Dodaj do ulubionych

Kto następcą kardynała Glempa?

IP: 80.48.33.* 17.03.04, 19:28
Następcą kardynała Glempa stawiam że będzie bp Życiński.
Kto jest za niech się wpisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: wikariusz Jak najdalej od czarnych IP: 80.51.255.* 17.03.04, 19:33
      przestrzegam przed Michalikiem,pazerny beton,pyszałek i bufon.Zapytajcie bp
      Tokarczuka.
      Jurek Urban pisał,że Gądecki to matoł,nie toleruje mądrych księży.
      Wybierzcie prymasem św.Piotra,powinien pomóc i zaradzic łajdactwom ludzi i
      kościoła.
      Kto może niech chroni Polskę przed kolejną indoktrynacją czarnej
      substancji.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Jak najdalej od czarnych 17.03.04, 20:04
        Tylko Michalik, względnie Wielgus!
        • Gość: Jagnieszka Tylko Życiński! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.04, 11:33
          Stawiam na arcybiskupa Józefa Życińskiego.
          To najmądrzejszy hierarcha w całym Episkopacie.
          To będzie dla niego wspaniały prezent imieninowy.
          Wszystkiego najlepszego, Excellencjo!

• Gość: X. Zet A co to za róznica? IP: *.odnxx7.adsl.tele.dk 18.03.04, 12:29
            Nic sie nie zmieni. Biedni zostana biednymi, a bogaci botatymi. Kosciól to
            organizacja promujaca i broniaca swoich, i tylko swoich interesów. Jak nie
            chodzisz w sukience, to powinno ci byc róznicy...
      • guadalajara1 Re: Jak najdalej od czarnych 18.03.04, 12:40
        A ja przestrzegam przed czerwonką zaraźną reprezentowaną przez łysego uszatego
        rzecznika rządu PRL'u. Przestrzegam też przed tobą miłośniku rewolucji
        pażdiernikowej i tow.: Urbana, Gierka, Bieruta, Lenina tudzież innych kreatur.
        Kto może niech chroni Polskę przed czerwoną substancją. Da zdrawstwujet
        pierwoje maja ura - to dla Ciebie Gościu: Wikariuszu.
    • Gość: młotek Zyciński IP: 80.55.113.* 17.03.04, 19:54
      Za
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Zyciński 17.03.04, 20:03
        przeciw! mam nadzieję że go nie wybiorą inaczej groziłby kościolowi rozłam i
        masońska agentura dopięłaby swego
      • Gość: Tadeusz Rydzyk także popieram abp Zycińskiego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 12:35
    • Gość: cx Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: 131.184.96.* 17.03.04, 20:17
      102 biskupow !. Zastraszjaca liczba jak na tak biedny kraj jak Polska.
      Kto na to ma pracowac.
    • Gość: zdziwiony a czy musi byc jakis nastepca IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.03.04, 20:21
      nie lepiej,
      jakby kosciol powrocil do zrodel,
      i sie odinstytucjonalizowal?
    • Gość: jp2 [...] IP: *.dowco.com 17.03.04, 20:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Jagnieszka Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 20:40
      Gość: Jagnieszka 17.03.2004 13:02

Stawiam na arcybiskupa Józefa Życińskiego.
      To najmądrzejszy hierarcha w całym Episkopacie.
      To będzie dla niego wspaniały prezent imieninowy.
      Wszystkiego najlepszego, Excellencjo!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Kto następcą kardynała Glempa? 17.03.04, 21:23
        Gość portalu: Jagnieszka napisał(a):

> Gość: Jagnieszka 17.03.2004 13:02
        >
        > Stawiam na arcybiskupa Józefa Życińskiego.
        > To najmądrzejszy hierarcha w całym Episkopacie.
        > To będzie dla niego wspaniały prezent imieninowy.
        > Wszystkiego najlepszego, Excellencjo!

- mam nadzieję że masońscy kandydaci tacy jak własnie Życiński przepadną z
        kretesem
    • Gość: Ksiądz Robak Rozpiera mnie katolicka duma IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 21:02
      Jestem dumny że jestem katolikiem.
      Duma moja wynika z tego że hierarchowie Krk
      są wzorem moralności i czystości ducha.
      Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy.
      A ateistycznym czyli brudnym i niemoralnym
      ludziom mówimy zdecydowane NIE!!!
      Różaniec mój jest już tak zużyty że często się rozpada.
      Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych
      ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego.
      Amen
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Rozpiera mnie katolicka duma 17.03.04, 21:26
        brawo! co za wiara! Takich ludzi własnie tzreba episkopatowi!
      • Gość: arndt Re: Rozpiera mnie katolicka duma IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.03.04, 11:16
        Podzielam Twoją dumę. A wszyscy oni biorą ten świetlany przykład ze swojego
        Białego Szefa.
    • Gość: Ksiądz Robak Ojciec Tadeusz naszym natchnieniem i miłością IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 22:06
      Ja, ojciec Dyrektor i nasze podwórkowe kółko różańcowe będziemy uradowani
      każdym wyborem. Bowiem przekonani jesteśmy że każda z tych postaci jest
      nieskazitelnie czysta moralnie i nie tylko. Cały episkopat to ludzie wzorce
      moralne, tak dzisiaj potrzebne w tym szarym zlaicyzowanym kraju. Oni czyli,
      wzniosłość, doskonałość, dostojność i wyniosłość
      powinni nie tylko uczyć wszystkich Polaków, ale również wymagać.
      Dlatego też powinni doprowadzić do wyższości kodeksu kanonicznego ( jedynie
      słusznego) ponad wszystkie inne . Konstytucja powinna być zastąpiona Pismem
      Świętym, a jego interpretację przedstawiałby Episkopat. Co prawda naszym
      ideałem jest o Tadeusz ale jego idealność nie jest członkiem Episkopatu. Wiemy
      to na pewno że przyszły przewodniczący i tak będzie się radził w większości
      przypadków u o dyrektora.
      Z ekumenicznym pozdrowieniem.
      Ksiądz Robak
    • Gość: Bubu ja-pyrdole.da.ru - Nietypowa zemsta na nauczycielu IP: *.tkdami.pl / *.pl 18.03.04, 09:22
      Wielki cios dla mafii nauczycielskiej
    • Gość: giaur Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 10:36
      ŻYDZIŃSKI
    • Gość: 44 Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.acn.pl 18.03.04, 10:42
      Rzeczywiście, bp Życiński byłby najlepszy, tylko nie Michalik!!! (kto jest się
      zgsdza, niech się wpisze)
      • Gość: humunkulus Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.iee.lu / *.vo.lu 18.03.04, 10:49
        Nie zapominajmy o arcybiskupie Paetzu ! Ma wiele zalet : wiele lat pan na arcybiskupstwie poznanskim, bardzo otwarty, od glowy po rozporek, zna doskonale
        tematyke mniejszosci seksualnch, molestowania i mobbingu.
    • Gość: beta Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.iweb.pl 18.03.04, 10:47
      Niestety, Michalik. Najbardziej odpowiedni dla utrzymania status quo -
      przywileje zostaną zachowane, liberałowie uciszeni, masoni wytropieni i
      wskazani, słowe, - pełen kościelny raj. Tylko, co to będzie miało wspólnego z
      wiarą?
    • Gość: Obserwator Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.magma-net.pl 18.03.04, 11:52
      Ja proponuję przywrócić do łask biskupa PETZA. Chłop z wigorem i mógłby zadowolić większość kolegów-biskupów.
    • Gość: Jas Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: 62.225.152.* 18.03.04, 11:54
      To wazne wydarzenie w zyciu politycznym kraju. 102 wladcow pierscieni wybiera
      jednego, ktory przez nastepne lata koordynowal bedzie prace rzadu (niewazne o
      jakiej orientacji) w Polsce. Modlmy sie, zeby jak najszybciej dopieli swego, bo
      kazda tura kosztuje minimum 102 kartki. Zeby nam papieru nie zabraklo. Ja
      proponuje, zeby Glemp pozostal do smierci, bo teraz narod bedzie musial mu
      placic emeryture. A on nie zadowoli sie 500 zlotymi na miesiac (chociaz
      koscielnym takie emerytury dla innych odpowiadaja). Wybor Jana Pawła II tez nie
      bylby najgorszy. Potwierdzilby jedynie oficjalnie faktycznego wladce biednego,
      bo/ale chrzescijanskiego kraju nad Wisla. I Europie tez zamknaloby sie gebe. A
      co? nie stac nas na to?
    • Gość: Zibi Abp Stanisław NOWAK Prymasem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 12:01
      Amen
      Zibi
    • Gość: ryba Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 12:07
      Według pewnego kryterium powinien to być URBAN
    • Gość: Czarek Re: Kto następcą kardynała Glempa? IP: *.home.cgocable.net 18.03.04, 12:37
      Zycinski - byloby znacznie lepiej. To madry i uczciwy czlowiek.
    • Gość: d a kog miałby wybrać Sanhedryn? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 12:44
      a kog miałby wybrać Sanhedryn?
    • Gość: Radio z Ryjem Tylko Ojciec redaktor! IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 18.03.04, 13:02
      Proponuję kandydature ojca Rydzyka, mimo iż nie jest biskupem. Ma jednak
      charyzmę. WIerzę, że poprowadziłby polski kościół i nas, z Bożą pomocą, do
      chwały. Polska mogłaby stać się katolickim Iranem i wszyscy byliby szczęśliwi.
      Po zjednoczeniu władzy świeckiej i duchowej w Polsce zniknęliby komuniści,
      liberałowie, ludowcy i chamy z Samoobrony. Wzrosłaby produkcja przemysłowa, a
      budownictwo (przynajmniej sakralne) przeżywałoby rozkwit. Wszyscy mielibysmy
      pracę. Zniknąłby aparat skarbowy zastąpiony skutecznie dobrowolnymi datkami na
      tacę, a na dodatek Watykan, jako mniej katolicki musiałby nam płacić
      świętopietrze. Moglibysmy też zastąpić unię europejską ligą krajów
      katolickich. W tym przypadku to my byśmy decydowali kogo, za ile i na jakich
      warunkach przyjąć. Po co rydzykować wybierając jakiegoś biskupa. Niech wybiorą
      Ojca Redaktora. Cała Polska jest za!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka