Dodaj do ulubionych

Odważna Staniszkis stanęła w szranki

15.06.10, 09:13
z Palikotem cynikiem, nihilistą i błaznem.
To był imponujący pojedynek. Jadwiśka pogoniła mu kota... mimo, ze starał się
ją zakrzyczeć, zaczarować, uniecestwić. Wyciągnął nawet młoteczek by obrazowo
potłuc okulary które miały być dowodem jego powrotu do normalności... zresztą
nie wiem czego miały być dowodem bo się Palikot bardzo pogubił. Mimo tych
sztuczek kiksbokserskich pani profesor zdołała wyraźnie wyartykułować dlaczego
uważa, że to Kaczyński będzie lepszym prezydentem... i to zdecydowanie lepszym.

Przede wszystkim dlatego, że dostrzega wyzwania i niebezpieczenstwa jakie
stoją przed Polską i ma pomysły jak sobie z nimi radzić.
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:16
      Czy Pani profesor zapisała się już do PIS?
      • sawa.com Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:26
        wujaszek_joe napisał:

> Czy Pani profesor zapisała się już do PIS?

Wybór programu czy idei głoszonych przez to czy inne ugrupowanie polityczne jest
        dobrym prawem obywatelskim w systemie demokratycznym... czego nie mogą zrozumieć
        ludzie ustawiający się w roli żołnierzy tego czy innego lidera partyjnego.

Mnie też tu na tym forum przypisują pisowi - nawet po chamsku wyzywają - a nie
        jestem ani członkiem tej partii ani nawet jakimś wielkim sympatykiem. Wybieram
        ich propozycje polityczne bo wydają mi się on lepsze dla mnie i dla Polski.
        • wujaszek_joe Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:30
          Przecież ona jest właśnie żołnierzem PISu
          • sawa.com Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:56
            wujaszek_joe napisał:

> Przecież ona jest właśnie żołnierzem PISu

Staniszkis całym swoim życiem dowidoła, ze jest niezależna. Kto jak kto, ale ona
            nigdy nie popierała programów czy idei do których nie była przekonana.
            Kiedyś wyszła z dekoracyjnej rady rządu Buzka bo nie zgadzała się na firmowanie
            błędnej jej zdaniem polityki tego rządu... to tylko jeden z przykładów jej
            niezależności.
            • ploniekocica Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:23
              A prawda jest taka, że cała ta niezależność Staniszkis jest tylko pochodną jej
              narcystycznego charakteru. To jest typ kobiety, który zawsze musi błyszczeć i
              być "podziwianą". Ona jest przerażająco wprost zakochana w sobie, swojej
              urodzie, swoim wykształceniu, swojej pozycji. I na domiar najgorszego nadal
              uważa, że jest tamtą kobietą sprzed lat, która tu przepraszam za sformułowanie
              "rządziła dupą"w pewnym środowisku.
              Zawsze musi być "bardziej" niż wszyscy inni i nieważne zupełnie, w którą stronę
              bardziej. Dla przyjemności bycia popularną i w swoim odczuciu podziwianą zrobi
              wszystko - zarówno pięćdziesiąt razy opowie o tym, jakim jest wspaniałym
              naukowcem jak i wyciągnie najintymniejsze i najbrudniejsze sprawy z życia
              swojego osobistego.
              Jest kompletna emocjonalną kaleką i zamiast z tym walczyć robi z tego kolejny
              powód do chwały. Najgorsze jest to, że gardzi wszystkimi.
              Jeśli ktoś oglądał serial Bones to Jadwiga Staniszkis ma dokładnie takie cechy
              psychiczne jak główna bohaterka, tylko jest znacznie mnie sympatyczna.

"Więcej Osmańczyka, mniej Grottgera
              I wszystko będzie cacy.
              To bardzo łatwo jest umierać,
              żyć trudniej - rzekł Horacy."
              • dramateusz Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:47
                ploniekocica napisała:

> Jest kompletna emocjonalną kaleką i zamiast z tym walczyć robi z tego kolejny
                > powód do chwały. Najgorsze jest to, że gardzi wszystkimi.

Jakos nie widze wspólnego mianownika tej wypowiedzi ze Staniszkis, ale zupełnie
                pasuje mi do Komorowskiego, a jeszcze bardziej do Tuska który ma głęboką ranę w
                sercu po tym jak Lech Kaczynski wykpił go 5 lat temu. Tusk do tej pory sie nie
                pozbierał, a tymczasem jego kandydat marionetkowy nie radzi sobie z obowiązkami,
                nie radzi sobie psychicznie, daje"du.py" za kazdym razem gdy otworzy usta, i
                traci poparcie, traci! Pitbul Palikot został spuszczony ze smyczy zupełnie
                swiadomie i dokładnie w momencie gdy sondaze poleciały na łeb na szyje. To jest
                włąsnie ta słabosc psychiczna i kalectwo.
                ALe Jadzka S. problemów ze sobą nie ma. Maje ewidentnie Tusk i KOmorowski...i
                schizofrenik polityczny Cimoszewicz...

• ploniekocica Kolego Dramateuszu! 15.06.10, 11:07
                  Możesz mi, Dramateuszu, odpowiedź na pytanie, jak to się stało, że jeszcze
                  niedawno tak do 7 czerwca tego roku stałeś z własnej woli tam gdzie Zomo i
                  Bartoszewski i byłeś walczącym antypisowcem. O proszę tu jest próbka Twojej
                  twórczości z 7 czerwca
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,112538743,112549523,Poncyliusz_strzelil_Kaczynskiemu_w_kolano_Pieknie_.html
                  A teraz po tygodniu walisz dokładnie w druga stronę. Ja rozumiem, ze ludzie
                  zmieniają poglądy, ale nie w tydzień i nie aż tak drastycznie od razu.
                  Nasuwa mi się tylko jeden wniosek dostałeś od PiS lepsze wynagrodzenie. Ja
                  osobiście z Tobą w związku s tym nie gadam. Mogę gadać z ideologicznym
                  genetycznym patriota, ale z kimś takim nie.
                  • dramateusz Otworzyłem oczy! 15.06.10, 11:20
                    Dobrze że pytasz!
                    Otworzyłem oczy i zobaczyłem prawdziwego Komorowskiego. Foresta Gumpa polskiej
                    polityki. Georga W. Busha w tandetnym przebraniu.
                    Zobaczyłem miernosc rządów PO. Zobaczyłem strach w oczach Tuska.
                    Otworzyłem oczy, gdy uswiadomiłem sobie jak mali i "miętcy" są wobec roswji Tusk
                    i Komorowski, gdy trzeba sprawe katastrofy wyjasnic.
                    Przejrzałem na oczy i zrozumiałem...

Do tej pory byłem raczej zwolennikiem PO. Teraz jestem zagorzałym jej przeciwnikiem.
                    • ploniekocica Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 11:24
                      Tak i od razu zacząłeś pluć jak Bagienny Wituś.
                      Takie zmiany nagłe w przyrodzie nie istnieją. Na dodatek styl Ci się drastycznie
                      zmienił na taki bardziej "identyczny" jak u innych,
                      Mógłbyś chociaż dla przyzwoitości zmienić nicka.
                      Nie wierzyłam w tych opłacanych pożytecznych teraz mam dowód.
                      • normalnyczlowiek1 Sama widzisz,że"wtedy"było dużo trudniej znaleźć 15.06.10, 11:39
                        ploniekocica napisała: Na dodatek styl Ci się drastycznie zmienił na taki
                        bardziej "identyczny" jak u innych,

---> jakieś rozsądne i logiczne argumenty ... dlatego tacy jak m.in. Ty, różne
                        halickie, nowaki, bartoszewskie, niesiołowskie ... "kombinują jak koń pod górę",
                        by udowodnić, że coś nie jest takie jak je wszyscy widzą - najlepszy przykład
                        mamy teraz z tą kłótnią o prywatyzację służby zdrowia, szpitali ....

> Takie zmiany nagłe w przyrodzie nie istnieją.

---> Istnieją: Dowodem jest Niesiołowski, Sikorski, Pitera ...
                        • ploniekocica Re: Sama widzisz,że"wtedy"było dużo trudniej znal 15.06.10, 11:44
                          A co Cie to normals obchodzi i po co nadajesz te swoje bartoszewskie, wajdy i
                          niesiolowskie w kółko to samo i bez sensu???
                          Ubawiłam się przemianą Dramateusza , wyciągnęłam wnioski i koniec.
                          Ty jesteś dowodem na dokładnie to samo. Tylko gorzej piszesz.
                          • dramateusz Re: Sama widzisz,że"wtedy"było dużo trudniej znal 15.06.10, 12:11
                            ploniekocica napisała:

> Tak i od razu zacząłeś pluć jak Bagienny Wituś.
                            Nie pluje. Jedynie obnażam fakty. To zasadnicza róznica.
                            Gdy robiłem to wczesniej - nie przeszkadzało Ci.

> Takie zmiany nagłe w przyrodzie nie istnieją. Na dodatek styl Ci się drastyczni
                            > e
                            > zmienił na taki bardziej "identyczny" jak u innych,

Nie wiem co rozumiesz przez zmiany w przyrodzie - ale genetycznej zmiany u
                            siebie nie zauważyłem.
                            Istnieje za to i nie budzi to niczyich wątpliwości - efekt Eureki. Nagłe
                            olśnienie i zrozumienie rzeczywistości. Newton doswiadczył tego z jabłkiem. Ja z
                            czereśnią (ponoć lipą)Komorowskiego...

> Mógłbyś chociaż dla przyzwoitości zmienić nicka.
                            Zmienie go jak ty dla przyzwoitosci zmienisz forum. Głupie oczekiwania...

Rozczarowany jestem Komorowskim i platformą. Zrozumiałem jak pusta jest ta
                            partia, jej program - którego dzis przed sądem będzie wypierac sie jego autor -
                            Komorowski...
                            Masz wątpliwosci jeszcze?
                          • normalnyczlowiek1 Piszę prosto,byś i Ty zrozumiała! :) 15.06.10, 12:30
                            ploniekocica napisała: Tylko gorzej piszesz.
                            Ty jesteś dowodem na dokładnie to samo.

---> Dowodem, ale na co? Poglądy mam raczej spójne i dość stałe. Jakoś nie zaryzykował nikt, by merytorycznie ze mną na ten temat polemizować. Nawet wtedy gdy co jakiś czas pisałem: W Polsce po 1989 roku jeszcze nie było demokracji, wolności słowa, wolnego rynku i wolnej konkurencji. Były tylko namiastki.
                            Teraz namiastka polityka, czyli Komorowski, usiłuje zostać prezydentem, by podtrzymać taki stan rzeczy, ale na szczęście Naród już się policzył, popatrzył też w lustro i nie zauważył podobieństwa do bydła, jakie w nim widzi Wrzeszczący Staruszek, miłośnik nekrofilii i pedofilii!
                            Nie damy się dorż(rz)nąć nocnozmianowcom, wsiokom, esbekom, kapusiom i reszcie bolszewii!!!
                            • ploniekocica Re: Piszę prosto,byś i Ty zrozumiała! :) 15.06.10, 12:34
                              A to a propos czego? Twoich umiejętności pisania?
                              • normalnyczlowiek1 To a propos tego,że z nikim się nie ścigam, 15.06.10, 12:49
                                ploniekocica napisała: A to a propos czego? Twoich umiejętności pisania?

---> kto lepiej napisze. Staram się tylko wypowiadać w języku potocznym, czyli
                                nie przywiązując zbyt wielkiej wagi do formy - najważniejsza jest treść.
                      • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:10
                        ploniekocica napisała:

> Tak i od razu zacząłeś pluć jak Bagienny Wituś.
                        Nie pluje. Jedynie obnażam fakty. To zasadnicza róznica.
                        Gdy robiłem to wczesniej - nie przeszkadzało Ci.

> Takie zmiany nagłe w przyrodzie nie istnieją. Na dodatek styl Ci się drastyczni
                        > e
                        > zmienił na taki bardziej "identyczny" jak u innych,

Nie wiem co rozumiesz przez zmiany w przyrodzie - ale genetycznej zmiany u
                        siebie nie zauważyłem.
                        Istnieje za to i nie budzi to niczyich wątpliwości - efekt Eureki. Nagłe
                        olśnienie i zrozumienie rzeczywistości. Newton doswiadczył tego z jabłkiem. Ja z
                        czereśnią (ponoć lipą)Komorowskiego...

> Mógłbyś chociaż dla przyzwoitości zmienić nicka.
                        Zmienie go jak ty dla przyzwoitosci zmienisz forum. Głupie oczekiwania...

Rozczarowany jestem Komorowskim i platformą. Zrozumiałem jak pusta jest ta
                        partia, jej program - którego dzis przed sądem będzie wypierac sie jego autor -
                        Komorowski...
                        Masz wątpliwosci jeszcze?
                        • ploniekocica Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:21
                          Dwa razy ten sam post?

Nie mam wątpliwości w kwestii tego, co o tym myśleć.
                          Można zmienić poglądy polityczne nawet bardzo nagle, ale naśmiewanie się z
                          Kaczyńskiego, a trzy dni później peany uwielbieńcze to jest Paranoja i
                          Schizofrenia, a nie zmiana poglądów.
                          • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:29
                            Ja nie krzeszę uwielbienia dla Kaczynskiego - jedynie krytyke Komorowskiego. Mam
                            swiadomosc, ze mozesz tego nie rozumiec, wiec zostawie cie z twoim problemem.
                            Nie jestem i nie zamierzam byc twoim psychiatrą.

Schizofrenia i Paranoja to postawa Twojego nowego idola, CImoszewicza, który
                            poparł Twojego boga KOmorowskiego. Twarz, lider lewicy - wali dzis w twarz
                            lidera SLD Napieralskiego...
                            PO napluła Cimoszewiczowi w twarz - dzis Włodzja cieszy sie ze deszcz pada...
                            Itp - itd.

Ja tylko obnażam fakty, które widze i rozumiem. Ty jeszcze nie...
                            • ploniekocica Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:33
                              To nie jest krytyka rozczarowanego to jest hehehehe bagiennego tylko innymi słowy
                              Nie mam i/doli politycznych i nie uderzaj w tani patos pisowski, bardzo Cie
                              proszę, bo się coraz bardziej w moich oczach kompromitujesz.

koniec tematu. Pozdrowienia serdeczne.
                              • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:44
                                ploniekocica napisała:

> To nie jest krytyka rozczarowanego to jest hehehehe bagiennego
                                Nieumiejętnie mnie próbujesz zeswatac z pis.
                                stare wyswiechtane metody.
                                nieskuteczne.
                                Jestem rozczarowany -cholernie rozczarowany i daje temu wyraz. Staram sie
                                krytycznie podchodzic do bałamutnych Panów spod flagi PO. Obnażam ich strach i
                                widmo porażki. Cimoszewicz dzis to potwierdza. Strach.

> Nie mam i/doli politycznych i nie uderzaj w tani patos pisowski, bardzo Cie
                                > proszę, bo się coraz bardziej w moich oczach kompromitujesz.

Kompromitacja to pojęcie zawłaszczone przez Komorowskiego - nie łącz mnie z nim
                                prosze. Własnie staram sie uciec od niego jak najdalej.
                                • ploniekocica Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:56
                                  No i właśnie typowo pisowski język i argumentacja - ja o Tobie, Ty o Komorowskim.
                                  I po co brniesz w to dalej?
                                  • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 13:04
                                    ploniekocica napisała:

> No i właśnie typowo pisowski język i argumentacja - ja o Tobie, Ty o Komorowski
                                    > m.
                                    > I po co brniesz w to dalej?

Ja ci pokazuje księzyc- ty patrzysz na mój palec...
                                    Dlatego nie rozumiesz.
                                    Ja sie nie zmieniłem. Chce Ci pokazac, bo jestes inteligentna, ze jednym z
                                    powodów, dla których jestem krytyczny wobec PO to Komorowski.

Czy sie wyprzesz swoich idoli po trzykroć, czy nie- i tak kazdy wie jak bardzo
                                    jestes zapatrzona w "sympatycznych, pozytywnych, szczęsliwych" bałamutów i kłamców.
                                    • ploniekocica Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 13:10
                                      Ale widzisz ja rozumiem Twoje rozczarowanie Komorowskim, ale rozczarowanie
                                      rozczarowaniem, a pisowski język i pisowska argumentacja, która na Cie spłynęła
                                      z dnia na dzień to nie jest naturalny skutek rozczarowania.
                                      Widzisz ja rozumiem tych, którym się podoba program polityczny Kaczyńskiego, ale
                                      nijak nie rozumiem wmawiania ludziom, że jest wysokim blondynem, singlem z
                                      wyboru o porażającej inteligencji.
                                      • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 13:21
                                        ploniekocica napisała:

> Ale widzisz ja rozumiem Twoje rozczarowanie Komorowskim, ale rozczarowanie
                                        > rozczarowaniem, a pisowski język i pisowska argumentacja, która na Cie spłynęła
                                        > z dnia na dzień to nie jest naturalny skutek rozczarowania.
                                        > Widzisz ja rozumiem tych, którym się podoba program polityczny Kaczyńskiego, al
                                        > e
                                        > nijak nie rozumiem wmawiania ludziom, że jest wysokim blondynem, singlem z
                                        > wyboru o porażającej inteligencji.
                                        >
                                        ;)
                                        Ale ja nie twierdze że Komorowski jest czarny (choc mówił cos o długiej
                                        kiełbasie;)) czy górnikiem, bo by gazu koparką nie chciał wydobywac.

Żona Komorowksiego jest fajną babką, w młodości nawet piękną. Czas płynie, ale
                                        krew mnie zalewa gdy ktos w "debacie" używa argumentów ad personam. Mnie w
                                        komorowskim irytuje nie jego fizyczność, ale mentalność. Mentalnosć
                                        platformiana. To klocek w większej układance.
                                        Czy kazdy kto uzyje słowa układ jest fanem Ziobry? Nie.
                                        Uzywam tych argumentów któe cos obrazuja. Chcesz mi dokleić "gębę" pisiora. Co
                                        nie oznacza ze nim jestem, a oznaczac bedzie tyle, ze tobie sie tak bedzie
                                        wydawac. Wkurzył mnie kameleon cimoszewicz i emocjonalnie zareagowałem, czego
                                        zwyklenie robiłem.

• ploniekocica Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 13:25
                                          A osiem dni temu tego układu nie było? Jak stawałeś ze mną tam, gdzie stoi
                                          Bartoszewski?
                                          Kurczę, chłopie, już nic nie pisz, proszę Cię.
                                          Bądź sobie kim chcesz, ale w tym kawałku Twojej nagłej przemiany zamilknij. Bo
                                          jedynym jej logicznym wytłumaczeniem jest jakieś objawienie z nieba i głosy z
                                          zaświatów.
                                          • dramateusz Żal ci tyłek sciska ze po traci. I słusznie. 15.06.10, 13:44
                                            Po pierwsze: nie będziesz mi mówic co mam robic.
                                            Jesli czegos nie rozumiesz-to poczytaj na wikipedii. Twoj idol tak robi.

Po drugie: głosy z zaswiatów to słysza może moherowe babcie. Nie wiem. Nie znam.
                                            Nie spałem.
                                            Mówiłem Ci ze nie masz śladu umiejętnosci nakreslania profili psychologicznych i
                                            wciąż ci to nie wychodzi.
                                            Absolutnie twój mały swiat zamyka sie wokół świnskiego ryja Palikota i jego
                                            gumowego miękkiego penisa. I tam pozostan. Tam twoje miejsce.
                                            • ploniekocica Re: Żal ci tyłek sciska ze po traci. I słusznie. 15.06.10, 13:50
                                              No i się pokazałeś w tym poście w całej swej rozciągłości. Razem toposem
                                              tyłka, świńskiego ryja i penisa.

Jak się nie ma argumentów to się wali palikotem, prawda?

Niech Ci PiS dobrze płaci, a niebiosa wybaczą :)))
                                              Pozdrawiam serdecznie
                                              • dramateusz Re: Żal ci tyłek sciska ze po traci. I słusznie. 15.06.10, 13:55
                                                ploniekocica napisała:

> No i się pokazałeś w tym poście w całej swej rozciągłości. Razem toposem
                                                > tyłka, świńskiego ryja i penisa.

> Jak się nie ma argumentów to się wali palikotem, prawda?
                                                >
                                                DO niego jest Ci wyjątkowo blisko, prawda?

> Niech Ci PiS dobrze płaci, a niebiosa wybaczą :)))

O niebiosa sie nie martw. Nie trafisz tam.
                                                • ploniekocica Re: Żal ci tyłek sciska ze po traci. I słusznie. 15.06.10, 13:57
                                                  :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                                • trevik Strach i widmo porazki ???? 15.06.10, 13:03
                                  Wyluzuj...

Pewnie, ze wygrana Kaczynskiego jest realna, ale odpowiedz sobie lepiej
                                  dlaczego?
                                  Dlatego, ze Komorowski jest niezaradny? Serio? Na tle np. niezaradnosci
                                  Lecha Kaczynskiego? Brata duchownego i nie tylko obecnego "nr2"?
                                  Wolne zarty. Czy tez moze Jaroslaw jest zaradny? hehehehe - odpowiem
                                  stylem Witolda, pozwolisz.

Czy dlatego, ze popelnia Komora jakies straszne lapsusy popelnia? Walesa
                                  go bil na glowe, Lech Kaczynski nie gorszy a i Jaroslaw ma ladna kolekcje
                                  na koncie.

Czy tez moze dlatego, ze oskarza sie go o to, ze ludzie WSI za nim stoja?
                                  Dowodow tylko brak, g*wnem mozna jednak rzucic - cos sie zawsze przyklei.
                                  Taki Kwachu w konkurencji o ilosc i jakosc tych oskarzen wygrywal z nim i
                                  tak w cuglach. I last, but not least: Jarek Kaczynski ordynarnie
                                  wykorzystal kontrole nad CBA do rozprawiania sie z przeciwnikami - nie
                                  brzydzi Cie to? Nie mowimy o komunie, ktora owszem, swoje swinie miala,
                                  ale tez mniejsze mozliwosci ogolnie dla ludzi i wspolpraca ze sluzbami
                                  dawala cos, co trudno bylo miec inaczej. Jak nazwiesz jednak dzis uzywanie
                                  sluzb do tych celow? Inne mozliwosci sa, swinic sie nie trzeba.

Takze szanse i slupki dzis nie tak nalezy tlumaczyc... dzisiejsze szanse
                                  Jaroslawa Kaczynskiego to trumienki, znicze i krypty dzialajace na
                                  rozhisteryzowany elektorat - tyle w temacie. Aby to wiedziec wystarczy
                                  odrobina dystansu do polityki - tego dystansu, ktory to niby niektorzy
                                  prezentuja a g*wno go widac.

Towarzystwo spod bandery PO pewnie zdruzgotane, ze znicze zalatwily stolek
                                  prezydenta spadkobiercy najwiekszego politycznego nieudacznika i luzera w
                                  calej historii elekcyjnych prezydentow IIIRP.

Rozpaczac nie bede, jak wygra JK - ten kraj nie od dzis jest ustawiany
                                  przez ciemnote a gdyby z tego powodu plakac to wycie placzek nad Polska
                                  trwaloby juz kilkaset lat,

T.
                        • boryska1 Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 13:04
                          dramateusz napisał:

> Rozczarowany jestem Komorowskim i platformą. Zrozumiałem jak pusta jest ta
                          > partia, jej program - którego dzis przed sądem będzie wypierac sie jego autor -
                          > Komorowski...
                          > Masz wątpliwosci jeszcze?

i twoja sprawa po co stale się powtarzasz po co się chwalić i pisać o sobie ale
                          to twój wybór
                          • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 13:07
                            przed chwila w innym poscie twoja kolezanka miała pretensje ze nie chce pisac o
                            sobie tylko o komorowskim. Ustalcie współną wersje i napiszcie co "kolektywnie".
                            Jak cimoszewicz i komorowski.
                    • lepkie.lapki Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:27
                      dramateusz napisał:

> Do tej pory byłem raczej zwolennikiem PO. Teraz jestem zagorzałym jej przeciwni
                      > kiem.

To tak jak autorka wątku, tak a propos. Ładnieście się zgrali.
                      • dramateusz Re: Otworzyłem oczy! 15.06.10, 12:48
                        lepkie.lapki napisał:

> dramateusz napisał:
                        >
                        > > Do tej pory byłem raczej zwolennikiem PO. Teraz jestem zagorzałym jej prz
                        > eciwni
                        > > kiem.
                        >
                        > To tak jak autorka wątku, tak a propos. Ładnieście się zgrali.
                        >
                        To potwierdza skąd sondaże pokazują spadające, wróć! pikujące na łeb na szyje
                        poparcie dla Foresta Gumpa Komorowskiego.
                        By Twój strach miał sie czym żywić: Komorowski obnaża swoją impotencję
                        intelektualną sam, nieprowokowany. Takiego cudu nie było od czasów Gabriela
                        Janowskiego. Tyle że wówczas ktoś mu sypnąl prochy. Komorowski robi to na
                        trzeźwo. I ludzie to widzą.
                    • sclavus Raczej... 15.06.10, 13:24
                      jesteś wtórnym ślepcem...
                      płonie_kocica ma rację... sam, pewnego dnia, długo sprawdzałem, czy
                      w nicku dramateusz nie ma jakiegoś podstępu...
                      • dramateusz Re: Raczej... 15.06.10, 13:47
                        sclavus napisał:

> jesteś wtórnym ślepcem...
                        > płonie_kocica ma rację... sam, pewnego dnia, długo sprawdzałem, czy
                        > w nicku dramateusz nie ma jakiegoś podstępu...
                        >
                        No i widzsz - nie ma.
                        O ile wtórna slepota dopadła Cimoszewicza, nowego przyjaciela PO, lub choćby
                        Tuska, który rzekomo walczył z PRLską władzą, to juz w '92 pił wódeczke z
                        komuszkami agentami po tym jak Olszewskiego pogonili.

Masz mleko pod nosem i szukasz podstępu w nickach. Otwórz oczy i spojrzyj na
                        prawdziwy swiat - nie bity w komputerku- jestszansa ze zobaczysz prawdziwe
                        słońce. Nie tylko to"Peru"...

• normalnyczlowiek1 Kartoteki prowadzisz? Nie lepiej z argumentami 15.06.10, 11:32
                    ploniekocica napisała: niedawno tak do 7 czerwca tego roku stałeś z własnej
                    woli tam gdzie Zomo i Bartoszewski i byłeś walczącym antypisowcem.

---> podejmować polemikę a nie z osobami?
                    • ploniekocica Re: Kartoteki prowadzisz? Nie lepiej z argumentam 15.06.10, 11:35
                      Argumentów w jego wypowiedzi nie było żadnych, a ja mam dowód na to, że PiSowi
                      na tym forum zależy. Dla mnie to straszliwie zabawne jest po prostu :))))))
                      • dramateusz Re: Kartoteki prowadzisz? Nie lepiej z argumentam 15.06.10, 12:16
                        ploniekocica napisała:

> Argumentów w jego wypowiedzi nie było żadnych, a ja mam dowód na to, że PiSowi
                        > na tym forum zależy. Dla mnie to straszliwie zabawne jest po prostu :))))))

Rozumiem, ze wciskanie mnie w ramiona PiS - to takie odreagowanie, gdy Kaczynski
                        nie chciał rozmawiac z pomagierem Tuskiem, tylko z jego szefem - Kwasniewskim?

Jesli daje Ci to satysfakcje, to rozumiem Twoje niewielkie oczekiwania.
                        "Zbudujmy polskę optymistyczną, szczęsliwą, pozytywną"..."a my będziemy sobie
                        dalej kręcić lody" -taktyka rodem zza Buga. Dac ludziom duzo i taniej wódki:
                        naród pijany łatwiej sterowac i mniej sie rzuca.

Nie stałem sie pisowcem. Stałem sie krytyczny wobec PO. Moze to dla Ciebie
                        prawie to samo. Ale pamiętaj: PRAWIE czyni wielką różnicę.
                        • ploniekocica Re: Kartoteki prowadzisz? Nie lepiej z argumentam 15.06.10, 12:29
                          Przedstawiłam profil "psychologiczny" profesor Staniszkis, a Ty walisz
                          argumentem - to Tusk i Komorowski tak mają.
                          Nie jestem bezkrytyczną wielbicielka Tuska i Komorowskiego, mają wiele wad, ale
                          to są kompletnie inne osoby emocjonalnie niż Staniszkis. To nie są argumenty. To
                          są słowne przepychanki na poziomie dzieci w piaskownicy. Bardzo
                          charakterystyczne dla dzieci z PiS. Szkoda, że nie wyjechałeś jeszcze z
                          argumentem o tuszy pani Komorowskiej, bo to jest ten sam typ argumentacji.

A słownictwo "kręcić lody", "pomagier" w tydzień po peanach pochwalnych na
                          cześć Bartoszewskiego to wynik zmiany poglądów? Żartujesz chyba? Mogę się jutro
                          straszliwie rozczarować w stosunku do każdego, ale nigdy nie będę używać języka
                          taniec gomółkowskiej propagandy, jak Ty to nagle zacząłeś robić.

• dramateusz Re: Kartoteki prowadzisz? Nie lepiej z argumentam 15.06.10, 13:14
                            ploniekocica napisała:

> Przedstawiłam profil "psychologiczny" profesor Staniszkis, a Ty walisz
                            > argumentem - to Tusk i Komorowski tak mają.
                            WIec ja uznałem, ze ten profil który nieumiejętnie nakresliłas pasuje do tych panów.

> Nie jestem bezkrytyczną wielbicielka Tuska i Komorowskiego, mają wiele wad, ale
                            > to są kompletnie inne osoby emocjonalnie niż Staniszkis. To nie są argumenty.
                            Ja nie jestem fanem pani Jadzi. Powiem wiecej - lubie ją wtedy gdy milczy.

> To
                            > są słowne przepychanki na poziomie dzieci w piaskownicy. Bardzo
                            > charakterystyczne dla dzieci z PiS. Szkoda, że nie wyjechałeś jeszcze z
                            > argumentem o tuszy pani Komorowskiej, bo to jest ten sam typ argumentacji.
                            Widzisz mnie obok hehehehe i witka z bagie"hehehehe"...
                            i spodziewasz sie ze jestem dzieckiem.
                            To potwierdza twoją nieumiejętnosć oceny psychologicznej i nakreslania takowych
                            profili.
                            ALe nie mam CI za złe, bo sam przedtem równie nieumiejtnie to robiłem.

>
                            > A słownictwo "kręcić lody", "pomagier" w tydzień po peanach pochwalnych na
                            > cześć Bartoszewskiego to wynik zmiany poglądów? Żartujesz chyba?
                            Nie - to przejaw żalu wobec sytuacji politycznej,a własciwie "zapolitycznej",
                            tam gdzie jest "ciszej" i oczy nie widzą. (nie napisze Ci tu o cmentarzach i
                            innych). Ale kręcenie lodów ma miejsce.
                            I to mnie boli.
                            > Mogę się jutro
                            > straszliwie rozczarować w stosunku do każdego, ale nigdy nie będę używać języka
                            > taniec gomółkowskiej propagandy, jak Ty to nagle zacząłeś robić.
                            >
                            Ale mam prosbe-nie rozczulaj sie tu na forum na "formą" a skup sie na tresci.
                            Wtedy zaczniesz rozumiec.

• sclavus Widać... 15.06.10, 13:19
              znudziła jej się ta niezależność...
              Bardzo, jej się znudziła...
              Albo jej odbiło... choć właśnie to jest mało prawdopodobne.
          • sas125 Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 11:44
            Przecież ona jest właśnie żołnierzem PISu czy ona zapisal sie do PISu
            co za kretynskie uwagi i pytania rodem z czasow gdy tylko byla jedenie sluszna
            pzpr in jej zydokomunistyczne zaplecze
            komuna jest jak syf przechodzi z pokolenia na pokolenie
        • trevik O/T 15.06.10, 09:36
          > Mnie też tu na tym forum przypisują pisowi

Gdybys jeszcze pozytywnie przedstawiala swoje opinie i zachowala troche
          dystansu efekt pewnie bylby odmienny a tak jakos wychodzi, ze od witolda,
          czy normalnego rozni Cie tylko jakosc jezyka,

T.
      • poddanywujasama Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:08
        Pani profesor do pisu nalezy juz dawno. Nie maja tu znaczenia jej przekonania
        polityczne.Jest po tzw. przezyciach czyli kilku nieudanych
        malzenstwach....pewnikiem na stare lata zakochala sie w Kaczusiu.
        A jak wiadomo i udowodnil to niedawno prezio, przezycia moga czlowieka bardzo i
        to bardzo zmienic.Co prawda zmiana trwala tylko tydzien, ale byla to zmiana.
        Stad jej nagla milosc do pisu.
    • sawa.com PS. 15.06.10, 09:16
      To wszystko miało miejsce wczoraj w sympatyzującej z PO stacji tvn w programie
      Teraz My.
    • man_sapiens Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:16
      Mylisz odwagę z głupotą
      • pisubek [...] 15.06.10, 09:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • bagatella Zapomniala sie pochwalis, gdzie z Jaro pracowali 15.06.10, 09:26
          razem w jednej 'fabryce' kadr PRLu w Bialymstoku.
          A to laczy po wsze czasy:)
        • sawa.com Odezwał się smarkacz 15.06.10, 09:29
          pisubek napisała:

> wszystkiego pochwalila sie, kiedy zrobila doktorat i habiliacje. Dno!

Pewnie dla ciebie doktorat i habilitacja jest odległa jak księzyc i gwiazdy.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Odezwał się smarkacz 15.06.10, 09:35
            Po Lechu Kaczyńskim było widać, że doktorat i habilitacja nie
            wykorzenią z człowieka wrodzonego chamstwa i prostactwa. podobny
            przypadek jest z babcią Jadzią.
    • normalnyczlowiek1 Palikot przyznał się,że był esbeckim kapusiem! 15.06.10, 09:27
      sawa.com napisała: Odważna Staniszkis stanęła w szranki z Palikotem cynikiem, nihilistą i błaznem.

---> Z jego wszystkich wypowiedzi wynika, że ludzi którzy nie byli internowani, którzy nie siedzieli w więzieniu, uważa za tchórzy, że należało - zamiast próbować nie dać się zamknąć, jak choćby Frasyniuk - wyjść na ulicę i krzyczeć: Przyjeżdżajcie po mnieee!!! Ciekawe zresztą, jak Władysław Frasyniuk potraktuje Palikota, który w takim razie i jego uważa za tchórza.
      Palikot przyznał się, że siedział w więzieniu - a jak wiadomo SB często do więzień wstawiała na jakiś czas swoich, by ci spróbowali zaprzyjaźnić się z opozycjonistami i wyciągnęli interesujące informacje.
      • ayran z powyższego kretyńskiego wpisu... 15.06.10, 09:30
        ... wynika tylko jedno: że osobnik podpisujący się jako "jedyny
        normalny" z pewnością nie był ani internowany, ani zatrzymany. I
        pewnie dlatego tak gardłuje za Jarkiem.
        • normalnyczlowiek1 Kretyńska była wypowiedź Palikota a nie mój 15.06.10, 09:38
          ayran napisał: z powyższego kretyńskiego wpisu...

---> komentarz. Zamiast "o murzynach" spróbuj obalić moją tezę ... czy aż tak
          bardzo jesteś "oświecony", że nie potrafisz, bo "za proste"? :)
          Powtórzę: Wskaż, w którym miejscu powiedziałem nieprawdę i w którym wyciągnąłem
          błędny, nielogiczny wniosek!
          Chyba że wolisz pozostać Cienkim Bolkiem...
          • ayran Re: Kretyńska była wypowiedź Palikota a nie mój 15.06.10, 09:46
            Wypowiedzi Palikota nie słyszałem, a twojej jej streszczenie nie
            jest wiarygodne. Natomiast wyprowadzanie wnioski - bez watpienia
            kretyńskie i świadczące zarówno o poziomie twojej inteligencji, jak
            i o tym, że nigdy pozbawiony wolności nie byłeś, zatem - wzorem
            Jarosława - szukasz sposobu deprecjonowania tych, którzy byli, po to
            by się dowartościować.
            • pis_na_pis Re: Kretyńska była wypowiedź Palikota a nie mój 15.06.10, 10:11
              ayran napisał:

> Wypowiedzi Palikota nie słyszałem,

www.tvn24.pl/0,1660727,0,1,pan-jest-anachronicznym-frajerem--atrapa--pana-nie-ma,wiadomosc.html
          • pis_na_pis Re: Kretyńska była wypowiedź Palikota a nie mój 15.06.10, 10:10
            normalnyczlowiek1 napisał:

> ayran napisał: z powyższego kretyńskiego wpisu...
            >
            > ---> komentarz. Zamiast "o murzynach" spróbuj obalić moją tezę ...
            czy aż t
            > ak
            > bardzo jesteś "oświecony", że nie potrafisz, bo "za proste"? :)
            > Powtórzę: Wskaż, w którym miejscu powiedziałem nieprawdę i w którym
            wyciągnąłem
            > błędny, nielogiczny wniosek!
            > Chyba że wolisz pozostać Cienkim Bolkiem...
            >

Cala twoja poprzednia wypowiedz jest nieprawdziwa. O logice wole nic
            nie mowic.
            Ustosunkowales sie :( do wypowiedzi P. bez uwzglednienia wypowiedzi
            babci. Takie cos nazywam manipulacja. O pomowieniach w twoim poscie
            tez wole nie wspominac.
            • normalnyczlowiek1 Cienkie Bolki,jak ayran i trevikPOddali walkowerem 15.06.10, 10:29
              pis_na_pis napisała: Cala twoja poprzednia wypowiedz jest nieprawdziwa. O
              logice wole nic nie mowic.

---> a ty, widzę, walczysz? :)
              Może najpierw sobie obejrzyj fragmenty lub przeczytaj:
              Tekst linka
              i później "pogadamy".
              Palikot uznał Kaczyńskiego za tchórza na podstawie tego, że ten nie siedział w
              więzieniu. Skoro Frasyniuka wtedy nie złapali, to też i jego uważa za tchórza?
              Nie podał innych kryteriów!
              Natomiast co do tego, że SB wsadza swoich ludzi i do więzień i do innych miejsc,
              w tym do miejsc internowania, chyba nikt nie ma wątpliwości - to normalna
              praktyka służb. Nienormalni jedynie są tacy, którzy - jak Palikot - na to się godzą.
              • ayran Re: Cienkie Bolki,jak ayran i trevikPOddali walko 15.06.10, 10:46
                jak na razie to ty, jak na pisiackiego pyskacza przystało,
                podkuliłeś ogon i nie odpowiedziałeś na mój wpis:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,112912529,112914286,Re_Kretynska_byla_wypowiedz_Palikota_a_nie_moj.html

• normalnyczlowiek1 Na stronie TVN24 masz "źródło" na ten temat. 15.06.10, 11:10
                  ayran napisał: podkuliłeś ogon i nie odpowiedziałeś na mój wpis:

---> Wystarczy, że na chwilę tam zaglądniesz i już argument, że nie znasz
                  wypowiedzi Palikota, zniknie. W poscie obok wytłumaczyłem wszystko jasno i
                  przejrzyście. Po co powtarzać?
                  • ayran Re: Na stronie TVN24 masz "źródło" na ten temat. 15.06.10, 11:26
                    Jasne i przejrzyste jest tylko to, że twoje streszczenie ma się
                    nijak do wypowiedzi Palikota, co - znając twoją tutejszą twórczość -
                    nie dziwi.
                    • normalnyczlowiek1 Nie relatywizuj!Przestało być trendy! 15.06.10, 12:43
                      ayran napisał: twoje streszczenie ma się nijak do wypowiedzi Palikota

---> W którym fragmencie ma się nijak?
                      No, ale skoro potrzebujesz "łopatą", to proszę bardzo:
                      Wyobraź sobie, że powiedziałem jedno słowo: "Palikot". Po tym słowie postawiłem
                      KROPKĘ (powtarzam: kropkę!!!)A teraz mówię dalej: "Kretyn, szmata, zdrajca".
                      Ponownie stawiam KROPKĘ!
                      No i teraz powiedz, czy ta druga część "wypowiedzi" ma coś wspólnego z pierwszą,
                      czy też nie?
                      Jak sobie odpowiesz, to powróć do stosownego fragmentu wypowiedzi Palikota.
                      • ayran Re: Nie relatywizuj!Przestało być trendy! 15.06.10, 12:57
                        Ale bekot. Naprawdę oczekujesz dyskusji po takim wpisie?
                • simera16 Re: Cienkie Bolki,jak ayran i trevikPOddali walko 15.06.10, 11:12
                  ayran napisał:

> jak na razie to ty, jak na pisiackiego pyskacza przystało,
                  > podkuliłeś ogon i nie odpowiedziałeś na mój wpis:
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/w,28,112912529,112914286,Re_Kretynska_byla_wypowiedz_Palikota_a_nie_moj.html
                  >

Na moją ripostę również nie...Normals to cienias...Jeśli nie podeślą mu z KC PiS
                  linków i gotowych postów, to leży...Na jego forumową twórczość, pracuje cały
                  sztab...Zero własnych przemyśleń i opinii...Jego argumentacja to cytaty z innych
                  osób lub inwektywy...
              • trevik Kwestia techniczna... 15.06.10, 10:56
                Chcac podyskutowac na temat spraw krajowych na tym forum czytam wiele
                glupot - nieuniknione.

Moge oswiadczyc, ze da sie czytac (nie bez wstretu) witolda, da sie czytac
                takich manipulantow czystej wody jak sawa, da sie przeczytac kecawa, ale
                ciebie, z powodu najbardziej beznadziejnego formatowania tekstu
                odpowiedzi czytac sie nie da
                .
                Tak wiec daruj, ze nic w temacie,

T.
      • simera16 Re: Palikot przyznał się,że był esbeckim kapusiem 15.06.10, 10:16
        >
        > ---> Z jego wszystkich wypowiedzi wynika, że ludzi którzy nie byli inter
        > nowani, którzy nie siedzieli w więzieniu, uważa za tchórzy
        , że należało - z
        > amiast próbować nie dać się zamknąć, jak choćby Frasyniuk - wyjść na ulicę i kr
        > zyczeć: Przyjeżdżajcie po mnieee!!! Ciekawe zresztą, jak Władysław Frasyniuk
        > potraktuje Palikota, który w takim razie i jego uważa za tchórza.

> Palikot przyznał się, że siedział w więzieniu - a jak wiadomo SB często do w
        > ięzień wstawiała na jakiś czas swoich
        , by ci spróbowali zaprzyjaźnić się z
        > opozycjonistami i wyciągnęli interesujące informacje.
        >

Normalny(?)... Frasyniuk nie siedział, bo się ukrywał i nie była to willa
        darowana przez komunistów, ani też mamusi spódnica...Nie wiem czy potrafisz
        dostrzec w tym subtelna różnicę...SB miało lepsze sposoby wyciągania
        informacji...Np. tajemnica spowiedzi nie zawsze była tajemnicą...Często nagrodą
        był pączek, a i lojalki podpisywać nie musiałeś...Ba, powiem więcej; Za taką
        obstrukcję w stosunku do komunistycznej władzy nawet przez kolegium orzekające w
        ramach kodeksu wykroczeń nie byłeś karany...
        • normalnyczlowiek1 Sugerujesz,że Palikot przebierał się za księdza??? 15.06.10, 10:37
          simera16 napisał: SB miało lepsze sposoby wyciągania
          informacji... Np. tajemnica spowiedzi nie zawsze była tajemnicą...

> Frasyniuk nie siedział, bo się ukrywał i nie była to willa

---> Frasyniuk ukrywał się i w willach i w innych domach ...
          Sposobów na wyprowadzenie esbecji w pole, było dość dużo...
          • simera16 Jedyna sugestia, to taka.... 15.06.10, 10:45
            >
            > ---> Frasyniuk ukrywał się i w willach i w innych domach ...
            > Sposobów na wyprowadzenie esbecji w pole, było dość dużo...
            >
            ...że temat sprowadzasz do absurdu nie mając nic do powiedzenia...Czyżby jednym
            z tych sposobów było dekowanie się u mamusi...? Normalny(?)...nie pogrążaj
            się...A co do bezkarnej odmowy podpisania lojalki i pączka, to co mi
            napiszesz...polecisz znaleźć mi linka, czy poślesz jedną z twoich licznych
            "wiązanek" pod moim adresem...?
            • ploniekocica Re: Jedyna sugestia, to taka.... 15.06.10, 10:52
              Jasne, jasne.Najlepszym sposobem na ukrywanie się przed ubecją był stały pobyt w
              miejscu zameldowania. Na pewno żaden ubek nigdy nie wpadłby na to, żeby szukać
              ukrywającego się bohatera pod adresem z dowodu i biura meldunkowego. Po prostu
              majstersztyk konspiracji!

"Więcej Osmańczyka, mniej Grottgera
              I wszystko będzie cacy.
              To bardzo łatwo jest umierać,
              żyć trudniej - rzekł Horacy."
        • staaary Re: Palikot przyznał się,że był esbeckim kapusiem 15.06.10, 14:53
          > Normalny(?)... Frasyniuk nie siedział, bo się ukrywał i nie była to willa
          > darowana przez komunistów, ani też mamusi spódnica...Nie wiem czy potrafisz
          > dostrzec w tym subtelna różnicę...SB miało lepsze sposoby wyciągania
          > informacji...Np. tajemnica spowiedzi nie zawsze była tajemnicą...Często nagrodą
          > był pączek, a i lojalki podpisywać nie musiałeś...Ba, powiem więcej; Za taką
          > obstrukcję w stosunku do komunistycznej władzy nawet przez kolegium orzekające
          > w
          > ramach kodeksu wykroczeń nie byłeś karany...

Chciałbym bardzo gorąco zaprotestować przeciwko tego typu sugestiom.
          Pan Jarosław Kaczyński wraz kotem Busiem już 14 grudnia chciał utworzyć oddział
          partyzancki w parku Żeromskiego. Oddział działający codziennie, z wyjątkiem
          sobót i niedziel, od 10 do 18 z przerwą na obiad. Niestety cieć mu powiedział,
          że zamykają o 17. Ale było blisko.
    • obraza.uczuc.religijnych Jadźkowe i Jarkowe slogany to nie są argumenty 15.06.10, 09:29
      za Jarosląwem. ja też mogę sobie powiedzieć, że Boguś Ziętek
      dostrzega wyzwania i niebezpieczeństwa jakie stoją przed Polską.
      Tyle mojego gadania co i jadźkowego.
    • allspice Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:32
      Zmienia stacje telewizyjne,jak rekawiczki i głosi swoje znane,
      pełne uwielbienia frazesy na temat Kaczyńskiego.Czy p.profesor
      nie powinna skorzystać z porady dobrego lekarza i dać sobie spokój?
      • normalnyczlowiek1 Ona używa argumentów a Bartoszewski tylko pluje 15.06.10, 09:41
        allspice napisała: Czy p.profesor nie powinna skorzystać z porady dobrego
        lekarza i dać sobie spokój?

---> z nienawiści do Polaków a z miłości do komuchów. To jemu doradź wizytę u
        lekarza - skoro tak się martwisz o staruszków!
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Ona używa argumentów a Bartoszewski tylko plu 15.06.10, 09:53
          Ona nie używa argumentów.
    • lepkie.lapki Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:37
      sawa.com napisała:

> sztuczek kiksbokserskich

A to nawet ładne, ale podejrzewam, że napisało ci się przez pomyłkę.
    • haen1950 Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 09:40
      Dla mnie poglądy pani profesor bardzo się wyjaśniły gdy pokazano,
      kto jej do młodej główki wkładał swoje prawdy. Skorupka nasiąkła i
      nie wyparowało.

Papcio był czynnym (takim z pałą) narodowcem przed wojną. Nawet się
      za to u komuny przesiedział, co dzisiaj prestiżu dodało.

Od tej pory na jej fanaberie nie zwracam większej uwagi.

• sodoma4 Atrapa z Biłgoraju... 15.06.10, 10:08
      nieudacznik w życiu prywatnym – rozwody, długi itp.
      Jedyny ratunek dla Palikota to kredyty PO w zamian
      za wierne oddanie i robienie z siebie błazna.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Atrapa z Biłgoraju... 15.06.10, 10:20
        Czyli Palikot to taki Przemek Gosiewski.
    • zgred-zisko Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:27
      Gdyby ten Palikot należał do PiS-u to nosilibyście go na rękach.
      Przypominam, że kiedyś Niesiołowski był posłem za rządów AWS. Język
      miał wtedy jak brzytwa moczona z zajzajerze, na SLD nie pozostawiał
      suchej nitki. I co oburzaliście się? Nie! Dostawał od prawicy brawa na
      stojąco!
    • ploniekocica Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:29
      Bardzo dla mnie interesujące jest to, że od Bartoszewski, Niesiołowski, Kutz ,
      Wajda wyzywani są od najgorszych, obrzucani błotem i nawet dostają groźby za
      różnych "hodowców" i tym podobne, a wrzaski o "atrapach", "sklerozach" i
      "anachronicznych frajerach" są poczytywane za wyraz odwagi i patriotyzmu.
      To jest absolutny szczyt obłudy.
      • sodoma4 Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:32
        ploniekocica napisała:

> Bardzo dla mnie interesujące jest to, że od Bartoszewski,
        > Niesiołowski, Kutz, Wajda wyzywani są od najgorszych, obrzucani
        > błotem i nawet dostają groźby za różnych "hodowców" i tym podobne,
        > a wrzaski o "atrapach", "sklerozach" i "anachronicznych frajerach"
        > są poczytywane za wyraz odwagi i patriotyzmu.
        > To jest absolutny szczyt obłudy.
        >
        Tak to jest absolutny szczyt obłudy!!!
        Niesiołowski o PO - "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen
        hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w
        żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo
        to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach.
        To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są
        partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi
        ludzie"

bronislaw-bartoszewski.blog.onet.pl/Obluda-Stefana-Niesiolowskiego,2,ID321843310,n
        • ploniekocica Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:34
          a nie to jest dowód na to, że Niesiolowski miał zawsze niewyparzony język oraz
          na to, że tylko krowy nie zmieniają poglądów :)

Gdyba nadal takie rzeczy mówił o PO byłby pisim bohaterem!
          To jest szczyt najgorszej hipokryzji
          • sodoma4 Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:51
            ploniekocica napisała:

> a nie to jest dowód na to, że Niesiolowski miał zawsze
            > niewyparzony język oraz na to, że tylko krowy nie zmieniają
            > poglądów :)
            >
            Pan Bartoszewski wyraźnie napisał o obłudzie Stefana-Niesiolowskiego.
            Czy opinię Bartoszewskiego można tak subiektywnie skwitować
            "tylko krowy nie zmieniają poglądów"
            bronislaw-bartoszewski.blog.onet.pl/Obluda-Stefana-
            Niesiolowskiego,2,ID321843310,n
            • ploniekocica Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:59
              A czy ja muszę być tego samego zdania, co jakiś pan Bronisław B.?
              Chyba żartujesz? dajesz mi linki do jakiegoś blogu jakiegoś pana i to ma być
              dowód na cokolwiek.
              W pięć minut założę bloga i wypiszę elaborat o obłudzie Jadwigi Staniszkis, Jana
              Pospieszalskiego, kogo tylko chcesz.

Ten pa, który jest dla mnie autorytetem, a pisowcy do niego piszą listy, że
              szkoda, iż go Hitler nie zabił ma na imię Władysław i pisze znacznie
              lepiej niż ten bloger od siedmiu boleści.
    • witek.bis Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 10:45
      :-)))))
      No cóż - wszystko wskazuje na to, że ten stary oszust coś tej Jadzi naobiecywał.
      Pamiętajmy, że etat pierwszej damy w dalszym ciągu wakuje. A tak przy okazji -
      Polska to taki dziwny kraj, w którym skandalista, cynik, nihilista i błazen
      tłucze młoteczkiem okularki, natomiast wiekowa i dystyngowana dama nazywa go
      publicznie "anachronicznym frajerem" i bez skrępowania wyznaje, że paczka
      kadzidełek kojarzy jej się w wibratorem.
    • camille_pissarro Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 11:01
      Jaki jest dorobek naukowy Jadwigi Staniszkis a jaki błazna, hucpiarza,
      zadymiarza i czynnego performance'a J.Palikota ?
      Jeśli J.Palikot przynależy do think tank'u PO, to czegóż można się spodziewać po
      tej formacji lub po kandydacie na urząd prezydenta RP ( wszak B.Komorowski i
      J.Palikot to koledzy, to nie kto inny tylko Bronek bronił J.Palikota przed
      usunięciem go z klubu parlamentarnego PO ) , no chyba, ze D.Tusk w sposób
      jednoznaczny i definitywny pozbędzie się tego błazna i wykluczy go z szeregów
      partii, ale jak na razie na to się nie zanosi ...
      • ayran Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 11:13
        No - opowiedz nam, pisiorro, jaki jest dorobek naukowy Jadwigi
        Staniszkis. Która z jej prac najwięcej wniosła do światowej
        soscjologii, w odróżnieniu od dorobku takiuch amatorów jak Sztompka,
        Rychard, czy Domański. No - chętnie się dowiem.
        • camille_pissarro Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:16
          Nic mi nie wiadomo o "światowej soscjologii" może Rychard, Sztompka i Domański w
          niej brylują :-))
          To primo secundo, widzę, że masz problem ze zrozumieniem niezbyt skomplikowanego
          zdania złożonego ;-) porównywałem dorobek J.Staniszkis z tym co osiągnął
          J.Paliokot - zarozumiały dupku...
          • ayran Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:19
            A wiesz w ogóle, kto to taki Sztompka?
            I naprawdę nie potrafisz napisać nic na temat dorobku uwielbianej
            przez się Staniszkis?
            Poza tym, mam podejrzenie, że zrozumienie istoty pojęcia "zdanie
            złożone" jest jeszcze przed tobą.
      • kochamjaktusk Partia, ktora jedzie na populizmie potrzebuje 15.06.10, 12:03
        psycholi typu Palimlota czy Niesiolowskiego.
        Argumentacja w stylu dobro dla narodu, interes polski w ustach elit
        PO nie maja szans powodzenia, dlatego tez trzeba sie uciekac do
        pomocy popolistow w stylu tych panow.
      • lepkie.lapki Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 12:39
        camille_pissarro napisał:

> zadymiarza i czynnego performance'a J.Palikota

Ty jesteś jeden wielki performance naszego tutaj foruma. Łan men szoł i mołst
        waljubul połster.
        • witek.bis Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:19
          Łan men szoł - łan tałzen niks. Moim ulubionym wątkiem tutejszego foruma jest
          ten, w którym nasz nieoceniony Performęs dyskutuje sam ze sobą pod trzema
          różnymi nickami. Prawdziwa uczta dla ducha :-))
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:22
            ożna prosić o linka? Bo moim ulubionym wątkiem tego pseudoerudyty
            jest ten gdzie chwali się że zna parę nazwisk jazzmanów.
            • witek.bis Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:30
              Oczywiście, że można. Nie będę chował takiej perły wyłącznie dla siebie. Ale to
              potrwa, bo będę musiał poszperać trochę w archiwum. :-)
              • ayran Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:37
                Ze swej strony polecam wątek, w którym pisiorro opowiada o swoich
                przewagach polegających na czytaniu "w oryginale" książki, nie
                potrafiąc poprapwnie podać ani tytułu ani nazwiska autora

forum.gazeta.pl/forum/w,28,74595419,,_Strach_Grossa_niewart_mojej_uwagi.html?v=2

• witek.bis Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:46
                  Dzięki, Ayranie :-) "Depth and Glory" Irvina
                  Stone'a. Znakomita książka. Szczególnie w oryginale. :-)))
                  • ayran Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:59
                    Książka jak książka, najważniejsze, że jej bohater stał się
                    wizytówką pisiorra na róznych forrach.
            • witek.bis Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 13:39
              Mam. Tutaj dość gruntownie badałem zjawisko pisiorrowego mnożenia się:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,93028845,93036365,Re_no_tak_.html
              A tutaj Sisley, Pissarro i Poirot zgodnie obrabiają pawlakową dupę:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,70906617,70906617,Czy_pamietacie_Waldemara_Pawlaka_sprzed_lat_.html
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 14:14
                O cholera, nie dość że kamilek zwykł używać słów których znaczenia
                nie rozumie to jeszcze mnoży byty. To chyba najbardziej pocieszny
                forumowicz.
                • lepkie.lapki Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 14:46
                  obraza.uczuc.religijnych napisał:

> To chyba najbardziej pocieszny forumowicz.

Tutejsza postać (charakter) i instytucja (la Musee Pissarro) ;)
                  • lepkie.lapki Lamus 15.06.10, 15:10
                    Nie chciałem być dosadny i wyżej kamuflowałem w kalamburze, ale doczytawszy
                    to,
                    widzę, że odpłaciłem pięknym za niezbyt nadobne ;)

Lamus
      • ayran no i co? 15.06.10, 12:58
        Co tam pisiorro? Będą jakieś przykłądy dorobku naukowego pani Jadzi,
        czy jak zwykle się schowasz?
    • boblebowsky Jadźka przecież słynie z odwagi i konsekwencji:))) 15.06.10, 11:48
      co wielokrotnie udowodniła. Ale co by nie zrobiła to i ty i tak będziesz piała z
      zachwytu. Jak rozumiem, uważasz że dwa lata temu kiedy krytykowała Kaczyńskich,
      robiła to słusznie?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Jadźka przecież słynie z odwagi i konsekwencj 15.06.10, 11:53
        Sądzę że wtedy nie była niezależna. teraz jest bardzo niezależna.
        • boblebowsky Re: Jadźka przecież słynie z odwagi i konsekwencj 15.06.10, 12:19
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Sądzę że wtedy nie była niezależna. teraz jest bardzo niezależna.

Założę się że gdyby Jarek wygrał, znalazła by swoje miejsce w pałacu:))
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Jadźka przecież słynie z odwagi i konsekwencj 15.06.10, 12:23
            Po Fedyszak-Radziejowskiej widzi, że opłaca się być "niezależną" i
            zapisać się do honorowego komitetu poparcia.
      • kochamjaktusk Jak widac w Kaczynskim widzi mniejsze zlo niz w 15.06.10, 12:00
        Tusko-Komorrowszczyznie, zreszta jak wiekszosc Polakow.
        • boblebowsky Re: Jak widac w Kaczynskim widzi mniejsze zlo niz 15.06.10, 12:17
          kochamjaktusk napisał:

> Tusko-Komorrowszczyznie, zreszta jak wiekszosc Polakow.

Nie zauważyłem, żeby widziała w nim jakiekolwiek zło, to raczej uwielbienie.
        • witek.bis Re: Jak widac w Kaczynskim widzi mniejsze zlo niz 15.06.10, 12:18
          Kaczyński "mniejszym złem"? Wydaje mi się, że wszelkie aluzje do nikczemnego
          wzrostu kandydata są nie na miejscu. Już lepiej rozprawiać o jego nikczemnym
          charakterze.
    • kochamjaktusk Jedyne co Palimlot umie, to niszczyc i deptac 15.06.10, 11:58
      dlatego Komorrowski trzyma go na smyczy i w trudnych momentach tej
      smyczy popuszcza. Wszystkie wystapienia Palikota sa wyrezyserowane i
      uzgodnione ze sztabem wyborczym Komorrowskiego, wiec nie ma tutaj
      mowy o przypadkowosci oraz nieobliczalnym Palimlocie, jak to probuje
      wmawiac pani Kidawa. Bezkarnosc, regularnosc atakow oraz swoboda z
      jaka dziala potwierdzaja te teze.
      Zadaniem Palimlota jest dokonywanie zniszczenia, srodki sa przy tym
      dowolne.
      Jezeli jednak dochodzi do merytorycznej dyskusji, gdzie wymagana
      jest pewna logika oraz wiedza polityczno-gospodarcza, Palimlot nie
      ma wiekszych szans i zwykle jego polemiki koncza sie jednym i tym
      samym wynikiem: nastepnym atakiem.
      • sawa.com Re: Jedyne co Palimlot umie, to niszczyc i deptac 15.06.10, 12:16
        kochamjaktusk napisał:

> Zadaniem Palimlota jest dokonywanie zniszczenia, srodki sa przy tym
        > dowolne.
        > Jezeli jednak dochodzi do merytorycznej dyskusji, gdzie wymagana
        > jest pewna logika oraz wiedza polityczno-gospodarcza, Palimlot nie
        > ma wiekszych szans i zwykle jego polemiki koncza sie jednym i tym
        > samym wynikiem: nastepnym atakiem.

Tak.

Wczoraj nie był w stanie podjąć dyskusji o zaniechaniach rządu jego przyjaciela
        Tuska w sprawie naszego wstąpienia do G20. Cos tam bąknął o wynikach
        gospodarczych, że to od tego zalezy. Pewnie, ze od tego zalezy. Polska po
        rządach PiSu miała jak najbardziej podstawy by ubiegać się o miejsce w tej
        prestiżowej grupie... teraz też jesteśmy "zieloną wyspą na czerwonym morzu
        kryzysu"... więc to, ze nie uczestniczymy w tym gremium jest karygodnym
        zaniechaniem obecnej ekipy rządowej.

nieuregulowane
    • etwas-geheimnis Re: Odważna Staniszkis stanęła w szranki 15.06.10, 12:28
      Kobitka zupelnie sie zagubiła w miłości do Jaro. Jaro w/g niej lepszy bo lepszy
      i juz . Argumenty zadne , bo co to za argument ze ma niby wizję. Dziekuje za
      taka wizję - narodowy socjalizm ,aktualnie ukryty za haslem ,koniec wojny
      polsko-polskiej ,czy zgoda buduje. Tak sie zapętliła ,ze wyszła z niej typowa
      pissiara, wyśmiał jej argumenty to poszły inwektywy -frajer,atrapa.
      • icek.goldberg Powiedział, że ma wizję, 15.06.10, 12:42
        a on ma telewizję, ale właśnie mu się
        WYMYKA.hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe!!!
    • sclavus Wiesz może? 15.06.10, 13:16
      ile Geriavitów pożarła przed??
      Fakt jednak pozostaje faktem: jak dotąd, żadne z jej prz(y/e)
      widzeń nie spełniło się w najmniejszej cząstce...
    • 1a-z1 zwyciezyla pustego pajaca merytorycznie 15.06.10, 15:14
      bo na jego prymitywne sztuczki dla debili nikt sie juz nie nabierze.
      • pisubek Skleroniszkis nawet z Jarkiem nie jest w stanie 15.06.10, 16:02
        wygrac, zalosna babunia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka