Dodaj do ulubionych

Wicepremier Pol bez teki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:46
Nareszcie. Chyba pójdę się upić ze szczęścia.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 20:19
      Co to znaczy ten pytajnik na końcu tytułu?
      • Gość: Happy man :) GŁU-POL WYNOCHA :) IP: *.energis.pl 13.01.04, 21:06
        Ciekawe kiedy ten Frankenstein - GŁU-POL w końcu zrozumie że się kompromituje
        i osmiesza ?
        • Gość: chinczak Re: GŁU-POL kwach WYNOCHA :) IP: 61.48.72.* 14.01.04, 02:08
          Gdzie w tej całej koszmarnej aferze i skandalu był prezydent Kwaśniewski?! Stał
          z boku i przyglądał się? Nie, jak zawsze udawał, że Jego przy tym nie było! On
          tu był ni priczom. No, no, ciekawe tylko, kto przez 8 lat prezydentury
          podpisywał tę masę kretyńskich ustaw, których skutki odczuwamy teraz tak
          boleśnie. Czy autograf Swój pod ustawą powołującą do życia kasy chorych, a
          obecnie NFZ złożył jakiś kosmita czy pupilek Michnika i Geremka, o którym
          mawiają pieszczotliwie „nasz Olek”? Żeby było jasne nawet dla nędzy umysłowej,
          trzeba wyraźnie powiedzieć, że to nie dziennikarze czy felietoniści mają w ręku
          skuteczne narzędzia wpływające na prace rządu. Weto prezydenckie lub odesłanie
          ustawy do Trybunału Konstytucyjnego to straszny bat, potrafiący zdyscyplinować
          nawet najbardziej rozbrykany rząd i parlament. Ile razy w przeciągu 8 lat
          prezydent Kwaśniewski z tego korzystał? Do końca 2003 roku 1323 ustawy prezydent
          podpisał, zaś zawetował 31, a do Trybunału Konstytucyjnego odesłał 20! Okazuje
          się, iż 3,7% uchwalonych ustaw wzbudziło prezydenckie wątpliwości, zaś reszta
          (96,3%) była znakomita! A może Panu Kwaśniewskiemu szło lepiej z prezydencką
          inicjatywą ustawodawczą? Ile projektów ustaw zgłosił przez 8 lat? UWAGA! Aż 31!
          Za to nie szczędził czasu ani sił na zbudowanie swojego 600-osobowego dworu,
          dworu nierobów (patrz wyżej), pozerów i bufonów, którego sztandarowymi
          postaciami są dwie pałacowe blondynki Szymczycha i Siwiec, którzy jedyne co
          potrafią, to nie odpowiedzieć na każde pytanie.

<a
          href="www.angora.com.pl/index.phtml?main=1&iArticleId=4413&iArticleChapter=23&PHPSESSID=463eb1e6600f36f24089cecc72327dac"
          target=""><strong>http://www.angora.com.pl/index.phtml?main=1&iArticleId=4413&iArticleChapter=23&PHPSESSID=463eb1e6600f36f24089cecc72327dac</strong>
          </a>.<br>
      • iza.bella.iza Re: Wicepremier Pol bez teki? 13.01.04, 23:25
        Gość portalu: wyborca napisał(a):

> Co to znaczy ten pytajnik na końcu tytułu?

Znaczy to, że Miller jeszcze nie wydał rozkazu o zakończeniu prac polowych na
        polskich drogach. A powinien, bo przecież mamy styczeń i dawno już po wykopkach.
        • Gość: Wiktor Wymiatacz Wielkie Wykopywanie IP: *.biaman.pl 14.01.04, 08:38
          > Znaczy to, że Miller jeszcze nie wydał rozkazu o zakończeniu prac polowych na
          > polskich drogach. A powinien, bo przecież mamy styczeń i dawno już po
          wykopkach
          >

Lepiej nie przerywać, skoro kopanie dobrze idzie. Jak przerwą, to na jesień
          nie zdążą się rozruszac.
          Chociaz, z drugiej strony, dobrze byłoby zacząć już Wielkie Wymiatanie, czyli
          Wielkie Wykopywanie.
    • Gość: RooK Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.euv / 193.174.122.* 13.01.04, 20:50
      wywalic go! on sie tylko do otwierania 3 km odcinkow autostrady nadaje! to
      najgorszy minister w tym rzadzie
      • Gość: no i tak nie obrażać druhów IP: *.biaman.pl 13.01.04, 21:14
        --------------------------------------------------------------------------------
        wywalic go! on sie tylko do otwierania 3 km odcinkow autostrady nadaje! to
        najgorszy minister w tym rzadzie

najgorszy? uważaj, bo się Janik obrazi.
        • Gość: Towarzysz Re: nie obrażać druhów IP: 206.107.195.* 14.01.04, 03:37
          Zapomnieliscie o kretynce Lybackiej (tej od brzydkich zebow).
          A Lapiduch nie-swietej pamieci, to co, fatamorgana ?

Ministrow-durniow w tym poczwarnym nie-rzadzie Millera bez liku.

Jaki pan taki kram.
    • Gość: no i tak wicepremier do spraw IP: *.biaman.pl 13.01.04, 20:53
      czyli "O tym, jak się nie poddać, skoro poddać się z honorem nie potrafi".

Marek Pol jest jedynym konkurentem Józefa Oleksego w kategorii Tępych Buców i
      Obłudnych Politruków. Powinien zostać wicepremierem ds. Oleksego, a Oleksy -
      ds. Pola.
      • Gość: Richard Re: wicepremier do spraw IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 13.01.04, 20:57
        Chyba sie mylisz. Pol nie dorasta do piet Oleksemu. Co do Pola, to sie dziwie,
        ze Miller zmarnowal tyle czasu na zrozumienie , ze ten idiota pociaga w dol
        caly rzad! A w ogole to ilu ich jest na tej kanapie? Czy ta partyjka ma
        jeszcze jakichs czlonkow? R
        • Gość: no i tak wicepremier do spraw IP: *.biaman.pl 13.01.04, 21:02
          > Chyba sie mylisz. Pol nie dorasta do piet Oleksemu.

Może masz rację. Wszak to Oleksy powiedział: "To prawda, że nieraz
          wypowiadałem sie bardziej stanowczo niż inni, ale nie oznacza to, że były to
          wypowiedzi uczciwie przemyślane".
          Pol by tego nie wymyślił.
          A jednak trochę szkoda: chciałem mu dać fory w wyścigu z Oleksym o tytuł Buca i
          Politruka.

Czy ta partyjka ma
          > jeszcze jakichs czlonkow?

Ta partia składa się z samych członków. Niewielu ich jest, na szczęście.
    • douglasmclloyd Tak nie może być 13.01.04, 21:39
      Marek Pol, wicepremier specjalnej troski, w najdorbniejszych szczegółach
      zaprojektował niewybudowanie w 2004 100,000 kilometrów autostrad. I co? Cały
      jego wysiłek pójdzie teraz na marne?
      • basia.basia Re: Tak nie może być 13.01.04, 21:47
        douglasmclloyd napisał:

> Marek Pol, wicepremier specjalnej troski, w najdorbniejszych szczegółach
        > zaprojektował niewybudowanie w 2004 100,000 kilometrów autostrad. I co? Cały
        > jego wysiłek pójdzie teraz na marne?
        >

Jest jeden pozytyw:) Ponieważ w 2003 wybudował śladowe ilości
        autostrad to każdy cm należało z wielką pompą otworzyć a jak
        wielka pompa to Miller leci wstęgę przecinać i masz!
        Mamy rządy łóżkowe i jest nadzieja pewna, że się premierowi
        spodoba odpoczywanie:)
      • Gość: Wiktor Wymiatacz wielospamowa wizja IP: *.biaman.pl 13.01.04, 21:49
        to nie były szczegóły, to była szeroka wizja, wielopasmowa, że tak powiem.
      • Gość: Towarzysz Polityczne zera wg.Lenina IP: *.fntax.com 14.01.04, 03:44
        Juz teraz wiem, kto inspirowal nie-rzadce Millera do wynurzen o "politycznych
        zerach" - jego jawyzszy autorytet, Wolodzia Lenin.

Lenin wiecznie zywy !
        • douglasmclloyd Re: Polityczne zera wg.Lenina 14.01.04, 11:37
          Gość portalu: Towarzysz napisał(a):

> Juz teraz wiem, kto inspirowal nie-rzadce Millera do wynurzen o "politycznych
          > zerach" - jego jawyzszy autorytet, Wolodzia Lenin.
          >
          > Lenin wiecznie zywy !

Po prostu klasyk. Tow. Miller uwielbia zagłębić się w lekturze.
    • Gość: józek Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 23:12
      Prasa łże. Zbyt piękne, żeby było prawdziwe. A z drugiej strony, wziąć takiego
      głupka o wyglądzie niedorozwoja umysłowego na wicepremiera, to mistrzostwo
      świata. Przez tego h..ja płacimy na auotostrady których nie ma, a jak je
      wybudują za nasze pieniądze, to będziemy płacić za korzystanie z nich. Bardziej
      beznadziejnego typa w tzw. rządzie to chyba jeszcze nie było. Lenin gdyby go
      zobaczył to by napisał,że nawet Pol maże być premierem - było chyba sprzątaczka.
      • douglasmclloyd Minniet niet! (n/t) 13.01.04, 23:31
    • Gość: Kafar Wicepremier Pol od dziś bez teki? Zawsze bez jaj:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 23:31
      I mózgu.
    • Gość: Wiktor Wymiatacz Pamięć o Polu IP: *.biaman.pl 13.01.04, 23:35
      fragment wywiadu z Polem Markiem. Cytat jest niewierny, ale dobry.

"Jestem mądrym człowiekiem bo....

Jestem mądrym człowiekiem, bo potrafię przewidywać skutki swoich działań. I
      staram się unikać tych działań, które są niedobre, które mogą przynosić
      negatywne skutki. Niestety, nie unikam, ale jestem mądry, bo przewiduję. Nie
      przewiduję tylko skutków działań dobrych, ale i one są niedobre, niestety.

Najbardziej boję się...

Najbardziej boję się, że tym co robię mogę kogoś skrzywdzić, niechcący. Mogę
      skrzywdzić człowieka, grupę ludzi. Ta obawa stale mi towarzyszy, zwłaszcza
      wtedy, kiedy wykonuję pracę, od której zależy los iluś tam ludzi. Boję się też
      może roztargnienia, a może się nie boję wcale? To ma wpływ na życie i śmierć
      iluś tam ludzi i tego się boję, niczego innego się nie boję, ale tego właśnie -
      się boję. Boję się i już."
      • Gość: Wiktor Wymiatacz wersja hard - o staruszkach i winietach IP: *.biaman.pl 13.01.04, 23:40

"Najbardziej boję się, że tym co robię mogę kogoś ukrzywdzić, niechcący. Albo
        specjalnie, czyli z własnej woli. Mogę ukrzywdzić człowieka, grupę ludzi. Albo
        zwierzę. Albo całe stado. Ta obawa stale mi towarzyszy, zwłaszcza wtedy, kiedy
        wykonuję pracę, od której zależy los iluś tam ludzi. Kiedy nie pracuję, boję
        sie mniej. Lub więcej, nie pamiętam.
        Boję się też może roztargnienia, a może się nie boję wcale? To ma wpływ na
        życie i śmierć iluś tam ludzi i tego się boję, niczego innego się nie boję, ale
        tego właśnie - się boję. Boję się i już. Czasem bardzo nie lubię krzywdzić
        ludzi, wtedy biegnę na jezdnię i pomagam staruszkom przejść przez zebrę, to
        jest pasy ruchu drogowego. Czasem jednak ogarnia mię złość i wtedy taką
        staruchę popycham pod nadjeżdżający samochód. Gdy już po babie,
        zatrzymuję kierowcę i robię mu winietę. Taki już jestem".
      • douglasmclloyd Re: Pamięć o Polu 13.01.04, 23:43
        Gość portalu: Wiktor Wymiatacz napisał(a):

> fragment wywiadu z Polem Markiem. Cytat jest niewierny, ale dobry.
        >
        > "Jestem mądrym człowiekiem bo....
        >
        > Jestem mądrym człowiekiem, bo potrafię przewidywać skutki swoich działań. I
        > staram się unikać tych działań, które są niedobre, które mogą przynosić
        > negatywne skutki. Niestety, nie unikam, ale jestem mądry, bo przewiduję. Nie
        > przewiduję tylko skutków działań dobrych, ale i one są niedobre, niestety.
        >
        > Najbardziej boję się...
        >
        > Najbardziej boję się, że tym co robię mogę kogoś skrzywdzić, niechcący. Mogę
        > skrzywdzić człowieka, grupę ludzi. Ta obawa stale mi towarzyszy, zwłaszcza
        > wtedy, kiedy wykonuję pracę, od której zależy los iluś tam ludzi. Boję się też
        > może roztargnienia, a może się nie boję wcale? To ma wpływ na życie i śmierć
        > iluś tam ludzi i tego się boję, niczego innego się nie boję, ale tego właśnie -
        > się boję. Boję się i już."

- Panie wicepremierze, co pan sądzi o nowym programie rządowym?

- Ja jestem szmatą i moje zdanie nie ma żadnego znaczenia.

- Ależ panie Marku, my jako dziennikarze, jesteśmy zobligowani przedstawiać
        społeczeństwu opinię swoich przedstawicieli. Nawet takich szmat, jak pan.
    • Gość: Black M'Huomor wicepremier do spraw dowcipu IP: *.biaman.pl 13.01.04, 23:45
      Marek Pol: "Za 10 lat będę nadal młodym człowiekiem, tzn. będę miał 58 lat".

Teraz juz wiemy, jak to naprawdę z tymi autostradami było. Też będą za 10 lat,
      to znaczy ich nie będzie.
      Dowcipny i w stosunku do samego siebie, i do państwa.
    • Gość: Wiktor Wymiatacz Pol o pokusach IP: *.biaman.pl 13.01.04, 23:49
      "Rozumiem: otóż uczciwość to umiejętność nie poddawania się najpierw drobnym
      pokusom bycia nieuczciwym, a potem coraz większym. A potem tym największym,
      tym, którym oprzeć się też nie można. Tak jak i tym mniejszym i najmniejszym. I
      tym jeszcze mniejszym od tych najmniejszych".
    • nowytor Nie tylko bez rozumu? - A teczkę to mu pewnie 14.01.04, 00:01
      rąbnął niejaki Miller on w sprawach teczek ma doświadczenie (szczególnie
      moskiewskich). Bo jeżeli ktoś rąbnął by Polowi reklamówki to by było wiadomo, że
      to Jaskulski - ten z kolei przenosił reklamówki ze szmalem Baksikowi i
      Gąsiorowskiemu pełniąc zaszczytną funkcję szefa ochrony Okęcia w owych "pięknych
      czasach".
      Nowy
    • Gość: Towarzysz Bez teki czy bez majtek ? IP: *.fntax.com 14.01.04, 03:49
      Co za roznica. Ten pan i tak wstydu nie ma.
    • Gość: yan Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.ifd.uni.wroc.pl 14.01.04, 07:34
      Przeciez to jest ciagle "mieszanie" w ramach tej samej grupki sprawdzonych
      towarzyszy. Kiedys nazywano to karuzela stanowisk.
    • Gość: XYZ Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: 212.14.0.* 14.01.04, 07:38
      Każdy rząd musi mieć swojego Syryjczyka. Tak więc SLD-UP ma swojego Pola. Pola
      pimPola;)
    • Gość: Bolek-Agent Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 14.01.04, 07:38
      Po co mu teka. Głupotę nosi sie przy sobie....
    • Gość: ja Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 08:16
      Szkoda, że tal późno
    • Gość: Zuzia Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 09:00
      Pol i cała ta przybudówka SLD - Unia Pracy powinni odejść jak najszybciej.
    • Gość: andy Re: Wicepremier Pol bez teki? IP: *.tkb.net.pl 14.01.04, 09:32
      zwolnieniem lekarskim millera powinien zainteresować ZUS .co do pola,skąd taki
      czub znalazł się u władzy,jak iwielu w tym rządzie.
    • Gość: Kafar Wicepremier Pol bez teki? To pólśrodek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:53
      W dodatku kosztowny. Trzeba wywalić tę miernotę z rządu a nie tylko zabierać mu
      teczkę :)
    • kataryna.kataryna Jaruga-Nowacka kopie pod Polem 15.01.04, 18:00
      Ładna mi koleżanka z tej Jarugi-Nowackiej! Powiedziała, że Pol powinien
      przedstawić swoje sukcesy i porażki. I co Marek ma z tym zrobić? Skąd on w
      środku zimy jakieś sukcesy weźmie?
      • bratek4 nie kopie, podaje pomocną dłoń 15.01.04, 19:21
        kataryna.kataryna napisała:

> Ładna mi koleżanka z tej Jarugi-Nowackiej! Powiedziała, że Pol powinien
        > przedstawić swoje sukcesy i porażki. I co Marek ma z tym zrobić? Skąd on w
        > środku zimy jakieś sukcesy weźmie?

Dlaczego zaraz sukcesy? Niech się skupi na porażkach - ważne, by dużo gadał.
        • kataryna.kataryna Re: nie kopie, podaje pomocną dłoń 15.01.04, 19:22
          bratek4 napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Ładna mi koleżanka z tej Jarugi-Nowackiej! Powiedziała, że Pol powinien
          > > przedstawić swoje sukcesy i porażki. I co Marek ma z tym zrobić? Skąd on w
          >
          > > środku zimy jakieś sukcesy weźmie?
          >
          > Dlaczego zaraz sukcesy? Niech się skupi na porażkach - ważne, by dużo gadał.

Gdyby mu chciała naprawdę pomóc powiedziałaby, że Oleksy lub Wunderrelich
          powinni przedstawić sukcesy i porażki Marka Pola. Ci to mają gadane. A Pol, jak
          sam będzie o sobie mówić, wygłupi się jak w tym wywiadzie dla Przekroju.
          • Gość: Wiktor Wymiatacz diagramy Pola, konkurs i parówa IP: *.biaman.pl 15.01.04, 21:18
            Może ona chciała, żeby przedstawił je w formie diagramów lub coś w tym stylu?

Moja kandydatką do przedstawiania jest Wanna Daniek. Dzisiaj pani Próchno-
            Paradowska tudzież jej przełożony zadali jej pytanie, czy jest zadowolona z
            przebiegu konkursu na szefa SLD. Wanna wysunęła swoją nagą parówę (była w
            miniówie) i przez 10 minut udzielała odpowiedzi potoczystej, elokwentnej i
            zamaszystej. Nie powiedziała przy tym, o czym mówiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka