hummer 29.04.10, 20:18 Z chęcią przejrzę, kto otworzył moje oświadczenie lustracyjne. Dzięki podpisowi p.o. prezydenta Bronisławowi Komorowskiemu, mam wgląd do akt. I z tego skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:23 No to ja na spoko moge robic za twoja mamuske,mam rok młodszego syna. Mnie ubeckie smiecie nie interesuje. Grzebanie w g00wnie, to specjalność twórców kaczyzmu i IV upadłej. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:25 wanda43 napisała: > No to ja na spoko moge robic za twoja mamuske,mam rok młodszego syna. Mnie > ubeckie smiecie nie interesuje. Grzebanie w g00wnie, to specjalność twórców > kaczyzmu i IV upadłej. Lustrować się musiałem - sprawdzę dlaczego. Chyba nie wierzysz w to, że jako 17 latek zagrażałem III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:29 hummer napisał: Chyba nie wierzysz w to, że jako 17 > latek zagrażałem III RP. > No nie wiem. Ś.P. prezes Skrzypek w tym wieku był podobno internowany. Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:31 No to wyssałeś z mlekiem komunę:)))))) nie mylić z komunią:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:37 woda_woda napisała: > hummer napisał: > > Chyba nie wierzysz w to, że jako 17 > > latek zagrażałem III RP. > > > > > No nie wiem. Ś.P. prezes Skrzypek w tym wieku był podobno > internowany. To on nie urodził się w latach 60-tych? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:39 ur. 10 maja 1963 w Katowicach Ale w siwi miał, że był internowany w wieku lat 17. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:42 "Natomiast na stronach internetowych ludzie.wprost.pl oraz pl.wikipedia.org znajduje się informacja, że w okresie stanu wojennego Pan Sławomir Skrzypek był internowany i skazany. [...] W jakim okresie i gdzie był internowany Pan Sławomir Skrzypek podczas trwania stanu wojennego? 5. Jaki sąd, jaką karę i kiedy wymierzył Panu Sławomirowi Skrzypkowi w związku z jego działalnością opozycyjną?" www.gover.pl/y=/poslowie/szczegolyInterpelacji/posel/pawlowski-sylwester/interpelacja/zapytanie-w-sprawie-prawdziwosci-danych- biograficznych-slawomira-skrzypka-reprezentanta-skarbu-panstwa-w- szeregu-spolek-akcyjnyc Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly W Milicyjnej Izbie Dziecka 29.04.10, 20:42 za szwendanie się po ulicy po godz. 22.00 bez legitymacji szkolnej? woda_woda napisała: > ur. 10 maja 1963 w Katowicach > Ale w siwi miał, że był internowany w wieku lat 17. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: W Milicyjnej Izbie Dziecka 29.04.10, 20:44 "W latach 80. był zaangażowany w działalność opozycyjną. Należał do Niezależnego Zrzeszenia Studentów; w stanie wojennym był internowany i skazany.' ludzie.wprost.pl/sylwetka/Slawomir-Skrzypek/ Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: W Milicyjnej Izbie Dziecka 29.04.10, 20:56 No więc w stanie wojennym miał ukończone 18 lat, pełnoletniego mogli wsadzić do internatu. Czy się pomylił, czy robił z siebie małoletnią ofiarę systemu - nie ma znaczenia. RIP. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:42 woda_woda napisała: > Ale w siwi miał, że był internowany w wieku lat 17. Moja siostra miała 15. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:45 No to Hummer już wie, że nie jest za młody. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Urodziłem się w roku 1972 30.04.10, 06:56 Twierdzisz, że twoja siostra miała 15 lat w stanie wojennym? To nie byłą odosobniona - w tym czasie wielu młodych ludzi miało 15 lat, a nawet mniej. Jeśli natomiast sugerujesz, że twoja siostra była internowana w wieku 15 lat, to kwestionujesz informację z życiorysu śp. prezesa Skrzypka o tym, ze był najmłodszym internowanym w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 21:08 woda_woda napisała: > ur. 10 maja 1963 w Katowicach > > Ale w siwi miał, że był internowany w wieku lat 17. I na złość komunie nie srał juz w pieluchy! Z tetry, bo inszych wówczas nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Urodziłem się w roku 1972 30.04.10, 08:46 pewnie się zsiusiał na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 20:40 Alez oczywiście, ze nie wierze! Choć doskonale pamietam tamte czasy. Dzis, po latach stwierdzam, ze na ... mnie to bylo? Na .... narazalismy z męzem wlasne d00py, dzieciaka i rodzine?Po to, zeby jak ciebie, mojego syna teraz lustrowali? Szkoda, zem ja nie "prawdziwa polka patiotka" /w pierwszym lub drugim pokoleniu/, bo bym dzis nie z Polski, ale gdzies z Kanady, USA, czy Australi pisala. No! Przynajmniej z reichu lub innej Szwecji. A tak, to robie znów jako element wywrotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:09 Upokorzono, lustrowaniem się by inni mogli, starsi ode mnie, się zlustrować. Co z tego, że lustrują się 50 latki, jak nie lustruje się wobec ustawy 30 latek. A u nas jest jedno - jeden za wszystkich; wszyscy za jednego. Nic nie poradzę, że czułem się jak kurwa. Serce podpowiadało - podpisz lojalkę IV RP. Jakoś Lech Kaczyński nie skierował tego do TK. IPN wie lepiej z kim współpracuję, komu mogę zaufać? Doprawdy IPN wie wszystko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:11 Ale masz problemy. myślisz ,że kogoś lustracja jeszcze obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:17 m.c.hrabia napisał: > Ale masz problemy. > myślisz ,że kogoś lustracja jeszcze obchodzi? O wielu. Strzeliło się fo pa :) pora na spijanie śmietanki. Nie wiem czy jest inna partia w Europie (poza PiS), która postawiła sobie za zadanie lustrowanie nieletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
oskoloklda Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 22:10 m.c.hrabia napisał: > Ale masz problemy. > myślisz ,że kogoś lustracja jeszcze obchodzi? Jeżeli jakimś fuksem PiS da radę ogłupić naród do tego stopnia, że przejmie władzę, to będziemy mieć lustrację codziennie, poranną i wieczorną. Innej idei w PiSie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:24 hummer napisał: . Nic nie poradzę, > że czułem się jak kurwa. Trzeba było brać za to kasę wtedy czułbyś się jak dama, dama do towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:29 tw_wielgus napisał: > hummer napisał: > > . Nic nie poradzę, > > że czułem się jak kurwa. > > Trzeba było brać za to kasę wtedy czułbyś się jak dama, dama do > towarzystwa. Nie ma, jak się zdać na czyjeś doświadczenie :) Dobrze się z tym czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:31 Omawiamy Twoje odczucia, rozumiem że po takim oświadczeniu odczuwasz pewien dyskomfort, ale kontynuj o moich doświadczeniach porozmawiamy przy innej okazji...:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:32 tw_wielgus napisał: > Omawiamy Twoje odczucia, rozumiem że po takim oświadczeniu odczuwasz > pewien dyskomfort, ale kontynuj o moich doświadczeniach porozmawiamy > przy innej okazji...:) Chcesz coś jeszcze powiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: mnie nie upokorzono wprost. 29.04.10, 21:38 Przecież napisałem powyżej że zamieniam się w słuch.. Wiem jak Ci trudnio o tym mówić wiec nie co chwila będę przeszkadzał, przerywając Ci w połowie zdania. Ale jak chcesz możemy już w tej chwili podsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to posumuj 29.04.10, 21:48 To proste, z psychologicznego punktu widzenia odczuważ żal że urodziłeś się tak późno i nie zdążyłeś się załapać na złote czasy donosicielstwa. Syndrom niespełnienia.... Duże nadzieje wiązałeś z IV RP, gdzie zanosiło się na to, że władza będzie potrafiła docenić młodych, prężnych, zaangażowanych kapusiów. Niestety czar IV RP prysł po dwóch latach i poczułeś się tak jak się poczułeś. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ty odczuwasz żal, żem nie jest tobą :) 29.04.10, 21:56 A reszta to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: O! i do tego dochodzi jeszcze egocentryzm... 29.04.10, 22:01 A uchowaj Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O! i do tego dochodzi jeszcze egocentryzm... 29.04.10, 22:03 tw_wielgus napisał: > A uchowaj Boże... Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Nie przyszło ci do głowy, 30.04.10, 07:50 że wszystkich "młotów" lustrowali? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Urodziłem się w roku 1972 29.04.10, 21:20 hummer napisał: > Z chęcią przejrzę, kto otworzył moje oświadczenie lustracyjne. Dzięki > podpisowi p.o. prezydenta Bronisławowi Komorowskiemu, mam wgląd do akt. > > I z tego skorzystam. O kurcze! to niźle masz za uszami skoro jesteś pewien, że w IPN jest Twoja teczka. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.podhalanski Przyznaję: nic z tego nie skumałem. 29.04.10, 21:53 Czytam, że: Hummer ma 38 lat. Musiał napisać oświadczenie lustracyjne. Teraz szuka ludzi, którzy je czytali. Za komuny (konkretnie w chwili jej upadku) miał 17 lat. I co? Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Przyznaję: nic z tego nie skumałem. 29.04.10, 21:57 wilk.podhalanski napisał: > > Czytam, że: > Hummer ma 38 lat. > Musiał napisać oświadczenie lustracyjne. > Teraz szuka ludzi, którzy je czytali. > Za komuny (konkretnie w chwili jej upadku) miał 17 lat. > > I co? > > Wilk > Miałem Cię za bardziej inteligentnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Przyznaję: nic z tego nie skumałem. 29.04.10, 22:00 przegiąłeś chłoptasiu,za szczyl byłeś,chyba że w szkole na kolegów kablowałeś,ale nie bierz do głowy,jeszcze możesz zasłużyć się w szpiclowaniu,skoro tak cię korci Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Przyznaję: nic z tego nie skumałem. 29.04.10, 22:02 bodo.2 napisał: > przegiąłeś chłoptasiu,za szczyl byłeś,chyba że w szkole na kolegów > kablowałeś,ale nie bierz do głowy,jeszcze możesz zasłużyć się w > szpiclowaniu,skoro tak cię korci A jednak kopie leży w IPN :) Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Przyznaję: nic z tego nie skumałem. 29.04.10, 22:04 boś dobry według swojej i salonowej normy Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Urodziłem się w roku 1972 30.04.10, 07:00 hummer napisał: > Z chęcią przejrzę, kto otworzył moje oświadczenie lustracyjne. Dzięki > podpisowi p.o. prezydenta Bronisławowi Komorowskiemu, mam wgląd do akt. > > I z tego skorzystam. Twoje oświadczenie lustracyjne "otworzył" zapewne urzędnik w urzędzie, czy też spółce Skarbu Państwa do której aplikowałeś. Ustawa podpisana przez Komorowskiego raczej nie pozwoli ci tego ustalić. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Sprawa jest bardziej prozaiczna 30.04.10, 07:44 ayran napisał: > hummer napisał: > > > Z chęcią przejrzę, kto otworzył moje oświadczenie lustracyjne. Dzięki > > podpisowi p.o. prezydenta Bronisławowi Komorowskiemu, mam wgląd do akt. > > > > I z tego skorzystam. > > Twoje oświadczenie lustracyjne "otworzył" zapewne urzędnik w urzędzie, czy też > spółce Skarbu Państwa do której aplikowałeś. Ustawa podpisana przez > Komorowskiego raczej nie pozwoli ci tego ustalić. Moją wina polegała na trzech rzeczach. Jedna to ta, że urodziłem się w pierwszej połowie roku 1972. Druga to ta, że uzyskałem stopień doktora w tak politycznej dziedzinie, jak "nauki ścisłe". Trzecia, że pracuję w zawodzie. Lojalkę IV RP wysłano w myśl ustawy do IPN. Skąd wróciła otwarta pomimo wykazania niekonstytucyjności tejże ustawy. Wszystkie lojalki IV RP wróciły w otwartych kopertach. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Sprawa jest bardziej prozaiczna 30.04.10, 08:55 Obawiam się, że żadnych zapisów nie znajdziesz - nikt tego pewnie nigdzie nie wprowadził. A poza tym po co było się spieszyć? ;-) (no, chyba że wam odgórnie nakazano, chcąc się przed wadzą wykazać). Swoją drogą, bzdura to była kompletna. Mnie np. by obejmowało ze względu na fakt, że na pewnym portalu publikowałam recenzje książek :D - taka była wykładnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Sprawa jest bardziej prozaiczna 30.04.10, 19:46 mdro napisała: > Obawiam się, że żadnych zapisów nie znajdziesz - nikt tego pewnie > nigdzie nie wprowadził. A poza tym po co było się spieszyć? ;-) (no, > chyba że wam odgórnie nakazano, chcąc się przed wadzą wykazać). Ustawa nakładała obowiązek. A nawet durnego prawa należy przestrzegać. > Swoją drogą, bzdura to była kompletna. Mnie np. by obejmowało ze > względu na fakt, że na pewnym portalu publikowałam recenzje > książek :D - taka była wykładnia. Wiesz więc o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
oddaliska Re: Sprawa jest bardziej prozaiczna 30.04.10, 20:14 Jak się dowiesz, ze mama była kurwą a tatuś wynajmował ja na kwadranse różnym, niekoniecznie rasy kaukaskiej to siadziesz przed lustrem, pójdziesz do genetyka, wydasz pare groszy aby ustalic korzenie i okaze się, że Kurtyka kartki pomieszał w IPN po pijaku np. Ale na grób rodziców juz nigdy nie pójdziesz jak wczesniej, . Wąty. Kurwa i alfons, czy mamusia i tatuś? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Sprawa jest bardziej prozaiczna 30.04.10, 23:01 oddaliska napisała: > Jak się dowiesz, ze mama była kurwą a tatuś wynajmował ja na kwadranse różnym, > niekoniecznie rasy kaukaskiej to siadziesz przed lustrem, pójdziesz do genetyka > , > wydasz pare groszy aby ustalic korzenie i okaze się, że Kurtyka kartki > pomieszał w IPN po pijaku np. Ale na grób rodziców juz nigdy nie pójdziesz jak > wczesniej, . Wąty. Kurwa i alfons, czy mamusia i tatuś? Stawiam na pomyłkę nieboszczyka Kurtyki :) Tym bardziej, że moi rodzice żyją i mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szesnasty_sympatyk_po Re:jestes gówniarzem 30.04.10, 23:04 ten jad który rozsiewasz na forum, to PO rodzicach? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Gówniarzem, ale zlustrowanym :) 30.04.10, 23:06 szesnasty_sympatyk_po napisała: > ten jad który rozsiewasz na forum, to PO rodzicach? A obrazkowo www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww Odpowiedz Link Zgłoś