keram.keram 27.02.10, 04:46 Józef Piłsudski nie był katolikiem. Czy wg was nie był więc Polakiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnygrom333 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 05:09 Pytanie do PO mylonych Pilsudzki byl w Wermachcie jak dziadek Tuska czy on byl tez Volksdijczem. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 07:14 czarnygrom333 napisał: > Pytanie do PO mylonych Pilsudzki byl w Wermachcie jak dziadek Tuska > czy on byl tez Volksdijczem. Całe wyższe dowództwo Legionów składało się z oficerów służących uprzednio w obcych armiach...Czy to ich w jakikolwiek sposób dezawuowało...? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 07:44 Piłsudzki, Wermacht, Volksdijcz... Nie liczę na to, że kiedykolwiek nauczysz się pisać te słowa poprawnie. Ale może zainteresuje cię to, że Piłsudski nie mógł być w Wehrmachcie, bo ten powstał dopiero w 1935 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 08:29 witek.bis napisał: > Piłsudzki, Wermacht, Volksdijcz... Nie liczę na to, że kiedykolwiek > nauczysz się pisać te słowa poprawnie. Ale może zainteresuje cię to, że > Piłsudski nie mógł być w Wehrmachcie, bo ten powstał dopiero w 1935 roku. Pewnie duchem był. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 08:58 witek.bis napisał: Ale może zainteresuje cię to, że > Piłsudski nie mógł być w Wehrmachcie, bo ten powstał dopiero w 1935 roku. Ty mówisz o dowodach a PiSdak mówi, jak było naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 21:33 Mylisz sie."Polnische Wehrmacht" powstal w czasie I Wojny Swiatowej.W 1916 roku w Austri.Na czele PW stali miedzy innymi Pilsudski i Sikorski: pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Si%C5%82a_Zbrojna Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Pytanie do sztabu PO 28.02.10, 11:54 czy wasze prawybory są jawne...bo nawet POlikot tego nie wie heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 07:25 keram.keram napisał: > Józef Piłsudski nie był katolikiem. Czy wg was nie był więc > Polakiem ? Oczywiście, że nie był Polakiem. Współpracował z zaborcami, szpiegował dla nich, czyli pracował w tajnych służbach wrogów Polski a więc winno mu się odebrać emeryturę, a jeśli już nie żyje, to pozbawić wszelkich godności, a imię jego wymazać z historii! Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien To forum nie jest najlepszym miejscem 27.02.10, 07:51 keram.keram napisał: > Józef Piłsudski nie był katolikiem. Czy wg was nie był więc Polakiem do zadawania pytań PISowi. Napisz maila.:) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 07:52 keram.keram napisał: > Józef Piłsudski nie był katolikiem. Czy wg was nie był więc Polakiem ? 27 lutego 1916 w Karasinie Piłsudski powrócił do wyznania rzymskokatolickiego. Akt wyrzeczenia się protestantyzmu, przygotowany przez kapelana 1 pułku ks. Henryka Ciepichałłę, utrzymywany był w ścisłej tajemnicy. Świadkami tego wydarzenia byli Kazimierz Sosnkowski i Bolesław Wieniawa-Długoszowski[18] (wikipedia) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 07:58 simera16 napisał: > keram.keram napisał: > > > Józef Piłsudski nie był katolikiem. Czy wg was nie był więc > > Polakiem ? > 27 lutego 1916 w Karasinie Piłsudski powrócił do wyznania > rzymskokatolickiego. Wielcy ludzie mają swoje małe strony, najwyraźniej. Tusk (kurdupel wzrostem, ale wielki ambicjami) wziął ślub kościelny tuż przed kampanią wyborczą, gdy starał się zdobyć głosy katolickiego elektoratu... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 08:27 taziuta napisał: > > Wielcy ludzie mają swoje małe strony, najwyraźniej. > Tusk (kurdupel wzrostem, ale wielki ambicjami) wziął ślub kościelny > tuż przed kampanią wyborczą, gdy starał się zdobyć głosy > katolickiego elektoratu... Z zasady staram się nie komentować ludzkich wyborów dot. wiary czy też jej braku...Mój wpis (cytat z wikipedi) miał mieć charakter jedynie informacyjny...Inna rzecz, że ludzie potrafią uczynić wiele, by zdobyć władzę lub w inny sposób zaistnieć...Jedni zbierają haki, inni biorą ślub...Gdybym miał wybierać, to wolę tych drugich... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 10:44 simera16 napisał: > /.../ Jedni zbierają haki, inni biorą ślub...Gdybym miał > wybierać, to wolę tych drugich... Ja mam nadzieję, że nigdy nie zostanę ograniczony do takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 10:43 Tusk ma 179 cm wzrostu. Co powiesz o Kaczyńskim (158 cm), czy Millerze, Kwaśniewskim (164-5)? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygrom333 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 19:58 Te 179 Tuska w kapeluszu czy bez kapelusza Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 08:45 kiko_0 napisała: > > Pan Jarosław Kaczyński jest podobmy do Marszałka Piłsudskiego i jest > pobożym Polakiem-Katolikiem! > Poprawiłeś mi humor...Oczami wyobraźni, zobaczyłem Jarkacza jak wsiada, a następnie (o ile uda mu się ten manewr) galopuje na koniu, po uprzednim (niedbałym) nakreśleniu ręką znaku krzyża na piersi... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 09:01 kiko_0 napisała: > simera16 napisał: > > > > Pan Jarosław Kaczyński jest podobmy do Marszałka Piłsudskiego i > jest pobożnym Polakiem-Katolikiem! > > Poprawiłeś mi humor...Oczami wyobraźni, zobaczyłem PANA > > img641.imageshack.us/img641/6786/kasztankasredniafe170e.jpg > > Jarkacza jak wsiada, a następnie (o ile uda mu się ten manewr) > galopuje na koniu, po uprzednim (niedbałym) nakreśleniu ręką znaku > krzyża na piersi... > > Wiesz, na PANA, to trzeba mieć wygląd i predyspozycje...u tego piskorza trudno te cech dostrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 10:39 Racja jest po stronie Obu Panów Kaczyńskich !!! Historia pokazuje, że PANOWIE Kaczyńscy zawsze mieli rację! I dziś stają się wybitnymi autorytetami moralnymi! -- Naród z Panami Kaczyńskimi - parytety dla PiS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pytanie do sztabu PiS 27.02.10, 11:33 Wyobraź sobie, że ja też nie uważam się za podróbkę Polaka, ale nie głosowałem na tą podróbkę PANA Daj sobie spokój i nie pozbawiaj polskości innych tylko dlatego, że mają inne preferencje polityczne...Takim zachowaniem jako żywo wpisujesz się w PiSowską polityczną ksenofobię, że o miałkości przywódców tego ugrupowania z grzeczności nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś