w111mil 27.05.10, 19:46 I innych Autorytetów Moralnych. Powstrzymajmy zaplute karły reakcji obdarzone łaską późnego urodzenia! wiadomosci.onet.pl/2176762,11,ipn_to_sensacyjne_odkrycie,item.html Uruchomić kotłownię i ogrzać tym ofiary powodzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hehehehehehehe Re: Ręce precz od Profesora Germka! 27.05.10, 19:55 w111mil napisał: > I innych Autorytetów Moralnych. > Powstrzymajmy zaplute karły reakcji obdarzone łaską późnego > urodzenia! > wiadomosci.onet.pl/2176762,11,ipn_to_sensacyjne_odkrycie,item.html > > Uruchomić kotłownię i ogrzać tym ofiary powodzi! stypendyści, laureaci nagród, odznaczeni za walkę z reakcją antysocjalistyczną, normalny proletariat komunistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Ręce precz od Profesora Germka! 27.05.10, 19:59 W czqsie deszczu dzieci sie nudza... IPN musi zaistniec. Nastepne beda bezcenne akta ZMSu. Czy te darmozjady nie moglyby pomoc przy sprzataniu po powodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil brawo, odpowiedź godna wyborcy PO 27.05.10, 20:22 pis_na_pis napisała: >Czy te darmozjady nie moglyby pomoc przy sprzataniu > po powodzi? oczywiście! zamiast interesowac się stalinistami z lat 50-tych mogliby też walczyć z plagą stonki Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: brawo, odpowiedź godna wyborcy PO 27.05.10, 20:39 w11mil napisała: > pis_na_pis napisała: > >Czy te darmozjady nie moglyby pomoc przy sprzataniu > > po powodzi? > > oczywiście! zamiast interesowac się stalinistami z lat 50-tych > mogliby też walczyć z plagą stonki Uwazaj bo znajda legitymacje twoich rodzicow. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
4_oddech_kaczuchy Re: Ręce precz od Profesora Germka! 27.05.10, 20:38 pis_na_pis napisała: Czy te darmozjady nie moglyby pomoc przy sprzataniu > po powodzi? -- No właśnie. Ale czy warto? Przecież i tak fala powodziowa spłynie do morza ( copyright: Bronisław Komorowski - hydrolog). Wraz ze śmieciami. PiS będzie miał o wiele mniej do sprzątania, jak POpłyną w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Ręce precz od Profesora Germka! 27.05.10, 20:12 Następnym niesamowitym odkryciem będą szkolne listy członków TPPR i LOK w podstawówkach. A zaraz potem okaże się, że żeby być agentem wystarczyło uczestniczyć jako dziecko w pochodach pierwszomajowych ze swoją szkołą, albo robić gazetkę na rocznicę rewolucji październikowej. Kościół Katolicki = Wielka Orkiestra Kaczej Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sobie? 27.05.10, 20:14 w111mil napisał: Ręce precz od Profesora Germka!I innych Autorytetów Moralnych. ---> Skoro mówisz o autorytetach moralnych, to dlaczego wymieniasz Geremka? Nie wiem, czy można nawet uważać jego za autorytet polityczny, skoro pluł na swój kraj i cieszył się przysłuchując się pluciu innych, łamał prawo, namawiał innych do łamania prawa. A z kolei "syndrom autostradowy" chyba nie stanowi wzoru zachowań dla innych ... raczej należałoby doradzać, że podobnie jak w przypadku odbierania rozmowy przez telefon komórkowy, należałoby najpierw się zatrzymać w bezpiecznym a tu dodatkowo w odludnym, miejscu. > Uruchomić kotłownię i ogrzać tym ofiary powodzi! ---> Boicie się złogi esbeckie, kapusie i reszta złodziei i oszustów.. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:20 Dlaczego nie pozwolisz mieć innym swoich autorytetów moralnych? Czy autorytety muszą mieć pieczątkę PiS, żeby były autorytetami? Z całym szacunkiem, ale wolno mi mieć takie autorytety, jakie mi się podoba. Przepraszam a pisowcy na tym forum nie plują na swój kraj skoro jednym gromkim radosnym hehe witają każą najdrobniejszą wpadkę premiera, marszałka, czy nawet tego nieszczęśnika wywalonego z Brukseli? To jest dopiero koncert plucia na Polskę. BO Polska to jest taki kraj, drodzy PiSmeni, a nie żadna partia i jej prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil powiem więcej: masz takie autorytety na jakie 27.05.10, 20:25 zasługujesz ploniekocica napisała: >wolno mi mieć takie autorytety, jakie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: powiem więcej: masz takie autorytety na jaki 27.05.10, 20:33 w11mil napisała: > zasługujesz > > ploniekocica napisała: > >wolno mi mieć takie autorytety, jakie mi się podoba. Dokładnie na jakie zasługuję. Świetnie prawisz. Mam autorytety, które są poważane w Europie i na świecie, zdobywają nagrody międzynarodowe, wspaniale operują językiem naszym ojczystym, potrafią obsługiwać urządzenia elektroniczne, znają języki obce, umieją nosić garnitur, zachowywać się na przyjęciu i wiązać buty. Jeśli na nie zasługuję to mi pochlebiłeś bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil albo jestes perfidną pisowską prowokatorką 27.05.10, 20:43 albo moje najgorsze podejrzenia co do poziomu umysłowego elektoratu PO się potwierdziły ploniekocica napisała: > Mam autorytety, które są poważane w Europie i na świecie, >zdobywają nagrody międzynarodowe, wspaniale operują językiem naszym >ojczystym, potrafią obsługiwać urządzenia elektroniczne, znają >języki obce, umieją nosić garnitur, zachowywać się na przyjęciu i >wiązać buty. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: albo jestes perfidną pisowską prowokatorką 27.05.10, 20:47 Jestem perfidna pisowska prowokatorką oraz prezentuję sobą bardzo niski poziom umysłowy chociaż nie jestem wyborcą PO aczkolwiek Ty bardzo subtelnie walisz ad personam od autorytetu do diagnozy mojego poziomu cóż za subtelność :) wzruszyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ja, co prawda, zaprogramuję piekarnik 27.05.10, 20:50 ale w doborze krawata popełniam błędy ploniekocica napisała: >potrafią obsługiwać urządzenia elektroniczne, znają >języki obce, umieją nosić garnitur Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Z przykrością muszę zauważyć,że wymieniłaś 27.05.10, 20:56 ploniekocica napisała: Mam autorytety, które są poważane w Europie i na świecie, zdobywają nagrody międzynarodowe, wspaniale operują językiem naszym ojczystym, potrafią obsługiwać urządzenia elektroniczne, znają języki obce, umieją nosić garnitur, zachowywać się na przyjęciu i wiązać buty. ---> ... najmniej ważne powody, dla których kogoś można by uznawać za autorytet. Owszem, są to bardzo ważne sprawy, ale drugorzędne. Zwróć uwagę, że esesmani słynęli z czystości, elegancji, szarmanckości ... A co do nagród, to zapominasz, jak często nagrody są przyznawane intencjonalnie, choćby za polityczną poprawność bądź dla innego partykularnego interesu. Masz przecież świeży przykład uznania Człowiekiem Roku osoby, która dała ostatnio koncert bezprzykładnego prymitywizmu i chamstwa ... ale interes polityczny najważniejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:25 ploniekocica napisała: BO Polska to jest taki kraj, bo Polska to nie POlszewia hehehehehe i Gajowy Bronek oraz reszta PO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:28 witoldzbazin napisał: > ploniekocica napisała: BO Polska to jest taki kraj, > > bo Polska to nie POlszewia hehehehehe > i Gajowy Bronek oraz reszta PO :-) a to jest PiS ta Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:35 ploniekocica napisała:> a to jest PiS ta Polska? to jedyna partia która dba o RP nie o kolesiów jak PO hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:38 o Polskę, w której ja żyje nie dba nic a nic. Bo ja żyje w Polsce, która ma być dla moich dzieci, a nie dla moherowych sąsiadek mojej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:46 ploniekocica napisała: > o Polskę, w której ja żyje nie dba nic a nic. > Bo ja żyje w Polsce, która ma być dla moich dzieci, a nie dla moherowych > sąsiadek mojej matki. to ich zestrzel jak ci przeszkadzają w rozwoju twoich dzieci heheheehe ciebie jak się zestarzejesz zestrzela wnuki sąsiadek twojej matki hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:48 ja nie mam zamiaru nikogo zestrzeliwać ja mam po prostu nadzieję, że ta partia i jej moherowi wyborcy nie będą rządzić Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 20:50 ploniekocica napisała: > ja nie mam zamiaru nikogo zestrzeliwać > > ja mam po prostu nadzieję, że ta partia i jej moherowi wyborcy nie będą rządzić mohery głosują głównie na POlszewię...dzieciaki ale już wyborcy skłaniają się bardzie ku RP Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Dlaczego w dwóch zdaniach zaprzeczasz sam sob 27.05.10, 21:25 Tak a świstak siedzi. Nie widziałeś Solidarnych, ani reportażu Lisa z wiecu PO? Widziałeś tam setki studentów SGH i MiZ na UW? Co to znaczy "ale już wyborcy skłaniają się bardziej ku RP"? Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Niesłuszny zarzut.Każdy może mieć autorytet jaki 27.05.10, 20:48 ploniekocica napisała: Dlaczego nie pozwolisz mieć innym swoich autorytetów moralnych? ---> ... tylko chce. Ja tylko protestuję, gdy ktoś usiłuje zakłamywać znaczenie poszczególnych słów a mówiąc inaczej, gdy relatywizuje wartości. Na przykład, możesz uważać za swój autorytet panią Teresę Orłowski i nic mi do tego. Ale jeśli będziesz twierdziła, że ona jest autorytetem moralnym to wtedy zareaguję. > Czy autorytety muszą mieć pieczątkę PiS, żeby były autorytetami? Z całym szacunkiem, ale wolno mi mieć takie autorytety, jakie mi się podoba. ---> Z całym szacunkiem, ale mylisz idoli lub mentorów z autorytetami. Autorytet, to osoba, która przede wszystkim musi mieć nieposzlakowaną opinię - i to od początku do końca - a wartości jakie sobą reprezentuje lub jakie przekazuje, muszą być akceptowalne przez zdecydowaną większość danej społeczności. Dla uznania kogoś za autorytet nie jest potrzebne ocenianie jego wiedzy, wykształcenia, pozycji społecznej, ale to co robi dla innych ludzi i czy to robi bezinteresownie. Sądzę, że ta bezinteresowność może być wręcz podstawowym kryterium. > Przepraszam a pisowcy na tym forum nie plują na swój kraj skoro jednym gromkim radosnym hehe witają każą najdrobniejszą wpadkę premiera, marszałka, czy nawet tego nieszczęśnika wywalonego z Brukseli? ---> Można to podsumować powiedzeniem: "Znaj proporcje, mocium panie!" Nie porównuj młotkowania co godzinę, przez miesiąc lub rok, przez kilkadziesiąt stacji radiowo/telewizyjnych jakiejś "reklamówki", "sznurówki" lub "słuchawki" z tym co wymieniłaś. Albo wyobraź sobie, jak wychodzi na mównicę w Parlamencie Europejskim bardzo ważny polityk, pluje na Polskę i Polaków a inny polityk przygląda się temu z delikatnym uśmieszkiem i tylko gładzi się po bródce ... A tych wałęsów, mazowieckich, wajdów, kuczyńskich ... chyba nie trzeba przypominać? > To jest dopiero koncert plucia na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: Niesłuszny zarzut.Każdy może mieć autorytet j 27.05.10, 21:04 normalnyczlowiek1 napisał: > ploniekocica napisała: Dlaczego nie pozwolisz mieć innym swoich autorytetów > moralnych? > > ---> ... tylko chce. Ja tylko protestuję, gdy ktoś usiłuje zakłamywać znacz > enie > poszczególnych słów a mówiąc inaczej, gdy relatywizuje wartości. Na przykład, > możesz uważać za swój autorytet panią Teresę Orłowski i nic mi do tego. Ale > jeśli będziesz twierdziła, że ona jest autorytetem moralnym to wtedy zareaguję. ===== A jak ktos ma inne zasady moralne, a twoje mu nie odpowiadaja ? Dla jednych autoryteem moralnym byl Wojtyla - dla innych Chomeini. Nie ma lepszej igorszej moralnosci z obiektywnego punktu widzenia > > > Czy autorytety muszą mieć pieczątkę PiS, żeby były autorytetami? Z całym > szacunkiem, ale wolno mi mieć takie autorytety, jakie mi się podoba. > > ---> Z całym szacunkiem, ale mylisz idoli lub mentorów z autorytetami. > Autorytet, to osoba, która przede wszystkim musi mieć nieposzlakowaną opinię - > i > to od początku do końca - a wartości jakie sobą reprezentuje lub jakie > przekazuje, muszą być akceptowalne przez zdecydowaną większość danej > społeczności. === dla wiekszosci Geremek byl autorytetem moralnym, a Lech Kaczyski byl dla mniejszosci Dla uznania kogoś za autorytet nie jest potrzebne ocenianie jego > wiedzy, wykształcenia, pozycji społecznej, ale to co robi dla innych ludzi i cz > y > to robi bezinteresownie. Sądzę, że ta bezinteresowność może być wręcz > podstawowym kryterium. > === Na prrzyklad bezinteresowne szkodzenie interesom Polski powinno wystarczyc aby byc autorytetem ? > > Przepraszam a pisowcy na tym forum nie plują na swój kraj skoro jednym gr > omkim > radosnym hehe witają każą najdrobniejszą wpadkę premiera, marszałka, czy nawet > tego nieszczęśnika wywalonego z Brukseli? > > ---> Można to podsumować powiedzeniem: "Znaj proporcje, mocium panie!" Nie > porównuj młotkowania co godzinę, przez miesiąc lub rok, przez kilkadziesiąt > stacji radiowo/telewizyjnych jakiejś "reklamówki", "sznurówki" lub "słuchawki" > z > tym co wymieniłaś. Albo wyobraź sobie, jak wychodzi na mównicę w Parlamencie > Europejskim bardzo ważny polityk, pluje na Polskę i Polaków a inny polityk > przygląda się temu z delikatnym uśmieszkiem i tylko gładzi się po bródce ... A > tych wałęsów, mazowieckich, wajdów, kuczyńskich ... chyba nie trzeba przypomina > ć? > > To jest dopiero koncert plucia na Polskę. > ==== "Nie ten zly ptak co wlasne gniazdo kala itd...." dla kato- nacjonalistow z PISu kazda krytyka czegokolwie w Polsce jest pluciem na Ojczyzne (koniecznie z duzej litery). Nie znam ani jednego przypadku plucia na Polske przez parlamentariusz w Brukseli. Natomiast mozna na Polske pluc nie plujac - gwalcac prostytutke, protestujac przeciwko teorii ewolucji czy bycie antsemita. W latach 70tych jezdzilem za granice i zawsze krytycznie wyrazalem sie o rzadzacych nia komunistach. Nie uwazam zebym postepowal niepatriotycznie. Podobnie jest z tymi ktorzy krytykowali Polske Kaczynskich, bo bylo to patologiczne panstwo, szkodliwe dla obywateli i Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Niesłuszny zarzut.Każdy może mieć autorytet j 27.05.10, 21:28 z całym szacunkiem, ale samo pisanie "wajdy, mazowieckie itd" deprecjonuje Cie całkowicie, jako człowieka mogącego mówić cokolwiek o czyichkolwiek autorytetach. Zapytam Cię grzecznie jednak, kto jest Twoim autorytetem moralnym? I dlaczego? Kościół Katolicki = Wielka Orkiestra Kaczej Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin [...] 27.05.10, 20:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Ręce precz od Profesora Germka! 27.05.10, 20:22 E tam. Instytut Kultury Polskiej w Paryżu lata 60-te działający jak wszystkie tego typu placówki wtedy pod agendą KGB. No i jego szef... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Ciiicho! 27.05.10, 20:24 rysiek_grzesiek napisał: > E tam. Instytut Kultury Polskiej w Paryżu lata 60-te działający jak wszystkie > tego typu placówki wtedy pod agendą KGB. No i jego szef... Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 [...] 27.05.10, 20:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Ręce precz od Profesora Germka! 27.05.10, 20:40 To jest wątek test na inteligencje... Znowu nie zdałaś, tego zadania nie było w formularzu od Nowaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil hint: młodzi staliniści z lat 50 -tych... 27.05.10, 20:44 etta2 napisała: > A gdzie w zalinkowanym pis_goownie mowa o Geremku? Bo jakoś nie > zauważyłam...... Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: hint: młodzi staliniści z lat 50 -tych... 27.05.10, 20:47 A o dzieciach stalinistów, co księżyc kradli, też tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Jacek i Placek należeli do ZMP?!!!! 27.05.10, 20:52 etta2 napisała: > A o dzieciach stalinistów, co księżyc kradli, też tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Jacek i Placek należeli do ZMP?!!!! 27.05.10, 21:01 A pewnie, papcio Rajmund ich zapisał, zaraz po komunii św. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil słabe! równiez dlatego, ze bez sensu 27.05.10, 21:09 etta2 napisała: > A pewnie, papcio Rajmund ich zapisał, zaraz po komunii św. google są, starsi ludzie tez pamietają - mozna sie troche postarać! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Jacek i Placek należeli do ZMP?!!!! 27.05.10, 21:55 A skąd masz dziecko takie dane? Od Kiszczaka? Wcale mnie to nie dziwi, Michnik pije z Urbachem Gebelsem co tydzień podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil no to jest już przegięcie! kasować za powolne 27.05.10, 21:58 myślenie?!! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Gdyby nie biegał na skargę do "Le Monde"... 27.05.10, 20:52 ...byłby teraz wielkim autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Gdyby nie biegał na skargę do "Le Monde"... 27.05.10, 20:55 Gieremek na koniec okazał się tylko piratem drogowym,której to sprawie ukręcono tz.łeb i taki to autorytet tylko dla kolesi...ale o tym szaaaa hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil a ja uwazam, ze jak ktos nie byl kapusiem 27.05.10, 20:58 to powinien to z dumą oswiadczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: a ja uwazam, ze jak ktos nie byl kapusiem 27.05.10, 21:17 Jeśli będzie za bardzo oświadczał, uwierzą mu tylko ci, którzy na siłę chcą mu wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jest tu jednak maly haczyk 27.05.10, 21:25 jak ktos skłamie to traci posade rządową, mandat poselski i inne konfitury gelimer napisał: > Jeśli będzie za bardzo oświadczał Odpowiedz Link Zgłoś