q3000 18.04.10, 16:47 Jestem zażenowany rozmachem tych uroczystości. Czy aby nie powinny być skromniejsze aby tak drastycznie nie odstawały od pogrzebów innych ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suk-kub Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 17:00 no co Ty? przecież pochówek na Wawelu zdarza sie raz na 100 lat! długo będziemy czekać na kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 17:02 Rzuciłem wzrokiem - dalej trwają. Dlaczego bombastyczne? Aby właśnie pokazać maluczkim różnicę "jaki ktoś był wielki" w porównaniu z pogrzebami innych ofiar. Tak wymyślili ci od pijaru w PiS-ie. Tamte wszystkie ofiary żegnałem w sobotę. Dzisiaj to już tylko wykorzystywanie śmierci do celów propagandy wyborczej. Jestem nie tylko zażenowany. Wolałbym określić to grubszym słowem...ale się wstrzymam. W każdym razie ta propagandowa, kampanijna impreza spin-doktorów i Jarosława Kaczyńskiego już im przynosi więcej strat niż korzyści. Tylko dlaczego za nasze publiczne pieniądze? Dlaczego naruszono nasze narodowe sanktuarium Wawel? Odpowiedz Link Zgłoś
maluche650 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 20:11 To już nie rzucaj okiem - nie będzie Ci przeszkadzać i nie będziesz musiał komentować. Wszyscy dzięki temu będą szczęśliwsi.. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 19.04.10, 00:11 Nie wszyscy. Na razie tylko ty. Prezydenta wraz ze wszystkimi pozostałymi ofiarami pożegnałem w sobotę w Warszawie. Nie biorę udziału w powtarzanym następnego dnia pożegnaniu aby specjalnie medialnie wyróżnić kogoś spośród ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 17:47 Pogrzeb z takim zadęciem jaka i była prezydentura. Chowali go jakby był ktoś naprawdę ważny. Nikt normalny(odpukać) nie wystawiał by trumnę kogoś z rodziny na taka poniewierkę w 10 konduktach i 5 mszach. Ale to chyba rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 17:58 Nikt normalny(odpukać) nie wystawiał by trumnę kogoś z rodziny > na taka poniewierkę w 10 konduktach i 5 mszach. Zgadzam się z opinią, normalna poniewierka, to już przekracza granice zdrowego rozsądku, trumny wożą z miejsca na miejsce, odlot, przylot, 10x powitania i pożegnania, jedna msza się kończy, dawaj na lawety na następną mszę, potem wyścig przemówień, kto więcej, lepiej z większym zadęciem i patosem. Sądziłam że msza w Krakowie będzie ostatnią, pożegnalną i złożą w końcu Państwa Kaczyńskich na miejsce spoczynku, a tu nie- wnieśli trumny na Wawel i następna uroczystość... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 18:17 ...teraz wyniosą na ołtarze? To trzeba jeszcze więcej wędrówek z trumną odbyć... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.raczynska Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 18:22 To juz przerost formy nad treścią. Wymiotować mi sie chce od tych uroczystości. Trzy msze dziennie! Wożą te trumny ciągle, co nie włączę telewizora -jadą trumny! Ciagle gdzieś je witają, albo żegnają. Przewożą, czczą, płaczą jakby KRÓLA chowali!!! Idioci. Lepszy pogrzeb od Papieża! Aż wstyd, że Jarek chce być lepszy od Watykanu. Trumny pozostałych ofiar przewieźli szybciutko na Torwar. A tego tak woża i woża. Tusk przynajmniej przywitał wszystkich a Pan Jarek tylko Brata i to kilka razy dziennie. Panie Jarosławie, trochę szacunku dla byłych podwładnych!!! Apeluję to też ludzie! Niech Pan sie pokarze na lotnisku kiedy przywiozą resztę ciał. Odpowiedz Link Zgłoś
jaela Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 18:38 Wczoraj pochowano w Spale gen. Buka. Jakoś nie znalazłam wzmianki na ten temat. A szkoda. Przecież tez był Polakiem i patriotą, i też zginął w katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
dv69 Jaela.. 18.04.10, 20:19 <jaela napisała: > Wczoraj pochowano w Spale gen. Buka. Jakoś nie znalazłam wzmianki na ten temat. > A szkoda. Przecież tez był Polakiem i patriotą, i też zginął w katastrofie. Byl artykul nawet czytalam tylko nie pamietam gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 19:10 prezydent, jak prezydent taka uroda tego stanowiska, ale biedna pani Maria Kaczyńska, nie zasłużyła na to,żeby po śmierci tak nią "miotano"od bazyliki do katedry i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
antygona72 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 20:29 agata.raczynska napisała: " Wożą te trumny ciągle, co nie włączę telewizora -jadą trumny! ...woża i woża..." A mnie sie nasuwa pytanie czy te trumny to chłodnie, bo jeśli nie...Chyba, że są puste Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 18:41 >Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pogrzeb? wystarczy umrzeć, najlepiej nagle. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Masz komleksa ..Herostratesa? 18.04.10, 18:59 Napij się to ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vvipp Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 19:13 1.trzeba być prezydentem i umrzeć w czasie kadencji ( to proste- zacznij już zbierac podpisy, może cię wybiorą) 2. trzeba było być w Solidarności, jako prawnik pomagać opozycjonistom, być przez rok internowanym - z dala od żony i malutkiego dziecka- byłeś? 3.być patriotą, nie dbać tylko o mnożenie dóbr osobistych No to szykuj się na Wawel... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.raczynska Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 19:29 Malo tych przykładów podałeś. Stanowczo za mało żeby usprawiedliwić taki pogrzeb. Juz podczas tego pogrzebu widać, że marny z niego patriota. "Miłość nie unosi się pychą, nie szuka poklasku" Nadal twierdzisz że kochał swój kraj??? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 a co to znacz być patriotą? 18.04.10, 22:40 Dzisiaj się o to kłóciliśmy. Co do mnożenia dóbr to LK był w tym niezły, biedny nie był. W kancelari prezydenckiej(adwokaci) dali mu zarobić. Inna sprawa że jak był ministrem sprawiedliwości tak przez przypadek ta kancelaria dobrze so bie radziła z długami szpitali(znaczy handlowała). interes skończył sie jak LK odwołali Odpowiedz Link Zgłoś
pablo303 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 19:11 no ale przecież to podobno król był, reprezentował majestat Rzeczpospolitej, mam tylko nadzieję, że to przedstawienie zakończyło tę całą szopkę ostatniego tygodnia. Zastanawiają mnie jedynie koszta, bo przecież to bylo wszystko na koszt podatników... Odpowiedz Link Zgłoś
saskia123 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 20:23 Jakoś nie słyszałam listy zasług od żadnego z gloryfikujących. Ot, po prostu, miły człowiek był. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu_oi Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 21:19 Mi wydało się przykre, że wczoraj, podczas warszawskiego pożegnania wszystkich ofiar ścianę ołtarza stanowił kolaż fotografii zmarłych, ale poza tym dwa zdjęcia wyrożniono szczególnie, biało-czerwoną ramką: zdjęcia pary prezydenckiej. Tiwi ciągle robiło na nie zbliżenia. Aż sie cisnęło na usta, że przecież przed Bogiem wszyscy są równi... Naprawdę przykre, zważywszy na to, że Kaczyńscy i tak w niedzielę mieli doczekać pompatycznej celebry, nawet na tej ogólnej ceremonii wyrożniać ich spośród pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoonet Re: Czym trzeba sobie zasłużyć na taki huczny pog 18.04.10, 22:00 trzeba mieć wpływowego brata i układy w kościele Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Czym trzeba sobie zasłużyć? Niczym. 18.04.10, 22:14 Łaska pańska na pstrym koniu jeździ... Odpowiedz Link Zgłoś
milana2 Re: Czym trzeba sobie zasłużyć? Niczym. 18.04.10, 22:32 A propo jezdzi. Karawan wybrali tez przedni. Przerobiony Maserati, najrzadziej spotykany karawan na swiecie. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: Czym trzeba sobie zasłużyć? Niczym. 18.04.10, 23:20 Na pstrym wulkanie raczej. A na powaznie te przewózki, pożegnania, powitania i znowu przewózki. I ci biedni żólnierze się nanosili. Lekko nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.studentka Re: Czym trzeba sobie zasłużyć? Niczym. 19.04.10, 01:33 to bylo niesmaczne: jezdzenie w ta i w tamta, za czyje opieniadze, tam przeciez i iINNI zgnieli. Nie myslslam ze skonkcetrują ie tylko na kaczynskim. Przeciz na milosc boską zgnięlo 96 ofiar imialam wrażenie, że tamcie chyba tylko dla przyzwoitosci sa wspominani!!! Stanowią tlo do NIEGO! I TEN WAWEL, i te msze, iten orszak, I to jeżdzenie zmiejsca nam iejsce! Przeciez to tak jakby zabrac mu częsc, wyszydzic go, naznaczyć jakos! Odpowiedz Link Zgłoś