haen2010 17.12.10, 20:04 Tak to dzisiaj wygląda. Ale ja, moja rodzina, znajomi postanowiliśmy w andrzejki, że zagłosujemy na partię Janusza Palikota. Straszne drobnomieszczeństwo, nieco dorobione. No, zobaczymy kto kogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek.bis Re: Platforma uber alles 17.12.10, 20:18 Tobie, Twojej rodzinie i znajomym serdecznie gratuluje tego, żeście się nieco dorobili. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 20:23 Jak narazie, nie ma partii J.Palikota, jest stowarzyszenie. Dziwne, że o tym nie wiesz TY, wyznawca. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Platforma uber alles 17.12.10, 20:26 Gdybym był Palikotem, to chyba zacząłbym płacić Heniowi za to, żeby przestał mi zwolenników naganiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:01 Od dawna twierdzę, że lepszy żaden agitator, niż taki. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 21:07 być może się mylę, za co z góry przepraszam. jak to jest możliwe że jeszcze kilka miesięcy temu nie napisałeś złego słowa na PO. obecnie jedziesz po niej na każdym kroku. rozumiem że tylko krowa nie zmienia poglądów, rozumiem że obecnie wszelkie nadzieje pokładasz w J.Palikocie. ale żeby nagle PO była be i to we wszystkich jej poczynaniach. jakoś trudno mi zrozumieć tak nagły zwrot o 180%. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 21:18 jakoś trudno mi zrozumieć tak nagły zwrot o 180%. Po następnej podwyżce dojdzie do 360 stopni. Pełny obrót. ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 21:31 remez2 napisał: > jakoś trudno mi zrozumieć tak nagły zwrot o 180%. > Po następnej podwyżce dojdzie do 360 stopni. Pełny obrót. > ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 21:36 no to wyszedłby z tego piruet. Nie pierwszy i ... nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:00 remez2 napisał: > no to wyszedłby z tego piruet. > Nie pierwszy i ... nie ostatni. ostatnim lubującym się w zataczaniu piruetów jest Mojzesowicz. ten to lepszy jest od Filipowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:03 Od Filipowskiego nie tak trudno być lepszym. Ale od D00rna, to byłoby miSZCZostwo świata. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:19 ave.duce napisała: > Od Filipowskiego nie tak trudno być lepszym. Ale od D00rna, to byłoby miSZCZost > wo świata. faktycznie, jeszcze jeden akrobata. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:03 behemot17-13 napisał: > remez2 napisał: > > > no to wyszedłby z tego piruet. > > Nie pierwszy i ... nie ostatni. > ostatnim lubującym się w zataczaniu piruetów jest Mojzesowicz. ten to lepszy je > st od Filipowskiego. I w podobnym wieku. PS - a np. Richard Czarnecki? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:14 remez2 napisał: > behemot17-13 napisał: > > > remez2 napisał: > > > > > no to wyszedłby z tego piruet. > > > Nie pierwszy i ... nie ostatni. > > ostatnim lubującym się w zataczaniu piruetów jest Mojzesowicz. ten to lep > szy je > > st od Filipowskiego. > I w podobnym wieku. > PS - a np. Richard Czarnecki? > racja, przeoczyłem. mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:30 Ten też nie jest zły: W latach 90. związany był z Unią Demokratyczną, potem z Unią Wolności. Odpowiednio od 1993 do 1994 oraz od 1994 do 1995 pełnił w tych ugrupowaniach funkcję sekretarza generalnego. Jako kandydat Unii Demokratycznej uzyskał mandat poselski w wyborach w 1991 i 1993. W 1997, pod koniec trwania II kadencji Sejmu, wraz z grupą działaczy UW pod kierownictwem Jana Rokity utworzył Koło Konserwatywno-Ludowe. W tym samym roku wraz z KKL przystąpił do nowo utworzonego Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego, które jednocześnie przystąpiło do Akcji Wyborczej Solidarność. W SKL pełnił funkcje sekretarza generalnego i wiceprezesa. W wyborach w 1997 zdobył mandat poselski jako kandydat AWS. W latach 1997–2000 przewodniczył sejmowej Komisji Obrony Narodowej, a w latach 2000–2001 był ministrem obrony narodowej w rządzie Jerzego Buzka. W 2001, jeszcze jako minister w mniejszościowym rządzie AWS, Komorowski wraz z częścią działaczy SKL związał się z Platformą Obywatelską. Z listy tego ugrupowania kandydował w wyborach do Sejmu IV kadencji. Uzyskał mandat poselski w okręgu warszawskim. Wkrótce po inauguracji nowego parlamentu wystąpił z SKL i zaangażował się w działalność Platformy Obywatelskiej. Od 2001 był członkiem zarządu krajowego PO, a od 2006 wiceprzewodniczącym. W Sejmie IV kadencji był zastępcą przewodniczącego Komisji Obrony Narodowej i członkiem Komisji Spraw Zagranicznych. W wyborach do Sejmu V kadencji ponownie uzyskał mandat, tym razem w okręgu podwarszawskim. 26 października 2005 został wybrany na wicemarszałka Sejmu. Za jego kandydaturą głosowało 398 posłów. W trakcie tej kadencji był jednym z najbardziej aktywnych kontestatorów działalności rządów PiS, w szczególności polityki zagranicznej i obronnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:31 Głosowałam na Komorowskiego. Był "moim" posłem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:37 ave.duce napisała: > Głosowałam na Komorowskiego. Był "moim" posłem. Na tym polega demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:45 a niech tam, mimo że jestem od lat umiarkowanym zwolennikiem PO,patrzącym bez strachu na SLD, dodam jeszcze jednego,no może dwoje-Niesiołowski i Labuda, dla równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Platforma uber alles 17.12.10, 22:30 Po prostu całą kadrę "narodową" się zbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Platforma uber alles 18.12.10, 05:18 Od zawsze mam liberalny światopogląd. To platforma pożeglowała w dewocję, nie ja się zmieniłem. Spójrzcie tylko na medialne gęby platformy oprócz Tuska: Gowin, Pitera, Schetyna, Halicki, jedna bardziej cyniczna i głupsza od drugiej - to ma być moja partia? W życiu z takim zestawem! Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Platforma uber alles 17.12.10, 21:10 To postanowienie zapewne powstało już po laniu wosku.Ciekawe kto interpretował wyniki.Ostatnio Dorn miał chyba odpowiednie wizje. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol jestem pod wrazeniem i głeboko wzuszony 17.12.10, 23:08 jeszcze nie spotkalem człowieka tak glebokiej wiary jak henio Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: jestem pod wrazeniem i głeboko wzuszony 17.12.10, 23:17 hordol napisała: > jeszcze nie spotkalem człowieka tak glebokiej wiary jak henio Bluźnisz, synu. A pan Prezes? Odpowiedz Link Zgłoś