jkiko 06.07.10, 14:58 oj, jakie trafione, bardzo udana trawestacja, prawda panie elekcie-prezydencie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pis_da_deby Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:01 jkiko napisała: > oj, jakie trafione, bardzo udana trawestacja, prawda > panie elekcie-prezydencie???? Ladnie jak ktos potrafi byc dumny ze swoich rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:09 kompleksy, prawdopodobnie nie może Komorowskiemu darować tych "kaszalotów", za bardzo wzieło to "do siebie" - biedactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:02 Trawestacja (wł. travestire – przebierać się, maskować się) – parafraza utworu literackiego, polegająca na obniżeniu stylu (z poważnego w komiczny), zachowująca jego podstawowe elementy kompozycyjne oraz podejmowany temat. Stanowi odmianę parodii i jest często wykorzystywana w satyrze. Efekt komiczny uzyskuje się poprzez konfrontację poważnego tematu dzieła z jego językiem i formą (niską, potoczną, a nawet wulgarną). Nie sposób nie zgodzić się z tą definicją, po uprzednim przeczytaniu Twojego postu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 18:59 to taka filipinka była... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Lament,placz,Rydzyk wsciekly? 06.07.10, 19:04 video.google.com/videoplay?docid=-2022981497114401972# Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:08 Jakby nie było straszno to nawet mogło by byc smiszno. A jego wyborcy zaczną się śmiac baranim głosem, no chyba, ze wzorem komuny będą ich trzaymac w stanie niekończącego się zamroczenia uzywkami. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 15:25 Wszakże to wyborcy PiS lezą za kaczyńskim jak barany. Gdyby ON wygrał wybory razem z SLD dokończyliby proces dekomunizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 15:31 Nie pij do mnie. Ja lezę za konkretna ideą, Kaczyński jest przy okazji. Uważam, ze jego wizja w tych określonych warunkach jest najodpowiedniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 15:34 elena4.2 napisała: > jego wizja w tych określonych warunkach jest najodpowiedniejsza. Napisz w kilku slowach o jakiej wizji piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 15:52 O jego wizji Polski i państwa. Państwo jako obserwator i arbiter pilnujący fair play w rozwoju demokracji i stworzeniu prawdziwie wolnego rynku bez zbytniej interwencji w ekonomię.. A Polska ma byc Polską a nie nienormalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 16:00 elena4.2 napisała: > O jego wizji Polski i państwa. Państwo jako obserwator i arbiter pilnujący fai > r > play w rozwoju demokracji i stworzeniu prawdziwie wolnego rynku bez zbytniej > interwencji w ekonomię.. A Polska ma byc Polską a nie nienormalnością. Tego wszystkiego chcial prezes ? Jakos trudno to bylo zauwazyc podczas dwoch lat jego rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Dlaczego baranim głosem..?! 07.07.10, 05:26 > A Polska ma byc Polską a nie nienormalnością. Dla wielu, Polska w latach 2005-2007 nie bardzo kojarzyla sie z normalnoscia. Nie bylo to zasluga PO. Musicie w koncu pogodzic sie z przegrana wiem, ze wam nie jest latwo (hehehehehe)tego nauczylem sie od bazina. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 15:56 Za ułudą? Przeceiż ktoś musi tę wizję zrealizować... a Kaczyński nie po raz pierwszy udowodnił, że ideały są dobre dla frajerów. elena4.2 napisała: > Nie pij do mnie. Ja lezę za konkretna ideą, Kaczyński jest przy okazji. Uważam > , > ze jego wizja w tych określonych warunkach jest najodpowiedniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 16:04 Frajerzy to są ci, którzy nadstawiaja swoje tyłki w obronie monopolu paru, którzy Polskę zawlaszczyli a teraz likwidują, zamiast dac mandat Jarkowi. Nie myślą, nie umieją zdefiniowac swoich interesów i dają się manipulowac. Aby ratowac Polskę i pluralizm w tym danym momencie tylko wizja jarkowa jest słuszna, choc gdybyśmy mogli wrócic do roku 1989, oddałabym decyzję w ręce Korwina. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 16:43 Jarek miał już szansę pokazać na co go stać. I ja osobiście za jego wizję dziękuję serdecznie, tym bardziej że to co robił, mówił i jak zachowywał się podczas kampanii to tylko socjologiczne cuchnęło fałszem na kilometr. Przed czym chcesz ratować Polskę? Lepiej jeść kaszankę w święta, niż mieć Jarka prezydenta. i42.tinypic.com/2h376nk.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 20:38 Ale ja o tym wszystkim mówie. Dopóki power i pieniadze będa w rękach jednej frakcji, zawsze taki Jarek przegra chocby miał jak najlepsze intencje. A Polski bronie przed zniknięciem z mapy.I interesów Polakow. Kogo ty reprezentujesz? Nie podoba ci sie Jarek, bo ty o swoje szanse nie umiesz zawalczyc, czy bronisz swoich zdobyczy? Ja jedynie tłumaczę swoje powody dla których w tej chwili uwazam liberalne poglady Korwina za nieprzystajace do czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 20:44 Albo raczej, przeciwstawiam wizję silnego pańtwa Jarka wizji liberalnej, bo zdaje się, że mi się watki pozajączkowały, heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 20:55 To ja wybieram wizję państwa obywatelskiego, to znaczy takiego w którym obywatel nie jest traktowany podmiotowo. Wizję, w której państwo nie będzie się zajmowało robieniem propagandiowych szopek i szukaniem wrogów ludu pośród grup społecznych nie akceptujących działań przewodniej siły... Kraju w którym kler nie będzie traktowany jak "święte krowy", kraju swobód obywatelskich, tolerancji i otwartości. Można jeszcze długo wymieniać. Polska nie zniknie z mapy,, nawet po integracji UE zachowa swoje narodowe odrębności to po prostu naturalne, że nigdy nie powstanie wielkie europaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 21:58 Ale takiego państwa nikt ci w tej chwili nie zaproponował, choc mieli czas na to do 2005 roku i od 2007 roku do dzis.. Powiem wiecej. Obywatel podmiotowo nie był traktowany, ba, nawet mu nie wyjasniono, że reguły gry sie zmieniły ani jak to sie robi. Czy zauwazyles moze, ze spoleczeństwo obywatelskie zaczyna sie formowac dopiero teraz i to w kontekscie pisowskim? I jaka jest odpowiedz tych, którzy sa dla ciebie gwarantami twojej podmiotowosci, na akcje obywatelskie? Petycje idą do kosza, majstruje sie przy wyborach, zamiast wiedzy o twoich prawach manipulacje demokracji medialnej, oczern ianie za granicą części obywateli, którzy maja czelnośc myslec inaczej. Gdzie tu jest twoja podmiotowośc? Cała okrągłostołowa elita robi szopki, media tez. szukaniem wrogów ludu pośród grup społecznych nie akceptujących > działań przewodniej siły... Ale to w kontekście PISu, czy innych ośrodków ideologicznych też? No bo przecież Ministerstwo prawdy robi to od lat. Wrogiem ludu jest polak katolik o konserwatywnych pogladach. Kraju w którym kler nie będzie traktowany jak "święte krowy", kraju > swobód obywatelskich, tolerancji i otwartości. Ale elity IIIRP mogą byc świetymi krowami? Bo są. Im można wszystko. Tolerancja ale nie dla katolików i Polaków, prawda? Bo to takie zaściankowe? Otwartości to znaczy co? Mam ci otworzyc mój dom i jako gosciowi oddac córke w posciel? Co ty chrzanisz! Przeciez w tym kraju lepiej zyja i maja więcej możliwosci tacy, którzy nie sa takimi jak ja. To kto tu nie ma tolerancji i nie jest otwarty na pluralizm społeczny> Polska nie zniknie z mapy,, nawet po integracji UE zachowa swoje > narodowe odrębności to po prostu naturalne, że nigdy nie powstanie > wielkie europaństwo. Nie zachowa, jeśli nie będzie o to walczyc i pracowac nad tym, bo trend w Polsce jest taki, aby te odrebnosci wysmiewac i deprecjonowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego baranim głosem..?! 07.07.10, 10:44 elena4.2 napisała: > Ale takiego państwa nikt ci w tej chwili nie zaproponował, choc mieli czas na > to do 2005 roku i od 2007 roku do dzis.. Jak to nikt? A SLD? > Powiem wiecej. Obywatel podmiotowo nie był traktowany, ba, nawet mu nie > wyjasniono, że reguły gry sie zmieniły ani jak to sie robi. Widzisz to co napisałeś wskazuje że jesteś zwolennikiem prowadzenia obywatea za rączkę i mówienia mu jak dziecku co jest dobre a co be. Cierpisz z powodu tęsknoty za realnym socjalizmem? > Czy zauwazyles moze, ze spoleczeństwo obywatelskie zaczyna sie formowac dopiero > teraz i to w kontekscie pisowskim? Co do pierwszej części zdania zgoda, co do drugiej nie. W pisowskiej wizji państwa obywatel ma g. do powiedzenia. To sruktura scentralizowana, zbiurkoratyzowana i to ona mówi obywatelowi a ten ma słuchać a nie odwrotnie. Budowa społeczeństwa obywatelskiego to długotrwały proces, szczególnie jeżeli ma się na grzbiecie garb komunizmu. > I jaka jest odpowiedz tych, którzy sa dla ciebie gwarantami twojej > podmiotowosci, na akcje obywatelskie? Nie są gwarantami, są po prostu mniejszym zagrożeniem dla przestrzeni moich obywatelskich swobód. > Petycje idą do kosza, majstruje sie przy wyborach, zamiast wiedzy o twoich > prawach manipulacje demokracji medialnej, oczern ianie za granicą części > obywateli, którzy maja czelnośc myslec inaczej. Chyba żartujesz bo nie wierzę abyś tak mogła myśleć poważnie. > Gdzie tu jest twoja podmiotowośc? > Cała okrągłostołowa elita robi szopki, media tez. > > szukaniem wrogów ludu pośród grup społecznych nie akceptujących > > działań przewodniej siły... Nie ma przewodniej siły, mamy silną opozycję i władzę skrępowaną wachaniami przed radykalnymi posunięciami. To że PO ma główne ośrodki władzy w swoich rękach nie jest jeszcze powodem aby pisać o dyktaturze i takch tam podobnych bzdurach. Jak do tej pory PO zachowuje się w miarę wstrzemięźliwie. > > Ale to w kontekście PISu, czy innych ośrodków ideologicznych też? > No bo przecież Ministerstwo prawdy robi to od lat. Wrogiem ludu jest polak > katolik o konserwatywnych pogladach. Bzdura, powtarzasz tezy RAZ BW i innych ideologów kaczyzmu. GW jako medium odpowiedzialne za poglądy Polaków. Co za bezczelność traktowanie przez tych panów polskiego społeczeństwa jako stada baranów, które urabia się za pomocą gazety. GW to nie RM, nieprawdaż? > > Kraju w którym kler nie będzie traktowany jak "święte krowy", kraju > > swobód obywatelskich, tolerancji i otwartości. > > Ale elity IIIRP mogą byc świetymi krowami? Bo są. Im można wszystko. > Tolerancja ale nie dla katolików i Polaków, prawda? Bo to takie zaściankowe? > Otwartości to znaczy co? Mam ci otworzyc mój dom i jako gosciowi oddac córke w > posciel? > Co ty chrzanisz! Przeciez w tym kraju lepiej zyja i maja więcej możliwosci tacy > , > którzy nie sa takimi jak ja. To kto tu nie ma tolerancji i nie jest otwarty na > pluralizm społeczny> Co Ty chrzanisz! Czy ktoś Cię prześladuje ze względu na wyznanie? Czy ktoś Ci zabrania chodzenia do kościoła? To bardzo obłudne słowa które napisałaś bo oznaczają one ni mniej ni więcej to o czym pisałem. > > Polska nie zniknie z mapy,, nawet po integracji UE zachowa swoje > > narodowe odrębności to po prostu naturalne, że nigdy nie powstanie > > wielkie europaństwo. > > Nie zachowa, jeśli nie będzie o to walczyc i pracowac nad tym, bo trend w Polsc > e > jest taki, aby te odrebnosci wysmiewac i deprecjonowac. > Jeżeli te odrębności zachowują sie agresywnie i próbują innym narzucać swój światopogląd to należy im przytrzeć nosa. Trzeba pracować, pracować i budować siłę Polski i sukces Polaków walkę i retorykę wojenną w obecnej sytuacji można sobie włożć w buty. > Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 22:13 I przestań mi juz z tym kosciołem. Kosciół po prostu okrągłostołowcom był potrzebny do zapewnienia sobie wladzy nad rządem dusz i dlatego dostał jakieś tam przywileje. On miał te władzę uwiarygadniac. Teraz kiedy okazało się ze jednostronna indoktrynacja nowego społeczeństwa sie w wiekszości udała, stał sie zbędny. Prawie wyszło, z tym, że nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 19:37 elena4.2 napisała: > Frajerzy to są ci, którzy nadstawiaja swoje tyłki w obronie monopolu > paru, którzy Polskę zawlaszczyli a teraz likwidują, zamiast dac mandat Jarkowi. > Nie myślą, nie umieją zdefiniowac swoich interesów i dają się manipulowac. Aby > ratowac Polskę i pluralizm w tym danym momencie tylko wizja jarkowa jest > słuszna, choc gdybyśmy mogli wrócic do roku 1989, oddałabym decyzję w ręce Korw > ina. Do jakiego poziomu by cię sprowadził Korwin? Przecież ty chciałabyś wizji Jarka, czyli wszystkim równo, czyli gooowno. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 20:26 Ty z tego wszystkiego goovno rozumiesz. Czy rozwalenie korporacji zawodowych to dobrze, czy źle, bo równo? To co w tej chwili proponuje liberalizm, to jest skonczenie z choroba przez zabicie chorego. Ja nie chcę, żeby wszyscy mieli po równo ani nie zazdroszczę tym co mają. Wyjaśniłam już. Równo do szans. I wyjaśnilam ci, dlaczego liberalizm akurat w tym momencie jest dla mnie nie do przyjęcia, choc był do przyjęcia 21 lat temu. Jeśli dalej nie rozumiesz, koło sempiterny mi lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkodyl Re: Dlaczego baranim głosem..?! 06.07.10, 19:22 nie chlej to ci wizja minie po paru dniach-) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:29 elena4.2 napisała: > Jakby nie było straszno to nawet mogło by byc smiszno. > A jego wyborcy zaczną się śmiac baranim głosem... Ciekaw jestem skad u Ciebie tyle pesymizmu ? Komorowski zdzialal juz wiele bedac po prezydenta i z tego mu nawet robiono zarzuty. Teraz pewnie bedzie pracowal jeszcze wiecej. Nie wyglada na kogos kto wiekszosc czasu spedzal bedzie na Helu jak sie to juz wczesniej zdarzalo. Ja jestem dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:49 Bo ja jestem zwolennikiem pluralizmu i demokracji a oni nam zaimplementuja totalitaryzm i show medialny. Nawet sie nie dowiemy jak będa likwidowac ludzi z opozycji. To znaczy ja sie dowiem, bo nie wylażę z internetu. Wiekszośc ludzi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:57 elena4.2 napisała: > Bo ja jestem zwolennikiem pluralizmu i demokracji a oni nam zaimplementuja totalitaryzm i show medialny. Nie wiem doprawdy skad te obawy. Czy cos na to wskazuje. To raczej rozni Ziobrowie, Macierewicze i im podobni pod kieroownictwem prezesa probowali z Polski zrobic kraj policyjny. Codzienne lustracje, teczki, agenci, podsluchy prowokacje i chlopcy w kominiarkach to byl ich sposob prowadzenia polityki. Juz zapomnialas ? Ja pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 16:37 Oni jedynie próbowali zrobic to, czego nie dopelniono po roku 1989. To wowczas tak jak w Czechach i w Niemczech powinno się odstawic od żłobu ludzi uwiklanych przez system totalitarny. Dzisiaj wszyscy zylibysmy w innym, lepszym kraju. A tak, wytworzyla sie silna finansowo kasta chwastów, ktora reszcie Polaków przeslania słońce. Nic dziwnego więc, że na wszelkie próby zmiany stanu rzeczy podnosi jazgot i wygrywa. Ma na to środki finansowe i mozliwości oraz aparat medialny, ktoremu durny naród dał monopol i mandat aby ten prezentował sie za granicą jako przedstawiciel poglądów wiekszosci narodu. Walic to! Jak sie nie uda PIS, a pojawi sie jakis sprawny dyktator,który będzie mógł z tym skończyc, ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 18:27 Elenko, czy ty naprawdę jesteś tak zaślepiona? > Oni jedynie próbowali zrobic to, czego nie dopelniono po roku 1989. > To wowczas tak jak w Czechach i w Niemczech powinno się odstawic od żłobu ludzi uwiklanych przez system totalitarny. Owszem, pod hasłem dekomuniazacji kaczor dobrał sobie do rządu KOMUNISTÓW: Kryże, Jasiński, Lepper i inni. Kaczor robi z was durni, a ty to łykasz jak indor kluskę. Totalitaryzm? Owszem, kaczor do tego dążył, już zapomniałaś, jak ziober biegał z "gwoździem" i nagrywał wszystko, co się da? A historia z Garlickim, to o czym świadczy? A opanowanie przez 1 noc KRRiT i potraktowanie TV publicznej jako łupu? Pieprzysz o pluraliźmie, tymczasem IV RP była typową dyktaturą i stąd większość narodu olała te kacze ideały widząc w nich fałsz, zakłamanie i obłudę. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 18:46 Dodałby do tego patriotę Gierka, postkomunizm przemianowany na lewicę i mamy komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 20:32 Dlaczego? Wiekszy z Gierka patriota, niz z elit IIIRP z POpaprańcami włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 07.07.10, 07:17 > Dlaczego? Wiekszy z Gierka patriota, niz z elit IIIRP z POpaprańcami włącznie. Brawo! Rozumiem, że dał wyraz swojemu patriotyzmowi nowelizując Konstytucję w 1976 r.? Niezły autorytet sobie Kaczyński znalazł. Coś mi się zdaje, że będzie się to za nim długo ciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:15 Weź nie łżyj. Wolę Kryże, ktory sie naprostował niz Boniego, ktory żył w IIIRP w klamstwie i z klamstwa ciągnął zyski. Można zaakceptowac takiego człowieka, który zbłądził, ale zrobił rachunek sumienia. Taki, który żyje życiem piwnicznym jest zagrożeniem dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:44 elena4.2 napisała: > Weź nie łżyj. Wolę Kryże, ktory sie naprostował niz Boniego, ktory żył w IIIRP > w klamstwie i z klamstwa ciągnął zyski. Można zaakceptowac takiego człowieka, > który zbłądził, ale zrobił rachunek sumienia. Taki, który żyje życiem piwniczny > m > jest zagrożeniem dla społeczeństwa. A kiedy Kryże zrobił rachunek sumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:58 A co? Nie widziałaś rachunku sumienia Boniego a chcesz zobaczyc Kryże? Nikt z PIS nigdy nie opowiadał, ze Kryże jest bez skazy. Boniego bronili i publicznie sie za nim wstawiali najwieksi Polacy, hehehe. Aż wreszcie pie...o! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 20:05 elena4.2 napisała: > A co? Nie widziałaś rachunku sumienia Boniego a chcesz zobaczyc Kryże? > Nikt z PIS nigdy nie opowiadał, ze Kryże jest bez skazy. > > Boniego bronili i publicznie sie za nim wstawiali najwieksi Polacy, > hehehe. Aż wreszcie pie...o! Kryże sądził opozycjonistów, Boni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 20:28 Kryże sądził, Boni na nich donosił. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 20:30 gdyby bONI NIE DONIÓSŁ, kryże moze nie miałby podstaw do sądzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piq kochanie, pewnie nie pamiętasz tych czasów,... 07.07.10, 03:40 ...ale było kilka taktyk przy zamknięciu przez ub na gorącym uczynku. Pamiętam, bo jak drukowaliśmy, to przeszliśmy przeszkolenie. Jedną z nich było podpisanie wszystkiego, a potem natychmiastowe ujawnienie tego faktu. Jak ktoś wtedy nie działał, to nie pamięta. A Boni, o ile pamiętam, ujawnił, że podpisał, zarówno wtedy, wg ówczesnej taktyki, jak i teraz. Jednocześnie wiadomo doskonale, że nikogo nie wsypał, co przyznają nawet ludzie z obecnej opozycji. Więc nie łżyj z łaski swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:21 elena4.2 napisała: > Bo ja jestem zwolennikiem pluralizmu i demokracji a oni nam zaimplementuja > totalitaryzm i show medialny. Nawet sie nie dowiemy jak > będa likwidowac ludzi z opozycji. > To znaczy ja sie dowiem, bo nie wylażę z internetu. Wiekszośc ludzi nie szanowna pani to już było w wykonaniu pisowców ,mierzy pani innych swoją miarką Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:42 Nie chce mi się z cieciami rozmawiac. No i żebyś mnie nie wziął za gbura podrzucam linka wskazującego na to, gdzie są większe, podpowiedz, w komitecie honorowym Komorowsiego warmiak.salon24.pl/204666,zgoda-buduje reszte znasz z pałacu na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Z "cieciami" ci się nie chce rozmawiać? A kim ty 06.07.10, 19:47 jesteś? elena4.2 napisała: > Nie chce mi się z cieciami rozmawiac. > No i żebyś mnie nie wziął za gbura podrzucam linka wskazującego na to, gdzie są > większe, podpowiedz, w komitecie honorowym Komorowsiego > > warmiak.salon24.pl/204666,zgoda-buduje > reszte znasz z pałacu na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Z "cieciami" ci się nie chce rozmawiać? A kim 06.07.10, 19:59 Ja jestem pani na swoich smieciach, która złodziei i bandytow nie broni. No i jeszcze poszkodowana jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Poszkodowana??? 06.07.10, 20:06 elena4.2 napisała: > Ja jestem pani na swoich smieciach, która złodziei i bandytow nie broni. No i > jeszcze poszkodowana jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Poszkodowana??? 07.07.10, 05:34 Poszkodowana na glowce.....zapomniala ddac.Co w pisie zdarza sie czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:18 Wyborcy świetni:) młodzi,wykształceni,z dużych miast,predsiębiorczy - znakomity elektorat i wybrał godnego siebie prezydenta a nie kopie czy ksero poprzedniego pRezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:26 Coż... poza Lublinem Kaczyński nie wygrał w żadnym większym mieście, to chyba mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:33 tw_wielgus napisał: > Coż... poza Lublinem Kaczyński nie wygrał w żadnym większym mieście, > to chyba mówi samo za siebie. A dlaczego wygral na wsi mozna sie latwo domyslic. Mimo wszystko warto mu pogratulowac zdecydowanego zwyciestwa zarowno w Swiniarach jak i w Kobylanach. Odpowiedz Link Zgłoś
jkiko Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:36 co wy macie przciwko prowincji, nabuzowane piwem i supermarketami wymóżdżeńcy.... miejska hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
jkiko Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! bedzie 06.07.10, 15:38 latał na drzwiach od stodoły, w sam raz dla niego, razem z lampą z pałacu... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:45 jkiko napisała: > co wy macie przciwko prowincji, A kto ma cos przeciwko prowincji ? Skad ten pomysl? Nawet pogratulowalem przesowi zwyciestwa w miejscowosciach, ktre pewnie mozna by prowincja nazwac. Chociaz czy ja wiem ? Co to dzisiaj jest prowincja ? Osiedla domkow rodzinnych za miastem ? Odpowiedz Link Zgłoś
sfera2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 16:12 > jkiko napisała: > > > co wy macie przciwko prowincji, > > A kto ma cos przeciwko prowincji ? > Skad ten pomysl? > Nawet pogratulowalem przesowi zwyciestwa w miejscowosciach, ktre > pewnie mozna by prowincja nazwac. > Chociaz czy ja wiem ? > Co to dzisiaj jest prowincja ? Dzisiaj prowincja to mentalność kreślona przez miejscowego proboszcza. Reszta już się wyrównała z tak zwanymi "miastowymi" Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 15:58 Nic... naprany tanim winem, świniopasie. jkiko napisała: > co wy macie przciwko prowincji, nabuzowane piwem > i supermarketami wymóżdżeńcy.... > miejska hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 20:03 tw_wielgus napisał: > Nic... naprany tanim winem, świniopasie. > Ewentualnie naprana piwem PRZEZ słomkę. Jako w 50 procentach krakowianka (po Rodziacach)i warszawianka (licząc wiele pokoleń, gdzie krakowianie są stale obecni), będę przeciwko kikucie, która o Krakowie pisała, jako o GRAJDOLE. > jkiko napisała: > > > co wy macie przciwko prowincji, nabuzowane piwem > > i supermarketami wymóżdżeńcy.... > > miejska hołota... > > Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:12 kulturka pierwsza klasa, Kikuś. A skoro jacy wyborcy, taki prezydent, to Bogu dzięki, że Kaczyński przepadł. jkiko napisała: > co wy macie przciwko prowincji, nabuzowane piwem > i supermarketami wymóżdżeńcy.... > miejska hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent!RE:wyborcy ktorz 06.07.10, 15:59 glosowali w 2007r.oraz teraz na PO niech splacaja dlugi ktore w wysokosci ca. 260mild.USD zacignol rzad ktory swiadomie wybrali.Ja oraz wszyscy ktorzy nie glosowali w 2007r.oraz teraz na PO w liczbie 5mil.+7,6mil.=12,6 mil.osob powinni nie splacac zmarnotrawionych kredytow zaciagnietych przez rzad z PO.Nie moj rzad i nie moj Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Jacy wyborcy - taki prezydent!RE:wyborcy ktor 06.07.10, 16:05 adams96 napisał: > Nie moj rzad i nie moj > Prezydent. Fakt, bo i rzad jest rzadem Polski i prezydent rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
sfera2 Re: Jacy wyborcy - taki prezydent!RE:wyborcy ktor 06.07.10, 16:31 > adams96 napisał: > > > Nie moj rzad i nie moj > > Prezydent. Demokracja ma to do siebie, że o wszystkim decyduje większość, mniejszość tylko może oczyma świecić i narzekać. Znam to z autopsji, kiedy prezydentem został Lech Kaczyński. Ile żartów musiałem nasłuchać się od przyjaciół z Francji, o rycerzyku pobrzękującym szabelką. Nie wspomnę o tworzeniu państwa policyjnego pod pozorem walki z korupcją. Sama walka to amatorszczyzna, jak doktor G, czy afera hazardowa. Nie właściwie przeprowadzona nie daje podstaw do skierowania do sądu. Robienie z niej afery politycznej też żałośnie wygląda, ponieważ chociaż same czyny są naganne to niema na nie paragrafu. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Jacy wyborcy - taki prezydent!RE:wyborcy ktor 06.07.10, 19:14 ojczyzna wolszczyzna adams96 napisał: > glosowali w 2007r.oraz teraz na PO niech splacaja dlugi ktore w > wysokosci ca. 260mild.USD zacignol rzad ktory swiadomie wybrali.Ja > oraz wszyscy ktorzy nie glosowali w 2007r.oraz teraz na PO w liczbie > 5mil.+7,6mil.=12,6 mil.osob powinni nie splacac zmarnotrawionych > kredytow zaciagnietych przez rzad z PO.Nie moj rzad i nie moj > Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 16:38 Ty torbiszonie świetnie reprezentujesz Jareczka. Odpowiedz Link Zgłoś
psiogon dumy przedstawicielu hołty warszawskiej 06.07.10, 18:26 Nie jestem pewien, czy Warszawa chce takiego przedstawiciela. Raczej ja z Tobą bym sie utożsamiał Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: dumy przedstawicielu hołty warszawskiej 06.07.10, 20:56 Może dlatego, że nie jesteś z W-wy i nie czujesz ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 18:13 Jacy wyborcy - taki przegrany kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 19:10 fagay napisał: > Jacy wyborcy - taki przegrany kandydat czwarty raz z rzędu,ach ci wyborcy:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon popatrzmy na wyborców kandydata Kaczyńskiego 06.07.10, 19:10 niewykształceni, niezaradni, roszczeniowi, niesamodzielni, a nade wszystko - oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkiko Re: popatrzmy na wyborców kandydata Kaczyńskiego 06.07.10, 20:46 ty prymitywie, kalkami myślisz.Kto jest niewykształcony?Producenci mleka, mięsa, chmielu, tytoniu,ogrodnicy itd??? Uważasz, że jak oglądasz pornusy przy biurowym komputerze,toś taka kształcona??? Spróbuj choćby spinacze wyprodukować... Elektorat PO to więźniowie, sprzedawczyki, agenci, łapówkarze itp... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: popatrzmy na wyborców kandydata Kaczyńskiego 06.07.10, 20:58 Ty prymitywie, kalkami myślisz... jkiko napisała: > ty prymitywie, kalkami myślisz.Kto jest > niewykształcony?Producenci mleka, mięsa, chmielu, > tytoniu,ogrodnicy itd??? > Uważasz, że jak oglądasz pornusy przy biurowym > komputerze,toś taka kształcona??? Spróbuj choćby > spinacze wyprodukować... > Elektorat PO to więźniowie, sprzedawczyki, agenci, > łapówkarze itp... Odpowiedz Link Zgłoś
jkiko Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 06.07.10, 21:37 :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jacy wyborcy - taki prezydent! 07.07.10, 06:55 Nie rozumiem... co to niby ma mówić? Odpowiedz Link Zgłoś