Dodaj do ulubionych

ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI

IP: *.proxy.aol.com 22.06.01, 00:00
Mysmy nie przeszli do Polski na wlasna reke.

Krol Kazimierz Wielki blagajac,zaprosil nas do ratowania Polski ktorej grozilo
znikniecie z mapy.

Od tego czasu ziemia Polski jest nasza ziemia i Ojczyzna i my jestesmy
obywatelami Polski rownymi w prawa i obowiazkach z innymi rasami w Polsce.

Nie ma czystych Polakow w Polsce 100% . To jest zbior wszystkich
eynicznych,rasiowych i religijnych grup.

Jedno prawo laczy nas: Prawo Czlowieka i stutki obywatelstwa.

Nasz narod jest najbardziej tworczy. Cala kultura polska jest stworzona przez
Zydow Polakow. My ciezko pracujemy i wy zbieracie pochwaly. Miejcie tez
wdziecznosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek S Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.jajones.com 22.06.01, 00:00
      Czy mam te wypowiedz traktowac serio, czy to taka mala prowokacja?
      :-) L.S.

• Gość: Joanna Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
        Oczywiście, że serio!
        Ciekawe czy to kolejny śniący...

P.S. Czy mój e-mail doszedł do Ciebie?
        Pozdrawiam:-)) J.
        • Gość: Joanna Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
          To znowu ja.
          Polecam Ci post Berga - uśmiejesz się!!
          Pa:-))) J.
          • Gość: Leszek S Re: do Joanny IP: *.jajones.com 25.06.01, 00:00
            Gość portalu: Joanna napisał(a):

> To znowu ja.
            > Polecam Ci post Berga - uśmiejesz się!!
            > Pa:-))) J.

"Ooops! Zapomnialem na chwile o tym watku i ze sam w ogole tu cos pisnalem. Zaraz
            nadrabiam zaleglosci bo tu widze zrobila sie "ciekawa pyskowka".
            :-))), Leszek.

• Gość: Europa Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
      Już nie długo.
      Za kilka dni wychodz Przemysł Holokaustu N. Finkelsteina w j. polskim.
      Otworzy to wielu zaślepionym waszą propagandą oczy.
      A spartolona robota waszego największego profesora wszechczasów szmaty i kłamcy
      Grossa spowoduje, że Żydów pogonimy stąd szybciej niz wam się to wydaje.
      Pamiętajcie, to wy tu jesteście gośćmi więc albo się zachowujcie albo droga
      wolna.

Warto wiedzieć, choć żydomedia o tym nie specjalnie piszą że polonia w USA
      złożyła albo niebawem złozy pozew przeciwko tej waszej szumowinie Grossowi w
      imieniu pana Laudańskiego o odszkodowanie za kłamstwo i oczernienie jego osoby.
      Żydki, wasze parszywe działania tylko zjednoczą nasz Naród Polski przeciwko
      wam, taki będzie efekt nagonki na nas i afery Jedwabieńskiej.
      Dodatkowym plusem jest to, że w przeddzień wyborów mamy czarno na białym kto
      jest kim w polityce.
      Widzimy jakie mendy syjonistyczne są wśród nas. Wiemy kto broni nasze dobre
      imię a kto nie i co gorsza wrzuca nam winy nie popełnione.
        Drogi/a "Europo"!
        Wiem ,że marzy Ci się kolejny pogrom na ludności żydowskiej, ale niestety chyba
        nie będziesz miał/a wiele do roboty i do poganiania, bo jednak prawie wszyscy
        Żydzi zginęli już wcześniej albo wyjechali z naszego "gościnnego" kraju.
        Kogo masz na myśli pisząc "to wy jeteście tu goścmi" - czy to są wszyscy,
        którzy myślą inaczej niż Ty? Uważaj, bo wtedy w Polsce może zostać
        10 "prawdziwych" Polaków. No chyba, że właśnie o to Ci chodzi...
        I proszę - oświeć mnie - kto jest kim w polityce? Niezmiernie mnie to
        interesuje.
        • Gość: BERG Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.proxy.aol.com 23.06.01, 00:00
          Joanno, fakty potwierdzaja powyzsza teze "Europy". Zaslepiona jestes, a moze
          tylko udajesz (jadasz koszer). Nie czas tu ni miejsce na "oswiecanie" twej
          osoby, od tego jest inteligencja samozaparcie w szukaniu prawdy i sa szkoly.
          Szkoda zmarnowanych twoich lat....a moze to i lepiej z niczego sobie nie zdawac
          sprawy i dalej zyc zyciem kruszynki, robaczka, potulnego zaslepionego
          karaluszka.
            BERG - jakiś Ty miły! Naprawdę, nie rozumiem dlaczego nie chcesz oświecić
            takiego karaluszka i robaczka jak ja?
            Piszesz, że szkoda Ci moich straconych lat... przecież nigdy nie jest za późno
            na naukę! Sama chciałam żostać oświecona, grzecznie o nie prosiłam - a Ty od
            razu spisałeś mnie na straty!
            Nie chcesz zakończyć mojego zaślepienia? Nie chcesz mnie nawrócić na prawidłową
            drogę? Rozumiem - mogą być z tym trudności - ale należy próbować a nie poddawać
            się, to przecież grzech zaniechania...
        • Gość: noico Re: Joanna Joanna Joanna IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.06.01, 00:00
          Jak niektorym ludziem ciezko myslec. Zydzi, w
          porownaniu do innych krajow, mieli i maja w Polsce
          bardzo dobrze. Dzieki wlasnie sasiadom.
      • Gość: La-la Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.host.btclick.com 23.06.01, 00:00
        Gość portalu: Europa napisał(a):
        Ucz sie zakuta palo:Szumowinami nazywa sie mordercow.
        > Już nie długo.
        > Za kilka dni wychodz Przemysł Holokaustu N. Finkelsteina w j. polskim.
        > Otworzy to wielu zaślepionym waszą propagandą oczy.
        > A spartolona robota waszego największego profesora wszechczasów szmaty i kłamcy
        >
        > Grossa spowoduje, że Żydów pogonimy stąd szybciej niz wam się to wydaje.
        > Pamiętajcie, to wy tu jesteście gośćmi więc albo się zachowujcie albo droga
        > wolna.
        >
        > Warto wiedzieć, choć żydomedia o tym nie specjalnie piszą że polonia w USA
        > złożyła albo niebawem złozy pozew przeciwko tej waszej szumowinie Grossowi w
        > imieniu pana Laudańskiego o odszkodowanie za kłamstwo i oczernienie jego osoby.
        > Żydki, wasze parszywe działania tylko zjednoczą nasz Naród Polski przeciwko
        > wam, taki będzie efekt nagonki na nas i afery Jedwabieńskiej.
        > Dodatkowym plusem jest to, że w przeddzień wyborów mamy czarno na białym kto
        > jest kim w polityce.
        > Widzimy jakie mendy syjonistyczne są wśród nas. Wiemy kto broni nasze dobre
        > imię a kto nie i co gorsza wrzuca nam winy nie popełnione.

• Gość: Europa Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
          Gość portalu: La-la napisał(a):

> Gość portalu: Europa napisał(a):
          > Ucz sie zakuta palo:Szumowinami nazywa sie mordercow.

Szumowina to coś co się odrzuca, jako niepotrzebne i szkodliwe.

Przypone ze szum, to to co zbieramy z powierzchni wody gdy gotujemy rosół na
          sztuce mięsa. Odrzucamy to aby rosół był klarowny. Niektórzy nie pan=miętaja ale
          rosół robi się z mięsa a nie z Kostki Knorra :)

Tak samo te persony należy wyrzucić z naszego społeczeństwa aby zachować jego
          klarowność.
          Pozdrawiam kolegę nie rozumięjącego słowa szumowina.
      • Gość: Leszek S Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.jajones.com 25.06.01, 00:00

> Za kilka dni wychodz Przemysł Holokaustu N. Finkelsteina w j. polskim.
        > Otworzy to wielu zaślepionym waszą propagandą oczy.
        > A spartolona robota waszego największego profesora wszechczasów szmaty i kłamcy
        > Grossa spowoduje, że Żydów pogonimy stąd szybciej niz wam się to wydaje.
        > Pamiętajcie, to wy tu jesteście gośćmi więc albo się zachowujcie albo droga
        > wolna.

Uff. Europa! Co tak ostro? I w kogo?
        Finkelsteina sam chetnie przeczytam, przynajmniej poczatek, potem sie zobaczy
        zaleznie od tego czy to powazana praca czy bzdet. A pro-pos, to nazwisko brzmi mi
        jakos z zydowska. Czemu wiec tak uogolniasz? Uprawiajac gremialne gonienie Zydow
        pogonilbys chcac nie chcac i jego samego, chyba ze to nie Zyd. Uwazaj aby nie
        wylac przyslowiowego dziecka z kapiela. Zreszta, kogoz to bedziesz z Polski
        wyganiac? To juz macie nowe listy?

> Warto wiedzieć, choć żydomedia o tym nie specjalnie piszą że polonia w USA
        > złożyła albo niebawem złozy pozew przeciwko tej waszej szumowinie Grossowi w
        > imieniu pana Laudańskiego o odszkodowanie za kłamstwo i oczernienie jego osoby.

Zdajesz sobie sprawe, ze koledzy z Polonii beda musieli udowodnic Grossowi
        mowienie nieprawdy z premedytacja. Zas Twoja charakterystyka osoby
        Grossa, "szmata", "klamca", "szumowina" wystawia, hipotetycznie naturalnie, Twoja
        wlasna osobe na obstrzal.

> Żydki, wasze parszywe działania tylko zjednoczą nasz Naród Polski przeciwko
        > wam, taki będzie efekt nagonki na nas i afery Jedwabieńskiej.

Co do "afery jedwabienskiej" to ta, jak dotad, raczej podzielila opinie publiczna
        w Polsce. Czy aby przez Ciebie nie przemawia "pobozna zyczeniowosc"?

> Widzimy jakie mendy syjonistyczne są wśród nas. Wiemy kto broni nasze dobre
        > imię a kto nie i co gorsza wrzuca nam winy nie popełnione.

Znowu okazuje sie, ze bylem w bledzie. Sadzilem do tej pory, ze "mendy
        syjonistyczne" wyjechaly z Polski w 68.

:-))) L.S.
    • Gość: BERG Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: 152.163.194.* 23.06.01, 00:00
      Czyzby ??? Oto kilka przykladow :

Ogromnie wielka ilosc zydów w Polsce okazala zupelny brak polskiego poczucia
      obywatelskiego i polskiego patriotyzmu. Wielu z nich bylo wprost zdrajcami
      Polski, jak sie to okazalo w czasie ostatniego najazdu bolszewickiego, kiedy to
      zydzi w niektórych czesciach kraju uzbroiwszy sie, przechodzili na strone
      bolszewików.
      Pewien general polski ukazujac zagranicznym dziennikarzom chmare zydów
      miejscowych, którzy przeszli na strone Sowietów a których on nastepnie wzial do
      niewoli, rzekl: "Wedlug prawa móglbym ich wszystkich rozstrzelac, bo to sa
      zdrajcy. Wypuszczam ich jednak na wolnosc, bo gdybym ich rozstrzelal, to w
      prasie zagranicznej rozeszlaby sie pogloska o pogromie dokonanym przez armie
      polska."
      Zydzi w Polsce bardzo lekko odpokutowali za przewinienia i grzechy popelnione
      przez nich wobec Polski. A pokuta ta byla tak lekka wlasnie dlatego, ze naród
      polski nie jest msciwy, ze przebacza nawet tam, gdzie kazdy inny naród
      cywilizowany bylby bezlitosnie wymierzyl sprawiedliwosc winowajcom.

. Gdy w czwartek dnia 18 grudnia 1919 roku sejm w glosowaniu imiennym uchwalil
      swietowanie niedzieli jako dnia odpoczynkowego, obowiazujacego we wszystkich
      panstwach cywilizowanego zachodu, posel Grinbaum krzyknal: " W tej chwili
      straciliscie, panowie, Wilno, Minsk i Grodno".
      Cóz znaczyl ten okrzyk? Znaczyl, ze zydzi jawnie przeszli na strone naszych
      wrogów. Slowa te padly przeciez z ust posla i czlonka Tymczasowej Zydowskiej
      Rady Narodowej.
      Zachowanie sie zydów w obecnej fazie wojny polsko-bolszewickiej zupelnie
      odpowiadalo pogrózce posla Grinbauma.

W Kaluszynie zydzi obrzucali kwiatami wkraczajace wojska bolszewickie, a
      dzialo sie to w obecnosci delegatów rzadu polskiego.
      W Siedlcach na znak sympatii przemalowali swe szyldy polskie na rosyjskie.
      A bynajmniej nie skonczylo sie na tych objawach zdrady w formie sielankowej.
      W Nasielsku zydzi wstepowali gromadnie do armii bolszewickiej. Byli to zydzi
      w wieku poborowym i w wieku niepoborowym.
      W Hrubieszowie zydzi strzelali do cofajacego sie wojska polskiego.
      Jak oswiadczyl komunikat sztabu z dnia 19 sierpnia w Siedlcach wzieto do
      niewoli oddzial zydowski z bronia w reku, który to oddzial walczyl po stronie
      bolszewickiej.
      Takiz komunikat sztabu z dnia 21 sierpnia glosi, ze z Grodna przybyla
      bolszewikom na pomoc miejscowa ludnosc zydowska, która wydatnie zasilila
      szeregi bolszewickie.
      Tak samo ludnosc zydowska wyslala przeciwko naszym wojskom ochotniczy oddzial
      zydowski, który walczyl po stronie bolszewickiej.

Defensywa Ministerstwa Spraw Wojskowych wytoczyla 75 zydom sprawe o
      bolszewicka agitacje przewaznie w wojsku w lipcu i sierpniu. Oto nazwiska tych
      agitatorów: 1) Wizenberg. 2)Maks Horwitz, 3) Molondea Lejb, 4) Henryk Landau,
      5) Henryk Zortman, 6) Roman Weinstok, 7) Lejba Szneller, 8) Pejsach Goldstein,
      9) Oskar Kohn, 10) Henryk Rosental, 11) Hibal Rauer, 12) Róza Pawlon, 13) Józef
      Eifa, 14) Abraham Heller, 15) Salomon Kutner, 16) Izaak Kort, 17) Herman
      Liberman, 18) Kazimierz Laucer, 19) Szmul Frager, 20) Nisson Rosenblum, 21)
      Jehuda Szapiro, 22) Józef Rosenblatt, 23) Eliasz Rosenzweig, 24) Moszek
      Sztrojt, 25) Hersz Salomon Szpak, 26) Piotr Szelenbaun, 27) Herman Pormet, 28)
      Alfred Witelstein, 29) Fajwel Blum, 30) Moszek Pormet, 31) Dawid Gelbras, 32)
      Abraham Himmelbarb, 33) Salomon Kutner, 34) Mojzesz London, 35) Jakub
      Rosenblum, 36) Aleksander Wejnberg, 37) Mordka Chudy, 38) Jakub Kaufman, 39)
      Jakub Gielbart, 40) HerszRysels, 41) Jakub Sztokman, 42) Jakub Sorkes, 43)
      Moszek Sztrojt, 44) Samuel Cukerwar, 45) Pinkus Bakalar, 46) Hersz Abracham
      Brener, 47) Jakub Dutlinger, 48) Szewel Epstein, 49)Lejzor Grojser, 50)
      SenderKaner, 51) Jan Lauer, 52) Ludwik Librach, 53) Izydor Muszkatenblut, 54)
      Noch Mitelberg, 55) Abraham Parmet, 56) Szaja Perec, 57) Abram Pernuter, 58)
      Lejzor Pajas, 59) Markus Perling, 60) Szyma Rapaport, 61) Józej Rosenband, 62)
      Maucycy Rosendband, 63) Mordko Rotenberg, 64) Jakub Randoniski, 65) Rubin
      Sztutman, 66) Jakub Stalberg, 67) Chant Wolf, 68) Dawid Winogron, 69) Boleslaw
      Zandberg, 70) Mozes Zweigenhalf, 71) Joel czy Joen Zylberg, 72) Mendel Chaim
      Blum, 73) Izaak Bogin, 74) Szmul Mordka, Rubinstein, 75) Hersz Szop.

W spisie powyzszym widnieja nie tylko zydzi z imionami mojzeszów, Noechów,
      Izaaków, ale takze Henryków Kazimierzów i Boleslawów. Znajdujemy nie tylko
      szeregowców, ale takze i oficerów.
      Zydzi swoim zwyczajem chca obecnie przedstawic te fakty zagranica w zupelnie
      innym swietle. To nie maja byc fakty jawnej zdrady i jawnego buntu z bronia w
      reku na korzysc bolszewickiego najazdu, ale fakty, nietolerancji polskiej,
      rasowych polskich uprzedzen i .... pogromów.
      Byc moze, ze znaczna czesc prasy zagranicznej, pozostajaca na zoldzie
      zydowskim lub wprost wychodzaca za zydowskie pieniadze, bedzie próbowala
      oklamac swiat i jawna zdrade zydowska przemalowac na nietolerancje polska, jak
      przemalowywano szyldy w Siedlcach z polskich na rosyjskie... Ale mamy tu na
      miejscu swiadków w postaci urzedowych przedstawicieli zagranicy, mielismy
      wojskowa misje francuska, wiec prawda sie nie ukryje.

• Gość: Mark Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.proxy.aol.com 23.06.01, 00:00
        Berg wydaje mi sie ze to za dluga lekcja dla Joasi zapewne tego nie zrozumie.
        Pozdrowienia Berg
      • Gość: noico Re:BERG - szkoda slow IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.06.01, 00:00
        Nie pierwszy i nie ostatni ktory tak pierdzieli.
      • Gość: Joanna Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
        Jestem pod wrażeniem Twoich wiadomości. Ale co z nich wynika? Że kilkadziesiąt
        (kilkaset?) przedstawicieli narodu żydowskiego (a może raczej Polaków
        pochodzenia żydowskiego) okazało się szumowinami.
        Czy tak można usprawiedliwiać np. pogromy jakie zgotowali Żydom Polacy?
        Wg mnie - nie.
        • Gość: Europa Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
          Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Jestem pod wrażeniem Twoich wiadomości. Ale co z nich wynika? Że kilkadziesiąt
          > (kilkaset?) przedstawicieli narodu żydowskiego (a może raczej Polaków
          > pochodzenia żydowskiego) okazało się szumowinami.
          > Czy tak można usprawiedliwiać np. pogromy jakie zgotowali Żydom Polacy?
          > Wg mnie - nie.

Kobieto!

Napisz proszę ile tych pogromów było, konkretnie miejsce i data to podyskutujemy.
          Na razie rzucasz oskarżenia nie poparte dowodami.
          Za to z dzisiejszej perspektywy widzimy że wielu Polaków niepotrzebnie ryzykowało
          życie, często je tracąc wraz z całą rodziną, dla ratowania Żydów.
          Powiem wprost.
          Ja po dzisiejszej lekcji rasistowskiej nienawiści ze strony Żydostwa nie
          zaryzykowałbym życia mojego psa dla ratowania członka waszej rasy.
          Obiecuję.
          Skoro dla was aryjczycy i palestyńczycy nie sa ludźmi to dla mnie żydzi tez są
          podludźmi.
          To jest efekt żydowskiej nagonki, rasistowskiej polityki. Sami sobie zgotujecie
          los, który was czeka.
        • Gość: Zbyszek Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI -do pani Joasi IP: *.CHCG.splitrock.net 24.06.01, 00:00
          Nie odpowiedziala mi pani na "wpis" w innym watku. Ale mniejsza z tym. Moze pani
          nie chce albl nie wie co odpowiedziec. Obserwujac jednak pani wpisy w tym watku,
          jestem pelen podziwu dla zajadlosci z jaka wystepuje pani przeciwko Polsce i
          Polakom. W zwiazku z tym pozwole sobie zadac pytanie (pytania zawsze mozna
          zadawac, zas pani nie musi na nie odpowiadac):

Czy pani jest Zydowka? (Kiedys wyjasnilem pani, ze gdy pisze "Zyd" to w moim
          wydaniu nie jest to obrazliwe). Ot, zwykla ciekawosc.
          • Gość: Joanna Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI -do pani Joasi IP: 213.76.14.* 25.06.01, 00:00
            Nie, nie jestem Żydówką. Jest pan rozczarowany?
            Nie wiem dlaczego uważa pan,że z zajadłością atakuję Polskę i Polaków. Moje
            wpisy miały na celu tylko ukazanie (być może nieudolne) tego, że naprawdę nikt
            nie jest bez winy. Polacy krzywdzili Żydów i Żydzi krzywdzili Polaków - ja tego
            nie neguję. Ale trzeba wyciągnąć rękę do drugiej strony - wzajemne oskarżenia
            do niczego nie prowadzą.
            Przepraszam za brak odpowiedzi, ale szczerze mówiąc nie zadał mi pan tam
            żadnego pytania (o ile dobrze pamiętam).
            Rozumiem, że gdy pan pisze bądź mówi o kimś "Żyd" to nie jest to obrażliwe.
            Jednak wiele osób w Polsce myśli i robi inaczej i właśnie o takich ludziach to
            pisałam.
            Pozdrawiam
            Joanna.
      • Gość: Leszek S Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.jajones.com 26.06.01, 00:00
        Gość portalu: BERG napisał(a):

> Ogromnie wielka ilosc zydów w Polsce okazala zupelny brak polskiego poczucia
        > obywatelskiego i polskiego patriotyzmu.

Naturalnie obywatele polscy pochodzenia zydowskiego (a jeszcze Ukraincy,
        Bialorusini i Litwini) byli przez wladze polskie traktowani dokladnie tak samo
        tak obywatele polscy pochodzenia - polskiego? W tym celu np. rezerwowano dla nich
        miejsca stojace na uniwersyteckich salach wykladowych a w trosce, zeby nie ulegli
        pokusie korupcji nie zatrudniano ich w administracji panstwowej.

> Wielu z nich bylo wprost zdrajcami Polski, jak sie to okazalo w czasie
        > ostatniego najazdu bolszewickiego, kiedy to zydzi w niektórych czesciach kraju
        > uzbroiwszy sie, przechodzili na strone bolszewików.

Przechodzili na strone bolszewikow bo palali nienawiscia do pomyslu Polski
        niepodleglej czy dlatego ze popierali rewolucje komunistyczna? A wsrod tych co
        kochali komunizm to byli sami bankierzy, przedsiebiorcy i tzw. "drobna
        burzuazja", ktora juz tez miala dosc tego okropnego wyzysku klasowego. Sami sie
        nacjonalizowali.

> Pewien general polski ukazujac zagranicznym dziennikarzom chmare zydów
        > miejscowych, którzy przeszli na strone Sowietów a których on nastepnie wzial do
        > niewoli, rzekl: "Wedlug prawa móglbym ich wszystkich rozstrzelac, bo to sa
        > zdrajcy. Wypuszczam ich jednak na wolnosc, bo gdybym ich rozstrzelal, to w
        > prasie zagranicznej rozeszlaby sie pogloska o pogromie dokonanym przez armie
        > polska."

To znaczy, ze gdyby tam byli Ukraincy albo Bialorusini to by ich wystrzelal bo
        nie musialby sie obawiac reakcji prasy zagranicznej? Ciekawe motywy.

> Zydzi w Polsce bardzo lekko odpokutowali za przewinienia i grzechy popelnione
        > przez nich wobec Polski. A pokuta ta byla tak lekka wlasnie dlatego, ze naród
        > polski nie jest msciwy, ze przebacza nawet tam, gdzie kazdy inny naród
        > cywilizowany bylby bezlitosnie wymierzyl sprawiedliwosc winowajcom.

Naturalnie masz na mysli tych co przezyli wojne i wrocili do kraju, do Kielc na
        ten przyklad. Ach, nie, przepraszam, to byla prowokacja NKWD i UB. Tam zadna
        ludnosc polska nie brala najmniejszego udzialu. Sami przebierancy.

> Gdy w czwartek dnia 18 grudnia 1919 roku sejm w glosowaniu imiennym uchwalil
        > swietowanie niedzieli jako dnia odpoczynkowego, obowiazujacego we wszystkich
        > panstwach cywilizowanego zachodu, posel Grinbaum krzyknal: "W tej chwili
        > straciliscie, panowie, Wilno, Minsk i Grodno"...

> ...W spisie powyzszym widnieja nie tylko zydzi z imionami mojzeszów, Noechów,
        > Izaaków, ale takze Henryków Kazimierzów i Boleslawów. Znajdujemy nie tylko
        > szeregowców, ale takze i oficerów.

Mylisz konflikt narodowosciowy, albo etniczny, z "klasowym". Zydzi-komunisci
        popierali bolszewikow w przeswiadczeniu, ze w ten sposob przyczynia sie do
        zwyciestwa rewolucji komunistycznej w calej Europie. Polska jawila im sie jako
        wsteczne, albo reakcyjne panstwo burzuazyjne. Podobne rzeczy dzialy sie w
        Niemczech, gdzie przeciez tez probowano przeprowadzic rewolucje (tak tak, tez
        pelno tam bylo Zydow, chocby Roza Luxemburg) komunistyczna. Wez tez jeszcze pod
        uwage, ze pro-bolszewickie sympatie byly dosc rozpowszechnione we Francji i
        Wielkiej Brytanii, ze nie wspomne o USA. Zdaje sie wedlug Ciebie temu wszystkiemu
        tez byli winni Zydzi manipulujacy naiwna i niczego nie podejrzewajaca opinia
        publiczna.

Tylko czy ta rewolucja byla robiona w pierwszej kolejnosci przeciwko np. Polsce
        jako panstwu narodowemu, czy przeciwko kapitalizmowi i kapitalistom? I kim w
        koncu byli ci kapitalisci? Teraz nie slysze narzekan, ze ci przedsiebiorcy,
        bankierzy, a rowniez wlasciciele warsztatow, zegarmistrze, szewcy, piekarze tez
        czesto, a moze i w wiekszosci, byli Zydami.

No i na koniec, co z tymi Dzierzynskimi i Marchlewskimi? Tez Zydzi?

> Zydzi swoim zwyczajem chca obecnie przedstawic te fakty zagranica w zupelnie
        > innym swietle. To nie maja byc fakty jawnej zdrady i jawnego buntu z bronia w
        > reku na korzysc bolszewickiego najazdu, ale fakty, nietolerancji polskiej,
        > rasowych polskich uprzedzen i .... pogromów. (...).

Akurat obecnie? Piszesz jakby to byly jakies dopiero co odkryte rewelacje, o
        ktorych historycy do tej pory nie mieli zadnego pojecia.
    • Gość: noico Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.06.01, 00:00
      Gość portalu: sasiad napisał(a):

> Mysmy nie przeszli do Polski na wlasna reke.
      >
      > Krol Kazimierz Wielki blagajac,zaprosil nas do
      ratowania Polski ktorej grozilo
      > znikniecie z mapy.
      >
      > Od tego czasu ziemia Polski jest nasza ziemia i
      Ojczyzna i my jestesmy
      > obywatelami Polski rownymi w prawa i obowiazkach z
      innymi rasami w Polsce.
      >
      > Nie ma czystych Polakow w Polsce 100% . To jest zbior
      wszystkich
      > eynicznych,rasiowych i religijnych grup.
      >
      > Jedno prawo laczy nas: Prawo Czlowieka i stutki
      obywatelstwa.
      >
      > Nasz narod jest najbardziej tworczy. Cala kultura
      polska jest stworzona przez
      > Zydow Polakow. My ciezko pracujemy i wy zbieracie
      pochwaly. Miejcie tez
      > wdziecznosc.

"nasz narod jest najbardziej tworczy" - czlowieku jestes
      rasista. A zeby Ci sie poprawilo to:
      JESTESCIE WSPANIALI JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI
      JESTESCIE WSPANIALI

Lepiej? Jak nie to popros o jeszcze (to potraficie),
      biedny umeczony, niedoceniony czlowieku.

Ps. Zapomnial bym wam podziekowac za to ze nas zawsze
      broniliscie. JESTESCIE WSPANIALI.
        Rozumiem że jesteś żydem.

Zauważ że to wy dziś promujecie rasizm, czego my Polacy nigdy nie robiliśmy.
        Dlatego wiedz że uczymy się od was.
        Pamiętaj, kto mieczem wojuje od miecza ginie!
        to rada dla was wszystkich żydki z tego forum.
        • Gość: noico Re: Do Europy. IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.06.01, 00:00

> Rozumiem że jesteś żydem.
          >

Zdefiniuj do kogo kierujesz te slowa
          • Gość: Europa Re: Do Europy. IP: *.unregistered.formus.pl 26.06.01, 00:00
            Oczywiście nie tak wpięła się moja wypowiedź, nie do ciebie ''Noico''
            Przepraszam za pomyłkę :)
    • Gość: rycsio Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: 212.182.31.* 24.06.01, 00:00
      Zydzi przyszli do Polski na zaproszenie Kazimierza Wielkiego tylko dlatego ,ze
      byl on dobrym chrzescijaninem i ulitowal sie nad starszymi bracmi w
      wierze,posadzeni o przywleczwenie zarazy zydzi schronili sie w jedynie
      tolerancyjnym kraju jakim byla i jest Polska ,zeby nie Polacy nie bylo by was
      wogole,moze troche w Izraelugdzie Polacy zasadzili najwieksza ilosc drzewek w
      żydowskim instytucie pamieci. ps. Miej pokore i nie klam.
        gwoli ścisłości:

za Feliksem Konecznym (prof. Uniw. Wileńskiego) "Dzieje Polski".

"Bajka jest jakoby K. Wielki opiekował się szczególnie Żydami i jakoby ci,
        zwabieni jakimiś jego dobrodziejstwami przybywać zaczęli tłumnie do Polski.Byli
        oni w Polsce juz za mieszka I, przywędrowawszy najpierw z nad Morza Czarnego
        (...).
        A ózniej takrze z zachodnich krajów europejskich, gdy ich tam zaczęto
        prześladować. Trudnili sie pierwotnie kupiectwem wedrownym, obworząc od grodu
        do grodu drobne towary.
        Potem mieszczaństwo niemieckie całkowicie wyparło ich zupełnie z handlu; wtedy
        poczeli się trudnic lichwą.
        Za Kazimierza Wielkiego było ich wcale niewielu, w całej Małopolsce mmieszkali
        tylko w 2 miastach: w Sandomierzu i Krakowie, gdzie mieli dla siebie wyznaczoną
        połać.(dziś ulica św. Anny w 1922r).W założonym przez króla mieście Kazimierzu
        nie było oni jednego Żyda. Po wsiach nie było ich zupełnie. Złote czasy dla
        Żydów nastały nie za Kazimierza Wielkiego ale dopiero w sto lat później, za
        innego króla Kazimierza, za Kazimierza IV, a tradycja pomieszała w tej sprawie
        dwóch królów jednego imienia"

• Gość: ljkel2 Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.vic.bigpond.net.au 27.06.01, 00:00

> gwoli ścisłości:
          >
          > za Feliksem Konecznym (prof. Uniw. Wileńskiego) "Dzieje Polski".
          (czy Koniecznym?)
          >
          > "Bajka jest jakoby K. Wielki opiekował się szczególnie Żydami i jakoby ci,
          > zwabieni jakimiś jego dobrodziejstwami przybywać zaczęli tłumnie do Polski.
          > Byli oni w Polsce juz za mieszka I, przywędrowawszy najpierw z nad Morza
          > Czarnego (...).

Potwierdza to teorie, wylozona przystepnie przez Artura Koestlera
          w ksiazce "13th Tribe" czyli "13te plemie", ze Zydzi Aszkenazyjscy
          przybyli do polski znad Morza Czarnego, i ze poza religia nie maja
          oni nic wspolnego z dawnymi Hebrajczykami.
          Ci Aszkenazi to potomkowie Chazarow (plemion aryjskich), ktorzy
          przyjeli Judaizm w VIII wieku n.e., a z nad Morza Czarnego
          wykurzyli ich najpierw ksiazeta Kijowscy, a ostatecznie Dzingis Chan.
          To wyjasnia, dlaczego tak duzo Zydow niw wyglada na Zydow...
          > A ózniej takrze z zachodnich krajów europejskich, gdy ich tam zaczęto
          > prześladować. Trudnili sie pierwotnie kupiectwem wedrownym, obworząc od grodu
          > do grodu drobne towary.
          > Potem mieszczaństwo niemieckie całkowicie wyparło ich zupełnie z handlu; wtedy
          > poczeli się trudnic lichwą.
          > Za Kazimierza Wielkiego było ich wcale niewielu, w całej Małopolsce mmieszkali
          > tylko w 2 miastach: w Sandomierzu i Krakowie, gdzie mieli dla siebie wyznaczoną
          >
          > połać.(dziś ulica św. Anny w 1922r).W założonym przez króla mieście Kazimierzu
          > nie było oni jednego Żyda. Po wsiach nie było ich zupełnie. Złote czasy dla
          > Żydów nastały nie za Kazimierza Wielkiego ale dopiero w sto lat później, za
          > innego króla Kazimierza, za Kazimierza IV, a tradycja pomieszała w tej sprawie
          > dwóch królów jednego imienia"
          >
          >

• leslawc Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI 25.06.01, 00:00
        nigdy bym nie przypuszczal ze bede sie wstydzil ze jestem Polakiem. Zawsze
        bylem z tego niezmiernie dumny. Ale czytajac wypowiedzi Berga Europy i paru
        jeszcze innych slowa Polska nabrala negatywnego znaczenia.
        Polski patriotyzm przerodzil sie w polski nacjonalizm a nacjonalizm kazdego
        pokroju jest niczym innym jak tylko wyrazem kompleksow, ograniczenia horyzontow
        umyslowych poprostu debilzmu. Przypuszczam ze taka gazetka jak Nasz Dziennik
        jest glownym zrodlem waszej wiedzy historycznej. No coz ......Jesli Polska w
        wiekszosci sklada sie z takich Bergow i Europ i im podobych to moze nie
        wchodzmy do Europy bo inni popekaja ze smiechu widzac takich ograniczonych
        debili.
        Joanna jesli mieszkasz w Polsce i w Twoim otoczeniu przewaza liczba takich
        Bergow to polecam emigracje. Ja zrobilem to za czasow komuny ale pewnie
        zrobilbym i teraz bedac otoczonym takimi nienawisca przesaczonymi pseudo
        patriotami.

leslawc@gazeta.pl
        • Gość: BERG DO LESLAWA C. Z "Gazety" IP: *.proxy.aol.com 25.06.01, 00:00
          Leslaw C.

Jestes ograniczonym umyslowo prostakiem, ktorego nie stac na merytoryczna
          obrone. Uzywasz nikczemnego sposobu dyskredytowania autorow tych tekstow , z
          ktorymi nie mozesz sie zgodzic, zamiast wysuniecia w stosunku do nich
          konkretnych kontrargumentow. Albo ich nie masz albo jestes zwyklym prymitywem,
          nie nadajacym sie do rzeczowej dyskusji.
          Pozdrawiam Europe. (Oczywiscie tylko tego z forum).
        • Gość: EMILIAN Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.efekt.pl 25.06.01, 00:00
          Widze leslawie ze lubisz przemawiac "z gory" do innych, niczym jakis kaznodzieja.
          Zejdz prosze na ziemie i przebij ich "zacofanie", "ciemnote" itp.
          swoimi "argumentami". To chyba nie bedzie trudne zwazajac na to za jakich
          ciemniakow ich uwazasz.

Zachecam cie wiec: przywal im swoim mieczem poprawnosci poltycznej, stan z
          otwarta przylbica, po to wlasnie jest to forum, nie po to zebys sobie mogl z
          joanna prawic komplementy, do tego lepsze jest
          /seks.space.pl.

Jeszcze raz powtazam: nie zachowj sie jak panienka.

Pozdrawiam

Chyba ze nie masz nic do powiedzenia
    • Gość: ocena Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.proxy.aol.com 25.06.01, 00:00
      Zydzi Polacy sa najbardziej potrzebni dla dzisiejszej Polski. Pomuzcie im
      rozwijac nowa Polske o zachodnich i szlachetnych wymiarach.
      • Gość: JMT Re: jeśli ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        ... Żydzi są najlepszymi obywatelami Polski i jeśli tak to chwała im za to
        (choćby tylko tak myśleli oni sami). Nasze kultury splotły sie przez wieki i
        nonsensem jest wzajemne opluwanie się. Nie mniej wiele faktów i interpretacji
        budzi moją wątpliwość, co jest naturalne, bo trudno sobie wyobrazić
        wielowiekowe sąsiedztwo bez polemik, spostrzeżeń i jakiegoś zdania na ten
        temat.
        Mianowicie:
        - Nie zgadzam się (stanowczo)na używanie jakiś określeń typu "antysemityzm" nic
        takiego nie wystepuje - to bzdura wpajana do baranich głów. To jest RASIZM !!!,
        tak rasizm. Poglądy rasistowskie ma wielu Polaków, Niemców, Żydów, Rosjan ...
        Podlądy te w stosunku do Polaków wygłaszają Żydzi na tym forum, a Polacy do
        Żydów. Przyczyny, powody, kompleksy, religia... to już tematy na całą biblotekę.
        Ale RASIZM.
        - Religia judaistyczna ma charakter zamknięty i jest wiarą zarezerwowaną dla
        narodu wybranego - żydowskiego. Chrześcijaństwo we wszystkich swoich wyznaniach
        ma charakter powszechny, jest wiarą otwartą dla wszystkich. Na tym podłożu
        powstawało najwięcej wzajemnej niechęci. Może teraz w świecie dostępności
        wiedzy, informacji, mieszania się społeczeństw te uprzedzenia będą ustępowały.
        - Jeśli Żydzi narzekają tak bardzo na dokuczający im rasizm, to dlaczego (mając
        takie doświadczenia) ich stosunek do świata arabskiego nacechowany jest taką
        agresją ???.
        - Dlaczego państwo żydowskie rości sobie pretensje do odszkodowań za: złoto,
        mienie, ubezpieczenia, nieruchomości jeśli sprawy ewentualnych odszkodowań
        dotyczą (zgodnie z prawem międzynarodowym) obywateli tych państw którzy zostali
        narażeni na powyższe szkody ???. Jeśli np. w Koluszkach polski Żyd wpadnie na
        przejsciu pod samochód to może za 50 lat Izrael wystąpi o odszkodowanie za
        niego - czy tak ???.
        Pozdrowienia
        • Gość: . Re: jeśli ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.swipnet.se 28.06.01, 00:24
          Czy Kazimierz zydow zaprosil?
          Przypuszcza,ze na terenach bylej Wandalii,a obecnej Polski byli jeszcze przed
          Popielem i myszami.
          A jezeli i zaprosil,to cos za to z pewnoscia chcial.
          ""Niemcy"" sami sie wprosili,ale z biegiem czasu zostali Polakami i nawet ich
          nazwiska nikogo nieraza.
          W Sredniowieczu o wszystkim decydowala wiara bo i narodowosci wtedy nie bylo,
          w zwiazku z tym i rasizmu byc nie moglo. Takze i sama nazwa Polak jak my to
          teraz okreslamy(nie wiem czy slowo Polak juz wtedy istnialo) musialo by oznaczac
          cos innego.
          Narod polski(jak i kazdy inny-np.rosyjski-wiek XV) powstal reaczej z wielu
          roznych skladnikow np.slowian,germanow,semitow i innych.
          Pamietajmy rodzine Wisniowieckich.
          Ciekawe przejscie-katolik-Polak.
          Zydow ,jednak, jak wyglada tego nie dotyczy-nawet wiara w tym nic nie zmieni,
          a to juz jest RASIZM.
          W tym przypadku zgadzam sie.
          Ale - Czy w Polnocnej Irlandii tez rasizm???
          Jak to zdefiniowac?
          Czy jest Rasizm zydowski w stosunku do Arabow-moze wedlug jakies definicji
          tak,a moze nie?
          Po zatym tam rowniez sprawa polega na(tutaj nie ma co jak narazie dyskutowac
          czy to slusznie,czy nie-to jest inny temat) zabezpieczeniu losu narodu
          "Izraelskiego-pod roznymi wyznaniami".Tam idzie wojna.
          Mozna bylo to zalatwic np. metoda akcji "Wisla"-Ukraincy,
          lub wywalieniu 3mln.Niemcow(slusznie,czy nie to jest inna sprawa).
          Tam odbywa sie to inaczej-a dlaczego?
          >>>>>- Religia judaistyczna ma charakter zamknięty i jest wiarą zarezerwowaną
          dla narodu wybranego - żydowskiego. Chrześcijaństwo we wszystkich swoich
          wyznaniach ma charakter powszechny, jest wiarą otwartą dla wszystkich>>>>>>>>
          Ach!znowoz ten narod wybrany-nu czego wysci sie do tego przyczepili?
          A katolik-to nie wybrany?
          Co to jest religia zamknieta,a co otwarta? Nie pojmoje?
          1.Jak (kolorowy)Samy Dawis J. przeszedl na judaizm,to stal sie "zyd"
          (Zydzi Etiopscy-zostali nawet sprowadzeni do Izraela).
          2.Jak C.Clay przeszedl na Islam,to stal sie "muhamedanin"
          3.Jak Rosenszwanca przeszedl na katolicyzm-to(przepraszam)-a g....o.....!!!!!!
          >>>>>>> - Dlaczego państwo żydowskie rości sobie ...>>>>>>>
          Oj! dlugo o tym walkowac.
          Cos Panu zacytuje :"Roszczenia oglaszaja dzieci iwnukiwiezionych,potomkowie
          jencow wojennych,powstancow i innych ludzipoddanych pracy
          przymusowej,prawnukowie pradziadkow pozbawionych kiedys tam wlasnosci czy
          mozliwosci wykonywania zawodu.A wiec wszystkich Polakow,ktorzy nie urodzili sie
          z klonowania,Niemcy wziac powinni na utrzymanie.Odrebnym torem biegna zadania
          wobec Rosjii Za Katyn dla rodzin katynskich,za wywozki i wiezienia,a tez za
          majatki na kresach......
          Zapewne tylko ubostwu Ukrainy nie spotkalem jeszcze zadania odszkodowan dla
          potomkow ofiar rezunow z organizacji typu OUN.
          ...................Polskie roszczenia prowokuja otoz zadania przeciwstawne."
          To cytat z prasy polskiej. Czyz on Panu czegos nie przypomina?
          Pozdrowienia!
          P.s
          Nie byliscie.
          Jstescie.
          I obyscie byli zawsze(jezeli tylko tego sami chcecie),czego Wam zycze z
          calego serca:
          • Gość: JMT Re; sporne sprawy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 01:52

> >>>>>- Religia judaistyczna ma charakter zamknięty i jest wiarą
            > zarezerwowaną
            > dla narodu wybranego - żydowskiego. Chrześcijaństwo we wszystkich swoich
            > wyznaniach ma charakter powszechny, jest wiarą otwartą dla wszystkich>>&#
            > 62>>>>>
            > Ach!znowoz ten narod wybrany-nu czego wysci sie do tego przyczepili?
            > A katolik-to nie wybrany?
            > Co to jest religia zamknieta,a co otwarta? Nie pojmoje?
            > 1.Jak (kolorowy)Samy Dawis J. przeszedl na judaizm,to stal sie "zyd"
            > (Zydzi Etiopscy-zostali nawet sprowadzeni do Izraela).
            > 2.Jak C.Clay przeszedl na Islam,to stal sie "muhamedanin"
            > 3.Jak Rosenszwanca przeszedl na katolicyzm-to(przepraszam)-a g....o.....!!!
            > Oj! dlugo o tym walkowac.
            ...
            > Cos Panu zacytuje :"Roszczenia oglaszaja dzieci iwnukiwiezionych,potomkowie
            > jencow wojennych,powstancow i innych ludzipoddanych pracy
            > przymusowej,prawnukowie pradziadkow pozbawionych kiedys tam wlasnosci czy
            > mozliwosci wykonywania zawodu.

Szanowny Panie
            jest Pan w błedzie co do religii. Nie prowadziłem swojego wywodu,
            aby udowodnić która religia jest lepsza od której - bo takiwywód z oczywistego
            powodu sensu nie ma. To tak jakby udowadniać wyższość świąt Bożego Narodzenia,
            nad Świętami Wielkiej Nocy (jeśli panu to coc mówi). Otwartość religii
            chrześcijańskiej (nie tylko katolickiej) polega na tym, iż katolikiem jest każdy
            kto przyjmie chrzest. Chrzest jest obrządkiem prostym, nie skąplikowanym i
            wykonać go może każdy chrześcijanin w imie Boga - czynniość trwa minutę.
            I nie potrzeba na nią zgody rabina (księdza).
            Rabin (ksiądz) może się nawet nie zgodzić.
            To niema znaczenia.

A z judaizmam już tak nie jest i to niezależnie, kto jest Żydem, a kto nie.
            Szanowny panie przykładami mozna udowodnić wszystko i przeprowadzić każdą
            manipulację, dlatego powstrzymam sie przed prezentowaniem "swoich" przykładów.

To tyle co do wiary. _______________

Natomiast w kwestii odszkodowań to moja współczesna Polska jest państwem prawa (w
            przeciwieństwie do np. Izraela). Dlatego kwestjie odszkodowań dla Polaków, Żydów,
            i innych narodowości pokrzywdzonych poprzez okupację niemiecką, jak również
            pokrzywdzonych w okresie socjalizmu będą na podstawie tegoż polskiego prawa
            rozwiązywane. Nie mam tu nic więcej do dodania prócz stwierdzenia, iż zagadnienie
            to było niedawno przedmiotem prac parlamentu i z pewnością w nowj kadencji Semu
            RP będzie tematem.
            Polacy zdają sobie sprawę z konieczności zadośćuczynienia za utracone majątki,
            nie mozna tej kwestii rozwiązać w oderwaniu od realii budżetowych. Nasz kraj (w
            przeciwieństwie do Izraela) płaci swoje stare długi i zobowiązabnia co pochłania
            kilkanaście procent rocznego budżetu.
            • Gość: JMT Re: Re; sporne sprawy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 01:55
              Gość portalu: JMT napisał(a):

>
              > > >>>>>- Religia judaistyczna ma charakter zamknięty i jest
              > wiarą
              > > zarezerwowaną
              > > dla narodu wybranego - żydowskiego. Chrześcijaństwo we wszystkich swoich
              > > wyznaniach ma charakter powszechny, jest wiarą otwartą dla wszystkich>&
              > #62&#
              > > 62>>>>>
              > > Ach!znowoz ten narod wybrany-nu czego wysci sie do tego przyczepili?
              > > A katolik-to nie wybrany?
              > > Co to jest religia zamknieta,a co otwarta? Nie pojmoje?
              > > 1.Jak (kolorowy)Samy Dawis J. przeszedl na judaizm,to stal sie "zyd"
              > > (Zydzi Etiopscy-zostali nawet sprowadzeni do Izraela).
              > > 2.Jak C.Clay przeszedl na Islam,to stal sie "muhamedanin"
              > > 3.Jak Rosenszwanca przeszedl na katolicyzm-to(przepraszam)-a g....o.....
              > !!!
              > > Oj! dlugo o tym walkowac.
              > ...
              > > Cos Panu zacytuje :"Roszczenia oglaszaja dzieci iwnukiwiezionych,potomko
              > wie
              > > jencow wojennych,powstancow i innych ludzipoddanych pracy
              > > przymusowej,prawnukowie pradziadkow pozbawionych kiedys tam wlasnosci czy
              > > mozliwosci wykonywania zawodu.
              >
              > Szanowny Panie
              > jest Pan w błedzie co do religii. Nie prowadziłem swojego wywodu
              > ,
              > aby udowodnić która religia jest lepsza od której - bo takiwywód z oczywistego
              > powodu sensu nie ma. To tak jakby udowadniać wyższość świąt Bożego Narodzenia,
              > nad Świętami Wielkiej Nocy (jeśli panu to coc mówi). Otwartość religii
              > chrześcijańskiej (nie tylko katolickiej) polega na tym, iż katolikiem jest każd
              > y
              > kto przyjmie chrzest. Chrzest jest obrządkiem prostym, nie skąplikowanym i
              > wykonać go może każdy chrześcijanin w imie Boga - czynniość trwa minutę.
              > I nie potrzeba na nią zgody rabina (księdza).
              > Rabin (ksiądz) może się nawet nie zgodzić.
              > To niema znaczenia.
              >
              > A z judaizmam już tak nie jest i to niezależnie, kto jest Żydem, a kto nie.
              > Szanowny panie przykładami mozna udowodnić wszystko i przeprowadzić każdą
              > manipulację, dlatego powstrzymam sie przed prezentowaniem "swoich" przykładów.
              >
              >
              >
              > To tyle co do wiary. _______________
              >
              > Natomiast w kwestii odszkodowań to moja współczesna Polska jest państwem prawa
              > (w
              > przeciwieństwie do np. Izraela). Dlatego kwestjie odszkodowań dla Polaków, Żydó
              > w,
              > i innych narodowości pokrzywdzonych poprzez okupację niemiecką, jak również
              > pokrzywdzonych w okresie socjalizmu będą na podstawie tegoż polskiego prawa
              > rozwiązywane. Nie mam tu nic więcej do dodania prócz stwierdzenia, iż zagadnien
              > ie
              > to było niedawno przedmiotem prac parlamentu i z pewnością w nowj kadencji Semu
              >
              > RP będzie tematem.
              > Polacy zdają sobie sprawę z konieczności zadośćuczynienia za utracone majątki,
              > nie mozna tej kwestii rozwiązać w oderwaniu od realii budżetowych. Nasz kraj (w
              >
              > przeciwieństwie do Izraela) płaci swoje stare długi i zobowiązabnia co pochłani
              > a
              > kilkanaście procent rocznego budżetu.

• Gość: bm Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: 212.160.128.* 25.06.01, 00:00
      Europa i Berg:wasza paranoja jest niestety
      nieuleczalna.Skąd się biorą tacy kretyni?
      • Gość: Europa Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.unregistered.formus.pl 25.06.01, 00:00
        Gość portalu: bm napisał(a):

> Europa i Berg:wasza paranoja jest niestety
        > nieuleczalna.Skąd się biorą tacy kretyni?

Może ja jestem idiotą, ale ty jako ten wielce mądry i rozsądny mógłbyś się
        wysilić jakiegoś argumentu użyć do dyskusji a nie rzucać inwektywami.
        Bo na razie jakoś nie powaliła mnie twoja inteligencja nieokiełznana.
    • Gość: EMILIAN Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.efekt.pl 25.06.01, 00:00
      Szlomciu, to pewnie ty. Stary wariat z ciebie.

• krzysztof.r.m Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI 26.06.01, 00:00
      Nigdy nie przyszlo mi do glowy, aby pytac czy napotkany czlowiek,
      z ktorym przeciez z woli swojej podejmuje rozmowe czy wspoldzialanie, jest wyznawca tej czy innej religii, czy ma takie czy inne przekonania. Nie pytam czy ma rodzenstwo czy jest sierota czy zyja dziadkowie.
      Dla jakich celow potrzebna jest czy byc moze taka informacja?
      Jesli ktos jest prawy, jest mi z nim "po drodze", jesli ...
      to co z tego , ze to ZYD ?
      Znam wielu ludzi zacnych, ludzkich, nalezytych i sa ZYDAMI. Znam wielu ludzi zacnych, ludzkich, nalezytych i ZYDAMI NIE SA. I co z tego wynika?
      Nic. Najpierw CZLOWIEK. Selekcja niech sie zajmuja ci , ktorzy musza.
      Moim zdaniem takie dzielenie dobre nie jest.
      Przyjemnie jest natomiast dzielic tort. I zapewniam , z Zydem tez to mozna zrobic.
      Pozdrawiam krm
    • Gość: RAFAL Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.icom.ca 27.06.01, 19:43
      Gość portalu: sasiad napisał(a):

> Mysmy nie przeszli do Polski na wlasna reke.
      >
      > Krol Kazimierz Wielki blagajac,zaprosil nas do ratowania Polski ktorej grozilo
      > znikniecie z mapy.
      >
      > Od tego czasu ziemia Polski jest nasza ziemia i Ojczyzna i my jestesmy
      > obywatelami Polski rownymi w prawa i obowiazkach z innymi rasami w Polsce.
      >
      > Nie ma czystych Polakow w Polsce 100% . To jest zbior wszystkich
      > eynicznych,rasiowych i religijnych grup.
      >
      > Jedno prawo laczy nas: Prawo Czlowieka i stutki obywatelstwa.
      >
      > Nasz narod jest najbardziej tworczy. Cala kultura polska jest stworzona przez
      > Zydow Polakow. My ciezko pracujemy i wy zbieracie pochwaly. Miejcie tez
      > wdziecznosc.

Zydow trzeba bylo dac Chmielnickiemu, ten potrafil se z nimi poradzic. Najwiekszy
      blad w historii Polski bylo wpuszczenie do kraju Zydow przez Kazimierza Wielkiego.

• Gość: BERG Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.ipt.aol.com 27.06.01, 23:22
      W Wilnie, zydowska "Lecte Najer" z czerwca 1918 roku
      pisala w imieniu wszystkich Zydow Wilenszczyzny:
      "Przylaczenie do panstwa polskiego odrzucamy
      jednomyslnie, majac w Wilnie 75 tys. Zydow, czyli
      liczbe zadna miara nie mniejsza niz Polacy (..) Gdyby
      byla mowa o zmianie granic, to moglibysmy sie zgodzic
      na kazde rozwiazanie, byle nie polskie. Gdyby
      wystapila tendencja oddania Wilna Polsce, wowczas
      musielibysmy zmobilizowac cale zydostwo do obrony
      naszej Jerozolimy litewskiej"

"Rozne swiadectwa dowodza, ze niemal wszedzie Armia
      Czerwona spotykala sie z radosnym przyjeciem. Gdy
      Zydow z Kowla (na Wolyniu) poinformowano, ze Armia
      Czerwona zbliza sie do miasta, oni swietowali cala
      noc. Gdy Armia Czerwona faktycznie weszla do
      Kowla - Zydzi przywitali ja z nie dajacym sie opisac
      entuzjazmem "

"Gershon Adiv tak wspominal w wiele lat pozniej:Trudno
      jest opisac emocje, jaka ogarnela mnie, gdy zobaczylem
      na ulicy, naprzeciw naszych wrot - rosyjski czolg z
      usmiechnietymi mlodymi ludzmi, majacymi jaskrawe
      gwiazdy czerwone na swych piersiach. Jak tylko maszyny
      stanely, ludzie stloczyli sie tlumnie wokol nich. Ktos
      wykrzyknal: "Niech zyje rzad sowiecki!" i wszyscy
      wiwatowali. Trudno bylo znalezc jednego goja w tym
      tlumie "

" W Baranowiczach: Ludzie calowali zakurzone buty
      zolnierzy. Dzieci pobiegly do parku, narwaly
      jesiennych kwiatow i zasypaly nimi zolnierzy...
      Czerwone flagi znaleziono doslownie
      w mgnieniu oka i cale miasto zostalo zakryte
      czerwienia. Miasto Kobryn rowniez zostalo zalane
      czerwonymi flagami, ktore przygotowali miejscowi
      komunisci przez oddarcie bialego pasa z dwukolorowej
      flagi polskiej. Wiwatujacy tlum rozrzucal ulotki
      pietnujace faszystowski rezim Polski i wychwalajacy
      Armie Czerwona" - por. D. Levin The Lesser of Two
      Evils. Eastern European Jewry
      under Soviet Rule, 1939-1941, Philadelphia 1995, s.
      33,34

• Gość: noico JUZ NIE ODPOWIADAJCIE NA TEN POST IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.06.01, 23:37
      Bo ten idiotyczny tytul bedzie "na topie". Autor tego
      postu lubi podzial na rasy, a z tresci wynika tez ze
      jest to Zyd (do nich osobiscie nic nie mam). Jednak
      temu poprostowaly sie zwoje na mozgu (byc moze loki
      tez, bez urazy) i prowokuje Polakow. Potem sie dziwi,
      ze jakis idiota wypisuje antysemickie hasla na murach.
      Zaraz tez zlatuje sie chmara idiotow (czesc z nich to
      Polacy) i potwierdzaja to co on pisze. NIech szlag
      trafi takich prowokatorow.
      • Gość: sobol Re: JUZ NIE ODPOWIADAJCIE NA TEN POST IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 06:52
        sąsiad ,chętnie bym ci mordę skuł.I w tym momencie moja nienawiść do was
        wzrosła o pięc punktów PKB.
        • Gość: Olo Re: JUZ NIE ODPOWIADAJCIE NA TEN POST IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 02:09
          Gość portalu: sobol napisał(a):

> sąsiad ,chętnie bym ci mordę skuł.I w tym momencie moja nienawiść do was
          > wzrosła o pięc punktów PKB.

Sobol!

Jestem synem homoseksualnej pary zydowsko-cyganskiej (ojciec - czarnoskóry Zyd z
          Sudanu; matka - Rom z Rumunii) i chcialbym Ci zaproponowac maly, niewinny
          romansik na boku.
          Kocham Cie!

Olo
      • Gość: emilian Re: JUZ NIE ODPOWIADAJCIE NA TEN POST IP: *.efekt.pl 28.06.01, 12:00
        Gość portalu: noico napisał(a):

> Bo ten idiotyczny tytul bedzie "na topie". Autor tego
        > postu lubi podzial na rasy, a z tresci wynika tez ze
        > jest to Zyd (do nich osobiscie nic nie mam). Jednak
        > temu poprostowaly sie zwoje na mozgu (byc moze loki
        > tez, bez urazy) i prowokuje Polakow.

Blad. Szlomcio - bo to na 99% on napisal ten post nie jest zydem. Przeczytaj
        sobie forum "moja zona jest zydowka" to zrozumiesz ze jest to osoba ktorej brak 5-
        ej klepki. Rozpoznasz tez ten sam szowinistyczno-opentanczy styl.
        Szlomcio (sam sie pewnie tak nazwal) jest mitomanem. Pewnie naogladal sie za duzo
        Hollywoodskich produkcji takich jak "lista szindlera" i zapragnal byc zydem. U
        takich ludzi droga od "zapragnal" do "zostal" jest bardzo krotka. Teraz juz jest
        takim zydem "w swojej slabiutkiej glowce" ze swieca drogiego takiego szukac w NY.
        Nie zdziwilbym sie gdyby sie np. sam obrzezal zyletka w kiblu.

Pozdrawiam
    • Gość: eres Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: 217.17.32.* 29.06.01, 09:27
      Sąsiedzie, daj upust swoim frustracjom w lepszy sposób i daj sobie spokój z
      Twoim "rysem historycznym". W ten sposób dajesz tylko pożywkę takim
      dyskutantom, jak "Europa" i jemu posobnym.
      Przypuszczam jednak, że to taki rodzaj kija w mrowisko, czyli prymitywna
      prowokacja jakiegoś żydożercy.
      • Gość: sobol Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 08:40
        eres ale ty ładnie wszystko tłumaczysz.Tylko Polacy są be ,co?Żyd tego nie mógł
        napisać , a dlaczego? To Ty jesteś tu najbardziej nie na miejscu żydo -
        masonie.A twoje miejsce jest w Sejmie bo tam tacy idioci jak Ty siedzą.
        Tylko pamiętaj ,kiedyś za wszystko zapłacicie,bo wsztstko wyjdzie na jaw i
        naród przejży na oczy.
        • Gość: Joanna Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 00:22
          W sejmie i w senacie siedzą osoby, które zostały wybrane w wyborach
          powszechnych.
          A kto ich wybierał to chyba wiesz - pełnoletni Polacy. Skoro tak wybrali to
          chyba myśleli inaczej niż Ty.

Eres - gdybyś kandydował - to masz mój głos:-))
          Pozdrawiam
          • Gość: zryw Re: ZYDZI PRZED 1939 I PO 39 SA NAJLEPSZYMI OBYWATELAMI POLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:46
            Joanna trzeba z tobą chodzić czy pieprzysz się od razu?Mosiek.
            Takie baby to na krzyż się cięło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka