Gość: alicja IP: *.net.autocom.pl 03.03.04, 00:19 Może zwyciężyć Platforma pod warunkiem, że pozbędzie się Rokity. Jeżeli w PO pozostanie ten cyniczny leń to zwycięży Ordynacka i APP Racja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edenik Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii 03.03.04, 00:21 Póki co siła partii PO w sympatycznym D. Tusku i elokwentnym J.Rokicie. A nie tam jakieś sfilcowane dryblasy z PiS-u i Samoobrony, nie wspominajac o arogancji całej SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śtęźń... Gdzie szukać Polaka 21 wieku,tylko w PO, a kołtuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:40 A przekręta, a oszołoma, odpowiedz sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Juz teraz Michnik PO zalatwi, brawo Rokita! IP: 61.49.225.* 03.03.04, 02:43 I co bracia Polacy! Zostaje L e P e R hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx RAZEM 90% ! BLAD 10%! JAK NA PRZEKRET TO NIEZLE IP: 162.108.22.* 03.03.04, 16:35 DODAJMY WSZYSTKIE PARTIE I MAMY 90% KOMUS ODJETO 10% TAKIE SONDY O D...E ROZBIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.mine.nu / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:22 Platforma moze rzadzic wg mnie, ale najbardziej niepokoja mnie wyniki Samoobrony i LPR - razem maja 30% czyli wiecej niz PO. Jesli ta tendencja utrzyma sie do wyborow i potwierdzi sie w rzeczywistych wynikach to raczej kiepsko widze nasz kraj... Rozumiem, ze panuje desperacja i spoleczenstwo "poszukuje", ale mam nadzieje ze sie ludzie opamietaja i nie beda glosowac na oszolomow, nacjonalistow i antysemitow. Choc podobno juz gorzej nie moze byc... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lgarstwa? Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.nlh.no 03.03.04, 09:30 Wczoraj (jestem prawie pewny)pokazano w GW sondaz w ktorym Samoobrona miala okolo 26 % a PO o 2% wiecej. Prosze o korekteWygra samoobrona to pewne, a chamy z PO winni przeprosic Marszalka Leppera i Renate Begger za tchorzowskie ich traktowanie, zas narod za publiczne sie obsrywanie w sejmie. Pan prezydent OK winien Renacie Beger kwiaty z przeprosinami poslac Biskup Pieronek i Pieronisci winni za "lepperyzm" lezec krzyzem po kosciolach. Marszalek Lepper winien wszystkich z PO ktorzy chaca mu dac "po ryju" zaprosic na ring do uczciwej walki,. Marszalek Lepper bedzie uzywac tylkko lewej reki i stsoswac lekki nokalt. Trodsszke by wowczas w Polsce znormalnialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac PO do wczoraj, teraz ich GW wyrówna IP: 213.17.204.* 03.03.04, 00:37 Coś mi się zdaje, że PO wczoraj straciła szanse na wygraną. Kto "Adasiem wojuje, od Adasia ginie". Czwarta władza jest potęgą, a Rokitę wyciągniętego przez media, teraz te media utopią. I daj Boże razem z jego kumplami pływakami, międzypartyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Pi(s)zdowczyk? IP: 213.17.204.* 03.03.04, 00:50 1. Nie trafiłeś. Samoobrona, tez nie. 2. Ja tylko analizuję: - przyczyny POpularności PO - wczorajsze pociągnięcie Rokity, - siłę mediów, - historię polityczna Pań i Panów z PO - osiągnięcia w/w w kierowaniu państwem i w korupcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Zostaje nam L e P e R ! roz... ten okragly stol! IP: 61.49.225.* 03.03.04, 02:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Takie same sanse ma RM bez Rydzyka! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.03.04, 00:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztiwi Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: 212.69.67.* 03.03.04, 01:02 Na szczescie powstala partia Zieloni 2004. Nie wiem czy maja szanse w wyborach europejskich ale wole oddac moj glos na nich bo to partia przyszlosciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_wonsatego a (...) jest lepszy IP: *.god01.telsat.wroc.pl 03.03.04, 01:40 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040303/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.internode.on.net.au 03.03.04, 01:42 ze cyniczny to moge zrozumiec - w koncow wiekszosc politykow jest cyniczna, ale dlaczego len? czy pracowalas z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.internode.on.net.au 03.03.04, 01:49 twoja wypowiedz a takze inne swiadcza o tym, jak duze znaczenie ma osobowosc przywodcow partii. To bardzo subjektywne kryterium i wysuwanie go na plan pierwszy (o tym swiadcza wypowiedzi) jest wyrazem infantylnosci politycznej. Obawiam sie, ze po raz kolejny Polska bedzie miala taka wladze, na jaka zasluguje. Przykro mi, choc obserwuje to zdaleka, szkoda mi krewnych i znajomych co tam zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz Re:glupota polakow jes ogromna, jak PO rzadzilo IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 03.03.04, 02:15 to widac po przekretach w warszawie i zlodziejstwie np w gliwicach PO TO NATURALNY SOJUSZNIK LSD w okradaniu wiekszosci spoleczenstwa w imie urzedniczej hordy i wskiej grupy oligarchi wywodzacej sie wlasnie z hien urzedniczych dotychczas zerowali na przemysle panstwowym ostatnio zabrali sie za nieruchomosci- spekulacje i za okradanie po chlopach reszty spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czech APP RACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 06:30 A dlaczegóż to nigdzie w żadnych sondażach nie pytają o APP RACJA> Na pewno jest na 4 miejscu w wielkopści sympatyków. Fakt. Przemilczanie jest nowym demokratycznym sposobem informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 07:23 Tak, tak, PO wygra, ale jeśli będzie miała większość to nizbyt silną.I reformy (bolesne) trudno będzie przprowadzać. Z za rok - dwa Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm-hmm Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.adsl.fx.ebtnet.net 03.03.04, 07:25 czy istnieje jeszcze Unia Wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.tele2.pl 03.03.04, 07:59 Ludziska !!! trochę refleksji i pomyślunku!!! Na co stać tych co obecnie pod znakiem PO już wiadomo. Populiści typu Lepper też łatwi do rozszyfrowania. Szerokim rzeszom społeczeństwa, a więc przeciętnym ludziom, biednym, poobijanym przez reformy, trzeba partii rządzącej o zdecydowanie lewicowym, prospołecznym kursie. SLD niestety zaczęło sie wewnętrznie "oczyszczać" zbyt późno. A i to nie wiadomo jakie efekty ta akcja przyniesie. Rzeczywiście brak "świeżego mięska", ale nie popadajcie w złudzenia Liberałowie et consortes to dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecterro A gdzie UPR IP: *.czernica.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 08:05 tylko te same mordy ciągle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: A gdzie UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 08:35 UPR niestety nie ma szans ,poniewaz ma za madry program dla tego kraju.Ja jestem czlonkiem Samoobrony i jestem pewien ze te wszystkie sondaze to czysta propaganda. Jak by panowie z PO mieli faktycvznie 30 % poparcia to by nie probowali poprzec planu hausnera w ani jednym punkcie.J K Mikke ma bardzo sluszny plan zliberalizowania praw podatkowago zreszta nie tylko tego.Ale jesli 3razy 5% ma sens (wtedy Polska jest rajem podatkowym) o tyle 3 razy 15% jest zwyklym oszustwem panow z PO majacym na celu wylacznie zalegalizowanie fortun oligarchow.Ja mam przekonania lewicowe ,dlatego jestem w Samoobronie,jedynej lewicowej partii w tym kraju,Ale bardz cenie JKM i UPR bo jest to jedyna prawicowa partia w Polsce.Jak w jakims kraju ma byc porzadek to musi byc ruch albo lewostronny albo prawostronny,ale srodkiem jezdzic sie nie da.Cale nieszczescie tego narodu polega na tym iz nie zdaja sobie sprawy ze glosujac na SLD UP PO PIS PSL glosuja na partie centrowe,ktorych jedynym programem jest zalatwienie sobie stolkow i wywyzszanie sie nad normalnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz Re: A gdzie UPR? przy korycie dyrniu,przy korycie IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 03.03.04, 09:49 niedwuznacznie mowi ci to sam twoj guru myszka miki wczoraj na polsacie powtorka z piesczy kot wystepowal twoj idol podatek poglowny - pomysly z sredniowiecza zreszta juz sama witryna upr mowi za siebie haslo wlasnos wolnosc sprawiedliwosc to poprawka hasla demokracji wlasnosc wolnosc rownosc kategoria pojeciowa sprwiedliwosc jest pochodna trzech elementow powyzszych wyrugowanie rownosci to usuniecie jednego z trzech filarow spoleczenstwa demokratycznego i budoweanie nie demokracji tylko spolecznosci totalitarnej poglady pana mikiego to czysty makiawelizm a podatek poglowny to znamy z folwarku zwierzecego niestety niejaki bugaj ustawia sie na pozycji ze wszystko jest do pomyslenia i zrealizowania w mysl typowo zydowskiej filozofii narodu zniewolonego i uwiezionego ty masz racje i on ma racje a na refleksje obaj nie moga miec racji to i ty z tym pogladem masz racje prawda juz ustalona w 19 wieku mowi ze wladze zdobywa sie dla uzyskania aparatu przemocy i wykorzystania go do rabowania rozsadne spoleczenstwo nie pozwala na rozrost wladzy poza niezbedne minimum i nie wazne jakie podatki sie placi tylko wazne na co one ida jesli wyniku placenia podatkow zachwiane sa podstawy bytu ludzi to niewazne sa szkoly, policja, sady buszmeni bez tego zyja i daja sobie doskonale rade natomiast jesli chcemy podnosic komfort zycia to musi obejmowac to cala spolecznosc a nie waska grupe oligarchow gdyz wtedy buszmenom na pewno sie pogorszy gdyz beda rabowani przez zorganizowana grupe przestepcza co i w polsce dzisiejszej ma miejsce na coraz szersza skale jesli nie odetniemy ryjow liderow roznych partii od koryta publicznych pieniedzy to uchwala sobie kazda sume w mysl zasady rzad i tak sie wyzywi milismy szanse w referendum unijnym przegrana ludzi rozsadnych ktorzy widzieli w tym nieistotnym z punktu widzenia przystapienia do uni glosowaniu szansr wystawienia czerwonej kartki politykom wszystkich ugrupowan swiadczy jedynie o GLUPOCIE POLAKOW ktorzy urzednicze spasione wieprze pozostawili przy publicznym korycie i ktore to wieprze wiecej z tego koryta zniszcza niz same wczesniej zatuczone i nieruchawe zjedza oni osiagneli konsensus maksymalizacji zyskow przy minimalizacji strat kazdy ruch dla nich w postaci np rozwiazania parlamentu to ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: A gdzie UPR? przy korycie dyrniu,przy korycie 03.03.04, 12:42 Gość portalu: raz napisał(a): > podatek poglowny - pomysly z sredniowiecza To ma być argument przeciw ? > zreszta juz sama witryna upr mowi za siebie > haslo > wlasnos wolnosc sprawiedliwosc > to poprawka hasla demokracji > wlasnosc wolnosc rownosc > kategoria pojeciowa sprwiedliwosc > jest pochodna trzech elementow powyzszych > wyrugowanie rownosci to usuniecie jednego z trzech filarow spoleczenstwa > demokratycznego i budoweanie nie demokracji tylko spolecznosci totalitarnej > poglady pana mikiego to czysty makiawelizm Po pierwsze ludzie nie są równi,po drugie w obręb pojęcia sprawiedliwości wchodzi równość wobec prawa i to wystarcza. Po trzecie brak demokracji nie oznacza automatycznego totalitaryzmu. Rozumiem,że teraz wychwala się demokrację(wystarczy poczytać podręczniki od WOS-u),ale były też monarchie (nie totalitarne) i nie można o nich zapominać.Po czwarte makiawelizm oznacza głoszenie zasady "cel uświęca środki",jesli znasz poglądy Mikke ,to powinieneś wiedzieć,że on takiej zasady nie wyznaje(co stwierdzał wprost w Rzepie w odpowiedzi na artykuł Wildsteina i co wynika z jego felietonów). Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap i po piąte 03.03.04, 12:55 Statut UPR zabrania odchodzenia od celów partii dla uzyskania doraźnych korzyści. To jest wg ciebie ten makiawelizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoolog a gdzie partia ludzi rozumnych??? IP: *.radiomaryja.pl 03.03.04, 08:07 pan Frasyniuk? geremek zwany profesorem? gdzież są ci piękni i zaradni chłopcy? co sobie w Polsce poligon doświadczlany urządzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: a gdzie partia ludzi rozumnych??? IP: *.tele2.pl 03.03.04, 08:16 Ja ich nazywałem partią szlachetnych idiotów. Chociaż nieco później okazało się, że nie są to tacy zwyczajni idioci oraz że szlachetni to też tylko maseczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.bracz.edu.pl 03.03.04, 08:16 Może nas uratować tylko socjalizm, narodowy oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleks Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.berlikomm.net 03.03.04, 08:39 Poparcie SLD rozdziela sie na Platworme i Samoobrone. Zulia popegerowska glosuje na parte Leppera a zulia wielkomiejska na rozowego Rokite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurmar Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.pie.edu.pl 03.03.04, 09:05 Gorące "gratulacje" dla autora komentarza wyników sondażu za popisowy "obiektywizm". Pisze on "SLD w tym samym czasie straciło aż jedną trzecią swego poparcia" a trochę dalej "sondaż potwierdza lekką tendencję spadkową partii braci Kaczyńskich: jeszcze w listopadzie PiS cieszył się poparciem 14 proc., dziś - tylko 9". Jest to też strata ok. jednej trzeciej poparcia. Szanowny autorze komentarza: proszę się zdecydować czy jedna trzecia utraty poparcia to jest "aż" czy też "lekka tendencja". Jest Pan na dobrej drodze do antyPulitzera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sondażysta Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 09:17 Mnie wychodzi, że to jest już 46 procent /nie licząc Jagielińskiego/. Każdy z tych platmordystów ma za sobą kilka partii i wiele doswiadczeń. Zwłaszcza, że wchodzą doń same autorytety intelektualne, polityczne, moralne, etc. Mam sporo czasu i nie opieram się tylko na trzech osrodkach badania opinii /"opiniotwórczych"/ a na jednym autorytecie tow. Trockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Brawo Polacy. Zapomnieliśmy już kto zniszczył AWS IP: 213.76.135.* 03.03.04, 09:11 Ci sami ludzie którzy skompromitowali i zniszczyli poparcie dla AWS, dzisiaj na tratwie ratunkowej zwanej PO dążą do koryta. Opamiętajmy się wreszcie i patrzmy gdzie byli niedawno ci ludzie, którzy populistycznymi hasłami zdobywają elektorat. Polak madry po szkodzie? On chyba nigdy nie zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mryt Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:10 Będzie następny rząd niemocy. Znowu cztery lata pójdą na marne, a ja mam dość tego serialu o polskim chlewie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Sondaż Trzech. Polak szuka sobie partii 03.03.04, 10:14 Gość portalu: alicja napisał(a): > Może zwyciężyć Platforma pod warunkiem, że pozbędzie się Rokity. > Jeżeli w PO pozostanie ten cyniczny leń to zwycięży Ordynacka i APP Racja. - jak PO pozbędzie się Rokity to w tym momencie PO traci pozycję lidera w sondażach..narodowi to byłoby nawet bardziej na rękę. Ja wierzę jednak ze wybory wygra LPR, napewno uzyska dobry wynik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: *.crowley.pl 03.03.04, 10:26 Ludzie nie głosujcie na leppera!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: *.igo.wroc.pl 03.03.04, 10:42 Skala desperacji, nedzy i rozpaczy wielu ludzi w kraju jest tak ogromna, że tylko kwestią czasu jest wielka rewolta. Sytuacja w kraju szybko się nie poprawi. Lada moment obecna lub nowa zwycięska partia u steru, może wydać rozkaz strzelania do ludzi w mniej lub bardziej zakamflowany sposób ( obrona konieczna). Co zrobiłaby zwycięska PO w obliczu masowych strajków i buntów? To tak do refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: 195.85.227.* 03.03.04, 11:48 Będę głosował na PO bo nienawidzę SLD, Samoobrony, LPR i PIS-u. Problem w tym że tym z PO też nie wierzę, też pewnie będą bandą małych cwaniaczków miotających się z własną bezsilnością. Mój wybór wynika z braku prawdziwego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ludzie nie głosujcie na Samobronę!!! IP: *.tpgi.com.au 03.03.04, 12:10 A slyszales kiedys o UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: 29% dla PO - to nie jest aż tak wiele ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.04, 11:52 ... bo SLD przed ostatnimi wyborami miał ponad 50% i jak teraz wygląda? Myślę, że normalne społeczeństwo, tj. nie utożsamiające się już ani z postPRLowcami, ani postSOLIDARNOŚCICIĄ, zwłaszcza zaś jego starsza i "słabsza" część, odwróci się od PO, po tym gdy postanowiła ona poprzeć hausnerowską dyskryminację ich właśnie. Zyska może PiS, może LRP, ale zwłaszcza - niestety SAMOOBRONA! No bo one tego kardynalnego błędu nie zrobiły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtexkowron Re: 29% dla PO - to nie jest aż tak wiele ... IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.04, 13:50 Tez watpie, czy PO te 29% "doniesie" do wyborow. Mysle tez, ze poparcie dla Samoobrony jest w rzeczywistosci wyzsze, bo wielu ankietowanych zataja swoje preferencje. Potencjal Samoobrony to okolo 40 %: 20% bezrobotnych + 20% innych "niepotrzebnych" (drobnych rolnikow, gornikow z nierentownych kopaln, etc.). Troche z tego uszczknie tez LPR ale to zadna pociecha. Nie ma tez co sie ludzic, ze wielu zwolennikow Samoobrony nie pojdzie do wyborow bo wsrod slabiej wyksztalconych jest nizsza frekwencja wyborcza. Gdyby to rzeczywiscie mialo znaczacy wplyw na wyniki wyborow to, np. Unia Wolnosci nigdy nie wylecialaby z sejmu. W nastepnym sejmie najwiecej miejsc przypadnie najprawdopodobniej Samoobronie. Moja przepowiednia: Samoobrona 30% PO 20% SLD, PiS, PSL, LPR po okolo 10% Przy czym moze byc jeszcze gorzej, jezeli dalej bedzie roslo bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: 29% dla PO - to nie jest aż tak wiele ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.04, 16:18 Też się obawiam, że może być jeszcze gorzej, bo i emeryci (do których się niestety zaliczam) - też nie będą już głosować - jak dawniej - dla idei, lecz in gremio: za SAMOOBRONĄ (nie wszyscy mają dobry smak!), za PiSem (nie wszyscy są pamiętliwi!), a pobożniejsi i miłośnicy Ojca Dyrektora - za LPRem. Faktycznie, po tych ostatnich antyspołecznych pociągnięciach PO, może ona spaść zdecydowanie poniżej notowań SAMOOBRONY, wystarczy, że się ludziska w tym wszystkim pokapują! Odpowiedz Link Zgłoś