Dodaj do ulubionych

Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego

19.12.10, 09:38
usta pełne Boga i wiary ,ale w sercu prawicowi politycy i prawicowe media mają jedną wielką zajadłość i nienawiść
Obserwuj wątek
    • niegracz gęba pelna frazesów gen Jaruzelskiego 19.12.10, 09:42
      paradise666 napisała:

> usta pełne Boga i wiary ,ale w sercu prawicowi politycy i prawicowe media mają
      > jedną wielką zajadłość i nienawiść
      ..
      a w rzeczywistosci nienawiśc do społeczeństwa

w 1970 roku milcząco przytaknał użyciu wojska do mordowania bezbronnych

jakim cynikiem , jakim czlowiekiem bez serca , trzeba byc by tak postepowac
      podobnie w 1981 roku
      - panie.generale powiedz pan wreszcie: kto wydal rozkaz uzycia broni na Wujku

przecież pan wie bo pan dowodził juntą

a jeżeli pan nie wie do pan jestes dupa nie dowódca
      marionetka nie generał

• paradise666 Re: gęba pelna frazesów gen Jaruzelskiego 22.12.10, 05:38
        a wasz Kuklinski bohater - protestował ?
    • hordol dla równowagi tworzysz fale miłości 19.12.10, 09:42
      powodzenia
      • all.correct [...] 19.12.10, 09:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mr.sajgon Mylisz sie to pogarda a nie nienawisc 19.12.10, 09:44
      paradise666 napisała:

> usta pełne Boga i wiary ,ale w sercu prawicowi politycy i prawicowe media mają

Ja jestem gotow mu nawet wybaczyc ale pod warunkiem ze poniesie kare za swoje zbrodnie.
    • pamdirac Ja proponuję zastąpić sądy wybaczeniem. 19.12.10, 09:45
      To i tak przechowalnia komuchów i ich dzieci, którzy okradają społeczeństwo nie płacąc ubezpieczenia społecznego, więc będą same korzyści.
    • remez2 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 09:51
      paradise666 napisała:

Sądzę, że w grę wchodzi jeszcze jeden element. Część przywódców panny "S" widziała się na czele marszu na Moskwę. Zwycięskiego oczywiście. A tu generał w ciągu jednej nocy przykrył czapką gotowe do boju szyki. Rosjanie nie weszli, nie można świętować hekatomby jak w PW, IV Brygada rośnie w siłę a tu (poza wyjątkami typu A. Czuma) posad nie rozdają. Frustracja zamiast maleć, rośnie. Tak w dużym skrócie.
      • all.correct [...] 19.12.10, 09:55
        • mr.sajgon na to przyjdzie zapewne jeszcze czas, bo ja mu 19.12.10, 10:10
          all.correct napisała:

zycze dlugich lat zycia zeby mial duzo czasu na przezywanie swojej hanby.
      • klara551 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 10:06
        Dawno tak się nie uśmiałam. A ten marsz na Moskwę to z jaką Bronią.Czy Bronia skończyła szesnaście lat?
        • mr.sajgon Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 10:10
          klara551 napisała:

> Dawno tak się nie uśmiałam. A ten marsz na Moskwę to z jaką Bronią.Czy Bronia s
          > kończyła szesnaście lat?
          Bronia wtedy zalecala sie do corki ludzikow z MBP.
          • all.correct [...] 19.12.10, 10:13
        • remez2 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 10:29
          klara551 napisała:

> Dawno tak się nie uśmiałam. A ten marsz na Moskwę to z jaką Bronią.Czy Bronia s
          > kończyła szesnaście lat?
          Też by mnie to rozbawiło gdyby nie Powstanie Warszawskie. Samozwańczy przywódcy narodu są zdolni do wszystkiego.
          PS - ogólnonarodowych powstań mieliśmy w naszej historii 14. Zwycięskie - jedno.

--------------
    • pulkownik.mietkowski Za tow Jaruzelskim stoi tow Putin i cala potega 19.12.10, 10:26
      bratniego Zwiazku Republik Rosyjskich i Radzieckich oraz niezwyciezona Armia Czerwona

tow Miedwiediew ktory ostatnio wizytowal polska respublike wyraznie zapowiedzial tow Komorowskiemu ze ataki na tow Generala Jaruzelskiego maja byc ukrocone a ich prowodyrzy zduszeni w zarodku

Tow Komorowski zadeklarowal pelna wspolprace organow partyjnych i Bezpieczenstwa - polscy bezpieczniacy beda sie uczyc od radzieckich czekistow jak sobie radzic z warholstwem i kontrrewolucja

tow General Jaruzelski bedzie mogl spac spokojnie a wrogami spod znaku zaplutej reakcji i watykanu zajmia sie doswiadczeni towarzysze - warto wspomniec o konsultacji takich towarzyszy jak kpt SB Piotrowski czy o daniu cennych wskazowek przez samego tow Kiszczaka
      • all.correct [...] 19.12.10, 10:34
    • kecawa Prawda zawsze B O L I 19.12.10, 19:52
      Bałamutna teza obrońców sowieckiego namiestnika

Wielu apologetów Jaruzelskiego przyjmuje bezkrytycznie jego tezę o ewentualnym wkroczeniu wojsk sowieckich do Polski za argument usprawiedliwiający jego decyzje
      z grudnia 1981 r. Nie przekonują ich fakty z życiorysu Wojciecha ( agent sowiecki, uczestnik i propagator czystek antysemickich w wojsku, jego odpowiedzialność za masakrę z grudnia 1970 roku czy też uczestniczenie agresji na sąsiedni kraj) świadczące o tym, że był on tylko zawsze wykonawcą decyzji Kremla. Z uporem lepszej sprawy dowodzą, że generał uchronił nas przed inwazją sowiecką w 1981 roku. Tymczasem agresja to była niemożliwa- nie tylko
      z tego powodu, że jak zgodnie oświadczają dzisiaj sowieccy prominenci, nie była realnie brana pod uwagę, lecz z uwagi na pamięć o roku 1944. 1905,1863,1848,1830-1,1794
      Powstania: Warszawskie a także Styczniowe, Listopadowe, Kościuszkowskie….. doskonale były i są znane Rosjanom. Pamięć o tym, że narzucenie Polakom czegokolwiek
      i kogokolwiek przez obcą siłę zawsze kosztuje, było dla sowieckich decydentów oczywistością. Ta kalkulacja powodowała, że ZSRR nie był w stanie dokonać agresji .Koszt w postaci walk zbrojnych w centrum Europy a także konieczność zwalczanie partyzantki był nie do udźwignięcia w wymiarze europejskim i światowym. Ten fakt zmusili sowieckich decydentów do tego by Jaruzelski jako namiestnik Moskwy przeprowadził pacyfikację Nadwiślańskiego Kraju samodzielnie nowa tzw. wojna zastępcza była w grudniu 1981 nie do udźwignięcia przez Rosjan( od XII 1979 prowadzili wojnę zastępczą w Afganistanie). Apologeta Jaruzelskiego zaraz zakrzyknie, jeśli nie on to by to zrobił ktoś inny! Zapewne tak, lecz posługiwanie się argumentem o groźbie sowieckiej interwencji jest tylko chciejstwem a nie istotną i realna przesłanką. ZSRR i jego decydenci pod koniec 1981 roku niebyli samobójcami.
    • ramzesdrugizkoniemtrojanskim za co kochać Jaruzelskiego???? 19.12.10, 20:17
      czekamy na przeprosiny sługusa Rosji .Ludobójstwa się nie wybacza.
      • simera16 Re: za co kochać Jaruzelskiego???? 19.12.10, 21:23
        ramzesdrugizkoniemtrojanskim napisał:

> czekamy na przeprosiny sługusa Rosji .Ludobójstwa się nie wybacza.
        >
        Ludobójstwa...? To kim w takim razie był Piłsudski, z ponad trzystu ofiarami przewrotu majowego i Berezą Kartuską...? Kim byli inni przywódcy ll RP, wydający rozkaz do tłumienia robotniczych zrywów lat trzydziestych przy pomocy kul karabinowych (np. w Krakowie)...? Nikt nie twierdzi, że Jaruzelski jest pozbawiony winy, ale pisz o wszystkich tragediach, a nie tylko tej ostatniej, bo jest "trendy"...
        • normalny-1.czlowiek_1 Ale Piłsudski robił to dla niepodległej Polski... 21.12.10, 22:00
          simera16 napisał: To kim w takim razie był Piłsudski,

---> Znasz choć jakiś epizod, by Piłsudski wydawał Polaków bolszewikom??? Usiłujesz wyprzeć ze swojej pamięci donosy Jaruzelskiego!
      • mietowe_loczki Re: za co kochać Jaruzelskiego???? 20.12.10, 12:20
        ramzesdrugizkoniemtrojanskim napisał:

> Ludobójstwa się nie wybacza.

Ciężka idiotka.
    • prawie_magister Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 20:24
      paradise666 napisała:

• wariant_b Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 20:51
      paradise666 napisała:
      > usta pełne Boga i wiary...

A co mają mieć, jeśli nie mają dość wiedzy i rozumu, by analizować rzeczywistość?
      Dla nich zawsze wszystkiemu winni będą ONI, a w tym przypadku Jaruzelski należy
      do ONYCH, nawet, jeśli to nie on, a oni sami mentalnie pozostali w socjalizmie.
      ONOŚĆ i NASZOŚĆ są dla wielu jedynym znanym kryterium ocen.
    • normalny-1-czlowiek_1 Uśpienie Hitlera przed 39r.byłobyAktemMiłosierdzia 19.12.10, 20:59
      paradise666 napisała: usta pełne Boga i wiary ,ale w sercu prawicowi politycy i prawicowe media mają jedną wielką zajadłość i nienawiść

---> zarówno dla niego samego - bo nie popełniłby kolejnych grzechów w następnych latach swojego nędznego życia, jak i dla jego ofiar i rodzin tych ofiar ... podobnie jest z Jaruzelskim!
      Tak więc "jedną wielką zajadłość i nienawiść" widzę tylko i wyłącznie w twoich ustach - nie chcę nawet zgadywać czym podyktowaną!
    • rccc kto sieje wiatr, ten zbiera burze? ... 19.12.10, 21:37
      tak to bylo?
    • hordol dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 19.12.10, 21:40
      ktorym byl towarzysz generał przez lat kilkadziesiat?
      • remez2 Re: dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 19.12.10, 21:43
        hordol napisała:

> ktorym byl towarzysz generał przez lat kilkadziesiat?
        Czy ktoś Cię do tego namawia?
        • hordol Re: dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 19.12.10, 21:49
          wystarczy mi ze ty go kochasz.
          • simera16 Re: dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 19.12.10, 21:55
            hordol napisała:

> wystarczy mi ze ty go kochasz.
            >
            A mnie się wydaje, że tu nikt nie gloryfikuje Jaruzelskiego, ani mu swej miłości nie wyznaje...Czy to takie dziwne, że są ludzie, którzy nie mają oczu przysłoniętych fanatyzmem i nienawiścią dla samej nienawiści, a patrzą na tamte wydarzenia przez pryzmat tamtych uwarunkowań geopolitycznych i reali życia tamtych czasów...?
            • normalny-1-czlowiek_1 Nikt?A ty?Pokaż gdzie żądałeś,by wydał bandytów SB 19.12.10, 22:01
              simera16 napisał: A mnie się wydaje, że tu nikt nie gloryfikuje Jaruzelskiego, ani mu swej miłośc i nie wyznaje...

---> Jak typowy bolszewik usiłujesz zakłamywać znaczenie słów, przez co, wymóg elementarnej uczciwości i sprawiedliwości, nazywasz fanatyzmem i nienawiścią.
              • simera16 Re: Nikt?A ty?Pokaż gdzie żądałeś,by wydał bandyt 19.12.10, 22:10
                normalny-1-czlowiek_1 napisał:

> simera16 napisał: A mnie się wydaje, że tu nikt nie gloryfikuje Jaruzelskiego,
                > ani mu swej miłośc i nie wyznaje...
                >
                > ---> Jak typowy bolszewik usiłujesz zakłamywać znaczenie słów, przez co, wy
                > móg elementarnej uczciwości i sprawiedliwości, nazywasz fanatyzmem i nienawiści
                > ą.
                >
                To jeszcze WKP(b) istnieje...? Mentalnie żyjesz jeszcze w tamtych czasach, zapominając jak donosiłeś do mnie starego eSBeka na swych kolegów...Mentalność mendy w twoim przypadku stary kapusiu jest jak twoje drugie "ja"...Dlaczego to piszę...? Bo z takim ... dla którego każdy to eSBek, bolszewik, UBek, trzeba rozmawiać używając jego nazw własnych...Goń się.... :(
                • normalny-1-czlowiek_1 WKP(b)nie istnieje,ale bolszewicy,jak ty,czyBroneK 19.12.10, 22:56
                  simera16 napisał: To jeszcze WKP(b) istnieje...?

---> nadal istnieją i szkodzą nie tylko w sferze mentalnej lecz w konkretnych życiowych sprawach. Przez takich jak wy, na początku lat 90-tych nadal były składane raporty w Moskwie - także te dotyczące przekształceń "polskich" służb specjalnych, łącznie z WSI!
                  • simera16 Re: WKP(b)nie istnieje,ale bolszewicy,jak ty,czyB 20.12.10, 07:03

> simera16 napisał: To jeszcze WKP(b) istnieje...?
                    >
                    > ---> nadal istnieją i szkodzą nie tylko w sferze mentalnej lecz w konkretny
                    > ch życiowych sprawach. Przez takich jak wy, na początku lat 90-tych nadal były
                    > składane raporty w Moskwie - także te dotyczące przekształceń "polskich" służb
                    > specjalnych, łącznie z WSI!
                    >
                    Wiesz, bo pisałeś stara kapucho...?
            • hordol Re: dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 19.12.10, 22:13
              zawsze na wszystko mozna patrzec 'przez pryzmat"
              facet ma znaczacy udział w utrzymywania radzieckiej dominacji nad polska, pacyfikacji czechsłowacji, wydarzeniach na wybrzezu 1970 i w smierci dziesiatków osób jesli nie setek w stanie wojennym.
              moskiewski sluga, który nigdy nie zrozumial tego ze stal po zlej stronie.
              a jaka to mu sie krzywda teraz dzieje? moze taka ze raz do roku kilkadzisiat osob demonstruje pod jego domem i to wszystko. byt do noca zycia ma zapewniony wraz z prywatna ochrona. polska obeszła sie z nim nader łaskawie
              • simera16 Re: dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 20.12.10, 07:10
                hordol napisała:

> zawsze na wszystko mozna patrzec 'przez pryzmat"
                > facet ma znaczacy udział w utrzymywania radzieckiej dominacji nad polska, pacy
                > fikacji czechsłowacji, wydarzeniach na wybrzezu 1970 i w smierci dziesiatków os
                > ób jesli nie setek w stanie wojennym.
                > moskiewski sluga, który nigdy nie zrozumial tego ze stal po zlej stronie.
                > a jaka to mu sie krzywda teraz dzieje? moze taka ze raz do roku kilkadzisiat o
                > sob demonstruje pod jego domem i to wszystko. byt do noca zycia ma zapewniony w
                > raz z prywatna ochrona. polska obeszła sie z nim nader łaskawie
                >
                Patrz więc przez pryzmat, ale nie nienawiści...Co do ofiar, to niedługo z tych z okresu stanu wojennego hekatomba powstanie...Demonstrować można...raz, dwa razy...później robi się z tego groteska...Prywatną ochronę ma Jarek. Jaruzelskiemu jako byłemu prezydentowi, przynależna jest ta z BOR....No i brak mi odniesień do innych przywódców Polski, którzy do rodaków strzelać kazali...
          • remez2 Re: dlaczego to mam kochac sługe moskwy? 19.12.10, 21:59
            hordol napisała:

> wystarczy mi ze ty go kochasz.
            Niewiele Ci potrzeba. Ale wniosek błędny.

------------------
    • wdajcz Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 22:19
      • hordol twój idol 19.12.10, 22:26
        jest wolnym czlowiekiem, mieszkającym sobie w centrum warszawy w willi w willi kupionej od mon-u za 30% procent wartosci. posiada niezłe uposazenie emerytalne io chrone boru do konca zycia. jest holubiony przez salon i zapraszany na salony.
        o czym tu mowa?
        • remez2 Re: twój idol 19.12.10, 22:29
          hordol napisała:

> jest wolnym czlowiekiem, mieszkającym sobie w centrum warszawy w willi w willi
          > kupionej od mon-u za 30% procent wartosci. posiada niezłe uposazenie emerytalne
          > io chrone boru do konca zycia. jest holubiony przez salon i zapraszany na salo
          > ny.
          > o czym tu mowa?
          Sądzę, że w grę wchodzi jeszcze jeden element. Część przywódców panny "S" widziała się na czele marszu na Moskwę. Zwycięskiego oczywiście. A tu generał w ciągu jednej nocy przykrył czapką gotowe do boju szyki. Rosjanie nie weszli, nie można świętować hekatomby jak w PW, IV Brygada rośnie w siłę a tu (poza wyjątkami typu A. Czuma) posad nie rozdają. Frustracja zamiast maleć, rośnie. Tak w dużym skrócie.
          • hordol Re: twój idol 19.12.10, 22:38
            wykazalem ci jasno ze tak faktycznie to zadna krzywda jaruzelskiemu sie nie stala
            nie o wszystkich osobach ktore los postawil na jego drodze mozna to samo powiedziec.
            • remez2 Re: twój idol 19.12.10, 22:42
              hordol napisała:

> wykazalem ci jasno ze tak faktycznie to zadna krzywda jaruzelskiemu sie nie st
              > ala
              > nie o wszystkich osobach ktore los postawil na jego drodze mozna to samo powied
              > ziec.
              Przecież tu nie chodzi o osobę generała. Chodzi o stałe jątrzenie, kopanie nowych rowów, dzielenie społeczeństwa. Cui bono?
              • hordol Re: twój idol 19.12.10, 22:45
                zrobienie z jaruzela wallenrodowskiego bohatera i zbawce narodu bedzie tych rowów zasypaniem.
                nie zostal nigdy osądzony choc proces sie ciagnie lat juz kilkanascie
                • simera16 Re: twój idol 20.12.10, 20:42
                  hordol napisała:

> zrobienie z jaruzela wallenrodowskiego bohatera i zbawce narodu bedzie tych row
                  > ów zasypaniem.
                  > nie zostal nigdy osądzony choc proces sie ciagnie lat juz kilkanascie

>
                  No właśnie...Czy nie zastanawia cię, że nawet wybitnym jurystom jak Kaczyńscy ten "myk" się nie udał...? Wychodzi na to, że sprawa Jaruzelskiego (bo tak brzmi jego nazwisko), nie jest tak jednoznaczna jak raczysz to sugerować...
          • normalny-1-czlowiek_1 Znowu używasz bolszewickiej demagogii 19.12.10, 22:50
            remez2 napisał: Część przywódców panny "S" widziała się na czele marszu na Moskwę. Zwycięskiego oczywiście.

---> Ta część przywódców (ta, która nie była koncesjonowana) mogła się widzieć - i słusznie! - na czele, ale na czele kolejnych pomarańczowych i aksamitnych rewolucji przybliżających się do bram Moskwy, aż w końcu te bramy wyważających ... pokojowo. Tylko małe komuszki usiłują przyprawiać gębę tym przywódcom i wmawiają, że marzeniem był wjazd polskim (a produkcji radzieckiej!) czołgiem do Moskwy. Jeśli w końcu zrozumiesz, że nie chcesz być za takowego uważany, to skończysz z tego typu retoryką, nakierowaną wyłącznie na idiotów lemingów.
            ... To tak w dużym skrócie ... :)
            • remez2 Re: Znowu używasz bolszewickiej demagogii 19.12.10, 23:00
              Przepraszam ale taka forma rozmowy mi nie odpowiada. ;- (
              ---------------
              • normalny-1-czlowiek_1 Za to odpowiada ci wymyślanie tego czego ktoś inny 19.12.10, 23:49
                remez2 napisał: Przepraszam ale taka forma rozmowy mi nie odpowiada. ;- (

---> nigdy nie miał na myśli. To może zdecyduj się, czy chcesz rzeczywiście rozmawiać ... i to do tego rzeczowo, czy tylko, coś tam coś tam, zmyślać.
                • simera16 Re: Za to odpowiada ci wymyślanie tego czego ktoś 20.12.10, 20:45

>
                  >
                  > ---> nigdy nie miał na myśli. To może zdecyduj się, czy chcesz rzeczywiście
                  > rozmawiać ... i to do tego rzeczowo, czy tylko, coś tam coś tam, zmyślać.
                  >

Normals...nie pierd...ol, ciebie tam nie było...
    • behemot17-13 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 22:22
      jeżeli liczysz tych co stali pod domem generała to zwykła ustawka. jeśli uważasz że generał zasłużył na zaszczyty, szacunek, poważanie to tylko i wyłącznie Twoje patrzenie na życie generała, masz do tego prawo. jednak nie odmawiaj innym mieć odmienne zdanie. to że duża część Polaków domaga się sprawiedliwego osądzenia generała, nie ma nic wspólnego z nienawiścią, bogiem czy wiarą, oni też mają do tego prawo.
      • remez2 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 22:27
        to że duża część Polaków domaga się sprawiedliwego osądzenia generała, nie ma nic wspólnego z nienawiścią, bogiem czy wiarą, oni też mają do tego prawo.
        W kraju w którym jest ca 95 % katolików?
        -----------
        • behemot17-13 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 22:34
          remez2 napisał:

> [i]to że duża część Polaków domaga się sprawiedliwego osądzenia generała, nie m
          > a nic wspólnego z nienawiścią, bogiem czy wiarą, oni też mają do tego prawo. [/
          > i]
          > W kraju w którym jest ca 95 % katolików?
          > -----------
          • remez2 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 22:39
            jestem katolikiem, co prawda nie często praktykującym ale jednak. czy to oznacza że nienawiść jest moim mottem życiowym.
            Ja bym takiego twierdzenia nie zaryzykował. Natomiast sprzeczność wynikająca z deklaracji religijnych i konkretnych zachowań jest faktem.
            -------------
            • behemot17-13 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 23:06
              remez2 napisał:

> jestem katolikiem, co prawda nie często praktykującym ale jednak. czy to ozn
              > acza że nienawiść jest moim mottem życiowym.

> Ja bym takiego twierdzenia nie zaryzykował. Natomiast sprzeczność wynikająca z
              > deklaracji religijnych i konkretnych zachowań jest faktem.
              > -------------
              • remez2 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 23:12
                na szczęście tych drugich jest znikoma ilość.
                Bardzo bym chciał abyś miał rację. pozdrawiam
                • behemot17-13 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 23:19
                  remez2 napisał:

> na szczęście tych drugich jest znikoma ilość.
                  > Bardzo bym chciał abyś miał rację. pozdrawiam
                  również pozdrawiam.
        • hordol moze dlatego 19.12.10, 22:35
          ze nie bylo jakos problemu z potepieniem husaka, zivkova,honecekera, kadara. casus rumunia pomine.odeszli w polityczny niebyt
          u nas z tego slugi moskwy robi sie bohatera i zbawce narodu
          • remez2 Re: moze dlatego 19.12.10, 22:48
            hordol napisała:

> ze nie bylo jakos problemu z potepieniem husaka, zivkova,honecekera, kadara. ca
            > sus rumunia pomine.odeszli w polityczny niebyt
            > u nas z tego slugi moskwy robi sie bohatera i zbawce narodu
            Istnieje niepodważalna zasada - wszelkie wątpliwości należy tłumaczyć na korzyść podejrzanego.
            • hordol Re: moze dlatego 19.12.10, 22:54
              oskarzony jest ale sprytnie wywija sie od procesu.osadzony nie bedzie nigdy.
              • remez2 Re: moze dlatego 19.12.10, 23:08
                hordol napisała:

> oskarzony jest ale sprytnie wywija sie od procesu.osadzony nie bedzie nigdy.
                Twój zarzut jest nieprawdziwy. Nie wywija się, nie mataczy.
                I na koniec - jeżeli istniało tylko 5 % szansy, że wojska Układu Warszawskiego podjęłyby interwencję, generałowi należy się szacunek, nie proces. Ponieważ ta niepewność istnieje, jestem po jego stronie.

---------------
                • hordol Re: moze dlatego 19.12.10, 23:14
                  general ma rozliczne zasługi takze sprzd stanu wojennego takie jak pomoc czechoslowacji, czystki antysemickie w wojsku czy masakra ludzi w 1970 roku na wybrzezu-docen je takze.

" jestem po jego stronie."
                  a w to, to nigdy nie watpilem
                  • remez2 Re: moze dlatego 19.12.10, 23:21
                    hordol napisała:

> general ma rozliczne zasługi takze sprzd stanu wojennego takie jak pomoc czecho
                    > slowacji, czystki antysemickie w wojsku czy masakra ludzi w 1970 roku na wybrze
                    > zu-docen je takze.
                    Piszesz nieprawdę.
                    > " jestem po jego stronie."
                    > a w to, to nigdy nie watpilem
                    Jeżeli nie chcesz rozmawiać, napisz to. Ale nie używaj takich chwytów jak ten. Postawiłem bardzo jednoznaczny warunek.
                    • hordol na zakonczenie duskusji 19.12.10, 23:33
                      ja uwazam ze komunizm, ktorego jaruzelski był wiernym sluga i obronca był złem i ci ktorzy go bronili czynili zło
                      .pomijam taki niuans jak to ze general na przestrzeni kilkudziesieciu lat swej wladzy jest winien smierci setek niewinnych ludzi i nieszczesc setek tysiecy dalszych
                      uwazasz inaczej i " jesteś po jego stronie." ?
                      twoja sprawa.
                      eot !
                      • simera16 Re: na zakonczenie duskusji 20.12.10, 21:01
                        hordol napisała:

> ja uwazam ze komunizm, ktorego jaruzelski był wiernym sluga i obronca był złem
                        > i ci ktorzy go bronili czynili zło
                        > .pomijam taki niuans jak to ze general na przestrzeni kilkudziesieciu lat swej
                        > wladzy jest winien smierci setek niewinnych ludzi i nieszczesc setek tysiecy da
                        > lszych
                        > uwazasz inaczej i " jesteś po jego stronie." ?
                        > twoja sprawa.
                        > eot !
                        >
                        Kłamiesz...Wymień z tych setek, choć jedna setkę...Zwyczajnie koloryzujesz....A tak a'propos; Czy to co było w Polsce można utożsamić z definicją komunizmu...?
                        pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm
                  • simera16 Re: moze dlatego 20.12.10, 20:57
                    hordol napisała:

> general ma rozliczne zasługi takze sprzd stanu wojennego takie jak pomoc czecho
                    > slowacji, czystki antysemickie w wojsku czy masakra ludzi w 1970 roku na wybrze
                    > zu-docen je takze.
                    >
                    > " jestem po jego stronie."
                    > a w to, to nigdy nie watpilem
                    >
                    Zakłamany jesteś...Żydokomuna w wykonaniu normalsa, to dla ciebie drobiazg. Wypowiedzi Rydzyka, Nowaka, Bendera, Tejkowsiego i całej tej menażerii, nie budzą twego sprzeciwu co do stosunku do Żydów. To, że w Czechosłowacji dowodził Siwicki, tez nie ma znaczenia...hmmm...Prosiłem; Patrz przez pryzmat tamtych czasów...
                    • remez2 Re: moze dlatego 20.12.10, 21:04
                      Prędzej ryba wsiądzie na rower niż Twój/mój rozmówca zacznie szanować fakty.
                      ------------
                • jola.iza1 Re: moze dlatego 19.12.10, 23:15
                  remez2 napisał: ...
                  Remezie, gini to widelec, szkoda czasu:)
                  www.poomoc.pl/
            • normalny-1-czlowiek_1 Ale od sądu zależy,jakiego typu wątpliwości bierze 19.12.10, 23:03
              remez2 napisał: Istnieje niepodważalna zasada - wszelkie wątpliwości należy tłumaczyć na korzyść podejrzanego.

---> pod uwagę. I skoro sąd uprze się by wyjaśniać, czy kula zabiła przechodząc z lewej na prawo a nie z prawej na lewo a dodatkowo w związku z tym podważa także sam fakt zastrzelenia - to wiesz gdzie te zasady możesz sobie ...?
              • simera16 Re: Ale od sądu zależy,jakiego typu wątpliwości b 20.12.10, 21:05

>
                >
                > ---> pod uwagę. I skoro sąd uprze się by wyjaśniać, czy kula zabiła przecho
                > dząc z lewej na prawo a nie z prawej na lewo a dodatkowo w związku z tym podważ
                > a także sam fakt zastrzelenia - to wiesz gdzie te zasady możesz sobie ...?
                >
                Bo według ciebie stara eSBecka kapucho, kula powinna przejść tak, jak ty to sobie "wykonceptowałeś"...
                • normalny-1.czlowiek_1 Według mnie,to się skazuje za morderstwo a nie 21.12.10, 22:45
                  simera16 napisał: kula powinna przejść tak, jak ty to sobie "wykonceptowałeś"...

---> szuka pretekstu, jak nie skazać!
                  • simera16 Re: Według mnie,to się skazuje za morderstwo a ni 22.12.10, 05:33
                    normalny-1.czlowiek_1 napisał:

> simera16 napisał: kula powinna przejść tak, jak ty to sobie "wykonceptowałeś".
                    > ..
                    >
                    > ---> szuka pretekstu, jak nie skazać!
                    >
                    Wyszyński (Andriej) powinien lekcje u ciebie pobierać...
          • jola.iza1 Re: moze dlatego 19.12.10, 22:57
            hordol napisała:

> ze nie bylo jakos problemu z potepieniem husaka, zivkova,honecekera, kadara. ca
            > sus rumunia pomine.odeszli w polityczny niebyt
            > u nas z tego slugi moskwy robi sie bohatera i zbawce narodu
            Jesteś pewien?? Czy tak sam sobie klawiaturą...??
            To ja poproszę o wiarygodne źródła, co społeczeństwa na to??
            NOOżesz mać, piszesz, a qano wiesz:(
            www.poomoc.pl/
            • hordol Re: moze dlatego 19.12.10, 23:00
              towarzyszko jolizdo- wiecie sami jak jest
              • jola.iza1 Re: moze dlatego 19.12.10, 23:09
                hordol napisała:

> towarzyszko jolizdo- wiecie sami jak jest

Giniuchna, jak się nie ma nic do powiedzenia w sprawie faktów, to się PISzczy personalnie:)

www.poomoc.pl/
    • humbak Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 23:07
      Ma na sumieniu parę istnień ludzkich... nie ma się czemu dziwić.
      • joannabarska Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 23:30
        Proponuję wyjazd do Minska i tam pokazanie swojej siły w gębie! A General,cokolwiek wyklikacie, i tak dobrze zapisze sie w historii Polski.
        • hordol bez wątpienia masz racje joasiu 19.12.10, 23:47
          wzzw.files.wordpress.com/2010/12/gdynia1970.jpg?w=500&h=433
          • joannabarska Re: bez wątpienia masz racje joasiu 19.12.10, 23:54
            I co? Jak długo ma trwac w Polsce ta fala nienawisci?
            • normalny-1-czlowiek_1 Aż winni i ich POciotki oddadzą Polskę Polakom! 20.12.10, 00:07
              joannabarska napisała: I co? Jak długo ma trwac w Polsce ta fala nienawisci?

---> Ty również, Babciu, jak i inni bolszewicy, nienawiścią nazywasz zwykłe ludzkie pragnienie poznania prawdy - jeśli oczywiście, ta prawda narusza wasze interesy!
              • simera16 Re: Aż winni i ich POciotki oddadzą Polskę Polako 20.12.10, 21:26

> joannabarska napisała: I co? Jak długo ma trwac w Polsce ta fala nienawisci?
                >
                > ---> Ty również, Babciu, jak i inni bolszewicy, nienawiścią nazywasz zwykłe
                > ludzkie pragnienie poznania prawdy - jeśli oczywiście, ta prawda narusza wasze
                > interesy!
                >
                Takie jak twoje pier...dolenie nazywasz pragnieniem poznania prawdy...? Tfu...!!!
          • simera16 Re: bez wątpienia masz racje joasiu 20.12.10, 21:12
            hordol napisała:

> wzzw.files.wordpress.com/2010/12/gdynia1970.jpg?w=500&h=433
            >
            No tak, ale; "...Tragiczną konsekwencją przewrotu majowego był bilans ok. 400 ofiar śmiertelnych, w tym 164 osób nie związanych z wojskiem, których śmierć była całkowicie przypadkowa. Społeczeństwem wstrząsnął fakt, że żołnierze tej samej polskiej armii otworzyli do siebie ogień...." prodata.republika.pl/konstytucje/pub/t061.htm
        • humbak Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 19.12.10, 23:58
          W Mińsku krytykować postawę Jaruzelskiego? Chyba nikt by mi nic nie zrobił.
          Jakbyś nie zauważyła nie oceniałem go. Sugeruję jedynie że ma nieco krwi na rękach. Czy zrobił to w słusznej sprawie, nie chce mi się wnikać. Obecnie jest wiele bardziej palących problemów niż ocena moralna i prawna działań Jaruzelskiego
        • polazrski Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 20.12.10, 07:30
          joannabarska napisała:

> Proponuję wyjazd do Minska i tam pokazanie swojej siły w gębie! A General,cokol
          > wiek wyklikacie, i tak dobrze zapisze sie w historii Polski.

Na szczescie sa tacy, co generala kochajom i broniom piersiom wlasnom.
      • simera16 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 20.12.10, 21:07
        humbak napisał:

> Ma na sumieniu parę istnień ludzkich... nie ma się czemu dziwić.
        >
        Podobnie jak Piłsudski, Witos....
    • krates-8 Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 20.12.10, 12:14

Aleś zabełkotała... Kto ma co gdzie?
      • polazrski Re: Fala nienawiści wobec generała Jaruzelskiego 20.12.10, 12:18
        krates-8 napisał:

> > usta pełne Boga i wiary ,ale w sercu prawicowi politycy i prawicowe media
        > mają
        > > jedną wielką zajadłość i nienawiść
        >
        > Aleś zabełkotała... Kto ma co gdzie?

Ten jezyk trzeba cwiczyc latami. Najlepiej na archiwalnych wydaniach Trybuny Ludu.
    • mm-18 Zupełnie nie rozumiem o co? 20.12.10, 12:25
      Przecież gen. Jaruzelski postąpił, jak wzorowy, nowoczesny euro-polityk. Zrobił to samo, co ostatnio premier Hiszpanii. Przecież Unia pochwala takie rozwiązania. Zamykanie opozycji do pierdla w Chinach jest też jak najbardziej popierane przez Unię. To w czym problem??? Może tak malkontenci urządzą jakiś nocny happening pod domem premiera Hiszpanii? Zachęcam.
      • joannabarska Re: Zupełnie nie rozumiem o co? 20.12.10, 17:46
        Pisostwo w istocie rzeczy chce poprzez Generała zaatakowac prezydenta Komorowskiego. Znane metody propagandzistow.
        • niegracz Re: Zupełnie nie rozumiem o co? 20.12.10, 18:22
          joannabarska napisała:

> Pisostwo w istocie rzeczy chce poprzez Generała zaatakowac prezydenta Komorowsk
          > iego. Znane metody propagandzistow.
          ..
          generała zdegradowac i internowac ( niech choc w częsci malutkiej poczuje co robił innym)

masz mózg zlasowany politykierstwem
          i przyPISujesz tym którzy chca wymierzenia sprawiedlwiosci ( chocby dziejowej)
          przynależnośc czy symptię dla PIS

a co to ma do rzeczy?

ja jestem obserwatorem niezaleznym i nie popieram żadnej partii

pisałem juz o tym parę razy ale aby ci unaocznic jak bardzo masz zlasowane ,yslenie( czy jego brak):
          \ za moje poglady PiS uznałby mnie za swego wroga ideologicznego

Jestem za usunieciem religii ze szkoł i rodzielenie Panstwa i Koscioła

jestem tu więc zdecydywanie na lewo nawet od PO !
          żenujace umizgi PO do Koscioła a nawet przemawianie jezykiem katechetów
          • piotr7777 wokół Jaruzelskiego jest sporo niejasności 20.12.10, 18:32
            ...dotyczących chociażby lat 40 i związków z Informacją Wojskową, roli w masakrze 70 roku (prokuratura oskarżyła go w 1995 roku o sprawstwo kierownicze jak sądzę nie tylko dlatego, że był szefem MON) czy stenogramów radzieckiego Politbiura z 1981 roku, według których miał on prosić Sowietów o pomoc we wprowadzeniu stanu wojennego. Czy w imię szacunku dla starego człowieka te tematy należy zarzucić?
            • paradise666 Re: wokół Jaruzelskiego jest sporo niejasności 20.12.10, 20:58
              każda niejasność działać powinna na korzyść tzw podejrzanego
              • piotr7777 Re: wokół Jaruzelskiego jest sporo niejasności 20.12.10, 21:26
                > każda niejasność działać powinna na korzyść tzw podejrzanego
                Stosujcie tę samą zasadę wobec Kaczyńskich i nie insynuujcie bez dowodów, że naciskali na lądowanie w Smoleńsku.
                • paradise666 Re: wokół Jaruzelskiego jest sporo niejasności 20.12.10, 21:31
                  Kaczyński stosował i stosuje wobec przeciwników politycznych zasadę domniemania winy ,jest więc przeze mnie traktowany w ten sam sposób .
        • paradise666 Re: Zupełnie nie rozumiem o co? 20.12.10, 21:03
          to prawda
          • joannabarska Re: Zupełnie nie rozumiem o co? 21.12.10, 00:35
            Rozmowa z niektorymi analfabetami politycznymi nie ma sensu. Szkoda czasu. Znam juz ich za dobrze z tego forum.
            • niegracz Re: Zupełnie nie rozumiem o co? 21.12.10, 22:32
              joannabarska napisała:

> Rozmowa z niektorymi analfabetami politycznymi nie ma sensu. Szkoda czasu. Znam
              > juz ich za dobrze z tego forum.
              ..
              rozmowa z sierotami po pancerkomunie nie ma sensu

ale pilnować by za bardzo nie podskakiwały
              i by im sie niezaslużenie z samopoczucie nie poprawiało
              trzeba

gdyz szlachetne to i sprawiedliwe jest niewątpliwe
        • normalny-1.czlowiek_1 Nie"poprzez"!Przecież to ta sama opcja coKiszczak! 21.12.10, 21:56
          joannabarska napisała: Pisostwo w istocie rzeczy chce poprzez Generała

---> Stając po stronie Jaruzelskiego, Kiszczaka, stajesz po stronie Komorowskiego, Tuska, Wałęsy ... Nie wmawiaj, Babciu, atmosfery tajemniczości tam, gdzie jej nie ma!
    • indeed4 N. Davis to "zaciekły prawicowiec" ? 21.12.10, 23:42
      Przeczytaj sobie, co sądzi o Jaruzelskim.

www.wprost.pl/ar/222203/Zachod-jest-fikcja/?I=1454
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka