kataryna.kataryna 08.04.04, 17:05 Według sondażu CBOS PO ma 29% zaś Samoobrona 24%. info.onet.pl/899386,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-end Re: SMG/KRC pociesza tym bardziej 08.04.04, 22:13 34% PO, 21% So to juz po romansie Leppera z niejaka Anitka. Ludzie jednak wyciagaja wnioski.Naprawde pocieszajace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba ja to sze czesze byle czym, byle czym... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 23:36 ...sze czesze Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: ja to sze czesze byle czym, byle czym... 08.04.04, 23:39 Wiemy, wiemy, ze zbytniej uwagi co do tresci nie przywiazujesz. Wazniejsza forma, ktora tez nie zawsze ci wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba WY wiecie i ja też wiem... i tem bardziej szę... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 23:56 ...czeszę. A do tresci akurat wagę przywiązuję, bo wiem jak zrobić badania, które wykażą to, czego zamawiający oczekuje. Niekoniecznie całkiem świadomie. Ale wyniki badań sondażowych w niuansach tkwią końcówesio. W latach 80-tych, w całkiem uczciwie i profesjonalnie robionych badaniach Jaruzelski dostawał ok. 75 % pozytywnych ocen, a Urban też prawie tyle. Pozdrawiam z krainy wolnych ekologicznych napojów, co one wyrastaja w Puszczy Knyszyńskiej pod bacznym nadzorem miejscowej ludzkości. I zapraszam na degustację, tudzież konie i rybe prosto z wody *** www.nasza.sokolka.org? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b całkiem uczciwie informuję, że to bzdety IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 08.04.04, 23:59 -------------------------------------------------------------------------------- ...czeszę. A do tresci akurat wagę przywiązuję, bo wiem jak zrobić badania, które wykażą to, czego zamawiający oczekuje. Niekoniecznie całkiem świadomie. Ale wyniki badań sondażowych w niuansach tkwią końcówesio. W latach 80-tych, w całkiem uczciwie i profesjonalnie robionych badaniach Jaruzelski dostawał ok. 75 % pozytywnych ocen, a Urban też prawie tyle. I ty też, całkiem uczciwie i z nieprzymuszonej woli, a wręcz z wielką satysfakcją wyrażałeś swoje poparcie dla ww. towarzyszy w owym pięknym czasie, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba niekoniecznie towarzyszu bratku... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:12 ...ale może tylko dlatego, że nikt mnie wtedy w sondażach nie wypytywał. :))) Problem natomiast techniczny jest raczej niż polityczny lub ideowy. Tak naprawdę różnice w wynikach badań preferencji wyborczych wykazywane przez różne ośrodki badania opinii wynikają ze sposobu postawienia pytania, czyli z 'niuansa', o którym pisałem w pierwszym moim post'cie. Bo większość poważnych ośrodków korzysta z tej samej bazy nazwisk ankietowanych i ciekawe by było dopiero, jakie by były wyniki, gdyby tak samo sformułowane pyatnia zaczęły stawiać. Tylko po co by wtedy było tyle firm badających opinie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b postawa obywatelska IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.04.04, 00:17 jeżeli jest jak mówisz, tzn, że mają "bazy" tych samych ludzi do odpytywania, to cały ten proceder sondażowania jest do dupy. Myslę, że jednak niektóre firmy mają lepsze techniki zbierania danych. Jasne, że sposób zadawania pytania ma znaczenie, ale ja nie do tego się odnosiłem, tylko do tego głupiego kłamstwa, że 75 procent popierało Jaruzela i że w tamtych czasach robiono "całkiem uczciwe" badania. Pzdr p.s. Nawet jeśli nikt Cie nie wypytywał, to na pewno mogłeś sam się zgłosić i przyznać, że cenisz tow. Wojciecha razem z tow. Urbanem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba tak się składa, że do dziś... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:32 ...w dużej mierze ci sami ludzie robią takie badania (albo przynajmniej kierują nimi), którzy lat temu 20 prawie PROJEKTOWALI i wykonywali projekty badań opinii społecznej. A metodologia się nie zmienia. Przynajmniej ta dotycząca sondaży. Bo wszystko jest i tak zapożyczone z zasobów amerykańskich. Przykład ci podam, jeśli chcesz. Pytanie do sondażu może brzmieć: Czy Pan lubi swoją żonę? a/ Tak b/ Nie I co mam odpowiedzieć, jak akurat mnie wkurwiła, bo mordę darła cały wieczór z powodu nieistotnego takiego, żem się nadegustował ekologicznego napoju, co on w Puszczy Knyszyńskiej samorodnie wyrasta... itd.??? Którym to napojem zdrowie twoje wznoszę niniejszym. Aaaa, zapomniałbym... jakie wnioski z którejkolwiek odpowiedzi mógłby wynieść 'badacz'??? Jeszcze jeden toast... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot a ankieterzy? 09.04.04, 00:31 Nie tylko niuansem są pytania i baza danych tych do odpytania. Ważni są przede wszystkim ankieterzy, którzy za każdą dostaja kilka groszy. Znam dwóch takich co dorabiają sobie badaniami w Trójmieście. Przynajmniej część wypełniają na spotkaniach z zawsze tymi samimi kumplami (co prawda nie dyktuje jakieś odpowiedzi) i rodziną. Ważni są więc ankieterzy, którym nie chce się zaczepiać ludzi. Oni też się spieszą. Ja osobiście takich odpędzam, kurde nie będe im mówił jakie znam nazwy pralek, czy producentów pasty do zębów lub co podoba mi się bądź nie w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Drobne uwagi dla komunistycznych aparatow... 09.04.04, 00:20 Badania zamawial KC PZPR, a badania wykonywal ojciec naszego CZARNEGO ROBERTA co sie Kwiatkowskim zowie. Tak wiec mialy one tyle wspolnego z prawda co Anitka z Rywinem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Drobne uwagi dla komunistycznych aparatow... 09.04.04, 00:22 the-end napisał: > Badania zamawial KC PZPR, a badania wykonywal ojciec naszego CZARNEGO ROBERTA > co sie Kwiatkowskim zowie. Tak wiec mialy one tyle wspolnego z prawda co Anitka > > z Rywinem. Wtedy były: OBOP i CBOS a TVP do dzisiaj ma 40% udziałów w OBOPie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba i co z tego basieńko wynika??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:35 7% LSD-UP??? *** basia.basia napisała: Wtedy były: OBOP i CBOS a TVP do dzisiaj ma 40% udziałów w OBOPie:) Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Znowu forma nie ta iluzjonisto z PZPRu! 09.04.04, 00:38 Gość portalu: babariba napisał(a): > 7% LSD-UP??? > *** > basia.basia napisała: > Wtedy były: OBOP i CBOS a TVP do dzisiaj ma 40% udziałów w OBOPie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba gówno wiesz końcówesio o badaniach... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:44 ...sondażowych. Pobluzgać potrzebujesz sobie, to prosze bardzo. Możesz nawet na mnie, ale już be ze mnie. A se wypiję i za twoje zdrowie, tym, co to rośnie w Puszczy Knyszyńskiej... Niech masz Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Wiecej od ciebie wiem.. 09.04.04, 01:03 I nie pij za mnie tej arizony z wizerunkiem nowego wodza lewicy! Ps. I wiem, ze wreszcie postkomunistyczne smrody przegracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba przebaczam ci +++ IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 01:07 bom posiadacz wszelkich sakramentów oprócz kapłaństwa, małżeństwa i ostatniego namaszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: i co z tego basieńko wynika??? 09.04.04, 00:48 Gość portalu: babariba napisał(a): > 7% LSD-UP??? > *** > basia.basia napisała: > Wtedy były: OBOP i CBOS a TVP do dzisiaj ma 40% udziałów w OBOPie:) Tylko tyle ile napisałam, żadnych podtekstów. A co do wiarygodności sondaży to jestem sceptyczna. W okresach względnego spokoju wyniki różnych biur niewiele różnią się między sobą ale przy tak zmieniającej się sytuacji jak teraz, niewiele są warte. Podejrzewam, że wielu ludzi wstydzi się przyznać, że preferuje SO i SLD. Poza tym wielu ludzi zdanych jest na wiedzę pochodzącą tylko z TVP, inni mają radio i czytają poważniejsze gazety albo forumują:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: i co z tego basieńko wynika??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:53 i właśnie o to chodziło głównie. Pomijając już nawet fakt, że z którychś tam badań wynikało, że kilkadziesiąt procent polskiej populacji ma trudności ze zrozumieniem najprostszego nawet tekstu pisanego. Jak nie przymierzając 'theend', czy jak mu tam w tym watku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: i co z tego basieńko wynika??? 09.04.04, 00:57 Gość portalu: babariba napisał(a): > i właśnie o to chodziło głównie. > Pomijając już nawet fakt, że z którychś tam badań wynikało, że kilkadziesiąt > procent polskiej populacji ma trudności ze zrozumieniem najprostszego nawet > tekstu pisanego. > Jak nie przymierzając 'theend', czy jak mu tam w tym watku. Podeptał Ci odciski? A co do CBOS i OBOP to czytałam, że w tamtych czasach te badania były wiarygodne, bo władza musiała znać prawdę o nastrojach społecznych. Inną rzeczą jest czy publikowała prawdziwe dane:) > pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: i co z tego basieńko wynika??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 01:06 a tam zaraz podeptał... 'Chopa by trzeba', jak mawia moja teściowa ze Śląska. Ja chciałem tylko pokazać, jak robienie i interpretacja wyników wygląda. Bratek mi nie odpowiedziła, czy lubi żonę/męża/, więc np. nie mogłem tego pytania (które w wymiarze sondażowym jest do dupy) zinterpretować tu przykładowo na różne sposoby :))) Jeszcze jeden toast (tym co zawsze) za twoje zdrowie i spać sobie pójdę. Jutro znowu jakieś tu końcówki nalaza... Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Nie publikowala! 09.04.04, 01:32 Najbardziej obzydliwe byly zawsze dwie aglomeracje (antykomunistyczne) tj. Krakow i Trojmiasto!!! Tam wiekszosc p... komune i stad te notowania. A teraz tam kolejne wcielenie PZPR nie ma zadnych szans! To sa miasta gdzie na PO chce glosowac po 60% ludzi. Oni wiedza kim jest samoobrona! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot I co z tego basieńko wynika? - wróżenie z fusów 09.04.04, 00:54 Ja dzisiaj poczułem się zupełnie zrezygnowany, a co dopiero musi czyć Donald, który wczoraj tłumaczył, ze PO zrobiło błąd wypowiadając wojnę SO. Wcześniej juz napisałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11881825&a=11882917 Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Drobne uwagi dla komunistycznych aparatow... 09.04.04, 00:46 basia.basia napisała: > the-end napisał: > > > Badania zamawial KC PZPR, a badania wykonywal ojciec naszego CZARNEGO ROBE > RTA > > co sie Kwiatkowskim zowie. Tak wiec mialy one tyle wspolnego z prawda co > Anitka > > > > z Rywinem. > > Wtedy były: OBOP i CBOS a TVP do dzisiaj ma 40% udziałów w OBOPie:) Tak, wtedy tez w slynnym referendum w 87 ojciec brunatnego podniosl troche frekwencje:) W Trojmiescie wynosila ona wtedy okolo 38-40% Bo tu czolgi widzieli czesto, a i strzelaly babariby do ludzi czesto... Pozdrawiam z Trojmiasta co sie kolejnemu wcieleniu PZPRu nie podda bez wzgledu na to czy to beda borowki czy samobronki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Drobne uwagi dla komunistycznych aparatow... IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.04.04, 00:37 Badania zamawial KC PZPR, a badania wykonywal ojciec naszego CZARNEGO ROBERTA co sie Kwiatkowskim zowie. Tak wiec mialy one tyle wspolnego z prawda co Anitka z Rywinem... Czyli jednak dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Drobne uwagi dla komunistycznych aparatow... 09.04.04, 00:40 Gość portalu: b napisał(a): > Badania zamawial KC PZPR, a badania wykonywal ojciec naszego CZARNEGO ROBERTA > co sie Kwiatkowskim zowie. Tak wiec mialy one tyle wspolnego z prawda co Anitka > > z Rywinem... Anita z Pabianic ma duzo wspolnego generalnie z prawda Leszka, tak nawzajem sie kryja:) > > Czyli jednak dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba bratku, lubisz swoją zonę/męża/? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:40 odpowiedz: a/ TAK b/ NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPR-man Do dupy te sondaże bez UPR! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 00:35 Ankieterzy wcale nie mają opcji UPR! A na dzień dzisiejszy już teraz UPR powinna co najmniej wygrywać z UW i prawdopodobnie z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Do dupy te sondaże bez UPR! 09.04.04, 00:51 Gość portalu: UPR-man napisał(a): > Ankieterzy wcale nie mają opcji UPR! > A na dzień dzisiejszy już teraz UPR powinna co najmniej wygrywać z UW i > prawdopodobnie z PSL. Jest jeszcze partia Inicjatywa dla Polski, obserwuję zmowę milczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Nie tak calkiem... 09.04.04, 01:06 Ona sie pojawia w telewizorniach, Aldona mowi ale ona jest niewolnikiem wlasnej osoby. Jak mozna sie odzegnywac od rzadu ktory sie firmowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Owszem, nie całkiem tak... 10.04.04, 00:00 the-end napisał: > Ona sie pojawia w telewizorniach, Aldona mowi ale ona jest niewolnikiem > wlasnej osoby. Jak mozna sie odzegnywac od rzadu ktory sie firmowalo? Nie masz racji. I to podwójnie. Owszem, w tv pojawia się prof. Kamela-Sowińska. Ale już nie IDP... No i po drugie, przyjrzyj się wszystkim ministrom skarbu oraz ich działaniom. Dopiero potem oceniaj Kamelę-Sowińską. W moim przekonaniu była ona najlepszym ministrem skarbu, jakiego mieliśmy. I co z tego, że w nie najlepszym rządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Do dupy te sondaże bez UPR! 09.04.04, 02:03 Gość portalu: UPR-man napisał(a): > Ankieterzy wcale nie mają opcji UPR! > A na dzień dzisiejszy już teraz UPR powinna co najmniej wygrywać z UW i > prawdopodobnie z PSL. Jak ma wygrywac jak nie ma poparcia. I cale szczescie! Bo z waszej gazetki wynika, ze jest jeszcze gvorzej niz w Samejbronie, a jak mieliscie wplyw na wladze to popieraliscie socjalistyczny rzad Olszewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen Re:Głosować na Ogólnopolski Komitet OKO 09.04.04, 15:33 "Okręt AWS tonie.przyczepiona doń szalupa Unia Wollności pograża się równie szybko.Koalicyjne szczury zwietrzyły niebezpieczenstwo politycznego niebytu. Razno opuszczją tonący okręt,usiłując utrzymać się na fali społecznego poparcia.Rozpoczął się proces zacierania śladów i przebierania w nowe kostiumy- trafnie skomentował Leszek Miller." Jest to cytat z gazety "Fakty i Mity" Nr.3 (46) z dn.19-25 stycznia 2001 r. Czy nie jest to analogia dzisiejszej sytuacji w SLD!??? Oceńcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re:Głosować na Ogólnopolski Komitet OKO IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.04, 00:32 Gazeta "fakty i mity"to brzmi dumnie.Czy ktos to czytal? Odpowiedz Link Zgłoś