Gość: pirx IP: *.uta.fi 10.02.04, 14:49 Nareszcie sie cos w Polsce ruszylo w dobrym kierunku. Wiwat Szyszkowska!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antyadrem AD 2004 NAUKA URBANA NIE POSZŁA W LAS ALE DO GAZETY WYBORC IP: *.torun.mm.pl 10.02.04, 14:55 To typowy , sklonowany news a la goebels stanu wojennego jerzy urban. Nauka urban nie poszła na marne. 10 osóbowa pikieta, projekt miły oswieconym :szyszkowskiej, sienkiewicz,sosnowskiej tudzię róznym biedroniom i mamy"fakt prasowy" ze szkoły urbana.Pogratulować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: NAUKA poszła w las IP: *.icpnet.pl 10.02.04, 15:55 Poważnie jest to news w stylu Goebbelsa? To jak opiszesz to inaczej - Czy może w stylu ubrana, nie opiszesz w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem P.,Indiana Polska jest krajem wolnym, a nie katolickim!! IP: *.dsl.bltnin.ameritech.net 10.02.04, 20:14 Nareszcie!! Kosciol nie ma monopolu na decydowanie, co jest moralnie dobre, a co zle. Religia katolicka jest jedna z wielu religii(i wcale nie najlepsza), a papiez jednym z wielu liderow (i ostatnio mocno otepialym). Nie moze byc tak, ze ludzie osob tej samej plci musza zyc w podziemiu, a panstwo nie respektuje ich zwiazku. Dlatego mowie TAK temu projektowi, a NIE ciemnogrodpwi, ktory zawsze byl przeciwko wolnosci, a takze postepowi naukowemu. Wg papieza z XIX wieku niewolnictwo oraz zakaz glosowania dla kobiet byly zgodne z nauczaniem kosciola rzymskiego i prawem bozym!! Koniec z tymi zabobonami - jestesmy w XXI wieku. I ten wiek skaze kosciol katolicki na zanik... Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Polska jest krajem wolnym, a nie katolickim!! 10.02.04, 20:32 nauka koscioła katolickiego w zadnym wypadku nie potepia homoseksualistów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Polska jest krajem wolnym, a nie katolickim!! IP: *.proxy.aol.com 11.02.04, 08:38 Nie tyle grozne jest uznanie par homoseksualnych, co adopcja przez nie dzieci. Studia i ankiety na calym swiecie pokazuja jaki wplyw na dziecko maja rodzice jednej plci. Takie dziecko nie moze znalezc swego miejsca w swiecie, a wszelkie relacje do plci przeciwnej sa zachwiane (gdyz dziecko nie nauczylo sie od rodzicow - co to znaczy kochac dziewczyne przez chlopaka i odwrotnie). Tak wiec skazuje sie to dziecko na nienormalne zachowania czyli homoseksualism. A propos nie wszyscy homoseksualisci sa szczesliwi ze swego nastawienia seksualnego... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Polska jest krajem wolnym, a nie katolickim!! 11.02.04, 19:03 czytajac ten post wpadła mi do głowy pewna sprzecznosc skoro uważasz że dzieci wychowywane przez rodziców homo bedó miały skłonnosci seksualne do nich podobne to jakim cudem w normalnych zwiazkach rodza sie dzieci homoseksualne? jednoczesnie, aby niewywoływac fali dyskusji na ten temat oswiadczam że jestem przeciwny takiej formie wychowywania dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Polska jest krajem wolnym, a nie katolickim!! IP: *.icpnet.pl 14.02.04, 19:17 > Nie tyle grozne jest uznanie par homoseksualnych, co adopcja przez nie dzieci. Nie wiem jak inni popierający małżeństwa gejów/les, ale _ja_ nie popieram adopcji. Nie uważam, że jedno prowadzi od drugiego. > Studia i ankiety na calym swiecie pokazuja jaki wplyw na dziecko maja rodzice > jednej plci. Takie dziecko nie moze znalezc swego miejsca w swiecie, a wszelkie Zapewnie tak źle, jak rodzina z jednym rodzicem. A może nawet nie tak źle. Pokaż mi na tym forum dyskusję o rodzinach z jednym rodzicem. > relacje do plci przeciwnej sa zachwiane (gdyz dziecko nie nauczylo sie od > rodzicow - co to znaczy kochac dziewczyne przez chlopaka i odwrotnie). Zapewne - ale to powiesz na temat rodzin z jednym rodzicem, zazwyczaj kobietą? Jaki (negatywny zapewne) wpływ ma fakt, że 90% nauczycieli szkół podstawowych to kobiety? > Tak wiec skazuje sie to dziecko na nienormalne zachowania czyli homoseksualism Oto, jak z myślącego człowieka przeistoczyłeś się w błazna. Dowody na to twierzdzenie proszę. > nie wszyscy homoseksualisci sa szczesliwi ze swego nastawienia seksualnego... Oczywiście... nacisk społeczeństwa. Ale nie sądzę, żemy Michał Anioł był nieszczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Polska jest krajem wolnym, a nie katolickim!! IP: *.22.112.219.ap.yournet.ne.jp 11.02.04, 11:34 Belkot!!! Szkoda komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Slabosci Millera IP: 62.225.152.* 10.02.04, 14:56 to pewnie i konstytucje trzeba bedzie zmienic, bo po sldowsku podstawowa komorka panstwa nie jest rodzina lecz zwiazek homoseksualny, ktorych narybek powstanie z klonowania najwartosciowszego surowca homoseksualnego. Rodziny trzeba wytepic, bo sie przezyly. Awangarda sld widzi swoich potencjalnych wyborcow w kregach awangardy homoseksualnej zapewniajac im "zachety ekonomiczne". Nie mam nic przeciwko homoseksualistom, mam natomiast duzo przeciwko buraczanym koniunkturalistom herbu sld. W lawinie mniej lub bardziej kretynskich ustaw, akuratnie ta ma najwyzszy priorytet. Czyzby Miller chcial ozenic sie z Ocipka, Skorka czy Jaskiernia, skoro jeszcze za swojej kadencji chce przeforsowac jeszcze i to kretynstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Slabosci Millera 10.02.04, 17:28 no cóż, teraz szukają poparcia wsród homoseksualistów. Mam nadzieje że niedacie sie oszukac !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% Tak, to jedyne, co SLD potrafi zmienić w Polsce IP: *.podchorazych.katowice.pl 10.02.04, 16:52 Pozostaje jeszcze do zmiany ustawa o ochronie życia i jak to załatwią, to Polska przepełni się szczęściem, błogością i dobrobytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Tak, to jedyne, co SLD potrafi zmienić w Pols IP: *.icpnet.pl 10.02.04, 18:07 > Pozostaje jeszcze do zmiany ustawa o ochronie życia Nikt nie zmienia zapisów kodeksu karnego dotyczących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Gdzie jest "homofob i rasista"? IP: 129.81.192.* 10.02.04, 19:13 Ilosc wrednych, przepelnionych zolcia i nienawiscia do "innych" (dobrzy katolicy sie odezwali?) wypowiedzi rosnie na tym forum szybko! A gdzie jest osobnik podpisujacy sie "homofob i rasista". Jeszcze jego tutaj brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Najwyższy czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 19:16 Najwyższy czas! W całej cywilizowanej Europie są już takie związki, tylko w Polsce i na wschodzie jak zwykle zacofanie i ciemnota. Gej to taki sam człowiek jak każdy inny. Płaci podatki, powinien miec prawo wziąć ślub. Za 20 lat to nawet w Polsce nie będzie dzwiwiło, tak jak dziś nie dzwiwi nas to, że kobiecie wolno studiować na uczelni czy prowadzić samochód, a 100 lat temu w Europie było z tym jak u Arabów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlik Re: Najwyższy czas IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.02.04, 19:58 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Najwyższy czas! W całej cywilizowanej Europie są już takie związki, tylko w > Polsce i na wschodzie jak zwykle zacofanie i ciemnota. Gej to taki sam > człowiek jak każdy inny. Płaci podatki, powinien miec prawo wziąć ślub. Przecież ma prawo wziąć ślub. Nikt mu tego nie zabrania (co prawda często potem taki osobnik unieszczęśliwia biedną dziewczynę, która może nawet nie mieć pojęcia o jego upodobaniach). Rzecz w tym, że oni chcą aby związek osób tej samej płci traktować jak małżeństwo. Taki związek jednak małżeństwem nie jest i nigdy nim nie będzie, niezależnie od tego co jeszcze szukający popularności politycy wymyślą. Najsmutniejsza jest ilość propagandy zmierzającej do przekonania, że wspólne życie osób tej samej płci jest równie właściwe jak małżeństwo. To powinno być ZAKAZANE ze względu na deprawację dzieci i młodzieży. Niejedna młoda osoba pod wpływem mediów będzie zachwiana w swojej seksualnej tożsamości. I oto dokładnie chodzi rozpustnym, starym miłośnikom "świeżego towaru". Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Najwyższy czas 10.02.04, 21:33 Haha. Wiesz co jest najśmieszniejsze? To, że wg statystyk ze Skandynawi, tacy geje jak już stworzą związek usankcjonowany prawnie, to są najmniej skorzy do rozwodów. No i jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Najwyższy czas 10.02.04, 21:59 Jacek, napisz mi tylko jedno. Jaki jest cel wspolnego opodatkowania malzonkow ? Wiadomo, ze wiaze sie to z mniejszymi obciazeniami podatkowymi dla malzonkow. Jak mi odpiszesz to wtedy podyskutujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Najwyższy czas 10.02.04, 22:42 Michal, jesli uwazasz, ze homoseksualiści nie powinni sie rozliczać wspolnie, bo nie posiadaja dzieci, to nie powinni miec też tej możliwości małżonkowie heteryccy, któzy właśnie są bezdzietni. Albo inaczej, niech homoseksualiści moga adoptowac dzieci, zapewniam CIę, że lepiej tym dzieciakom bedzie, niż w domach dziecka. A niezależnie, ustawa powinna być uchwalona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Najwyższy czas 11.02.04, 02:06 No ok. Dzieki Twojej wypowiedzi zaoszczedzilismy sobie czasu. Malzonkowie bezdzietni moga adoptowac dzieci i dlatego wciaz winni miec prawo do placenia nizszych podatkow. Z tym sie chyba zgodzisz prawda ? Natomiast wlasnie mnie niepokoi ta mozliwosc adopcji dzieci przez pary homoseksualne, poniewaz jest ona implikowana poniekad przez zezwolenie na wspolne rozliczanie sie malzonkow. Piszesz, ze niezaleznie ustawa powinna byc uchwalona. A ja mysle, ze slowo "niezaleznie" jest tutaj nie na miejscu. Uchwalenie tej ustawy spowoduje, ze pary homoseksualne, powolujac sie na to co napisalem wyzej, beda sie domagac zezwolenia na adopcje dzieci. Problem w tym, ze Ty droga Patrycjo nie jestes w stanie mnie zapewnic, ze tym dzieciakom bedzie lepiej niz w domach dziecka. To co napisalas nie jest poparte zadnym argumentem. Dlaczego ? No po prostu dlatego, ze ludzie nie wiedza jaki wplyw n psychike dzieci bedzie mialo wychowanie ich w takim nienaturalnym srodowisku. No bo chyba przyznasz, ze to srodowisko byloby nienaturalne. W naturze bowiem osobniki homoseksualne nie moga miec dzieci. To co napisalas jest wiec tylko i wylacznie Twoim subiektywnym odczuciem. Moje odczucie jest takie, ze skoro nie wiemy jaki wplyw na psychike dziecka bedzie mialo przebywanie w rodzinie zlozonej z dziecka i pary homoseksualnej to nie powinno sie przeprowadzac takiego eksperymentu. I uwierz mi Patrycjo, ze ja naprawde mysle o dobru dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeg Czy arcb.Paetz dalej tkwi w grzechu? IP: 80.51.255.* 10.02.04, 19:26 Niech Maksymiliana da jednoznaczną odpowiedź.Kto,kiedy rozgrzeszył Paetza w imieniu Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Czy arcb.Paetz dalej tkwi w grzechu? 10.02.04, 20:37 biskupowi P. nikt nie postawił zarzutu molestowania seksualnego . a w dalszym ciagu mówi sie onim jak o skazanym z prawomocnym wyrokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.04, 19:32 Pani szyszkowska nie zdaje sobie chyba sprawy,iz najwieksza mniejszoscia sa samotni, potem rencisci,potem inwalidzi, potem bezrobotni, potem bezdomni dopiero mniejszosci seksualne ja wiem ze to sa tzw niewygodne malopopulistyczne grupy ale one sa tez tworzenie praw szczegolnych dla jednej mniejszosci prowadzi do jej dyskryminacji poprzez reszte spoleczenstwa mniejszosci seksualne podobnie np jak stare panny nie powinny uyzskiwac praw szczegolnych z uwagi na swoja seksualnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.22.112.219.ap.yournet.ne.jp 11.02.04, 11:48 Absolutnie sie pod tym podpisuje. P. Szyszkowska jest typowym przykladem polskiego ciemnogrodu. Wszystkie chwyty dozwolone aby zaistniec za wszelka cene i za to powinna byc wydrapana ze wszelkich list wyborczych. Taka akcje powinni przeprowadzic bezrobotni, jezeli bedzie startowac w jakich kolwiek wyborach. Natomiast, mniejszosci w kolorowych skarpetkach nie wolno dyskryminowac, dopoty dopoki nie jest tworzona "republika pedalow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Magdalena strasznie duzo tutaj nienawisci IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.02.04, 19:42 strasznie duzo nienawisci na tym forum - a przeciez internauci to chyba w wiekszosci ludzie w miare mlodzi... no coz... zapewne wiekszosc homofobow nie odwazylaby sie otwarcie i twarza w twarz powtorzyc swoich histerycznych oskarzen inicjatywa baardzo cieszy, chociaz nie wiem czy cos z tego bedzie - u nas z tolerancja i zrozumieniem bywa kiepsko... wolnosc dysponowania swoim cialem (kwestia aborcji)i swoim zyciem wogole (zwiazki homoseksualne) nie jest wogole respektowana, o wolnosci sztuki (takze tej "urazajacej uczucia religijne") nie wspominajac... a tak wogole to na kogo mam glosowac - jedyna partia (oprocz "zielonych":>) ktora opowiada sie za zlikwidowaniem dyskryminacji kobiet oraz homoseksualistow, realizuje swoj program lekko mowiac "na odczepne" (kwestii aborcji nie podniesiono wogole, "bo referendum unijne", "bo.."sama nie wiem juz co) - czyli obiecanki.. a glupiemu... pozdrawiam wszystkich rozsadnych :> Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: strasznie duzo tutaj nienawisci 11.02.04, 02:13 No ladnie napisalas MM. Ja raczej do tych nienawistnych nie naleze. Nie naleze rowniez do tych, ktorzy uwielbiaja homosekualistow. Mam do nich stosunek neutralny. No piszac inaczej ja po prostu nie zagladam nikomu do lozka. Problem polega tutaj jednak na czyms innym. Ty, w swojej wypowiedzi, splycilas problem do poziomu nienawisci i braku tolerancji dla par homoseksualnych. Nie w tym tkwi szkopul z ta ustawa. Problem tutaj jest nieco inny. Wspolne opodatkowanie par homoseksualnych implikuje bezposrednio przyzwolenie na adopcje dzieci przez homoseksualistow. No i teraz trzeba sie zastanowic (ROZSADNIE) czy to wyjdzie na dobre dzieciakom. Jest na tym forum rzesza ludzi, ktorzy w swej milosci do par homoseksualnych i w nienawisci do tak zwanego ciemnogrodu pisza bez zastanowienia, ze dzieciom wychowywanym przez pary homoseksualne bedzie duzo lepiej niz w domach dziecka. Problem w tym, ze tego nie wie nikt. I w momencie, w ktorym nie wiadomo jaki wplyw na psychike dziecka bedzie mialo wychowanie w tym jak najbardziej nienaturalnym srodowisku (czyli w rodzinie opartej na zwiazku homoseksualnym) nie powinno sie chyba zezwalac na takie eksperymenty. Takie jest moje zdanie i zapewniam Cie, ze jest ono oparte tylko na rozsadku, a nie na ciemnocie i braku tolerancji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlik Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.02.04, 19:58 Ależ ta manifestacja LICZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:01 Rozwiązać Senat, w chwili obecnej jest on niepotrzebny tylko wydaje się pieniadze za ktore mogłby się nakarmić setki głodnych dzieci w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p 10.02.04, 20:39 to drogi gosciu proponujesz znów 3 razy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASA Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:10 Nie rozumiem tylko dlaczego wyklucza sie ze zwiazkow partnerskich osoby spokrewnione. Toz to jawna dyskriminacja! Dlaczego niby nie mogliby zawrzec zwiazku partnerskiego dwaj bracia lub stryj z bratankiem? Widac, ze zabraklo projektodawcom (projektodawczyni) determinacji i progresywnego zaru. Ja zadam by dopuscic zwiazki partnerskie bez zadnego wyjatku! Co ma do rzeczy spokrewnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: 141.47.101.* 10.02.04, 20:34 Ano to ma do siebie, ze te zwiazki moga byc zawierane rowniez przez osoby roznej plci i nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej brat z siostra beda chciali ow zwiazek zawrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:46 Tak jest! Terrorem katofaszystów jedynie można wytłumaczyc, że projekt nie legalizuje związków pedofilnych! Czy są one w czymkolwiek gorsze? Następnym krokiem musi być wspieranie zoofilii. Precz z katolicką dyktaturą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk o zgrozo masz racje - a później związki z bratem.. IP: *.toya.net.pl 10.02.04, 21:21 może z ukaochanym zwierzątkiem, a może z wujciem albo bratem towszystko zostanie w rodzinie ...to po prostu zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: o zgrozo masz racje - a później związki z bra 10.02.04, 21:49 Gość portalu: jk napisał(a): > może z ukaochanym zwierzątkiem, a może z wujciem albo bratem towszystko > zostanie w rodzinie ...to po prostu zgroza O Matko Boska, jaki Ty niedouczony typek jestes, poczytaj troszke na temet, na który sie wypowiadasz. Tylko niech nie będą to wydawnictwa, skalane doktryną watykańską, bo nie dowiesz się tam niczego mądrego, niczego zgodnego z orawdą. Pamiętaj, Watykabn kiedys twierdził, że Ziemia jest w centrum Kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: o zgrozo masz racje - a później związki z bra 11.02.04, 02:22 Patrycjo... To co kolega napisal ma sie oczywiscie nijak do problemu, bo pary homoseksualne powstaja za przyzwoleniem obu dojrzalych partnerow. I w tym zgoda. Ja o czyms innym. Napisalas, ze nie powinien sie ow internauta kierowac publikacjami skazonymi doktryna Watykanu, poniewaz zadnej prawdy z nich nie wyczyta. Jako argumentu uzylas tutaj fakt, ze Watykan kiedys glosil, ze Ziemia jest w centrum kosmosu. No ja jako kontrargument napisze tylko, ze owczesny swiat naukowy glosil to samo. Tobie proponuje przeczytac na przyklad ksiazke Ditfurth'a "Duch nie spadl z nieba", ktora pewnie przekona Cie, ze srodowisko, w ktorym zwierze (czlowiek) sie rozwija ma olbrzymi wplyw na rozwoj psychiki. Moze zastanowisz sie dwa razy zanim bedziesz glosic pewnie, ze dzieciom wychowywanym przez homoseksualistom bedzie duzo lepiej niz w domach dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesbijka Do Homofobów: Czy Wy myślicie, że... IP: *.chello.pl 10.02.04, 20:43 ...jeśli ta ustawa nie przejdzie, to będzie w Polsce mniej Homoseksualistów? My byliśmy, jesteśmy i będziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re:Narod polski nalezy do Boga !!! IP: *.i.net.au / 203.19.226.* 10.02.04, 21:10 Bog stw. mezszczyzne i kobiete.Polacy naleza do Boga ! obywatel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka tak Polska jest wolna - ja jestem przeciw homo! IP: *.toya.net.pl 10.02.04, 21:16 Polska jest wolna i wobec tego kazdy ma prawa wyrazać opinię, nie ma to nic wspólnego z moja wiarą, czy światopoglądem, ale jestem zdecydowanie przeciwna sankcjonowaniu związków homo jako czegoś nienormalnego, wręcz wynaturzenia ! mam do tego prawo aby mieszkać i wychowywać dzieci które będą wiedziały ci jest dobre a co złe czy chore. A chore jest schlebianie wszystkim i wszystkiemu w celu poparcia w wyborach. to nieetyczne i niegodne posłów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omom Re: Polska nalezy do Boga ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 21:16 Mylisz się. Polska należy do polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi A kiedy sld zalegalizuje związki z kozami???? IP: 82.139.15.* 10.02.04, 21:23 Jak wolność to dal wszystkich z... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac WALNIJCIE SIĘ W PUSTE ŁBY! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 10.02.04, 21:52 Ludzie puknijcie się w wasze puste głowy!!! Przeciw komu protestujecie???? Księża Kościół religia to są wasi wrogowie? Polska jest krajem wyznaniowym? Przecież to wszystko jest absutdalne!!!! Krajem rządzą od prawie 50 lat ateiści. A kto wam nie pozwala się kochać...inaczej? Kochajta się ile wlezie. Nikogo to nie obchodzi. Róbta co chceta! Tylko nas do tego nie mieszajta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: WALNIJCIE SIĘ W PUSTE ŁBY! 10.02.04, 22:01 Gość portalu: jac napisał(a): > Ludzie puknijcie się w wasze puste głowy!!! Przeciw komu > protestujecie???? Księża Kościół religia to są wasi wrogowie? > Polska jest krajem wyznaniowym? Przecież to wszystko jest > absutdalne!!!! > Krajem rządzą od prawie 50 lat ateiści. > > A kto wam nie pozwala się kochać...inaczej? Kochajta się ile wlezie. > > Nikogo to nie obchodzi. > > Róbta co chceta! Tylko nas do tego nie mieszajta!!!! iestety, kazda religia, każda tak hermetyczna doktryna jest wrogiem cywilizowanego społeczeństwa! I niech sobie bedzie, jest w końcu konstytucyjna wolność wyznania i sumienia, tylko niech będzie jaknajdalej od państwa. A w Polsce jest już niebezpiecznie blisko niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa Re: WALNIJCIE SIĘ W PUSTE ŁBY! IP: *.proxy.aol.com 10.02.04, 22:24 chyba jestes bardzo glodny Przyjacielu! -:) Jedni z glodu, inni z potrzeby bezprzedmiotowej dyskusji - zgodnie z Twoim zyciowym motto: "Róbta co chceta!" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane.luko Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 21:48 Homoseksualizm to dewiacja seksualna i jako taki powinien być leczony, nie sankcjonowany prawnie. Dziś pozwolimy homoseksualistom łączyć się w "małżeństwa", jutro wywalczą prawo do adopcji dzieci (bo przecież na Zachodzie...). Od łyczka do rzemyczka. Pedofile to też dewianci seksualni. Tylko patrzeć jak zaczną się domagać prawa do adopcji dzieci, bo przecież "pedofil" to ktoś kto kocha dzieci. Dziś jeszcze pedofilię uważa się za dewiację, ale czy za parę lat nie zostanie zakwalifikowana inna orientacja seksualna, lub nazwana innym eufemizmem? Dewiacje seksualne nie są czymś co można akceptować.Nie należy ich też jednak tępić (to rodzi bunt i tworzy podziemie), lecz - powtarzam - leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p 10.02.04, 21:53 Przecież to nie jest choroba! To tak, jakby ktos próbował leczyć Ciebie z "nieodpowiedniego" koloru oczu! Rozumiesz to? Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p 11.02.04, 02:26 Patrycja... Niedawno ukazal sie ciekawy artykulik w jednym z amerykanskich czasopism psychiatrycznych, w ktorym opisano przyklady "wyleczenia" z zachowan homoseksualnych. Terapie przeprowadzono na sporej grupie zaprzysieglych homoseksualistow i pewnien ich procent (niestety nie pamietam liczb, ale bylo to sporo ponad 10%) po terapii zmienil orientacje. Ja sam nie uzywam terminu "choroba" bo byloby to pewnie krzywdzace dla gejow, ale opublikowano przyklady "wyleczenia"... Tak swoja droga to chyba zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego tematu Patrycja. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myrkul Wszelkie homo jest obrzydliwe! IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 10.02.04, 21:50 Nie jestem osobą wierzącą, jak najdalej mi do radykałów z LPR. Osobiście nie mam nic przeciw homosexualistom, ale się ich brzydzę. Chcą się kochać po swojemu, niech to robią, byle nie na widoku. I wara im od wszelkich związków małżeńskich i (przede wszystkim) dzieci! Uważam, że następnym krokiem Sojuszu Ludzi Durnych powinno być zalegalizowanie pedofilii. Przecież nie możemy dyskryminować pedofilskiej mniejszości, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Wszelkie homo jest obrzydliwe! 10.02.04, 21:58 Gość portalu: Myrkul napisał(a): > Nie jestem osobą wierzącą, jak najdalej mi do radykałów z LPR. Osobiście nie > mam nic przeciw homosexualistom, ale się ich brzydzę. Chcą się kochać po > swojemu, niech to robią, byle nie na widoku. I wara im od wszelkich związków > małżeńskich i (przede wszystkim) dzieci! Uważam, że następnym krokiem Sojuszu > Ludzi Durnych powinno być zalegalizowanie pedofilii. Przecież nie możemy > dyskryminować pedofilskiej mniejszości, prawda? Widzisz, problem polega na tym, ze skoro dwoje ludzi sie kocha, to nie można porównywać tego do jakiegokolwiek zboczenia, bo to naduzycie!!! Nie musisz przeciez lubic homoseksualistów (a swoja drogą ciekawe ilu ich znasz) ale nie można odmawiac im prawa do godnego zycia. Bo jest to tak samo ich ojczyzna, jak dla Ciebie. I niech sobie zyją jak najlepiej, jak najgodniej... A co do adopcji. Wiem, że lepiej będzie takiemu dziecku u rodziców, niezależnie od ich preferencji, niż w najlepszym domu dziecka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Wszelkie homo jest obrzydliwe! 11.02.04, 02:28 > A co do adopcji. Wiem, że lepiej będzie takiemu dziecku u rodziców, > niezależnie od ich preferencji, niż w najlepszym domu dziecka!!! Partycja !!! Skad Ty to wiesz ???? Czy zrobilas badania ??? To jest tylko Twoja opinia, nic wiecej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ No jak to nie mozna? IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 11.02.04, 12:36 Przeciez jak sie kocha 14 letnia dziewczynka i 25 letni facet to to jest pedofilia i zboczenie! A mi sie wydaje, ze to jest jednak znacznie bardziej blizsze normy niz dwoch kochajacych sie facetow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella O co walczymy i z kim ??? IP: 67.72.98.* 10.02.04, 23:26 Polacy , rodacy , internauci ! Dajecie się wpuszczać w maliny ! Prawdziwym problemem jest nie projekt takiej czy innej ustawy , nie takiego lub innego prowadszenia się jakiegoś tam posła czy ministra , nie ta lub tamta afera na najwyższych lub niższych szczeblach . Prawdziwym problemem jest brak patriotyzmu w ogromnej większości z was , co się objawia olewaniem uczestnictwa w głosowaniach na wszystkich płaszczyznach i w rezultacie macie takie rządy i władze i efekty ich "pracy" jakie dobrze znacie i doświadczacie na codzień. W krajach gdzie wszystko funkcjonuje normalnie to do urn wyborczych maszeruje dobrze ponad 75% obywateli , a nie tak jak w Polsce 33% , a reszta ma wszystko w dupie. To jest bardzo złe podejście do wymogów chwili i sraniem w gacie w domowych pieleszach, bo wtedy dzięki wam wygrywają wybory ci , którzy by ich nigdy w życiu nie wygrali gdybyście wyszli z domów i zagłosowali na właściwych kandydatów. I tak się właśnie kółko zamyka , bo gadać to se każdy może na forum światomym , a także w oborze. Wszędzie tak jest , że wyborcy mogą zmusić swych wybranych, do dymisji o ile nie spełniają oczekiwań i przedwyborczych obietnic, trzeba tego tylko chcieć , a nie siedzieć z założonymi rękami i biadolić. Nie dajmy sobie mydlić oczu , bo lesbijki i geje dobrze się mają od wieków i wcale im papierka do życiwej "przepustki " nie potrzeba , a to jest obecnie tylko taka moda , która kiedyś przeminie jak wiosenna przygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: O co walczymy i z kim ??? 11.02.04, 02:40 Gość portalu: Izabella napisał(a): > Nie dajmy sobie mydlić oczu , bo lesbijki i geje dobrze się mają od wieków i > wcale im papierka do życiwej "przepustki " nie potrzeba , a to jest obecnie > tylko taka moda , która kiedyś przeminie jak wiosenna przygoda. Tak, tak. Murzyni też się dobrze mieli jako niewolnicy i wcale im to równouprawnienie nie było potrzebne. To była tylko taka moda, która w końcu przeminie jak wiosenna przygoda i czarnuchy wrócą na swoje miejsca na plantacjach bawełny. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: O co walczymy i z kim ??? IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 02:44 Homoseksualista kontra gej (1) Rafał Ziemkiewicz Gej - w przeciwieństwie do homoseksualisty - nie chce słyszeć o żadnej tolerancji. Dla niego odmienność to polityczny manifest. Nie spocznie, nim nie usłyszy, że reszta świata to zboczeńcy. Kiedy mowa o prawach dla homoseksualistów, to nie wiem, o kogo chodzi. O ludzi, którzy mimo swojej odmienności chcieliby żyć tak samo jak heteroseksualna większość, bez zaglądania im do sypialni? O poprzebieranych w skóry, łańcuchy i siatkowe pończochy picusiów, którzy od czasu do czasu przeciągają burdelowymi korowodami przez ulice zachodnich miast, wypinając zadki i domagając się, nierzadko bardzo agresywnie, by wszyscy się nimi zachwycali? Sądzę, że to dwie zasadniczo różne sprawy: być homoseksualistą i być gejem. Różnica taka sama jak między heteroseksualistą a dziwkarzem. Homoseksualista to człowiek, którego popęd płciowy ukierunkowany jest ku własnej płci. Gej to homoseksualista, który seks czyni najważniejszą sprawą w życiu i - by użyć frazy szalenie staroświeckiej - nurza się w rozpuście. Nie "wesołek", jak często się tę angielską nazwę nieudolnie tłumaczy, bo to w polszczyźnie oznacza dowcipnisia, ale ktoś, kto "wesoło się bawi". Jeśli chodzi o homoseksualistów, to przyznać muszę, że w ciągu kilkunastu lat, od kiedy uprawiam publicystykę, zmieniłem w tej kwestii zdanie. Swego czasu podpisywałem się pod tezą, że społeczeństwo powinno wywierać na nich nacisk, aby starali się zapanować nad swoimi popędami i znaleźć sobie miejsce w normalnym życiu. Wielu homoseksualistów stara się tak zrobić. Powszechnie niedostrzeganym efektem są ciche tragedie ich rodzin - żon poślubionych w ramach "przełamywania samego siebie", marnujących życie u boku mężczyzny walczącego ze sobą i z reguły w końcu ulegającego swej prawdziwej naturze, i dzieci, wyrastających w takich rodzinach na ludzi psychicznie pokręconych. Ta świadomość każe mi się dziś odżegnywać od chęci nakłaniania homoseksualistów, by próbowali w sobie swą odmienność zwalczyć. Lepiej i dla samego homoseksualisty, i dla ludzi z nim obcujących, i dla społeczeństwa jako takiego, aby mógł on bez przeszkód znajdować sobie partnerów. Najlepiej, jeśli przyjmujemy zasadę, że to, co dorośli ludzie robią w swoich prywatnych mieszkaniach albo klubach, jest wyłącznie ich prywatną sprawą i nikt nie powinien wtykać w to nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Zburzmy kolejne tabu ! Niech żyje tolerancja ! IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 02:55 Zburzmy kolejne tabu! Niech ży - je tolerancja! szelmar 30-04-2003 10:12 odpowiedz na list odpowiedz cytując Rozmowa z prezesem Stowarzyszenia Na Rzecz Mniejszości Kulinarnych "Piętaszek". Panie Prezesie, jakie cele przyświecają pańskiemu stowarzyszeniu i jakie powody skłoniły pana i pańskich kolegów do jego założenia ? Społeczeństwo w którym żyjemy jest społeczeństwem zamkniętym i nietolerancyjnym, w niezwykle agresywny sposób odrzuca wszystkie nowe, przełamujące utarte schematy, idee. Jest to dogmatyzm zabójczy. Uważamy, że każdy ma prawo do swobodnego wyboru menu i będziemy o to prawo walczyć. Chcemy propagować alternatywny sposób żywienia, odmienne kulturowo i treściowo od form obecnie dominujących. Zwracając się w stronę człowieka ukazujemy w ten sposób przed nim nowe, wspaniałe horyzonty. Czy nowe idee kulinarne nie są zbyt radykalne w swej treści czy nie obawia się pan iż mogąły by podważyć funkcjonujące w społeczeństwie zasady ? Te "funkcjonujące w społeczeństwie zasady" to jedynie arbitralnie narzucone przez doktrynerskich ideologów dogmaty. Społeczeństwo musi mieć szansę wyboru takich zasad które będą odpowiadały nowej, wolnej od dogmatycznych barier, etyce i moralności. Pojawiają się jednak głosy, iż kanibalizm jest sprzeczny z ludzką naturą, wręcz niemoralny, jak odpowiadacie na takie zarzuty ? Proszę pana przede wszystkim muszę stanowczo zaprotestowań przed obraźliwym sformułowaniem "kanibalizm". Słownictwo takie zostało wprowadzone w średniowieczu by przez swoje negatywne skojarzenia obrzydzić ludziom odmienne (od narzuconych przez kulturę chrześcijańską) wzorce kulinarnych. Prawidłowym określeniem jest "homobalizm", alternatywa wobec ciasnego "heterobalizmu". Odpowiadając zaś na pytanie - dostrzegam w nim echo dogmatów rodem z epoki inkwizycji i polowań na czarownice. W istocie rzeczy dominujący w Europie system kulinarny był jedynie jednym z wielu. W innych kulturach homobalizm był powszechnie akceptowaną i naturalną formą nieskrępowanej ekspresji kulinarnej. To kulturowy imperializm europejczyków spowodował, iż formy te zostały stłumione, a ich rozwój zahamowany. Nowe, postępowe i tolerancyjne, tendencje w kulturze europejskiej stwarzają jednak nadzieję na odrodzenie pierwotnej różnorodności kulturowej. Istotna będzie tu na pewno pomoc organizacji międzynarodowych np. ONZ (szczególnie takich agend jak FAO czy UNESCO), nacisk opinii międzynarodowej, szerokie akcje w mass mediach, widowiska i koncerty rockowe na rzecz tolerancji i odrodzenia homobalizmu. Ze wzajemnego nieskrępowanego przenikania się wszystkich nurtów kulinarnych może powstać nowa wspaniała jakość. Dodajmy przy tym, iż wszelkie racjonalne agrumenty: ekologiczne, demograficzne, psychologiczne i ekonomiczne w sposób jednoznaczny przemawiają za propagowanym przez nas kierunkiem. Jakie konkretne akcje ma zamiar podejmowań stowarzyszenie w swojej działalności ? Dążymy przede wszystkim do zmiany społecznej świadomości i nastawienia w stosunku do "jedzących inaczej" do zapewnienia należnej im swobody i bezpieczeństwa. Tak więc z jednej strony będziemy się domagali zagwarantowania im podstawowych praw, poprzez odpowiednie zapisy w konstytucji, rozwój sieci lokali oraz taką zmianę programów szkolnych która w sposób równoprawny będzie traktowała wszystkie kierunki kulinarne. Szczególnie podkreślam tu rolę szkoły, która ma olbrzymie zadania w walce z zaściankowością i kołtuństwem polskiego społeczeństwa. Podejmujemy starania i naciski na rzecz wprowadzenia odrębnego przedmiotu "Wychowanie kulinarne". Obecne programy w sposób wyjątkowo jednostronny ukazują dzieje homobalizmu. Ciągle jeszcze zdarzają się młodzi ludzie wyrastający bez świadomości istnienia alternatywy dla tradycjonalistycznego heterobalizmu !! To są rzecz karagodne, nowoczesna szkoła w żadnym wypadku nie może być narzędziem indoktrynacji dla jednej opcji światopoglądowej. Z drugiej strony należy odziaływać na tą część społeczeństwa która odnosi się do nas w sposób wrogi lub nieprzyjazny. Państwo neutralne światopoglądowo nie może tolerować zachowań i poglądów godzących w mniejszości kulinarne, nie do przyjęcia są wypowiadane jeszcze tu i ówdzie epitety w rodzaju "zboczeńcy" czy "ludożercy". Przykłady szerzenia nienawiści wobec mniejszości kulinarnych muszą być potępione i karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpi Episkopat się ośmiesza IP: *.cft.edu.pl 11.02.04, 11:28 Czemu Episkopat wysyła jakąś przygłupią siostrzyczkę, która popisuje się wypowiedziami "w tym projekcie są zakamuflowanie dzieci"? Nie stać ich na sensowne, wyważone stanowisko, które by odnosiło się do zapisów projektu, a nie podpierało się podejrzeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Borek NARESZCIE COŚ DRGNĘŁO IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 11.02.04, 12:05 Nareszcie jakiś postęp w tym kierunku. Mam nadzieje, ze silne lobby katolicko- konserwatywne jakie niestety rozadje karty w tym kraju, nie zablokuje bardzo ważnej inicjatywy senator Szyszkowskiej. Godne pozalowania jest zachowania senator Liszcz i Romaszewskiego, no coz widac ze prawo kanoniczne i dokumenty kościoła są dla nich ważniejsze niż prawo państwowe i walka z dyskryminacją. Licze ze ten projekt stanie sie obowiazujacym w RP prawie, ale zdajac sobie sprawe z zagrozen w Sejmie RP: LPR, PiS, PSL i PO, jest to mało realne, ale moze cos w PO drgnie, wkoncu ponoc wywodzą się KLD, choc nie widac tego już. PANI SENATOR TAK TRZYMAĆ !! JESTEM Z PANIĄ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Spier... papier. IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 11.02.04, 13:01 Cos drgnelo tylko czy nalezy sie cieszyc z przejawow glupoty? Chcesz wsadzac kutasa w dziure kolegii to sobie wsadzaj - nie mieszaj do tego polityki... No i jeszcze jedno - zebys nie pieprzyl o klerykach - nie trzeba byc katolikiem by sie stukac w czolo na mysl o tej inicjatywie - wystarczy logicznie myslec (ja na przyklad jestem ateista). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf poparcie dla ustawy IP: *.itpp.pl 11.02.04, 15:37 gay&les maja takie samo prawo do zycia w sformalizowanych zwiazkach jak hetero. i bardzo mi przykro jezeli takie stwierdzenie kogos drazni. maja prawo do wspolnych rozliczen majatkowych, do odwiedzin oraz informacji o stanie zdrowia partnera przebywajacego w szpitalu, maja prawo do dziedziczenia po sobie. a panstwo w koncu powinno im to zagwarantowac. jezeli malzenstwo i wszelkie prawa z nimi zwiazane maja ulatwic wychowanie dziecka to nie rozumiem dlaczego tak wielu bezdzietnym malzenstwom maja one przyslugiwac. i nie jest tu argumentem, ze moga je miec (bo geje i lesbijki tez moga), ani to ze moga je adoptowac. jezeli nie chca to i tak tego nie zrobia. wiec po co im prawne ulatwianie zycia? jeszcze zadne badania nie wykazaly ze wychowanie dzieci przez pary homo zle na nie wplywa. natomiast wiadomo ze wychowanie w rodzinach patologicznych, w ktorych pelno przemocy i nienawisci wplywa zle. w wychowywaniu dzieci wazniejsza jest milosc wychowujacych je do niego i do siebie na wzajem. i dlatego uwazam, ze powinni miec prawo do adopcji dzieci. ale rozumiem, ze w polsce bedzie trzeba na to jeszcze troche poczekac. a tak poza tym, to ten projekt jak na razie zakazuje adopcji(niestety) i nie mieszajcie homoseksualizmu z pedofilia. przeciez tu chodzi o cos zupelnie innego. nikt nikogo nie wykorzystuje, a tym bardziej dzieci. co do leczenia homoseksualistow: co raz sa informacje o 'cudownym wyleczeniu'. ale na takie leczenie zglaszaja sie ludzie ktorzy ze swoja orientacja nie moga sobie poradzic, a nie ci z niej szczesliwi. mam nadzieje ze ta ustawa zostanie uchwalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Zoofile również nie mogą być dyskryminowani! IP: 195.205.230.* 11.02.04, 16:20 Pracujemy nad tym, aby można wziąć ślub i opodatkować się wspólnie z naszym zoopartnerem. Listę zwierząt uprawnionych do tych związków przygotowuje senator Gucwińska. Wśród aktywu przeważa opinia, że nie powinno być na niej jeza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krom Cytat na temat IP: *.wroclaw.mm.pl 11.02.04, 18:10 Rzym. 1:27-31 "mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. Tak więc ponieważ nie doszli do wniosku, że trzeba poznać Boga, wydał ich Bóg na pastwę przewrotnych myśli, aby czynili to, czego nie powinno się czynić. Pełni są też wszelakiej nieprawości, przewrotności, chciwości, niegodziwości. Oddani zazdrości, zabójstwu, waśniom, podstępowi, złośliwości; oszczercami, znienawidzili Boga, popadli w zuchwałość, pychę, chełpliwość. Wymyślali różne zbrodnie, byli nieposłuszni rodzicom, jako ludzie nierozumni, chwiejni, bez serca, bez litości. Oni to, choć znając wyroki Boże wiedzieli, że ci, co takie rzeczy czynią, godni są śmierci, nie tylko sami się tych czynów dopuszczają, ale jeszcze chwalą innych, którzy tak postępują." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm jak tak dalej pójdzie,to jeszcze usankcjonują IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 11.02.04, 20:45 związki senator Szyszkowskiej z posłanką Błochowiak,albo prawdziwego mężczyzny Millera z prawdziwym mężczyzną Wenderlichem.Albo słonia z mrówką.Senator Szyszkowska moją kandydatką na Miss World i na pokojowego Nobla,Fryderyka,Wiktora,telekamerę i Grand Prix Festivalu w Opolu. Dobrze,że nie mam psa(które zresztą bardzo lubię)bo gdybym,go nie daj Boże był zmuszony oddać do schroniska,to jeszcze SLD alimenty by przez 3 lata chciało sciągać i podatek od nich oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cha,cha,cha Re: Czekam kiedy zapach "gówna" zdetronizuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 21:04 perfumy "chanel" :))) . Jest to możliwe przy sprawowaniu "wadzy" przez prof. Szyszkowską i jej podobnym. O wyższości związków homoniepwnych toczy się batalia! Niesamowite! Socjalistyczno - marksistowsko-leninowska chołota stara się wmówić ludziom, że stanie na głowie jest zdrowe:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flo Re: Czekam kiedy zapach "gówna" zdetronizuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 22:01 Wymiotło zdegenerowanych małpoludów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Oczywiście, "pedofil" i "homoseksualista" .... IP: *.acn.waw.pl 12.02.04, 01:30 Oczywiście, "pedofil" i "homoseksualista" to z medycznego punktu widzenia absolutnie nie to samo, ale choć oba terminy odsyłają do różnych definicyj w podręcznikach seksuologii, praktyka bywa nieco bardziej skomplikowana. W świetle polskiego prawa pedofilem jest właściwie każdy, kto "dopuszcza się czynu lubieżnego względem osoby poniżej lat 15" - również za jej wyraźną zgodą. Formalnie zatem pod ten sam paragraf podpada psychotyczny amator nieświadomych niczego pięcioletnich dziewczynek, jak i zwykły uwodziciel chłopców, którzy jeszcze się co prawda nie golą, ale już słyszeli o tym i owym. W końcu postęp teraz taki, że wystarczy obejść pierwszy lepszy kiosk, by mieć o życiu wiedzę, jaką niegdyś miewali jedynie bardzo zużyci rozpustnicy. Według uczonych mężów, dla klasycznego pedofila płeć dziecka nie ma wielkiego znaczenia, gdyż "właściwą podnietę seksualną" stanowi w tym wypadku ciało "wykazujące cechy niedojrzałości" i pełniące rolę swoistego fetysza. Z tego powodu niektórzy seksuolodzy nawet wprost zaliczają pedofilię do szeroko pojętego fetyszyzmu. W Szczecinie jednak rolę fetysza pełniły, zdaje się, głównie dojczmarki, płeć zaś była do wyboru jak niegdyś kolor Forda T: dowolna, pod warunkiem, że będzie to płeć męska. Na takie dictum uczeni mężowie powiadają po namyśle że, owszem, można być "pedofilem" i "homoseksualistą" naraz. To znaczy lubić ciała "wykazujące cechy niedojrzałości", ale jednak określonej płci - mianowicie własnej. Wszak chłopczyka od dziewczynki da się odróżnić nawet w niemowlęctwie. Co istotne, o ile w całej populacji homoseksualiści stanowią obecnie najprawdopodobniej ok. 2- 5% (choć geje-fanatycy upierają się czasem i przy 10 procentach), o tyle wśród pedofilów jest ich aż 20-30%! Przy tym są oni znacznie aktywniejsi i dlatego w grupie ofiar już zdecydowanie przeważają chłopcy (ok. 75%). Wielka "ciemna liczba" w tych sprawach skłania naturalnie do nie kończących się polemik i zaprzeczeń, ale powinowactwo między homoseksualizmem a pedofilią (prawnie pojmowaną!) wydaje się być znaczące. Lud zaś bez żadnych badań wie od dawna, że - przepraszam za zgrzebny język ludu - "pedała ciągnie do młodych chłopaków". Młodzież zaś dojrzewa teraz wcześnie i wyjątkowo bezpruderyjnie. Według badań wykonanych na tyle dawno, by oddalić podejrzenie o postępowe matactwa, jedynie 5% homoseksualistów to zdeklarowani pedofile. Jest to wprawdzie odsetek wyższy niż wśród heteroseksualistów, lecz niezbyt imponujący. Natomiast aż 45% homosiów lubi młodzieńców w okresie "między początkiem dojrzewania a pojawieniem się pierwszego zarostu" (czyli mniej więcej 12-16- letnich). Nazywa się to ładnie efebofilią, co kulturalnym homosiom kojarzy się pewnie z Grecją i ucztą u Agatona. Właśnie takich efebów umieszczał w swych kartotekach pan "pedofil ze Szczecina", posługując się, podkreślmy, polskim - jak można było dostrzec w TV - programem komputerowym. To jednak krzepiące, że mamy nie tylko dorodną młodzież, ale i dobrze napisane programy: co by też powiedziała Europa, gdyby nagle padła u nas baza pełna tak podniecających danych! L.Stępniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flo Re: Czekam kiedy zapach "gówna" zdetronizuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 20:08 PERFUMY CHANEL? A jest to wielce prawdopodobne po zalegalizowaniu homozwiązków. Ot taka pararela :))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Ludzie oglądają wielkie parady homoseksualistów IP: *.acn.waw.pl 13.02.04, 02:28 Ludzie oglądają wielkie parady homoseksualistów (tak kiczowate, że homoś Leonardo da Vinci spaliłby się ze wstydu), słyszą o akcjach organizacji gejowskich, o politycznych żądaniach i naciskach. A potem zastanawiają się: kim są ci, którym wolno bezkarnie obrażać cudze świętości i mają moc czegoś tam żądać od rządów? Czasem komuś wpadnie w rękę gejowski "przewodnik" z adresikami, kogoś innego zadziwi rozległość międzynarodowych kontaktów. Do tego teraz jeszcze ta szczecińska dyskietka! Sami homoseksualiści zaczynają chyba rozumieć, że organizując się tak dobrze - przedobrzyli. Rzewne opowieści o prześladowanej "mniejszości seksualnej" budzą już tylko niechęć, a "mniejszość" coraz częściej bywa postrzegana jako swoista międzynarodówka, mafia, która w dodatku, jak to mafia, kierując wszystkim, musi również odpowiadać za postępki wszystkich swoich członków. Być może z tego właśnie powodu następuje obecnie kolejna zmiana strategii w objaśnianiu homoseksualizmu jako zjawiska. W czasach, gdy za "obcowanie z mężczyzną" groziło więzienie, jedynym ratunkiem wydawało się uznanie upodobań homoseksualnych za chorobę, choćby nawet i psychiczną. Homoseksualistów nie należy karać, ale leczyć - powiadano. Znamienne, że podejście to podobno przynosiło nieraz owoce. Jeszcze w latach sześćdziesiątych trafiali się lekarze twierdzący, że udało im się kogoś z homoseksualizmu wyleczyć całkowicie. Niektórzy chwalili się nawet 50% skutecznością! Nadeszły jednak czasy kontrkultury; czasy, kiedy wierzyło się jarmarcznym szalbierzom i z uszanowaniem wysłuchiwało opowieści wariatów. Nic więc dziwnego, że organizujący się ruch gejowski od argumentów medycznych wolał względność prawdy, samorealizację i tym podobne androny. Głoszono wówczas, że homoseksualizm jest równie dobrą jak heteroseksualizm swobodną ekspresją osobowości (czyli w gruncie rzeczy rezultatem wolnego wyboru). Gejów nie należy więc leczyć, ale akceptować. Ponieważ organizacje gejowskie szybko zostały zaakceptowane w grze wyborczej przez lewicę, w naukowych księgach zaczęto natychmiast podkreślać, że homoseksualizm nie jest żadną chorobą kwalifikującą się do leczenia, a wkrótce potem zniknął on z szacownego rejestru chorób WHO. Dzisiaj akceptacja homoseksualizmu rzadko bywa tak neoficko naiwna i bezwarunkowa. Geje nie bardzo mają już o co walczyć, więc raz puszczona w ruch energia obraca się coraz częściej w agresję skierowaną przeciw reszcie świata - zwłaszcza tej obrzydliwie konserwatywnej i religijnej. Również zaślepiony polityczną poprawnością zgiełk wokół AIDS wywołał w efekcie więcej wrogości do gejów niż spodziewanego współczucia. Trzeba jednak trafu, że spolegliwi uczeni z amerykańskiego National Institute of Health akurat teraz odkryli u wielu homoseksualistów obecność unikalnego fragmentu DNA w matczynym chromosomie X. Cóż za ulga! Homoseksualizm (męski! - skąd się biorą lesbijki uczeni z NIH jeszcze nie wykombinowali) nie jest więc wynikiem jakiegoś rozbrykania moralnego ani też absorbującą chorobą, na którą lekarze mogliby próbować ordynarnie przepisywać pigułki. Homoseksualizm jest po prostu uwarunkowany genetycznie! Jest przeznaczeniem zapisanym w genach niczym w wielkiej księdze Kubusia Fatalisty. Wydaje się wszakże jakby sami geje jakoś nie całkiem w tę piękną i wygodną teorię wierzyli. W praktyce skłaniają się oni bowiem chętniej ku dawnym, przedpostępowym poglądom, wedle których zachowania homoseksualne są w dużej mierze wyuczone i powstają wskutek odpowiednich (czy też raczej - wybitnie nieodpowiednich!) doświadczeń w okresie dojrzewania. Również w Szczecinie nie zawracano sobie głowy jakąś tam genetyką, skupiając się rozsądnie na żmudnej pracy u podstaw wśród młodego narybku w myśl niezapomnianej dyrektywy, że "kadry decydują o wszystkim". Gdy zaś wytężona praca przyniesie w końcu owoce i kadry rzeczywiście rozrosną się do tych upragnionych 10% homosiów w populacji, przyjdzie czas, by pomyśleć np. o partii politycznej. A wtedy - w obliczu takich uciech! - zapewne nawet niejeden Don Juan poczuje raptem dziwną awersję do kobiet. To już jednak zapatrzonym w swoją seksualność homosiom do głowy nie przychodzi. I pomyśleć, że dawno temu homoś Platon zrobił tyle dobrego dla logiki! L.Stępniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t pytanie IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 20:26 Zdaje się, że ten wątek gości wielu ludzi zainteresowanych z takich czy innych powodów zjawiskiem homoseksualizmu. Korzystając z okaji mam pytanie: czy ktoś wie na jakich źródłach opiera się przekonanie, że Leonardo da Vinci był homoseksualistą? Zwykle jego nazwisko pojawia się jako przykład homoseksualisty- geniusza. Jakie przekazy mówią o jego skłonnościach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: pytanie IP: *.acn.waw.pl 15.02.04, 02:54 Gość portalu: t napisał(a): > Zdaje się, że ten wątek gości wielu ludzi zainteresowanych z takich czy innych > powodów zjawiskiem homoseksualizmu. Korzystając z okaji mam pytanie: czy ktoś > wie na jakich źródłach opiera się przekonanie, że Leonardo da Vinci był > homoseksualistą? Zwykle jego nazwisko pojawia się jako przykład homoseksualisty > - > geniusza. Jakie przekazy mówią o jego skłonnościach? Nie znam żadnych źródeł . Może to po prostu jakiś humbug . Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pytanie 17.02.04, 16:30 Gość portalu: wikul napisał(a): > Nie znam żadnych źródeł . Może to po prostu jakiś humbug . No właśnie - ja też nie znam (inna rzecz, że specjalnie ich nie poszukiwałem). Raz trafiłem jednak przypadkiem na informację, że homoseksualizm Leonarda to "odkrycie" pewnego psychoanalityka, który doszedł do takiego wniosku, ponieważ ... Leonardo pisał lewą ręką, a jak wiadomo (psychoanalitykom oczywiście)leworęczność i homoseksualizm idą często w parze. Być może to jest "źródło" tej informacji. Nie jestem jednak tego pewien - stąd moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja [...] 14.02.04, 20:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Obrady nad ustawą o związkach partnerskich, p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 08:30 Popieram?-zawsze będzie łatwiej związać koniec z końcem!! Odpowiedz Link Zgłoś