Dodaj do ulubionych

Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow

01.01.11, 12:20
Komorowski wszedl w buty Kaczynskiego i podzielil Polakow na tych co dziela sie oplatkiem i tych "zajadlych" ktorzy tego nie robia. Czyli na tych prawdziwych Polakow ktorzy poddaja sie tej celebrze i tych drugiej kategorii co maja to gdzies.
Oswiadczam panu Komorowskiemu ze urzad prezydenta to nie Nizsze Seminarium Duchowne gdzie celebrowal swoje przywiazanie do KK.
W Polsce jest rozdzial kosciola od panstwa i ktos kto zostal na urzad prezydenta wybrany powinien o tym zawsze i w kazdej sytuacji pamietac. Jeszcze troche jego urzedowania a dowiem sie ze ten kto nie przyjmuje komunii jest pariasem i zostanie zamkniety w osrodku reedukacyjnym rodem z czasow jego tesciow.
Natomiast jesli ktos choc przez chwile pomyslal ze to byl atak na Kaczynskiego i PIS za brak ich udzialu w sejmie podczas odprawiania obludnych gusel, to przypominam ze gdyby tak bylo rzeczywiscie, to budowany wizerunek przez Komorowskiego jako oredownika pojednania runalby jak domek z kart. On sam okazalby sie karlem moralnym wykorzystujacym oredzie do ataku na przeciwnikow politycznych, a spotkanie z Jaruzelskim bylo tylko pokazem przywiazania do jego opcji politycznej.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Jestem za całkowitym rozdziałem panstwa od 01.01.11, 12:29
      kościoła. Ale przeciwnicy prezydenta, do których i Ty należysz są niekonsekwentni. Raz zarzucają mu klerykalizm, a raz wrogość do religii i KK. W zależności od potrzeb. Aby dowalić.
      Mnie też się nie podoba udział kleru we wszystkich uroczystościach państwowych.
      Podlizywanie się KK i tak nie ma sensu, bo jest to instytucja nienasycona w swoich roszczeniach. Chyba dopiero absolutna władza świecka by ich zadowoliła, choć to i tak nie jest takie pewne.
      Dosiego roku
      M.
    • pan.kultura Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 12:36
      to co czynił Komorowski dotychczas to za plecami Polaków
      teraz przyszło mu stanąć na przeciw

i to nie zmienia jego oblicza

tacy jak on stali tam gdzie ZOMO
      • martusia_krolowa_polski Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 12:39
        pan.kultura napisała:

> to co czynił Komorowski dotychczas to za plecami Polaków
        > teraz przyszło mu stanąć na przeciw
        >
        > i to nie zmienia jego oblicza
        >
        > tacy jak on stali tam gdzie ZOMO

A Kaczyński stał tam gdzie Sędzia Kryże i Prokurator Wssermann.
    • martusia_krolowa_polski Wpadłeś do szamba z rozpaczy. 01.01.11, 12:37
      Razem ze swoim wodzusiem,

No to nareszcie jesteś w adekwatnym towarzystwie.
    • zoil44elwer Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 12:40
      To pewne,nie było to Urbi et Orbi!!
    • donek_z_bagien Jaśnie pan hrabia. 01.01.11, 12:43
      -Sławomirze podaj mi prezerwatywę.
      -Proszę panie hrabio.
      -Nie te baranie . Tą z herbem.
      • x2468 Re: Jaśnie pan hrabia. 01.01.11, 15:16
        Plaszczaku podajcie mi wibrator.
        Prosze wodzu.
        Nie ten baranie.Ten na baterie z slepowronem.
        Nie widze go sir
        Lezy na wyzszej polce slepoto.
      • mariner4 Masz kompleks chama! 01.01.11, 21:23
        Tatuś, albo dziadek za stodołę chodził?
        M.
        • wos9 Re: Masz kompleks chama! 01.01.11, 22:57
          mariner4 napisał:

> Tatuś, albo dziadek za stodołę chodził?
          > M.

Może on sam?
    • haen2010 Bronek stwierdził fakt. 01.01.11, 12:50
      A dzielić nie ma sensu. Sami się wykluczają z polityki, państwa i społeczności. I bardzo dobrze.
      • mr.sajgon Re: Bronek stwierdził fakt. 01.01.11, 14:01
        haen2010 napisał:

> A dzielić nie ma sensu. Sami się wykluczają z polityki, państwa i społeczności.
        > I bardzo dobrze.

I potrzebowal do jego stwierdzenia oredzia do narodu ?
        Jesli tak to potwierdzam to co napisalem w pierwszym poscie, Komorowski jest karlem moralnym identyfikujacym sie ze srodowiskiem Jaruzelskiego.
        • wos9 Re: Bronek stwierdził fakt. 01.01.11, 23:01
          mr.sajgon napisał:

> haen2010 napisał:
          >
          > > A dzielić nie ma sensu. Sami się wykluczają z polityki, państwa i społeczności.
          > > I bardzo dobrze.
          >
          > I potrzebowal do jego stwierdzenia oredzia do narodu ?
          > Jesli tak to potwierdzam to co napisalem w pierwszym poscie, Komorowski jest karlem moralnym identyfikujacym sie ze srodowiskiem Jaruzelskiego.

A jego poprzednik? Identyfikował się ze swoim bolszewickim bratem.
    • ave.duce "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 12:55
      Jak na Wielkanoc "jajko".

Te symbole są znane.

Wydaje mi się, żę większość obywateli doskonale wiedziała, o co chodzi.
      A Ty jesteś ino wyjątkiem, który... etc.
      • fiu-bzdziu2010 Re: "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 13:18
        no własnie Sajgonku opłatkiem w Sejmie też przełamali się lewicowcy i nie widzieli w tym nic niestosownego.
        • ave.duce Re: "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 13:24
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> no własnie Sajgonku opłatkiem w Sejmie też przełamali się lewicowcy i nie widzi
          > eli w tym nic niestosownego.

Czekam na reakcję "forumowych" zwolenników SLD & so on.
        • zoil44elwer Re: "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 13:26
          Ci lewicowcy to nie prawdziwa lewica!
          • wos9 Re: "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 13:31
            zoil44elwer napisał:

> Ci lewicowcy to nie prawdziwa lewica!

Najprawdziwszą dla ciebie był Gierek.
            • zoil44elwer Re: "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 13:42
              Bo nawet umierając nie prosił katabasów o przepustkę do nieba.
              • mr.sajgon Masz racje, pelna zgoda 01.01.11, 13:59
                zoil44elwer napisał:

> Bo nawet umierając nie prosił katabasów o przepustkę do nieba.

W przeciwienstwie do ikony lewicy Jacka Kuronia. To jest zdjecie z jego pogrzebu gdzie nad caloscia goruje symbol chrzesciajstwa - krzyz. Dzis trudno sie go doszukac na jego pomniku, zostal wstydliwie pominiety. Jest to dowod na instrumentalne traktowanie wiary przez lewice.
                Grob Kuronia
                • ave.duce Jacek Kuroń nie był i nie jest 01.01.11, 14:48
                  wyłącznie "ikoną lewicy".

Był CZŁOWIEKIEM.
                  • silesius.monachijski.only Re: Jacek Kuroń nie był i nie jest 01.01.11, 14:56
                    BYL KOMUNISTA STALINOWCEM

ave.duce napisała:

> wyłącznie "ikoną lewicy".
                    >
                    > Był CZŁOWIEKIEM.
                • wos9 Rozśmieszyłeś mnie sajgonku. 01.01.11, 23:13
                  mr.sajgon napisał:

> zoil44elwer napisał:
                  >
                  > > Bo nawet umierając nie prosił katabasów o przepustkę do nieba.
                  >
                  > W przeciwienstwie do ikony lewicy Jacka Kuronia. To jest zdjecie z jego pogrzebu gdzie nad caloscia goruje symbol chrzesciajstwa - krzyz. Dzis trudno sie go doszukac na jego pomniku, zostal wstydliwie pominiety. Jest to dowod na instrumentalne tr
                  > aktowanie wiary przez lewice.
                  > Grob Kuronia
                  >
                  >
                  >
                  >
                  ----
                  Prezes Kaczyński ma sumienie czyste - nieużywane.

"Bo prawo było zbyt sprawiedliwe" - z rysunku Henryka Sawki przedstawiające dwie kobiece główki założycielek stowarzyszenia Polska Jest Najważniejsza.
      • zapijaczony_ryj Re: "Opłatek" to symbol, Mr. Sajgonie. 01.01.11, 13:46
        ave.duce napisała:

> Jak na Wielkanoc "jajko".
        >
        > Te symbole są znane.
        >
        > Wydaje mi się, żę większość obywateli doskonale wiedziała, o co chodzi.
        > A Ty jesteś ino wyjątkiem, który... etc.

I tak nie zrozumie, PiS_dogłowiu się ostatnie po tylu klęskach dekle poluzowały
      • mr.sajgon Symbolem czego ? 01.01.11, 13:53
        ave.duce napisała:

> Jak na Wielkanoc "jajko".
        >
        > Te symbole są znane.
        >
        > Wydaje mi się, żę większość obywateli doskonale wiedziała, o co chodzi.

tego ?
        Opłatek, choć podobny, nie jest Hostią. Można jednak powiedzieć, że prowadzi nas do Stołu Eucharystycznego, do Chrystusa.
        • ave.duce Re: Symbolem czego ? 01.01.11, 14:51
          Pojednania.
          Tradycyjnym. Jak wigilia, choinka, św. Mikołaj, święconka i śniadanie wielkanocne.
          • mrsajgon Re: Symbolem czego ? 01.01.11, 14:59
            ave.duce napisała:

> Pojednania.
            > Tradycyjnym. Jak wigilia, choinka, św. Mikołaj, święconka i śniadanie wielkanoc
            > ne.
            Podsumowujac, jest symbolem chrzescijanstwa. No chyba ze mi udowodnisz ze to sa symbole woodu.
            I przy okazji ja nie mam ochoty na pojednanie z Jaruzelskim czy Kiszczakiem, dla mnie to pospolicie zbrodniarze ktorzy nie wahali sie strzelac do bezbronnych ludzi aby tylko utrzymac sie przy zlobie wladzy.
            • zapijaczony_ryj To idz na Powazki, wykop Bieruta i Gomułkę 01.01.11, 15:04
              mrsajgon napisał:

> ave.duce napisała:
              >
              > > Pojednania.
              > > Tradycyjnym. Jak wigilia, choinka, św. Mikołaj, święconka i śniadanie wie
              > lkanoc
              > > ne.
              > Podsumowujac, jest symbolem chrzescijanstwa. No chyba ze mi udowodnisz ze to sa
              > symbole woodu.
              > I przy okazji ja nie mam ochoty na pojednanie z Jaruzelskim czy Kiszczakiem, dl
              > a mnie to pospolicie zbrodniarze ktorzy nie wahali sie strzelac do bezbronnych
              > ludzi aby tylko utrzymac sie przy zlobie wladzy.

A następnie ich rozstrzelaj.
              Nie zapomnij tez wyjść z Unii, bo tam sa Niemcy co słuzyli w Wermachcie i Gestapo!
            • ave.duce Re: Symbolem czego ? 01.01.11, 15:10
              Chrześcijaństwa, a ściślej > katolicyzmu rzymskiego, tej najbardziej polskiej z polskich religii (z Matką Boską, Królową Polski - spod/z Częstochowy i Jezusem, niebawem Królem Polski).

Przy okazji > to orędzie nie nakazuje niczego, jedynie pokazuje wolę pojednania. Nie z Kiszczakiem i Jaruzelskim (wszak ponoć dla nich "opłatek" nic nie znaczy), ale z niepospolitym Kaczyńskim&co., który nie zawahał się wysłać Lecha K. do Smoleńska.

Pozdrawiam.
              • ruski99 Bronek ma to w doopie 01.01.11, 15:16
                Wszedł w buty syfiaste z grzybicoM
                • zapijaczony_ryj Re: Bronek ma to w doopie 01.01.11, 15:27
                  ruski99 napisała:

> Wszedł w buty syfiaste z grzybicoM

Pałac został odsyfiony, odgrzybiony i odmałpkowiony i odsraczkowany!
                  Jeśli o to chodzi!
                  • pan.kultura Re: Bronek ma to w doopie 01.01.11, 15:37
                    a myjnia samochodowa przy sypialni to co , kiedy?
                    co ona ma chodzic stale do garazu i wężem się polewać ?
                    • x2468 Re: Bronek ma to w doopie 01.01.11, 15:55
                      Nic nie rozumiesz.Chyba znowu sie trawy ozarles.Z sypialni do garazu potrzebowal maly.Dlatego ze jak zdazylo mu sie wyjsc na zewnatrz to siem lamaga poslizgnela i jedno z odnozy zlamala.
    • kami.312 Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 15:55
      mrsajgon napisał:
      > Natomiast jesli ktos choc przez chwile pomyslal ze to byl atak na Kaczynskiego i PIS /.../ to przypominam ze gdyby tak bylo rzeczywiscie, to budowany wizerunek przez Komorowskiego jako oredownika pojednania runalby jak domek z kart.

Przeczytaj to jeszcze raz, powoli bez uprzedzeń:
      „ Z tej prawdy trzeba uczynić też drogowskaz w naszej polityce wewnętrznej. Wielkim kapitałem jest aktywność i skuteczność samorządów, jest obywatelskie zaangażowanie milionów Polaków, są działania organizacji pozarządowych i ludzka pomoc wzajemna. Zagrożeniem jest wzrost agresji w życiu publicznym. Skuteczne rozwiązywanie naszych polskich problemów w dużej mierze zależy od tego czy pójdziemy drogą współpracy czy drogą nieufności i agresji. Debata jest istotą demokracji, mądry spór umożliwia wypracowanie najlepszej drogi. Źle się jednak dzieje, kiedy zajadłość nie pozwala nawet na przełamanie się opłatkiem. Dlatego musimy budować zdolność do współpracy wszystkich uczestników życia publicznego”.

Czy to są słowa agresywne, dzielące czy może potwierdzają to co Prezydent mówi i mówił od początku, że zgoda buduje, że nadal chce tej zgody.

„ Skuteczne rozwiązywanie naszych polskich problemów w dużej mierze zależy od tego czy pójdziemy drogą współpracy czy drogą nieufności i agresji”.

WSPÓŁPRACY – rozumiesz to słowo?

Debata jest istotą demokracji, mądry spór umożliwia wypracowanie najlepszej drogi”.

Czy to wszystko to są słowa, które dzielą, czy może są drogowskazem w jakim kierunku należy iść?
      Dzielą? Tak może stwierdzić tylko ktoś zaślepiony lub nie potrafiący czytać /słuchać/ ze zrozumieniem.
      Słowa Prezydenta Komorowskiego wyraźnie wskazują, że chce być orędownikiem pojednania i na swoim przykładzie pokazuje, że chce rozmawiać z każdym, bo:
      "Debata jest istotą demokracji, mądry spór umożliwia wypracowanie najlepszej drogi".
      • pan.kultura Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 15:58
        kami.312 napisała:
        "Debata jest istotą demokracji, mądry spór umożliwia wypracowanie najlepszej drogi".

Magdalenka II ?
        • kami.312 Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 16:21

Wolę demokrację niż rządy tyranów i uważam tak samo, że: mądry spór umożliwia wypracowanie najlepszej drogi".
        • mariner4 Magdalenka???? 01.01.11, 21:13
          Słuchaj doopku. W Magdalence czynny udział brał były prezydent, aktualnie trup LK.
          Zapomniałeś? Za Konrada Wallenroda tam robił? Poszukaj sobie zdjęć w sieci jak przy jednym stole z Kiszczakiem siedzi.
          M.
          • kami.312 Re: Magdalenka???? 01.01.11, 21:30
            Ależ on przecież o tym wie.
            Prawda nie jest ważna. Ważne jest bicie piany i zamieszanie.
    • mike.recz Mnie obecny Prezydent z nikim nie podzielił. 01.01.11, 16:21
      Z bardzo prostej przyczyny. Nie on o tym decyduje.
    • etta2 Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 17:54
      Kolejne brednie nawiedzonego pisdaka. Już ci powiedziałam: pisz bajki, bo na FK kompromitujesz się okrutnie. Wiem, że stosujesz się do prezesowskiego: nikt nam nie wmówi, że białe jest białe....ale to naprawdę głupie wśród ludzi dorosłych.
    • qqazz Trza zrobić rozdział państwa od POPiSu 01.01.11, 21:37
      i bedzie dobrze.

pozdrawiam
    • fagay Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 22:04
      Sajgon - popatrz jakie poparcie ma prezydent wsrod Polakow i zaprzestan swego sfrustrowanego jazgotu
    • anwad Re: Jak Komorowski oredziem podzielil Polakow 01.01.11, 22:46
      Komorowskiego słowami nie warto sobie głowy zawracać...

PS Rzeczywiście musisz czuć się trochę wyobcowany, jeżeli (w Polsce) nie obchodzisz Wigilii, Świąt...
    • jon_ze_wsi jakim trzeba być ignorantem, aby coś takiego 01.01.11, 22:47
      powiedzieć?
      wiadomosci.onet.pl/kraj/sprawa-katastrofy-smolenskiej-jest-arcybolesnie-pr,1,4095402,wiadomosc.html
      • mr.sajgon Gdyby tobie pracownik MBP pisal prace magisterska 02.01.11, 10:14
        jon_ze_wsi napisał:

> powiedzieć?
        > wiadomosci.onet.pl/kraj/sprawa-katastrofy-smolenskiej-jest-arcybolesnie-pr,1,4095402,wiadomosc.html

to tez bys uwazal sie za zastepce boga. Oni robili z ludzmi co tylko chcieli, a pozniej piwnica strzal w potylice i wywozka pod mur cmentarny do dolu z wapnem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka