Dodaj do ulubionych

Korwin-Mikke to

30.11.10, 12:16
głupia kanalia
Brawo Superekspress :(((

"Dlatego pamiętajmy: Żydzi szkodzą - ale nie dlatego, że są Żydami, lecz dlatego, że dziś mamy do czynienia niemal wyłącznie z socjalistami. A Żydzi - zdolne bestie - są bardzo zdolnymi socjalistami. Żydokomunę musimy tępić - bo socjalista to złodziej... a zdolni złodzieje są najgorsi!"
Korwin absolutnie nie jest antysemitą

Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 12:33
      JKM o sobie ;) >

Idiota z dyplomem to taki sam idiota, jak przedtem – tylko z pretensjami.
      • ponte_aronte jak można tego typa w ogóle drukować? 30.11.10, 12:42
        zapraszać do tv, na uczelnie itd.?
        • otrzepotka Re: jak można tego typa w ogóle drukować? 30.11.10, 12:47
          ponte_aronte napisał:

> zapraszać do tv, na uczelnie itd.?

Dla mnie ten typ nie istnieje. Chociaż często kupuję Angorę, i z wielką przyjemnością czytam felietony Sobczaka i Szpaka, o felieton Korwina, który jest na tej samej stronie tylko zahaczam wzrokiem. Ewentualnie.
        • remez2 Re: jak można tego typa w ogóle drukować? 30.11.10, 14:00
          ponte_aronte napisał:

> zapraszać do tv, na uczelnie itd.?
          Nic tak nie ożywia sztuki jak trup w pierwszy akcie. Nikt tak nie ubarwia dyskusji jak taki typ. Czyli - kasa misiu, kasa.

----------------
    • volupte01 Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 12:45
      To jakis kompleks. On uwaza że Żydzi to naród wybrany , skoro najmadrzejszy. To gloryfikacja , a nie antysemityzm :-)
      • strikemaster Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 13:37
        Przeciwko kobietom i socjalistom też często się wypowiada, widocznie te grupy też uważa (i słusznie) za lepsze od siebie.
    • humbak Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 12:51
      To raczej statystyka niż antysemityzm:) Patrząc na inteligencję europejską czy amerykańska tegoż właśnie pochodzenia, trudno nie przyznać że większość z nich wyznaje wręcz ideologie ekonomiczne dla Korwina ukazujące się jako socjalizm. A że to radykał to masz skutek. Z tego co pamiętam z jego artykułów, czy raczej felietonów to antysemitą on nie jest. Od tego mają w tych kręgach Michalkiewicza, a przede wszystkim ten jak mu tam.. Zar? Nie wiem jak się naprawdę nazywa.
    • za.rzek.a K-Mikke jest debilem 30.11.10, 13:22
      nie widzi, czy nie wie, ze najwieksi zlodzieje swiata (zydowscy ) sa banksterami. Oni uprawiaja socjalizm antyjanosikowy - na swiatowa skale okradaja biednych.
      • humbak Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 13:27
        A po co niby socjalizm komu? Właśnie do tego by panowie politycy i finansiści mieli jak kraść:)
        • remez2 Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 14:02
          humbak napisał:

> A po co niby socjalizm komu? Właśnie do tego by panowie politycy i finansiści m
          > ieli jak kraść:)
          W USA, WB, Niemczech, Kanadzie jest socjalizm? Czego to się człowiek nie dowie.

---------------
          • humbak Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 14:08
            Jak wiadomo, regulacja stóp procentowych, ogół polityki monetarnej, roboty publiczne i inne takie to typowe przejawy liberalizmu gospodarczego. Faktycznie, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Miliardy dolarów kreowanych by dofinansować sypiące się instytuce finansowe to też liberalizm? Kurs pieniądza ustalany na podstawie zasobów walut zagranicznych też? Kredyty udzielane z pieniędzy których kredytodawca de facto nie ma też?
            • remez2 Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 14:19
              humbak napisał:

> Jak wiadomo, regulacja stóp procentowych, ogół polityki monetarnej, roboty publ
              > iczne i inne takie to typowe przejawy liberalizmu gospodarczego. Faktycznie, ci
              > ekawych rzeczy można się dowiedzieć. Miliardy dolarów kreowanych by dofinansowa
              > ć sypiące się instytuce finansowe to też liberalizm? Kurs pieniądza ustalany na
              > podstawie zasobów walut zagranicznych też? Kredyty udzielane z pieniędzy który
              > ch kredytodawca de facto nie ma też?
              Nie , to immanentne cechy kapitalizmu.
              • humbak Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 15:30
                Tiu tiu:) Kapitalizm to nie jest idea gospodarcza. Skandynawia jest socjalistyczna a mimo to jest kapitalistyczna. USA są bardziej liberalne i też są kapitalistyczna. Istnienie/dominacja kapitału prywatnego nie jest wyznacznikiem liberalności ustroju gospodarczego. Liberalizm jest ideologią prawicową w wymiarze gospodarczym i elementy które wymieniałem zdecydowanie do niego nie pasują. Ot, jest to kompromis mający na celu kręcenie lodów z kasiorą przez możnych tego świata. Inna sprawa że bez kredytów dawanych bez pokrycia, polityki monetarnej i innych takich pierdół rozwój gospodarczy na skalę jaką obserwowaliśmy i obserwujemy nie był by pewnikiem możliwy.
        • z.arze.ka Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 16:56
          Nie nazywaj socjalizmem mafjnego terroryzmu i zlodziejstwa, ktory uprawiaja zydowscy banksterzy. Socjalizm jest czym calkiem innym. to system sprawiedliwosci spolecznej, gdzie ludzie sa uczciwie wynagradzani za swoja prace.
          • humbak Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 17:20
            Socjalizm to system w którym wartość jest wymyślana, nie określana przez rzeczywiste potrzeby i możliwości.
      • zoil44elwer Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 13:31
        Ten "debil" w wyborach na prezydenta stolicy otrzymał poparcie 5 % warszawiaków.Warszawiacy rżnęli głupa?
        • z.arze.ka Re: K-Mikke jest debilem 30.11.10, 17:05
          Widac 5% Warszawiakow jest glupich czy naiwnych. K. Mikke niczego nie rozumie z tego swiata. Nie wiadomo nawet czy zna jezyki obce, zeby siegac do niezaleznych zrodel informacji.
    • tornson Na szczęście to tylko nieszkodliwy błazen, 30.11.10, 13:38
      czasem nawet zabawny (choć akurat nie w tym przypadku). Na szczęście też przygniatająca większość jego elektoratu ma mniej jak 18 lat, a do 20 zwykle się już z korwinizmu wyrasta. :)
      • zoil44elwer Re: Na szczęście to tylko nieszkodliwy błazen, 30.11.10, 14:14
        Jest w III RP 3 takich "ultrasów".Religijny-M Jurek,liberalny(?)-J Korwin-Mikke i socjalistyczny-P Ikonowicz.Idą na całość więc osiągają w porywach 1 %.
    • prawieemeryt [...] 30.11.10, 14:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mike.recz Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:10
      Przecież Żyd jest tu wątkiem pobocznym. Korwin na socjalistach się wyżywa.
      • humbak Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:12
        To nie jest wyżywanie. To mantra. Jakbyś Mikke w nocy obudził i zapytał ile jest 2+2 odpowiedziałby coś takiego. To odruch bezwarunkowy:)
        • mike.recz Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:18
          humbak napisał: To nie jest wyżywanie. To mantra. Jakbyś Mikke w nocy obudził i zapytał ile jest 2+2 odpowiedziałby coś takiego. To odruch bezwarunkowy:)

W sumie fakt;)
      • ponte_aronte a po co są mu do tego potrzebni 30.11.10, 14:14
        Żydzi?
        • mike.recz Re: a po co są mu do tego potrzebni 30.11.10, 14:20
          ponte_aronte napisał: Żydzi?

Bo Niemiec albo Francuz nie napędzi mu tylu czytelników oraz komentatorów.
      • zoil44elwer Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:16
        Ale narodowego socjalistę czyli Adolfa H chwalił(za porządek,podatki i autostrady)
        • mike.recz Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:23
          zoil44elwer napisał:
          Ale narodowego socjalistę czyli Adolfa H chwalił(za porządek,podatki i autostrady)

Chwalił bo jak utrzymuje obciążenie fiskalne było niższe niż obecnie co może być nawet prawdą.
          • zoil44elwer [...] 30.11.10, 14:35
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ponte_aronte aha, i przyjrzyj się dobrze jego 30.11.10, 14:22
        rozumowaniu
        socjaliści wg Korwia to najgorsza zaraza, większość socjalistów to Żydzi, zatem...

wiem, że kadłubek Korwin chciał być błyskotliwy, niepoprawny politycznie, oryginalny i zdobyć wieczną sławę ;)
        • zoil44elwer Re: aha, i przyjrzyj się dobrze jego 30.11.10, 14:32
          Ultra liberał a przeciwnik demokracji.Hulaj dusza ale pod twardym panowaniem monarchy.Zwolennik eutanazji kalek bo to boskie prawo naturalnej selekcji ale fundamentalista katolicki w sprawach aborcji.Itd i itp.
    • cookies9 Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:21
      JKM,taki inteligentny:-)- a zapomniał o cyklistach:-)
    • nieslusznie.zabanowany.kon kurcze, Gołde zostanie fanką JKM 30.11.10, 14:23

• shir-ker Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 14:25
      Po co zajmować się kanalią?
      • ponte_aronte bo się wściekłem /nt 30.11.10, 14:27
        • shir-ker Ależ on właśnie na to liczył 30.11.10, 14:32
          i ma gotową reklamę. :)
    • mike.recz Re: Korwin-Mikke to manipulator, 30.11.10, 14:41
      któremu delikatnie dałeś się wkręcić zwiększając mu klikalność i co za tym idzie przyszłe pieniądze;)
      • zoil44elwer Re: Korwin-Mikke to manipulator, 30.11.10, 14:57
        Mogą pisać i mówić żle czy dobrze byle mówili i pisali dużo!?
        • mike.recz Re: Korwin-Mikke to manipulator, 30.11.10, 15:00
          W tym przypadku chodzi o cenę za jego publicystykę ponieważ z tego się utrzymuje
          o czym sam opowiadał. Musi mieć więc rozpoznawalność.

• hummer Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjalizmu 30.11.10, 15:03
      ponte_aronte napisał:

> głupia kanalia
      > Brawo Superekspress :(((
      >
      > "Dlatego pamiętajmy: Żydzi szkodzą - ale nie dlatego, że są Żydami, lecz dlateg
      > o, że dziś mamy do czynienia niemal wyłącznie z socjalistami. A Żydzi - zdolne
      > bestie - są bardzo zdolnymi socjalistami. Żydokomunę musimy tępić - bo socjalis
      > ta to złodziej... a zdolni złodzieje są najgorsi!"
      > Korwi
      > n absolutnie nie jest antysemitą

nad kapitalizmem, od takiego pana, jak JKM. Zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Może by się JKM zastanowił dlaczego to tacy zdolni ludzie. Ano od małego dziecka pracują. Tu leży sedno. Od małego dziecka we wspólnocie i nie ma "nie chce mi się". Miej i dziel się :) By mieć musisz pracować. Nie ma nic za darmo. Czasami kogoś poniesie, nie tylko JKM www.rp.pl/artykul/552823-Rabin--goje-zyja-po-to--by-uslugiwac-Zydom.html ale świry są wszędzie.

Tydzień pracy wymyślony przez Żydów jest akurat. 6 dni na pracę. Jeden dzień na leżenie bykiem, regenerację sił, oddanie się rodzinie. Ciekawe co JKM myśli o pracy w niedzielę? Goje muszą za coś żyć - niech pracują. Ale ta praca, przy takim podejściu nigdy nie będzie twórcza. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego za pracę płaci się za godziny, a nie za to co zrobiono. Czasami przez godzinę można zrobić więcej niż przez miesiąc czy rok pracy, by pracować. Tylko wtedy Polak, jakim jest JKM poda rozgrzaną cegłę "Pstrowskiemu" - tak z zazdrości, że ma więcej.

• zoil44elwer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 15:36
        Gdy moi koledzy w niedziela śpiewali w kościele:Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie,ja pracowałem.Dziś na emeryturze oni dalej kościelnie śpiewają,tym razem: Chleba naszego powszedniego racz nam dać Panie,a ja leżę sobie na dowolnie wybranym boku i mam święty spokój.
        • hummer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 15:42
          zoil44elwer napisał:

> Gdy moi koledzy w niedziela śpiewali w kościele:Ojczyznę wolną racz nam wrócić
          > Panie,ja pracowałem.Dziś na emeryturze oni dalej kościelnie śpiewają,tym razem:
          > Chleba naszego powszedniego racz nam dać Panie,a ja leżę sobie na dowolnie wyb
          > ranym boku i mam święty spokój.

I niech dalej śpiewają :) Ważne by nie przeginać w obojętnie, którą stronę. Kapitalista się znalazł :)
      • humbak Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 15:41
        Tak generalnie to od charowania od rana do wieczora 7 dni w tygodniu to są Koreańczycy i inny tacy Japończycy. Szacun za osiągnięcia dla Żydów ale w tym zakresie nie podskoczą azjatom, białasy jedne:)
        • hummer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 15:44
          humbak napisał:

> Tak generalnie to od charowania od rana do wieczora 7 dni w tygodniu to są Kore
          > ańczycy i inny tacy Japończycy. Szacun za osiągnięcia dla Żydów ale w tym zakre
          > sie nie podskoczą azjatom, białasy jedne:)

Mój szef był w Japonii przez miesiąc. Stwierdził, że faktycznie tyrają 16 i więcej godzin na dobę, po czym dodał. My to samo robimy w 4-6 :)
          • humbak Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 15:47
            Moja firma robiła podwykonastwo dla Kajimy. Faktycznie troszkę ponad potrzebę siedzą, ale etykę pracy mają i tak z innej planety i zaangażowanie większe z tego co wiem.
            • hummer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 16:21
              humbak napisał:

> Moja firma robiła podwykonastwo dla Kajimy. Faktycznie troszkę ponad potrzebę s
              > iedzą, ale etykę pracy mają i tak z innej planety i zaangażowanie większe z teg
              > o co wiem.

Podobną. Może to widać przy czynnościach, które wymagają małego udziału intelektu. Ale nie poznałem osoby, która byłaby twórcza przez więcej niż 6 godzin. Faktem jest, że nie ma zmiłuj się co do jakości. Ale nasi też są doskonali tylko tyle, że pracują szybciej. Od Japończyków kupuję grafit. Mniej niż 2 ppm zanieczyszczeń. Sprzedają w dowolnej postaci. Kupuję pręty na tygle. Robią je przez 6 tygodni. Zrzucam pręty na warsztat. W ciągu tygodnia mam wytoczone tygle 3 częściowe, według unikalnego wzorca. Naprawdę nie doceniamy swojej pracy. Czasy kiedy a jakoś to będzie odeszły w niebyt. Robi się albo dobrze, albo wcale. Fajnie jest mieć warsztat, gdzie Ci zrobią co tylko wymyślisz. Jak coś potrzeba na gwałt, masz to natychmiast. Etyka pracy jest wyższa u nich, jako ogółu, ale tzw. fachowcy biją ich na głowę. Mógłbym kupować tygle, ale czekałbym na nie kilka miesięcy :) Nam po prostu jest żal czasu na bezproduktywne spędzanie go w miejscu pracy. Dla niech praca to dom. Dla nas środek do spełniania marzeń. Jak trzeba, to bywało, że spędzałem 72 godziny bez przerwy. Ale za te 72 godziny, to żyłem potem pół roku :)
        • zoil44elwer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 15:50
          III RP to:too many chiefs and not enough Indians/all chiefs and no Indians!
          • humbak Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 16:00
            Możesz to przełożyć na mowę codzienną? Bo jakoś próbuję i nijak nie pasuje mi to do naszej sytuacji.
            • zoil44elwer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 16:07
              humbak napisał:

> Możesz to przełożyć na mowę codzienną? Bo jakoś próbuję i nijak nie pasuje mi t
              > o do naszej sytuacji.

Kapitalizm w III RP:Sami szefowie i nikogo do roboty.
              • humbak Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 16:15
                Czyli tak jak mi się zdawało... nijak to pasuje do naszej sytuacji.
                • zoil44elwer Re: Nie sądziłem, że usłyszę o wyższości socjaliz 30.11.10, 16:20
                  Nie pasuje do żółtków ale do Polaków to i owszem.Bo Lechu o take Polskie walczył:Praca socjalistyczna ale PŁACA KAPITALISTYCZNA.
    • woda_woda Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 15:49
      Typowy dla Mikkego bełkot - tym razem antysemicki.
    • zoil44elwer Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 16:04
      Mikke licytował szlema a ugrał 1(%) bez atu.
    • honeyr Re: Korwin-Mikke to ZERO 30.11.10, 17:30
      JKM to brunatne zero, z niepojętych powód traktowane do niedawna jako pocieszny nieszkodliwy błazen. Być może jego obsesja maniakalno-depresyjna odpowiada w części za jego stan.
    • qqazz Sam jesteś głupi 30.11.10, 20:49
      i po prostu nie nadążasz, ale się nie martw nie ty jeden nie potrafisz odnaleźć się w niuansach kiedy padają mocne słowa.

pozdrawiam
      • polazrski Re: Sam jesteś głupi 30.11.10, 20:58
        qqazz napisał:

> i po prostu nie nadążasz, ale się nie martw nie ty jeden nie potrafisz odnaleź
        > ć się w niuansach kiedy padają mocne słowa.
        >
        >
        >
        > pozdrawiam

Mam nadzieje, ze nie przerabiasz wlasnych, podobnych do Qrwina, mocnych slow w czyny.
        • y_os_t "Qrwin" w 68' latał po UW z kataną z flagą 30.11.10, 21:14
          Izraela czym wywoływał powszechne wku...enie ormowców. Może by się tak za antysemickiego bandytę Jaruzelskiego, który tych ormowców napuszczał, najpierw wziąć, a nie zapraszać go na spędy do prezia?
        • qqazz Qpolazrski 30.11.10, 21:19
          proponowałbym elektrowstrząsy, np. takie jak w "Chłopaki nie płaczą";) może wtedy twoje nieużywane zwoje nabrałyby impulsu do działania.

pozdrawiam
          • polazrski Re: Qpolazrski 30.11.10, 21:28
            qqazz napisał:

> proponowałbym elektrowstrząsy, np. takie jak w "Chłopaki nie płaczą";) może wte
            > dy twoje nieużywane zwoje nabrałyby impulsu do działania.
            >
            >
            >
            > pozdrawiam

Tobie nie pomogly, a ja nie potrzebuje.
            • qqazz Fajnie tak żyć w błogiej nieswiadomości;) 30.11.10, 21:35
              prawda?

pozdrawiam
              • polazrski Re: Fajnie tak żyć w błogiej nieswiadomości;) 30.11.10, 21:38
                qqazz napisał:

> prawda?
                >
                >
                >
                > pozdrawiam

Twojego doswiadczenia nie moge niestety przelozyc na swoje. Jesli cie to jednak pociesza, to prosze bardzo, pocieszaj sie.
                • qqazz Re: Fajnie tak żyć w błogiej nieswiadomości;) 30.11.10, 21:51
                  Wiem, że nie możesz, ale mam nadzieję, ze może uda mi sie skłonic ciebie do refleksji i wysiłku szarych komórek.

pozdrawiam
      • ponte_aronte Korwin-Mikke ksywa "homoś" 30.11.10, 21:44
        to smutne i takie jakieś rzewne wielbić kogoś, kto co krok się kompromituje
        • humbak Re: Korwin-Mikke ksywa "homoś" 30.11.10, 21:48
          Jest w tym niezły. Na dodatek niektórzy mu pomagają przez nadinterpretacje.
        • qqazz Re: Korwin-Mikke ksywa "homoś" 30.11.10, 21:49
          Może to Ty nie nadązasz? ni przyszło ci to do głowy?

pozdrawiam
          • ponte_aronte nie nadążam za Mikkem z XIX w. 30.11.10, 21:58
            albo zgoła ze średniowiecza?
            • humbak Re: nie nadążam za Mikkem z XIX w. 30.11.10, 22:09
              Mantrę mantrą zwalczaj?:)
            • qqazz Re: nie nadążam za Mikkem z XIX w. 30.11.10, 22:25
              Moze ten XIX wiek albo i to sredniowiecze stało na wyższym poziomie umysłowym niz to co prezentujesz. Nie pomyślałeś w ten sposób?

pozdrawiam
    • y_os_t Że ktoś nie lubi socjalistów to jest 30.11.10, 21:11
      antysemitą? A tak nawiasem, jakiego pochodzenia był Friedman Milton tudzież Rothbard Murray, których dorobek Januszek z uporem maniaka reklamuje?

Wniosek?
      • qqazz Re: Że ktoś nie lubi socjalistów to jest 30.11.10, 21:21
        No właśnie mało kto potrafi wyciągać wnioski a jeszcze mniej potrafi wyciągac wnioski właściwe.

pozdrawiam
    • wlodekbar Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 21:14
      Kim Ty sie przejmujesz. Przeciez Korwin Mikke jest reprezentantem tzw. osobowosci infantylnej.

PS. Uwaga: Nie mowie o nim jako o - osobie chorej psychicznie, co w polityce, zwlaszcza po komunizmie, czesto sie zdarza. To zupelnie inna para kaloszy.
      • qqazz Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 21:20
        Też nie nadążasz ale horyzonty jakies juz masz wiesz że dzwoni tylko nie wiesz czy w kościele czy w cerkwii.

pozdrawiam
        • wlodekbar Re: Korwin-Mikke to 30.11.10, 22:35
          Dlaczego tez?
          Dlaczego juz?
        • wlodekbar Nie pryejmuj sie,qqazz, wiem, co i czemu pisze. bt 30.11.10, 22:44

• ponte_aronte samym Korwinem się nie przejmuję 30.11.10, 21:23
        specjalnie, to dupek
        bardziej mi dolega, że taki szajs rozpowszechniają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka