Dodaj do ulubionych

platforma grzebie w OFE

17.11.10, 16:13
www.rp.pl/artykul/565255_Wielkie-zamieszanie-wokol-OFE.html
najpierw ograniczyli dziedziczenie funduszy teraz chca je zlikwidowac. złodzije,
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 16:20
      Niech się z daleka trzymają od naszych pieniędzy.
      Bez II filaru cała ta reforma emerytalna, na którą nota bene państwo ( a wiec my) wydało masę pieniędzy bierze w łep.
      Drugą stroną tkiego działania rządu jest podważenie zaufania do instytucji państwa i sensu jakichkolwiek reform.
      • hordol twój premier ci wytłumaczy ze to dla twojego dobra 17.11.10, 16:30
        a ty mu przyklasniesz.
        • tw_wielgus Re: twój premier ci wytłumaczy ze to dla twojego 17.11.10, 16:35
          Nie mam go na własność. Poza tym klaskanie politykom było modne w czasach niezapomnianych rządów PZPR, teraz jest passe.
    • zoil44elwer Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 16:26
      Rozpaczliwie ratują finanse państwa mając za nic prywatne finanse(pieniądze) obywateli.A podobno jest to partia obywatelska i liberalna.
      • tw_wielgus Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 16:29
        "Propozycja wstrzymania na dwa lata przekazywania składek emerytalnych z ZUS do Otwartych Funduszy Emerytalnych jest dobrym rozwiązaniem - twierdzi wicepremier, minister gospodarki Waldemar Pawlak."

Pawlak to chyba nie PO.. Chociaż tyle roszad w ostatnim czasie iż połapać się rzeczywiście trudno.
        Pragnąc mu odpowiedzieć na jego światłe pomysły należałoby chyba złożyć obywatelski projekt który, dałby wszystkim obywatelom możliwość ubezpieczania się w KRUS.
    • zoil44elwer Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 16:43
      PO nie wierzy już w swoją reelekcję i ratując RP przed katastrofą finansową już w tym roku, aby nie być zmuszonymi być do niesławnej rejterady prze wyborami w 2011 prolonguje swoje rządzenie jeszcze na pół roku.A potem choćby POtop.Oni się już nachapali,na 4 pokolenia.
      • hordol Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 16:54
        ja jakos przezyję.
        ale zobaczyc mine obudzonego leminga=priceless
        • zoil44elwer Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 17:03
          Ja tym bardziej bo mam już emeryturę a dzieci są już w cywilizowanym państwie.
    • hordol hej platfusy!!! 17.11.10, 18:12
      podoba wam sie nowy pomysł partii milosci?
      • zoil44elwer Re: hej platfusy!!! 17.11.10, 18:20
        Od dawna wiadomo że PO chce naszego "dobra".Cała nadzieja w UE że pomoże Polakom zachować te dobra(składki)nienaruszone.
        • trevik az sie usmiechne... 17.11.10, 19:14
          jaka nadzieja? w tym, ze stara unia pozwalajac polsce na odliczenie dlugu wynikajacego ze skladek na OFE od oficjalnej statystyki dlugu publicznego ujawni, ze sama taki nieliczony do statystyki dlug posiada? Czy tez Unia pomoze PO sciac wydatki panstwa albo dzwignac podatki? ;-)

T.
    • etta2 Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 18:25
      Też mi się nie podoba to "grzebanie", ale spójrzmy trochę szerzej. Dziura w budżecie jest? Jest i rośnie. Nie uchwalono budżetu unijnego na 2011, co spowoduje, że różne zastrzyki kasy unijnej zostaną zablokowane. Np. rolnicy nie dostaną swoich dopłat do ha od Unii, a od Państwa Polskiego. Można zrobić "trudno rodacy, krótka piłka, kasy niet, to nie ma rent, emerytur, zasiłków, becikowych, babcinych, dopłat do ha i innych socjalnych datków, zaróbta se. Może więc dobrze, że rząd coś robi, by nie zostawić ludzi bez grosza i nie skazywać ich na gryzienie ścian. Ale dla pisdactwa każda okazja dobra, by przyłożyć rządowi, nawet jak nie jest specjalnie winny (czy jest winny rząd za beznadziejny stan finansów publicznych? Było słuchać balcerka, jak grzmiał i nawoływał do reformy finansów...kto to wtedy rządził...Miller chyba).
      • hordol Re: platforma grzebie w OFE 17.11.10, 19:00
        tusk rządzi od 3-ch lat i w sumie niewiele zrobil
        o tym ze deficyt rosnie doskonale wiedził nie od dzis ale mysmy slyszeli ze jest super i ze zielona wyspa szczesliwosci.taka była oficjalna teza do wygranych wyborów prezydenckich.potem "nagle sie okazało ze nie jest tak wspaniale a wrecz ze jest niedobrze.
        zas jesli chodzi o ofe to pare lat temu słyszalem ze to swietosci i prywatne pieniadze obywatela do których panstwo nie ma prawa. potem tusk zmienił zasady ich dziedziczenia na niekorzystniejsze a teraz na reszcie chce łape polozyc. owszem to zasypie troche dziure w budzecie ale kosztem jeszcze nizszych emerytur dla tych którzy do tej pory naleza do ofe
      • 2.andrzej.d etta2 - ale spójrzmy trochę szerzej 17.11.10, 19:12
        czyli jak nie da się niczym wytłumaczyć nieudolności rządu musimy szerooooooko patrzeć ;)

Etta ty po prostu manipulujesz! Jak nie masz argumentów to lepiej nic nie pisz.

OFE zostały utworzone za rządu Buzka chcę ci przypomnieć
    • trevik Problem polityczny w EU 17.11.10, 19:11
      niestety przeklada sie w tej chwili na problem polskiego rzadu.
      Wydatki trzeba ciac i to jest jasne, OFE ruszyć jednak nie wolno. To jest moje zdanie jako wyborcy PO. Jeśli Tusk ruszy OFE tracą mój głos.

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka