Dodaj do ulubionych

Ja mam jedno proste pytanie:

18.01.11, 17:29
Czy rosyjski pułkownik ma prawo wydawać rozkazy polskim oficerom?

Bo jak mi się wydaje, cały oszczerczy teatr wokół tego pytania się odbywa. Kaczor i jego banda zgodnie twierdzą, że tak i powinien wydać im rozkaz zabraniający zbiorowego samobójstwa. Trochę to dla mnie nielogiczne jest i sprzeczne z oficjalnie gloszonymi zasadami.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj JAk by wydał i kazał odlecieć to byś zobaczył to 18.01.11, 17:32
      haen2010 napisał:

> Czy rosyjski pułkownik ma prawo wydawać rozkazy polskim oficerom?
      >
      > Bo jak mi się wydaje, cały oszczerczy teatr wokół tego pytania się odbywa. Kacz
      > or i jego banda zgodnie twierdzą, że tak i powinien wydać im rozkaz zabraniając
      > y zbiorowego samobójstwa. Trochę to dla mnie nielogiczne jest i sprzeczne z ofi
      > cjalnie gloszonymi zasadami.

samo, co i teraz widzisz , tylko nie było by ofiar.
      Maciora tak samo by się darła jak dzisiaj, a PST by szlał, ze odesłali największego prezudenta na świecie jak smieli by krzyczał!!!
    • vladexpat Re: Ja mam jedno proste pytanie: 18.01.11, 17:40
      haen2010 napisał:

>

Jasne, że ma. Przecież wycieczka odbywała się do kraju znanego z idealnego porządku, przestrzegania procedur i miłości do prezydenta tysiąclecia, przyszłego lokatora Wawelu oraz NATO, którego częścią są polskie siły zbrojne. I jasne, że w tej sytuacji doskonale wyszkolona załoga mogła wykazać absolutnie pełne zaufanie do przekazywanych z wieży informacji, zamknąć oczy i zanurkować we mgłę.
      Proste?
    • honeyr Czyli bez bata z Moskwy - Polak zrobi głupio? 18.01.11, 17:41
      Jak widać, katonarodowcy w końcu zrozumieli, że samodzielnie są jedynie zapijaczonymi łachmytami - i bez ZAKAZU, NAKAZU i SANKCJI nie sa w stanie działając w sposób logiczny i niesamobójczy. Taki obraz Polaków lansuje POPiS, ciskający się o umniejszenie winy po polskiej stronie za pomocą lamerskich chwytów.

Kupa śmiechu.
      • honeyr Re: Czyli bez bata z Moskwy - Polak zrobi głupio? 18.01.11, 17:41
        nie są w stanie działać*
        • marta.von.zpalacu Re: Czyli bez bata z Moskwy - Polak zrobi głupio? 18.01.11, 18:09
          Polak musi miec zawsze jakiegos bata. Jak nie Moskwa to Watykan....
    • mariner4 Nie ma prawa. 18.01.11, 17:42
      Kontroler w takim wypadku tylko doradza pilotowi.
      Ostateczną decyzje podejmuje pilot i kropka.
      M
      • jacekm22 Re: Nie ma prawa. 18.01.11, 17:50
        Klasyczne pisowskie odwracanie kota ogonem ....
    • vargtimmen Demagogiczne sformułowanie 18.01.11, 17:54
      haen2010 napisał:

>

Tu nie chodzi o rozkaz w jakimś dowolnym kontekście, tylko o rozkaz kontrolera wojskowego wobec załogi samolotu wojskowego, lądującego na jego terenie.

Kontroler może zamknąć lotnisko wojskowe. I chciał to zrobić, ale go zgwałcono, by zezwolił na lądowanie... a potem - sami się pchają, to niech się sami naprowadzają.. po mylących komendach wcześniej.

Szczerze mówiąc, to już działanie w złej wierze.
      • marta.von.zpalacu Re: Demagogiczne sformułowanie 18.01.11, 18:11
        vargtimmen napisał:

> haen2010 napisał:
        > Kontroler może zamknąć lotnisko wojskowe. I chciał to zrobić, ale go zgwałcono,
        > by zezwolił na lądowanie... a potem - sami się pchają, to niech się sami napro
        > wadzają.. po mylących komendach wcześniej.
        >
        > Szczerze mówiąc, to już działanie w złej wierze.
        >
        >

Lzesz. Mial dac pozwolenie na zejscie do 120 metrow i takie dal.
        • vargtimmen Bajka o wężu... 18.01.11, 18:17
          Znasz ją platformiany trollu, czy wygooglasz sobie?

Zaczyna się na "S".
          • marta.von.zpalacu Re: Bajka o wężu... 18.01.11, 19:18
            vargtimmen napisał:

> Znasz ją platformiany trollu, czy wygooglasz sobie?
            >
            > Zaczyna się na "S".
            >

Brak argumentow. Zaczyna sie chamstwo. Jakie to typowo pisdacze jest.
            • vargtimmen Re: Bajka o wężu... 18.01.11, 19:23
              Znam Cię trollu jak zły szeląg, obrażasz mnie nieustannie, także wyżej, sądzę, żeś z młodzieżówki PO - więc - raz na zawsze... S....

Zrozumiałaś rozwalaczu dyskusji?
              • marta.von.zpalacu Re: Bajka o wężu... 18.01.11, 19:25
                vargtimmen napisał:

> Znam Cię trollu jak zły szeląg, obrażasz mnie nieustannie, także wyżej, sądzę,
                > żeś z młodzieżówki PO - więc - raz na zawsze... S....
                >
                > Zrozumiałaś rozwalaczu dyskusji?
                >
                >

Idz umyj sobie zeby, moze w miedzyczasie znajdziesz argument na moja odpowiedz do twojego klamliwego postu.
      • ayran Re: Demagogiczne sformułowanie 18.01.11, 18:38
        Problem w tym, że nie wydał zezwolenia na lądowanie:

Чтo тaкoе ДОПОЛНИТЕЛЬНАЯ ПОСАДКА ?
        Этo знaчит, чтo рaзрешение нa пocaдкy бoртy пoкa не дaют, a гoвoрят, чтo кoмaндa нa зaхoд и/или пocaдкy бyдет дaнa дoпoлнительнo

Takie samo byłoby znaczenie komendy зaхoд дoпoлнительнo.
    • 1normalnycz.lowiek Powtarzasz swoje kłamstwa,ruski psie!!! 18.01.11, 18:55
      haen2010 napisał: Kaczor i jego banda zgodnie twierdzą, że tak
    • dirloff Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:07
      I na tym cały ten przekręt polegał i ciągle polega. Z wyborem konwencji chicagowskiej dotyczącej lotów cywilnych zamiast właściwej temu przypadkowi umowy między RP a FR o lotach wojskowych z 1993r.

W przypadku lotu wojskowego współodpowiedzialność - w tym prawna, karna! - za lądowanie leży również na wieży. Unikając porozumienia z '93r. Rosjanie uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności. Za lot, za katastrofę.

Natomiast sam lot...
      1. Polski samolot wojskowy, jego pochodzenia wojskowe - 36 spec-pułk, piloci wojskowi, etc., etc.
      2. Rosyjskie lotnisko wojskowe, obsługa wieży wojskowa, do tego pytanie z wieży do pilotów - czy byli już na lotnisku wojskowym, etc., etc.
      3. ICAO pytane przez dziennikarzy umywa ręce, mówiąc, że to przecież lot wojskowy, a nie cywliny. A oni zajmują się wyłącznie cywilnymi...
      • dirloff Czym objawia się syndrom leminga? 18.01.11, 19:14
        Syndrom leminga objawia się tym, że zamiast odp. merytorycznie na pytanie, bluzga o KATO-NARODOWO-BOLSZEWII...

Leming wszędzie widzi katolickich narodowców, nawet zaglądając do tubki z pastą do zębów, przez co aż strach mu spojrzeć w lustro...
      • x2468 Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:15
        Ja bylem na wojskowym lotnisku holenderskim.Nie wiedzialem ze od tego stalem sie holenderskim wojskowym.Fiu,fiu.Moze pilotem Krolowej Holandi?
      • ayran Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:17
        dirloff napisał:

> 3. ICAO pytane przez dziennikarzy umywa ręce, mówiąc, że to przecież lot wojsko
        > wy, a nie cywliny. A oni zajmują się wyłącznie cywilnymi...

Rzecznik ICAO nie powiedział tvn24, że lot był wojskowy, tylko że był państwowy. Wypowiedzi nie słyszałem, nie wiem, jak brzmiała po angielsku, ale nie przypuszczam, by ktoś przełożył military na państwowy.
        • vargtimmen Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:21

ayran napisał:

> dirloff napisał:
          >
          > > 3. ICAO pytane przez dziennikarzy umywa ręce, mówiąc, że to przecież lot
          > wojsko
          > > wy, a nie cywliny. A oni zajmują się wyłącznie cywilnymi...
          >
          > Rzecznik ICAO nie powiedział tvn24, że lot był wojskowy, tylko że był [b
          > ]państwowy[/b]. Wypowiedzi nie słyszałem, nie wiem, jak brzmiała po angielsku,
          > ale nie przypuszczam, by ktoś przełożył military na państwowy.
          >

Przeczytaj konwencję z Chicago, każdy lot wojskowy jest państwowy (a takich konwencja nie reguluje), lecz nie każdy państwowy jest wojskowy. Ot, takaja zagwostka.
          • ayran Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:26
            To nawet dośc logiczne.

a) Niniejsza Konwencja stosuje się wyłącznie do cywilnych statków powietrznych, nie stosuje się zaś do statków powietrznych państwowych.
            b) Statki powietrzne używane w służbie wojskowej, celnej i policyjnej uważa się za statki powietrzne państwowe.

i ja tu zadnej zagwozdki nie widzę. Samoloty policyjnem, a tym bardziej celne, w oczywisty sposób nie są wojskowe, choć są państwowe. To samo można powiedzieć o innych samolotach będących w dyspozycji służ państwa, ale nie jego wojska.
            • dirloff Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:50
              Konkludując, to strona pisowsko-moherowa ma rację, a nie platformersko-lemingowa...
              Całe to wasze wielomiesięczne bluzganie i bicie piany okazuje się być objawem waszej głupoty. To zarzucanie Macierewiczowi et consortes oszołomstwa, etc., etc. A wystarczyło jakiejś dziennikarzynie z Wybiórczej czy TuskVisionNetwork24 chwycić za słuchawkę i zadzwonić do ICAO, do ichniego rzecznika...

Polska strona została przez stronę rosyjską, że tak powiem, zgłębiona bez mydła... Do tego nie ma żadnej pisemnej decyzji kogokolwiek ze strony polskej odnośnie zgody na konwencję chicagowską, co przyznał trafiony-zatopiony przez Stankiewicza, dziennikarza Newsweek'a, premier Tusk... Ot, ugadali się z kremlinami "na gębę", hehe... Putin nam zakomunikował decyzję - to słowa Donka!

Za to tylko Trybunał Stanu...

Czy to już Polska Saska?
              • ayran Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 20:35
                Pleciesz po swojemu, czyli po pisiacku. Jak sformułowałbyś zarzut do Trybunału Stanu?
      • marta.von.zpalacu Re: Tak, w przypadku lotu wojskowego tak! 18.01.11, 19:22
        > 3. ICAO pytane przez dziennikarzy umywa ręce, mówiąc, że to przecież lot wojsko
        > wy, a nie cywliny.

Oni mowia, ze to byl lot panstwowy, a nie cywilny.
        www.tvn24.pl/12690,1689788,0,1,icao-nie-zajmie-sie-raportem-mak,wiadomosc.html
    • qqazz Momentami ma to dosć zabawny wydźwięk 18.01.11, 19:13
      Z jednej strony wredne Ruskie co to sie zamachiwali, z drugiej ci sami piewcy wersji o ruskiej winie mnoza zarzuty których sine qua non jest załozenie, że polski samolot wojskowy z polskim prezydentem na pokładzie podlegał ruskiej władzy która sie nie sprawiła.

pozdrawiam
    • zygfryddezgryz Re: Ja mam jedno proste pytanie: 18.01.11, 19:21
      Zastanawia mnie jedno, czemu forumowe lemingi, bezkrytyczni wyznawcy Leppera z Biłgoraja z takim bałwochwalczym wręcz uwielbieniem wierzą w to co spłodził MAK? Już sama nazwa tej instytucji sugeruje kłamstwo. Rosjanie mogli zrobić z tym raportem co chcieli do dzis nie przekazali nam wielu dokumentów, oryginały czarnych skrzynek leżą w Moskwie, wrak samolotu również, ,nie ma taś z rejestratorów pokazujących pozycje samolotu ponoć się zacięły, nie wiemy czy na wieży obsługa była trzeźwa..jeden z nich za trzy dni miał przejść na emeryturę, brak rzetelnych dokumentów dotyczących sekcji zwłok, brak dokumentów dotyczących tzw. oblotu, wiadomo że na wieży był człowiek którego nie powinno tam być i rozmawiał z pilotami,itp. itd
      Ludzie zastanówcie sie Rosja to nie Holandia czy Szwecja, do dziś nie wyjaśnili sprawy zabójstwa Politkowskiej, nie wyjaśnili sprawy ataku na szkołę w Biesłanie, po tragedii "Kurska" przez tydzień ukrywali że w ogóle był jakiś wypadek a drugi tydzień kłamali że wszyscy na tym okręcie żyją. Rosja ma w dupie własnych obywateli i nawet im nie potrafi wyjaśnić własnych tragedii narodowych a wy wierzycie że uczciwie wyjaśnia sprawę katastrofy polskiego TU-154? Żeby było jasne daleko mi do uwierzenia że to był zamach,przyczynami katastrofy był polski "burdel" organizacyjny i rosyjski "mega burdel", zacofanie technologiczne , i dziadostwo zarówno z polskiej jak i rosyjskiej strony kto zawinił więcej... o tym niestety nie dowiemy sie w ciągu najbliższych 50 lat
      • indeed4 Lepiej późno, niż wcale ;-) 18.01.11, 20:58
        wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/318212,swiatowe-media-polacy-obwiniaja-rosjan.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka