Dodaj do ulubionych

Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe bad...

• Gość: Matylda Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.04, 09:58
      Trzeba mieć świadomość tego, ża media (gazety, telewizja, radio, portale
      internetowe) robią politykę według swoich własnych przekonań oraz ideologii.
      Bardzo często są one odpowiednikami zapatrywań tej czy innej partii. Jeżeli
      chodzi o telewizję publiczną to chyba każdy widzi, że próbuje na siłę (żeby nie
      powiedzieć na chama) wzbudzić nostalgię za "cudnymi latami", kiedy my wszyscy
      siedząc w Gomułkowskich M3 ganialiśmy za "Rudym" i Szarikiem, by potem
      potańcować z Marusią i na koniec dać jej buziaka. I zanosi się na to, że nadal
      będziemy się za tym tankiem uganiać, bo nowy szef tvp Dworak najwyraźniej
      uwielbia militaria w takim wydaniu, a nowoczesny, pozbawiony komunistycznego
      balastu kraj niewiele go obchodzi. Na podobnej zasadzie działa radio, podobnie
      redagowane są gazety i prowadzone portale internetowe, gdzie wybiórczo wycina
      się komentarze chociaż nikogo nie obrażają.

I jeżeli jeszcze raz z uwagą przeczyta się ten powyższy artykuł GW o ostatnim
      sondażu, w którym PO znowu prowadzi, to wyciągnie się jeden wniosek, a
      mianowicie: Nawiększym zagrożeniem dla demokracji polskiej i jej ładu jest
      Platforma Obywatelska. Partia bardzo umiarkowana, która nie ma w swoich
      szeregach przewrotowców i nie zamierza postawić kraju na głowie po ewentualnie
      wygranych wyborach. Można mieć do niej wiele pretensji, że rządziła, Lepper też
      rządził, był przecież w PZPR i współrządzi nadal, popiera SLD w wielu
      kwestiach. SLD rządziła pół wieku i nadal rządzi, wszyscy widzą z jakim
      skutkiem. Ale Platformy nie trzeba się obawiać, czego o Lepperowcach i innych
      powiedzieć się już nie da. I jeżeli postkomuniści dostali już trzecią z rzędu
      szansę na kierowanie krajem, to dlaczego Platforma nie może takiej szansy
      dostać? Tym bardziej, że powstała dopiero po sromotnie przegranych wyborach
      koalicji AWS-UW. "Borowiki" wyrosły nam już teraz, nauczeni
      postsolidarnościowym przykładem nie chcą z honorem lec. Znamienne, nie wyrosły
      jednak nam, jak SLD miała jeszcze 35% poparcia. A wtedy byłaby to naprawdę
      wiarygodna lewica. Dlaczego więc dla GW Rokita, Tusk i Gilowska są teraz
      właściwie wrogami? Na to pytanie każdy czytelnik musi odpowiedzieć sobie sam.
      Ma się jednak nieodparte wrażenie, że wielu redaktorów GW z A. Michnikiem na
      czele chętnie zajadają się grzybami. Oby im w przyszłości nie leżały ciężko w
      żołądku.
      • Gość: Janek od Rudego Matyldo-masz jakąś fobię na tlePO i lat70tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 10:59
        Droga Matyldo,
        strasznie wszystko upraszczasz i mas jakieś niepotrzebne fobie.
        Telewizja pokazuje życzliwie lata 60-te i 70-te bo to czasy młodości wielu
        telewidzów i w związku z tym panuje za nimi nostalgia.
        Moi rodzice mają nostalgię za czasami okupacji hitlerowskiej, nie dlatego że
        było im wówczas dobrze, tylko dlatego że żyli w tamtym czasie i BYLI WÓWCZA
        MŁODZI.
        Ja natomiast mam nostalgiczne wspomniennia związana z późnym Gomułką (chociaż w
        marcu 1968 bezpieka mnie, ucznia podstawówki, oskarżyła o organizowanie zadymy
        :-) oraz za czasami Ediego Gierka.
        Byłem wtedy młody a młodość jest zawsze piękna:-)))
        Czasy Gomułki oceniam źle ale mam sentyment do nich, a do Gierka mam sentyment
        i oceniam go pozytywnie.
        Był to prosty facet, który bez teoretycznej podbudowy usiłował stworzyć
        kumunizm z ludzką twarzą i chciał dać ludziom żyć po ludzku (co było w tym
        ustroju niemożliwe - ale wtedy ani on ani my o tym jeszcze nie wiedzieliśmy:-).
        Wszyscy biorą kredyty, Matyldo. Rzecz w tym aby je potem terminowo spłacić.
        Inaczej wpada się w spiralę odsetkową.
        Gierek wziąwszy kredyty przeceniał możliwośc socjalizmu - przeszczepienie
        nowych technologii na grunt planowej gospodarki okazało się niemożliwe -
        zawiedli ludzie (niesolidne wykonanie prac, niedotrzymywanie terminów, rosnace
        koszty itd.) i system.
        My spłacamy odsetki a nie same kredyty.
        Co do Platformy Obywatelskiej.
        Partia ta rządziła do niedawna w Warszawie w koalicji z SPD (czyli z Panem
        Wieteską).
        Skala spraw, które po sobie zostawiła PO w stolicy jest porażająca.
        Zobacz, Matyldo, jak wyglądają dziś w Warszawie jezdnie ulic wybudowane za
        prezyentury Piskorskiego i Kozaka. A takie drogi budowane są przecież na lata.
        Wiesz, Droga Matyldo, ile wydał z miejskiej kasy Pan prezydent Kozak na
        uroczystość otwarcia Mostu Siekierkowskiego?
        -MILION ZŁOTYCH.
        Wiesz, Matyldo, jaki stan majątkowy zadeklarował Pan Prezydent Piskorski?
        Reszta jest milczeniem, Szanowna Matyldo.
        Oni już byli...
        • Gość: Matylda Re: Matyldo-masz jakąś fobię na tlePO i lat70tych IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.04, 12:36
          > Droga Matyldo,
          > strasznie wszystko upraszczasz i mas jakieś niepotrzebne fobie.
          > Telewizja pokazuje życzliwie lata 60-te i 70-te bo to czasy młodości wielu
          > telewidzów i w związku z tym panuje za nimi nostalgia.
          > Moi rodzice mają nostalgię za czasami okupacji hitlerowskiej, nie dlatego że
          > było im wówczas dobrze, tylko dlatego że żyli w tamtym czasie i BYLI WÓWCZA
          > MŁODZI...

Drogi Janku!

Ja nie mam fobii na żadnym punkcie. Nie gryzę ludzi, którzy są innego zdania i
          wybierają partie, których ja nie aprobuję. Ja mam tylko pretensję między innymi
          do tvp o to, że jej informacje o kraju są bardzo jedno(lewo)stronne. Każdy ma
          prawo do powrotu do swojej młodości i lat dziecinnych, bez względu na ustrój
          jaki wówczas panował. My wszyscy po części jesteśmy dziećmi tamtych lat, mamy
          jeszcze stare nawyki, wyobrażenia o życiu. Ale ja oczekuję od telewizji
          PUBLICZNEJ w XXI wieku, aby zainteresowała się chociaż troszeczkę przyszłością
          naszego kraju i jego mieszkańców, a w szczególności młodego pokolenia. Aby
          wyszukiwała w nim pozytywne przykłady i je nam w swoich programach
          prezentowała. Bo jak narazie to mamy biesiady, biedę jak okiem siągnąć i
          kradzież szyn oraz mostów. Taki sposób prezentowania nie ma nic wspólnego z
          obiektywizmem i wrażliwością społeczną. Jest to wieloletnie utrzymywanie
          społeczeństwa w świadomości, że na nic innego go nie stać i nie musi się nawet
          starać cokolwiek zmienić. Nasze kompleksy biorą się między innymi właśnie stąd.
          Niedawno czytałam w Rzeczpospolitej o pewnej wsi na Mazurach, której mieszkańcy
          własnym sumptem za namową i wielkim zaangażowaniem nowego wójta zrobili w niej
          taki porządek, że aż miło patrzeć i tam żyć. Uprzątnęli wysypiska śmieci,
          zasadzili drzewa w powstającym parku, zasadzili kwiaty w gazonach, zrobili
          skalniaki, w byłym Domu Kultury, który wyremontowali, urządzają sobie imieniny,
          urodziny oraz Sylwestra. Ale takie przykłady pojawiają się w mediach raz na sto
          lat.

Natomiast jeżeli chodzi o dyskusję dot. PO versus Samoobrona (to są obecnie te
          partie, które tak zaprzątają głowę mediom i wyborcom) to chcę tylko powiedzieć,
          że jak przyjdzie do wyborów, to wybranie tej pierwszej byłoby dla naszego kraju
          korzystniejsze, mimo, że nie jest partią czystą jak łza. Tylko to i nic więcej.
          Ta wieś, o której wyżej wspomniałam zastanowi się z pewnością pięć razy, czy
          aby naprawdę warto wybrać Samoobronę. Z mojej strony wybór tej partii nie
          wchodzi w rachubę; to uwłaczałoby mojej godności oraz poczuciu
          odpowiedzialności za losy kraju.

A na koniec żeby wszystko było jasne: Osobiście nie należę do żadnej partii
          (nigdy nie należałam) i nie mam zamiaru agitować ani za lewicą ani na prawicą.
          Obserwuję scenę polityczną jak każdy inny i wyciągam wnioski. Jeszcze dużo wody
          w Wiśle upłynie zanim powstanie nowa, nieuwikłana w przeszłość i afery partia w
          Polsce. Dlatego wyborcom pozostaje wybór "mniejszego zła". Niestety, nie da się
          zamknąć Sejmu i Senatu na sześć spustów na następne 10 lat i czekać, aż coś
          nowego się wykluje, co wzbudzi nasze zaufanie.

Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę rodzinnych, miłych, spokojnych świąt
          Wielkiej Nocy.
          • Gość: Janek od Rudego Wesołych Świąt Matyldo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 18:22
            Wesołych Świąt Matyldo :-)
      • Gość: z Matyldo, boję sie PO, bo mają niejasny aspołeczny IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.04.04, 16:35
        program,odpowiadajacy tylko na zapotrzebowanie przedsiębiorców, całkowicie bez
        liczenia się ze ogromnym obszarem biedy w kraju. Do ich programowego kanonu
        należy przede wszystkim obniżka podatków dla najwyżej zarabiających i
        drastyczne ciecia budżetowe, znacznie przekraczajace tzw plan Hausnera. Chyba
        nie muszę nikomu tu na forum mówić co taki program oznacza dla zbiedniałego
        społeczenstwa. Nie wspomnę juz o poziomie ich przywódców, z których za
        kandydata na przyszłego premiera upatruje się Rokitę. Czy nikt z Was nie widzi,
        że to kabotyn zdatny tylko do rujnowania każdego układu politycznego, facet o
        werbalnej inteligencji kabareciarza, czego dał liczne dowody jako członek
        komisji sejmowej w sprawie Rywina, ale bez żadnej głębszej refleksji
        intelektualnej nad stanem polskiego społeczeństwa i gospodarki. To poprostu
        atrapa prawdziwego polityka. Pozwolisz, ze nic nie powiem o Tusku bo to postać
        bez żadnych politycznych własciwości. I to ma być przywódca? Ogarnia mnie
        zgroza na myśl, że PO i Samoobrona mogą wygrać wybory. Podobnie zresztą gdyby
        na ich miejscu były PiS, SLD czy LPR!
        • Gość: Matylda Re: Matyldo, boję sie PO, bo mają niejasny aspołe IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.04, 18:07
          To jeden z wielu przykładów, że PO myśli prospołecznie (tekst zeczerpnięty z
          jej strony internetowej:

"Platforma Obywatelska RP w przeciwieństwie do wszystkich pozostałych ugrupowań
          politycznych jednoznacznie zobowiązała się do nie pobierania środków
          publicznych przysługujących partiom politycznym, a tym samym podjęła ciężki
          trud finansowania swojej działalności politycznej wyłącznie z datków
          ofiarowanych przez swoich członków
          i sympatyków.
          Dlatego pragniemy poinformować, iż istnieje możliwość pieniężnego wsparcia
          działalności Platformy Obywatelskiej RP.
          Darowizny pieniężne na rzecz Platformy Obywatelskiej RP mogą przekazywać osoby
          fizyczne (jedynie obywatele polscy) przelewem bankowym na konto Platformy
          Obywatelskiej RP:
          Warszawa 00-159,
          ul. Andersa 21
          nr konta bankowego:
          PKO BP I O/ W-wa Centrum
          05 10201013 122622066"

Jeżeli Cię pamięć nie myli, to właśnie SLD (tak wrażliwa społecznie) i
          pozostałe frakcje polityczne (włącznie z Lepperokami, obrońcami biednych i
          uciśnionych) przeforsowały w Sejmie finansowanie partii politycznych z
          państwowej kasy. To są grube miliony, które tak nielubiany przez
          Ciebie "kabotyn" Rokita oddał dobrowolnie, aby tym skrzywdzonym przez los żyło
          się trochę lepiej. Pozostałe partie śpią jakoś spokojnie, ale przed kamerami
          zapewniają o swym dobrym sercu dla sierot, rencistów oraz biednych, jak np.
          pani Banach i Sierakowska oraz marszałek Borowski (obecnie SduPole), którzy też
          maczali palce w uchwaleniu tej ustawy.

Mam wielką nadzieję, że znalazłeś/znalazłaś partię, w której są politycy
          odznaczający się głęboką refleksją intelektualną nad stanem polskiego
          społeczeństwa i gospodarki, nie są atrapami prawdziwych polityków oraz
          posiadają wiele politycznych własciwości. Chociaż z listy, którą wymieniłeś
          wynika, że boisz się prawie każdej partii oprócz nowo powstałej SdPl oraz UP.

• Gość: z Bądź poważna Matyldo, sumy z jakich chciała IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.04.04, 22:43
            zrezygnować PO to kilka milionów dla nich i 30 ...40 mln złotych dla
            pozostałych partii (a może jeszcze mniej, bo jak pamietasz PSL wskutek
            nierozliczenia ostatnich wyborów został całkowicie pozbawiony dotacji, która
            miała wynosić dla nich 8 mln). Wniosek PO był czysto propagandowy i nie miał
            szans na uchwalenie. Jeżeli to uważasz za ich główne prospołeczne i
            progospodarczo-programowe hasło wyborcze, przy 90-miliardowym deficycie
            budżetowym, to nie wiem jak można Cięprzekonać. To że nie wspomniałem o SDPL i
            UW, to tylko dlatego że to kanapy a nie partie - ich poprostu nie biorę pod
            uwagę. A Borowski, Celiński czy Nałecz to nie są postacie przywódcze, które
            kogokolwiek by za sobą porwały. No ale gdzie Rokicie czy Tuskowi z nimi sie
            równać. Nie wycofuję ani jednego słowa mojej o nich opinii. Bardzo mi przykro,
            ale nie mam na kogo głosować, a już szczególnie nie podoba mi się Samoobrona i
            PO, jako dwa ekstremizmy na tym samym polu.
        • Gość: Janek od Rudego Re: Matyldo, boję sie PO, bo mają niejasny aspołe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 18:27
          Ja mam dokładnie taką samą opinię i takie same odczucia. Ci ludzie są
          beznadziejni! Wszzyscy! Gdzie jest polski Putin albo DeGaule. Duch czasu go
          wzywa. Nam są potrzebni mądrzy poltycy myślący kategoriami państwa i dobra
          wspólnego a nie z nosami w korytach.
    • Gość: WARAS Uwazasz ze kWASNIEWSKI NIE WYZYWI SWOICH IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.04, 10:16
      WALESA WYBUDOWAL SOBIE DOM ZA SWOJE PIENIADZE I JAK PAMIETASZ NIE DOSTAWAL
      SWOICH PREZYDENCKICH PENSJI. ZAS KWASNIEWSKI ODBIERA REGULARNIE SWOJE
      PREZYDENCKIE PENSJE ,NIEWIELE ROBI SIEDZAC W CIENIU,BUDUJE ZAMEK W WISLE ZA
      PIENIADZE PODATNIKOW ,WYSLAL CHLOPCOW DO IRAKU I NIE ZALATWIL WIZ DO USA.NABRAL
      WODY W USTA W AFERZE RYWINA ITD. CHBA TRZEBA BYC SLEPYM I MIEC NIEZLE BIELMO
      NA OKU ZEBY TEGO NIEWIDZIEC.....
      • Gość: Kajko i Kokosz AleWałęsa dostał milion dolarów za froko bez poda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:02
        tku.
    • Gość: Matylda Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.04, 10:16
      Muszę się szybko poprawić, bo mnie zaraz wszyscy zakrzyczą. Błąd: PO powstała
      po rozpadzie koalicji AWS-UW, jeszcze przed wyborami parlamentarnymi.
    • Gość: Jędruś Mitoman Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.kl.amwaw.edu.pl 09.04.04, 10:20
      Uwaga!!! W Klewkach wylądowali talibowie!
      • Gość: tarubo Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 10:59
        Hurrra wpuścić ich do Sejmu i na 2 godz. zamknąć drzwi!
    • Gość: Izydor Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.chello.pl 09.04.04, 10:59
      Jak tylko Rokita przestaje walczyć na przezwiska ludzie sądzą, że zmądzrzal i
      wracaja do Platformy, a mozy by tak Tusk zakazał mu wlasnej polityki
    • Gość: robol Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:16
      amoobrona pokazała twarz przy raporce końcowym komisji śledczej, to napewno
      wpłynęło na wyniki wsondażu.
    • Gość: ZDEZORIENTOWANY Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.crowley.pl 09.04.04, 11:26
      Co to za partia "TRUDNO POWIEDZIEC" moze by na te partie glosowac
    • Gość: METEO SAMOOBRONA WYGRA W WIĘKSZOŚCI OKRĘGÓW IP: *.dywity.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 11:33
      A CZY ZDOŁA WYŁONIĆ STABILNY RZĄD W TYCH WYBORACH CZY W NASTĘPNYCH
      TO JUŻ INNA SPRAWA ALE BĘDZIE RZĄDZIĆ I MOŻE NIE BĘDZIE DOSTATNIEJ
      BO Z ROZKRADZIONEGO TRUDNO WSZAK NALAĆ OLE PRZYWRÓCI SPRAWIEDLIWOŚĆ
      I ROZLICZY ŻŁODZIEJSTWA 14 LAT EKSTERMINACJI NARODU!
      • Gość: Rosomak Re: SAMOOBRONA WYGRA W WIĘKSZOŚCI OKRĘGÓW IP: 157.25.139.* 09.04.04, 12:13
        Oby tak było, gdyby odebrać to, co ukradziono do roku by dziura Budżetu była
        zapełniona. A oszuści i złodzieje zawsze w takich wypadkach wyśmiewają,
        oskarżają i uważają, że są najmądrzejsi. Taka hołotą bym się nie przejmował.
        Raczej Lepper powinien uważać, aby złodzieje nie podłożyli mu świni tak jak
        Tymińskiemu. Bo to że PO, Samoobrona i PiS wejdą to pewniak. Wesołych Świąt.
        • Gość: baca Re: SAMOOBRONA WYGRA W WIĘKSZOŚCI OKRĘGÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 13:38
          A najlepiej to dac dobry sznur od snopowiazalki przewodniczacemu Leperowi i
          niech sie sam powiesi,a potem pogonic to cala buraczane towarzycho ciemniakow.
        • Gość: 2XL Lepper to nie Stanisław Tymiński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 19:42
          Raczej Lepper powinien uważać, aby złodzieje nie podłożyli mu świni tak jak
          > Tymińskiemu. Bo to że PO, Samoobrona i PiS wejdą to pewniak. Wesołych Świąt.

Lepper to nie Tymiński i nigdy nim nie będzie
          Stanisław Tymiński to uczciwy Polak,który do majątku doszedł ciężką pracą na
          zachodzie.
          I dlatego w Polsce został oczerniony przez złodziei bo był dla nich zagrożeniem.
    • Gość: stąd Jaka jest wiarygodność sondaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:55
      Zleceniodawca sondażu ma konkretny cel i trudno mu się dziwić, skoro decyduje
      się wydać niemałe pieniądze. Często jednak sondaże są niewiarygodne, ponieważ
      nie są znane warunki w jakich zostały przeprowadzone.
      Poniżej wklejam mój poprzedni post na ten temat.

• O wynikach decyduje zleceniodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: stąd 08.04.2004 23:24 odpowiedz na list

Najwyższa pora ukrócić ten proceder.
      W tym celu należy wprowadzić zasadę pełnej jawności (zresztą podobnie, jak w
      pozostałych sferach życia publicznego).
      Firma wykonująca sondaż miałaby obowiązek:
      1. Podać zleceniodawcę
      2. Podać koszt badania
      3. Ujawnić zastosowaną metodologię badania
      a. sposób doboru próby losowej
      b. listę pytań zadawanych badanym
      c. sposób ustalania wyników (np. czy te 34% dotyczy całej próby losowej, czy
      tylko tych, co deklarują udział w wyborach)

Dopiero po spełnieniu powyższych warunków publikowanie wyników sondaży będzie
      miało wartość poznawczą. Jednak bez nacisku społecznego nic w tej materii się
      nie zmieni.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11881825&a=11887278
    • Gość: bobi1980 nie wierzcie w sondaze !!! to manipulacja !!!!!!!! IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 09.04.04, 12:13
      to jest wiekie G...! co podaja te sondaze, klamstwo za klamstwem, podsuwaja nam
      partie na ktore mamy glosowac, a ludzie nieswiadomi slepo glosuja na partie
      ktora ma najwiecej poparcia, a nawet nie wiedza jaki ma ona program, i powienm
      wiecej, ze nie interesuje ich to wcale, glosuja bo nie wiedza na kogo maja
      glosowac.. a w takim zamieszaniu jak teraz ludzie w ogole sa zakreceni i to
      moze byc okolicznosc ktora spowoduje ze wladza w panstwie trafi w rece
      nieodpowiednich ludzi, acz wybranych w demokratyczny sposob i tego boje sie
      najbardziej, ze beda nami rzadzic "krzykacze i bandyci"
    • kozaczek3 Antyklerykalna Partia Postępu RACJA!!! 09.04.04, 12:32
      PRACA!!!POSTĘP!!!UCZCIWOŚĆ!!!
    • kzielonka Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b 09.04.04, 12:32
      Im więcej o tym piszecie tym lepsze są ich wyniki. Może by tak zarządzić bojkot
      informacyjny na temat Samoobrony!
    • Gość: LS Re: Czy Tusk juz siedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 12:33
      Znaczy sie w zakladzie zamknietym. Po wypowiedzi , ze okregi jedomandatowe
      wyeliminuja wybor przestepcow i kogo tam jeszcze widac wyzraznie , ze chlopu
      odbilo i ze dla otoczenia jest niebezpieczny. Odznaki tego wyrazne byly juz
      wczesniej j- jak marszalkowi Lepperowi grozil biciem po mordzie.
      A pioerdoly COBOSU to gorzej niz co badz. Samoobrona zmiazdzy w wyboprach
      to zdegredenowana zgraje uzurpujaca ptprezentowanie polskiej inteligencji
    • Gość: kolenda Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 13:34
      towarzysze partyjni pokroju tuska, leppera chcą podzielić koryto między siebie i wykopac millera bo on już jest za słaby komunista - on jest liberał nawet, a PO to grupa komunistyczna, Samoobrona też ma czerwony kolor na sztandarach
    • Gość: Adam Cebulka Straszne ! Nasi (Samoobrona !!!) tracą. IP: *.adlex.com 09.04.04, 13:55
      Do boju! Za Leppera i Millera !
      Tylko sojusz Samoobrony i SLD to wielka przyszlość dla Polski
      • Gość: Piotr Szczypiorek Straszne ! IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 09.04.04, 17:02
        Zgadzam się, Panie Adamie. To wspaniali mężczyżni. Czego jeden nie może
        skończyć, dokończy drugi, a po nich PO (pełniący obowiązki) impotentów
        Platformensi.
    • Gość: 100krotka nareszcie jakieś optymistyczne wiadomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 14:43
      co by to było gdyby miał nas reprezentować ktoś o tak prymitywnym wyglądzie,
      poglądach i charakterze!!!
      • Gość: gen Re: nareszcie jakieś optymistyczne wiadomości IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.04.04, 14:59
        Tak czytam was wszystkich (z nielicznymi wyjątkami), wasz zajadły jazgot, to
        całe wzajemne, żałosne obszczekiwanie się i dochodzę do wniosku, że jakie
        społeczeństwo, tacy politycy.
        • jacekm22 Re: nareszcie jakieś optymistyczne wiadomości 09.04.04, 17:03
          Gość portalu: gen napisał(a):

> Tak czytam was wszystkich (z nielicznymi wyjątkami), wasz zajadły jazgot, to
          > całe wzajemne, żałosne obszczekiwanie się i dochodzę do wniosku, że jakie
          > społeczeństwo, tacy politycy.
          A co musla
    • Gość: zig Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.mps.com.pl / *.mps.com.pl 09.04.04, 15:32
      guwno
      • mesange Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b 09.04.04, 16:12
        Jak mniemem Gosc Zig wyrazil poparcie dla samoobrony.
        Z takimi argumentami trudno polemizowac, ale i przyznac im racje, jest rzecza
        niewykonalna.
        Heh "kulturwa" mnie oslabia :(
        Chyba przestane odwiedzac fora w ktorych udzial biora glownie troglodyci, ale
        czy to przypadkiem nie oznaczaloby dobrowolnej rezygnacji z dostepu do
        internetu?!

Gość portalu: zig napisał(a):

> guwno
        • Gość: Matylda Re: Platforma na czele, Samoobrona druga - nowe b IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.04, 18:18
          Mesange,
          proszę zaglądaj tutaj częściej, nie rezygnuj. Jest to bardzo mozolne zajęcie,
          ale nie wolno ich tutaj zostawiać samych z "wszechwiedzą" o Polsce i świecie.
          Problem polega na tym, że takie właśnie "teorie" rozprzestrzeniają się po
          internecie jak ogień i zaczynają żyć własnym życiem. Dlatego trzeba pokazać, że
          są jeszcze inne ssaki, które tu i ówdzie wiedzy źdźebko liznęły i mają inne
          zdanie. A może to jednak trochę naiwne sądzić, że można z troglodytami
          polemizować? Już sama nie wiem.
    • Gość: Czarls 114 % IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.04.04, 15:42
      Dlaczego suma wynosi 114 % i nie mówi się o innych partiach UW,UPR, Centrum,
      itd.

24%+29%++9%+6%+6%+7%+5%+4%+24% = 114 %
      bi.gazeta.pl/im/2014/m2014499.jpg
      Błąd wyborczej czy manipulacja ? :)

Pozdrawiam
    • Gość: Matematyk W sumie 114%? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 09.04.04, 17:09
      W sumie 114%? Brawo CBOS.
    • Gość: Jerzy Platforma na czele, Samoobrona druga ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 19:05
      Coraz mniej wierzę w takie sensacje. Faktem jest, że Lepper zdobył sporo głosów
      mimo widocznego cwaniactwa w postępowaniu. Teraz nawet wypowiada się jakby był
      już co najmniej premierem i tylko czeka na formalne przejęcie władzy.
      Jestem przeciw Samoobronie gdyż im zwyczajnie nie wierzę. Zbyt dużo
      podejrzanych spraw jest wokół nich. Bardzo bym chciał żeby inne partie
      wyciągnęły z tego wnioski i natychmiast wyrzucały swych przedstawicieli gdy
      tylko zachodzi podejrzenie, że może być to człowiek nieuczciwy.
      Portaficie tego dokonać ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka