Dodaj do ulubionych

Pospieszalski - ofiara reżimu

05.01.11, 10:11
Pan Janek utrzymuje że to Tusk i prawdopodobnie Schetyna odebrali mu prawo do pracy. Ot kolejny przypadek zaczadzenia smoleńską mgłą.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8907320,Pospieszalski__Premier_odebral_mi_prawo_wykonywania.html
Obserwuj wątek
    • lumpior Janek "moherowy" jeszcze straszy. 05.01.11, 10:16
      www.youtube.com/watch?v=Lt9PBnUsbMw
    • cookies9 Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 10:23
      Oj,biedny:-) Szczęście,że wypadł z telewizyjnej ramówki 'warto rozmawiać'
      • remik.bz Róznorodność poglądów to w demokracji normalka 05.01.11, 10:49
        cookies9 napisała:

> Oj,biedny:-) Szczęście,że wypadł z telewizyjnej ramówki 'warto rozmawiać'

Biedni to my jesteśmy- będziemy karmieni "jedynie słusznymi" audycjami.
        Pluralizm w demokracji to normalna sprawa. Dyskryminacja jakiejś opcji w mediach publicznych to nie tylko zamach na wolność słowa, ale działanie przeciwko demokracji.
        • wos9 PiS wywalił 90% dziennikarzy.Demokracji to pewnie 05.01.11, 12:17
          nie zagroziło, prawda?

remik.bz napisał:

> cookies9 napisała:
          >
          > > Oj,biedny:-) Szczęście,że wypadł z telewizyjnej ramówki 'warto rozmawiać'
          >
          > Biedni to my jesteśmy- będziemy karmieni "jedynie słusznymi" audycjami.
          > Pluralizm w demokracji to normalna sprawa. Dyskryminacja jakiejś opcji w mediac
          > h publicznych to nie tylko zamach na wolność słowa, ale działanie przeciwko dem
          > okracji.
        • wariant_b Re: Róznorodność poglądów to w demokracji normalk 05.01.11, 12:53
          remik.bz napisał:
          > Pluralizm w demokracji to normalna sprawa.

Tak, tak!!! Chcemy Szczuki w Radiu Maryja!
        • cookies9 Re: Róznorodność poglądów to w demokracji normalk 05.01.11, 13:10
          remik.bz napisał:

> cookies9 napisała:
          >
          > > Oj,biedny:-) Szczęście,że wypadł z telewizyjnej ramówki 'warto rozmawiać'
          >
          > Pluralizm w demokracji to normalna sprawa. Dyskryminacja jakiejś opcji w mediac
          > h publicznych to nie tylko zamach na wolność słowa, ale działanie przeciwko dem
          > okracji.

TV Trwam przyjmie red.Pospieszalskiego z otwartymi ramionami.
    • mariner4 Mam nadzieje, że jako dziennikarz nie znajdzie 05.01.11, 10:24
      pracy. To kanalia.
      M.
      • remik.bz Re: Mam nadzieje, że jako dziennikarz nie znajdzi 05.01.11, 11:37

mariner4 napisał:

> pracy. To kanalia.
        > M.

Mam odmienne zdanie niz Ty. To bardzo dobry dziennikarz pokazujący inny punkt widzenia niz oficjalnie obowiazujacy.
        Mam nadzieję, że znajdzie prace i dalej bedzie pokazywł inny niz prorządowy punkt widzenia ( z korzyścią dla kraju, społeczeństwa, demokracji)
        • mariner4 Ma jeszcze "Trwam" 05.01.11, 11:45
          RM, czy GP.
          To nie jest inny punkt widzenia, to tendencyjność i kłamstwa. Ale oczywiście wolno Ci go cenić.
          Ja wolę Michnika. Też mi wolno.
          M.
        • venus99 Re: Mam nadzieje, że jako dziennikarz nie znajdzi 05.01.11, 12:21
          to wyjatkowa kreatura.nie dlatego,że pokazuje swój punkt widzenia,obowiazujący wśród pisuarowych rydzykowców ale z powodu metod jakie stosuje.wczorajszy program jest tego najlepszą ilustracją-szczególnie dotyczy to wątku z płk.Klichem.
          jego zniknięcie będzie z wielką korzyścią dla zdrowia i spokoju społecznego.
        • hal9000 Re: Mam nadzieje, że jako dziennikarz nie znajdzi 05.01.11, 12:50
          To bardzo dobry dziennikarz pokazujący inny punkt widzenia niz oficjalnie obowiazujacy.

= Nie ważne, że manipuluje. Ważne, że gra dla nas.

Bolszewickie widzenie świata jest mocno zakorzenione :/
          • remik.bz Prowda, tys prowda, gó.no prowda. 05.01.11, 13:03
            hal9000 napisał:

> To bardzo dobry dziennikarz pokazujący inny punkt widzenia niz oficjalnie ob
            > owiazujacy.

>
            > = Nie ważne, że manipuluje. Ważne, że gra dla nas.
            >
            > Bolszewickie widzenie świata jest mocno zakorzenione :/

Masz racje, bolszewicki problem widzenia świata to paskudna sprawa. Tyle tylko, ze równie dobrze taki zarzut mozna postyawić przeciwnikom Pospieszalskiego - mają własną prawdę i nie akceptuja innej.
            Górale mówią , że jest prowda, tys prowda i gó.no prowda.
            Inaczej - kazdy ma swoja prawdę i ważne jest , aby ludzi wyznających inna prawdę nie dyskryminowac, nie "przekonywać" po bolszwicku do swojej prawdy.
            Jesli Pospieszalski ma swoja prawdę- to niech ja ma. Jesli Olejnik ma swoją- to tez niech ja ma.
            Człowiek myslący wysłucha jednej i drugiej strony i wyciągnie wnioski uzywając szarych komórek.
            Człowiek myslący inaczej (niestety z reguły tzw nowoczesny Europejczyk) powtórzy medialna opinię , która jest trendy specjalnie się nie zastanawiając ( aby do ciemnogrodu nie byc zaliczonym, bo to obciach).

Po prostu znajomośc róznych stanowisk to podstawa do wyciągania prawidłowych wnioskow.
            A tolerancja dla innych stanowisk to przecież podstawa demokracji, pomijajac starą madrość góralską o trzech prowdach.
            • hal9000 Re: Prowda, tys prowda, gó.no prowda. 05.01.11, 13:07
              Jesli Pospieszalski ma swoja prawdę- to niech ja ma. Jesli Olejnik ma swoją- to tez niech ja ma.

Jeżeli masz rację, to Goebbels też miał swoja prawdę. ;)
              • remik.bz Re: Prowda, tys prowda, gó.no prowda. 05.01.11, 13:16
                hal9000 napisał:

> Jesli Pospieszalski ma swoja prawdę- to niech ja ma. Jesli Olejnik ma swoją-
                > to tez niech ja ma.

>
                > Jeżeli masz rację, to Goebbels też miał swoja prawdę. ;)

Nie lubie Olejnik, ale nigdy bym jej do Goebelsa nie porównał, tak jak i Pospieszalskiego.
                Oprócz poglądów , "prowdy" -jest jeszcze kwestia "prawa". M. in. dlatego głoszenie "prawdy nazistowskiej" jest łamaniem prawa.
                Mam nadzieje, ze nie marzysz o sytuacji, w której za głoszenie własnej "prowdy smoleńskiej" pójdzie się za kratki.
                Odmawianie komus prawa do własnego zdania prowadzi do wprowadzenia jedynie słusznej ideologii , a to juz nie tylko lamanie praw człowieka czy zagrożenie demokracji- to bolszewia w stylu Białorusi czy Korei Pn.
                Jeśli Pospieszalski czy Olejnik złamią prawo głosząc swoją prawdę- to oczywiście musza ponieść karę. Jak długo nie łamią prawa- nie wolno ich dyskryminować .
                • hal9000 Re: Prowda, tys prowda, gó.no prowda. 05.01.11, 14:37
                  Nie lubie Olejnik, ale nigdy bym jej do Goebelsa nie porównał, tak jak i Pospieszalskiego.

Ja bym porównał Pospieszalskiego do Goebbelsa. Ten sam poziom obiektywności i rzetelności.
                • wos9 Czy odebranie programu Olejnik TEŻ nazwałbyś dys- 05.01.11, 14:42
                  kryminacją? Czy tylko Jasia tak bronisz?

remik.bz napisał:

> Odmawianie komus prawa do własnego zdania prowadzi do wprowadzenia jedynie słus
                  > znej ideologii , a to juz nie tylko lamanie praw człowieka czy zagrożenie demok
                  > racji- to bolszewia w stylu Białorusi czy Korei Pn.
                  > Jeśli Pospieszalski czy Olejnik złamią prawo głosząc swoją prawdę- to oczywiści
                  > e musza ponieść karę. Jak długo nie łamią prawa- nie wolno ich dyskryminować .
                  • remik.bz To zalezy od przyczyn odwołania 05.01.11, 15:19
                    wos9 napisała:

> kryminacją? Czy tylko Jasia tak bronisz?

Dla mnie nie ulega wątpliwości, że Pospieszalskiego odwołano, gdyż głosił poglady , które nie podobają się "władzy". Pokazywał tzw "druga strone medalu", inne niż "rządowe" spojrzenie na problem. Odwołano go z przyczyn politycznych a to uważam za skandal w publicznej TV.
                    Gdyby Olejnik odwołano z przyczyn politycznych też bym jej bronił.
                    Powtarzam - uważam , ze w publicznej TV powinny byc pokazywane różne opcje a widz sam powinien wyciągać wnioski.
                    Pokazywanie tylko jednej "słusznej" opcji to działanie przeciwko demokracji ( i drwiny z inteligencji widza, któremu na tacy podaję się "jego własne zdanie")
                    PS oczywiście nie protestowałbym , gdyby Olejnik czy Pospieszalskiego odwołano za chlanie wódy w pracy (chociaz watpię czy za to w TV kogokolwiek sie odwoluje)
    • wariant_b Kontrabas mu Tusk ukradł? 05.01.11, 10:37
      Może do prokuratury trzeba by to zgłosić.
    • behemot17-13 Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 10:50
      "premier rządu oficjalnie odebrał mi prawo do wykonywania zawodu"-twierdzi Pospieszalski. no więc się zapytam panie Pospieszalski- jakiego zawodu?. może ktoś mi podpowie jak zawód ma Pospieszalski, wiem że skończył liceum plastyczne i chyba ma jakieś wykształcenie muzyczne. kiedy ten pan skończył studia dziennikarskie, nie mam pojęcia, no bo jeśli nie to zapytam jeszcze raz- jakiego zawodu?.
      • mike.recz Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 11:09
        behemot17-13 napisał:

> "premier rządu oficjalnie odebrał mi prawo do wykonywania zawodu"-twierdzi Posp
        > ieszalski. no więc się zapytam panie Pospieszalski- jakiego zawodu?. może ktoś
        > mi podpowie jak zawód ma Pospieszalski, wiem że skończył liceum plastyczne i ch
        > yba ma jakieś wykształcenie muzyczne. kiedy ten pan skończył studia dziennikars
        > kie, nie mam pojęcia, no bo jeśli nie to zapytam jeszcze raz- jakiego zawodu?.

Szkołę muzyczną jakąś drugiego stopnia ale i tak ważne jest co innego.

"Prawo do wykonywania zawodu" według Pana Janka to wpisanie do konstytucji
        obowiązku posiadania własnego programu autorskiego w TVP.
      • remik.bz Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 11:34
        behemot17-13 napisał:
        to zapytam jeszcze raz- jakiego zawodu?.

Zawodu wykonywanego- dziennikarza.
        • mike.recz Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 11:42
          remik.bz napisał:

> behemot17-13 napisał:
          > to zapytam jeszcze raz- jakiego zawodu?.
          >
          > Zawodu wykonywanego- dziennikarza.

Jest publicystą i komentatorem ale nie dziennikarzem, szczególnie informacyjnym.
          • cookies9 Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 13:14
            >Jest publicystą i komentatorem ale nie dziennikarzem, szczególnie informacyjnym. <

jest tendencyjny i manipuluje rozmówcami
            • mike.recz Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 13:22
              cookies9 napisała:

> >Jest publicystą i komentatorem ale nie dziennikarzem, szczególnie informac
              > yjnym. <
              >
              > jest tendencyjny i manipuluje rozmówcami

Oczywiście że jest tendencyjny do czego się oficjalnie przyznaje. Jeżeli rozmówcy dają sobą
              manipulować to tym gorzej świadczy o nich samych.
        • behemot17-13 Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 12:00
          remik.bz napisał:

> behemot17-13 napisał:
          > to zapytam jeszcze raz- jakiego zawodu?.
          >
          znaczy że nie jest dziennikarzem, ale wykonuje ten zawód. rozumiem, to tak jak z dużą liczbą aktorów, nie aktorzy a grają. widać że do uprawiania dziennikarstwa wystarczy być, jak to nazwał Pospieszalski , wyrazistym. obiektywnym niekoniecznie.
          • remik.bz Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 12:24
            behemot17-13 napisał:

znaczy że nie jest dziennikarzem, ale wykonuje ten zawód. rozumiem, to tak jak
            > z dużą liczbą aktorów, nie aktorzy a grają.

Dość typowa sytuacja w dzisiejszych czasach. Nikogo nie dziwi Pani mgr filozofii na etacie sekretarki, inzynier chemik prowadzący sklep motoryzacyjny, historyk prowadzący gospodarstwo agroturystyczne czy emerytowana nauczycielka pracująca jako niania.
        • venus99 Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 12:23
          raczej powiedziałbym,że jest to zawód paszkwilanta i łgarza.
        • wujcio44 Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 13:19
          remik.bz napisał:

Czy Tusk zabronił mu wykonywania zawodu dziennikarza?
          • mike.recz Re: Zawód wyuczony i wykonywany 05.01.11, 14:34
            wujcio44 napisał:

> remik.bz napisał:
            >
            > > Zawodu wykonywanego- dziennikarza.
            >
            > Czy Tusk zabronił mu wykonywania zawodu dziennikarza?

Przecież w tych wynurzeniach prześladowanego Janka są jeszcze lepsze kwiatki.
            Na przykład to:
            Co pokazuje?
            To samo, co los "Warto rozmawiać". Można to postrzegać jako próbę eliminacji resztek patriotycznej, narodowej czy konserwatywnej wrażliwości na ekranie TVP, resztek symetrii w debacie publicznej na antenie publicznej.
            www.rp.pl/artykul/589011.html
            I tak oto Janek przedstawia się jako jedyna resztka patriotyczna:-)
    • otrzepotka Lichocka - kolejna ofiara reżimu 05.01.11, 11:14
      fakty.interia.pl/galerie/galeria/premiera-mgly/zdjecie/duze,1392215
      • futbol-expert Re: Lichocka - kolejna ofiara reżimu 05.01.11, 11:38
        Ja nie jestem zwolennikiem PiSu, żeby było jasne. Raczej nigdy nie zagłosuję na tę partię. Tak samo nie zgadzałem się najczęściej z tezami Jana Pospieszalskiego. Ale program był wartościowy. Zawsze chętnie oglądałem. Nie lubię słuchać czy oglądać "na łatwiźnie", tylko tego co ma moje tezy. Niektórym polecam zmianę myślenia.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Blog o historii futbolu - inaczej o piłce
        • wos9 Nie jestem fanką PO, żeby było jasne.Tak tendencyj 05.01.11, 12:45
          nego programu, jak ten Pospieszalskiego chyba nigdy w TVP nie było. Bardzo szybko uznałam, że z tym panem NIE warto rozmawiać.

futbol-expert napisał:

> Ja nie jestem zwolennikiem PiSu, żeby było jasne. Raczej nigdy nie zagłosuję na
          > tę partię. Tak samo nie zgadzałem się najczęściej z tezami Jana Pospieszalskie
          > go. Ale program był wartościowy. Zawsze chętnie oglądałem. Nie lubię słuchać cz
          > y oglądać "na łatwiźnie", tylko tego co ma moje tezy. Niektórym polecam zmianę
          > myślenia.
          >
          > _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
          >
          > Blog o historii futbolu - inaczej o piłce
      • venus99 Re: Lichocka - kolejna ofiara reżimu 05.01.11, 12:24
        nie ma co komentować ale przypomina mi się wizyta prezia w domu Jakubiakowej i całowanie Kluzikowej.to może byc pocałunek śmierci.
    • pibitex_1 Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 12:19
      napewno....

tnij.org/sprawiedliwy
    • mariner.4 Może grać do kotleta, albo 05.01.11, 12:54
      na weselach.
      Nie zginie.
      M.
    • pis_da_deby Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 13:13
      "Pospieszalski: Premier odebrał mi prawo wykonywania zawodu"

To dobre. Kim z zawodu jest pan Pospieszalski, ze premier mogl mu odebrac prawo do jego wykonywania ?
      • wos9 Jaś wciska nam swój kolejny kit. 05.01.11, 14:51
        pis_da_deby napisał:

> "Pospieszalski: Premier odebrał mi prawo wykonywania zawodu"
        >
        > To dobre. Kim z zawodu jest pan Pospieszalski, ze premier mogl mu odebrac prawo
        > do jego wykonywania ?
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 14:29
      bo to prawda!
      • wos9 Re: Pospieszalski - ofiara reżimu 05.01.11, 14:51
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> bo to prawda!

Ten trzeci jej rodzaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka