Dodaj do ulubionych

Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań

23.01.11, 01:51
250.000 zł dla każdego członka rodziny – miliony za śmierć na wycieczce.

Ostatnio na forum (i nie tylko) była taka piękna akcja w sprawie zamordowanego psa. Były tysiące wpisów do prokuratury.
Może warto taką akcję zrobić w tej sprawie. Żeby władze wiedziały, że ci, którzy wypracowują publiczne pieniądze, nie są durniami i te pieniądze potrafią liczyć. I wystawiać rachunki w wyborach. Wybierzmy jakiś adres mailowy i piszmy. Nie bądźmy jak stado baranów. To jest demokracja – my decydujemy o naszych pieniądzach.
Obserwuj wątek
    • psiogon Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 02:31
      Jakoś trzeba kupić milczenie chociaż części poszkodowanych .... .
      • krzyto40 Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 04:58
        psiogon napisał:

> Jakoś trzeba kupić milczenie chociaż części poszkodowanych .... .

Nie zgadzam sie z tą tezą. Np. taka Wassermanówna wywalczy z pomocą adwokata duzo większą kasę, a i tak przy byle okazji będzie pokrzykiwać, że rząd nic nie robi by do końca sprawe wyjasnić. Już Antek Policmajster postara się o ciągłe nakręcanie atmosfery do takich pokrzykiwań. Merta, Gosiewska, Blasiakowa i inne wezmą wpłacaną do budżetu m.in. przez Ciebie kasę i nie przestana ronic łez.
    • krzyto40 Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 05:08
      Przez przypadek kliknąłem wyslij nie dokończywszy poprzedniej wypowiedzi.
      Przyłączam sie do protestu. Rodziny ofiar katastrofy już dostały odszkodowania (po 40 tysięcy PLN). Rodziny ofiar wypadków samochodowych i innych tragicznych zdarzeń nawet cząstki tego nie dostają. Jeśli rząd chce zakneblować jadaczki pokrzykujących krewnych ofiar katastrofy, to niech to zrobi perswazją, a nie naszą kasą, która zwłaszcza w dobie kryzysu potrzebna jest na inne cele.
      • deoand Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 07:41
        Jak ktoś jedzie na wycieczkę to sie ubezpiecza, jak jeździsz autem to płacisz NW za pasażerów i tyle a jak Lechu czy Sasin z kancelarii Lecha nie ubezpieczyli wycieczkowiczów to trudno - ja pieniędzy na Gosiewskich Wassermanów i innych nie dam - niech daje rodzina Lecha albo pan Sasin

Oczywiscie wiem , ze i tak im dadzą z moich podatków ale PROTESTUJE !!!!
    • zgred-zisko Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 07:49
      Spóźniłeś się z tym protestem. Prawnicy i niektóre rodziny już zaprotestowały, że 250 tysięcy to kpiny. Powinno być co najmniej milion!
      • deoand Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 07:57
        Ano pewno i spóźniłem sie tak jak Tusk z odpowiedzią na Mak / choc jakby wczesniej to niby co by to zmieniło / ale jeśli juz to ja bym dał jakieś pieniądze tym co zginęli we mgle pod Piasecznem chyba, jadąc zarabiać na życie w tym niby wolnym kraju.

W swietle tych żądań znajduje odpowiedź pytanie z pozoru retoryczne Pluskina cyt: " po ch .. Polaki tu ladują "

Ano po minimum cztery bańki !!!
    • goldentergold PO co????? 23.01.11, 08:42
      Żałujesz czy się żalisz???? ja nie chciałabym tej kasy i wolałabym by żyli moi bliscy!!!! Żadna kasa nie ukoi bólu po stracie najbliższych osób, osoby.
    • polazrski Re: Zaprotestujmy w sprawie odszkodowań 23.01.11, 08:45
      Dobra inicjatywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka