Dodaj do ulubionych

Pytanie o Egipt?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:48
Pytam na tym forum bo na "Egipcie" ludzie jakoś przyśnięci nie to co tu>
Gzie waszym zdaniem lepiej Hurghdzie czy w Sharm el sheikh??Dodam że nie chcę
zwiedzać a wypoczywać i jadę z dziećmi?Czy ktoś może mi powiedzieć na temat
hotelu Coral Beach Ratana w Hurghadzie i Sol y Mar Mirabel Park{lub Beach bo
to kompleks}O tym pierwszym sporo już wiem ale o tym drugim nic!!
Obserwuj wątek
    • Gość: colin Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:41
      Sharm jest ładniejszy ale i droższy a hurghada to jedna ulica sklepy i hotele
      brakuje promenady na spacer bez ruchu samochodów tak jak w Sharm
      • Gość: iwona Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:15
        dzięki za pomoc,wybór miejsca jest trudniejszy niż myślalam ,zwlaszcza,że cala
        rodzinka wierzy że to będzie dobry wybór.Pozdrawiam
    • siwonaa Re: Pytanie o Egipt? 14.01.07, 23:08
      W Sharm nie byłam, ale mogę podzielić się wrażeniami z Coral Beach. Życie toczy się tutaj praktycznie tylko w hotelu, jeśli wychodzisz poza jego mury to zwykle na dalszą wyprawę taksówką do Hurghady. Jeśli chcesz naprawdę poleniuchować, to ten ogromny hotel wystarczy w 100%, a jak znudzi ci się leżak na plaży czy basenie, to możesz zająć się różnymi sportami - też wszystko na miejscu, choć część za dopłatą. Wieczorny program rozrywkowy - średni, ale wystarczający. Ogólnie spokojnie, każdy znajdzie tu coś dla siebie, tylko nie wiem czy nie za spokojnie jak dla dzieci...
      • Gość: iwona Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:58
        Martwi się czy dzieci mi się tam nie wydudzą,ale już wplacilam zaliczkę więc..
        Czy możesz napisać coś o tych sportach wodnych,jakie są i co jest w all?
    • Gość: zibi Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:24
      Byliśmy w ubiegłym roku w Coralu. Hotel idealny do wypoczynku. Odległość od
      centrum nie jest problemem. Za "grosze" busem dojedziesz w kilka minut. Plaża
      ma 1200 metrów i żywą rafę koralową po prawej stronie. Na miejscu możesz
      wykupić nurkowanie, deskę, quady. W hotelu dwa baseny i duzo wolnej
      przestrzeni. My tam świetnie wypoceliśmy. Gdy byliśmy w ofercie nie bylo All.
      Hotel polecam. Jeżeli chcecie wycieczki polecam (pomatiger@op.pl). Biuro
      prowadzi Ania polka która tam mieszka. Za wycieczki które kosztowały u
      rezydenta 900$, zapłaciliśmy 370$. Było świetnie.
    • Gość: zibi Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:27
      pomyliłem adres (pumatiger@op.pl). Wysyłasz do niej sms, a ona oddzwania i
      przyjeżdża do hotelu.
      • Gość: iwona Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 08:14
        BARDZO dziękuję!!!Ktoś mi napisał że dzieci mogą się tam nudzić.Czy Wy byliście
        z dziećmi,jeśli tak to faktycznie nudziły się?Możesz napisać coć o animacjach
        • Gość: Gucio Re: Pytanie o Egipt? IP: *.imz.pl 18.01.07, 13:04
          Jedźcie do Sharm - zatoka Naama Bay. Reszta to dno.
        • Gość: zibi Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:51
          Animacja trochę średnia. My bylismy z 7 letnim synem. On się nie nudził. Nie
          chciał wychodzic z wody. Czy to z basenu czy to z morza. Wracając do animacji,
          to prowadzili ją głównie rosjanie. W dzień na plaży aerobik, siatkówka, inne
          gry. Wieczorem wystepy, kabaret, zabawy dla dzieci. Jest plac zabaw dla dzieci.
          Zaraz przy basenie.
          • Gość: iwona Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:03
            Bardzo dziękuję!!Myślę że moje córki też nie będą chcialy wychodzić z wody,tak
            bylo w Turcji,byliśmy w Incekum Beach.
          • Gość: iwona Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:07
            Zibi,napisz mi jeszcze proszę, czy to lokalne bp,ktore prowadzi Polka,czy ceny
            też podlegają targowaniu,czy też ma sztywny cennik.Jak to bylo z Wami.Czy
            przewodnik mowił po polsku?
            • Gość: Kopernik Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:18
              Wszędzie należy się targować, może z wyjątkiem sklepów spożywczych.
              Twoje szanse negocjacyjne wzrastają, jeśli kupujesz kilka wycieczek lub
              kupujecie w kilka osób.
              • fixjam Re: Pytanie o Egipt? 29.01.07, 08:14
                Faktycznie, gdy bylem z triady w Egipcie to czy to byl Egipt, czy Tunzja,
                wszedzie zsmy sie targowali. Doszedlem juzpotem do wprawy :) Ale prawda jest
                taka, ze jak tak sie lazi po marketach to potem ciezko, przynajmniej bylo, z
                miejsca sie targowac :) Ale trzeba nabrac pewnosci i zbijac ceny jak popadnie :)
    • Gość: moly25 Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 22:41
      polecam Sinbad Aquapark HRG
    • Gość: chp Re: Pytanie o Egipt? IP: *.chello.pl 29.01.07, 10:17
      hmm...jesli nie zalezy ci na zwiedzaniu tylko wypoczynku, to jakiejs wielkiej
      roznicy nie ma czy bedziesz lezec przy basenie w Hurghadzie czy w Sharm. z tego
      co wiem to w Sharm hotele bardziej nastawione sa na pryjmowanie mlodych
      kochankow, maja taka specyficzna charakterystyke, swiatla itd...a z
      dzieciaczkiem, to fajniej go Hurghady, np hotel Sun Rise El Palacio z Triady
      5*, wszedzie rozesmiane dzieciaczki, pelno zabaw, animatorzy co chwila cos
      wymyslaja, jest rodzinnie. Do sharm sie wedlug mnie jezdzi po cos innego ;)
      • Gość: iwona Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:55
        Bardzo dziękuję!!!!
        Już nie mogę się doczekać tego wyjazdu.Jedyne co mnie martwi to ,to
        targowanie.Pozdrawiam
        • Gość: Hoyt Re: Pytanie o Egipt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:42
          Mialem ten sam stres kiedys :) Na szczescie nasz przewodnik z triady mniej
          wiecej objasnil co i jak i jakos szlo. Po prostu trzeba przezwyciezyc strach i
          rozmawiac z ludzmi i nie ulegac im. To wcale nie jest latwe, ale na pewno dasz
          rade. Po prostu cisnij ile sie da i nie patrz ze sie foszą miejscowi. To ich
          gra, ale oni uwielbiaja sie targowac :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka