Dodaj do ulubionych

Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, byli pa

21.04.10, 07:20
Skad się bierze wrażenie,że Kaczyńscy byli patriotami?
Wielu ludzi ich takim miane określa - jakie to cechy ichnie powodowały takie
wrażenie?
Same słowa o sobie przecież nie są wyznacznikiem. Ktoś ogłasza, że jest
patrotom - i automatycznie wszyscy im potakują czy obserwują ich działania a
nie słowa.
Skąd to wrażenie?
Obserwuj wątek
    • miszczu.pll ogłosili tez że są prawicą i wszyscy przytaknęli 21.04.10, 07:26
      bolszewicka prawica, ewenement światowy
      • skamek Tusk mówi że PO to liberalni konserwatyści, potem 21.04.10, 19:40
        liberałowie, teraz że bliżej do środka.
    • upior_w_moherze nie mam takiego wrazenia 21.04.10, 07:40
      byli IV ligowymi dzialaczami KO
      ktorym udalo sie podpuscis Walese do wojny z Mazowieckim
      i zlapali wiatr w zagle

W kwietniu 1990 r., kiedy to będące skutkiem antyinflacyjnych działań rządu recesja gospodarcza i bezrobocie stały się poważnymi problemami społecznymi, w Komitecie Obywatelskim ujawniły się dwie opcje. Podczas gdy jedni opowiadali się za budowaniem możliwie szerokiego i jednolitego frontu poparcia dla rządu, inni wychodzili naprzeciw rodzącym się w społeczeństwie nastrojom rewindykacyjnym i głosili potrzebę podziału ruchu solidarnościowego. Główną osią konfliktu były jednak prezydenckie aspiracje Wałęsy.

12 maja 1990 r., dzień po ogłoszeniu przez Wałęsę „wojny na górze”, grupa działaczy dawnej opozycji, którzy nie weszli w skład rządu, powołała Porozumienie Centrum, na którego czele stanęli bracia Jarosław i Lech Kaczyńscy. To deklarujące bliskie związki z Kościołem Katolickim i przywiązanie do etyki chrześcijańskiej ugrupowanie głosiło hasło „przyspieszenia” procesu przemian politycznych i lansowało kandydaturę Wałęsy na prezydenta. Warto przy tym pamiętać, że bracia Kaczyńscy chcieli z początku, by Wałęsa, podobnie jak wcześniej Jaruzelski, został wybrany prezydentem przez pochodzący z tzw. kontraktowych (a więc nie całkiem demokratycznych) wyborów 4 czerwca 1989 r. parlament. Kryjąca się za tym, nie lansowanym zresztą zbyt głośno, pomysłem myśl była taka, że wybrany w ten sposób na prezydenta Wałęsa nie będzie miał zbyt silnego mandatu społecznego do sprawowania władzy,
      skutkiem czego łatwo będzie nim sterować.
      kalendarium.polska.pl/wydarzenia/article.htm?id=224855
      • poddanywujasama Re: nie mam takiego wrazenia 26.04.10, 15:01
        Doskonala analiza..dzieki
    • porannakawa22 Re: ogłosili tez że są prawicą i wszyscy przytakn 21.04.10, 07:41
      lech.niedzielski napisał:

> patriotom czy patriotą ?
      > Jest to jednak jakaś różnica ...

Mówili o patrotyśmie. Odmieniali - patrotysm, patrota, patroci.
      Tak tam w tej równoległej okreslali pojęcie patriotyzm, patriota, patrioci.
      Ale przecież o nazewnictwo nie chodzi lecz o rozumienie tego pojęcia i dlaczego
      niektórzy przypisuja im patriotyzm.
    • wariant_b Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 07:53
      Przyjęło się, że patrioci przekazują po śmierci swoje zbiory
      pamiątek i książek do państwowych muzeów i bibliotek.
      A często tworzą fundacje rozdające stypendia dla młodych zdolnych.
      No cóż, zobaczymy...
      • grand_bleu Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 08:51
        wariant_b napisał:

> Przyjęło się, że patrioci przekazują po śmierci (...)

szczególnie po nagłej śmierci.

Przyjęło się, że matematycy potrafią myśleć...
        • hummer Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 19:37
          grand_bleu napisała:

> wariant_b napisał:
          >
          > > Przyjęło się, że patrioci przekazują po śmierci (...)
          >
          > szczególnie po nagłej śmierci.
          >
          > Przyjęło się, że matematycy potrafią myśleć...

Fundacja dla młodych zdolnych już powstała.

Teraz pora na rodzinne pamiątki. Wszak nie zginęli wraz z rodzinami. A rodziny
          nieboszczyków, są również patriotami, przykład Jarosława Kaczyńskiego. Chyba mu
          nie odmówisz patriotyzmu? Czekamy na rodzinne zbiory. Część już przekazano -
          zbiór Macierewicza.
          • hummer Tu o fundacji. 21.04.10, 20:01
            hummer napisał:

> grand_bleu napisała:
            >
            > > wariant_b napisał:
            > >
            > > > Przyjęło się, że patrioci przekazują po śmierci (...)
            > >
            > > szczególnie po nagłej śmierci.
            > >
            > > Przyjęło się, że matematycy potrafią myśleć...
            >
            > Fundacja dla młodych zdolnych już powstała.
            >
            > Teraz pora na rodzinne pamiątki. Wszak nie zginęli wraz z rodzinami. A rodziny
            > nieboszczyków, są również patriotami, przykład Jarosława Kaczyńskiego. Chyba mu
            > nie odmówisz patriotyzmu? Czekamy na rodzinne zbiory. Część już przekazano -
            > zbiór Macierewicza.

www.bankier.pl/wiadomosc/Fundacja-pomoze-rodzinom-ofiar-katastrofy-spod-Smolenska-2127740.html
            A o przekazywaniu rodzinnych pamiątek wiemy z Forum Kraj. Sprawa Wassermana
            choćby i jego zbiorów.
    • l.george.l Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 08:11
      Na wszelki wypadek zajrzałem do słownika, by sprawdzić, czy nadal dobrze
      rozumiem słowo patriota. Człowiek kochający swoją ojczyznę i naród, gotów do
      poświęceń dla ich dobra - tyle mówi definicja. Niezwykle trudno mi skojarzyć
      pojęcie patriotyzmu z prezydenturą Kaczyńskiego czy premierostwem jego
      partyjnego szefa-brata. Cały czas miałem odczucie, że działają na moją szkodę
      jako obywatela tego państwa i płatnika podatków.
      • wanda43 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 08:21
        To ja jeszcze dołączę sie z ojczyzna.

Ojczyzna - termin o dwojakim znaczeniu, odnoszącym się do przestrzeni istotnej
        dla pojedynczego człowieka (jednostki) bądź zbiorowości (narodu), wyznaczone
        zwłaszcza miejscem urodzenia tych osób, ich zamieszkiwaniem przez istotną część
        życia, czy miejscem pochodzenia ich przodków bądź rodziny.

Co prawda oni urodzili sie w Polsce, ale korzenie maja całkiem gdzie indziej.
        • sawa.com Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 09:07
          wanda43 napisała:

> Co prawda oni urodzili sie w Polsce, ale korzenie maja całkiem gdzie indziej.

A gdziesz to mają te korzenie jesli nie w Polsce?
          • wanda43 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 15:34
            Pod Odessą. Reszta rodziny nadal tam mieszka.
            • wanda43 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 15:37
              Link
              wiadomosci.onet.pl/2154101,12,kuzyni_prezydenta_z_ukrainy_beda_na_pogrzebie,item.html
              • sawa.com wanda43 21.04.10, 20:09
                Wandziu, dziecko drogie... zajrzyj do życiorysów słynnych Polaków...toż nasi
                wieszcze pochodzą z Kresów. Adam Mickiewicz urodził się Nowogródku...
                Słowacki... Słowacki? No właśnie gdzie się urodził Słowacki? A skąd pochodzi
                Piłsudski?

Moja mama, która też pochodziła z rodziny kresowej... mówiła mi kiedy byłam
                dziecięciem malutkim, ze to z Kresów pochodzą najlepsi patrioci, wielcy i mądrzy
                Polacy i narodowi wieszcze.

W jednym z naszych najważniejszych narodowych dramatów jakim jest niewątpliwie
                "Wesele" Wyspiańskiego... ten wielki artysta nie waha się przywołać postać
                mitycznego kozackiego lirnika Wernyhory, który przepowiada losy Polski.
                • x2468 Re: wanda43 21.04.10, 21:32
                  A nie mowila ci mama ze Odessa to nie Kresy?
                  • sawa.com Re: wanda43 21.04.10, 22:37
                    x2468 napisał:

> A nie mowila ci mama ze Odessa to nie Kresy?

Odessa to miasto wielu kultur i nacji. Lista Polaków związanych z tym miastem
                    jest długa. W Odessie toczy się akcja pierwszej części słynnej powieści
                    Jarosława Iwaszkiewicza "Sława i Chwała".
                    • e.beata Re: wanda43 22.04.10, 15:08
                      ciekawe jak byś wytłumazcyła, gdyby byli z Izraela? ;-))
                      • wanda43 Re: wanda43 28.04.10, 08:44
                        :)
                        pan prezydent nieboszczyk sam sie do korzeni przyznal, publicznie, przed
                        kamerami, gdy mu zarucono antysemityzm.
              • zatroskany-o-polske Z SMS-u Bielana. 27.04.10, 16:25
                wanda43 napisała:
      • sawa.com Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 09:05
        l.george.l napisał:

> Na wszelki wypadek zajrzałem do słownika, by sprawdzić, czy nadal dobrze
        > rozumiem słowo patriota. Człowiek kochający swoją ojczyznę i naród, gotów do
        > poświęceń dla ich dobra - tyle mówi definicja. Niezwykle trudno mi skojarzyć
        > pojęcie patriotyzmu z prezydenturą Kaczyńskiego czy premierostwem jego
        > partyjnego szefa-brata. Cały czas miałem odczucie, że działają na moją szkodę
        > jako obywatela tego państwa i płatnika podatków.

Łatwiej nam będzie dyskutować jeśli wskażesz konkretnie zło jakie ci wyrządzili
        Kaczyńscy. Bo twoje odczucie to trochę za mało. Ja na odwrót miałam odczucie,
        ze działają na korzyść moją i innych zwykłych ludzi. Z tego powodu uczestniczyli
        - Lech Kaczyński - w zwalczaniu mafii, działaniu na rzecz tzw. Polski B, itp.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 09:27
          Patriotyczne było przekładanie przez Lecha Kaczyńskiego uroczystości
          katyńskich z wiosny na jesień byle tylko pomóc partii brata w
          kampanii wyborczej. No ale L. Kaczyński był patriotą i dla niego
          przede wszystkim liczyła się prawda historyczna (nawet ta, że
          masakra w Katyniu wydarzyła się jesienią).
        • scoutek Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 09:39
          sawa.com napisała:
          tego powodu uczestniczyl
          > i
          > - Lech Kaczyński - w zwalczaniu mafii, działaniu na rzecz tzw. Polski B

a konkretnie?
          jak LK uczestniczyl w zwalczaniu mafii?
          co zrobil dla Polski B?
          • adria231 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 27.04.10, 16:11
            L.Kaczyński kochał żonę, mamusię i brata.
            J.Kaczyński kocha siebie, mamusię i kota. Mamusia doradziła
            mu , aby kandydował w wyborach prezydenckich.Mamusia bedzie mu
            nadal doradzać i będzie też pierwszą damą w razie wygranych wyborów.
            W razie niedyspozycji mamusi zastąpi ją Alik.
    • miszczu.pll Re: pomyliłeś adresata 21.04.10, 08:15

• gelimer "Patriotyzm jest jak rasizm" 21.04.10, 08:38
      Tak napisała, swego czasu, Gazeta Wyborcza. Stosując tę definicję,
      sama Gazeta Wyborcza musiała nazwać Kaczyńskich patriotami. Ot i
      cała tajemnica.
    • grand_bleu ale was uwiera ten patriotyzm :/ n/t 21.04.10, 08:52

• porannakawa22 Re: ale was uwiera ten patriotyzm :/ n/t 21.04.10, 08:54
        grand_bleu napisała:

>

Jeżeli o kimś się mówi, że jest słoniem lub koniem a jaki jest koń to kazdy
        widzi i widzi, że nie jest koniem lub słoniem to nie jest to interesujące?
        Myślisz, że to uwiera?
        • m.rycho Re: ale was uwiera ten patriotyzm :/ n/t 21.04.10, 09:25
          "gdyby nie wielkie miasta to wygralibysmy wybory"-coś w tym stylu
          podobno powiedział J.K. po przegranych przez PIS wyborach w 2007r.
          Czy to jest przejaw patriotyzmu?
      • spokojny.zenek uwiera nas manipulacja 21.04.10, 09:29
      • obraza.uczuc.religijnych Re: ale was uwiera ten patriotyzm :/ n/t 21.04.10, 09:30
        Mnie natomiast najbardziej uwiera brak patriotyzmu u L. Kaczyńskiego
        i kłamstwa mediów, że owym patrota był.
        • porannakawa22 Re: ale was uwiera ten patriotyzm :/ n/t 21.04.10, 15:20
          Nie trzeba daleko szukać.
          Najprostsze, na poziomie przedszkolaka.
          Brak znajomosci hymnu polskiego.
          W tym wieku? To już przedszkolacy patriotycznie chowani....
    • spokojny.zenek Tak zwane "sophisma goebbelsianis". 21.04.10, 09:28
      porannakawa22 napisała:

> Skad się bierze wrażenie,że Kaczyńscy byli patriotami?

Z uporczywego powtarzania tego przez media. Tak zwane "sophisma goebbelsianis".

• y-ost Ładnie tak zrównywać Adama 21.04.10, 15:51
        Michnika z goebbelsowcami?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7755505,Adam_Michnik__Zawsze_widzialem_w_Lechu_Kaczynskim.html
        • zatroskany-o-polske Dlaczego? Polksa był dla L. Kaczyńskiego 27.04.10, 16:32

najważniejsza bo tylko w Polsce mógł zrobić karierę,
          podpinając się pod innych.
          Zauważ ze on nie chciał jeździć sam do UE, lecz zawsze wtedy gdy
          jechał Tusk. Sam się nie liczył. Zauważ że on przed podjęciem
          najmniejszej decyzji dzwonił do Jarka.

Teraz też na Wawelu zwiedzanie jego grobu jest za darmo, czyli leży
          jakby na koszt pozostałych ....

• ave.duce Kilka cytatów z "miszcza" kaczystów > 21.04.10, 09:30
      * Im większe kłamstwo, tym ludzie łatwiej w nie uwierzą.

* Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.

* Kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami.

Wystarczy na jeden raz.

:p
    • fredoo Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 09:40
      Działali na szkodę Polski zawierając sojusz z populistami z
      Samoobrony i LPR w imię utrzymania się przy władzy.
      • porannakawa22 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 17:07
        Dotąd nikt ze zwolenników Kaczyńskich nie podał ani jednego powodu dla którego
        Kaczyńscy nazywali siebie patrotami.
        Więcej jest powodów udokumentowanych w których można wykazać działania przeciw
        Polsce, działania antypatriotyczne.
        Jak to jest?
    • rickky Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 17:25
      porannakawa22 napisała:

Bierze się stąd, że kłamstwo powtarzane po wielokroć, staje się prawdą.
    • y-ost Co wy bidule poczniecie? Łże-media z Michnikiem 21.04.10, 17:33
      na czele kłamią, że Kaczyński był patriotą, łże-politycy z Tuskiem na czele
      takoż. Co Wam zostaje, Rycerze Prawdy, Jedyni Prawdziwi Patrioci? Strzelić sobie
      w łeb, tak coby echo poniosło się od Bałtyku po Tatry i zaświadczyło o waszej
      niezłomności i pryncypialności?
      • leksykonobywatela Re: Co wy bidule poczniecie? Łże-media z Michniki 21.04.10, 18:46
        wszystko można wmówić ,jak w reklamie
    • behemot17-13 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 19:11
      był tylko i wyłącznie Prezydentem PIS-u, ponieważ reszta ludzi poza PIS-em , dla
      niego nie istniała, miał ją głęboko w poważaniu. z czym się nigdy nie krył.tak
      więc patriotą był prawie sprawiedliwym. o drugim z braci nawet nie wspomnę.
      • leksykonobywatela Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 19:17
        dbanie o własne korzyści i tylko własne
    • zapijaczony_ryj Już jako dzieci śpiewali hymn po paciorku wieczorn 21.04.10, 19:31
      ym!
      Tak twierdzi ich mama
      • porannakawa22 Re: Już jako dzieci śpiewali hymn po paciorku wie 21.04.10, 19:36
        zapijaczony_ryj napisał:

> ym!
        > Tak twierdzi ich mama

Jedna z tych legend potwierdzająca "patrotys".
        Śpiewali, śpiewali.
        Polski czy wolski?
        • zapijaczony_ryj Re: Już jako dzieci śpiewali hymn po paciorku wie 21.04.10, 19:49
          Macierzyństwo nie przerwało jej nauki - ukończyła polonistykę, jest filologiem.
          Synów wychowywała w duchu patriotycznym. Bracia bardzo brali to sobie do serca.
          - Oni byli nawet trochę śmieszni - wspominała Jadwiga Kaczyńska w jednym z
          wywiadów. - Codziennie po pacierzu śpiewali "Jeszcze Polska nie zginęła".
          • porannakawa22 Re: Już jako dzieci śpiewali hymn po paciorku wie 21.04.10, 20:00
            zapijaczony_ryj napisał:

> Macierzyństwo nie przerwało jej nauki - ukończyła polonistykę, jest filologiem.
            > Synów wychowywała w duchu patriotycznym. Bracia bardzo brali to sobie do serca.
            > - Oni byli nawet trochę śmieszni - wspominała Jadwiga Kaczyńska w jednym z
            > wywiadów. - Codziennie po pacierzu śpiewali "Jeszcze Polska nie zginęła".

To są takie elementy pijarowskie kombinowane przez mamę. Wszystkie mamy
            idealizuja swoje dzieci, zwłaszcza we wspominkach sprzed pół wieku w celach
            pijarowskich.
            Moja mama też wnukom opowiadała budujace szczegóły z mojego dzieciństwa.
            Ale skąd to zabawa w zostawanie patrotami w wieku dojrzałem?
            Dla gawiedzi?
            Poparta jedynie słowami i checiami?
            Nie wynikajaca z działań i czynów?
    • zoro_wieczorowo_poro Od kołyski obadwa byli karmieni 21.04.10, 19:44
      opowieściami, jak to mamcia obrzucała butelkami z benzyną Tygrysy i Pantery
      podczas Powstania Warszawskiego.
      • rickky Re: Od kołyski obadwa byli karmieni 21.04.10, 19:54
        zoro_wieczorowo_poro napisał:

> opowieściami, jak to mamcia obrzucała butelkami z benzyną Tygrysy i Pantery
        > podczas Powstania Warszawskiego.

Tak, a benzynę miała z rafinerii w Możejkach.
    • strikemaster Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 20:20

Z tekstów TVN i GW.

> Wielu ludzi ich takim miane określa - jakie to cechy ichnie powodowały takie
      > wrażenie?

Spowodowane jest to znaczną deprecjacją rangi określenia "bohater". Teraz bohaterem zostaje automatycznie każdy celebryta.

> Skąd to wrażenie?

Piar czyni cuda jeszcze większe niż Tusk.
    • porannakawa22 Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 21:16
      patriotyzm Kaczyńskich był na pokaz tylko?
      A i gdy to uskuteczniali to i tak schrzanili. Vide patrotyczne odśpiewanie
      naszego hymnu.
      Żałośni w tym ichnim patrotyźmie.
    • allspice Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 21.04.10, 21:40
      porannakawa22 napisała:

>
      > Skąd to wrażenie?

To tylko wrażenie:) Głośno podkreślali swoją niechęć wobec Rosji,
      Niemiec,UE - na tym budowali swój autorytet.
      A ja zapamiętam proste powidzenie i trzaśnięcie drzwiami limuzyny
      -'sp***aj dziadu'
    • normalnyczlowiek1 Uważasz,że stoczniowcy mają wrażenie bezrobocia? 21.04.10, 21:54
      porannakawa22 napisała: Skad się bierze wrażenie,że Kaczyńscy byli patriotami?

---> Właśnie dowiedziałem się od ciebie, że my wszyscy mamy tylko wrażenie, że
      rząd Tuska okłamywał i okłamuje społeczeństwo nie tylko w sprawach
      gospodarczych, nie tylko w sprawie katarskiego inwestora, katarskiego gazu
      skroplonego, rosyjskiej rury, pojednania z Eureko, wyprzedaży majątku
      narodowego, rozwiązań infrastrukturalnych, nie tylko w sprawach biznesów
      mirarychazbycha..., ale także w sprawie szkolnictwa, mediów, służby zdrowia,
      IPN-u ... tylko, do kroćset, dlaczego nie można naprawdę dostać się do lekarza,
      dlaczego są sekowani ci którzy piszą o niewygodnych faktach ... a może to też
      tylko wrażenie. POgrzeby tych niewyleczonych, to pewnie też tylko wrażenie ...
      Do tego okazuje się, że Tusk, Komorowski i reszta ferajny, robi to wszystko z
      pobudek czysto patriotycznych ... Jedynie co zapomnieli, to poinformować,
      jakiego kraju ordery dostają za ten patriotyzm i gdzie je przechowują ...
      • porannakawa22 Re: Uważasz,że stoczniowcy mają wrażenie bezroboc 22.04.10, 01:27
        normalnyczlowiek1 napisał:

> Do tego okazuje się, że Tusk, Komorowski i reszta ferajny, robi to wszystko z>
        pobudek czysto patriotycznych ...

Myslisz, że z powodów patrotycznych?

Ja uważam, że robią to z powodów takich, że zostali wybrani na stanowiska
        zarządzające, dobrze płatne to i zarządzają.
        po to ich wybieraliśmy.
        Wszelkie gadanie, otoczka patrotyczna jest dobra u cioci na imieninach.
        W pracy mają być sprawnymi urzędnikami zainteresowanymi dawaniem mi możliwości
        do normalnego życia.
        A potem możemy chodzić dziarsko ze szturmówkami, wymachiwać szabelkamy i
        rozliczać, rozliczać, rozliczać.
        W ramach zajęć pozalekcyjnych.
        Lekcje jednak trzeba wcześniej odrobić. I nie kombinować - zamiast.
    • kronopio77 Może stąd, że ich ojciec walczył w AK... 22.04.10, 08:58
      Nie wiem tylko, dlaczego tak się go wstydzą? Dlatego, że po wojnie skumplował się z komunistami?
    • pekey Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 22.04.10, 09:37
      porannakawa22 napisała:

Nigdy nie miałem takiego wrażenia.
      Zwykle dała się zauważyć chora i niszczycielska żądza władzy.
    • wariant_b Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 22.04.10, 09:43
      Z niewymierności.
      Patriotyzm w warunkach pokoju jest czysto deklaratywny.
      Nie da się tego zmierzyć, porównać, zweryfikować.

Prawość i Sprawiedliwość weryfikowały sądy, a tych nie udało się
      w pełni zawłaszczyć, zaś patriotyzm został. Prymitywnie kibolowski
      i zadymiarski, ale na taki też znajdują się chętni, bo łatwy.
      Niczego od nas nie wymaga, poza wskazywaniem winnych i wrogów.
    • e.beata Re: Skąd sie bierze wrażenie, że Kaczyńscy są, by 22.04.10, 15:15
      to proste:
      kazdy katolik, to patriota.
      Kaczyński był katolikiem.

;-)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka