Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał...

13.12.10, 10:15
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • skuba2 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 10:16
      Odwalcie się od generała J. Nie było w przepisach prawa PRL stanu wyjątkowego, musiał wprowadzić "stan wojenny"! A stan wyjątkowy wprowadza się w wielu krajach i dość często - jak choćby we Francji
      U nas przykład "jak zwyciężać mamy" dał Piłsudski , ale on zrobił to tylko z powodu przerostu swojego ego! Ofiar było o wiele więcej (ponad 400!) a dziś stawia się go na pomniku! Potem była konstytucja kwietniowa 1937 r. i gdyby Jaruzelski ją wprowadził w stanie wojennym to rządziłby do dziś!
    • jurber1 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 10:34
      Kiedy patrzę na krzykaczy z pod Pałacu Prezydenckiego - z Kaczyńskim na czele - to pytam: czemu on tak cichutko siedział przed i po 13 grudnia 1981 ? Dlaczego nikt nie chciał go internować, czy aresztować. I wspominam: do ostatniej chwili (przed strajkiem po 13-tym) i w czasie strajku, dzialalność w "S" zajmowała mi mnóstwo czasu... Ale przygotowywaliśmy się na to co się stało - świadomi, że to jest nieuniknione ... Obie strony eskalowaly napięcie...
      • cehaem Re: Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i gener 13.12.10, 10:54
        Widac, ze Walesa przejmuje retoryke Kaczynskich. Rozliczyc, itp. Tylko, ze tego sie nie da, bo dokumenty na to nie pozwalaja. Powinno scigac sie tych, co naduzyli wladzy i popelniali przestepstwa i zbrodnie, ale calosc oceny stanu wojennego zalezy i tak od kwestii, na ktora odpowiedzi udzielic sie nie da: czy wojska Uklkadu Warszawskiego byly gotowe do wkroczenia. Wiemy, ze Honecker naciskal na ZSRR, a ci nie za bardzo sie kwapili. Z drugiej strony, pozwolenie na "odejscie" Polski oznaczaloby pozwolenie na zlamanie doktryny Brezniewa, co godziloby w samo serce interesow ZSRR....

W dodatku: rozliczajac ze stanu wojennego nalezaloby rowniez rozliczyc licznych przywodcow Solidarnosci za umyslne doprowadzenie do eskalacji. Np. tych, ktorzy gornikom na kopalni Wujek wciskali do reki sztachety.
    • asraz Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 10:52

Panie Wałęsa zamknij mordę.
      • 6.smiech Re: Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i gener 13.12.10, 13:21
        asraz napisał:

>
        > Panie Wałęsa zamknij mordę.

ty lepiej tez !
    • ubiquitousghost88 [...] 13.12.10, 10:59
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • tornson Rozliczyć to trzeba Wałęsa, Balcerowicza, Buzka 13.12.10, 10:59
      i całą tą solidaruszą bandę, która odpowiada za niezliczoną liczbę ofiar kapitalistycznego reżimu. Ludzie zmarli przedwcześnie z powodu radykalnego pogorszenia się jakości i dostępności opieki medycznej, masowej nędzy i bezrobocia, stresu z powodu niepewnego jutra, wyścigu szczurów, zamarznięć ludzi pozbawionych przez kapitalistyczna władzę dachu nad głową, itp.. To są wszystko ofiary kapitalizmu w Polsce, do tego dodać należy unicestwienie polskiego przemysłu i myśli technicznej, a także przekręt stulecia zwany OFE.
      • sher-rif Re: Rozliczyć to trzeba Wałęsa, Balcerowicza, Buz 13.12.10, 11:54
        I za to oczywiście żadnej kary dla "solidarnych" z Reaganem nie będzie.

• der-chef sprawiedliwość 13.12.10, 11:03
      Może najpierw rozliczyć Wałęsę za te 100 milionów które obiecał a nie dał, za tych, których miał puścić w skarpetach a dał im majątki.
    • michalw111 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 11:05
      A może powie pan, panie Wałęsa, kiedy to rozliczymy Solidarność i ugrupowania post-solidarnościowe za obecny stan? Podliczymy liczbę zmarłych w polskich więzieniach, takich jak Claude Crolic, liczbę tych, którzy "popełnili samobójstwo", jak Blida? Liczbę poległych w Afganistanie i Iraku, wysłanych jako mięso armatnie dla naszych amerykańskich sprzymierzeńców? Setki spraw o łamanie praw człowieka, przegranych przed Trybunałem w Strasburgu? Rozliczymy za konkordat, Komisje Majątkową i tuszowanie zwyczajnych przestępstw księży i biskupów? I wiele innych waszych "zasług", jak na razie skrzętnie ukrytych? I kiedy wreszcie rozliczymy pana za niektóre pociągnięcia?
      Do tego czasu proszę się od Generała, mówiąć delikatnie, odpieprzyć!!!! Z solidarnościowym pozdrowieniem: "Spieprzaj, dziadu!!"

• sher-rif Re: Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i gener 13.12.10, 12:01
        Wszystko wskazuje na to,że solidaruchów nie da się rozliczyć.Jeśli nawet popełnili czyny zabronione to są i tak przedawnione.Zresztą ówcześni związkowcy dobrze wiedzieli jaką siłą dysponuje komuna.To dlaczego walczyli?-ktoś zapyta.A bo to fanatycy podobni talibom.To po prostu nie czerwone brygady a czarne.Ale fanatyzm podobny.
    • pabian-2 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 11:23
      Panie Leszku, mam pytanie : a dlaczego Pan nie rozliczyl, czasu bylo przeciez na to wystarczajaco duzo???
    • obelix60 byłem 13.12.10, 12:45
      wv wojsku jak ogłosili stan wyjatkowy!nie chce mi sie pisac o tym bo jak czytam co piszą różne barany to mi sie płakac , albo śmiac chce!!!
    • haraap Mam serdecznie dość tych zapleśniałych bzdur 13.12.10, 12:54
      Niedobrze mi się robi, kiedy dziś ktoś wychodzi z takimi inicjatywami publicznie.

Po pierwsze, mieliście na to niemal 21 lat. Nie wyszło wam, bo się nie nadajecie do jakiejkolwiek formy sprawowania władzy, i toczycie jakieś głupie rozgrywki między sobą.

Po drugie, z całym szacunkiem dla ofiar PRL - mnie interesują sprawy obecne, a nie prehistoria. Jeśli teraz kapitalistyczna policja bije i zabija, a nawet gwałci, to chyba teraźniejszość jest ważniejsza, a nie sprawy z przed 30 lat.

Nie ma mieszkań socjalnych nowych, państwo łoży na rozwój polskiej nauki i edukację śmieszne kwoty, ludzie pracują za żałosne wynagrodzenia, wariaci żyją jako politycy z naszych kieszeni na niebywałym poziomie. A ważne mają być jakieś rozrachunki z ZOMO?

I na koniec, nie wdając się w działania gen. Jaruzelskiego za PRL-u. Panowie politycy i panie polityczki - jak słucham w tv /radiu tego starszego człowieka, to nie mogę wyjść z podziwu, jaki można prezentować sposób dyskusji, poziom wyważenia emocji, merytoryczność i elokwencję. Wy, z tymi swoimi nerwami, pluciem się o krzyże, szarpaniem o jakieś pierdoły, jeśli chodzi o poziom wypowiedzi w mediach, nie jesteś mu godni butów pastować. A pan, panie eks prezydencie, zejdźże już w końcu z jakiś piedestałów, bo ma pan problem w złożeniu dwóch zdań logicznych. Pana prezydentury nie będę nawet oceniał, powiem tylko, że nie raz jako nastoletni chłopak głowiłem się przed telewizorem, co ten facet bebła, i kto dopuścił nie umiejącego się wysłowić robola na tak odpowiedzialne stanowisko.

• pompo0 Pan Lech W. ma krótką pamięć. 13.12.10, 12:58
      Zapomniał już z kim sie dogadał by wprowadzić przemiany ustrojowe po 1989 r. Kto jak nie Gen. Jaruzelski zgodził się na to? A jeśli chodzi o coroczne demonstracje po domem gen. Jaruzelskiego, dominują wśród nich młodzi ludzie. Wtedy kiedy wprowadzono stan wojenny to ich nie było na świecie, albo byli małolatami. Kto nimi manipuluje? Dlaczego komentatorzy polityczni (również najczęściej młodzi Ludzie) na to nie zwracają uwagi? No bo też uprawiają politykę i chcą komuś złużyć. Komu, można się tylko domyślać. A co do tego, że Prezydent Komorowski zaprosił Generała na spotkania m. in byłych Prezydentów. Zrobił słusznie, choć sam był kiedyś internowany. Zachował się obiektywnie.
    • lotta7 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 13:08
      A Pana kto rozliczy? I kiedy? To by dopiero bylo ciekawe... Wyrzadzil Pan Polsce wiecej szkody niz General, moze nareszcie, na starosc, nalezalo by sie uderzyc w piersi i powiedziec mea culpa?
      • anna12-3 Re: Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i gener 13.12.10, 14:01
        4 listopada 1981 r. z inicjatywy gen. Jaruzelskiego odbyło się w Warszawie spotkanie z Prymasem Polski - Kardynałem Józefem Glempem i przewodniczącym Solidarności - Lechem Wałęsą. Uzgodniono powołanie Rady Porozumienia Narodowego, która byłaby odpowiednikiem Okrągłego Stołu z 1989 r. otwierającej możliwości szerokiej debaty publicznej, która mogła zapobiec wprowadzeniu stanu wojennego.Dlaczego do tego nie doszło?Kto za to odpowiada?Czy czasem nie Ci co dzisiaj najgłośniej krzyczą?Kto ich rozliczy za stan wojenny?Byc może,że była by jakaś szansa na uniknięcie stanu wojennego.Dzisiaj są zdania podzielone i słusznie,bo nasze społeczeństwo dzieli się na tych co pamiętają tamten czas w sposób bardzo praktyczny,np.ja miałam wtedy dwoje malutkich dzieci,a mieszkanie było nie dogrzane/nie było węgla w elektrowni/ , często był wyłączany z tego samego powodu prąd i trudno było w sklepie cokolwiek kupic,a tu strajki i strajki.Dla Solidarności im zwykłym ludziom było gorzej,tym dla nich lepiej,ale na pewno wszyscy bali sie mrozów i powtórki z Węgier,czy Czechosłowacji.Stan wojenny wielu ludzi przyjęło z ulgą i ja do nich należałam.Przynajmniej zapanował względny spokój.
    • kerrville Jaruzelski jak Szczesny Potocki 13.12.10, 13:14
      Zgadzam sie z tymi co mowia ze na rozliczenie bylo sporo czasu. Czas byl tylko nie bylo checi ze strony Unii Wolnosci/ Unii Demokratycznej/ Platformy Wyborczej a wszak czlonkowie tej partii decyduja o losach Polski przez ostatnie 20 lat.
      I tylko dlatego iz ci ludzie doszli do porozumienia w Magdalence z komunistami, nie zostaly nigdy rozliczone zbrodnie komunistow. A powinny...tak samo jak nazistow.
      I nie na darmo ci sami ludzie bardzo ograniczyli nauke historii w szkolach, zeby nie powiedziec- zlikwidowali.
      Teraz mamy skutki- niektorzy pisza o "zaplesnialej historii" czy tez inne bzdury, poniewaz nie znaja i nie rozumieja historii.
      A wystaczy tylko siegnac po zrodla. chociazby takie jak to:
      www.ipn.gov.pl/portal/pl/24/11508/nr_122009.html
      Nie ulega watpliwosci iz Jaruzelski byl zdrajca, ze zadal od rosjan by pomogli swoim wojskiem w jego wojne z Narodem.
      Jaruzelski zaprzedal sie okupantowi juz we wczesnych latach 40-tych od tamtej pory wiernie mu sluzyl, a nie Polsce.
      Polecam takze film "Towarzysz General" z roku 2009.

Zdrada jest zawsze zdrada, nie ma tu innych odcieni
      • simera16 Re: Jaruzelski jak Szczesny Potocki 13.12.10, 13:43
        kerrville napisał:

>
        > I nie na darmo ci sami ludzie bardzo ograniczyli nauke historii w szkolach, zeb
        > y nie powiedziec- zlikwidowali.
        > Teraz mamy skutki- niektorzy pisza o "zaplesnialej historii" czy tez inne bzdur
        > y, poniewaz nie znaja i nie rozumieja historii.
        > A wystaczy tylko siegnac po zrodla. chociazby takie jak to:
        > www.ipn.gov.pl/portal/pl/24/11508/nr_122009.html
        > Nie ulega watpliwosci iz Jaruzelski byl zdrajca, ze zadal od rosjan by pomogli
        > swoim wojskiem w jego wojne z Narodem.
        > Jaruzelski zaprzedal sie okupantowi juz we wczesnych latach 40-tych od tamtej p
        > ory wiernie mu sluzyl, a nie Polsce.
        > Polecam takze film "Towarzysz General" z roku 2009.
        >
        > Zdrada jest zawsze zdrada, nie ma tu innych odcieni
        >
        Sam urągasz tej wspaniałej nauce, która jest historia...Propedeutyka tej dziedziny wiedzy przyjmuje, że źródło historyczne podlega krytyce, analizie i ocenie...Ty powołujesz się na to jedno i bezkrytycznie przyjmujesz je jako dogmat...W historii, nie kierujemy się upodobaniami politycznymi jak ty to czynisz...Należy ustalić autentyczność, czas, miejsce, i autorstwo źródła. Zbadać tez trzeba wiarygodność źródła i danych tam zawartych. Ustalić tez trzeba , czy podane fakty zaistniały i jaki jest stopień ich prawdziwości...Nie uczyniłeś niczego z tych rzeczy, które wymieniłem "historyku"...a może raczej histeryku...?
        • remez2 Re: Jaruzelski jak Szczesny Potocki 13.12.10, 16:19
          Nie uczyniłeś niczego z tych rzeczy, które wymieniłem "historyku"...a może raczej histeryku..?
          Ani jedno, ani drugie. Po prostu kłamca.
          ------------
    • ksantypasokrates Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generał... 13.12.10, 13:55
      I to jak najszybciej. Jak rozliczać do do bólu, do krwi ostatniej, tak , aby nikt nie igrał z ogniem i losem Polaków.

Ale kij ma dwa końce i niewiadomoco bedzie jak Generał sie wkurw......... i w ostateczności wypali z armaty ostatnim bojowym pociskiem.

Nie byłoby prawdopodobnie co z tego wystrzału zbierać.

Dlaczego tego rozliczenia do dnia dzisiejszego nie zrobiono , to nikt z nas dokładnie nie wie.

Wiedzą o tym doskonale nieliczni , ale oni na razie milczą
      Dlaczego , na co czekają ?

Niech nikt nie sadzi ,ze ówczesna sytuacja była cacy , jak nam staraja sie wmawiać etosowe niby to autorytety

.Było zle na wszystkich frontach , nikt nie był swiety , popełniono wiele błędów, zrobiono wiele krzywd itd.

Ale uratowano wtedy Polske od wielkiego rozlewu krwi.

Co dziwne , najwiekszy krzyk podnosza obecnie nie ci , co na stanie wojennym najwiecej stracili , ale Ci co zawsze potrafili sie odpowiednio ustawic.

Oni wiedzieli , co i jak . oni mieli zapewniona pomoc , oni nie zdychali z głodu. No i przy okazji co nie , sie wzbogacili. I nadal sie bogacą

Kazda zmiana władzy to nowe koryta , nowe stanowiska i profity dla siebie i swoich bliskich .

Ale na tym korzystaja ci co nigdy nie narazali swojego zycia . Internacik w Białołęce , to pikuś . to było sanatorium.

A Pan Noblista wie co nie co , jak mówi , ze rozliczenie obecnie bedzie niemozliwe. on tez , co nie co nie był w porzadku w tamtym czasie .

On nie był nigdy twórca tamtejszych strategicznych opozycyjnych decyzji . A jaka rola Watykanu i wujka Sama w tamtych czasach była , to wiedza doskonale wiewiórki .

Był jedynie symbolem , a one niekiedy ulegają zmianie .

I on o tym prawdopodobnie wie.

• waldi.2 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generała 13.12.10, 15:51
      Generał armii Wojciech Jaruzelski został zmuszony dnia 12 grudnia 1981 roku o godzinie 11.05 w gmachu ówczesnego KC PZPR pod groźbą uśmiercenia, do podjęcia decyzji o wprowadzeniu stanu wojennego na terytorium Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej. Decyzja powyższa podjęta była szybko i sprawnie, po myśli osoby która Go to tego zmusiła. Są na to świadkowie!
    • stoneborn Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generała 13.12.10, 16:02
      Do autora:
      Czy aby na pewno 13. grudnia 1981 roku to byla niedziela?
      Do Lecha Walesy:
      Prosze nie dziwic sie temu, jakich komentarzy sie Pan doczekal. W ciagu ostatnich dwudziestu lat popelnil Pan duzo zasadniczych bledow, od ktorych Panski tzw. zdrowy rozsadek powinien byl Pana ustrzec.
    • prawieemeryt Wałęsa: a pański 13.12.10, 16:07
      skok przez płot już rozliczony? Usiądź wreszcie człowieku na doo_pie i milcz.
    • monastyr13 walesa i general 13.12.10, 16:21
      do elektryka: jestesmu podzieleni i pozostaniemy jeszcze dlugo a dotyczy to sprawowania funkcji prezyenta przez ciebie walesa i twojej niejednoznacznej postawy i niejasnosci jasne???a co do generala to nie jest to gosc z naszej bajki ale ty tez nie!!!
    • jep23 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generała 13.12.10, 16:31
      Jasne,że trzeba!Uniemożliwił rzeszom "prawdziwych patriotów"bohatersko
      ginąć na barykadach,w walkach miejskich i podmiejskich! Bo jest oczywiste,
      że wzielibyśmy się za łby.Mój kolega miał przygotowane butelki z benzyną,pałatkę
      i suchy prowiant.A tu takie świństwo:stan wojenny.
      A później ilu bohaterów,ile pomników,mogił i uroczystych mszy!Tego nam brakuje?
    • bobbie2 Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generała 13.12.10, 17:10
      Panie Walesa, daj se pan siana, znow powiedzial wasc, co wiedzial. General wyniosl pana na piedestal a pan ciagle go olewa i tak nic pan nie zdziala, lepiej jadaczke zamknac.
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Trzeba rozliczyć Wałęsę za prywatyzację Polski 13.12.10, 18:19
      Powiedział. co wiedział. Dodałabym, że trzeba:

rozliczyć Mieszka I za przyjęcie chrześcijaństwa - nieodpowiedzialny krok polityczny nad którego skutkami GW ubolewa do dzisiaj

rozliczyć Faraona za ucieczkę Mojżesza i żydów z Egiptu - doprowadziło to do rozprzestrzenia się po różnych kontynentach narodu, który wszędzie wzbudza przyjazne odczucia określane jako antysemityzm

rozliczyć Lecha Wałęsę za prywatyzację polskiego majątku narodowego - parafrazując Churchilla napiszę, że jeszcze nigdy tak niewielu ukradło tak dużo tak wielu - przy poklasku i akompaniamencie GW

Romana Polańskiego za udawanie Polaka podczas gwałcenia nastolatek - urodzony we Francji reżyser żydowskiego pochodzenia ośmieszył Polskę bardziej, niż wszystkie antypolskie dowcipy w necie.

Aleksandra Kwaśniewskiego za udawanie magistra - w każdym kraju prezydent, który doszedł do władzy fałszując istotne informacje o znaczeniu dla wyniku wyborów, zostałby odsunięty od władzy. Kwaśniewski jest ponad prawem.

Zawsze uważałam Prezydenta Lecha Wałęsę za najwybitniejszego anty-myśliciela, który kiedykolwiek postawił stopę na polskiej ziemi.

Myliłam się - Roman Polański oraz (uczący się angielskiego od podstaw) Pan Prezydent Bronisław Komorowski rzucili Wałęsie intelektualne wyzwanie.

Jana Pawła II za potępienie teologii wyzwolenia w Ameryce Łacińskiej - dzięki temu amerykański imperializm rozszerzył się na cały świat.

Głupków nie sieją - podobno sami się rodzą, nawet na kamieniu. Zawsze, kiedy zastanawiałam się, kto jest najgłupszy na świecie, wypadało na Wałęsę. Starałam się wymyślić coś równie głupiego, jak cytaty z Wałęsy, ale nie udało mi się. Jednak Wałęsa nie jest samotny.

Zacznę od niepolskiego, urodzonego we Francji reżysera Polańskiego, bo Polański szczyty i głębie myśli twórczej osiągał po angielsku, dzięki czemu uczący się właśnie angielskiego Pan Prezydent Komorowski skorzysta intelektualnie.

Czym Polański pokonał Wałęsę? Cytuję za brytyjskim Glamour, którego zaprenumerował mi tata, żeby mnie trochę unowocześnić:

"fucking... you see... and the young girls. Judges want to fuck young girls. Juries want to fuck young girls. everyone want to fuck young girls!"

- mówi Polański wyjaśniając, dlaczego zgwałcił 13-latkę - postaram się przetłumaczyć na polski prosząc cenzurę GW, żeby nie ingerowała, bo przecież cytuję Glamour oraz jednego z najwybitniejszych anty-myślicieli:

"ruch...nie.. widzisz... i nastolatki. Sędziowie chcą ruch...ć nastolatki. Ława przysięgłych chce ruch...ć nastolatki. Wszyscy chcą ruch...ć nastolatki!" - mówi Polański, zapisując się w historii myśli europejskiej na tysiąclecia.

Przyznaję, że trudno wymyślić coś bardziej szokująco kretyńskiego, ale to chyba reżyser Polański przejdzie do historii XX wieku na pierwszym miejscu, Wałęsa na drugim. Co na to Pan Prezydent Komorowski? Pan Prezydent jest przeciwny gwałceniu nastolatek:

"Jeśli mamy razem iść na wielkie polowanie, to najpierw musimy mieć pewność, że nasz dom, nasze kobiety, nasze dzieci są bezpieczne. Wtedy też lepiej się poluje."

Tymi słowy Pan Prezydent - podczas wizyty w USA - nadał polskiej polityce nowy kierunek, promując wartości rodzinne i międzyplemienną solidarność bojową. Pragnę zauważyć, że Pan Prezydent - cytując złotą myśl znaną wcześniej głównie archeologom - nieznacznie przekręcił ją (a może tylko kreatywnie dostosował do nowożytnych realiów?)

W neandertalskim oryginale cytat brzmi:

"Jeśli mamy razem iść na wielkie polowanie, to najpierw musimy mieć pewność, że nasza JASKINIA, nasze kobiety, nasze dzieci są bezpieczne. Wtedy też lepiej się poluje."

To piękne i głębokie nawiązanie ideowe Pana Prezydenta do realiów człowieka jaskiniowego nie tylko potwierdza prawdziwość teorii Darwina, ale wskazuje też na jego głęboką znajomość neandertalskiej kultury, którą Pan Prezydent twórczo rozwija - również na forum międzynarodowym. Niestety - co jest winą protokołu dyplomatycznego - podczas wizyty w USA zabrakło ciepłych i przyjaznych gestów, takich jak wymiana maczugami przez wielkich wodzów lub wspólne wyprawienie mamuta.

Kto jest najwybitniejszym anty-myślicielem przełomu tysiącleci?

Prezydent Lech Wałęsa?
      Prezydent Bronisław Komorowski?
      czy bezkarny gwałciciel Roman Polański?
      • simera16 Re: Trzeba rozliczyć Wałęsę za prywatyzację Polsk 13.12.10, 18:29
        kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał:

>
        > Kto jest najwybitniejszym anty-myślicielem przełomu tysiącleci?
        >
        > Prezydent Lech Wałęsa?
        > Prezydent Bronisław Komorowski?
        > czy bezkarny gwałciciel Roman Polański?
        >
        Najwybitniejszym myślicielem jesteś zapewne ty...dzięki brytyjskiemu wydaniu Glamour, które zaprenumerował ci tatuś.... :)
        • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Re: Trzeba rozliczyć Wałęsę za prywatyzację Polsk 13.12.10, 19:15
          Nie jestem pewna, czy zrozumiałeś dowcip Taty.

Tata stwierdził, że to jest nienormalne, żeby jego córka czytała głównie amerykańskie, angielskie i radzieckie encyklopedie. Zaprenumerował mi niemieckiego i brytyjskiego Glamoura, bo on ma takie poczucie humoru.

Na przykład, kiedy kupił mi w prezencie garnki Zeptera, żebym była bardziej twórcza kulinarnie, dołączył do nich instrukcję obsługi:

NIGDY NIE DOTYKAĆ WŁASNYMI RĘKAMI

Taki jest mój Tata,
          a rodziców się nie wybiera,
          więc mam garnki Zeptera
          i w środku przechowuję nieprzeczytane Glamoury.

W końcu zajrzałam sobie do Glamoura, a tam - a kuku - Roman Polański

perwert, gwałciciel i anty-filozof
          • simera16 Re: Trzeba rozliczyć Wałęsę za prywatyzację Polsk 13.12.10, 19:20
            kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał:

> Nie jestem pewna, czy zrozumiałeś dowcip Taty.
            >
            > Tata stwierdził, że to jest nienormalne, żeby jego córka czytała głównie ameryk
            > ańskie, angielskie i radzieckie encyklopedie. Zaprenumerował mi niemieckiego i
            > brytyjskiego Glamoura, bo on ma takie poczucie humoru.
            >
            > Na przykład, kiedy kupił mi w prezencie garnki Zeptera, żebym była bardziej twó
            > rcza kulinarnie, dołączył do nich instrukcję obsługi:
            >
            > NIGDY NIE DOTYKAĆ WŁASNYMI RĘKAMI
            >
            > Taki jest mój Tata,
            > a rodziców się nie wybiera,
            > więc mam garnki Zeptera
            > i w środku przechowuję nieprzeczytane Glamoury.
            >
            > W końcu zajrzałam sobie do Glamoura, a tam - a kuku - Roman Polański
            >
            > perwert, gwałciciel i anty-filozof
            >
            Nic w tym złego, tatuś pewnie Monty Pythona foruje...Pzdr.... :)
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Kogo trzeba rozliczyć i za co 13.12.10, 18:57
        Rozliczyć Bolesława Pobożnego za Statuty Kaliskie - pierwszy anty-słowiański akt prawny jednocześnie stawiający żydów ponad prawem na kilkaset lat. Statuty Kaliskie stwierdzają, że żydzi w Polsce nie podlegają przepisom polskiego prawa.

Proszę o kontynuację wątku w celu uzupełnienia listy wszystkich, których trzeba rozliczyć za coś. Ja już zaczęłam:

rozliczyć Mieszka I za przyjęcie chrześcijaństwa - nieodpowiedzialny krok polityczny nad którego skutkami GW ubolewa do dzisiaj

rozliczyć Faraona za ucieczkę Mojżesza i żydów z Egiptu - doprowadziło to do rozprzestrzenia się po różnych kontynentach narodu, który wszędzie wzbudza przyjazne odczucia określane jako antysemityzm

rozliczyć Lecha Wałęsę za prywatyzację polskiego majątku narodowego - parafrazując Churchilla napiszę, że jeszcze nigdy tak niewielu ukradło tak dużo tak wielu - przy poklasku i akompaniamencie GW

rozliczyć żyda Roberta Oppenheimera za konstrukcję bomby atomowej w celu wykorzystania jej do bombardowań - wskutek wynalazków tego żyda udało się Amerykanom skutecznie zbombardować Hiroshimę i Nagasaki - parafrazując Churchilla napiszę, że jeszcze nigdy tak niewielu zabiło tak szybko tak wielu - oczywiście w obronie demokracji

rozliczyć żyda Romana Polańskiego za udawanie Polaka podczas gwałcenia nastolatek - urodzony we Francji reżyser żydowskiego pochodzenia ośmieszył Polskę bardziej, niż wszystkie antypolskie dowcipy w necie.

rozliczyć Aleksandra Kwaśniewskiego za udawanie magistra - w każdym kraju prezydent, który doszedł do władzy fałszując istotne informacje o znaczeniu dla wyniku wyborów, zostałby odsunięty od władzy. Kwaśniewski jest ponad prawem.

rozliczyć Jana Pawła II za potępienie teologii wyzwolenia w Ameryce Łacińskiej - dzięki temu amerykański imperializm rozszerzył się na cały świat.

• simera16 Re: Kogo trzeba rozliczyć i za co 13.12.10, 19:01
          Fobia, czy słowotok...?
      • zoil44elwer Re: Trzeba rozliczyć Wałęsę za prywatyzację Polsk 14.12.10, 18:28
        Prezydenta Wałęsę ocenili Polacy dając mu poparcie 1 % w wyborach prezydenckich w 2000 r.Lepiej póżno niż wcale ale się na nim poznali.Już myślałem że po szkodzie Wałęsowej Polacy zmądrzeli a tu znów niespodzianka.Wybrali ponownie innego niedouczonego myśliwca na swego prezydenta.Najpierw Lecha a póżniej Bronka.
    • fordysta Wałęsa: Trzeba rozliczyć stan wojenny i generała 13.12.10, 18:23
      Trzeba rozliczyć WAŁĘSĘ. Jego prezydenturę z kapciowym Wachowskim na czele, i zwolnieniem mafiosów z więzienia za łapówki. Trzeba rozliczyć Wałęsę za zniszczenia i wyprzedawania zakładów pracy, doprowadzenia do upadłości. Likwidacje przedszkoli i żłobków. bezrobocia i totalne emigracje Polaków za chlebem.
    • pablobodek Wałęsa: Trzeba rozliczyć wykradzione dokumenty !!! 13.12.10, 19:43
      Wykradzione przez prezydenta Wałęsę, dwukrotnie. Z niejawnych, wypożyczonych, ponumerowanych zbiorów !!
    • vinogradoff Mozna ocenic a rozliczali to komuchy. 13.12.10, 20:49
      Zadne pokolenie Polakow az do konca swiata nie bedzie w stanie obiektywnie ocenic stanu wojennego gdyz zawsze beda w gre wchodzily emocje i osobiste przekonania wyniesione z domu, szkoly i manipulacje ze strony zawodowych manipulatorow. Oceniac powinni obcokrajowcy, ktorzy moga sie wyzbyc jakichkolwiek emocji i zaangazowania po ktorejs ze stron i dla ktorych Polska jest totalnie obojetna i nie maja z Polska zadnych zwiazkow a jedyne uczucie to obojetnosc wobec spraw polskich. Stan wojenny byl absolutna koniecznoscia i byl wymuszony nieobliczalnym i nieprzewidywalnym zachowanie Polakow, ktorzy tak zostali podzieleni i tak zrewoltowani, ze wielu juz czuwalo z nozem u nogi byla w pelnej gotowosci bojowej rezac komuchow. Nawet pan Walesa nie panowal w pelni nad nastrojami w Solidarnosci i nie mogl gwarantowac w zasadzie niczego. Tam starczylaby tylko niewinna iskierka aby podpalic Polske w krwawej lazni domowej i Brat by zabijal Brata. Natomiast jak juz wprowadzono stan wojenny to narod nabral wiatru w portki i slychac bylo od Morza do samiuskich Tater ogromny trzepot trzesacych sie portek co doskonale pamietam bedac wowczas zmobilizowany do Wojska na 3,5 miesiaca i ten okres wspominam jako najprzyjemniejszy i najdluzszy urlop w swoim zyciu na koszt budzetu panstwa gdyz nic sie nie robilo, walesalo sie bez ograniczen po miescie a ludzie traktowali Zolnierzy zawsze z szacunkiem okazujac mieszanine sympatii i strach w oczach , smutek, niepewnosc, troske. Stan wojenny od strony wojska byl bardzo lagodny, delikatny wrecz aksamitny. A jak wygladala sluzba to niechaj swiadczy fakt, ze jak jz minela pierwsza fala paniki i zaskoczenia oraz szoku to w mojej kompanii na 56,- zolnierzy rezerwy zmobilizowanych podczas kontroli z dowodztwa dywizji naliczono na terenie pododzialu tylko jednego zolnierza i byl to pomoszcznik dyzurnego gdyz wszyscy pozostali i dyzurny tez poszedl na lewizne i gdy ja jako pierwszy w czasie kontroli powrocilem z lewizny to musialem wyjasnic zdziwionemu pulkownikowi zawodowemu, ze skoro byl choc jeden zolnierz to nie bylo tak zle a reszta to dorosle i zonate chlopy i kazdy poszedl do swej zony i dzieciontek bo w koszarach nie ma co robic. Ot taki to byl stan wojenny. Napewno stosowanie bardzo ostrych metod sledczych przez SB i MO wobec opozycjonistow i demonstrantow bylo niekonieczne i nie nalezalo az tak ostro garbowac im skory ale coz takie to byly nietypowe czasy i w zasadzie nikt nie wiedzial jak postepowac. Pamietam tez panike i strach w oczach zolnierzy zawodowych, ktorzy probowali sie oslonic kadra zolnierzy rezerwy. Juz wowczas ze wprowadzenie stanu wojennego moglo sie tak pieknie udac tylko raz gdyz nikt w Polsce nie wiedzial co to znaczy a wielu mylilo go ze stanem wojny ale szybko sie nauczyli jak funkcjonowac i drugi raz juz by wiedzieli co robic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka