Dodaj do ulubionych

Akcje antylepperowskie. Platforma walczy

21.03.04, 18:49
Nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony bardzo dobrze, że ktoś się wziął za
rozbrajanie Leppera, z drugiej zaś ryzyko, że Platforma sobie nie poradzi i
Lepperowi niechcący pomoże jest jednak spore. Ale chyba nie ma wyjścia,
najwyższy czas przestać udawać, że problem Leppera nie istnieje a nawet jak
istnieje to rozwiąże się sam.
Obserwuj wątek
    • Gość: voila Szkoda ze MD wrzucili kukłę a nie oryginał IP: *.zabrze.net.pl 21.03.04, 18:56
      • Gość: Zuzia Re: Szkoda ze MD wrzucili kukłę a nie oryginał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 20:34
        Negatywna kampania Jana Rokity będzie niewypałem. Andrzej Lepper przejął
        elektorat SLD i PSL, a Rokita adresuje swoje działania do zwolenników
        Platformy i resztek Unii Wolności.
        • Gość: Misiek Niekoniecznie IP: 193.0.122.* 21.03.04, 21:22
          > Negatywna kampania Jana Rokity będzie niewypałem. Andrzej Lepper przejął
          > elektorat SLD i PSL, a Rokita adresuje swoje działania do zwolenników
          > Platformy i resztek Unii Wolności.

Niekoniecznie. Raczej chodzi o to by czesc ludzi zniechecic do Leppera -
          niekoniecznie przekonac ich do PO.

Po prostu PO zapewne bedzie w koalicji rzadowej i to bedzie latwiejsze
          gdy Samoobrona bedzie miala mniej.
          • Gość: konkretny Re: Niekoniecznie IP: *.posc.mu.edu 22.03.04, 00:25
            Generalnie, akcja PO to belkot, brak konkretow, brak merytorycznej krytyki Leppera
            w oparciu oprogram, z ktorym PO mogla by walczyc o zwyciestwo w wyborach.
            Byc moze czynione to jest celowo, dla zawoalowania prawdziwych zamierzen i zwodzenia potencjalnych wyborcow.
            Mimo to z ostanich wypowiedzi prasowych obu politykow zaczynaja rysowac sie konkrety w kilku kwestiach
            Oto one:
            Lepper Rokita
            _________________________________________________________________________________
            glowne cele polityczne uzdrowienie Polski walka z Samoobrona (!)
            rozliczenie wielkich aferzystow za przeciw (zachowanie status quo)
            bojowki odchodzi od tej metody widzi w tym metode walki politycznej z Samoonrona\
            ekonomia krytykuje Balcerowicza chwali Balcerowicza
            metody rzadzenia rzad ekspertow starzy dzialacze AWS-UW
            udzial w poprzednich rzadach nie tak
            uruchomienie rezew dewizowych za przeciw
            stosunek do prywatyzacji krytyczny pozytywny
            IRAK przeciw za
            wycofanie z Iraku za przeciw
            zaplecze wyborcow masy pracujace kregi biznesu
            mozliwosc przejecia zwolennikow SLD, PSL, LPR, UP, PS AWS-UW

• jaa_ga Re: Niekoniecznie 24.03.04, 23:57
            Uważam, że ogromną odpowiedzialność
            za to, że Lepperowi rośnie,
            ponoszą M E D I A!!!
            Myślałam, że szlag mnie trafi, kiedy
            na wczorajszej gali Grand Front w Galerii ZPAP
            okładką roku 2003 okrzyknięto Przekrój z 31 lipca 2003
            z pastiszem Leppera w mundurze gubernatora,
            a Najsztyb, odbierając nagrodę, w świetle fleszy i kamer
            specjalnie temu gnojowi podziekował :(
            Jako że gębę mam niewyparzoną - nie omieszkałam
            wyrażać głośno swej dezaprobaty pod adresem mediów.
            A tylko one tam wczoraj były.
            Gonią za sensacją zamiast unicestwiać tego szamana z Klewek totalnym
            ostracyzmem i wewnętrznym zakazem publikowania czegokolwiek na jego temat.
            Pzdr
    • Gość: Cwana Botswana Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.03.04, 19:01
      Ta ściema nic nie da!Wiemy już co się
      naprawdę kryje za polityką PO:synekury
      dla Buzka,Chołowczyca,Torzewskiego!
      KOMPROMITACJA!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Janusz Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 19:03
      Patrzę na to z przyjemnością, bo, bez wątpienia, pogrąży to platformę, która
      wróci do swoich 10% poparcia. Teraz już widać, że platformersi to takie same
      chamstwo jak lepperowcy.
    • Gość: Nath Brawo PO - do boju! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 21.03.04, 19:08
    • Gość: 123 Re: Platforma walczy z własnym cieniem IP: 62.233.192.* 21.03.04, 19:14
      Hej Rokita weź palocik stare buty i idz na piedestał do Nowej Huty tam Twoje
      miejsce a nie w Warszawie
    • Gość: maruda bzdura IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.04, 19:17

Jeżeli PO podejdzie do problemu Leppera w taki sposób, to ciekawe kiedy
      odzyskają czas stracony na awantury na budowanie porządnego planu gospodarczego.

Problem Leppera istnieje, jednak skoncentrowanie polityki wyborczej na walce z
      Samoobroną przyniesie odwrotny skutek. Wzrośnie poparcie dla Samoobrony.

• Gość: kotkubus Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 19:19
      Jeżeli młodzieżówce PO cała akcja antylepperowska tak się uda, jak topienie
      Leppero-Marzanny (widziałam w Polsacie, nawet do rzeki nie trafili!), to Lepper
      może spać spokojnie.
      • Gość: wartburg Es kann nach hinten losgehen IP: *.b.dial.de.ignite.net 21.03.04, 19:26
        Gość portalu: kotkubus napisał(a):

> Jeżeli młodzieżówce PO cała akcja antylepperowska tak się uda, jak topienie
        > Leppero-Marzanny (widziałam w Polsacie, nawet do rzeki nie trafili!), to
        Lepper
        >
        > może spać spokojnie.

Prawdopodobieństwo, że te barwne i pomysłowe happeningi młodzieżówki PO okażą
        się niewypałem, graniczy z pewnością. Es kann nach hinten losgehen, co po
        niemiecku oznacza - to może wystrzelić do tyłu...
    • titus_flavius lepszy Lepper od Rokity 21.03.04, 19:25
      Chaire,
      politycznego populisty, który sztuczkami marketingowymi lansuje sam siebie.
      POpatrzcie tylko na drugi i trzeci garnitur PO. Toż to rozłamowcy, oszuści i
      aferzyści po stokroć gorsi od SLD.
      Lepper przynajmniej trzyma swoich ludzi w garsci, jest rasowym politykiem i
      szybko się uczy władzy. Z pewnoscią będzie rządził sprawniej od PO< chociażby
      miał wprowadzić podatek 50% od osób fizycznych i przychodowy od firm.
      T.
      • Gość: Nath ? IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 21.03.04, 20:05
        Widze ze tesknisz za dyktatura. Moze byc baran byleby "wzial za morde". No coz,
        niektorzy ludzie niepewnie sie czuja kiedy nad nimi ktos z batem nie stoi...
        • titus_flavius Re: ? 21.03.04, 20:29
          Gość portalu: Nath napisał(a):

> Widze ze tesknisz za dyktatura. Moze byc baran byleby "wzial za morde". No
          coz,
          > niektorzy ludzie niepewnie sie czuja kiedy nad nimi ktos z batem nie stoi...

Chaire,
          co Ty opowiadasz? W Polsce dyktatura? Leppera? W Polsce mimo wszystko mamy
          wielość ośrodków władzy. One wzajemnie się powstrzymują.
          T.
          • Gość: jws Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 00:07
            Chyba Ciebie gościu nieźle walnęło. Sam nie wiesz co mówisz. Może za duzo
            oglądasz TVN i Wiśniewskiego ? Nie cirpie worków i buraków
    • franzmaurer Bezsensowna napi*rd*l*nka... 21.03.04, 19:35
      PO mnie zadziwia z dnia na dzień coraz bardziej...

Lansowanie fachowców do Parlamentu Europejskiego zakończyło się wpisaniem na
      listy byłego marionetkowego premiera o fatalnych konotacjach, rajdowca,
      średniego tenora, konfliktowych kolesiów związanych z niejasnymi finansami...
      W takim zestawieniu Lepper prowadzi już 4:0.

Teraz bezsensowna napierdalanka "huzia na Leppera"...

Nie wiem kto doradza PO... może sami na te debilizmy wpadli...

"Chcącemu nie dzieje się krzywda" - mam nadzieję że Buzek dostanie ostatecznego
      kopa w d*pę i definitywnie wyleci na polityczny śmietnik... To samo powinno się
      przydarzyć kolesiom Piskorskiemu i Lewandowskiemu za całokształ "wygranych na
      giełdzie majątków" i "jakże udany program powszechnej prywatyzacji"...
      Goryle i szympansy z warszwskiego ZOO prezentują podobne kwalifikacje na
      euro-deputowanych co rajdowiec i średni pop-tenor...

Ile to goli samobójczych można sobie jeszcze strzelić panocki z PO???
    • Gość: ks Rokita zapomniał o inicjatywie 3/4 IP: 213.199.198.* 21.03.04, 19:56
      która w efekccie przyniosła 75 % poparcia Kwasniewskiemu. Teraz tak samo
      lansuje Lepera. Chyba byłoby lepiej jakby założył nowa partię lub gdzieś się
      przeniósł, a nie niszczył swoją głupotą PO.
    • Gość: l Brawo!Szkoda ze nie utopiliscie prawdziwego lepper IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 20:21
      .
    • Gość: jani GW klamie z tym podpisem pod zdjeciem! IP: *.man.rsk.pl 21.03.04, 20:32
      W tv widzialem, ze nie bylo zadnego wyciagania kukly po kilku metrach plywania -
      ta kukla spadla prosto na brzeg!
    • Gość: Misiek WArto by chodzili na spotkania Samoobrony ... IP: 193.0.122.* 21.03.04, 21:17

I atakowali tak jak to robi Lepper - oko za oko, zab za zab.

Stanowcze sdomaganie sie jak to Begger zarobila milion zl i jak to jest ze
      Samoobrona taka biedna i ze Ci wystawienie do PE to starzy wyjadacze czy to z
      SLD czy AWS mogloby na niejednym zebraniu Samoobrony namieszac.
    • Gość: wyborca Platformy Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.gravity.psu.edu 21.03.04, 22:20
      Platformo, popieram Cie i bede na Ciebie glosowal. Nie przyjmuj jednak brzydkich
      obyczajow Samoobrony. To jest zupelnie niepotrzebne.
    • Gość: obserwator2 Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 22:22
      Rokicie z Leperem pójdzie tak jak w jego słynnej akcji 3/4 przeciw
      Kwaśniewskiemu. Inteligenci (a nawet półinteligenci ) nie traktują serio, nie
      znają, nie rozumieją uczuć i myśli prostych ludzi, których jest większość.

Jedyną szansą (skoro już zafundowaliśmy sobie demokrację bez hamulców) na
      sterowność kraju dawał SLD. Ale zmasowana akcja - dosłownie wszystkich -
      środowisk opiniotwórczych (myślących ciągle że jest PRL i trzeba z honorem
      walczyć z "komuną") wepchnęła tę partię na zgubną drogę przypodobania się
      prawicy. I elektorat poszedł do Leppera. A akcje Rokity tylko go ośmieszają w
      oczach tego elektoratu.
      Mają inteligenciki polaczkowaci czego może nie chcieli, ale do czego
      nieuchronnie zmierzali. Lepper wygra wybory z PO tak jak Małysz 2 lata temu
      wygrywał ze wszystkimi.
      Gdyby jeszcze przyszło opanowanie i skupienie się mądrych ludzi wokół SLD,
      byłby jakiś ratuinek. Ale to psychologicznie niemożliwe.
    • wieslaw.rewerski Rozbrojenie? 21.03.04, 22:36
      kataryna.kataryna napisała:

> rozbrajanie Leppera

Naprawdę myślisz, że efektem tych działań może być jakiekolwiek rozbrojenie?
      Moim zdaniem - wprost przeciwnie. Walczące strony będą wyciągały coraz grubsze
      armaty. A ostatecznym efektem owej wojny będzie zwiększenie się polaryzacji
      społeczeństwa. I to polaryzacji powstałej na podstawie przesłanek emocjonalnych
      i nieracjonalnych, z całkowitym pominięciem szczegółów programowych. W
      sytuacji, gdy to od jakości programu zależy los Polski.

Moim zdaniem decyzja liderów PO o rozpoczęciu owej wojny świadczy o:
      1. braku wyobraźni,
      2. nieodpowiedzialności,
      3. głupocie politycznej.

W moich oczach politycy z PO zdyskwalifikowali się całkowicie.
      • shawman Re: Rozbrojenie? 22.03.04, 03:08
        Witaj Wiesławie! :)

Dziwne, że nie napisałeś nic o IdP... ;) Co do polaryzacji, o której piszesz,
        to nie bardzo w nią wierzę. Owszem, może nastąpić polaryzacja na sympatyków
        jednej i drugiej strony w tej medialnej 'wojnie', ale wcale nie musi się to
        przełożyć na wyniki wyborcze. Ja na przykład, obserwując jakiekolwiek starcie
        platformersa z samooborowcem, zawsze stanę po stronie platformersa. Co wcale
        nie znaczy, że na tę partię zagłosuję w wyborach. Do tego musieliby mnie
        przekonać - przede wszystkim odpowiednim programem. Na który czekam, z
        nadzieją, iż kampania wyborcza PO nie ograniczy się do
        metaforycznego 'tłuczenia po mordzie' Leppera. Jak na razie zostaję przy Unii
        Wolności.
        • titus_flavius Re: Rozbrojenie? 22.03.04, 07:21
          Chaire,
          po za tym co to za zasługa dla polityka, być lepszym w waleniu po mordzie? I to
          ma być powód, aby PO oddać włądzę?
          T.

shawman napisał:

> Witaj Wiesławie! :)
          >
          > Dziwne, że nie napisałeś nic o IdP... ;) Co do polaryzacji, o której piszesz,
          > to nie bardzo w nią wierzę. Owszem, może nastąpić polaryzacja na sympatyków
          > jednej i drugiej strony w tej medialnej 'wojnie', ale wcale nie musi się to
          > przełożyć na wyniki wyborcze. Ja na przykład, obserwując jakiekolwiek starcie
          > platformersa z samooborowcem, zawsze stanę po stronie platformersa. Co wcale
          > nie znaczy, że na tę partię zagłosuję w wyborach. Do tego musieliby mnie
          > przekonać - przede wszystkim odpowiednim programem. Na który czekam, z
          > nadzieją, iż kampania wyborcza PO nie ograniczy się do
          > metaforycznego 'tłuczenia po mordzie' Leppera. Jak na razie zostaję przy Unii
          > Wolności.
        • wieslaw.rewerski Re: Rozbrojenie? 22.03.04, 07:32
          shawman napisał:

> Witaj Wiesławie! :)

Witaj! Nie spodziewałem się takiego spotkania. Tym bardziej mi miło! :I

> Dziwne, że nie napisałeś nic o IdP... ;)

Jest parę żelaznych tematów, jakie poruszam najczęściej, a IdP stanowi wśród
          nich jeden z ważniejszych. Ale nie jedyny. Jeśli nawet ostatnio on u mnie
          dominuje, to wyłącznie z powodu braku czasu na zajmowanie się innymi tematami.

> Co do polaryzacji, o której piszesz,
          > to nie bardzo w nią wierzę. Owszem, może nastąpić polaryzacja na sympatyków
          > jednej i drugiej strony w tej medialnej 'wojnie', ale wcale nie musi się to
          > przełożyć na wyniki wyborcze.

Polaryzacja to nie jest kwestia wiary, lecz prawidłowość rozwoju wydarzeń.
          Chyba że przyjdzie opamiętanie i zmiana taktyki...

> Ja na przykład, obserwując jakiekolwiek starcie
          > platformersa z samooborowcem, zawsze stanę po stronie platformersa. Co wcale
          > nie znaczy, że na tę partię zagłosuję w wyborach.

Gdyby wszyscy zachowywali się tak, jak Ty, to zapewne nie doszłoby do
          ogłoszenia tej wojny... Kalkulacje PO opierały się jednak na założeniu -
          słusznym - że nie takie reakcje, jak Twoja, będą dominowały w społeczeństwie...

> Do tego musieliby mnie
          > przekonać - przede wszystkim odpowiednim programem. Na który czekam, z
          > nadzieją, iż kampania wyborcza PO nie ograniczy się do
          > metaforycznego 'tłuczenia po mordzie' Leppera.

Dokładnie tego samego oczekuję od polityków, a nie, że będą walczyli ze sobą,
          odwołując się do najbardziej prymitywnych i nieracjonalnych motywacji u
          wyborców. Obawiam się tylko, że po rozpoczęciu tej wojny czekanie na
          prekonywanie programem będzie czekaniem na Godota. Myślę, że wcale tak być nie
          musi. Do tego jednak potrzebny jest zdecydowany sprzeciw zauważalnej części
          publiczności wobec zastosowanej metodzie walki politycznej. W żadnym razie nie
          jest dobrą reakcją ekscytowanie się potyczkami lub kibicowanie jednej ze stron.

Jest także niebezpieczeństwo, że ta wojna nie ograniczy się do medialnej i
          do "tłuczenia po mordzie" wyłącznie metaforycznego i tylko Leppera.

> Jak na razie zostaję przy Unii Wolności.

A ja życzę jej powodzenia. Trwając przy swojej Inicjatywie dla Polski.
    • Gość: gosc Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.chello.pl 21.03.04, 22:38
      Polecam do przeczytania to co znalezlem tu
      info.onet.pl/1,15,11,5172250,15470488,946734,0,forum.html
      Nic tylko wydrukować
    • Gość: polishAM Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.03.04, 22:40
      Co to znaczy rozbrajanie Leppera? Rozbrajanie biedy, rozpaczy i ludzi bez
      reprezentacji? Czy wy ludzie osiągnęliście szczyt cynizmu? Czy kłamstwa tzw.
      elit nic was nie nauczyła. Bez Andrzeja Leppera mielibyście rewoltę. On
      reprezentuje ludzi, których los was cyników w ogóle nie obchodzi. Kiedy Wy
      byliście na zabitej wsi?
      • Gość: Nath Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 21.03.04, 23:39
        Ja bywam na zabitej wsi. Mam tam rodzine. Jest im bardzo ciezko. Tyle ze nie
        sadze zeby oni popierali Leppera (majac chocby na uwadze, ze popieraja wejscie
        Polski do UE)

Bo widzisz, problem jest taki ze Lepper tych ludzi NIE reprezentuje. A nie
        reprezentuje ich dlatego ze gdyby doszedl do wladzy wszystkim (im tez) byloby
        gorzej. I o tym trzeba mowic, i o to walczy PO.

• Gość: polishAM Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.03.04, 23:49
          Pozwól wyborcom Samobrony zadecydować kto ich reprezentuje. Oni nie mają
          problemu z zadecydowaniem kto reprezentuje ich interesy. Unia Wolności na pewno
          nie reprezentowała ich dotychczas, czemu UW bis miałaby to teraz zrobić?
        • Gość: jac szanowny "zakuty łbie". IP: 213.17.204.* 22.03.04, 00:36
          Samo nazwanie "zabita wieś" jest obraźliwe dla jej mieszkańców,
          szanowny "zakuty łbie". No ale czego się spodziewać po sympatyku PO. Aha nie
          wyzywaj mnie od buraków, nie jestem ze wsi, nie głosuje na Samoobronę, ani na
          PO, a buraki to lubie jako cukier, albo w postaci tzw ćwikły
          • Gość: Nath bzdura IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 24.03.04, 01:53
            Bzdura. Sama pochodze z takiej wsi wiec wiem o czym mowie. Jak mozna nazwac wies
            do ktorej autobus dojezdza dwa razy dziennie? (tam i z powrotem)
    • Gość: Antydyzma Dyzma - dla przypomnienia IP: *.itpp.pl 21.03.04, 23:08

"- Milczec - wrzasnal Ponimirski i jego blada twarzyczka chorowitego dziecka
      zrobila sie czerwona z wscieklosci. - Milczec! Sapristi! Z was sie smieje! Z
      was! Elita! Cha, cha, cha... Otóz oswiadczam wam, ze wasz maz stanu, wasz
      Cincinnatus, wasz wielki czlowiek, wasz Nikodem Dyzma to zwykly oszust, co
      was za nos wodzi, to sprytny lajdak, falszerz i jednoczesnie kompletny
      kretyn! Idiota, nie majacy zielonego pojecia nie tylko o ekonomii, lecz o
      ortografii. To cham, bez cienia kindersztuby, bez najmniejszego okrzesania!
      Przyjrzyjcie sie jego muzyckiej gebie i jego prostackim manierom! Skonczony
      tuman, kompletne zero! Daje slowo honoru, ze nie tylko w zadnym Oksfordzie
      nie byl, lecz zadnego jezyka nie zna! Wulgarna figura spod ciemnej gwiazdy,
      o moralnosci rzezimieszka. Sapristi! Czy wy tego nie widzicie? Zle
      powiedzialem, ze on was za nos wodzi! To wy sami wwindowaliscie to bydle na
      piedestal! Wy! Ludzie pozbawieni wszelkich rozumnych kryteriów. Z was sie
      smieje, gluptasy! Z was! Motloch!..."
    • gwizdki Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy 21.03.04, 23:18
      "ten kraj jest nasz i wasz
      nie damy bic sie w twarz
      bedziemy walczyc jak lwy
      i nie przeszkodzi nikt"

brr
      • Gość: ZZ Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.top.net.pl 22.03.04, 08:54
        Ten kraj jest nie wiem czyj
        A L ma świński ryj
        Ten kraj jest twój i mój
        A L to głupi ...

forumowicze! pomóżcie znaleźć odpowiedni rym!
    • Gość: dyzein Akcje antylepperowskie. Platforma walczy z ?????? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 21.03.04, 23:41
      Walczy wlasnie z WYBORCAMI, takie akcje to nic innego jak znizanie sie do
      poziomu POLITYCZNEGO ZERA.
      Ale coz , ktos wymyslil "wywiad gospodarczy", nastepny walczy z jego autorem, a
      tak na prawde PO broni sie jak moze przed przejeciam odpowiedzialnosci za KRAJ.
      Najchetniej widzieliby sie jej liderzy jako eksperci, jako ludzie KARIERY
      politycznej, jako b.wazni urzednicy UE, jako ci co maja wiele do powiedzenia,
      bez odpowiedzialnosci za to co czynia i mowia.
      Ja uwazam, i nie jestem w tym odosobniony, ze miejsce wielu czlonkow PO jak i
      SLD, jest nie gdzie indziej , ale w najciezszym polskim wiezieniu.
    • Gość: x A na czele Piskorski hihi IP: *.acn.waw.pl 22.03.04, 00:12
    • Gość: jack Jaki problem Pani Kataryno? IP: *.proxy.aol.com 22.03.04, 00:17
      Pani Kataryno, jaki problem dla ludzi swiatlych, inteligentnych, madrych wejsc
      w struktury SO i rozwalic ja od srodka.
      Jest to prosty srodek...czasem skuteczny.
    • Gość: zonk Re: Akcje antylepperowskie. Platforma walczy IP: *.one.pl 22.03.04, 00:59
      hmm sluchalem w radiu ta walke rokita $lepper i sadze ze gdyby ludzie ze wsi
      mieli wiecej kasy to by mieli tez telefony komurkowe a ze nie maja to rokita
      niby wygral
      troche nie na temat ale moja opinnia :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka