1alfa.alfa 25.05.10, 22:58 wyborcza.pl/1,75248,7935085,Powodziowa_maczuga_PiS.html Czytam sobie GW i nic nie rozumiem i w związku z tym mam pytanie: Ile, gdzie i co wybudowano przez ostatnie trzy lata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:14 Najlepiej skontrastować to z inwestycjami przeciwpowodziowymi, które zawdzięczamy PISowi Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Najprosciej byloby jednak odpowiedziec na co.. 25.05.10, 23:19 ..poszlo o,5 mld euro, ktore UE przyznala na przedsiewziecia hydrologiczne m,in? Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick na podgrzewany chodnik w Palacu Prezydenckim 25.05.10, 23:24 żebu lód się topił i równomiernie spływał do Wisły Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa.alfa Re: na podgrzewany chodnik w Palacu Prezydenckim 25.05.10, 23:26 A tak na poważnie? zupelnie_nowy_nick napisał: > > żebu lód się topił i równomiernie spływał do Wisły Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Tymi kwotami dysponowal rzad, wiec to on.. 25.05.10, 23:27 ..zadysponowal ogrzewanie podchodnikowe za kwote ponad 500 mln euro?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Tymi kwotami dysponowal rzad, wiec to on.. 25.05.10, 23:50 marouder.eu napisał: > ..zadysponowal ogrzewanie podchodnikowe za kwote ponad 500 mln euro?:) Czego się nie robi dla prezydenckiego braciszka jednojajowego. Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa.alfa Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:19 wujaszek_joe napisał: > Najlepiej skontrastować to z inwestycjami przeciwpowodziowymi, które > zawdzięczamy PISowi Przypominam że od 2007 miały obowiązywać nowe standardy Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:21 wujaszek_joe napisał: > Najlepiej skontrastować to z inwestycjami przeciwpowodziowymi, które > zawdzięczamy PISowi -------------------------------------------- Rolą opozycji jest krytyka aktualnej władzy. Nie wymiguj się. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:18 1alfa.alfa napisała: > wyborcza.pl/1,75248,7935085,Powodziowa_maczuga_PiS.html > Czytam sobie GW i nic nie rozumiem Przeczytaj jeszcze raz, a jak nie pomoze to czytaj az do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Nauczyłoś się już odmieniać "babcie" ? 25.05.10, 23:25 a Murzynów wciąż u Was biją ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Nauczyłoś się już odmieniać "babcie" ? 25.05.10, 23:31 olga_w_ogrodzie napisała: > a Murzynów wciąż u Was biją ? --------------------------------------- No, no podziwiam. Usiłujesz konstruować paradoksy. Podrzucę Ci nowy. Zjedzmy wszystkich kanibali. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nauczyłoś się już odmieniać "babcie" ? 25.05.10, 23:53 wojciech.2345 napisał: > olga_w_ogrodzie napisała: > > a Murzynów wciąż u Was biją ? > --------------------------------------- > No, no podziwiam. Usiłujesz konstruować paradoksy. Podrzucę Ci nowy. > > Zjedzmy wszystkich kanibali. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa.alfa Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:24 pis_na_pis napisała: > 1alfa.alfa napisała: > > > wyborcza.pl/1,75248,7935085,Powodziowa_maczuga_PiS.html > > Czytam sobie GW i nic nie rozumiem > > Przeczytaj jeszcze raz, a jak nie pomoze to czytaj az do skutku. > Odpowiedź powinna wyglądać tak: <nazwa miejscowości> <rodzaj inwestycji> <koszt> I tak powtórzone kilkadziesiąt razy Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:26 1alfa.alfa napisała: > pis_na_pis napisała: > > > 1alfa.alfa napisała: > > > > > wyborcza.pl/1,75248,7935085,Powodziowa_maczuga_PiS.html > > > Czytam sobie GW i nic nie rozumiem > > > > Przeczytaj jeszcze raz, a jak nie pomoze to czytaj az do skutku. > > > Odpowiedź powinna wyglądać tak: > <nazwa miejscowości> <rodzaj inwestycji> <koszt> > I tak powtórzone kilkadziesiąt razy No to jeszcze raz przeczytaj artykul. :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa.alfa Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:28 pis_na_pis napisała: > 1alfa.alfa napisała: > > > pis_na_pis napisała: > > > > > 1alfa.alfa napisała: > > > > > > > wyborcza.pl/1,75248,7935085,Powodziowa_maczuga_PiS.html > > > > Czytam sobie GW i nic nie rozumiem > > > > > > Przeczytaj jeszcze raz, a jak nie pomoze to czytaj az do skutku. > > > > > Odpowiedź powinna wyglądać tak: > > <nazwa miejscowości> <rodzaj inwestycji> <koszt> > > I tak powtórzone kilkadziesiąt razy > > No to jeszcze raz przeczytaj artykul. :ppp Przeczytałem dokładnie i stąd moje pytanie, bo autor zapomniał napisać tego co najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:25 > Ile, gdzie i co wybudowano przez ostatnie trzy lata? Ostatnio zniszczono samolot wart 100 milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:41 zupelnie_nowy_nick napisał: > > > Ile, gdzie i co wybudowano przez ostatnie trzy lata? > Ostatnio zniszczono samolot wart 100 milionów. Chyba jakiś idiota dałby za tę ruinę 100mln zł. O wartości decyduje kupujący!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Powodziowa maczuga PiS 25.05.10, 23:33 Głupi artykuł. Najwazniejszy jest miec dobry plan. Pieniądze znajdują sie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Powodziowa maczuga PiS 26.05.10, 10:48 Super, Elenka wybudujesz mi dom? Projekt mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Przyjemność wizytowania PO nagradzana maczugą PIS. 25.05.10, 23:49 Wyborcza akompaniuje PO, tylko jest coraz mniej słuchaczy tych dysonansów. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Spróbuj przebrnąć choć przez pierwszy akapit. 26.05.10, 00:09 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Na co zostala wydatkowana kwota ponad 500mln euro? 26.05.10, 00:17 To kwota, ktora pada w tekscie. UE przyznalo ja m.in na przedsiewziecia i urzadzenia hydrologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Okazuje się, że to info tylko dla orłów 26.05.10, 08:15 W 10 akapicie jest taka informacja: "Aktualna lista projektów indywidualnych (w tym przeciwpowodziowych) znajduje się TUTAJ". Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: Spróbuj przebrnąć choć przez pierwszy akapit. 26.05.10, 00:32 Czy masz linki do materiałów opracowanych od 2007 do 2008r. Wizja popowodiowa z 25.05.2010 projektów przeciwpowodziowych wygląda jak próba tłumaczenia bezradnego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszszyfr Raporty NIK -u informują,że Rząd 26.05.10, 08:03 nie zabezpieczał przed powodzią Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Raport NIK, pisiu-misiu jest za lata 26.05.10, 08:13 2007-2008 i w równym stopniu dotyka rządów kaczych co tuskowych. Naprawdę warto zaglądać do źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa.alfa Pytanie bylo co zrobiono 26.05.10, 17:04 rydzyk_smigly napisał: > Tekst linka > Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 08:24 Nie plecie bnialuk o obiektywiźmie i o swojej roli obrońcy demokracji, tylko prosto z mostu przyznaje komu chce dokopać. To jest, bez cienia drwiny, godne wielkiego szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 08:43 I na dodatek kopie celnie:P Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 10:19 To już kwestia pod dyskusję. Jednak zdjęcie maski obrońcy demokracji i otwarte powiedzenie czego się chce wymaga dużej odwagi i za to wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 10:26 Odnoszę wrażenie że podane przez niego informacje to fakty, a z tymi raczej trudno dyskutwać. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Link 26.05.10, 10:44 www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_projekty_aktow_prawnych/pp/projekt_z_15_kwietnia_10_wykonawcze.pdf Poniżej realizowana lista z roku 2007, nie sprawdzałem 2008, na który przeszły pewnie jakieś inwestycje z projektu Gęsickiej. 1.Zbiornik wodny Racibórz – budowa polderu (100 mln euro) 2.Zwiększanie możliwości retencyjnych oraz przeciwdziałanie powodzi i suszy w ekosystemach leśnych na terenach nizinnych (40 mln ) 3.Przeciwdziałanie skutkom odpływu wód opadowych na terenach górskich. Zwiększenie retencji i utrzymania potoków oraz utrzymanie związanej z nimi infrastruktury (35 mln) 4.Modernizacja Wrocławskiego Węzła Wodnego, przebudowa systemu ochrony p- powodziowej Wrocławia (75 mln euro) 5.Budowa i modernizacja odprowadzania systemu wód opadowych w Sopocie (5 mln) 6.Jak wyżej – w Gdyni (4 mln) 7.Jak wyżej w Gdańsku (6 mln) 8.System teleinformatyczny do oceny ryzyka powodziowego dla PSP (6mln) 9.System analizowania i prognozowania zagrożeń (12 mln) 10.System monitorowania powietrza i wód (11 mln) Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa.alfa Link do czego 26.05.10, 17:09 > 1.Zbiornik wodny Racibórz – budowa polderu (100 mln euro) > 2.Zwiększanie możliwości retencyjnych oraz przeciwdziałanie powodzi i suszy > w ekosystemach leśnych na terenach nizinnych (40 mln ) > 3.Przeciwdziałanie skutkom odpływu wód opadowych na terenach górskich. > Zwiększenie retencji i utrzymania potoków oraz utrzymanie związanej z nimi > infrastruktury (35 mln) > 4.Modernizacja Wrocławskiego Węzła Wodnego, przebudowa systemu ochrony p- > powodziowej Wrocławia (75 mln euro) > 5.Budowa i modernizacja odprowadzania systemu wód opadowych w Sopocie (5 > mln) > 6.Jak wyżej – w Gdyni (4 mln) > 7.Jak wyżej w Gdańsku (6 mln) > 8.System teleinformatyczny do oceny ryzyka powodziowego dla PSP (6mln) > 9.System analizowania i prognozowania zagrożeń (12 mln) > 10.System monitorowania powietrza i wód (11 mln) > Że przez cztery lata kręcą lody przy jakichś pierdołach? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 10:51 Kwestie jak to w istocie z tymi negocjacjami z UE było muszę sprawdzić, bo nie będę się szarpał nie wiedząc. Na razie więc jest to dla mnie konflikt dwóch równorzędnych racji. Mogę dać wiarę jednemu, mogę drugiemu. Mogę się tez zastanawiać, czy pieniądze unijne nie są jedynym źródłem finansowania tak strategicznych inwestycji. Zastanawia mnie jednak jedno ze zdań, które padły w artykule: "Poza kilkoma wyjątkami, projekty z listy podstawowej - wybrane przez PiS - zaczęły być realizowane" . Sam autor w nim przyznaje, że są wyjątki od wcześniejszej listy (jak wiele?) oraz to, że owe inwestycje dopiero realizowane być zaczęły. Wszystko to nie zmienia jednak mojego szacunku dla autora, który zsunął przyłbicę obrońcy demokracji i otwarcie powiedział po czyjej jest stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 11:04 gelimer napisał: > > Zastanawia mnie jednak jedno ze zdań, które padły w artykule: "Poza kilkoma > wyjątkami, projekty z listy podstawowej - wybrane przez PiS - zaczęły być > realizowane" . Sam autor w nim przyznaje, że są wyjątki od wcześniejszej listy > (jak wiele?) oraz to, że owe inwestycje dopiero realizowane być zaczęły. ponieważ PiS wpisał na listę pobożne życzenia, to pewnie są to inwestycje, które nie są wystarczająco dobrze przygotowane (np. wykup terenów), żeby uzyskać dofinansowanie z UE > > Wszystko to nie zmienia jednak mojego szacunku dla autora, który zsunął > przyłbicę obrońcy demokracji i otwarcie powiedział po czyjej jest stronie. demokracja nie zabrania opowiadania się po stronie faktów i rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Wyrazy szacunku dla autora artykułu 26.05.10, 11:16 > ponieważ PiS wpisał na listę pobożne życzenia, to pewnie są to inwestycje, któr > e > nie są wystarczająco dobrze przygotowane (np. wykup terenów), żeby uzyskać > dofinansowanie z UE "Pewnie" są... > demokracja nie zabrania opowiadania się po stronie faktów i rozsądku Nie zabrania, ale powiedzenie "chcę dokopać PiS" wymaga większej odwagi niż chowanie się za "bronię demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś