hopeman Odszedł od nas wybitny artysta.. 18.01.04, 23:20 .. który jest symbolem polskiej muzyki rozrywkowej, ktory nigdy sie nie poddawał. Szkoda, wielka strata. Z głębokim żalem pożegnamy go godnie. Kondolencje dla rodziny i bliskich mu osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siolo Wielkiemu artyście..... IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 23:23 [^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^][^] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish Czeslaw Niemen ------ Jeszcze raz: IP: *.dyn.optonline.net 18.01.04, 23:28 www.kingfish.us.tf/niemen.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 00:09 Zaiste wielki to był człowiek..był artystą przez Duże A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.server.ntli.net 19.01.04, 01:46 zegarmistrz swiata ........ i pojde nie wiem gdzie na zawsze /POKOJ Z TOBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danton Umarł Król IP: *.brzezno.univ.gda.pl 19.01.04, 02:06 Umarł Król... pozostanie po Nim pustka nie do wypełnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Umarł Król IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 19.01.04, 02:24 Ludzie, co wy gadata? Jaki krol umorl? Psecie som jesce Kukulska,Kowalska,Kora i rozne inne gwiozdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bem Niemen Pamieci Zalobny - Rapsod IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 19.01.04, 02:22 Odchodza Wielkie Osobowosci - Autorytety. I nikt nie przychodzi na ich miejsce. Zal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
weatherwax Re: Niemen Pamieci Zalobny - Rapsod 19.01.04, 02:26 Skończyła się pewna epoka. Strasznie żal. Że nie wrócisz - ja wiem. Dobranoc. (Jak ludzie maluczcy mogą się kłócic nawet nad grobem?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Nigdy nie zabiegał o sławę, a ten światek muzyczny IP: *.rasserver.net 19.01.04, 02:27 w Polsce, Jego nie doceniał i lansował "dysco-polo" (sić!) Odpowiedz Link Zgłoś
ewista Re: Czesław Niemen nie żyje 19.01.04, 03:44 Jestem wstrzasnieta,lacze sie w bolu z rodzina i wszystkimi ktorzy tak jak ja odebrali te wiadomosc Ewa z Tajlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placzemy z kanady Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.sympatico.ca 19.01.04, 03:45 ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
himax Smierc czlowieka jest zalem. 19.01.04, 03:56 Nie moznz powiedziec ze Niemen byl swiatowym artysta, bo nie byl nim. Zaden polski artysta nie jest znany na swiecie, i taka jest prawda. Kto nie Zadna stacja telewizyjna na swiecie nie podala tej wiadomosci o smierci chyba wszyscy sie zgodza ze mna. Czesc pamieci znanemu polskiemu artyscie, szkoda ze w takim wieku trzeba sie rozstac z tym swiatem. Na zachodzie majac 65 lat ludzie zaczynajac zyc, w Polsce najczesciej nie moga dozyc tego wieku. Dlaczego rak tak powszechnie konczy sie zycie przecietnego Polska. Srodowisko, jedzenie, styl bycia? Czy wszystko razem wziete. Jeszcze raz szkoda ze odszedl tak wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Chicago Re: Smierc czlowieka jest zalem. IP: *.client.comcast.net 19.01.04, 05:14 EJ himax Czeslaw Niemen byl artysta niepowtarzalnym,o glosie ktorzy wedlug twoich bredni(Swiatowi artysci) mogli by conajwyzej pomazyc.Jezeli sprawia ci przyjemnosc pisanie ze nie byl artysa swiatowym zejdz z tej strony internetowej bo popelniasz nietakt zarowno wobec rodziny zmarlego jak nas ,ktorzy Kochali go za to co spiewal i jak spiewal.Byl Wielkim Artysta wolnym od wszelkich uzywek(Narkotyki) w przeciwienstwie do twoich SWIATOWYCH ARTYSTOW. Pani Malgorzacie Niemen oraz Corkom serdeczne wyrazy wspolczucia ,straciliscie Panie Meza,Ojca oraz My Wielkiego Artyste ,BADZCIE DUMNI TAKIEGO CZLOWIEKA. Jestem pewny ze teraz bedzie spiewal poezje Naszemu Stworcy. Odpowiedz Link Zgłoś
annuka Re: Smierc czlowieka jest zalem. 20.01.04, 14:53 Mieszkam w BErlinie i wczoraj w niemieckim radiu slyszalam pare cieplych slow o Niemenie i nawet dlugi, ale jakze piekny BEma pamieci zalobny rapsod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.cpe.nsw-5.comcen.com.au 19.01.04, 04:11 Dziwny jest ten swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy ch Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.sympatico.ca 19.01.04, 04:17 Pisze z kanady Jestem muzykiem, dorastalem z muzyka Czeslawa Byles i jestes najlepszy I LOVE YOU JUREK CH.BY BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guraal wielki ,wielki zal IP: *.tnt7.den4.da.uu.net 19.01.04, 05:58 :( wielki smutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plato Bialorusin ktory stworzyl Polske IP: 200.232.137.* 19.01.04, 06:35 facet byl Polakiem bo zawalczyl o to,... my mamy za darmo bycie polakami,... i glosujemy na PZPR-owcow,.... trzeba zakrzyczec jak on, kazdy z nas moglby byc Niemcem lub Ukraincem lub Bialorusinem jak Wydrzycki, i nie czytac Norwida, ale on przeczytal,.... i stworzyl dla nas piosenke polska,... dlaczego nie mamy takich prezydentow czy politykow ktorzy nie beda sie klocic z europa,...tylko beda spiewac prawde,.... Czesiu! To skromne imie juz mowi za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek USA Re: Czesc Jego pamieci IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 07:03 byl idolem dla nas , dla mnie we wczesnych latach 70 tych kiedy bylem nastolatkiem , byl jedyny ktory dal nam tak wiele , byl czlowiekiem ktorych teraz nie ma. nie tylko w Polsce ale rzadko gdzies na swiecie dla swojego pokolenie, niezlomny , tworczy i sprawiedliwy przy tym niezwykle skromny ale i inspirujacy i spirytualny nie szukajacy slawy ktora sobie zyskal ogromna , jest w naszej histori nie tylko muzyki, zamknela sie jakas epoka, Czesc Jego pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Pluto, idz spac!!.... IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 19.01.04, 07:35 Nie pij juz wiecej, na dzis masz dosyc!... Pamietaj, jestes tej narodowosci, z ktora sie utozsamiasz. Niemen byl Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis' Re: Bialorusin ktory stworzyl Polske IP: *.dial.froggy.com.au 20.01.04, 10:57 1. niemen byl polakiem z krwi i kosci, jesli to ma jakies znaczenie... 2. politycy nigdy prawdy spiewac nie beda,od tego sa artysci,a tych coraz mniej.wlasnie odszedl najwiekszy. 3.europie ufac nie mozna,bo jak mozna ufac komus,kto juz tyle razy zawiodl nasze zaufanie?europa to wytwor sil,ktorymi niemen wzgardzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milagros Re: Czesław Niemen nie żyje IP: 194.* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 06:53 To był wielki artysta i wielka strata ,ze odszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek USA Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 07:09 nie wiem jaki rodzaj raka zniszczyl zycie CZeslawa NIemena. Pragne dodac ze razem z moja zona bierzemy udzial po raz drugi w Maratonie w San Diego w czerwcu tego roku, udzial jest polaczony z zebraniem przez kazdego uczestnika 2100 dolarow na walke z rakiem krwi, w ubieglym roku uczestnicy w Stanach zebrali 78 milionow , w tym tylko w Kaliforni 18 mil. Mysle ze w jakims stopniu przyczynie sie do walki z ta straszna choroba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Do Marka USA IP: *.dialup.mindspring.com 20.01.04, 03:58 Jestescie wspaniali!!!Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *. / 212.191.130.* 19.01.04, 07:22 Myślę,że o Cześiu napisano i powiedziano wiele.Ja powiem tylko tyle;Żegnaj najwspanialszy artysto scen polskich.Dla mnie pozostajesz nieśmiertelny poprzez swoją twórczość.SPOCZYWAJ W POKOJU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Czesław Niemen nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 07:46 Ukształtowałem się na Jego muzyce. Zawsze kiedy było mi źle słuchałem Jego muzyki. Jestem już dość stary koń ale kiedy wczoraj usłyszałem o śmierci Cześka poszedłem w kąt i poryczałem się. wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Pogrzeb IP: *.koncept-studio.com.pl 19.01.04, 08:14 czy ktoś może ma informację, gdzie i kiedy jest pogrzeb. Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin_m100 Re: Czesław Niemen nie żyje IP: 217.8.168.* 19.01.04, 08:33 Niepowetowana strata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elessar Czesław Niemen nie żyje - błąd w artykule. IP: *.crowley.pl 19.01.04, 08:42 Potem, już pod pseudonimem "Niemen" (zasugerowanym mu przez żonę animatora polskiej sceny bigbitowej Franciszka Walickiego). Jak się pisze o kims tak WIELKIM jak CZESŁAW NIEMEN to radziłbym raz to przeczytać. Walicki nie był żoną Niemena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Czesław Niemen nie żyje - błąd w artykule. IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 19.01.04, 11:32 Przeczytaj jeszcze raz- zona Franciszka Walickiego zasugerowala Czeslawowi Wydrzyckiemu pseudonim Niemen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Czesław Niemen nie żyje - błąd w artykule. IP: *.dialup.mindspring.com 20.01.04, 04:06 Ale fakt- koslawo to napisales, a Czeslaw jest wielki i w uszach mi brzmi cudowna piesn Jego " Nim przyjdzie wosna" .Czesiu kocham twoje spiwanie i Cibie samego , bo Czlowiekiem byles skromny a wielkim, jedynym. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZbyszekChicago Re: Czesław Niemen nie żyje - błąd w artykule. IP: *.client.comcast.net 20.01.04, 05:02 Odpowiedz dla Elessera- Mistrzu wczytaj sie uwaznie w artykul a zrozumiesz ze pseudonim estradowy Niemen wymyslila za aprobata samego zainteresowanego,malozonka Frania Walickiego oni zyli w wielkiej przyjazni a wzielo to sie stad ze Czeslaw urodzil sie nad Niemnem.Niezrozumienie tego artykulu wprowadza zamieszanie oraz chaos co jest niepozadane w tak bolesnych chwilach.Nie szybko bedziemy mieli takiego artyste co potrafil polaczyc piekny glos z taka kultura osobista. Sprubojmy cos zrobic morze nazwac Sopocki festiwal IM.Czeslawa Niemena niech na stale wpisze sie w Historie Wspolczesna Polski zasluzyl sobie na to. Zbigniew.W Szymanski Chicago,USA Odpowiedz Link Zgłoś