Dodaj do ulubionych

Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w KK

07.03.04, 21:24
[2004-03-07 19:39:31]
W Krakowie w wieku 66 lat zmarł jezuita ks. Stanisław Musiał, publicysta i
filozof.

Ks. Musiał od lat był zaangażowany w dialog chrześcijańsko-żydowski.
Bezwzględny krytyk antysemityzmu w kościele katolickim; od 1986 r. członek
Komisji Episkopatu Polski do spraw Dialogu z Judaizmem; w 2001 r. jako
oficjalny przedstawiciel polskiego Kościoła - pod nieobecność najważniejszych
hierarchów - brał udział w uroczystościach żałobnych w Jedwabnem,
zorganizowanych w 60. rocznicę masowego mordu na Żydach z tego miasteczka.

W 2001 r. został laureatem nagrody Jana Karskiego i Poli Nireńskiej
przyznawaną przez Żydowski Instytut Naukowy (YIVO). W uzasadnieniu
podkreślono, że laureat konsekwentnie występuje przeciwko antysemityzmowi i
ksenofobii.

Ks. Musiał pisywał do "Midrasza", "Gazety Wyborczej", "Polina" i innych
gazet. Był stałym autorem "Tygodnika Powszechnego".

W zeszłym roku, po ataku Stanów Zjednoczonych i ich sprzymierzeńców na Irak,
czynnie włączył się ruch antywojenny - pisał, przemawiał i demonstrował. Po
oskarżeniu Omara Farisa, jednego z uczestników protestów, o zorganizowanie
nielegalnej manifestacji powiedział "Gazecie Wyborczej": "Policja powinna być
konsekwentna w swoim działaniu i aresztować mnie".

W głośnym artykule "Bóg nie jest po naszej stronie" opublikowanym
w "Rzeczpospolitej" 3 kwietnia 2003 r., pisał, że nie jest dopuszczalna
modlitwa za polskich żołnierzy walczących w Iraku, bowiem pojechali oni tam
jako najemnicy, swoista "legia cudzoziemska", a nie reprezentanci państwa
polskiego. Krytykował też postawę polskiego kościoła, który - wbrew opinii
Jana Pawła II - nie zajął jasnego stanowiska wobec wojny. - Biskupi
wypowiadali się ’od Sasa do Lasa’. Ci najbardziej ’intelektualni’ – dziwnie
służalczo wobec Ameryki - mówił w wywiadzie dla "Gazety Antywojennej"
wydawanej w Krakowie przez przeciwników ataku na Irak.

Obserwuj wątek
    • Gość: Nasz Penis Nowe pismo patriotow z LPR IP: *.238.39-62.rev.gaoland.net 07.03.04, 21:28
      Propagujace produkcje prawdziwych Polakow.
    • iza.bella.iza Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 07.03.04, 21:28
    • iza.bella.iza Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał 07.03.04, 21:32
      Po katolicku:
      Panie! Świeć nad jego duszą...

Po laicku:
      Cześć jego pamięci.

Ewangelicznie:
      Panie! Odpuść Oszołomowi, bo nie wie co czyni.

• Gość: Czarek Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał IP: *.home.cgocable.net 07.03.04, 21:38
        Pokoj wiekuisty dla dobrego, zasluzonego czlowieka. A dla oszoloma wybaczenie
        i ujrzenie prawdy.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał 07.03.04, 22:10
          Gość portalu: Czarek napisał(a):

> Pokoj wiekuisty dla dobrego, zasluzonego czlowieka. A dla oszoloma
          wybaczenie
          > i ujrzenie prawdy.

- własnie ją ujrzałem...i zdania nie zmienię
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał 07.03.04, 22:09
        iza.bella.iza napisała:

> Po katolicku:
        > Panie! Świeć nad jego duszą...
        >
        > Po laicku:
        > Cześć jego pamięci.
        >
        > Ewangelicznie:
        > Panie! Odpuść Oszołomowi, bo nie wie co czyni.
        >
        > - ks Musiał wielokrotnie łosił opinie sprzeczne z oficjalną linią kościoła i
        tylko dobrodusznosci ks Prymasa ks Musial zawdzięcza to ze nie został z
        szerehgów KK wylany na zbitą twarz
        >
        • iza.bella.iza Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał 07.03.04, 22:35
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

>> - ks Musiał wielokrotnie łosił opinie sprzeczne z oficjalną linią kościoła
          > i
          > tylko dobrodusznosci ks Prymasa ks Musial zawdzięcza to ze nie został z
          > szerehgów KK wylany na zbitą twarz

Ks Rydzyk wielokrotnie głosił opinie sprzeczne z oficjalną linią kościoła
          i tylko dobrodusznosci ks Prymasa, ks Rydzyk zawdzięcza to, że nie został z
          szeregów KK wylany na zbitą twarz. Amen.

Panie! Wybacz Rydzykowi i jego pastuchowi Oszołomowi, bo nie wiedzą co czynią.

• oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał 07.03.04, 22:57
            iza.bella.iza napisała:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > >> - ks Musiał wielokrotnie łosił opinie sprzeczne z oficjalną linią kośc
            > ioła
            > > i
            > > tylko dobrodusznosci ks Prymasa ks Musial zawdzięcza to ze nie został z
            > > szerehgów KK wylany na zbitą twarz
            >
            > Ks Rydzyk wielokrotnie głosił opinie sprzeczne z oficjalną linią kościoła
            > i tylko dobrodusznosci ks Prymasa, ks Rydzyk zawdzięcza to, że nie został z
            > szeregów KK wylany na zbitą twarz. Amen.
            >
            > Panie! Wybacz Rydzykowi i jego pastuchowi Oszołomowi, bo nie wiedzą co czynią.
            >
            > - Odrwcanie kota ogonem nic ci nie pomoże
            • nasza.dziennikarka Ten wątek jest haniebny! Nie wolno tak pisać... 08.03.04, 00:18
              ... nawet ideowym przeciwnikom księdza Musiała. Nie wyobrażam sobie, by ktoś z
              kręgu Wyborczej, Wprost albo Tygodnika Powszechnego zamieścił w mediach
              artykuł "jak to dobrze, że zmarł ojciec Rydzyk". Miejmy trochę kultury
              osobistej, przynajmniej tyle można chyba wymagać? Ciszej nad trumną człowieka!
              • oszolom.z.radia.maryja Prawda w oczy kole? 08.03.04, 10:04
                Idę o zaklad że w przypadku śmierci ojca dyrekotra GW bedzie cała w
                skowronkach, zresztą było już kilka zamachów organizowanych na jego zycie
                • nasza.dziennikarka Re: Prawda w oczy kole? 08.03.04, 20:18

> Idę o zaklad że w przypadku śmierci ojca dyrekotra GW bedzie cała w
                  > skowronkach, zresztą było już kilka zamachów organizowanych na jego zycie

Czyżby legenda wymyślona w celu ideowej konsolidacji zwolenników RadMar?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Prawda w oczy kole? 08.03.04, 22:07
                    nasza.dziennikarka napisał:

>
                    > > Idę o zaklad że w przypadku śmierci ojca dyrekotra GW bedzie cała w
                    > > skowronkach, zresztą było już kilka zamachów organizowanych na jego zycie
                    >
                    > Czyżby legenda wymyślona w celu ideowej konsolidacji zwolenników RadMar?

-takie zabiegi nie są potzrebne by Rodzina Radia Maryja była skonsolidowana i
                    by dobrze funkcjonowała
                    • nasza.dziennikarka Re: Prawda w oczy kole? 08.03.04, 22:20

> nasza.dziennikarka napisał:
                      >
                      > > oszolom.z.radia.maryja napisał:
                      > >
                      > > > Idę o zaklad że w przypadku śmierci ojca dyrekotra GW bedzie cała w
                      > > > skowronkach, zresztą było już kilka zamachów organizowanych na jego z
                      > ycie
                      > >
                      > > Czyżby legenda wymyślona w celu ideowej konsolidacji zwolenników RadMar?
                      >
                      > -takie zabiegi nie są potzrebne by Rodzina Radia Maryja była skonsolidowana i
                      > by dobrze funkcjonowała

Więc w jakim celu napiałeś o zamachach na życie ojca Rydzyka?

PS. ustalmy pewne fakty: chodzi o słynne już obrzucenie ojca Rydzyka skórkami
                      od bananów przez jakichś pseudozwolenników, jakie miało miejsce po spotkaniu
                      karnawałowym w Krakowie (2000 rok), na których to skórkach ojciec się
                      poślizgnął, czy też miały jeszcze miejsce inne zamachy na jego integralność
                      cielesno-zdrowotną, o których mi nie wiadomo?
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Prawda w oczy kole? 09.03.04, 12:20
                        nasza.dziennikarka napisał:

>
                        > > nasza.dziennikarka napisał:
                        > >
                        > > > oszolom.z.radia.maryja napisał:
                        > > >
                        > > > > Idę o zaklad że w przypadku śmierci ojca dyrekotra GW bedzie cał
                        > a w
                        > > > > skowronkach, zresztą było już kilka zamachów organizowanych na j
                        > ego z
                        > > ycie
                        > > >
                        > > > Czyżby legenda wymyślona w celu ideowej konsolidacji zwolenników RadM
                        > ar?
                        > >
                        > > -takie zabiegi nie są potzrebne by Rodzina Radia Maryja była skonsolidowan
                        > a i
                        > > by dobrze funkcjonowała
                        >
                        > Więc w jakim celu napiałeś o zamachach na życie ojca Rydzyka?
                        >
                        > PS. ustalmy pewne fakty: chodzi o słynne już obrzucenie ojca Rydzyka skórkami
                        > od bananów przez jakichś pseudozwolenników, jakie miało miejsce po spotkaniu
                        > karnawałowym w Krakowie (2000 rok), na których to skórkach ojciec się
                        > poślizgnął, czy też miały jeszcze miejsce inne zamachy na jego integralność
                        > cielesno-zdrowotną, o których mi nie wiadomo?

- to byo obrzucanie samochodu ojca dyrektora kamieniami a kiedy indziej
                        zatarasowano drogę innym samochodem..na szcęście ochrona przepędziła bandytów
    • Gość: jan Oszolom ! Ty rydzykowy półpierdku IP: *.multicon.pl 07.03.04, 21:40
      No i przyszło mnie, antyklerykałowi, bronić dobrego imienia zmarłego ks.Musiała
      przed tym wściekłym , radiomaryjnym barbarzyńcą , religiantem 150 procentowym.
      Boże ! Ale się narobiło !
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom ! Ty rydzykowy półpierdku 07.03.04, 22:14
        Gość portalu: jan napisał(a):

> No i przyszło mnie, antyklerykałowi, bronić dobrego imienia zmarłego
        ks.Musiała
        > przed tym wściekłym , radiomaryjnym barbarzyńcą , religiantem 150 procentowym.
        > Boże ! Ale się narobiło !

- straciliście swoją wtyczkę i tyle! Ja też mimo że nie lubiłem ks Musiala to
        pomodlę się za niego by pan Bóg mu wybaczył a jest za co..przede wszystkim za
        robijanie jednosci kościola od wewnątrz (ile to razy krytykował ks Prymasa czy
        rektorów Uniwersytetu im Wyszysńskiego...był stronniczy i niesprawiedliwy
        zwykle brał w obrone...wrogów kosciola czym jako ksiądz uwiarygadnial te wrogie
        środowiska dla mnie jest to ewidentna rozbijacka robota..ale było minłeo raz
        jeszcze wyrażę nadzieję ze miłosierny Bóg mu wybaczy
        • iza.bella.iza Re: Oszolom ! Ty rydzykowy półpierdku 07.03.04, 22:40

> Ja też mimo że nie lubiłem ks Musiala to
          > pomodlę się za niego by pan Bóg mu wybaczył a jest za co..przede wszystkim
          za
          > robijanie jednosci kościola od wewnątrz (ile to razy krytykował ks Prymasa
          czy
          > rektorów Uniwersytetu im Wyszysńskiego...był stronniczy i niesprawiedliwy
          > zwykle brał w obrone...wrogów kosciola czym jako ksiądz uwiarygadnial te
          wrogie
          >
          > środowiska dla mnie jest to ewidentna rozbijacka robota..ale było minłeo raz
          > jeszcze wyrażę nadzieję ze miłosierny Bóg mu wybaczy

Ja też, mimo że nie lubię ks Rydzka to pomodlę się za niego, by pan Bóg mu
          wybaczył a jest za co... Przede wszystkim za rozbijanie jedności kościoła od
          wewnątrz. Ileż to razy krytykował ks Prymasa czy rektorów Uniwersytetu im
          Wyszysńskiego...był stronniczy i niesprawiedliwy zwykle brał w obrone...wrogów
          koscioła, czym jako ksiądz uwiarygadniał te wrogie środowiska dla mnie jest to
          ewidentna rozbijacka robota...ale jeszcze wyrażę nadzieję ze miłosierny Bóg mu
          wybaczy. Jemu i jemu wiernemu słudze Oszołomowi.

• oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom ! Ty rydzykowy półpierdku 07.03.04, 22:59
            A tak sama parę zdań sklecic to nie łaska? takie odrwcanie kota ogonem to kazdy
            glupi potrafi
            • iza.bella.iza Re: Oszolom ! Ty rydzykowy półpierdku 07.03.04, 23:03

> A tak sama parę zdań sklecic to nie łaska?

A po co, skoro wystarczy wymienić jedno nazwisko na drugie, żeby wreszcie
              prawda zabrzmiała? Wystarczy tylko poprawić literówki i inne byczki.
              A modlitwę za Ciebie zmówię własnymi słowami.

• oszolom.z.radia.maryja widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 10:06
                iza.bella.iza napisała:

>
                > > A tak sama parę zdań sklecic to nie łaska?
                >
                > A po co, skoro wystarczy wymienić jedno nazwisko na drugie, żeby wreszcie
                > prawda zabrzmiała? Wystarczy tylko poprawić literówki i inne byczki.
                > A modlitwę za Ciebie zmówię własnymi słowami.
                >
                >
                - tak potrafi robić każdy glupi..
                • iza.bella.iza Re: widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 20:37

> - tak potrafi robić każdy glupi..

A ja widzę, że myślenie nadal stanowi dla Ciebie problem Oszole. Moje modlitwy
                  za Ciebie nie poskutkowały. Widocznie Opatrzność ma wobec Ciebie inne plany i
                  nie chce Cię zdyt szybko oświecić. Nie będę się więcej wtrącać. A Rydzykowi
                  powiedz, żeby wysłał na FK jakiegoś lotniejszego agenta. Tylko skąd on takiego
                  wytrzśnie, hmm?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 22:05
                    iza.bella.iza napisała:

>
                    > > - tak potrafi robić każdy glupi..
                    >
                    > A ja widzę, że myślenie nadal stanowi dla Ciebie problem Oszole. Moje
                    modlitwy
                    > za Ciebie nie poskutkowały. Widocznie Opatrzność ma wobec Ciebie inne plany i
                    > nie chce Cię zdyt szybko oświecić. Nie będę się więcej wtrącać. A Rydzykowi
                    > powiedz, żeby wysłał na FK jakiegoś lotniejszego agenta. Tylko skąd on
                    takiego
                    > wytrzśnie, hmm?

- a do kogo ty się modlisz? mam wrażenie że do jakiegoś pogańskiego bożka...
                    • iza.bella.iza Re: widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 22:12

>
                      > - a do kogo ty się modlisz?

A co Cię to obchodzi? Odpowiedzi tak byś nie pojął.

> mam wrażenie że do jakiegoś pogańskiego bożka...

Swoje wrażenia zatrzymaj dla siebie.
                    • iza.bella.iza Re: widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 22:14

>
                      > - a do kogo ty się modlisz?

a co Cię to obchodzi? Odpowiedzi i tak byś nie pojął.

> mam wrażenie że do jakiegoś pogańskiego bożka...

Swoje wrażenia zatrzymaj dla siebie, mnie one nie interesują.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 22:16
                        iza.bella.iza napisała:

>
                        > >
                        > > - a do kogo ty się modlisz?
                        >
                        > a co Cię to obchodzi? Odpowiedzi i tak byś nie pojął.
                        >
                        > > mam wrażenie że do jakiegoś pogańskiego bożka...
                        >
                        > Swoje wrażenia zatrzymaj dla siebie, mnie one nie interesują.

- ale interseują się tym inni forumowicze
                        • iza.bella.iza Re: widzę że myślenie stanowi dla ciebie problem 08.03.04, 23:14

>> - ale interseują się tym inni forumowicze

Łżesz, a to grzech. Gdzie Ci inni forumowicze, no gdzie? Może ich stwórz za
                          wczasu - kilku różnych nicków wymyśleć nie potrafisz?
                          Asinus asinorum in secula seculorum. Amen. - Niech Ci Rydzyk przetłumaczy, a Ty
                          sobie tą sentencję nad łożkiem powieś.
      • waldek58 Re: Oszolom ! Ty rydzykowy półpierdku 08.03.04, 13:02
        Gość portalu: jan napisał(a):

> No i przyszło mnie, antyklerykałowi, bronić dobrego imienia zmarłego
        ks.Musiała
        > przed tym wściekłym , radiomaryjnym barbarzyńcą , religiantem 150 procentowym.
        > Boże ! Ale się narobiło !

Podpisuje sie pod Twoimi słowami
    • Gość: Puchatek Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.jezuici.pl 08.03.04, 10:49
      Oszołomie,
      poglądy można mieć różne.
      Można się było z o. Musiałem zgadzać lub nie.
      ALE - dwie uwagi.

Po pierwsze - Twoje stwierdzenie, że o. Musiał "głosił tezy sprzeczne z nauką
      Kościoła" DOMAGA SIĘ konkretów. Byłbym wdzięczny. Wyjścia są dwa - albo
      przytoczysz KONKRETNE przykłady wypowiedzi o. Musiała sprzecznych z nauką
      Kościoła, albo przy najbliższej spowiedzi przypomnisz sobie uważnie tekst
      ósmego przykazania.
      Wielokrotnie na tym forum dowiodłeś, że o nauce Kościoła
      nie masz pojęcia. Podejrzewam zresztą, że to, co mówił o. Musiał także znasz
      tylko z omówień w Naszym Dzienniku, bo nie sądzę, żebyś czytał cokolwiek, co on
      pisał.

Po drugie - jeśli mowa o agentach, to może zajmij się lepiej agentami KGB
      rozwalającymi od środka Kościół i Polskę, ubranymi w garniturki LPRowców i
      nadającymi z Torunia.

Jeśli czyjaś smierć, nawet osoby, na którą patrzysz bardzo krytycznie, jest dla
      ciebie tylko okazją do kolejnego rozdarcia paszczy i plucia - to tylko śwdaczy o
      Tobie, jakim jesteś małym, nędznym człowieczkiem. A pośrednio - także o Twoich
      idolach z LPRu.

Chamstwo, głupota, brak przyzwoitości. O honorze nie wspominam, bo nie ma o
      czym.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 16:58
        odezwał się moralizator od siedmui bolesci...pomawiać RM o wspólprace z KGB
        pluciem nie jest za to pluciem jest powiedzenie parę słow prawdy o ks Musiale..
        "Kali krość krowy - dobrze , Kalemu ukraść źle" -ta maksyma jest tobie jak
        widać bardzo bliska
      • Gość: goebels Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.crowley.pl 08.03.04, 17:03
        Odwalcie się od Oszołoma!!!
        To nasza ostatnia na forum nadzieja, na propagowanie prawdziwych,aryjskich idei!
        z katolickim pozdrowieniem Heil Rydzyk goebels
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 17:24
          Gość portalu: goebels napisał(a):

> Odwalcie się od Oszołoma!!!
          > To nasza ostatnia na forum nadzieja, na propagowanie prawdziwych,aryjskich
          idei
          > !
          > z katolickim pozdrowieniem Heil Rydzyk goebels

-twój IP demaskuje cię jako prowokatora więc jesteś mało wiarygodny dowcipnisiu
          jeden odpowiadasz tylko na zapotrzebowanie chrych wyobrazeń takich indywiduów
          jak Puchatek, miś o bardzo małym rozumku
          • Gość: goebels Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.crowley.pl 08.03.04, 18:09
            Niech się Najdroższy Oszołom nie unosi!!! Goebels o małym rozumku ,kiedy
            poczytał teksty Szanownego ,ucieszył się po prostu,że idee Hitlera wiecznie
            żywe. Żydzi,masoni i inne tego typu indywidua na Madagaskar!!!
            Nie słuchaj Szanowny Oszołomie szatańskich podszeptów,pokazuj swym
            chrześcijańskim paluchem wszystkich,którzy szkodzą naszej idei!!!
            pzdr. prawdziwy nordyk
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 18:11
              To mi nie nowina że sie podczepiacie pod inne grupy by się uwarygodnić
              • Gość: goebels Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.crowley.pl 08.03.04, 18:23
                Szkoliłem się w "Naszym dzienniku" i w "Radiu Maryja". Twój nick zdawało mi
                się,świadczył by ,że jesteś jednym z nas . Nawet jeśli nie jesteś,to Twoje
                poglądy są nam bardzo bliskie!!!
                J.R.Nowak na prezydenta!!!
                • Gość: Janusz Lewandowski Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 19:23
                  Oszołom raczej bliżej jest komunistom zwłaszca tych gomułkowkiego chowu
                • Gość: thuia Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 19:43
                  Bender na prezydenta!!!!Będzie wesoło.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 16:48
      Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Oszołomie,
      > poglądy można mieć różne.
      > Można się było z o. Musiałem zgadzać lub nie.
      > ALE - dwi euwagi.
      >
      > Po pierwsze - Twoje stwierdzenie, że o. Musiał "głosił tezy sprzeczne z nauką
      > Kościoła" DOMAGA SIĘ konkretów. BYłbym wdizeczny. Wyjścia są dwa - albo
      > przytoczysz KONKRETNE przykłądy wypowiedzi o. Musiała sprzecznych z nauką
      > Kościoła, albo przy najbliższej spowiedzi przypomnisz sobie uważnie tekst
      > ósmego przykazania. Wielokrotnie na tym forum dowiodłeś, że o nauce Kościoła
      > nie masz pojęcia. Podejrzewam zresztą, że to, co mówił o. Musiał także znasz
      > tylko z omówień w Naszym Dzienniku, bo nie sądzę, żebyś czytał cokolwiek, co
      on
      >
      > pisał.
      >
      > Po drugie - jeśli mowa o agentach, to może zajmij się lepiej agentami KGB
      > rozwalającymi od środka Kościół i Polskę, ubranymi w garniturki LPRowców i
      > nadającymi z Torunia.
      >
      > Jeśli czyjaś smierć, nawet osoby, na którą patrzysz bardzo krytycznie, jest
      dla
      >
      > ciebie tylko kazją do kolejnego rozdarcia paszczy i plucia - to tylko śwdaczy
      o
      >
      > Tobie, jakim jesteś małym, nędznym człowieczkiem. A pośrednio - także o
      Twoich
      > idolach z LPRu.
      >
      > Chamstwo, głupota, brak przyzwoitości.

- Twoje posty są naljepszym tego przykładem..a co do Musiała..

"W czasie konfliktu o krzyże w Oświęcimiu głosił, że nie powinno być tam
      żadnego krzyża, a Auschwitz powinien stać się pomnikiem holokaustu. Otrzymał
      wówczas od prowincjała jezuitów zakaz publicznego wypowiadania się w tej i
      podobnych sprawach. Był także przeciwny obecności klasztoru Karmelitanek na
      terenie obozu w Oświęcimiu." (rzeczpospolita)

• elojka Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 17:53
        a to jest sprzecznosc z nauka Kosciola????? chyba raczej z nauka RM i ND...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 17:58
          elojka napisała:

> a to jest sprzecznosc z nauka Kosciola????? chyba raczej z nauka RM i ND...

- papież nie kazał usuwać krzyża ze żwirowiska a ks Musiał owszem
          • elojka Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 18:20
            a czy nauka Kosciola nie jest przypadkiem Katechizm i przykazania??? bo jakiem
            mam takie wrazenie, ze mylisz pojecia...
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 22:03
              elojka napisała:

> a czy nauka Kosciola nie jest przypadkiem Katechizm i przykazania??? bo
              jakiem
              > mam takie wrazenie, ze mylisz pojecia...

- ależ oczywiście kochanie..i zapewniam cię ze niczego tu nie pomyliłem
              • elojka Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 08.03.04, 23:52
                po pierwsze, kochanie, gdzie Katechizmie jest napisane cos o krzyzach w
                Oswiecimiu?

po drugie, kochanie, czy wszyscy musza miec takie samo zdanie? przypomne ci, ze
                nawet twoj mega-idol, o. Rydzyk, rozni sie czasami opinia od Ojca Swietego... a
                miec inne zdanie niz o. Rydzyk to zaszczyt, przywilej i tak naprawde
                koniecznosc...

po trzecie, kochanie, dales juz na nasze zapowiedzi? (skoro sie tak czule
                zwracasz do mnie) i pierscionka od ciebie jeszcze nie widzialam...
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 09.03.04, 12:26
                  elojka napisała:

> po pierwsze, kochanie, gdzie Katechizmie jest napisane cos o krzyzach w
                  > Oswiecimiu?
                  >
                  - a co to nie można upamiętnić rozstrzelanych na żwirowisku Polaków? w tym
                  przedwojennego burmistrzea tego miasteczka? Żwirowisko już nie należy do terenu
                  obozu ale znajduje sie w bezp sąsiedztwie chyba mamy prawo na własnej ziemi
                  upamiętnić swoich rodaków i przodków?

> po drugie, kochanie, czy wszyscy musza miec takie samo zdanie? przypomne ci,
                  ze
                  >
                  > nawet twoj mega-idol, o. Rydzyk, rozni sie czasami opinia od Ojca Swietego...
                  a
                  > - tylko że papież przysłał list upominający redaktorowi Turowiczowi z
                  Tygodnika Powszechnemu a nie ks Rydzykowi!

> miec inne zdanie niz o. Rydzyk to zaszczyt, przywilej i tak naprawde
                  > koniecznosc...
                  > - a czy wszyscy muszą mieć takei zsamo zdanie jak Michnik bp Pieronek abp
                  Zyciński i zmarły ks Musiał?

> po trzecie, kochanie, dales juz na nasze zapowiedzi? (skoro sie tak czule
                  > zwracasz do mnie) i pierscionka od ciebie jeszcze nie widzialam...

- może nie powinienem się tak zwracać do ciebie...przecież mam juz dziewczynę..
                  chciałem ci tylko pokazać ze nie jestem wrogiem kobiet...
    • Gość: lolo ty chamski gnoju IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.03.04, 20:21
      • oszolom.z.radia.maryja To tyle co masz do powiedzenia? 08.03.04, 21:40
        Jak długo mslałeś nad tym tekstem Downie?
        • Gość: lolo tobie tylko tyle. IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.03.04, 22:07
          Niech na ciebie traci czas psychiatra.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: tobie tylko tyle. 08.03.04, 22:08
            Gość portalu: lolo napisał(a):

> Niech na ciebie traci czas psychiatra.

- mój osobisty psychiatra dr. Jan szafraniec powiedział ze ze mnąwszystko jest
            w porządku
            • Gość: thuia Re: tobie tylko tyle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 22:13
              Taki psychiatra, jak i ty normalny. A nie mówie tego w sensie choroby
              psychicznej tylko choroby duszy, biedaku. Z tego schorzenia nie idzie sie
              wyleczyć, i jest to bardzo przykre. Serdeczne wyrazy współczucia choc jak sądzę
              nie pojmiesz tego ze względu na zaawansowanie schorzenia.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: tobie tylko tyle. 08.03.04, 22:14
                To wasi psychiatrzy są do kitu!
                • nasza.dziennikarka Re: tobie tylko tyle. 08.03.04, 22:22

> To wasi psychiatrzy są do kitu!

Kto to są "Nasi Psychiatrzy"? Czyżby jakaś organizacja branżowa? Proszę o
                  wyjaśnienie, bo to ciekawe...
            • Gość: lolo nie kłam IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.03.04, 22:20
              To, że Jan Szafraniec pracował w szpitalu w Chroszczy nie czyni jeszcze z niego
              psychiatry, choć za takiego się podaje. Jest psychologiem.
              Miało być niby dowcipnie, a wyszła ci kolejna bzdura.
            • Gość: f Bez emocji!Kościól wychowal zmiją na piersi wlasne IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 22:22
              Wiadomo,ż tow ptzepraszm ks Musial byl dzieckiem zydowskim uratowantm przez
              polskie zakonnice!Same odejmowaly sobie rzepę a nie ziemniaki bo ich bylo malo
              aby utrzymąć to dziecko przy życiu!Potem bylo jak bylo ale On zawsze mial
              poczucie krzywdy,że go nie obrzezano,że wymuszzono myślenie chrześciajńskie
              i że do <zmuszono> bycia księdzem!Konflkt z z naprawdę intelektualistą ks
              Chrostowskim a NIM to byla wg niestety musza tu przypomnięć fakty suma 1000
              dolarów/które to otrzymal nieboszcyk!Reszta jest w Bogu!
              • Gość: lolo Re: Bez emocji!Kościól wychowal zmiją na piersi w IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.03.04, 22:27
                To co robisz jest odrażające, choc trzeba niestety przyznać, że w czynieniu zła
                jestes pomysłowy.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Bez emocji!Kościól wychowal zmiją na piersi w 08.03.04, 22:30

> To co robisz jest odrażające, choc trzeba niestety przyznać, że w czynieniu
                  zła
                  >
                  > jestes pomysłowy.

- to nie zło to czysta prawda przed którą ty się tak zapiekle bronisz..mozliwe
                  że brak mi taktu wszak o zmarłych źle się nie mówi..wobec tego nie mówmy już
                  wiecej na jego temat...ufajmu w nieskończoną dobroć Pana że mu wybaczy wszelkie
                  winy...modlę sie o to by dostapił zbawienia i by pobyt w czyśću nie byl dla
                  niego zbyt długotrwały i bolesny dla jego skolatanej duszy
                  • Gość: lolo Re: Bez emocji!Kościól wychowal zmiją na piersi w IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.03.04, 22:34
                    Zamknij ryj, bluźnierco.
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Bez emocji!Kościól wychowal zmiją na piersi w 08.03.04, 22:38

> Zamknij ryj, bluźnierco.

- no prosze o to jaki poziom kulturalny reprezentują ci otwarci i tolerancyjni
                      katolicy..zakmnąć ryja oto ich jedyny argument jaki macie na podorędziu..jesteś
                      intelektualną wydmuszką..ta wypowiedź całkowicie cię deklasyfikuje jako
                      poważnego dyskutanta..to jest odzywka na poziomie smarkacza z podstawówki...
                      straciłeś dobra okazję by siedzieć cicho..przynajmniej uniknąłbys tej
                      kompromitacji...
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Bez emocji!Kościól wychowal zmiją na piersi w 08.03.04, 22:27
                aaaa...to teraz wszystko jasne skąd u nie ta żydofilia pounieta aż do
                karykaturalnych granic...tylko dlaczego się z tym krył? i czemu zdecydował się
                pozostać do końca w kościele w nie swoim przecież środowisku?
                • neceser widziales go na zebt=raniach masonow, antysemito l 08.03.04, 23:30
                  ze stajn=i lprackiej?
                  Smieciu osrany rydzyka zlodzieja?
                  Antysemityzm jest katalny i niedlugo to twoi chlopcy z lpru doswiadcza.

> aaaa...to teraz wszystko jasne skąd u nie ta żydofilia pounieta aż do
                  > karykaturalnych granic...tylko dlaczego się z tym krył? i czemu zdecydował
                  się
                  > pozostać do końca w kościele w nie swoim przecież środowisku?
                • Gość: feee Oszolom,ty LPRacki flatufilu IP: *.customer.nettuno.it 08.03.04, 23:41
    • Gość: Puchatek Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.jezuici.pl 09.03.04, 10:46
      Oszołomie, nie kompromituj się!!!
      Jako człowiek przyznający się do Kościoła (nie do końca rozumiem dlaczego),
      mógłbyś poświęcić parę dni na douczenie się w dziedznie nauki KOścioła.
      Ośmieszasz się. Pozwolę sobie zacytować z Twoich postów:

> odezwał się moralizator od siedmui bolesci...pomawiać RM o wspólprace z KGB
      > pluciem nie jest za to pluciem jest powiedzenie parę słow prawdy o ks
      > Musiale..

Prawdy? Nie krztusisz się wymawiając to słowo? Oskrażyłeś go, że był "masońskim
      agentem". Jakieś dowody?

> W czasie konfliktu o krzyże w Oświęcimiu głosił, że nie powinno być tam
      > żadnego krzyża, a Auschwitz powinien stać się pomnikiem holokaustu. Otrzymał
      > wówczas od prowincjała jezuitów zakaz publicznego wypowiadania się w tej i
      > podobnych sprawach. Był także przeciwny obecności klasztoru Karmelitanek na
      > terenie obozu w Oświęcimiu." (rzeczpospolita

To fakty. Ale gdzie tu sprzeczność z nauką Kościoła? To była jego opinie (z
      którymi można się zgadzać lub nie, ja się nie do końca zgadzałem), ale CO TO MA
      DO NAUKI KOŚCIOŁA?

>> a czy nauka Kosciola nie jest przypadkiem Katechizm i przykazania??? bo
      jakiem
      >> mam takie wrazenie, ze mylisz pojecia...

> - ależ oczywiście kochanie..i zapewniam cię ze niczego tu nie pomyliłem

Alez pomyliłeś i to bardzo.
      Nie każde zdanie papieża, biskupów czy prowincjała jezuitów jest równoważne z
      oficjalną nauką KOścioła. Nauka KOścioła to to, co się znajduje w oficjalnych
      wypowiedziach - a dokumantach soborowych, encyklkach, adhortacjach, Katechizmie.
      Ja wiem, że ty tego w życiu nie czytałeś, ale to już nie moja wina.
      Więc DOUCZ SIĘ, człowieku, bo się ośmieszasz własną ignorancją.

A przy okazji - akurat w sprawie karmelu w Oświęcimiu papież zadecydował, że
      będzie przeniesiony (przypominam, że karmelitanki to zakon funkcjonujący na
      zasadzie tzw. klauzury papieskiej, więc bez decyzji papieża nie mógłby zostać
      przeniesiony).

Powtarzam - albo kłamiesz, albo jesteś głupcem.
      Rzucasz oskarżenia, których nie jesteś w stanie udowodnić. Głosisz tezy
      sprzeczne z nauczaniem Kościoła (vide wątek o "antysemickich rekolekcjach w
      POznaniu), o którym zresztą POJĘCIA NIE MASZ, CO UDOWADNIASZ NA KAŻDYM KROKU.

Mam propozycję - może zostań na płaszczyźnie dyskusji politycznych, bo tam co
      najwyżej spotkasz się z zarzutem, że głosisz głupie poglądy. Daruj sobie
      pisanie o Kościele i jego nauce, bo poziom twojej ignorancji jest ŻENUJĄCY.
      • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:08

> Oszołomie, nie kompromituj się!!!
        > Jako człowiek przyznający się do Kościoła (nie do końca rozumiem dlaczego),
        > mógłbyś poświęcić parę dni na douczenie się w dziedznie nauki KOścioła.
        > Ośmieszasz się. Pozwolę sobie zacytować z Twoich postów:
        >
        > > odezwał się moralizator od siedmui bolesci...pomawiać RM o wspólprace z KG
        > B
        > > pluciem nie jest za to pluciem jest powiedzenie parę słow prawdy o ks
        > > Musiale..
        >
        > Prawdy? Nie krztusisz się wymawiając to słowo? Oskrażyłeś go, że
        był "masońskim agentem". Jakieś dowody? Ktoś kto ocbuje i przyjaxni się z
        liberałami jest albo masonem albo sympatykiem masonerii.. a co do kompromitacji
        > poczytaj sobie te dwa wpisy twoich ideowych kolegów
        widziales go na zebt=raniach masonow, antysemito l - neceser 08.03.2004 23:30
        Oszolom,ty LPRacki flatufilu - Gość: feee 08.03.2004 23:
        • ty chamski gnoju - Gość: lolo 08.03.2004 20:21
        - rozumiem ze dla ciebie takie teksty to szcyt wysublimowanej kultury
        osobistej.... sam sie w tym momencie kompropmitujesz...

> > W czasie konfliktu o krzyże w Oświęcimiu głosił, że nie powinno być tam
        > > żadnego krzyża, a Auschwitz powinien stać się pomnikiem holokaustu. Otrzym
        > ał
        > > wówczas od prowincjała jezuitów zakaz publicznego wypowiadania się w tej i
        >
        > > podobnych sprawach. Był także przeciwny obecności klasztoru Karmelitanek n
        > a
        > > terenie obozu w Oświęcimiu." (rzeczpospolita
        >
        > To fakty. Ale gdzie tu sprzeczność z nauką Kościoła? To była jego opinie (z
        > którymi można się zgadzać lub nie, ja się nie do końca zgadzałem), ale CO TO
        MA
        >
        > DO NAUKI KOŚCIOŁA?
        > -
        > >> a czy nauka Kosciola nie jest przypadkiem Katechizm i przykazania??? b
        > o
        > jakiem
        > >> mam takie wrazenie, ze mylisz pojecia...
        >
        > > - ależ oczywiście kochanie..i zapewniam cię ze niczego tu nie pomyliłem
        >
        > Alez pomyliłeś i to bardzo.
        > Nie każde zdanie papieża, biskupów czy prowincjała jezuitów jest równoważne z
        > oficjalną nauką KOścioła. Nauka KOścioła to to, co się znajduje w oficjalnych
        > wypowiedziach - a dokumantach soborowych, encyklkach, adhortacjach,
        Katechizmie
        > .
        - a rzekome poparcie papieża dla wchodzenia Polski do UE to wg ciebie jest
        dogmnatem czy nie? dla mnie nie ale wielu eurofanów tak to traktuje a później
        ci sami ludzie ciskają kalumnie w tych co wyrażają sprzeciw wobec aborcji
        eutanazji itp.

> Ja wiem, że ty tego w życiu nie czytałeś, ale to już nie moja wina.
        > Więc DOUCZ SIĘ, człowieku, bo się ośmieszasz własną ignorancją.
        > -mow za siebie! Bo mam wrażenie ze oprócz NIE i Faktów i Mitow tow życiu
        niczego innego w ręku nie miałeś

> A przy okazji - akurat w sprawie karmelu w Oświęcimiu papież zadecydował, że
        > będzie przeniesiony (przypominam, że karmelitanki to zakon funkcjonujący na
        > zasadzie tzw. klauzury papieskiej, więc bez decyzji papieża nie mógłby zostać
        > przeniesiony).
        >
        - bo papież miał już dosć tej hupcy zydowskiej...ktos musial ustąpić wykazal
        dobrą wolę i uczynił pierwszy krok..nie wiesz ze mądry głupiemu ustępuje?
        Tylko że Żydzi widząc ze papież ulegl postanowili pójść za ciosem stawiając
        coraz to dalej idące żądania

> Powtarzam - albo kłamiesz, albo jesteś głupcem.
        > Rzucasz oskarżenia, których nie jesteś w stanie udowodnić. Głosisz tezy
        > sprzeczne z nauczaniem Kościoła (vide wątek o "antysemickich rekolekcjach w
        > POznaniu), o którym zresztą POJĘCIA NIE MASZ, CO UDOWADNIASZ NA KAŻDYM KROKU.
        >
        - nie ja zakładałem ten wątek!!!!

> Mam propozycję - może zostań na płaszczyźnie dyskusji politycznych, bo tam co
        > najwyżej spotkasz się z zarzutem, że głosisz głupie poglądy. Daruj sobie
        > pisanie o Kościele i jego nauce, bo poziom twojej ignorancji jest ŻENUJĄCY.

- uważasz ze obrona życia poczętych jest sprzeczna z nauką kościola? że
        sprzecoiw wopbec eutanazji seks edukacji pornografii to też stanowisko
        sprzeczne z nauką kościola?.. promowanie homozwiązków to też jest zgodnae z
        nauką kosciola? zarazm mi pewnie przytoczysz o szacunku dla nich ...homo jest
        choroba i zboczeniem jak każda inna choroba lae ja bnigdzie nie napisałęm że w
        chprych należy rzucać kamieniami itp ale nie mozna im przyznawać praw które z
        racji tej choroby im nie przuysługują! Jestes bardzo zręcznym manipulatorem lae
        nie myśl że uda ci sie wszystkim swoje kity wcisnąć..mozliwe że nie wszystko
        należycie przedstawiłem ale nie wytzrepałem sobie tego ot tak , polecam ci
        ksiażkę J.R.Nowaka Przesladowanie kościola wczoraj i dziś raz pozycję prof.
        Zbigniewa ŻMIGRODZKIEGO Inwazja katolewicy czyli meandry nowej wiary..tam jest
        to o wiele lepiej i bardziej składnie wytłumaczone...
    • Gość: chilum Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 12:12
      Ale śrubę to masz potężną!
      Serio!
      Masoni,spiski,cykliści i Zydzi.
      Stare ale prawdziwe.
      Nie boisz się wyjść z domu?
      Jeszcze jakiś żydowski cyklista ze spisku masonów przejezdzie Ci drogę i co
      wtedy???
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł ks. Stanisław Musiał - agent masoński w 09.03.04, 12:18
        Gość portalu: chilum napisał(a):

> Ale śrubę to masz potężną!
        > Serio!
        > Masoni,spiski,cykliści i Zydzi.
        > Stare ale prawdziwe.
        > Nie boisz się wyjść z domu?
        > Jeszcze jakiś żydowski cyklista ze spisku masonów przejezdzie Ci drogę i co
        > wtedy???

- jeszcze nie widzialem Żyda na rowerze jeżdżącego..od cyklistów wara!
    • indris Ciekawostka ! 09.03.04, 12:26
      Tekst oszoła ABSOLUTNIE nie koresponduje z tytułem. Sam bym pod owym tekstem
      sie podpisał, chociaż OCZYWIŚCIE nie pod tytułem. Co więcej tekst informacji
      jest raczej POCHWAŁA śp ks. Musiała.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Ciekawostka ! 09.03.04, 12:33
        indris napisał:

> Tekst oszoła ABSOLUTNIE nie koresponduje z tytułem. Sam bym pod owym tekstem
        > sie podpisał, chociaż OCZYWIŚCIE nie pod tytułem. Co więcej tekst informacji
        > jest raczej POCHWAŁA śp ks. Musiała.

-bo to był przedruk z Rzeczpospolitej .a ta gazeta jest politycznie
        poprawna..ja na wstępie nie zamieściłem żadnego komentarza poza tym że jego
        działalność sprzyjała przenikaniu masonerii do KK. Swymi wypowiedziami rozbijał
        wewnętrzą jedność kościola katolickiego..jest jeszcze jeden taki delikwent..to
        ks Michał Czajkowski...a wobec tego osobnika zarzuty są o wiele lepiej
        udokumentowane..mianowicie ten przed laty zrobił dziecko jednej z swe swoich
        studentek to dziecko( syn ) dwa lata temu przystepowało do I komunii św.
        pisała o tym nie istniejące juz pismo Najjasniejsza Rzeczpospolita (listopad
        2002)
        • Gość: eres Re: Ciekawostka autorstwa drania Oszołoma! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 22:45
          [...]
          Oszołom: Jest jeszcze jeden taki delikwent..to ks Michał Czajkowski...a wobec
          tego osobnika zarzuty są o wiele lepiej udokumentowane..mianowicie ten przed
          laty zrobił dziecko jednej z swe swoich studentek to dziecko( syn ) dwa lata
          temu przystepowało do I komunii św. pisała o tym nie istniejące juz pismo
          Najjasniejsza Rzeczpospolita (listopad 2002)
          eres: Oszołomie, czy są jakieś obrzydliwe podłości, do których Ty nie jesteś
          zdolny?
          Czy spoglądając w lustro udaje Ci się powstrzymać mdłości?
          Udajesz chrześcijanina, a nie masz najmniejszego pojęcia o Dekalogu. Przeczytaj
          go choć jeden raz.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Ciekawostka ! 09.03.04, 12:35
        a co do ks Musiała to krytykowal go nawet sam Prymas Glemp stawiając zarzut za
        zbytnią spolegliwość i zbytni skrajny filosemityzm wręcz semitoserwilizm
    • Gość: eres Do Oszołoma IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 22:16
      Osz.: - straciliście swoją wtyczkę i tyle! Ja też mimo że nie lubiłem ks
      Musiala to
      pomodlę się za niego by pan Bóg mu wybaczył a jest za co..przede wszystkim za
      robijanie jednosci kościola od wewnątrz (ile to razy krytykował ks Prymasa czy
      rektorów Uniwersytetu im Wyszysńskiego...był stronniczy i niesprawiedliwy
      zwykle brał w obrone...wrogów kosciola czym jako ksiądz uwiarygadnial te wrogie
      środowiska dla mnie jest to ewidentna rozbijacka robota..ale było minłeo raz
      jeszcze wyrażę nadzieję ze miłosierny Bóg mu wybaczy
      [...]
      Osz.: Zydzi sami przyjęli na siebie ospowiedzialność za tę śmierć mówiąc
      tłumnie krew jego na nas i na dzieci nasze..Jak wiesz Gibson wyciął ten
      fragment ze swego filmu..jak widać dla takich służbistów jak ty to za
      mało..najlepiej jak by w ogóle zablokowano by mozliwość emisji tego filmu...i
      pomysleć jak żeśćie morduy darli gdy my protestowaliśmy przeciw Dogmie Księdzu
      itp naprawdę bluźnierczych rodukcjach....ach ta hipokryzja....

eres: Nie tylko chrześcijanie, ale i przyzwoici ludzie niewierzący
      przestrzegają zasady, iż o zmarłych nie mówi się źle, albo nie mówi się w
      ogóle. Myślę, że ta zasada nie jest Ci obca, tym gorzej świadczy to Tobie,
      skoro ją cynicznie łamiesz. Jakby tego było mało kreujesz się w swojej
      przewrotności na spowiednika ks. Musiała. Ośmieszasz się Oszołomie wygłaszaniem
      ex cathedra morałów, nieudolnie małpując pewnego toruńskiego heretyka.
      Coraz częściej wyłazi z Ciebie prymitywny dewot mający często pełne usta
      frazesów, a nie posiadający w rzeczywistości elementarnej wiedzy o życiu
      Kościoła.
      Nie zarzucę Ci, że zapomniałeś o deklaracji soborowej „Nostra Aetate”, Ty po
      prostu nie wiesz, że taki ważny dokument istnieje i że nauki z niego
      wypływające obowiązują wszystkich katolików.
      Zacytuję Ci fragmenty tej Deklaracji, a także i kilku innych dokumentów
      Kościoła:
      Jak wiadomo, Ojcowie Soborowi występują w Deklaracji w sposób jasny i
      zdecydowany przeciw głównemu zarzutowi obarczenia wszystkich Żydów
      odpowiedzialnością za śmierć Chrystusa. Deklaracja stwierdza: „Choć władze
      żydowskie ze swoimi zwolennikami domagały się śmierci Chrystusa, jednakże to,
      co popełniono w czasie Jego męki, nie może być przypisane ani wszystkim bez
      różnicy Żydom wówczas żyjącym, ani Żydom dzisiejszym.”
      Niektórzy jednak, podobnie jak to czynisz i Ty, powołując się na słowa
      Ewangelii św. Mateusza: „Jego krew na nas i dzieci nasze” (Mt 27,25), obwiniają
      Żydów za śmierć Chrystusa. Istotnie, wyrażenie to znaczy: Przyjmujemy pełną
      odpowiedzialność za tę śmierć. Wołał to wszakże nie cały naród żydowski, lecz
      tylko podburzony tłum, zebrany przed pałacem Piłata. Nie można również
      zapominać, że także za tych ludzi, podobnie jak i za nas wszystkich, modlił się
      Jezus na krzyżu: „Ojcze przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią”.
      Nauczanie Kościoła, zawarte w tej Deklaracji, zostało rozwinięte w późniejszych
      dokumentach Stolicy Apostolskiej. Szczególnie ważny jest dokument z 1985 r.
      pt.: „Żydzi i judaizm w głoszeniu Słowa Bożego i katechezie Kościoła
      katolickiego”. A jak mówią o nim nasi biskupi: „Zasługuje on na jak najszersze
      upowszechnienie, zwłaszcza wśród duszpasterzy i katechetów”.
      Wszystko wskazuje na to, że do wielu z tych ostatnich te dokumenty nie dotarły,
      a zwłaszcza do pewnego kapłana w Toruniu i do innego w Gdańsku. Ciebie,
      Oszołomie, nawet nie wspomnę.
      Inny ważny dokument, bo Katechizm Soboru Trydenckiego, tak ujmuje sprawę
      odpowiedzialności za śmierć Chrystusa: „Chrześcijanie grzesznicy są bardziej
      winni śmierci Chrystusa w porównaniu z niektórymi Żydami, którzy mieli w niej
      udział: ci ostatni istotnie nie wiedzieli, co czynią, podczas gdy my wiemy to
      aż za dobrze”.
      W innym dokumencie: „Jest rzeczą pilną, by chrześcijanie definitywnie przestali
      wyobrażać sobie Żydów wg schematów nacechowanych panującą przez wieki
      agresywnością; raz na zawsze wyeliminujmy i odważnie zwalczajmy w każdych
      okolicznościach niegodne człowieka, a tym bardziej chrześcijanina,
      karykaturalne przedstawiania, np. z nutą pogardy lub odrazy określające Żyda
      >>jako lichwiarza, człowieka o wybujałych ambicjach lub spiskowca<<, jako
      >>innego niż wszyscy<<, czy jeszcze gorzej, ze względu na możliwe konsekwencje –
      określające Żyda jako >>bogobójcę<<.”
      „[...] ...więzy duchowe i historyczne odniesienia, które łączą Kościół z
      judaizmem, każą potępić, jako przeciwne samemu duchowi chrześcijaństwa,
      antysemityzm i dyskryminację w jakiejkolwiek formie: sama zresztą godność osoby
      ludzkiej wystarczy, by je potępić.”
      I jeszcze Jan Paweł II: „[...] Skoro chrześcijanie uważają się z braci
      wszystkich ludzi i zobowiązani są zgodnie z tym postępować, to święte
      zobowiązanie ciąży na nas tym bardziej, gdy stajemy wobec członków narodu
      żydowskiego.”
      Twoje posty i komentarze dowodnie świadczą, iż jesteś nie tylko ignorantem,
      ale i nieporadną tubą odszczepieńców Kościoła. Twoją hucpą, częstymi
      napaściami na hierarchów Kościoła, a także na samego Papieża, dołączyłeś do
      grona toruńskich heretyków. Już dawno zaniechałeś stwarzania pozoru świętoszka,
      takiego, co to oddaje chlebem za kamień. Teraz, w polemikach, zwłaszcza kiedy
      brakuje Ci argumentów, sięgasz - wzorem podpieraczy budki z piwem - po
      inwektywy i wulgaryzmy, chamsko traktując swoich adwersarzy.
      • gini Re:Ciszej nad ta trumna 09.03.04, 23:23
        Ostatnio popelnimalam male faux pas.Nie wiedzialam, ze ksiadz nie zyje.Byla na
        FA pewna dyskusja.Nawet forumowi filosemici, nie wytrzymali gdy pewien pan
        powiemdzmy X zaczal glosic pewne tezy,.A mnie akurat wpadl w lapki wywiad z ks
        Musialem .
        Dobrze, ze spokojna kobieta jestem i kulturalna , wiec mimo, mej niewiedzy
        komentowalam grzecznie i spokojnnie
        Tezy ksiedza byly jednakowe z tezami gloszonymi przez pana X=a
        Zwrocono mi jedynie uwage , ze krytykuje zmarlego.
        Ale ciekawe ilu z panstwa zareagowalo oburzeniem na postepek pana Borowskiego,
        ktory przerwal minute ciszy po smierci Kuklinskiego w sejmie?
        • oszolom.z.radia.maryja Re:Ciszej nad ta trumna 10.03.04, 15:14
          gini napisała:

> Ostatnio popelnimalam male faux pas.Nie wiedzialam, ze ksiadz nie zyje.Byla
          na
          > FA pewna dyskusja.Nawet forumowi filosemici, nie wytrzymali gdy pewien pan
          > powiemdzmy X zaczal glosic pewne tezy,.A mnie akurat wpadl w lapki wywiad z
          ks
          > Musialem .
          > Dobrze, ze spokojna kobieta jestem i kulturalna , wiec mimo, mej niewiedzy
          > komentowalam grzecznie i spokojnnie
          > Tezy ksiedza byly jednakowe z tezami gloszonymi przez pana X=a
          > Zwrocono mi jedynie uwage , ze krytykuje zmarlego.
          > Ale ciekawe ilu z panstwa zareagowalo oburzeniem na postepek pana
          Borowskiego,
          > ktory przerwal minute ciszy po smierci Kuklinskiego w sejmie?

-ot kolejny przejaw hipokryzji lewaków i wybiórczego stosowania norm moralnych
          obyczajowych dobrego wychowania itp...Drodzy socliberałowie jeśli wy nie
          szanujecie naszych autorytetów o nie wymagajcie ode mnie bym szanował wasze
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Oszołoma 11.03.04, 13:50
        aleś się napocił.. tyle jadu..widać prawda o Musiale mocno cię ubodła
        • Gość: Puchatek Re: Do Oszołoma IP: *.jezuici.pl 11.03.04, 14:36
          Oszołomie, jesteś żałosnym kretynem.

Ksiądz Czajkowski żadenych dzieci nie ma - został pomówiony przez niejakiego
          Leszka Bubla, faszystę zrseztą, w jego pisemku "Poznaj Żyda", co potem
          przedrukowały inne faszystowskie szmaty. Nawet Nasz Bździennik nie odważył się
          tej bzdury przedrukować - bo wiedział, że przegrałby proces. Ale dla ciebie jak
          rozumiem Leszek Bubel jest wystarczjącym autorytetem.

Natomiast BARDZO PODOBA MI SIĘ Twoja defionicja masonerii - "Mason to ktoś,
          kto się zdaje z liberałami".
          No, to jest dobre!!!

Czyli - w wolnym tłumaczeniu - mason to ktoś, kto nie słuch Radia Maryja (bo
          przecież to Radio Maryja decyduje, kto jest liberałem).

Przyjacielu, ja sobie chyba już pójdę. Z osobami poniżej IQ 65 ciężko się
          rozmaiwa, wybacz.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Oszołoma 11.03.04, 15:23

> Oszołomie, jesteś żałosnym kretynem.
            >
            > Ksiądz Czajkowski żadenych dzieci nie ma - został pomówiony przez niejakiego
            > Leszka Bubla, faszystę zrseztą, w jego pisemku "Poznaj Żyda", co potem
            > przedrukowały inne faszystowskie szmaty. Nawet Nasz Bździennik nie odważył
            się
            > tej bzdury przedrukować - bo wiedział, że przegrałby proces. Ale dla ciebie
            jak
            >
            > rozumiem Leszek Bubel jest wystarczjącym autorytetem.
            >
            - nieprawda! Bubel nie był pierwszyOn to zerżnął z Najjasniejszej
            Rzeczypospolitej, było to dobrze udokumentowane ale na ten temat jest cisza za
            to pełno klamstw się tu poniewiera i co gorsza takie debile wierza w to ze ks
            Rydzyk ukradł pieniądze że dokonal oszustw itp

> Natomiast BARDZO PODOBA MI SIĘ Twoja defionicja masonerii - "Mason to ktoś,
            > kto się zdaje z liberałami".
            > No, to jest dobre!!!
            >
            > Czyli - w wolnym tłumaczeniu - mason to ktoś, kto nie słuch Radia Maryja (bo
            > przecież to Radio Maryja decyduje, kto jest liberałem).
            >
            - Mason zawsze wyznaje poglądy liberalne czy lewicowo liberalne i zasze jest
            antyklerykalem i z reguły jest ateistą

> Przyjacielu, ja sobie chyba już pójdę. Z osobami poniżej IQ 65 ciężko się
            > rozmaiwa, wybacz.

- chciałbyś mieć tyle głupiomądry pieniaczu..już kiedyś cię spławiłem pisałeś
            że jesteś wobec mnie bezsilny..widać że zapomniałeś..a więc dowalam ci znowu
            • Gość: goebels Re: Do Oszołoma IP: *.crowley.pl 11.03.04, 16:31
              Brudne łapska precz od Oszołoma!!!
              My nazi ,staniemy za Nim murem.
              A który podskoczy za wysoko,to reaktywujemy Oświęcim !
              z chrześcijańskim pozdrowieniem Heil Rydzyk , goebels.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Goebbelsa 11.03.04, 16:38
                Wy macie tyle wspólnego z chrześcijaństwem co kozia d... z trąbą.. podlizywać
                to się umiecie ale nie myśl sobie że uda ci się wciągnąć kościól w twoje niecne
                rozgrywki
                • Gość: goebels Re: Do Goebbelsa IP: *.crowley.pl 11.03.04, 16:43
                  Jakie zagrywki -to my jak Rejtan ,własną piersią Cię bronimy!
                  A Ty do nas tak?
                  Po katolicku wybaczamy.
                  Heil Rydzyk.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Goebbelsa 11.03.04, 16:59
                    Gość portalu: goebels napisał(a):

> Jakie zagrywki -to my jak Rejtan ,własną piersią Cię bronimy!
                    > A Ty do nas tak?
                    > Po katolicku wybaczamy.
                    > Heil Rydzyk.

-wypraszam sobie byś tym pozdrowieniem zwracał się do ojca dyrektora!
                    • Gość: goebels Re: Do Oszołoma IP: *.crowley.pl 11.03.04, 17:17
                      Z całego ,mego hitlerowskiego serca -Przepraszam.
                      Nawet Ty mnie nie lubisz?
                      A ja mam taki ładny wąsik!
                      I pojemne ,nazistowskie serce!
                      pogrążony w smutku goebels.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka