Gość: les do 2 odlicz IP: *.atl.client2.attbi.com 26.02.04, 03:01 i co nie prawda ze rozwiazanie problemu polskiego wym. spr. jes tylko mozliwe do 2 odlicz 2 wystap rozwalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steve Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 03:28 To jakas paranoja ! wydaje mi sie ze to nie sad a jakis kabarecik , podrobisz sobie legitymacje szkolna idziesz do pierdla a jak babie grzebiesz w gaciach wszystko jest cacy. Moze ta sedzina chce zeby ja macali faceci bo dawno nie miala? Ps. rob to w rekawiczkach bo lapy beda smierdziec sledziami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.home.cgocable.net 26.02.04, 03:39 No niestety - to jest kolejny przyklad na to, ze mamy w naszym kraju prawo barbarzynskie. Bardziej idiotycznego uzasadnienia jak to podane przez sad nie mozna sobie chyba wyobrazic. I my wchodzimy do Europy? Z takim prawem i takimi sedziemi? TO SKANDAL !!! Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molestujacy INNA CZYNNOSC SEKSUALNA? IP: *.dyn.optonline.net 26.02.04, 04:06 Czy ktos mi odpowie co wchodzi w zakres "innych czynnosci seksualnych" a co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RURA CZY MEZCZYZN TEZ MOZNA??????? IP: 61.171.238.* 26.02.04, 05:15 Rozumiem, ze obmacanie przez spodnie Pana Prezydenta tez jest dozwolone !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzisz i nie grzm Przyzwolenie na bezczelne obmacywanie IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 05:22 roznej masci kacykow. Pogratulowac sedziow w III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzisz i nie grzm Re: Przyzwolenie na bezczelne obmacywanie IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 05:25 Mialo byc: przez roznych masci kacykow. Lapy precz od czyjegos krocza - zlap sie za swoje chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mampytanie Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: 213.192.66.* 26.02.04, 06:39 A gdyby jej nie zwolniono z pracy byłaby cisza? I macanki trwałyby dale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.it / 62.233.189.* 26.02.04, 06:46 Rozumiem, że panią sędzinę też można potrzymać w wiadomym miejscu. A jakby tak w czasie rozprawy? Sędziowie chyba powinni być kierowani na obowiązkowe badania psychiatryczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarka Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: 168.143.113.* 26.02.04, 06:55 Wydaje mi sie,ze obmacywanie poprzez ubranie nie jest zadnym molestowaniem,bo w ten sposob mozna to samo powiedziec kiedy dotknie sie przypadkowo kobiete za piers poprzez wlasnie ubranie. W ten sposob mozemy dojsc do absurdow,aby nie dotykac ludzi,a przeciez przyjazn i wzajemne poszanowanie wlasnie na tym polega;na podaniu reki. Ale jest to forma oficjalna stosowana w przypadku kazdego,nawet pomiedzy przywodcami roznych panstw jest jak najbardziej na miejscu,poklepywanie po ramieniu,obejmowanie sie w pasie itd. A zatem szczegolnie tutaj w przypadku kobiety,ktora byla tak bliska pracownica,tego typu zachowanie jest wyrazem przyjacielskiej milosci i nic wiecej,to chyba oczywiste i normalne jak mi sie wydaje. A zatem,po co tyle szumu zrobila ta kobieta?pewnie dlatego,ze skonczyl sie jej kontrakt,i chciala jakos sie zemscic(oj,to nieladnie). Czemu wczesniej o tym nie mowila?czyzby wtedy tego nie bylo? A zatem,owa kobieta chce poprzez zemste teraz wykorzystac te sytuacje, niestety,ale tak sie nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Dobrze,że mamy niezawisłe sądy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 07:53 Pewnie ta Pani mści się za coś. Dobrze,że mamy niezawisłe sądy. Strach pomyśleć co GW napisałaby gdyby sędzią był mężczyzna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re:Proponuję aby mąż pani tłumacz (lub IP: *.olkusz.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 07:57 przyjaciel) złapał za krocze ktąrąś panią sędzię z tamtejszego sądu. Zobaczymy wtedy czy jest to molestowanie czy nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarka Re:Proponuję aby mąż pani tłumacz (lub IP: 168.143.113.* 26.02.04, 08:20 Osobiscie nie wydaje mi sie,aby takie zachowanie sie bylo prawda, chyba,ze owa kobieta zachowywala sie wsposob wyzywajacy,tylko po to, aby pozniej zrobic z tego uzytek. To poprostu kpina,aby takie rzeczy znajdowaly miejsce w sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plot Re:Proponuję aby mąż pani tłumacz (lub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 08:29 Chyba żartujesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Wreszcie ktoś rozsądny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 08:30 Wreszcie ktoś rozsądny zabrał głos. Zgadzam się z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Drogi Marku !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 08:29 Sposób prezentowania wydarzeń śwaidczy głównie o kolejnej manipulacji GW. Gdy czytasz GW zawsze myśl czemu służy ta publikacja. W innych przypadkach będziesz się kompromitował. Tak jak teraz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Drogi W IP: 80.249.2.* 26.02.04, 09:22 Być może jest to manipulacja gazety, ale fakt pozostaje faktem, że doszło do nadużycia potwierdzonego nagraniem. To że sąd miał kłopoty z jednoznaczym zinterpretowaniem przepisów wynika oczywiście z tego, że ich twórcy (co jest ostatnio regułą) pozostawili wiele niejasności. A co do pojawiających się zarzutów, że gdyby pracowała to nierobiła by afery - no cóż każdy ma chyba odrobinę instynktu samozachowawczego i jeśli ma pracę, a nie chce jej stracić pod byle pretekstem na dodatek z wilczym biletem, to siedzi cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: advokat Ja tą panią sędzię też bym pogłaskał po kroczu- IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 26.02.04, 08:44 obmacał bym ją legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 08:58 Ciekaw jestem z jakiej partii jest ten urzędnik. Na pewno nie z SLD, bo news by sie zaczymnał od "Prominentni działacze SLD....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroIwiński Byłem biegłym w tej sprawie. IP: 195.205.230.* 26.02.04, 09:33 Moja opinia jest następująca: Obmacywanie tłumaczek jest zgodne ze standartami europejskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Byłem biegłym w tej sprawie. IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.04, 09:44 Gość portalu: euroIwiński napisał(a): > Moja opinia jest następująca: Obmacywanie tłumaczek jest zgodne ze standartami > europejskimi. ***************** Jeżeli już, to standardy. A niedoścignionym wzorem i tak będzie Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Chętni do obmacywania IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.04, 09:31 Gdyby był jeszcze ktoś chętny do obmacywania, to pan wicestarosta przyjmuje w środy od 7:30 do 15:30. Poniżej oficjalny link z telefonem i adresem e-mail pana starosty. www.czestochowa.powiat.pl/?id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Kopnij go w jaja przez spodnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.88.212.* 26.02.04, 09:46 Pani Ewelino - kopnij go pani w jaja przez spodnie :-) nic Pani nie zrobia bo przez spodnie to nie jest karalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko tak mocno zeby nie mogl chodzic z miesiac conajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.ds.ae.wroc.pl 26.02.04, 09:55 Zgadzam się!!! mam nadzieję, żę ta dziewczyna pójdzie dalej walczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
major.major.major macie adres tej sędziny? 26.02.04, 10:18 się jej podeśle batalion macantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macacz Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: 213.149.99.* 26.02.04, 10:51 Brawo dla Sadu. Ale jaja. Jak mloda sedzina to se jom posmeram po kroczu przez spodnie i gowno mi zrobiom. A jak sendzia to go za fujare - tyz przez spodnie - no i co ?? Fajnie bydzie. Macacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodi widocznie Barbara Błaszczyk to lubi IP: *.osw.waw.pl 26.02.04, 11:40 ciekawe czy w prokuraturze sa takie zwyczaje tolerowane, a moze pani Barbara Błaszczyk zaluje ze jaj szef ma inne zwyczaje? Wstyd SKAD BRAC SZACUNEK DO WYMIARU SPRAWIEDLIWOSCI!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvart Sąd mógł mieć rację IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.02.04, 12:32 "poddanie się innej czynności seksualnej" obejmuje te sytuacje, w których sprawca, zmierzając do pobudzenia lub zaspokojenia swojego popędu płciowego, dotyka narządów płciowych ofiary (choćby poprzez bieliznę lub odzież) lub podejmuje inne czynności w zetknięciu z ciałem ofiary (np. pieszczoty, pocałunki)- Sąd Najwyższy w uchwale z dnia 19 maja 1999 r. Sednem problemu jest zatem ustalenie, czy pan starosta zmierzał do zaspokojenia swojego popędu płciowego. Jeżeli nie to rzeczywiście jest to naruszenie nietykalności cielesnej ścigane z oskarżenia prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Coś tu nie tak IP: *.top.net.pl 26.02.04, 13:10 Szanujący się tłumacz (kobieta, czy mężczyzna, wszystko jedno) nie powinien dawać się zatrudniać na etacie za psi pieniądz, lecz zawierać umowy o dzieło lub zlecenia i dyktować ceny. Określenie "molestowanie" jest skutkiem pokracznego tłumaczenia z amerykańszczyzny. Polski język powinien używać określenia "agresja seksualna", "napastliwość", "napad seksualny" i tym podobnych. Poza tym czego spodziewać się po burakach z kwadratowymi gębami sprawującymi władzę (ukłony i gratulacje dla wyborców)? Kobieta poddawana agresji seksualnej w miejscu pracy powinna odpowiedzieć czynnie, za pomocą ciosu rozwalającego sztuczną szczękę lub genitalia napastnika. Tego należy po prostu się nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 26.02.04, 13:20 a pani Jaruga zawija te sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 14:32 Degeneracja niektórych sędziów siegnęła chyba dna! Ale co im można zrobić - są przecież niezawiśli!(od poprawnego rozumowania i stosowania prawa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wienek PARANOJA...ciąg dalszy napewno nastąpi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 16:06 to co sie dzieje w tym kraju, to przechodzi ludzkie pojęcie !!!! ile tak mozna nadwyręzać społeczenstwo i robić je w balona, przeciez to totalna kpina i parodia !!!! Ciekawe jak by zareagował taki palant, jak by jego zone tak ktoś posmyrał... nooo tylko pewnie ona to akurat by była zadowolona !!!!:) Zaczynam sie zastanawiac czy są w tym kraju jeszcze uczciwi sedziowie, prokuratorzy, lekarze, nauczyciele, policjanci i inni inni.... ech, już mi sie wymiotowac chce tym co zjadłem przed chwila !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remus Sądowo-prokuratorski skandal IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.02.04, 20:58 - inaczej nie można określić takich wyroków. I tacy ludzie mają immunitety!! Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Śliwa Re: Sąd: obmacywanie przez spodnie to nie molesto IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 06:30 To jednak hańba dla polskiego wymiaru sprawiedliwości. Dopóki sędziowie będą uznawali swoją niezwisłość za prawo "wyroczni" i dopóki będą mieli poczucie bezkarności w orzekaniu z ewidentnym naruszeniem prawa, dopóty tkwić będziemy w Państwie bezprawia. Polska "Temida" zbyt często za przepaską na oczach chowa banknoty i wierzy w to, że tak ich nie widać. A ja jednak wierzę w Państwo prawa. Bo i w tej sprawie bandyckim urzednikom samorządowym ich poczucie bezkarności wyjdzie bokiem. Należy cieszyć się, że istniejemy w europejskim systemie wymiaru sprawiedliwości. A przekupnych i niekompetentnych sędziów z dniem 1 maja sztandar wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Prawdziwa historia jako zalacznik IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 27.02.04, 15:26 Grupa produkcji pewnego filmu zakwaterowana w osrodku wypoczynkowym mieszka w barakach stojacych rownolegle. Z okien jednego baraku (zamieszkalego przez ekipe) widac okna korytarza drugiego (zamieszkalego przez aktorow). Aktorzy po zdjeciach, pijani, halasuja, rozbijaja butelki, szarpia sie z rownie pijana prostytutka i budza ekipe. Ale nikt nie reaguje, bo to przeciez Aktorzy... Nastepnego dnia skacowany aktor zaczepia w drodze do stolowki jedna z pracownic, a grzecznie odprawiony - wymysla jej "pewnie cie tej nocy nikt zdrowo nie wyj.... to masz muchy w nosie!" i probuje ja pocalowac, obiecujac ze "wyj.... ja jak nalezy"... Pracownica pisze skarge do dyrekcji i droga sluzbowa, przez sekreteriat chce wyslac skarge do dyrekcji, ze zostala w miejscu pracy zniewazona. Kierownik produkcji (to nie byl Rywin!) wzywa pracownice i w 4 oczy mowi: "jak pani chce, ale jak pani wysle to pismo, to nastepnego dnia zwolnie pania z pracy". Rezyser filmu udaje ze o niczym nie wie. Ekipa prywatnie solidaryzuje sie z pracownica, ale oficjalnie milczy, bo nikt nie chce sie narazic. Pracownica wycofuje pismo. Dyrekcja przez nastepne lata kieruje te pracownice do najtrudniejszych i najgorzej platnych filmow. Historia jest prawdziwa, a dziala sie jeszcze przed transformacja ustrojowa. Mysle ze teraz, przy obecnym bezrobociu, jest gorzej. Obecnie nazwano by to moze mobbingiem, ale niezaleznie od nazwy - czy to nie to samo co zachowanie sie tego starosty, wykorzystujacego zaleznosc sluzbowa tlumaczki bo nie obawia sie zadych konsekwencji? I czy nie dziala tu meska solidarnosc? I zwyczajowe uznawanie praw szefow-mezczyzn do traktowania wszystkich kobiet z gory, z cichym zalozeniem ze kazda jest dziwka, tylko niektore to ukrywaja? I czy nie tak wlasnie potraktowala te skarge tlumaczki takze pani sedzia? Obyczajowe nawyki sa najtrudniejsze do zwalczenia... Odpowiedz Link Zgłoś