylności.
      Czwartej władzy dalej się wydaje, że wszystko jej wolno.
    • Gość: Jagnieszka Zastraszony Majcherek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.01.04, 04:26
      powiedział o pani Jakubowskiej i panu Czarzastym:

>>> - Jest w Polsce atmosfera zastraszania. Oboje złożyli wiele pozwów
      przeciwko różnym publicystom. To powinno nas uczulić, czy nie mamy do czynienia
      z sytuacją, która grozi ograniczeniem wolności słowa przez zastraszanie
      dziennikarzy, którzy będą się bali wyrazić swoje opinie<<<

Wolność słowa nie jest wartością bezwzględną, lecz podlega ograniczeniom,
      proszę Majcherka. Granicą są dobra osobiste ludzi oszczerzanych, pomawianych,
      zniesławianych i w inny sposób opluwanych przez majcherkopodobnych. Tak na
      szczęście stanowi PRAWO.
      Jestem pewna, że powodowie wygrają ten proces w krótkich abcugach. Żal tylko,
      że kara wyniesie marne 20 000 zł. Brakuje przynajmniej dwóch zer (jak byłoby w
      USA). Wtedy zarówno dziennikarskie hieny, jak i same redakcje NASTĘPNYM RAZEM
      nie ośmieliłyby się zamieszczać potwarzy i insynuacji pod adresem Bogu ducha
      winnych ludzi.
      • kataryna.kataryna Re: Zastraszony Majcherek 12.01.04, 14:48
        Gość portalu: Jagnieszka napisał(a):

> powiedział o pani Jakubowskiej i panu Czarzastym:
        >
        > >>> - Jest w Polsce atmosfera zastraszania. Oboje złożyli wiele pozwów
        >
        > przeciwko różnym publicystom. To powinno nas uczulić, czy nie mamy do
        czynienia
        >
        > z sytuacją, która grozi ograniczeniem wolności słowa przez zastraszanie
        > dziennikarzy, którzy będą się bali wyrazić swoje opinie<<<
        >
        > Wolność słowa nie jest wartością bezwzględną, lecz podlega ograniczeniom,
        > proszę Majcherka. Granicą są dobra osobiste ludzi oszczerzanych, pomawianych,
        > zniesławianych i w inny sposób opluwanych przez majcherkopodobnych. Tak na
        > szczęście stanowi PRAWO.

Zgadza się, pytanie tylko czy Majcherek oszczerzył, pomówił, zniesławił lub w
        inny sposób opluł szanownych powodów czy może raczej wyraził jak najbardziej
        uprawnioną opinię, którą podziela spora część społeczeństwa pilnie śledząca
        aferę Rywina.

> Jestem pewna, że powodowie wygrają ten proces w krótkich abcugach.

To się jeszcze zobaczy. Według mnie Majcherek jest w stanie wybronić każde
        swoje słowo z tego felietonu.

Żal tylko,
        > że kara wyniesie marne 20 000 zł.

Niech się Pani raczej modli, żeby Pani poturbowani idole nie musieli kosztów
        sprawy ponosić i wstydu się nie najedli.

> Brakuje przynajmniej dwóch zer

Dwóch zer akurat nie brakuje, dwa zera właśnie Majcherka pozywają.

> (jak byłoby w
        > USA).

Ostatnio jakiś złodziej pozwał policję, że go za ślamazarnie łapała i w czasie
        trzydniowej ucieczki sobie stopy odmroził, więc całkiem możliwe że i dwa nasze
        zera by triumfowały. Na szczęście u nas jest normalniej (taką mam przynajmniej
        nadzieję).

Wtedy zarówno dziennikarskie hieny, jak i same redakcje NASTĘPNYM RAZEM
        > nie ośmieliłyby się zamieszczać potwarzy i insynuacji pod adresem Bogu ducha
        > winnych ludzi.

No właśnie, zostawiliby Ręcznik i Świętego Mikołaja w spokoju, dziennikarzyny
        wredne.
        • Gość: regen Re: Zastraszony Majcherek IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 12.01.04, 15:35
          kataryna.kataryna napisała: Według mnie Majcherek jest w stanie wybronić każde
          > swoje słowo z tego felietonu.
          >
          Powinien. Jeśli miałoby być inaczej, to nie powinien pisać. A jeśli tak jest,
          to dlaczego czuje się zastraszany?
    • colas.breugnon Było to, Mjacherku, szczekać na Ordynata? 10.01.04, 08:12
      Winien oczywiście. Skazany być musi.
      Najwyższa pora na powrót do odpowiedzialnego dziennikarstwa.
      Niech piszą o kampanii żniwnej albo stanie wód.
      To zresztą naprawdę ważniejsze od tych harców ordynackich.
      • Gość: regen Re: Było to, Mjacherku, szczekać na Ordynata? IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 10.01.04, 10:53
        "Jest w Polsce atmosfera zastraszania. Oboje złożyli wiele pozwów przeciw
        różnym publicystom ..."

Złożenie pozwu - zastraszaniem?! Jeśli są w porządku, to czego się boją?
        Jeśli publicyści mają racje, to oskarżający ośmieszą się tylko i narażą się na
        koszty.
        Natomiast jeśli Majcherek czuje się zastraszony, to niech sam złoży pozew
        przeciw zastraszającym go.
        Od ferowania wyroków są sądy a nie Majcherek czy Jakubowska.
    • Gość: remus brawo Jakubowska i Czarzasty!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.01.04, 18:25
      macie państwo moje całkowite poparcie w waszej walce przeciw zbydlęceniu
      dziennikarskim - zwłaszcza w wykonaniu jakiegoś Majcherka. Ja wiem Rzepa, TP,
      same "wzorce" rzetelnego dziennikarstwa. Nie dla mnie a swoje przekonanie
      opieram wręcz na opinii p. Piotra Semki (jakby nie było b. prawicowy
      dziennikarz).
      A więc Jakubowska i Czarzasty: trzymam za was place
      • Gość: S. Flores Jakie tam zbydlęcenie, frajer i tyle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 01:09
        Majcherek bęcwałem jest i tyle. Oważył się napisać to co wielu myśli po wysłuchaniu państwa
        ministerstwa własnych słów i połączenia prostych faktów. I to bląd, bo po pierwsze po co pisać
        oczywistości, a po drugie po co pisać to tak, żeby mogli ciągać po sądach. Niech lepiej Majcherek
        bierze przykład z pana ministra, który jest mistrzem w nienarażaniu się na ciąganie po sądach,
        niezależnie od tego jak ciemnymi interesami się zajmuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka