Dodaj do ulubionych

Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii

IP: *.net.autocom.pl 03.03.04, 00:19
Może zwyciężyć Platforma pod warunkiem, że pozbędzie się Rokity.
Jeżeli w PO pozostanie ten cyniczny leń to zwycięży Ordynacka i APP Racja.
Obserwuj wątek
    • edenik Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii 03.03.04, 00:21
      Póki co siła partii PO w sympatycznym D. Tusku i elokwentnym J.Rokicie.
      A nie tam jakieś sfilcowane dryblasy z PiS-u i Samoobrony, nie wspominajac o
      arogancji całej SLD.
      • Gość: Śtęźń... Gdzie szukać Polaka 21 wieku,tylko w PO, a kołtuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:40
        A przekręta, a oszołoma, odpowiedz sobie!
        • Gość: chinczak Juz teraz Michnik PO zalatwi, brawo Rokita! IP: 61.49.225.* 03.03.04, 02:43
          I co bracia Polacy! Zostaje L e P e R hihihi
          • Gość: Awx RAZEM 90% ! BLAD 10%! JAK NA PRZEKRET TO NIEZLE IP: 162.108.22.* 03.03.04, 16:35
            DODAJMY WSZYSTKIE PARTIE I MAMY 90%
            KOMUS ODJETO 10%
            TAKIE SONDY O D...E ROZBIC
    • Gość: zaniepokojony Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.mine.nu / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:22
      Platforma moze rzadzic wg mnie, ale najbardziej niepokoja mnie wyniki
      Samoobrony i LPR - razem maja 30% czyli wiecej niz PO. Jesli ta tendencja
      utrzyma sie do wyborow i potwierdzi sie w rzeczywistych wynikach to raczej
      kiepsko widze nasz kraj...
      Rozumiem, ze panuje desperacja i spoleczenstwo "poszukuje", ale mam nadzieje
      ze sie ludzie opamietaja i nie beda glosowac na oszolomow, nacjonalistow i
      antysemitow. Choc podobno juz gorzej nie moze byc... ;)
      • Gość: Lgarstwa? Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.nlh.no 03.03.04, 09:30
        Wczoraj (jestem prawie pewny)pokazano w GW sondaz w ktorym Samoobrona miala
        okolo 26 % a PO o 2% wiecej. Prosze o korekteWygra samoobrona to pewne, a chamy
        z PO winni przeprosic Marszalka Leppera i Renate Begger za tchorzowskie ich
        traktowanie, zas narod za publiczne sie obsrywanie w sejmie.
        Pan prezydent OK winien Renacie Beger kwiaty z przeprosinami poslac
        Biskup Pieronek i Pieronisci winni za "lepperyzm" lezec krzyzem po kosciolach.
        Marszalek Lepper winien wszystkich z PO ktorzy chaca mu dac "po ryju" zaprosic
        na ring do uczciwej walki,. Marszalek Lepper bedzie uzywac tylkko lewej reki i
        stsoswac lekki nokalt. Trodsszke by wowczas w Polsce znormalnialo

• Gość: jac PO do wczoraj, teraz ich GW wyrówna IP: 213.17.204.* 03.03.04, 00:37
      Coś mi się zdaje, że PO wczoraj straciła szanse na wygraną. Kto "Adasiem
      wojuje, od Adasia ginie". Czwarta władza jest potęgą, a Rokitę wyciągniętego
      przez media, teraz te media utopią. I daj Boże razem z jego kumplami pływakami,
      międzypartyjnymi.
      • Gość: mn Pi(s)zdowczyk? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.03.04, 00:40
        • Gość: jac Re: Pi(s)zdowczyk? IP: 213.17.204.* 03.03.04, 00:50
          1. Nie trafiłeś. Samoobrona, tez nie.
          2. Ja tylko analizuję:
          - przyczyny POpularności PO
          - wczorajsze pociągnięcie Rokity,
          - siłę mediów,
          - historię polityczna Pań i Panów z PO
          - osiągnięcia w/w w kierowaniu państwem i w korupcji
          • Gość: chinczak Zostaje nam L e P e R ! roz... ten okragly stol! IP: 61.49.225.* 03.03.04, 02:46
    • Gość: db Takie same sanse ma RM bez Rydzyka! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.03.04, 00:38
    • Gość: sztiwi Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: 212.69.67.* 03.03.04, 01:02
      Na szczescie powstala partia Zieloni 2004. Nie wiem czy maja szanse w wyborach
      europejskich ale wole oddac moj glos na nich bo to partia przyszlosciowa.
    • Gość: szwagier_wonsatego a (...) jest lepszy IP: *.god01.telsat.wroc.pl 03.03.04, 01:40
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040303/publicystyka/publicystyka_a_2.html
    • Gość: lange Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.internode.on.net.au 03.03.04, 01:42
      ze cyniczny to moge zrozumiec - w koncow wiekszosc politykow jest cyniczna,
      ale dlaczego len? czy pracowalas z nim?
    • Gość: lange Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.internode.on.net.au 03.03.04, 01:49
      twoja wypowiedz a takze inne swiadcza o tym, jak duze znaczenie ma osobowosc
      przywodcow partii. To bardzo subjektywne kryterium i wysuwanie go na plan
      pierwszy (o tym swiadcza wypowiedzi) jest wyrazem infantylnosci politycznej.
      Obawiam sie, ze po raz kolejny Polska bedzie miala taka wladze, na jaka
      zasluguje. Przykro mi, choc obserwuje to zdaleka, szkoda mi krewnych i
      znajomych co tam zostali.
    • Gość: raz Re:glupota polakow jes ogromna, jak PO rzadzilo IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 03.03.04, 02:15
      to widac po przekretach w warszawie i zlodziejstwie np w gliwicach
      PO TO NATURALNY SOJUSZNIK LSD w okradaniu wiekszosci spoleczenstwa
      w imie urzedniczej hordy i wskiej grupy oligarchi wywodzacej sie wlasnie z hien urzedniczych
      dotychczas zerowali na przemysle panstwowym
      ostatnio zabrali sie za nieruchomosci- spekulacje
      i za okradanie po chlopach reszty spoleczenstwa
    • Gość: czech APP RACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 06:30
      A dlaczegóż to nigdzie w żadnych sondażach nie pytają o APP RACJA> Na pewno
      jest na 4 miejscu w wielkopści sympatyków. Fakt. Przemilczanie jest nowym
      demokratycznym sposobem informacji
    • Gość: wojtek Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 07:23
      Tak, tak, PO wygra, ale jeśli będzie miała większość to nizbyt silną.I reformy
      (bolesne) trudno będzie przprowadzać. Z za rok - dwa Samoobrona
    • Gość: hmm-hmm Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.adsl.fx.ebtnet.net 03.03.04, 07:25
      czy istnieje jeszcze Unia Wolnosci?
    • Gość: oracz Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.tele2.pl 03.03.04, 07:59
      Ludziska !!! trochę refleksji i pomyślunku!!! Na co stać tych co obecnie pod
      znakiem PO już wiadomo. Populiści typu Lepper też łatwi do rozszyfrowania.
      Szerokim rzeszom społeczeństwa, a więc przeciętnym ludziom, biednym, poobijanym
      przez reformy, trzeba partii rządzącej o zdecydowanie lewicowym, prospołecznym
      kursie. SLD niestety zaczęło sie wewnętrznie "oczyszczać" zbyt późno. A i to
      nie wiadomo jakie efekty ta akcja przyniesie. Rzeczywiście brak "świeżego
      mięska", ale nie popadajcie w złudzenia Liberałowie et consortes to dobre
      rozwiązanie.
    • Gość: lecterro A gdzie UPR IP: *.czernica.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 08:05
      tylko te same mordy ciągle
      • Gość: Robert Re: A gdzie UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 08:35
        UPR niestety nie ma szans ,poniewaz ma za madry program dla tego kraju.Ja
        jestem czlonkiem Samoobrony i jestem pewien ze te wszystkie sondaze to czysta
        propaganda. Jak by panowie z PO mieli faktycvznie 30 % poparcia to by nie
        probowali poprzec planu hausnera w ani jednym punkcie.J K Mikke ma bardzo
        sluszny plan zliberalizowania praw podatkowago zreszta nie tylko tego.Ale jesli
        3razy 5% ma sens (wtedy Polska jest rajem podatkowym) o tyle 3 razy 15% jest
        zwyklym oszustwem panow z PO majacym na celu wylacznie zalegalizowanie fortun
        oligarchow.Ja mam przekonania lewicowe ,dlatego jestem w Samoobronie,jedynej
        lewicowej partii w tym kraju,Ale bardz cenie JKM i UPR bo jest to jedyna
        prawicowa partia w Polsce.Jak w jakims kraju ma byc porzadek to musi byc ruch
        albo lewostronny albo prawostronny,ale srodkiem jezdzic sie nie da.Cale
        nieszczescie tego narodu polega na tym iz nie zdaja sobie sprawy ze glosujac na
        SLD UP PO PIS PSL glosuja na partie centrowe,ktorych jedynym programem jest
        zalatwienie sobie stolkow i wywyzszanie sie nad normalnych obywateli.
        • Gość: raz Re: A gdzie UPR? przy korycie dyrniu,przy korycie IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 03.03.04, 09:49
          niedwuznacznie mowi ci to sam twoj guru myszka miki
          wczoraj na polsacie powtorka z piesczy kot
          wystepowal twoj idol
          podatek poglowny - pomysly z sredniowiecza
          zreszta juz sama witryna upr mowi za siebie
          haslo
          wlasnos wolnosc sprawiedliwosc
          to poprawka hasla demokracji
          wlasnosc wolnosc rownosc
          kategoria pojeciowa sprwiedliwosc
          jest pochodna trzech elementow powyzszych
          wyrugowanie rownosci to usuniecie jednego z trzech filarow spoleczenstwa
          demokratycznego i budoweanie nie demokracji tylko spolecznosci totalitarnej
          poglady pana mikiego to czysty makiawelizm
          a podatek poglowny to znamy z folwarku zwierzecego

niestety niejaki bugaj ustawia sie na pozycji
          ze wszystko jest do pomyslenia i zrealizowania
          w mysl typowo zydowskiej filozofii narodu zniewolonego i uwiezionego
          ty masz racje i on ma racje a na refleksje obaj nie moga miec racji
          to i ty z tym pogladem masz racje
          prawda juz ustalona w 19 wieku mowi ze wladze zdobywa sie dla
          uzyskania aparatu przemocy i wykorzystania go do rabowania
          rozsadne spoleczenstwo nie pozwala na rozrost wladzy poza niezbedne minimum
          i nie wazne jakie podatki sie placi tylko wazne na co one ida
          jesli wyniku placenia podatkow zachwiane sa podstawy bytu ludzi
          to niewazne sa szkoly, policja, sady
          buszmeni bez tego zyja i daja sobie doskonale rade
          natomiast jesli chcemy podnosic komfort zycia to musi obejmowac to cala spolecznosc a nie waska grupe oligarchow
          gdyz wtedy buszmenom na pewno sie pogorszy gdyz beda rabowani przez zorganizowana grupe przestepcza
          co i w polsce dzisiejszej ma miejsce na coraz szersza skale

jesli nie odetniemy ryjow liderow roznych partii od koryta publicznych pieniedzy to uchwala sobie kazda sume w mysl zasady rzad i tak sie wyzywi

milismy szanse w referendum unijnym
          przegrana ludzi rozsadnych ktorzy widzieli w tym nieistotnym z punktu
          widzenia przystapienia do uni glosowaniu szansr wystawienia czerwonej kartki
          politykom wszystkich ugrupowan
          swiadczy jedynie o GLUPOCIE POLAKOW
          ktorzy urzednicze spasione wieprze pozostawili przy publicznym korycie
          i ktore to wieprze wiecej z tego koryta zniszcza niz same wczesniej zatuczone i nieruchawe zjedza
          oni osiagneli konsensus maksymalizacji zyskow przy minimalizacji strat
          kazdy ruch dla nich w postaci np rozwiazania parlamentu to ryzyko
          • klip-klap Re: A gdzie UPR? przy korycie dyrniu,przy korycie 03.03.04, 12:42
            Gość portalu: raz napisał(a):

> podatek poglowny - pomysly z sredniowiecza

To ma być argument przeciw ?

> zreszta juz sama witryna upr mowi za siebie
            > haslo
            > wlasnos wolnosc sprawiedliwosc
            > to poprawka hasla demokracji
            > wlasnosc wolnosc rownosc
            > kategoria pojeciowa sprwiedliwosc
            > jest pochodna trzech elementow powyzszych
            > wyrugowanie rownosci to usuniecie jednego z trzech filarow spoleczenstwa
            > demokratycznego i budoweanie nie demokracji tylko spolecznosci totalitarnej
            > poglady pana mikiego to czysty makiawelizm

Po pierwsze ludzie nie są równi,po drugie w obręb pojęcia sprawiedliwości
            wchodzi równość wobec prawa i to wystarcza. Po trzecie brak demokracji nie
            oznacza automatycznego totalitaryzmu. Rozumiem,że teraz wychwala się
            demokrację(wystarczy poczytać podręczniki od WOS-u),ale były też monarchie (nie
            totalitarne) i nie można o nich zapominać.Po czwarte makiawelizm oznacza
            głoszenie zasady "cel uświęca środki",jesli znasz poglądy Mikke ,to powinieneś
            wiedzieć,że on takiej zasady nie wyznaje(co stwierdzał wprost w Rzepie w
            odpowiedzi na artykuł Wildsteina i co wynika z jego felietonów).
          • klip-klap i po piąte 03.03.04, 12:55
            Statut UPR zabrania odchodzenia od celów partii dla uzyskania doraźnych korzyści.
            To jest wg ciebie ten makiawelizm ?
    • Gość: zoolog a gdzie partia ludzi rozumnych??? IP: *.radiomaryja.pl 03.03.04, 08:07
      pan Frasyniuk? geremek zwany profesorem? gdzież są ci piękni i zaradni chłopcy?
      co sobie w Polsce poligon doświadczlany urządzili...
      • Gość: oracz Re: a gdzie partia ludzi rozumnych??? IP: *.tele2.pl 03.03.04, 08:16
        Ja ich nazywałem partią szlachetnych idiotów. Chociaż nieco później okazało
        się, że nie są to tacy zwyczajni idioci oraz że szlachetni to też tylko
        maseczka.
    • Gość: Marek Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.bracz.edu.pl 03.03.04, 08:16
      Może nas uratować tylko socjalizm, narodowy oczywiście
    • Gość: Kleks Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.berlikomm.net 03.03.04, 08:39
      Poparcie SLD rozdziela sie na Platworme i Samoobrone. Zulia popegerowska
      glosuje na parte Leppera a zulia wielkomiejska na rozowego Rokite.
      • Gość: wolny unikat Szukam Unii Wolnosci! IP: 195.205.230.* 03.03.04, 08:44
    • Gość: m Nie Rokity tylko Piskorskiego IP: *.centertel.pl 03.03.04, 08:59
    • Gość: Jurmar Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.pie.edu.pl 03.03.04, 09:05
      Gorące "gratulacje" dla autora komentarza wyników sondażu za
      popisowy "obiektywizm". Pisze on "SLD w tym samym czasie straciło aż jedną
      trzecią swego poparcia" a trochę dalej "sondaż potwierdza lekką tendencję
      spadkową partii braci Kaczyńskich: jeszcze w listopadzie PiS cieszył się
      poparciem 14 proc., dziś - tylko 9". Jest to też strata ok. jednej trzeciej
      poparcia. Szanowny autorze komentarza: proszę się zdecydować czy jedna trzecia
      utraty poparcia to jest "aż" czy też "lekka tendencja". Jest Pan na dobrej
      drodze do antyPulitzera.
      • Gość: sondażysta Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 09:17
        Mnie wychodzi, że to jest już 46 procent /nie licząc Jagielińskiego/. Każdy z
        tych platmordystów ma za sobą kilka partii i wiele doswiadczeń. Zwłaszcza, że
        wchodzą doń same autorytety intelektualne, polityczne, moralne, etc. Mam sporo
        czasu i nie opieram się tylko na trzech osrodkach badania
        opinii /"opiniotwórczych"/ a na jednym autorytecie tow. Trockiego.
    • Gość: Marko Brawo Polacy. Zapomnieliśmy już kto zniszczył AWS IP: 213.76.135.* 03.03.04, 09:11
      Ci sami ludzie którzy skompromitowali i zniszczyli poparcie dla AWS, dzisiaj na
      tratwie ratunkowej zwanej PO dążą do koryta. Opamiętajmy się wreszcie i patrzmy
      gdzie byli niedawno ci ludzie, którzy populistycznymi hasłami zdobywają
      elektorat. Polak madry po szkodzie? On chyba nigdy nie zmądrzeje.
      • Gość: raz Re: niestety IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 03.03.04, 09:53
    • Gość: mryt Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:10
      Będzie następny rząd niemocy. Znowu cztery lata pójdą na marne, a ja mam dość
      tego serialu o polskim chlewie.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii 03.03.04, 10:14
      Gość portalu: alicja napisał(a):

> Może zwyciężyć Platforma pod warunkiem, że pozbędzie się Rokity.
      > Jeżeli w PO pozostanie ten cyniczny leń to zwycięży Ordynacka i APP Racja.

- jak PO pozbędzie się Rokity to w tym momencie PO traci pozycję lidera w
      sondażach..narodowi to byłoby nawet bardziej na rękę. Ja wierzę jednak ze
      wybory wygra LPR, napewno uzyska dobry wynik...
    • Gość: Zbychu ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: *.crowley.pl 03.03.04, 10:26
      Ludzie nie głosujcie na leppera!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: Kate Re: ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: *.igo.wroc.pl 03.03.04, 10:42
        Skala desperacji, nedzy i rozpaczy wielu ludzi w kraju jest tak ogromna, że
        tylko kwestią czasu jest wielka rewolta. Sytuacja w kraju szybko się nie
        poprawi.
        Lada moment obecna lub nowa zwycięska partia u steru, może wydać rozkaz
        strzelania do ludzi w mniej lub bardziej zakamflowany sposób ( obrona
        konieczna).
        Co zrobiłaby zwycięska PO w obliczu masowych strajków i buntów? To tak do
        refleksji.
        • Gość: Gościu Re: ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: 195.85.227.* 03.03.04, 11:48
          Będę głosował na PO bo nienawidzę SLD, Samoobrony, LPR i PIS-u. Problem w tym
          że tym z PO też nie wierzę, też pewnie będą bandą małych cwaniaczków
          miotających się z własną bezsilnością. Mój wybór wynika z braku prawdziwego
          wyboru.
          • Gość: gosc Re: ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: *.tpgi.com.au 03.03.04, 12:10
            A slyszales kiedys o UPR
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: 29% dla PO - to nie jest aż tak wiele ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.04, 11:52
      ... bo SLD przed ostatnimi wyborami miał ponad 50% i jak teraz wygląda? Myślę,
      że normalne społeczeństwo, tj. nie utożsamiające się już ani z postPRLowcami,
      ani postSOLIDARNOŚCICIĄ, zwłaszcza zaś jego starsza i "słabsza" część, odwróci
      się od PO, po tym gdy postanowiła ona poprzeć hausnerowską dyskryminację ich
      właśnie. Zyska może PiS, może LRP, ale zwłaszcza - niestety SAMOOBRONA! No bo
      one tego kardynalnego błędu nie zrobiły!
      • Gość: wojtexkowron Re: 29% dla PO - to nie jest aż tak wiele ... IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.04, 13:50
        Tez watpie, czy PO te 29% "doniesie" do wyborow.
        Mysle tez, ze poparcie dla Samoobrony jest w rzeczywistosci wyzsze, bo wielu
        ankietowanych zataja swoje preferencje.
        Potencjal Samoobrony to okolo 40 %: 20% bezrobotnych + 20% innych
        "niepotrzebnych" (drobnych rolnikow, gornikow z nierentownych kopaln, etc.).
        Troche z tego uszczknie tez LPR ale to zadna pociecha.
        Nie ma tez co sie ludzic, ze wielu zwolennikow Samoobrony nie pojdzie do wyborow
        bo wsrod slabiej wyksztalconych jest nizsza frekwencja wyborcza. Gdyby to
        rzeczywiscie mialo znaczacy wplyw na wyniki wyborow to, np. Unia Wolnosci nigdy
        nie wylecialaby z sejmu.

W nastepnym sejmie najwiecej miejsc przypadnie najprawdopodobniej Samoobronie.
        Moja przepowiednia:
        Samoobrona 30%
        PO 20%
        SLD, PiS, PSL, LPR po okolo 10%

Przy czym moze byc jeszcze gorzej, jezeli dalej bedzie roslo bezrobocie.
        • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: 29% dla PO - to nie jest aż tak wiele ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.04, 16:18
          Też się obawiam, że może być jeszcze gorzej, bo i emeryci (do których się
          niestety zaliczam) - też nie będą już głosować - jak dawniej - dla idei, lecz
          in gremio: za SAMOOBRONĄ (nie wszyscy mają dobry smak!), za PiSem (nie wszyscy
          są pamiętliwi!), a pobożniejsi i miłośnicy Ojca Dyrektora - za LPRem.
          Faktycznie, po tych ostatnich antyspołecznych pociągnięciach PO, może ona spaść
          zdecydowanie poniżej notowań SAMOOBRONY, wystarczy, że się ludziska w tym
          wszystkim pokapują!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka