Dodaj do ulubionych

Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilczany

09.09.10, 20:28
W ciągu ostatnich dni rząd zatwierdził plan budżetu na przyszły rok, a dziś ustawę nowelizującą wysokość stawek VAT. To są poważne sprawy, na których skupiłaby się uwaga i krytyka poważnej opozycji. Niepoważna opozycja w wykonaniu PiS i Kaczyńskiego skupia się na nieistotnych i co gorsza wyimaginowanych problemach. SLD też jakoś dziwnie milczy. Podejrzewam, że dla playboya Grzesia ważniejsze jest kiwanie PO w mediach i nie dociera do niego, że może je przejąć najwyżej na kilka miesięcy. A PO tylko rączki zaciera i robi swoje.

Żenada - panowie liderzy z partii opozycyjnych - to jest mało powiedziane na wasz temat. Ale róbcie tak dalej - mnie póki co w to graj:)
Obserwuj wątek
    • przewodniczacy_po Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 20:33
      Tylko że wzrostu podatków i cen nie da się na dłuższą metę przykryć występami upudrowanych pajaców w mediach, bo ludzie aż tak głupi nie są, żeby z powodu telewizyjnej propagnady nie zauważyć, że zbiednieli. Nie ma co się martwić, goła pupa Tuska wyjdzie na wierzch spod garnituru.
    • hordol nie smuc sie-jest wyborcza i tefałen 09.09.10, 20:37
      i szko kontaktowe i tok efem-one będą pietnowac bledne decyzje tuska
    • aniechto.only Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 20:38
      Dzis slyszalam wypowiedz Schetyny, ze poki Pis zajmuje sie soba rzad moze spokojnie pracowac.
      SLD zajmuje sie TV i kosciolem, Pis soba albo teoria aerodynamiki- faktycznie, PO ma komfort rzadzenia jak malo kiedy:)
      • etwas-geheimnis Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 20:43
        Nie. Dzis Błaszczyk narzekał na biede powodzian. Wreszcie cos innego , troche smecił , trochę batem rzad pogonił ( nie zaszkodzi) , ale pismaki w ogóle sie tym nie interesowali. Woleli o Jakubiak pytać:-) Plotki sa ciekawsze niż poważne problemy:-)
        • iza.bella.iza Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 20:51
          To też fakt, że nasze media zachowują się jak brukowce. Jedynie "Dziennik - Gazeta Prawna" zajmuje się poważnymi tematami. Ale jednak to PiS nakręca je w stronę plot o tej partii i jej przywódcy. Jareczek udzielił ostatnio kilku wywiadów i o niczym prawdziwie istotnym dla państwa w nich nie mówił, tylko bredził jak potłuczony o kwietniowej katastrofie i naszej rzekomej podległości Rosjanom i Niemcom.
      • iza.bella.iza Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 20:45
        To, że PO ma komfort to oczywista oczywistość. Ale, że opozycja w roku wyborczym zachowuje się tak, jak się zachowuje jest dla mnie prawdziwą zagadką. Wygląda na to, że ani Grzesiowi, ani Jarusiowi na władzy nie zależy. Oni chcą tylko z gromadką najwierniejszych towarzyszy załapać się w kolejnej kadencji na mandaty poselskie. Tyle tylko, że to może być ich ostatnia kadencja. Kaczyński jest wieku przedemerytalnym, ale Napieralskiemu jeszcze trochę czasu do emerytury zostało i w dodatku poza byciem partyjnym aparatczykiem i posłem nie ma żadnego innego doświadczenia zawodowego. Powinien się chłopina zastanowić nad swoją przyszłością.
    • marouder.abc A coz na to tzw. wolne media? 09.09.10, 20:41
      Jakie pytania zadaja w zwiazku z PiSiacka krytyka poczynan rzadu w sferze finansow panstwa?
      Toz na kazdej konferencji prasowej PiS wypowiada sie krytycznie, przedstawia analizy, przedklada propozycje rozwiazan:)
      • etwas-geheimnis Re: A coz na to tzw. wolne media? 09.09.10, 20:45
        A kogo to obchodzi? Nawet ND i radyjko sie o nic nie pyta. Sami widocznie wiedza co napisać i powiedzieć.
        • hordol a ciebie to obchodzi? 09.09.10, 20:48
          jakos nie widze abys zakladal wątki na forum krytykujace polityke gospodarczą wielkiego donalda
          • etwas-geheimnis Re: a ciebie to obchodzi? 09.09.10, 22:27
            Zdażę, nie ma pospiechu.
      • iza.bella.iza Re: A coz na to tzw. wolne media? 09.09.10, 20:47
        marouder.abc napisał:

> Jakie pytania zadaja w zwiazku z PiSiacka krytyka poczynan rzadu w sferze finan
        > sow panstwa?
        > Toz na kazdej konferencji prasowej PiS wypowiada sie krytycznie, przedstawia an
        > alizy, przedklada propozycje rozwiazan:)

Kiedy miała miejsce ostatnia taka konferencja? Kiedy, po wyborach prezydenckich Kaczyński mówił o finansach państwa?
        • hordol uwazasz ze tusk zle rządzi? 09.09.10, 20:50
          ?
          • iza.bella.iza Użam, że nie masz nic do powiedzenia w temacie n/t 09.09.10, 20:52

• hordol jarek spełnił zyczenie donalda 09.09.10, 21:00
              ktory chcial 500 dni spokoju.
              tusk sobie moze rzadzic, bronek moze sobie rzadzic a pis zre sie miedzy sobą
              zas grupka fanatyków pod krzyzem w wwie chyba nie przeszkodzi takim wielkim politykom w sprawnej administracji finansami panstwa.
              :-D
        • marouder.abc Bodaj dzis:) Wypowiadal sie Blaszczykowski.. 09.09.10, 21:00
          ..i inni:) Gdy przyszlo do zadawania pytan, ani jedno nie padlo n/t:)
          • iza.bella.iza Kto to jest Blaszczykowski? n/t 09.09.10, 21:03

• marouder.abc Blaszczak, nie Blaszczykowski:) Czytale o pilkarzu 09.09.10, 21:17
              ..i mi sie jego, dosc podobne nazwisko wkleilo. Przepraszam.
              • iza.bella.iza Re: Blaszczak, nie Blaszczykowski:) Czytale o pil 09.09.10, 21:33
                Ok. Ale co mówił o budżecie? Słyszałam tylko jak płakał nad losem powodzian.
                • marouder.abc Interesujaca i wiele mowiaca zbitka:) 09.09.10, 21:40
                  Powodzianie-plakal..

Obawiam sie, ze dzis nie pogadamy, bowiem jak sie zdaje z zasady bedziesz deprecjonowac kazda wypowiedz opozycji, jako nie autentyczna, przekierowujaca uwage mediow na "nic nie znaczace" tematy:)

Ale dam ci link do artykulu, ktory naswietli ci moze strategie budzetowa PO, chcesz?:)
                  • marouder.abc Link o tem, jak sie to robi w PO:) 09.09.10, 21:48
                    wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/300917,budzet-oparty-na-pr.html
                    • hordol odwazny ten rybinski 09.09.10, 21:53
                      • marouder.abc No pewnie:) Nie wciska kaszanki... 09.09.10, 21:59
                        ..nie operuje skrotem myslowym bazujacym na medialnie generowanych fobiach wszystkich tych mlodych, wyksztalconych z wielkich miast, niezlym i zrozumialym jezykiem opisuje "kreatywne" ksiegowanie oraz techniki sluzace ich przykrywaniu.
                      • etwas-geheimnis Re: odwazny ten rybinski 09.09.10, 22:31
                        Tania odwaga. To ze naprawy sporo potrzeba , to wszyscy wiedzą , tylko nikt nie wie jak, aby wyborców nie stracić. Rewolucji w finansach i wydatkach w ostatnim roku przed wyborami nikt nie robi, to standard i jedno z glównych zasad polityki.
                        • hordol Re: odwazny ten rybinski 09.09.10, 22:41
                          najpierw przeszkadzal prezydent,teraz zblizajace sie wybory.
                          a nastepnie co przewidujesz jako argument contra?
                          • etwas-geheimnis Re: odwazny ten rybinski 10.09.10, 00:18
                            To zalezy od wyniku wyborów do sejmu. Czy bedzie koalicja i z kim , czy tez koalicji nie trzeba bedzie tworzyc. Koalicja z PSL , KRUS nadal prawie nie do ruszenia. Koalicja z SLD to trudno dzis powiedzieć na co sie zgodzą. Prawdziwe sprawdzam mozna by powiedziec, gdyby PO miała wiekszosc sejmową.
                    • iza.bella.iza Nie żartuj, Maruderze:) 09.09.10, 22:19
                      Ja pytam o działania krytyczne liderów partyjnych! Rybiński obraziłby się, gdybyś chciał go zaliczyć do jakiejkolwiek partii. Jego krytyka działań rządu to raczej spojrzenie niezależnego eksperta niż głos jakiejkolwiek partii.
                      • marouder.abc A i owszem, ale skoro glos opozycji jest.. 09.09.10, 22:26
                        ..slyszalny slabo w mediach?
                        Nb. nie czytalem, by sie ktos do tego swietnego i majacego wszelkie znamiona prawdopodobienstwa tekstu, odniosl.
                        • iza.bella.iza Re: A i owszem, ale skoro glos opozycji jest.. 09.09.10, 22:34
                          Chcesz pogadać o tezach Rybińskiego? Załóż sobie wątek na ten temat. A teraz ad rem w temacie tego wątku:)
                          • marouder.abc Pisalem juz:) Cokolwiek by opozycja nie.. 09.09.10, 22:42
                            ..wypowiedziala w "temacie watku", przykryte zostanie Jarkiem, krzyzem, moherem pod krzyzem, dyscyplinujacymi posunieciami w PiS, Maciorkiewiczem badz Nergalem z Doda:)
                            • iza.bella.iza Pitu - pitu 09.09.10, 22:48
                              Nikt ze zwolenników PiS nie napisał w tym wątku nic sensownego w odpowiedzi na post otwierający, a twoje zagranie z Rybińskim jest tego najlepszym dowodem.
                              • marouder.abc Zdanie Rybinskiego, jest moim, z ktorym sie od.. 09.09.10, 22:56
                                ..miesiecy nie kryje, choc wyrazone zostalo lepszym jezykiem.
                                • iza.bella.iza Ale co z liderami opozycji? 09.09.10, 23:04
                                  Jakoś nie słyszałam aby Grześ czy Jaruś się na zdanie Rybińskiego powoływali:)
                                  • marouder.abc Przyjdzie czas, przyjda wypowiedzi:) 09.09.10, 23:16
                                    Znasz, Iza, kolokwializm, "wkrecac" kogos?:)
                                    Brak glosu opozycji w debacie publicznej (ze wzgledu na koslawa optyke tematyczna mediow przede wszystkim) tylko na krotka mete dziala za "rzadem i partia":)

Oto wlasnie opozycja wkreca rzadzacych w zludne poczucie braku oponenta, choc przeciez glownym ewentualnym oponentem bedzie elektor, o czym PO zapomina.
                                    Mamy permanentna kampanie wyborcza, Izabello:)
                                    • iza.bella.iza Re: Przyjdzie czas, przyjda wypowiedzi:) 09.09.10, 23:37
                                      Żyj złudzeniami, Maruderze póki możesz :) Życzę Ci, żebyś nie rozczarował się zbyt boleśnie.
                                      Serio, serio:)
                                      • marouder.abc Calkiem serio, to ja jestem niewierzacy:) 09.09.10, 23:43
                                        Sprawil to dosc analityczny umysl, ktory posiadam od dziecka:)

Jednak fakt, ze sie wylozylem na okazywanej przez lata sympatii wobec PO, swiadczy o tym, ze potrafie byc dosc ulomny analitycznie, jesli mnie emocje poniesa:)
                                        Samokrytycznie przyznaje.
                                        • iza.bella.iza Re: Calkiem serio, to ja jestem niewierzacy:) 10.09.10, 00:06
                                          W to, że "wyłożyłeś się" na PO szczerze wierzę. Jednak nie wierzę w to, że alternatywą dla PO jest obecny PiS. Mnie naprawdę martwi to, że obecnie rządzącą partia nie ma żadnej sensownej alternatywy.
                                          • marouder.abc Niepotrzebnie odbierasz moja sytuacje.. 10.09.10, 00:23
                                            .."dwuwartosciowo":)
                                            Nie jestem za PiS, mimo, ze chyba ostatecznie odzegnalem sie od poparcia dla PO, ktora wedle mego zdania, jest ordynarna partia wladzy.
                                            • iza.bella.iza Sądząc po Twojej aktywności na FK i nie tylko tu, 10.09.10, 00:33
                                              to jednak patrzenie "dwuwartościowe", jest jednak bardzo uprawione :)
                                              • marouder.abc E tam, bo nie cierpie, by mnie jelop w postaci.. 10.09.10, 00:41
                                                ..gajowego reprezentowal?
                                                Libo, by idac za moja sympatia dla deklarowanych idei i niegdys oddanym glosem na partie polityczna, wspolczesnie manipulowal przy ewidentnych puppetach jakis tam Nowak, czy inna Szetyna?
                                                Daj spokoj!
                                                • iza.bella.iza Sorry, Winnetou:) 10.09.10, 00:50
                                                  O co właściwie Ci biega?

p.s. Myślę, że emigranci nie bardzo wiedzą, co się dzieje w kraju Przodków > sorry :)
                                                  • marouder.abc Nie jestem emigrantem, nigdy nim nie bylem.. 10.09.10, 00:52
                                                    ..choc zdazalo mi sie pracowac i mieszkac po pare miesiecy tu i tam.
                                                    Zyje i pracuje przede wszystkim w Polsce. Przede wszystkim w Krakowie:)
                                                  • iza.bella.iza Z innych Twoich wątków wynikało co innego - 10.09.10, 00:59
                                                    za złe wnioskowanie > wielkie sorry :)
                                                  • marouder.abc Pare razy ktos sugeowal, ze mieszkam poza krajem.. 10.09.10, 01:06
                                                    ..bo nie uzywam polskiej czcionki oraz czepial sie moje, czesto stylizowanejj skladni...nic nadto.
                                                    Musialas wziac za tzw. dobra monete, te "domysly".
                                          • viking2 Re: Calkiem serio, to ja jestem niewierzacy:) 10.09.10, 03:58
                                            iza.bella.iza napisała:
                                            Jednak nie wierzę w to, że alte
                                            > rnatywą dla PO jest obecny PiS. Mnie naprawdę martwi to, że obecnie rządzącą pa
                                            > rtia nie ma żadnej sensownej alternatywy.

Iza, swiete slowa! Dokladnie to samo probowalem przekazac w tamtym watku o przewrotnosci zycia politycznego, na tym samym forum. Obawiam sie, ze w rzeczywistosci wybor pomiedzy PO a PiS-em skloni wiekszosc wyborcow do olania i kampanii i samego dnia glosowania. Samo w sobie bedzie to zrozumiale, ale jednoczesnie fatalne w skutkach.
                                            Nie wiem, czy wieczny blazen Palikot zdazy ze swoim "stowarzyszeniem" - ktore, de facto, bedzie w swoim zamierzeniu partia polityczna - i czy zdola zainteresowac wyborcow alternatywa. Jego atutem jest, jak sadze, sam fakt, ze Palikot bywa rownie czesto podziwiany i oklaskiwany, jak i znienawidzony i opluwany - ale jest znany i malo komu obojetny: albo go wielbia, albo nienawidza.
                                            Oczywiscie pozostaje jeszcze wielka niewiadoma, czy to co on sam obiecuje jako "alternatywe", istotnie nia bedzie...
          • hordol Re: Bodaj dzis:) Wypowiadal sie Blaszczykowski.. 09.09.10, 21:06
            do niedawna w dobrym rzadzeniu przeszkadzała opozycja w postaci prezydenta.(z pisu)
            aktualnie w dobrym rządzeniu przeszkadza brak opozycji(tez z pisu)

złej baletnicy nawet włos w p... przeszkadza
            • etwas-geheimnis Re: Bodaj dzis:) Wypowiadal sie Blaszczykowski.. 09.09.10, 22:39
              Rządzenie jest normalne , takie jak wszędzie pod koniec kadencji.
      • humbak Re: A coz na to tzw. wolne media? 09.09.10, 22:44
        Jakie wybierasz media, takie masz njusy:)
    • 4_oddech_kaczuchy Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 20:41
      Znowu opozycja zajęła się tematem zastępczym,
      jak kiedyś Solidarność przydziałem papierosów.
      I do tego ten wredny Kaczyński całej wolnej prasie zabronił o tym pisać.
      I dlatego prasa z braku innych tematów musi w kółko pisać o biednej Jakubiak.
      O Kluzik i ziobrystach, o Migalskim i ... o Migalskim, albo Jakubiak.
      Albo o Nergalu.
      • hordol Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 21:02
        jak autor" wontku" moze w ogole sugerowac że tuskowi potrzebna jest jakas krytyka ?
        jest dobrze i milosnie a pis ma wyginąć. skoro ma wyginąc to nie moze sie politykom tuska zajmowac
        • iza.bella.iza Czytaj ze zrozumieniem. 09.09.10, 21:04
          I odpisuj zachowując logikę wywodu. Nara:)
          • hordol nie denerwuj sie 09.09.10, 21:12
            za rok wybory.jakos wytrzymasz i ponownie juz donalda nie wybierzesz.

siemanko!!!!
            • iza.bella.iza Nie projektuj na mnie swojego stanu psychiczngo. 09.09.10, 21:19
              Przeczytaj sobie ostatnie zdanie postu otwierającego wątek i albo zacznij pisać na temat, albo zamilcz - jeśli nie chcesz się dalej kompromitować. To taka dobra rada prosto z serca, ale oczywiście nie musisz z niej skorzystać :)
              • hordol Re: Nie projektuj na mnie swojego stanu psychiczn 09.09.10, 21:24
                skoro jestes kontent z takiego stanu rzeczy to po co obciążąsz serwery wybiórczej swoja klepaniną?
                masz przymus pisania na forum?
                • marouder.abc Kontenta, Akusiu,Iza jest Pania Iza,nie Panem:)/nt 09.09.10, 21:33
                • iza.bella.iza Jestem dziewczynką:) 09.09.10, 21:35
                  Osobnikom, którzy nie odróżniają płci swych adwersarzy mówimy twarde nie:)

EOT!
                  • hordol aaa... 09.09.10, 21:37
                    ...to przepraszam pania kaszalot
                    • marouder.abc Nu, Akusiu, powiem szczerze, ze tak, to bym raczej 09.09.10, 21:43
                      ..Izy nigdy nie probowal obrazic, gdyz jest to inwektywa nazbyt akurat abstrakcyjna:))))
                      • hordol Re: Nu, Akusiu, powiem szczerze, ze tak, to bym r 09.09.10, 21:47
                        od czasu gdy słowo to bronisław uswięcił swemi ustami przestało miec dla mnie wydzwiek pejoratywny.
                        • marouder.abc Ba, ale jest tez granica absurdu:)/nt 09.09.10, 21:53
                          • hordol Re: Ba, ale jest tez granica absurdu:)/nt 09.09.10, 22:01
                            lubie reductio ad absurdum
                            • marouder.abc Akurat ja takze, co, niestety nie przysparza mi.. 09.09.10, 22:10
                              ..sympatii rozmaitych szerokich gron:))
                    • iza.bella.iza Re: aaa... 09.09.10, 22:21
                      hordol napisała:

> ...to przepraszam pania kaszalot

No, tak - nie ma horold argumentów w zanadrzu, to próbuje mnie obrazić. No, to niech horold przeczyta trzy razy moją sygnaturkę. Jak jej nie zrozumie, to niech poprosi kogoś mądrzejszego o wytłumaczenie:)
                      • hordol Re: aaa... 09.09.10, 22:29
                        pan" profeso"r kojarzy mi sie nie z rzyganiem lecz raczej z pluciem . i to bez jakiejkolwiek przenosni.
                        ale widze ze jestes turpistka
                        • iza.bella.iza EOT n/t 09.09.10, 22:49

• hordol Re: EOT n/t 09.09.10, 22:54
                            no- idz z POnem bogiem
                • wujaszek_joe Re: Nie projektuj na mnie swojego stanu psychiczn 09.09.10, 21:41
                  Głupota opozycji po prostu zadziwia
                  • hordol a madrość koalicji POwala na kolana 09.09.10, 21:43
                    let it be.amen.
    • ave.duce Wyliczenia PiS (podatek bankowy) wzięte 09.09.10, 21:32
      z sufitu. W ciągu kilku dni "zmniejszyły się" o 2 mld. ;)
      Opozycja de facto nie ma żadnych rozsądnych propozycji.
      • hordol po co propozycje opozycji 09.09.10, 21:38
        skoro najlepsze były, są i bedą pomysly koalicji
        • ave.duce Re: po co propozycje opozycji 09.09.10, 21:52
          Co Ty powiesz, naprawdę?
          • hordol Re: po co propozycje opozycji 09.09.10, 21:55
            nie wiedziałeś do tej pory?
            no to juz wiesz :-D
      • marouder.abc Propozycji wiodacych ku czemu, Ave?/nt 09.09.10, 21:55
      • etwas-geheimnis Re: Wyliczenia PiS (podatek bankowy) wzięte 09.09.10, 22:41
        Bo nie o tym myslą:-)
      • etwas-geheimnis Re: Wyliczenia PiS (podatek bankowy) wzięte 09.09.10, 22:46
        Głupia propozycja z tymi bankami , ale PO pewnie ja wdroży. Nie bedzie duzej krytyki , a zawsze jakas kasa. To kilkaset milionów, ale za podwyzke usług bankowych bedą winne ....banki:-) Ba obawiam sie, ze banki rekompensujac sobie te n podatek, ,,lekko " przedobrza ....w swoja strone. I tal lepsza ta propozycja pisu , niz ta sprzed dwóch lat - drukowanie kasy tak , jak rzady reszty UE.
    • wariant_b Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 22:12
      Ideologia ideologią, polityka polityką, ale nikt z opozycji lepszych pomysłów nie ma,
      bo już zostałyby kupione i wykorzystane. W tym roku bodaj osiem państw Unii
      podniosło już VAT i wydaje się to rozwiązaniem bezpiecznym dla poziomu
      gospodarki. Rostowski nie eksperymentuje, bo nie musi. Podnosi ostrożnie.

Problemem Polski jest deficyt, ale też można go ograniczać ostrożnie, by nie załamać
      rynku, albo bardziej zdecydowanie. Bardziej zdecydowanie nie będzie przed wyborami.
      Drugim problemem jest złoty i to jest poważniejszy problem i w tej chwili główna
      siła ale i słabość naszego państwa. Ale chyba również za wcześnie za zdecydowane
      działania w celu pozbycia się niepewnego złotego i przejścia na euro.

Więc milczenie owiec jest poniekąd wymuszone, bo nie mają co powiedzieć.
      • hordol Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 22:16
        juz aktualnie polska miesci sie w europejskiej czołówce wielkosci podatku vat.
        choc jeszcze zesmy tego vatu nie podniesli,a sporo panstw juz to zrobiło.
        • etwas-geheimnis Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 22:54
          VAT od poczatku byl ustawiony za wysoko. W pierwszym roku SP zpstał kasa zasypany i zamiast obnizyć stawki , to zabrano sie za rozdawnictwo.Ale to sprawka ówczesnej lewicy.Rzad zabrał sie za rozdawnictwo , a ludkowie za kombinowanie , aby na tym podatku oszukać:-)
          • hordol Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 23:01
            poniewaz vat zostal ustawiony za wysoko to teraz trzeba go podwyzszyc
            • etwas-geheimnis Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 23:51
              Nie rżnij głupa , znasz powod.
      • iza.bella.iza Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 22:27
        wariant_b napisał:
        > Więc milczenie owiec jest poniekąd wymuszone, bo nie mają co powiedzieć.

Głęboko się z twoim zdaniem nie zgadzam. Krytyka działań rządu nie musi być merytoryczna, bo większość elektoratu nie ma o ekonomii i działań innych rządów zielonego pojęcia. Można jednak ludzi solidnie postraszyć wizja tego o ile zbiednieją, gdy wzrośnie VAT. Zamiast tego Kaczyński woli straszyć nowymi zaborami, a Napieralskiego w ogóle nie widać.
        • hordol Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 22:32
          zostan wiec glosem wolajacego na puszczy
          • iza.bella.iza A tak w ogóle to o co biega? 09.09.10, 22:52
            hordol napisała:

> zostan wiec glosem wolajacego na puszczy

Ustawienia Wyloguj
            iza.bella.iza

* Ulubione fora
            * Ulubione wątki

*
            o Kraj
            o Publicystyka
            o Ośla ławka
            o Depresja
            o Wiadomości
            o Forum ze Dworum
            *
            o Pasażer vel HEAD
            o Błagam, nie róbcie idioty z Bronka !
            o Prezydent... Buzek?
            o Jaka jest różnica pomiędzy próbą ska...
            o Lotnicza balladka o kniaziu Dreptaku...
            o kaczor w butach
            o 4 czerwca 2009 ... święto czy kolejn...
            o Utwórzmy forumową konisje śledzczą i...
            o Hej, chłopcy bagnet na broń!
            o tanie państwo = tania dziwka:(

więcej »

+ dodaj zdjęcia Twoje: Posty Zdjęcia

Forum Aktualności i Media

* Kraj
            * Alert24
            * Metro

* Polityka i Gospodarka

więcej » Załóż forum
            Internetowe Targi Edukacyjne

* Może prawo i zarządzanie?
            * Najlepsza uczelnia na Śląsku?
            * Zostań pracownikiem socjalnym
            hordol napisała:

> zostan wiec glosem wolajacego na puszczy

Masz jakąś obsesję czy czuś?
            • iza.bella.iza Upsssssss;) 09.09.10, 22:53
              Powklejały się jakieś dziwne rzeczy - sorki:)
              • hordol Re: Upsssssss;) 09.09.10, 22:55
                wyluzuj sie.
        • etwas-geheimnis Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 22:56
          A czym straszyc skoro to przy wydatku 1230zł. jest 10zł wiecej podatku.
          • iza.bella.iza Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 23:02
            Skoro Jarosław potrafi postraszyć kilka milionów Polaków (z całkiem niezłym skutkiem) Eriką Steinbach i Wołodią Putinem, to i VAT-em by potrafił, gdyby zechciał. Na własne uszy dziś słyszałam wypowiedzi wydawców podręczników szkolnych, którzy twierdzili, że przyszłym roku ceny ich produktów skoczą o kilkadziesiąt procent. Ile jest rodzin, które się tego całkiem na serio mogą obawiać?
            • hordol Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 23:09
              ja tam sobie rade dam
              ale moze tym ludziom sie odechce glosowac na platforme.

"Ale róbcie tak dalej - mnie póki co w to graj:) "
              • marouder.abc W Polsce prawie kazdy da sobie rade, bo.. 09.09.10, 23:29
                ..dawanie sobie rady weszlo Polakom w nawyk od ponad dwustu lat:)
                Inna rzecz, ze glos Izy jest o tyle znamienny, ze jako sympatyczka nieswiadomie wyrazila nim, moim zdaniem, obawe o los "partii i rzadu", w sytuacji, gdy paradoksalnie ow ma wszystko (przede wszystkim media ale i pokazny, wiekszosciowy odlam spoleczenstwa) "za soba":)

W nastepnych miesiacach bedziemy swiadkami, jak PO trwoni te zasoby.
                Znowu, moim zdaniem:)
                • iza.bella.iza Re: W Polsce prawie kazdy da sobie rade, bo.. 09.09.10, 23:42
                  marouder.abc napisał:

> ..dawanie sobie rady weszlo Polakom w nawyk od ponad dwustu lat:)
                  > Inna rzecz, ze glos Izy jest o tyle znamienny, ze jako sympatyczka nieswiadomie
                  > wyrazila nim, moim zdaniem, obawe o los "partii i rzadu", w sytuacji, gdy para
                  > doksalnie ow ma wszystko (przede wszystkim media ale i pokazny, wiekszosciowy o
                  > dlam spoleczenstwa) "za soba":)

Prawie popieram ten Twój post - poza jednym - napisałam go całkiem świadomie :) Brak rozsądnego recenzenta rządu (czy to opozycji, czy to mediów) jest dla aktualnie rządzących niedobry, a ściślej mówiąc dla rządzonych.

> W nastepnych miesiacach bedziemy swiadkami, jak PO trwoni te zasoby.
                  > Znowu, moim zdaniem:)

To się okaże, a będzie to głównie zależeć od działań opozycji - jakby na to nie patrzeć:)
                  • marouder.abc Dlatego tez napisalem w jednym miejscu, ze.. 09.09.10, 23:53
                    ..prawdziwym oponentem rzadu niebawem stanie sie elektor:)
                    Cala tajemnica Jarkowych strategii, Droga Izo:)
                    • iza.bella.iza Re: Dlatego tez napisalem w jednym miejscu, ze.. 10.09.10, 00:07
                      Ale PiS twierdzi, że elektorat to ciemny lud, który wszystko kupi!
                      • etwas-geheimnis Re: Dlatego tez napisalem w jednym miejscu, ze.. 10.09.10, 00:11
                        I dobrze twierdzi , co zostało udowodnione w Kampani prezydenckiej:-)
                        • iza.bella.iza No, nie do końca:) 10.09.10, 00:17
                          Jeśli wyniki z wyborów prezydenckich jakoś tam przekładają się na wyniki wyborów parlamentarnych, to co najwyżej z pierwszej tury. Poza tym sytuacja jest dynamiczna i aktualne badania sondażowi wskazują na spadek notowań PiS:)
                          • marouder.abc Oszalamiacze:) 10.09.10, 00:29
                            Te sluza podniesieniu nastroju.

Wspolczesne sondaze mozna psu o bude, droga Izo.
                            Wazne beda te, kiedy spoleczenstwo odczuje "nieodczuwalne" wedle rzadu a kumulujace sie przeciez podwyzki cen:)
                            • iza.bella.iza Re: Oszalamiacze:) 10.09.10, 00:36
                              marouder.abc napisał:

> Wspolczesne sondaze mozna psu o bude, droga Izo.
                              > Wazne beda te, kiedy spoleczenstwo odczuje "nieodczuwalne" wedle rzadu a kumul
                              > ujace sie przeciez podwyzki cen:)

Sondaż pojedynczy nic nie znaczy - liczy się trend jaki wskazują wiele sondaży z wielu pracowni, a ten jest jednoznaczny > PO rośnie, innym spada!
                              • marouder.abc Ja z wyksztalcenia, m.in jestem socjologiem:)/nt 10.09.10, 00:44
                                • iza.bella.iza Wyobraż sobie, że ja też:) 10.09.10, 00:55
                                  Co prawda o tytuł magistra w tej dziedzinie zaczęłam starać się późno i dopiero go będę bronić, ale mam tę przewagę, że jestem obeznana z najnowszymi technikami i metodami badań:)
                                  • marouder.abc Nu, to masz jeszcze troche przed soba:) 10.09.10, 01:02
                                    Pozniej sie dowiesz jak sie z tych technik tworczo korzysta:)
                                    Ale tak, czy siak, witaj:)
                                    • iza.bella.iza Moje pierwsze powolanie to historia:) 10.09.10, 01:31
                                      Historia mater vitea magistrum est:)
                                      Wierzyłam w to przez lata, ale się wyleczyłam. Do socjologii jako królowej nauk (według Comte'a) też mam stosunek sceptyczny - prof. Staszniks mnie głównie w tym utwierdza:)
                                      • marouder.abc Re: Moje pierwsze powolanie to historia:) 10.09.10, 01:41
                                        Och, Jadzia wcale nie jest gorsza/lepsza od reszty:)
                                        Taki Krzeminski, Kik..zeby pozostac przy "K"..ilez to glupstw napletlo w ciagu ostatnich 10 lat?:)

Tyle, ze Staniszkis jako bardziej wyrazista poprzez szminke oraz swoje egzaltacje, czesciej zapraszana jest do studia.:)

Dobrej Nocy zycze:) Milych i Kolorowych:)
                                        • iza.bella.iza Re: Moje pierwsze powolanie to historia:) 10.09.10, 01:53
                                          Szminka babci Jadzi jest bez znaczenia:) Istotne jest to czy socjologia ma obecnie jakieś sensowne narzędzia do badania rzeczywistości, czy nie. Wydaje się, że jeśli tak, to tylko ilościowe i te, w temacie tego wątku nie są dla opozycji korzystne.

Dobranoc:-)
                            • etwas-geheimnis Re: Oszalamiacze:) 10.09.10, 00:37
                              Tak się pocieszaj:-)
                              • marouder.abc A kiedy, twoim zdaniem, nastapi przelamanie.. 10.09.10, 00:45
                                ..trendu wzrostowego?:)
                                • etwas-geheimnis Re: A kiedy, twoim zdaniem, nastapi przelamanie.. 10.09.10, 01:41
                                  Jest raczej trend boczny od wielu miesiecy. :-)
                          • etwas-geheimnis Re: No, nie do końca:) 10.09.10, 00:29
                            To jest niestety prawda. Obserwowałas wybory to dobrze wiesz ,że wszystkie partie przemawiały do ciemnego ludu:-) Twardy elektorat i tak sie nie zrazi wygadywaniem różnych głupstw bez pokrycia ( rozumienie koniecznosci). Zobacz ile ludzi sztabowi Kaczora udało sie oszukac. Komorowski obudzil sie własciwie dopiero po pierwszej turze i tez zaczal obiecywac ile sie dało:-)
                      • marouder.abc Moge sie zalozyc, ze tym razem przynajmniej nie.. 10.09.10, 00:25
                        ..kupi PO:)
                        Zakladam zatem, ze choc zaiste ciemny, nie kupi wszystkiego.
                        • etwas-geheimnis Re: Moge sie zalozyc, ze tym razem przynajmniej n 10.09.10, 00:30
                          Przeliczysz się. Pozyjemy - zobaczymy.:-)
                          • marouder.abc Nie kupi, bo mu wczesniej PO doope oblupi:)/nt 10.09.10, 00:43
                            • etwas-geheimnis Re: Nie kupi, bo mu wczesniej PO doope oblupi:)/n 10.09.10, 01:36
                              Napisałem . Pozyjemy - zobaczymy. Jak na razie to wieszczacy stale upadek PO sie mylą.
                        • iza.bella.iza Lud się oświeca prędzej, niż politycy chcą:) 10.09.10, 00:46
                          Wiem, że wiele ludzi w Polsce nie rozumie tego, co czyta. Są również tacy, którzy mają w ogóle trudności z czytaniem i rozumieniem tekstu mówionego. Jednak wiem również o tym, że wskaźnik scholaryzacji w Polsce jest jednym na wiecnajwyższych na świecie:)
                          Pytanie brzmi - czy do liderów opozycji ta wiedza również dotarła?
                          • etwas-geheimnis Re: Lud się oświeca prędzej, niż politycy chcą:) 10.09.10, 01:39
                            To dotarcie tyczy sie wszystkich partii. Jesli patria quazi-faszystowska ma ponad 20% twardego elektoratu , to tych ciemnych ludzików jest jeszcze wiecej.
                            • iza.bella.iza Re: Lud się oświeca prędzej, niż politycy chcą:) 10.09.10, 01:46
                              Ale jakby nie patrzyć, to większość stanowi 80% - co z nią? Jaka jest, co myśli i co/kto do niej przemawia?
                              • etwas-geheimnis Re: Lud się oświeca prędzej, niż politycy chcą:) 10.09.10, 01:59
                                Około 50% to w ogóle nie glosuje i sie nie interesuje . Z 50% co zostało 10% to ten betonowy pissowy , a myśle że jakieś 15% to ciagle niezdecydowani i podatni na manipulacje zgodnie z zasada Kurskiego.
                                • iza.bella.iza Re: Lud się oświeca prędzej, niż politycy chcą:) 10.09.10, 02:16
                                  Kurski to prostak!
                                  W tym moja nadzieja:P
                                  Dobranoc :)
            • etwas-geheimnis Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 23:53
              Chyba im zależy aby ludziska kupili .....na zapas:-)
        • wariant_b Re: Dzięki Kaczorowi budżet i nowy VAT przemilcza 09.09.10, 23:17
          iza.bella.iza napisała:
          > Głęboko się z twoim zdaniem nie zgadzam.

Wystarczy mi tego, co się ponabijałem z Zyty, gdy pouczała Belkę.
          Ale przestało mnie śmieszyć, bo teraz zapłacę ekstra za głupią babę.
    • ukos Świrer tak już ma 09.09.10, 23:32
      lzabella napisała:

> W ciągu ostatnich dni rząd zatwierdził plan budżetu na przyszły rok, a dziś ust
      > awę nowelizującą wysokość stawek VAT. To są poważne sprawy, na których skupiłab
      > y się uwaga i krytyka poważnej opozycji. Niepoważna opozycja w wykonaniu PiS i
      > Kaczyńskiego skupia się na nieistotnych i co gorsza wyimaginowanych problemach. (...)
      • marouder.abc Zawolaj, Ukos jeszcze Sraczke Ryja ku pomocy.. 09.09.10, 23:38
        ..a tak fajnie rozmowa sie toczyla:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka